فهرست مطالب

علوم و فنون دریایی - سال هشتم شماره 3 (پاییز و زمستان 1388)

مجله علوم و فنون دریایی
سال هشتم شماره 3 (پاییز و زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عبدالعلی موحدی نیا، احمد سواری، حسن مروتی، پریتا کوچنین، سیدعلی اکبر هدایتی صفحه 1
    در مطالعه حاضر، تغییرات سطوح پلاسمایی هورمون های کورتیزول و T3 (تری یدوتیرونین) در فرآیند تنظیم اسمزی در شانک زردباله Acanthopagrus latus، ماهی یوری هالاین دریایی، با قرار دادن ماهی در دامنه وسیعی از شوری ها، از آب شیرین تا 150%آب دریا بررسی شد. برای این کار، چالش سریع ماهی با شوری های 5%، 20% و 60% و تطابق تدریجی با آب شیرین انجام شد. شانک زردباله قادر بود تا چالش مستقیم با شوری های 5 %تا 60% را بدون تلفات تحمل نماید. همچنین شانک توانست طی روندی تدریجی در مدت 10 روز تغییر شوری محیط از آب دریا (42%) به آب شیرین را تحمل نموده و تطابق موفقی با آب شیرین داشته باشد. این سریع ترین زمان گزارش شده برای سازگاری با آب شیرین در یک ماهی دریایی برای یک دوره زمانی قابل قبول است. سطوح هورمون کورتیزول پلاسما پس از انتقال سریع از آب دریا به شوری های 60% و 5% افزایش سریعی نشان داد که این افزایش در محیط 60% بیشتر بود. مقادیر این هورمون در نمونه های تطابق یافته با آب دریای غلیظ شده پس از 7 روز و در ماهی های سازگار شده با محیط 5% پس از 24 ساعت به سطوح عادی بازگشت. سطوح هورمون تیروئیدی T3 در پلاسما، 12 ساعت پس از تغییر شوری نسبت به نمونه های کنترل اندکی افزایش را نشان داد که سریعا به سطوح عادی بازگشت. غلظت هر دو هورمون کورتیزول و T3 طی سازش شانک با آب شیرین، تفاوتی با نمونه های کنترل نداشت.
    کلیدواژگان: تنظیم اسمزی، کورتیزول، هورمون T3، شانک زردباله، Acanthopagrus latus
  • بهاره شعبانپور، علی شعبانی، آی ناز خدانظری، سمیه پاکروانفر صفحه 15

    هدف از مطالعه حاضر تاثیر غلظت های مختلف آب نمک (10%، 15% و 20% کلرید سدیم) با دو نسبت ماهی به آب نمک (6/1:1 و 1:1)، بر تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی فیله های فیتوفاگ بود. فاکتورهای مورد اشاره در نمونه های نمک سود خشک نیز مطالعه و وزن محصول در همه نمونه های نمک سود تعیین گردید. نتایج نشان داد که غلظت آب نمک به طور معنی داری بر تغییرات وزن کل فیله ها تاثیرگذاشتند. وزن فیله ها با کاهش غلظت آب نمک افزایش یافت به طوری که بیشترین وزن در محلول 10 درصد و کمترین وزن در محلول 20 درصد با نسبت 1 به 1 یافت شد (05/0P<). روش های مختلف نمک سود کردن بر وزن موثر بود (05/0P<)، که بیشترین و کمترین وزن به ترتیب در مرحله آب نمک گذاری و نگهداری مشاهده شد. مقدار رطوبت و نمک طی فرآوری و با افزایش غلظت آب نمک به ترتیب کاهش و افزایش یافت (05/0P<). افزایش مقدار نمک فیله فیتوفاگ تاثیر معنی داری در کاهش مقدار پروتئین و افزایش چربی و pH طی آب نمک گذاری، نمک سود خشک و نگهداری داشت.

    کلیدواژگان: Hypophthalmichthys molitrix، غلظت آب نمک، نمک سود ترکیبی، نگهداری
  • احمد ایمانی، راضیه یزدانپرست، مهرداد فرهنگی، مجید بختیاری، باقر مجازی امیری، ظهیر شکوه سلجوقی صفحه 24
    فعالیت آنزیم های گوارشی نقش مهمی در جذب مواد مغذی و رشد ماهیان دارد. با این وجود اطلاعات موجود در زمینه رفتار آنزیم های گوارشی و قابلیت بازیابی مجدد سطوح فعالیت آنها در دوره های مختلف محرومیت غذایی و غذا دهی مجدد در ماهیان اندک است. در این تحقیق توانایی ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 19/0 ± 01/44 گرم در تنظیم و بازیابی ظرفیت گوارشی خود طی دوره های مختلف محرومیت غذایی و غذا دهی مجدد، مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش به مدت 8 هفته و در قالب یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار اجرا شد و یک گروه کنترل (بدون دوره محرومیت غذایی) و تیمارهای با 1، 2 و 3 هفته گرسنگی را شامل می شد. درجه حرارت آب و دوره نوری محیط پرورشی به ترتیب C ̊1/0± 4/17 و L9D:15 بود. فعالیت آنزیم های گوارشی تریپسین، کیموتریپسین و لیپاز در روزهای 21 (در پایان دوران محرومیت غذایی)، 33، 44 و 55 (پایان آزمایش) اندازه گیری شد. در پایان دوران محرومیت غذایی، سطح فعالیت آنزیم تریپسین گروه کنترل (2/12±4/95) بطور معنی داری (05/0P<) بالاتر از تیمارهای 1 (1/5±1/78)، 2 (1/10±2/75) و 3 (3/9±4/85) بود. در روز بیست و یکم، ماهیان گروه های با محرومیت غذایی بر خلاف ماهیان گروه کنترل (4/9±77/44) هیچ گونه فعالیت کیموتریپسنی نداشتند. فعالیت آنزیم لیپاز گروه کنترل نیز در پایان دوره محرومیت غذایی (3/2±7/37) بطور معنی داری (05/0P<) بالاتر از تیمارهای 1 (4/2±0/23)، 2 (2/2±1/22) و 3 (0/5±3/27) بود. با این وجود، در مراحل بعدی نمونه برداری سطح فعالیت آنزیمی تیمارهای با محرومیت غذایی به سطح فعالیت آنزیمی گروه کنترل رسید. نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که غذا یکی از فاکتورهای مهم دخیل در تنظیم فعالیت آنزیم های گوارشی است و ماهیان واجد توانایی بازیابی ظرفیت گوارشی خود پس از رفع دوره های مختلف محرومیت غذایی هستند.
    کلیدواژگان: محرومیت غذایی، غذادهی مجدد، فعالیت آنزیم های گوارشی، Oncorhynchus mykiss
  • محمدحسین ابراهیمی، فاطمه عباسی، سعید مهدوی، مروارید رحیمی صفحه 34
    17آلفا- متیل تستوسترون از جمله آندروژن هایی است که در سیکل جنسی نقش دارد و جهت افزایش رشد و تغییر جنسیت ماده ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق اثر سه دوز مختلف از این هورمون (300، 400 و 1000 میلی گرم در کیلوگرم جیره) به همراه تیمار شاهد (بدون هورمون) بر خصوصیات ثانویه جنسی ماهیان نر (شاخص گونوپودیوم و رنگ سنجی) و ماده (رنگ سنجی) و تکامل گنادی و تولید لارو ماهیان ماده در ماهی گوپی (Poecilia reticulate) مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر شاخص گونوپودیوم در نرها اختلاف معنی داری را نشان نداد. نتایج نشان دهنده ی افزایش رنگدانه های قرمز در ماهیان نر و ماده است. با افزایش دوز هورمونی، کیسه های اسپرمی درگناد ماهیان ماده شکل گرفت و در نتیجه ی آن روند تولید لارو کاهش یافت به نحوی که در بیشترین دوز پس از حدود 5 هفته، لاروی تولید نگردید. بطور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که ارتباط قوی بین شرایط فیزیولوژیک ماهی با رنگ پوست و خصوصیات ثانویه ی جنسی این ماهی وجود دارد
    کلیدواژگان: 17آلفا، متیل تستوسترون، Poecilia reticulata، خصوصیات ثانویه ی جنسی، رنگ سنجی
  • رضا اکرمی، عسکر کریم آبادی، حسن محمدزاده، احسان احمدی فر صفحه 47
    در این تحقیق اثر سطوح مختلف پربیوتیک مانان الیگوساکارید بر میزان رشد، بازماندگی، ترکیب بدن و مقاومت به تنش شوری در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) مورد بررسی قرار گرفت. بچه ماهیان سفید با میانگین وزنی 4/37± 8/741 میلی گرم با تراکم 300 عدد در حوضچه های فایبرگلاس به مدت 8 هفته تا حد سیری تغذیه شدند. آزمایش با استفاده از طرح کاملا تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 5/1، 3 و 5/4 گرم مانان الیگوساکارید به ازای هر کیلوگرم جیره تجاری ماهی سفید با سه تکرار طراحی شد. در پایان دوره آزمایش از بچه ماهیان در معرض تنش شوری نمونه گیری شد. نتایج به دست آمده از نظر میزان رشد و کارآیی تغذیه تفاوت در بین تیمارها نشان نداد (05/0
    کلیدواژگان: مانان الیگوساکارید، رشد، ترکیب بدن، تنش شوری، بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)
  • طیبه عنایت غلامپور، محمدرضا ایمانپور *، بهاره شعبانپور صفحه 58

    تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات سطوح مختلف دمایی (24، 28 و 32 درجه سانتی گراد) بر رشد، بازماندگی، میزان غذاگیری، پارامترهای خون شناختی و ترکیبات لاشه در بچه ماهیان انگشت قد ماهی سفید با میانگین وزن 03/0± 2/0 گرم به مدت 60 روز انجام گرفت. میانگین وزن نهایی بچه ماهیان در انتهای دوره 06/0±68/1 گرم بود. در پایان دوره آزمایش، بیشترین میزان نرخ رشد روزانه، وزن اکتسابی، نرخ رشد ویژه و درصد افزایش وزن در دمای 24 درجه سانتی گراد و کمترین مقادیر آنها در دمای 32 درجه سانتی گراد مشاهده گردید. در ارتباط با این پارامترها، اختلاف معنی داری در درجه حرارت های 24 و 28 درجه سانتی گراد مشاهده نشد (05/0P>)، درحالی که 2 دمای مزبور تفاوت معنی داری با دمای 32 درجه سانتی گراد داشتند (05/0P<). بچه ماهیانی که در دمای 32 درجه سانتی گراد پرورش یافتند، رشد کندتر، میزان جذب غذای پایین تر و ضریب تبدیل غذایی بالاتری نسبت به تیمارهای دیگر نشان دادند اما از لحاظ میزان تلفات در دماهای مورد بررسی، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0P>). بهترین ضریب تبدیل غذایی بچه ماهیان در دمای 24 درجه سانتی گراد بدست آمد (05/0P<). شاخص وضعیت بچه ماهیان در بین تیمارها تفاوت معنی-داری نداشت (05/0P>). نتایج حاصل از آنالیز پارامترهای خون شناختی (گلوکز، کلسترول، پروتئین کل، کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم)، ترکیب لاشه (رطوبت، خاکستر، پروتئین و چربی) درپایان دوره آزمایش نشان داد که پارامترهای مذکور در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری نداشتند (05/0P>). هماتوکریت بچه-ماهیان به طور معنی داری تحت تاثیر درجه حرارت قرار گرفت (01/0P<). با توجه به نتایج، این تحقیق پیشنهاد می کند که بچه ماهیان انگشت قد ماهی سفید در دمای 24 تا 28 درجه سانتی گراد، به خوبی رشد می-نمایند.

    کلیدواژگان: درجه حرارت، رشد، ماهی سفید، پارامترهای خون شناختی، ترکیب لاشه
  • حسین بهرامی، مهدی قمشی، سیدمحمود کاشفی پور صفحه 67
    در این تحقیق سعی شد تا با ایجاد شکست شیب بستر که می تواند تداعی کننده وضعیت جریان در دلتای مخازن سدها و همچنین مصب باشد به بررسی تغییرات ایجاد شده در اثر جریان غلیظ بر روی خصوصیات جریان ورودی پرداخته شود. در این راستا، با ساخت یک مدل فیزیکی (فلومی به طول 8 متر، عرض 5/0 متر و ارتفاع 8/0 متر) اثر شیب های متفاوت، تغییرات دبی و غلظت جریان غلیظ ورودی بر مشخصه های جریان غلیظ بررسی گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که بیشترین تغییر در خصوصیات جریان غلیظ در قسمت شیب دار می باشد، به طوری که سرعت جریان در انتهای این ناحیه بین 40 تا 62 درصد نسبت به ابتدای آن افزایش می یابد. ارتفاع جریان نیز به دلیل کشش آب ساکن در طول فلوم همواره دارای روند افزایشی بوده و بیشترین افزایش در ناحیه شیب دار در حدود 2 تا 5/3 برابر می باشد. هم چنین میزان کشش آب ساکن علاوه بر عدد ریچاردسون (که در محدوده 6/0 تا 7/4 متغیر بود) به تغییرات ارتفاع آب مخزن نیز حساسیت زیادی دارد و رابطه ای نمایی در این خصوص پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: شکست شیب، جریان غلیظ، مدل فیزیکی، عدد ریچاردسون، کشش آب ساکن
  • مسعود صدری نسب، عباس عینعلی صفحه 77
    هدف از انجام این مطاله پیش بینی ضریب تضعیف آب خلیج فارس برای امواج صوتی در مناطقی است که مقدار تجربی آن موجود نمی باشد. در این مطالعه با استفاده از مدل سه بعدی هیدرودینامیکی کوهرنس و با اعمال شرایط محدود کننده برای خلیج فارس، دما، شوری و فشار در لایه های مختلف پیش بینی شده اند. همچنین با اضافه کردن رابطه نظری موجود در مدل مذکور برای ارتباط دما و شوری، با ضریب تضعیف صوت در آب مقدار نظری ضریب تضعیف در خلیج فارس نیز محاسبه گردیده است. این مطالعه نشان می دهد که کمترین مقدار میانگین ماهیانه ضریب تضعیف مربوط به لایه بستر در ماه های تیر و مرداد در سواحل شمالی تنگه هرمز و مناطق شمال غربی خلیج فارس نزدیک به دهانه اروندرود می باشد و همچنین بیشترین مقدار میانگین ماهیانه ضریب تضعیف مربوط به بهمن ماه، در سطح و در مناطق جنوبی خلیج فارس است. نتایج حاصل از این مدل بیان می کند که میانگین ماهیانه ضریب تضعیف در بستر بیشتر از سطح است، به طوری که فقط در ماه های آبان، آذر، دی و بهمن ضریب تضعیف در سطح بیشتر از ضریب تضعیف در بستر است.
    کلیدواژگان: ضریب تضعیف، امواج صوتی، مدلسازی عددی، خلیج فارس
  • م. شکاری، ا. سواری، ج. غفله مرمضی، غ. اسکندری، م. رونق، ا. هاشمی، ک. درویش بسطامی، م. سینایی صفحه 89
    بررسی خصوصیات زیستی میش ماهی در سواحل استان خوزستان در دو منطقه چویبده و بحرکان طی یک دوره یک ساله ازآبان 1387 تا آبان 1388اجرا شد. دلیل انتخاب میش ماهی عدم سابقه مطالعه ی مشابه بر روی این گونه در ایران و مهاجر بودن آن بود. طی این بررسی143 قطعه ماهی زیست سنجی گردید (74 ماهی نر و 69 ماهی ماده). شاخص رسیدگی جنسی در نرها 29/1±66/0 ودر ماده ها 42/2± 83/2 به دست آمد و بالاترین مقدار این شاخص در مردادماه مشاهده شد. رابطه طول و وزن ماهی نر Y=0.042L^2.70 (n=74،R2=0.86) و ماهی ماده Y=0.061L^2.61 (n=69،R2=0.85) و برای هر دو جنسY=0.059L^2.6 2 (n=143، R2=0.86) به دست آمد. شاخص های رشد، طول بی نهایت cm61/161=L∞، ضریب رشد (year-1) 57/0=K و زمان طول صفر 17/0 -to= محاسبه شد. با توجه به خصوصیات زیستی ماهی میش و براساس شاخص انجمن شیلاتی امریکا (AFS) ماهی میش جزء ماهیان با آسیب پذیری ذاتی زیاد به حساب می آید.
    کلیدواژگان: میش ماهی (Argyrosomus hololopidotus)، زیست سنجی، GSI، استان خوزستان، خلیج فارس
|
  • A. Movahedinia, A. Savari, H. Morovvati, P. Kochanian, A. Hedayati Page 1
    The aim of this study was to determine the changes of cortisol and T3 (triiodothyronine) levels in Acanthopagrus latus, a marine euryhaline teleost, in response to a wide range of salinities. The first experiment was carried out following exposure of juvenile yellowfin seabream to 5, 20, 42 and 60% environments. In the second experiment, the fish were assigned to a gradual adaptation to freshwater. Yellowfin seabream was capable of tolerating direct exposure of salinities from 5% to 60% without showing mortalities. This species was also able to tolerate gradual decrease in salinity in the surrounding medium from seawater (42%) to freshwater through a period of 10 days and successfully adapt to freshwater without showing mortality. This is the shortest period reported in a true marine fish for adaptation to freshwater through an acceptable experimental duration. The plasma cortisol level was increased in groups exposed to 5 and 60%. the highest cortisol level was observed in 60% treatment 12 hours after changing in salinity. The cortisol level of the groups adapted to 60% and 5% conditions were resumed to initial levels after 7 days and 24 hours, respectively. Following 24 hours of treatment, the T3 level resumed to the levels similar to the control, after a little increase. There was no difference in cortisol and T3 levels among control and experimental groups during gradual adaptation to freshwater.
  • B. Shabanpur, A. Shabani, A. Khodanazary, S.Pakravanfar Page 15

    The purpose of this study was effect of different brine concentrations (10%, 15% and 20% NaCl) with two ratios brine to fish (1:1 and 1:1/6), dry salting and storage on salting products yield and biochemical changes of silver carp fillets. Followed factors were studied in dry salting samples and weight was determined in total of salting samples. The results indicated that the different brine concentration significantly affected the weight changes of the fillets. The weight gain of the fillets increased with decreasing brine concentration, that highest and lowest weight were found in 10% and 20% (1:1) respectively. There was a effect of salting different methods on yield (P<0.05) that Maximum and minimum weight was found in brine salting and storage respectively. Moisture and salt content decreased and increased respectively during processing and increasing brine salting (P<0.05). During the increasing of salt content silver carp fillet have significant effect in decreased protein content and increased fat and pH during brine salting, dry salting and storage

  • A. Imani, R. Yazdanparast, M. Farhangi, M. Bakhtariari, B. Majazi Amiri, Z. Shokouh Saljoghi Page 24
    Digestive enzymes have the pivotal role in the nutrient uptake and growth of fishes. However, information about the behavior of digestive enzymes and their restoring potential during different deprivation and refeeding periods is scarce. In this study we evaluated whether rainbow trout with an average body weight of 44.01 g ±0.19 ±S.E. could regulate and rehabilitate its digestive capacity after different feed deprivation periods. The study lasted for eight weeks. Four treatments with three replicates including a control group without food deprivation and treatment 1, 2 and 3 with 1, 2 and 3 week(s) of food deprivation, respectively, were set up. Then, fish were fed ad lib for five weeks from the onset of week four up to the end of week eight, twice daily under photoperiod of 15L:9D and temperature of 17.4±0.1°C. Specific enzyme activities of trypsin, chymotrypsin and lipase were measured on days 21 (before commencement of feeding), 33, 43 and 55 (the end of the experiment). At the end of deprivation period the control group had significantly higher (p<0.05) trypsin activity (95.4±12.2) compared to treatments 1 (78.1±5.1), 2 (75.2±10.1) and 3 (85.4±9.3). Starved treatments showed no chymotrypsin activity at the end of starvation period as compared to the control group which showed the enzyme activity of 44.77±9.4. Lipase activity of the control group (37.7±2.3) was significantly higher (p<0.05) than those of treatments 1 (23.0±2.4), 2 (22.1±2.2) and 3 (27.3±5.0) on day 21. However, upon elongation of the feeding period up to day 55, the enzyme activity levels were restored to the level of control group (p>0.05). The results clearly indicated that food intake is one of the main mediatory factors to regulate digestive enzyme activities and fish can restore its digestive capacity following different deprivation periods.
  • Mohammad Hosein Ebrahimi, Fateme Abbasi, Saeed Mahdaviand Morvarid Rahimi Page 34
    17α-methyl testosterone is an androgenic hormone and is involved in the sexual cycle and is used in increasing growth and masculinization. In this study, effects of different doses of hormones (300, 400 and 1000 mg/kg. diet) with a control treatment (0 mg/kg. diet) on secondary sex characteristics of male fish (Gonopodium index and color) and female (color measurement), the evolution of fish Ovaries and larvae production of guppy (Poecilia reticulate) were studied. Gonopodium index values in males did not show significant differences. The results also indicate increased red pigment in the male and female fish. While increasing the hormone dose, sperm sac was formed in the ovaries and follicles reduced and as a result of it, larvae production was reduced. When the dose was highest, after about 5 weeks larval production was failed. Our results indicate a strong relationship between physiological characteristics of fish and color and secondary sex characteristics.
  • Akramir., Karimabadia., Mohammadzadehh., Ahmadifar, E Page 47
    The effect of dietary mannanoligosaccharide (MOS, activeMOS®) on growth, survival, body composition and salinity stress resistance in Kutum (Rutilus frisii kutum) fry stage was investigated for 8 week. Fish with initial average weight of 741.8±37.4 mg were randomly distributed into fiberglass tanks (300 fish per tank). Experimental diet were supplemented with 0 (control), 1.5, 3 and 4.5 g MOS per kg commercial kutum feed in a totally randomized design trial in triplicate groups. At the end of experiment the kutum fry were exposed to salinity stress. There were no significantly differences in growth and feeding parameters between fish fed control and MOS supplementation diets. The highest and the lowest growth performace were observed in 1.5 and 4.5 g/kg MOS treatment, respectively. The group tested with 1.5 g/kg MOS had significantly higher survival rate and intestinal lactic acid bacterial countnt (P<0.05). There were no significant difference in survival index after 48 hours salinity stress. and body composition was observed (P>0.05). The results indicated that 1.5 g/kg MOS could improve growth, survival and stress tolerance in kutum fry.
  • T. Enayat Gholampoor, M. R. Imanpoor, B. Shabanpoo Page 58

    This trial was carried out for a period of 60 days to investigate the effect of temperature levels (24, 28 and 32ºC) on growth, survival, feed intake, blood parameters and body composition in Kutum (Rutilus frisii kutum) fingerlings (initial mean weight 0.2±0.03 g). The mean final weight of kutum fingerlings was 1.68±0.06 g. The highest daily growth rate (DGR), weight gain (WG), specific growth rate (SGR) and percentage of body weight gain (%BWG) were highest at 24ºC, and the lowest of these parameters were observed at 32ºC. In case of these parameters, no significant difference (P>0.05) was observed between 24ºC and 28ºC while this temperatures had significant difference (P<0.05) as compared to 32ºC. The fingerlings reared at 32ºC, showed the slower growth rate, lower feed intake, and higher FCR than other treatments. Mortality did not indicate significant difference (P>0/05) among different temperatures. The optimum food conversion ratio (FCR) of kutum fingerlings was obtained at 24 ºC. Condition factor (CF) and mortality rate, blood parameters, and body composition did not show significant difference among treatments (P>0/05). Glucose, cholesterol, total protein, Calcium, Magnesium, Sodium and Potassium had no significant variation among different treatments at the end of the experimental period (P>0/05). Hematocrit affected significantly by temperature (P<0.01). Results suggested that fingerlings of Kutum, reared excellently at temperature water among 24ºC to 32ºC.

  • H. Bahrami, M. Ghomeshi, S. M. Kashefi Pour Page 67
    The present research attempts to study the variations of the inflow over a bed slope break that simulates the delta formed in dam reservoirs and rivers mouths. The inflow and density current variations were studied by a physical model, which was developed for the purpose of this study, and a bed break with different slopes. The results showed variations up to 1.65 of the flow velocity along with variations up to 3.5 of the inflow thickness. Water entrainment showed a great sensitivity to the variations of reservoir elevations along to those of Richardson Number for which a power equation is presented.
  • M. Sadrinasab, M. Einali Page 77
    The aim of this study is to predict attenuation coefficient of sound waves in the Persian Gulf whose experimental values are not available. In this study COHERENS which is a three-dimensional hydrodynamic model is employed in order to predict temperature, salinity and pressure in different layers. Also by adding the theoretical equation of attenuation coefficient into this model, relationship between salinity, temperature with attenuation coefficient of sound is calculated. Results of the model shown that the minimum monthly average values of attenuation coefficient in the bottom layer is occurs in July and August in the northern coasts of the strait of Hormuz as well as west northern part of the Persian Gulf near the Arvand river mouth. Also maximum monthly average values occur in February on the surface in southern parts of the Persian Gulf. Outputs of the model shown that monthly average of attenuation coefficient in bottom layer are greater than surface, whereas the attenuation coefficient on the bottom is smaller than the surface only in November, December, January and February
  • M. Shekari, A. Savari, J. Gh. Marammazi, Gh.Eskandarri, M.T. Ronagh, A. Hashemi, K. Darvish Bastami, M. Sinaei Page 89
    Biological characteristics of Madagascar meager, in Choebde and Bahrekan areas, in the east coast of Khuzestan were investigated. During one year study from November 2008 to October 2009 total of 143 fish specimens were analyzed (74 males and 69 females). The Gonadosomatic Index (GSI) for the male and female were calculated as 0.66± 1.29 and 2.83 ± 2.42 respectively, with the highest value in August. The length-weight relationship were calculated as Y=0.042L^2.70 (n=74, R2=0.86) for males, Y=0.061L^2.61 (n=69, R2 =0.85) for females and Y=0.059 L^2.62 (n=143,R2= 0.86) for total fish. The growth indices for total studied fishes were found to be L∞=161.61 (cm), K=0.57 (year-1) and to= -0.17. According to biological characteristics and compared to American fisheries society (AFS) indices, Argyrosomus hololepidotus is classified as highly vulnerable fish.