فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری تجربی - پیاپی 2 (پاییز 1391)

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
پیاپی 2 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اسما امینی زاده، مهدی عباس نژاد* صفحه 1
    هسته اکومبنس یکی از نواحی کنترل تغذیه و حاوی نورون های دوپامینرژیکی است، اسید آسکوربیک در تنظیم رهایش این نورون ها نقش دارد. در مطالعات قبلی ما مشخص گردید که تزریق اسید اسکوربیک در هسته اکومبنس باعث کاهش تغذیه شده است. لذا در تحقیق حاضر به بررسی نقش تزریق اسکوربات اکسیداز در پوسته هسته اکومبنس بر اثرات تغذیه ای گیرنده های D2 دوپامینی می پردازیم.
    روش بررسی
    از 98 موش صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 270-220 گرم در 14 گروه استفاده شد. کنترل، اسید آسکوربیک (μg/side 50 و 250)، بروموکریپتین (μg/side 50 و 25)، اسید آسکوربیک و بروموکریپتین (μg/side 50 و 50) آسکوربات اکسیداز (μg/side 2/0)، آسکوربات اکسیداز و بروموکریپتین (μg/side 2/0 و 50)، اسکوربات اکسیداز غیرفعال (μg/side 2/0) و شم اسید آسکوربیک، بروموکریپتین و اسکوربات اکسیداز. حجم تزریق دارو یک میکرولیتر، مدت تزریق 4 روز و اندازه گیری غذا در هر 12 ساعت دوره تاریکی تکرار شد.
    یافته ها
    تزریق داخل اکومبنسی اسیدآسکوربیک و بروموکریپتین منجر به کاهش مصرف غذایی شد، تزریق توام اسید آسکوربیک و بروموکریپتین منجر به تعدیل و تزریق آسکوربات اکسیداز منجر به افزایش مصرف غذا شد. نتایج جدید تاکیدکننده یافته های قبلی است که در آن اسید اسکوربیک به عنوان یک ترکیب موثر در تنظیم غذا در پوسته هسته اکومبنس می باشد. علاوه بر این نتایج نشان داد اسکوربات اکسیداز، نیز در تنظیم تغذیه مداخله دارد. اسکوربات اکسیداز و اسید اسکوربیک می توانند اثر آگونیست گیرنده D2 دوپامینی در هسته اکومبنس در ارتباط با تغذیه را تغییر دهند.
    کلیدواژگان: اسکوربات اکسیداز، اسید اسکوربیک، بروموکریپتین، دریافت غذا وپوسته هسته اکومبنس
  • مصطفی جمالان*، ابراهیم برزگری اسدآبادی صفحه 11
    بیان غیرمعمول و عملکرد نامتعارف گیرنده فاکتورهای رشد اپیدرمی (EGFRs) می تواند عامل ایجاد کننده بدخیمی در بافت های مختلف باشد. از میان تمامی اعضای خانواده EGFRs، HER2 گیرنده ای می باشد که در عدم حضور لیگاند نیز می تواند دیمر شده و فعال گردد. HER2 دارای نقش مهمی در ایجاد سرطان پستان است. داروی هرسپتین یک آنتی بادی مونوکلونال می باشد که دمین خارجی HER2 را هدف قرار داده و مانع از ایجاد دیمرهای فعال و القای آبشار پیام رسانی درون سلولی می گردد. در این پژوهش جهش های نقطه ای به منظور افزایش تمایل هرسپتین به HER2 با استفاده از روش های مدل سازی منطقی طراحی شده و در نهایت میزان کارایی موثرترین جهش نقطه ای با استفاده از روش مدل سازی دینامیک مولکولی مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج به دست آمده هرسپتین دارای جهش Tyr92Asp در زنجیره سبک، کمپلکس پایدارتری را نسبت به شکل وحشی با HER2 ایجاد کرده و Asp92 می تواند یک پل نمکی پایدار با Lys596 از HER2 ایجاد کند که باعث کاهش انرژی الکتروستاتیک بین آنتی بادی هرسپتین با HER2 گردد. با توجه به مطالعات انجام شده به نظر می رسد که هرسپتین به عنوان یک آنتی بادی مونوکلونال دارای پتانسیل لازم به منظور افزایش تمایل به HER2 می باشد.
    کلیدواژگان: گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی، HER2، هرسپتین، طراحی هوشمند جهش نقطه ای، مدل سازی دینامیک مولکولی
  • امیر ثابت، پرویز عبدالمالکی*، سید جواد مولا، فائزه قناتی صفحه 17
    امروزه جهان غرق در گونه های کمتر شناخته شده ای از پیام ها و سیگنال هایی است که ما آدمیان را به هم پیوند می دهد. از این رو آدمی همواره در تیررس میدان های الکتریکی، مغناطیسی و الکترومغناطیسی قرار دارد. برای بررسی اثرات میدان های مغناطیسی بر بقای سلول، یاخته های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان، در حضور و نبود نیم گری از پرتو ایکس، در معرض میدان مغناطیسی ایستای 15 میلی تسلایی قرار گرفتند. هنگامی که سلول ها تنها با میدان مغناطیسی ایستا تیمار شدند، تفاوت معنی داری در میزان یاخته های مرده دیده نشد. اما پس از تابش حاد با پرتو یونیزان، میدان درصد بقای سلولی را به طور معنی داری افزایش داد و مانع از آپوپتوزیس القایی حاصل از پرتو ایکس، در بخشی از یاخته ها شد. این داده ها نشان می دهند که تیمار با میدان مغناطیسی ایستا، آپوپتوزیس را سرکوب کرده و بقای سلول را در یاخته های مغز استخوان موش صحرایی ارتقا می بخشد. از این رو، میدان های مغناطیسی ممکن است با افزایش خطر گسترش تومور و جلوگیری از آپوپتوزیس، به عنوان یک عامل کمکی در جهش زایی و سرطان زایی عمل کنند.
    کلیدواژگان: میدان مغناطیسی ایستا، پرتو یونیزان، مرگ سلولی، فلوسایتومتری
  • سید رضا پورربی*، علیرضا محجل نایبی، سید ابراهیم حسینی صفحه 25
    هورمون های جنسی خصوصا تستوسترون دارای اثر محافظتی بر روی نورون های مغزی در بیماری های نورودژنراتیو نظیر بیماری آلزایمر می باشند. مطالعه حاضر اثر مهم و برجسته تستوسترون و گیرنده های آندروژنی را بر روی اختلالات حافظه که به وسیله تزریق داخل بطنی استرپتوزوتوسین ایجاد شده است، نشان می دهد. در این تحقیق حیوانات به صورت تصادفی به 11 گروه تقسیم گردید. مدل آزمایشی بیماری آلزایمر به وسیله تزریق دو طرفه درون بطنی داروی استرپتوزوتوسین صورت گرفت، و دو هفته بعد از اولین تزریق داروی مذکور، حیوانات با استفاده از آزمون یادگیری احترازی غیرفعال مورد بررسی قرار گرفتند، به طوری که فاصله زمانی مابین ورود حیوان از خانه روشن به خانه تاریک دستگاه بر حسب ثانیه اندازه گیری شد و تحت عنوان تاخیر در مرحله ورود (STL) نامگذاری گردید. در گروه گنادکتومی، عمل جراحی حذف بیضه ها صورت گرفت و مطالعات رفتاری بر روی اختلالات حافظه بعد از 4 هفته انجام شد. نتایج مربوط به این مطالعه نشان داد که تزریق داروی استرپتوزوتوسین، اختلالات حافظه را به صورت معنی دار 001/0 P< ایجاد نمود. حافظه در موش های صحرائی گنادکتومی شده به صورت معنی دار 001/0P< در مقایسه با موش های نرمال و شم ها کاهش یافت. درمان جایگزین با تستوسترون، حافظه را به سطح موش های نرمال رسانید. جالب توجه این که تستوسترون هیچ گونه اثر مشخص و معنی دار بر روی حافظه موش های صحرائی نرمال نداشت. مجموع تمام نتایج در این مقاله نشان داد که تستوسترون اختلالات حافظه مربوط به بیماری آلزایمر را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: تستوسترون، حافظه، بیماری آلزایمر، استرپتوزوتوسین، موش صحرائی
  • سیما نصری، سایه بیداران*، پرویز نصیری صفحه 33
    روی (Zn) یک عنصر ضروری برای سیستم ایمنی محسوب می گردد. این عنصر اثرات مختلفی بر فعالیت سیستم ایمنی دارد. از سوی دیگر سطوح مختلف روی در سرم خونی عملکرد طبیعی لنفوسیت ها را تغییر می دهد. در مطالعه حاضر میزان تحمل مقادیر مختلف کلرید روی در سلول های رده لنفوئیدی B و T بررسی شده است. این مطالعه تجربی در سال 1389و 90 در دانشگاه پیام نور انجام شد. سلول های رده لنفوئیدی B و T (راجی و مولت-4) در مجاورت غلظت های 1، 5، 10، 20، 30، 40، 50، 75، 100،125، 150، 175 و 200 میکرومولار کلرید روی در زمان های 12، 24، 36، 48، 60 و 72 ساعت انکوبه شدند. سپس درصد سلول های زنده رده لنفوئیدی B و T (راجی و مولت-4) بوسیله روش هموسایتومترمحاسبه گردید و درصد سلول های زنده به عنوان شاخص تحمل سلولی به اثر کلرید روی در نظر گرفته شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری از جمله آزمون T-test و آزمون Kruskal-Wallis test تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد غلظت های 40-1 میکرومولار کلرید روی بر تعداد درصد سلول های زنده رده لنفوئیدی B، T و میزان تحمل این سلول ها در زمان های مختلف پس از انکوباسیون (12 تا 72 ساعت) نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری وجود ندارد (05/0p >). اما در غلظت های 200-50 میکرومولار کلرید روی، میزان تحمل سلول ها نسبت به گروه شاهد و غلظت زیر 50 میکرومولار کلرید روی کاهش معنی داری یافت (05/0p<). روی برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی لازم است اثرات مختلف روی بر سلول های رده لنفوئیدی B و T بستگی به میزان غلظت روی دارد مقادیر بالای روی می تواند اثرات منفی و بازدارنده بر روی سلول های رده لنفوئیدی B و T بگذارد.
    کلیدواژگان: تحمل سلولی، سلول زنده رده لنفوئیدی B، سلول زنده رده لنفوئیدی T، سیستم ایمنی، کلرید روی
  • ایمان گوهری*، شاهرخ پاشاییراد، شاهرخ نویدپور، ساناز مولایی بیرگانی صفحه 43
    عقرب گزیدگی از جمله مشکلات جامعه پزشکی ماست، ولی آن چه به این موضوع اهمیت می دهد ترس و هراسی است که مردم از این جانور دارند. متاسفانه آمار دقیق و درستی در رابطه با خطر گزش این جانور در اختیار نیست تا براساس آن بتوان گفت مشکل عقرب گزیدگی در جامعه ما مربوط به چه نوع عقربی است و چه نوع جایگاهی در رده بندی عاملین مرگ دارد که بتوان اقدام به تهیه آنتی ونوم مونووالان مربوط به هر عقرب کرد؛ آنچه مسلم است این است که وجود این مشکل در مناطق جنوب و غرب کشور به ویژه در فصل گرما غیرقابل انکار است. با توجه به اهمیت عقرب ها از نظر پزشکی و سلامت انسان ها و نیز نظر به کمبود مطالعات فونی و تاکسونومیک عقرب ها در ایران این مطالعه به شناسایی عقرب های استان ایلام، فراوانی گونه ها و توزیع جغرافیایی آن پرداخته است. در این تحقیق ابتدا استان ایلام بر اساس موقعیت جغرافیایی، گستره عقرب گزیدگی، نوع آب و هوا وتحقیقات محلی به 14 منطقه نمونه برداری تقسیم شد. نمونه ها با استفاده از کلید های شناسایی معتبر نظیر نویدپور (2008)، تشخیص داده شدند، فراوانی گونه های عقرب در هر منطقه آب وهوایی نشان داده شد ونقشه توزیع جغرافیایی آن ها با استفاده از نرم افزار GIS تهیه شد. از 390 عقرب صید شده سه خانواده و 10 گونه شامل عقرب های Hottentotta saulcyi (07/23 درصد)، Compsobuthus matthiesseni (07/13 درصد)، Mesobuthus eupeus (56/22 درصد)، Hemiscorpius lepturus (3/12 درصد)، Androctonus crassicauda (1/4 درصد)، Orthochirus iranus (94/7 درصد)، Scorpio maurus (56/2 درصد)، Buthacus macrocentrus (33/3 درصد)، Odontobuthus bidentatus (02/1 درصد) و Razianus zarudnyi (87/4 درصد) شناسایی شد.
    کلیدواژگان: عقرب، استان ایلام، بوتیده، همی اسکورپیده، اسکورپیونیده
  • صفیه صوفیان* صفحه 49
    عفونت نهفته بیماری هپاتیت B به عنوان عفونت با DNA HBV قابل شناسایی و آنتی ژن سطحی HbsAg غیرقابل شناسایی در خون بیماران است. عقیده بر این است که شناسایی ویروس هپاتیت B به وسیله میزبان در منطقه a از آنتی ژن سطحی (HBSAg) انجام می شود. اما به دلیل فقدان ساختار سه بعدی HBsAg، مدرکی برای این فرضیه وجود ندارد. پیشگویی ساختار سه بعدی توالی موتان یافته و وحشی از توالی اولیه، تغییرات ساختاری را آشکار می کند. این مطالعه به منظور بررسی تغییرات ساختاری HBsAg در حالت نهفته و وحشی در نمونه های ایرانی است. توالی HBsAg در بیماران ایرانی مبتلا به عفونت نهفته و بارز از بانک ژن استخراج شد. پیشگویی ساختار 3 بعدی با استفاده از مدلسازی از نو و متد L-TASSER انجام شد. سپس با استفاده از SPDBV مشاهده شد. ممان دوقطبی توسط نرم افزار CHIMERA انجام شد. هر دو توالی وحشی و موتان برای پیشگویی مناطق آنتی ژنیک در نرم افزار CLC Main Workbenech بررسی شد. نتایج نشان داد که موتان در حالت نهفته باعث تغییر درخواص ساختاری آن می شود. این تغییر در شاخص آنتی ژنیک و ممان دوقطبی ساختار سه بعدی پیشگویی شده نشان داده شده است. یافته های این مطالعه تاکید می کند که علاوه بر موتاسیون در منطقه a، موتاسیون های دیگری هم می توانند باعث تغییر ساختاری HBsAg شوند. پس در شناسایی و طراحی واکسن باید به ساختار سه بعدی HBsAg توجه کرد.
  • تیمور تنها*، حمید امانلو، مختار فتحی صفحه 57
    هدف از این پژوهش بررسی اثر مصرف خوراکی گلوتامین حفاظت شده با فرم آلدئید بر پارامترهای تنش اکسیداتیو، متابولیسم نیتروژن و عملکرد تولید شیر در دوره انتقال بوده است. 25 روز پیش از زایش تعداد 36 راس گاو شیری یک شکم و چند شکم بر اساس وضعیت بدنی، روز مورد انتظار زایش و تعداد شکم به دو گروه مساوی تقسیم بندی شدند. گروه گلوتامین از 21 روز پیش از زایش روزانه 100 گرم گلوتامین محافظت شده با فرم آلدئید به همراه جیره پایه به ازای هر راس دریافت کرد و گروه A (کنترل) فقط جیره پایه را دریافت کرد. پس از زایش گروه گلوتامین به دو گروه مساوی تقسیم شد بطوری که یک گروه تا 21 روز پس از زایش به خوردن گلوتامین ادامه داده و گلوتامین-گلوتامین نامیده شده ولی گروه دیگر پس از زایش گلوتامین دریافت نکرده و گلوتامین- A نامیده شد.گروه A نیز پس از زایش به همین ترتیب به دو گروه A- گلوتامین و A- بدون گلوتامین تقسیم شد. در روزهای زایش، 7، 14 و 21 روز پس از زایش مقدار ماده خشک مصرفی، تغیرات وضعیت بدنی، کل ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسمایی، فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز پلاسمائی و نیتروژن اوره خون، شیر تولیدی و ترکیبات آن اندازه گیری و مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر ماده خشک مصرفی در 21 روز پس از زایش بین تیمارهای مختلف دارای اختلاف معنی دار بوده و بیشترین مقدار مربوطه به تیمار گلوتامین- گلوتامین (3/19 کیلوگرم در روز) بود (05/0p<). مقادیر مربوط به کل ظرفیت آنتی اکسیدانتی پلاسما در روزهای 7،14و21 روز پس از زایش بین تیمارهای مختلف دارای اختلاف معنی دار بوده و بیشترین مقادیر مربوط به تیمارهای گلوتامین- گلوتامین و A- گلوتامین بود (05/0p<). مقادیر مربوط به ظرفیت گلوتاتیون پراکسیداز پلاسمایی در روزهای زایش، 7 و 21 پس از زایش دارای اختلاف معنی دار بین تیمارهای مختلف بوده و مصرف خوراکی گلوتامین منجر به افزایش آن شد (05/0p<). از لحاظ مقادیر مربوط به نیتروژن اوره خون تفاوت معنی داری بین تیمارهای مختلف دیده نشد. نتایج این پژوهش نشان داد که بهترین سطح فرم آلدهید برای محافظت گلوتامین سطح 1 درصد بوده و احتمالا افزایش مصرف گلوتامین می تواند منجر به افزایش کل ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسمایی و افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز پلاسمایی در دوره پس از زایش شود.
    کلیدواژگان: گاو هلشتاین، گلوتامین، فعالیت گلوتیون پراکسیداز، ظرفیت آنتی اکسیدانی
  • حمید درویش نیا*، هیوا فیضی، مهدی رجبی زاده صفحه 67
    در این مطالعه، با بررسی ویژگی های زیستگاهی، پراکنش، داده های مورفومتریک و مریستیک مربوط به تعداد 5 نمونه از زیرگونه Lantz and Suchow، 1934 Apathya cappadocica urmiana، الگوی پراکنش جدیدی برای آن در غرب فلات ایران ارائه شده است. این نمونه ها طی سال های 2010 تا 2013 جمع آوری شده اند. سابقا دامنه پراکنش این زیرگونه فقط در استان آذربایجان غربی، در تنگه های اطراف دامنه های غربی دریاچه ارومیه شناخته می شد. در این مقاله، این زیرگونه از استان های کردستان، کرمانشاه و ایلام نیز گزارش می گردد. بنابراین دامنه پراکنش این زیرگونه شامل مناطقی گسترده تر به سمت جنوب و غرب کوهستان های زاگرس می باشد. توقف این مدل پراکنش در استان ایلام به سمت جنوب، یعنی آخرین حد پراکنش این زیرگونه توسط نقشه های توپوگرافی و اقلیم، تعیین و اطلاعات جدیدی در مورد زیست شناسی، پراکنش و مورفولوژی این زیرگونه ارائه شده است
    کلیدواژگان: Apathya cappadocica urmiana، پراکنش، توپوگرافی، اقلیم، کوه های زاگرس
|
  • A. Aminizade, M. Abbasnejad* Page 1
    Nucleus accumbens as one of the feeding control areas has dopaminergic neurons, ascorbic acid (AA) plays a role in g the release of these neurons. Our previous studies have shown that Intraaccumbance shell (Acbsh) injection of AA decreased feeding, So in the present study we evaluate the role of Ascorbate oxidase (AAO) injection in Acbsh on appetitive effects of D2 receptors. 98 adult male Wistar rats (220-270 g) were used into 14 groups: control (intact), sham AA (normal salin as AA vehicle), AA (50 and 250 μg/rat),sham bromocriptine, Br (50 and 25 μg/rat), AA plus Br (50 and 50 μg/rat), Sham AAO (injected H2O as AAO vehicle),AAO(0.2 μg/rat), inactive AAO(0.2 μg/rat) and AAO plus Br (0.2 and 50 μg/rat).Drugs were injected daily (volum = 1μl) for four constitutive day and feed measurement was repeated every 12 hours during the dark period. The result showed that; Intraaccumbance injection of AA (50 and 250 μg/rat) decreased feed intake as well as Br (50 and 20 μg/rat) on the other hand AAO in the Acbsh (0.2 μg/rat) increased feed intake (p < 0.05). Our new result confirms the previous finding about the role of AA as an effective factor in feeding regulation in Acbsh. In addition AAO related results showed that depletion of ascorbic acid, also changed feed intake. Moreover the results showed that AA and AAO in Acbsh could change the D2 dopamine agonist induced feed intake.
    Keywords: Ascorbate oxidase, Ascorbic acid, bromocriptine, Feed intake, Nucleus accumbens shell
  • M. Jamalan*, E. Barzegari Asad, Abadi Page 11
    Overexpression and malfunction of human epidermal receptors (HERs) is associated with occurrence of malignancy in various tissues. Among EGFRs, HER2 as an orphan receptor could dimerize and activate without presence of any kind of ligands. Overexpression of HER2 has significant role in incidence of breast cancer. Herceptin, an approved therapeutic monoclonal antibody, targets extracellular domain of HER2 which result to inhibition of dimerization and consequently blocking induction of intracellular signaling cascades. Efficiency of point mutation, which is offered based on rational design approach for affinity maturation of Herceptin, was investigated by 10 ns of molecular dynamic simulation. According to our results, Herceptin with mutated light chain make a more stable complex with HER2 compared to wild type. Asp92 in mutated VL of Herceptin constructs a stable salt bridge with Lys569 on HER2 which decreases the electrostatic energy between VL of Herceptin and HER2 thereby affects RMSD values of IV-HER2 during 10 ns of MD simulation. Herceptin (VL; Tyr92Asp)-HER2 complex showed lower level of total energy during allover of MD simulation in comparison with Herceptin-HER2 complex. Our molecular modeling investigation demonstrated that affinity maturation of Herceptin through rational design could be improved via mutation of Tyr92 to Asp in VL chain of antibody. Affinity improvement of Herceptin for HER2 could lead to increase efficiency and reduction in dose or frequency of administrations.
    Keywords: EGFRs, HER2, Herceptin, Rational design of point mutation, Molecular dynamic simulation
  • A. Sabet, P. Abdolmaleki*, S. J. Mowla, F. Ghanati Page 17
    Nowadays the world is full of some less known species of signals which connect us together. So human beings are continually exposed to electric, magnetic and electromagnetic fields. In order to investigate the effects of magnetic fields on cell survival, bone marrow mesenchymal stem cells were exposed to 15 mT static magnetic field in the presence and the absence of 0.5 gray X-ray. The rate of dead cells didnt show a significant difference when the cells were treated with static magnetic field alone. But after an acute exposure with the ionizing radiation, the field increased the percentage of survived cells significantly and rescued a part of X-ray induced apoptotic cells. These data show that static magnetic field treatment, suppresses apoptosis and promotes survival in bone marrow stem cells of rat. Thus, magnetic fields might act as a co-mutagenic and co-carcinogenic agent with increasing the risk of tumor development by inhibiting apoptosis.
    Keywords: Static magnetic field, Ionizing radiation, cell death, Flow cytometry
  • S. R. Pourrabi*, A. R. Mohajjel Nayebi, S. E. Hossini Page 25
    Steroidal sex hormones especially testosterone have a protective effect in neurodegenerative events such as Alzheimer Disease. The present study was designed to explore effect of testosterone and androgen receptors in memory impairment induced by intra- cerebroventricular (icv) injection of streptozotocin (STZ) as a model of sporadic AD. In this research animals were divided randomly into 11 equal groups. Experimental model of AD was induced by bilateral icv injection of STZ. STZ-induced memory impairment was assessed two weeks after the last dose of STZ by using a passive avoidance task. The interval between the placement of animals in the illuminated chamber and the entry into the dark chamber was measured as step-through latency (STL). Castration was performed by surgical removing of testis and behavioral study of memory impairment was done after 4 weeks. Results of this study showed that icv injection of STZ could induce marked (p<0.001) memory impairment. Memory was worsened in castrated rats (P<0.001) when compared with normal and sham-operated animals. Testosterone replacement therapy in 4 week castrated rats restored memory up to the level of control groups. Testosterone had not any significant effect on memory impairments of non-castrated rats. According to the obtained results it can be concluded that testosterone improves cognitive and memory impairment of AD.
    Keywords: Testosterone, Memory, Alzheimer disease, Streptozotocin, Rat
  • S. Nasri, S. Bidaran*, P. Nasiri Page 33
    Introduction &
    Objective
    Zinc is an essential element for the immune system. This element has different effects on immune system activity. On the other hand, different serum Zn levels also alter normal B-cell line and T-cell line functions. The present study was carried out to assess B cell line and T cell line tolerance to low concentration Zinc Chloride In vitro study. This experimental study was conducted at the Payame Noor University of Tehran in 2010. The B- cell line and T-cell line were exposed to 1, 5, 10, 20, 30, 40, 50, 75, 100,125, 150,175 and 200 μm (λ) of Zinc Chloride followed by incubation at 12, 24, 36, 48, 60 and 72 hrs. Viability of B- cell line (Raji) and T-cell line (molt-4) were evaluated with hemocytometer method and percentage of living cells have been considered as cellular tolerance index to cytotoxic effects of Zinc chloride. The results were analyzed by SPSS software, version 18 using T-test and Kruskal-Wallis test. In this study, the results showed Zinc chloride concentrations up to 40 μm (λ) at different incubation time points (12-72 hrs) had no effects on B cell line and T cell line viability (p> 0.05) With 50-200 μm (λ) concentrations, Zinc at different incubation time points (12-72 hrs) tolerance B cell and T cell line decreased and viability decreased significantly when compared with the control group and test groups up to 40 μm (λ) concentration (p< 0.05). All groups at different after incubation time, Zinc concentrations (50-200 μm) B cell and T cell line tolerance decreased significantly when compared with Zinc chloride concentrations up to 40 μm (λ) (p< 0.05). Zinc is necessary for the normal function of the immune system. A variety of in vitro effects of zinc on B cell line and T cell line depend on the zinc concentration. High dosages of zinc evoke negative effects on B cell line and T cell line. An excess of zinc can inhibit B- cell line and T-cell line function.
    Keywords: Tolerance, B, cell line, T, cell line, Immune system, Zinc Chloride
  • I. Gowhari*, Sh. Pashaei Rad, Sh. Navidpour, S. Molaei Birgani Page 43
    Scorpion bite is one of our medical problems, but what is important regarding this matter is a fear that people have about this creature. Unfortunately a precise and right statistics toward the risk of this creature bite does not exist. Till based on that, it would be possible to recognize scorpion bite of our society is related to what species and it has what a status among category of death causes and based on that prepare a antivenom monovalan related to every scorpion; surely we cannot deny this problem in south and west regions of our country specially for hot seasons. By regarding the medically importance of the scorpions and human's healthy and also by regarding the lacks of taxonomic and funa studies about scorpions in Iran, this research has paid about the recognition of Ilam province scorpions, species frequency and geographically distribution. In this research first, Ilam province based on geography position, scorpion biting domain, climate and local researches divided to 14 region of sampling. By use of valid identifying keys such as Navid pour (2008), samples recognizes, frequency of scorpion species in each climate region has showed and their distribution map by use of GIS software has drawn. In Ilam province, among 390 hunted scorpion, 10 species include Hottentotta saulcyi (23.07), Mesobuthus eupeus (22.56), Compsobuthus matthiesseni (13.07), hemiscorpius lepturus (12.3), Orthochirus iranus (7.94), Razianus zarudnyi (4.87), Androctonus crassicaudata (4.1), Buthacus macrocentrus (3.33), Scorpio maurus (2.56), Odontobuthus bidentatus (1.02) scorpion identified.
    Keywords: Scorpion, Ilam province, butidae, scorpionidae, Hemiscorpidea
  • S. Sofian* Page 49
    Occult hepatitis B infection (OHB) is defined as infection with detectable HBV DNA and undetectable surface antigen (HBsAg) in patient's blood. It is believed that detection of hepatitis B virus by host in “a” region of surface antigen (HBsAg) is performed. However, there have never been successful attempts to provide evidence for this hypothesis, partly because the 3D structure of HBsAg molecule has not been determined. Tertiary structure prediction of HBsAg solely from its primary amino acid sequence may reveal the structural changes of the mutant proteins. We carried out this study to analyze the predicted HBsAg conformation changes of OBH variant and wild isolated from Iranian patient blood. We extracted HBsAg sequences (OBH and wild) of Iranian from Gen Bank. Tertiary structures of the wild & occult HBsAg were predicted using “ab initio” modeling and ITASSER method. Then visualized using deep View/Siwsspdb Viewer. Dipole moments of 3D structures were determined by chimera software. Wild & occult HBsAg sequences were analyzed in CLC Main Workbench to prediction antigenic index of each sequence. Our results showed the single amino acid substitutions in OBH, may alter structural properties of variant HBsAg, which can be shown by both its antigenic index and dipole moment of predicted 3D conformation. This survey suggested that the moreover “a" region mutations, other mutations can be change structure of HBsAg. It suggested to detection and vaccine design should be pay attention to three-dimensional structure of HbsAg.
    Keywords: Tertiary structure, Prediction, Surface antigen, Latent infection, Hepatitis
  • T. Tanha*, H. Amanlo, M. Fathi Page 57
    The objectives of this study was to investigate whether consuming of protected glutamine (PG) before parturition in close up period would affect dry matter intake (DMIkg/d), blood urea nitrogen (BUNmg/dl), body condition score (BCS) and biomarkers of oxidative stress, glutathione peroxidase activity (GPX units/ml PCV) and Total Antioxidant Status (TASmmol/L). Thirty six pregnant Holstein dairy cows were assigned into two treatment groups based on their BCS and expected. Calving date in student examination. Treatment groups consisted of 1) glutamine supplementation 100 g/d per cow from 21d before calving until parturition (F), 2) glutamine unsupplementation from 21d before calving until parturition (N). There weren’t any significant differences among treatments in DMI and BCS on d -21,-14, -7 and calving day before parturition. There weren’t significant differences in the total antioxidant status (TAS) but plasma glutathione Peroxidase activity (GPX) was significant difference between two group and was greater for (F) group at -7d before calving (57.44 vs 47.94 and p≤0.05 respectively) and -14 (45.87 vs 41.72 and p≤0.04 respectively) before parturition. It seems that supplementation diets with glutamine on the close up period can enhance plasma glutathione Peroxides activity (GPX) and the best level of formaldehyde for protection of glutamine is 1%.
    Keywords: Holstein Cow, Glutamine, Glutathione Peroxides Activity, Total Antioxidant Status
  • H. Darvishnia*, H. Feizi, M. Rajabizadeh Page 67
    In this study, with habitat features, distribution, morphometric and meristic data relating to the 5 samples of subspecies Apathya cappadocica urmiana Lantz & Suchow, 1934, the new distribution model is presented in the west of Iranian plateau. These samples were collected during 2010-2013. Previously, the distribution range of this subspecies in the West Azarbaijan Province, was known from gorges on the west slope of the Urmia Lake. In this paper, this subspecies are also reported from province of Kurdistan, Kermanshah and Ilam, and therefore its distributional range is being extended to the south and west foothills of the Zagros Mountains and stop the distribution model in Ilam province to the south, the last limit distribution of this subspecies shown by topography and climate maps, and new information about the biology, distribution and morphology of this subspecies have been offers.
    Keywords: Apathya cappadocica urmiana, distribution, Topography, Climate, Zagros Mountains