فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی - پیاپی 18 (بهار 1395)

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 18 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • جلال درخشه، مرتضی فخاری صفحات 1-18
    عدالت به عنوان یکی از مسائل پایدار فلسفه سیاسی از زوایای مختلفی قابل بحث و نظریه پردازی است. چه هنگام نظریه پردازی در باب عدالت و چه هنگام خوانش آراء اندیشمندان درباره این مفهوم، معناشناسی عدالت یا به عبارتی تصور معنایی که به هنگام کاربست این واژه به وجود می آید از یک سو و حیطه های وجودی که عدالت در آنها معنادار است از سوی دیگر، از مسائل آغازین و مهم عدالت پژوهی به شمار می رود. این نوشتار در صدد است تا با توصیف و تحلیل آراء امام خمینی(ره) در این باره و به طور مشخص در نسبت با چهار مفهوم «توازن»، «تساوی»، «استحقاق» و «وضع شیء فی موضعه» که همواره در طول تاریخ عدالت پژوهی ملازم مفهوم عدالت بوده اند، به معناشناسی ایشان درباره عدالت و همچنین حیطه های وجودی که از دید ایشان مفهوم عدالت در آن معنادار است، دست یابد. آراء امام خمینی(ره) گویای این خواهد بود که تمامی معناشناسی های عدالت که متناظر با مفاهیمی چون توازن، تساوی و استحقاق ارائه شده است، به معنای «وضع شیء فی موضعه» باز می گردد. همچنین، روشن خواهد شد که عدالت به ویژه با معنای یادشده، از دید ایشان در چهار حیطه تکوین الهی، تشریع الهی، حیات درونی انسان و حیات اجتماعی انسان، معنادار است.
    کلیدواژگان: امام خمینی(ره)، عدالت، تساوی، توازن، استحقاق
  • مهناز همتی نوعدوست گیلانی صفحات 19-38
    کتب درسی در جهت ترسیم ابعاد شخصیتی و فکری امام خمینی(ره)، نقشی به سزا دارند. پژوهش حاضر بر آن است تا به تحلیل وضعیت معرفی ابعاد (سیاسی، اجتماعی، اعتقادی- عبادی، تربیتی- رفتاری، علمی- ادبی- فرهنگی) شخصیت حضرت امام در کتاب های درسی دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان بپردازد. با توجه به اینکه بهترین روش ارائه مفاهیم در کتب درسی، «روش تلفیقی» می باشد، تحلیل محتوای کلیه کتب درسی، از این طریق انجام می شود. این روش، عبارت از انتخاب ترکیبی آموزه ها، اعتقادات و اعمال تربیتی است که با عنایت به سن یاد گیرنده، تفاوت های فردی، موضوع درسی یا زمینه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی انتخاب می گردد. نتایج پژوهش حاضر بیانگر آن است که : توزیع فراوانی محتوای مطالب مربوط به معرفی ابعاد شخصیت حضرت امام(ره) در کتب دوره ابتدایی، فاصله زیادی تا وضع مطلوب دارد. در کتاب فارسی، بیشترین و در ریاضی، کمترین فراوانی به چشم می خورد. در دوره راهنمایی و دبیرستان نیز، بیشترین و کمترین تمایل، به ترتیب نسبت به بعد سیاسی و بعد اجتماعی شخصیت حضرت امام، معطوف است. کتاب های دین و زندگی، تاریخ، فارسی و تعلیمات اجتماعی، بیشترین مطالب را درباره امام در خود جای داده اند. با توجه به جنبه های تربیتی و اخلاقی که در زندگی حضرت امام(ره) وجود داشته و نیز تحلیل و بررسی اثرات تربیتی و رفتاری که کتاب های درسی و روش های آموزشی می توانند بر دانش آموزان داشته باشند، این تصویر از زندگی امام(ره) باید مورد بررسی دقیق و جامع قرار گیرد. به نظر می رسد شیوه مناسب برای گسترش ابعاد شخصیتی حضرت امام(ره) در برنامه های آموزش و پرورش، تدوین برنامه راهبردی در این خصوص و عمل به مفاد آن باشد. با تاکید بر این نکته که ماندگاری انقلاب اسلامی بستگی به طرح صحیح اندیشه های حضرت امام(ره) دارد، ابتدا باید اندیشه های حضرت امام(ره) از نظر ابعاد (اخلاقی، سیاسی...) متناسب با مقاطع مختلف طبقه بندی شده و هدف های یادگیری، تعیین گردد. اگر هدف ها به طور مناسب طراحی شود سپس می توان به تبیین محتوا، روش، نظام امتحانی و ارزشیابی پرداخت.
    کلیدواژگان: ابعاد شخصیت حضرت امام خمینی(ره)، آموزش و پرورش، کتب درسی (ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان)
  • محمد عابدی اردکانی، محمدعلی نظری صفحات 39-56
    در مذهب تشیع، مسئله ی اداره ی جامعه اسلامی در دوران غیبت امام زمان (عج) از اهمیت زیادی برخورداراست، زیرا باید تکلیف مردم مسلمان از دو جهت مشخص گردد: نخست آنکه «چه کسی صلاحیت حکومت بر مردم را دارد؟»؛ دوم آنکه «چگونه باید بر مردم حکومت کرد؟» در پاسخ به سوال اول، شواهد و بینات دینی بیانگر آن است که فرد لایق حکومت بر مردم مسلمان «فقیه» با شرایط و صفات خاص است. اما در رابطه با پرسش دوم، مسائل و موضوع های مختلفی مطرح است که شاید مهم ترین آنها به مقوله ی رابطه ی «آزادی» و «ولایت فقیه» مربوط می شود. فقهای معاصر شیعه در این باره نظرات مختلفی عرضه داشته اند، از جمله بحث تزاحم، تقابل و تتمیم را پیش کشیده اند. از میان آنها، آیت الله سید محمد حسینی بهشتی، به سبب برعهده داشتن نقش اصلی در تصویب قانون اساسی و اداره ی نظام سیاسی پس از انقلاب، از برجستگی و اهمیت خاصی برخوردار است. هدف این پژوهش، مشخص کردن جایگاه آزادی فردی در ساخت نظام ولایی، از دیدگاه شهید بهشتی است. برای دستیابی به این هدف، تلاش شده است تا به کمک روش کتابخانه ای و استفاده از منابع معتبر داده های لازم جمع آوری و سپس به صورت کیفی توصیف و تحلیل شوند. یافته های تحقیق نشان می دهند که شهید بهشتی آزادی انسانی، به مفهوم اسلامی آن و نظام ولایی را مکمل یکدیگر می داند، که هر عنصر با دیگری شکل و محتوا می یابد.
    کلیدواژگان: آزادی، ولایت فقیه، شهید بهشتی، اسلام، حکومت، انسان
  • احمدرضا شاه علی صفحات 57-75
    با توجه به نقش تعیین کننده رهبری حضرت امام خمینی(ره) در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران، شناسایی و تبیین راهبرد مبارزاتی ایشان که منجر به جلب همراهی و حمایت ملت شد، دارای اهمیت فراوان است. در این مقاله، از نظریه چارلز تیلی در مورد چگونگی بسیج سیاسی گروه های رقیب در مقابل حاکمیت، برای تشریح این موضوع استفاده شده و نقش و کارکرد چهار عامل مورد نظر وی یعنی ایدئولوژی، رهبری، سازمان و توده مردم در بسیج سیاسی مردم ایران مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین نحوه اجرای دو راهبرد رقیب بسیج سیاسی مردم، یعنی راهبرد مبارزاتی مسلحانه و راهبرد مبارزاتی اصلاح طلبانه در طول سال های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی بررسی شده و دلایل ناکامی هر یک از آنها و علل مخالفت حضرت امام(ره) با هر یک، به طور جداگانه توضیح داده شده است. فرضیه اصلی مقاله آن است که راهبرد مبارزاتی امام(ره)، بسیج سیاسی مردم در طول حرکت انقلاب اسلامی بوده است. این راهبرد کارآمدی خود را نه تنها در پیروزی انقلاب اسلامی بلکه در مقایسه با سایر انقلاب های جهان نیز نشان داده است. این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی سامان یافته است.
    کلیدواژگان: امام خمینی، انقلاب اسلامی، مبارزه، چارلز تیلی، بسیج سیاسی، ایدئولوژی
  • سیداصغر جعفری صفحات 77-97
    ارزش ها مهم ترین و اساسی ترین عامل در نظام اعتقادی و بازخوردهای انسان به شمار می آیند. وقتی شخصی ارزشی را پذیرفت برای او هدف می شود و در جهت گیری او نقش تعیین کننده ای پیدا می کند. اسلام ارزش هایی را ارائه کرده که باید آنها را پذیرفت و به کار گرفت. چرا که با تکیه بر ارزش ها است که پایه های نظام اسلامی مستحکم شده و استوار می ماند. اینکه ارزش های نظام اسلامی چیست و چه عواملی در حفظ و توسعه ارزش ها موثر است، پرسش هایی است که این پژوهش با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با تاکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری آنها را مورد بررسی قرار داده است. در این مقاله پس از بررسی مباحث نظری درباره ارزش و بیان جایگاه آن در اسلام، عواملی از قبیل تقویت ایمان و باورهای دینی، الگوپذیری از رهبران دینی، حفظ و ارتقای بصیرت، دشمن شناسی، اهتمام به فریضه امر به معروف و نهی از منکر و... به عنوان عوامل موثر در حفظ و توسعه ارزش ها یاد شده است و به این نتیجه کلی دست یافت که تنها باطل السحر توطئه های دشمن علیه نظام اسلامی، پاسداری از ارزش های انقلاب است.
    کلیدواژگان: ارزش های انقلاب اسلامی، حفظ نظام اسلامی، ایمان، بصیرت، دشمن شناسی
  • ناصر جمال زاده*، محمد خواجه علی صفحات 99-118

    فرآیند پیروزی انقلاب اسلامی تا به حال بر اساس نظریات و رویکردهای متفاوت جامعه شناختی تبیین و تفسیر شده است. رویکرد این مقاله تبیین فرآیند انقلاب اسلامی بر اساس مدل قدرت شبکه ای کاستلز است. بر اساس این مدل قدرت متشکل از شبکه هایی است که توسط متصل کننده ها (سوییچر) به هم مرتبط می شوند و شبکه ای در هم پیچیده از قدرت را شکل می دهند. در طرف مقابل نیز کنشگران اجتماعی شبکه ای ضد قدرت را ایجاد می کنند که در صورت نفوذ در شبکه قدرت و قطع اتصال شبکه های قدرت به هم، امکان فروپاشی حکومت را فراهم می کنند. سوال اصلی این مقاله این است که چگونه در جریان پیروزی انقلاب اسلامی شبکه های ضد قدرت توسط مساجد و هییت های مذهبی، دانشگاه ها و در راس آن رهبری امام خمینی(ره) به عنوان متصل کننده (سوییچر)های شبکه ضد قدرت با هم مرتبط شده و توانستند شبکه در هم تنیده قدرت حکومت پهلوی شامل ارتش و ساواک، سرمایه داران حامی حکومت، دیوان سالاری عظیم دولتی و قدرت خارجی را سست کنند و زمینه پیروزی انقلاب را فراهم کنند. با توجه به مستندات تاریخی، در این مقاله این فرضیه تایید می شود که اتصال بین شبکه های ضد قدرت شامل شبکه روحانیت و حوزه علمیه، طبقه متوسط سنتی و بازار، طبقه متوسط جدید و روشنفکران و شبکه کارگران در کنار بحران هایی که برای حکومت به وجود آمد، به تدریج پایه های حکومت را سست کرده و زمینه فروپاشی حکومت با خروج محمدرضا پهلوی (به عنوان متصل کننده شبکه های قدرت) را فراهم آورد. روش تحقیق این مقاله، تاریخی، توصیفی و تحلیلی خواهد بود و روش گردآوری داده ها کتابخانه ای خواهد بود.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی ایران، نظریه کاستلز، شبکه قدرت، شبکه ضد قدرت، سویچر، امام خمینی
  • سید محمد معصومی صفحات 119-132
    مناسبات تحول خواهی در ایران و تبیین رابطه آن با وقوع انقلاب اسلامی از مسائل مهم تحلیلی در حوزه انقلاب ایران است. قبل از وقوع انقلاب، دو جریان نوگرایی ملی و بومی در عصر صفوی و تجدد خواهی غربی و مدرن در دوران قاجار و پهلوی حاکمیت یافتند. اما ظهور انقلاب ایران به تثبیت و حاکمیت جریان و پارادایمی نوین تحت عنوان الگوی اصالت گرای اسلامی انجامید. این مدل که به نوعی نتیجه چالش میان معتقدان دو جریان قبلی بود با تکیه بر مبانی وحیانی و اقتباس از برخی مولفه ها حاکم بر فرهنگ مدرن بشری تلاشی جدید در جهت ایجاد الگوی نوین و کارآمد در حوزه نوگرایی در تاریخ ایران معاصر نمود. بر این اساس سوال اصلی مقاله حاضر این است که چه رابطه ای میان موضوع تحول خواهی در ایران و وقوع انقلاب وجود دارد و جریان نوگرایانه این انقلاب با چه قبول و ردی نسبت به دیگر جریان ها بروز و ظهور می یابد. فرض بر این است که الگوی انقلاب اسلامی، الگوی تلفیقی و در عین حال با مولفه های خاص و در عین حال منحصر بفرد از دیگر مدل های تحول خواهی در ایران بوده است؛ فارغ از باور معمول در این حوزه که صرفا انقلاب ایران را جمع میان دو مقوله سنت و تجدد می دانند. بیان روند تاریخی چرائی شکل گیری جریان و پارادایم اصالت گرا و ترسیم معقول و دقیق از تلاش این الگو جهت تلفیق میان ادبیات گفتمانی دیگر جریانات نوگرایانه به همراه توصیف و توضیح مولفه های خاص و متمایز همین جریان از جنبه های نوآورانه این تقریر است.
    کلیدواژگان: نوگرایی، تجدد، اصالت گرا، ایران، انقلاب اسلامی
  • سید رضا موسوی نیا صفحات 133-155
    در این مقاله مفهوم متوازن سازی مثبت و متوازن سازی منفی به عنوان یک راهبرد امنیت سازی در روابط خارجی ایران از دوران صفویه تاکنون مطرح می شود. متوازن سازی مثبت و منفی که با موازنه مثبت/ منفی و توازن قدرت تفاوت هایی دارد، تابعی از ساخت مستحکم و متعادل قدرت در داخل کشور است. با بررسی تاریخی نشان می-دهیم، متوازن سازی در روابط خارجی ایران از زمان تشکیل دولت صفوی تا سقوط حکومت پهلوی عموما متوازن-سازی منفی و غیرسودمند بوده است. یکی از دلائل اصلی متوازن سازی منفی در تاریخ روابط خارجی ایران، فقدان مشروعیت و مقبولیت مردمی در دولت های ایرانی بوده است. بر این اساس انقلاب اسلامی با فراهم کردن زمینه مشارکت توده های مردم در تعیین سرنوشت خود، علاوه بر تکمیل ضلع سوم از عناصر بنیادی تشکیل دهنده نهاد دولت (سرزمین، انحصار خشونت و مشروعیت اعمال خشونت)، بنیادی ترین عنصر ساخت مستحکم قدرت را در داخل فراهم کرده است. سیاست متوازن سازی مثبت ایران در پایان جنگ تحمیلی با وجود فقدان عناصر مادی قدرت، مستظهر به حماسه مردم در دفاع 8 ساله از کشور و حمایت توده های مردم از دولت جمهوری اسلامی بوده است. این مقاله با مطالعه ادوار تاریخ روابط خارجی ایران به بررسی مقایسه ای متوازن سازی مثبت و منفی در دولت های مختلف ایرانی می پردازد و نشان می دهد راهبرد متوازن سازی دولت های ایرانی در گذشته ( به استثناء دولت مقتدر شاه عباس صفوی) که با هدف افزایش آستانه امنیتی ایران صورت می گرفته است، به دلیل ساخت ناموزون، متزلزل و غیرمشروع قدرت در داخل همواره منفی بوده و در صحنه عمل منجر به ناامنی بیشتر برای دولت های ایرانی می شده است.
    کلیدواژگان: متوازن سازی، ساخت قدرت، پهلوی، نقلاب اسلامی
  • حسن رحیمی(روشن) صفحات 157-175
    امروزه حقوق بین الملل شاخه ای خاص رابه عنوان حقوق بشردوستانه ایجاد نموده است که هدف از آن حمایت ازافرادغیرنظامی اسرا وحتی احترام به اجساد کشته شدگان درزمان بروزجنگهای داخلی وبین المللی است. ازجمله اصول اساسی نظام حقوق بشردوستانه میتوان به اصل رفتارانسانی وعدم تبعیض،اصل تفکیک،اصل محدودیت ومواردی دیگر اشاره کرد که باید درحین جنگ، مورد احترام طرفین مخاصمه قرار بگیرد.انقلاب اسلامی ایران با فاصله اندکی پس از پیروزی با جنگ هشت ساله عراق علیه ایران مواجه شد.از این رو سوال این مقاله این است که حقوق بشر دوستانه در اندیشه امام خمینی(ره)به عنوان ایدئولوگ وفرمانده ومعمار نظام سیاسی- اجتماعی پس از انقلاب،که جنگ طولانی 8 ساله را فرماندهی کرده است چه جایگاهی دارد؟گمان براین است که حقوق بشردوستانه-منبعث ازاسلام-جایگاهی والا دراندیشه امام(ره)دارد،وایشان درطول حیات سیاسی خود به شدت به اصول حقوق بشر دوستانه وبه خصوص در دوران جنگ هشت ساله تاکید داشته است.روش پژوهش این نوشتار، توصیفی- مقایسه ای است که ازطریق بررسی اسناد ومدارک بصورت کتابخانه ای انجام می گیرد.مهمترین یافته مقاله این است که حقوق بشردوستانه در اندیشه رهبری انقلاب اسلامی به صورت مستقل از حقوق بشر دوستانه غربی، وجود داشته و به صورت عملی در هشت سال دفاع مقدس بکار گرفته شده است.
    کلیدواژگان: حقوق بشردوستانه، جنگ تحمیلی، امام خمینی(ره)، حقوق بشر
|
  • Jalal Dorakhshe, Morteza Fakhari Pages 1-18
    Justice as a permanent topic in political philosophy can be studied in different dimensions. To theorize about Justice or study the thoughts about it, it is necessary to clarify what we mean by the concept of justice and the spheres in which we find Justice meaningful. Drawing on and analyzing Imam Khomeini’s thoughts, this article purports to illustrate the meaning of justice in his thoughts and the spheres in which he considers justice as meaningful. In this regard, justice will be studied in accordance with the concepts of "Balance", "Equality", "Desert" and "putting everything in its place" that have ever been equivalent to justice in the history of justice research. Imam Khomeini's thoughts indicates that all the meanings of justice that have been proponed from the perspective of Balance, Equality and Desert refer to the meaning "putting everything in its place". The discussions that has been made to determine the rights and the criteria to allocate them, under the definition of justice in terms of desert, the formation of balance, under the definition of justice in terms of balance and relevant or irrelevant respects to achieve valid equalities and inequalities under the definition of justice in terms of equality, indicate the reference of all meanings of justice to the meaning "putting everything in its place". Analyzing Imam Khomeini's semantics of Justice, the article also clarifies that in his thoughts, justice can be applied meaningfully in the spheres of "divine creation", "divine legislation", "inner human life" and "social human life". Therefore, justice is divided to two types of divine justice and human justice. The first one means God is just because, on the one hand, Creation is the best creation and every creature is guided to its perfection and on the other hand, his legislation is based on Creation. The second one emphasizes the importance of justice in human internal powers besides justice in human social relations.
    Keywords: Imam Khomeini, Justice, Equality, Balance, Desert
  • Mahnaz Hemmati Noedoust Gilani Pages 19-38
    The study books have a crucial role in regard with establishing the characteristics and ideology of Imam Khomeini.
    This research aims to analyze and estimate the condition of introduction of Imam Khomeini’s persona from( political, social, ideological, educational-behavioral, scientific, cultural and literary) view in study books of the elementary level to high school level.
    Considering the fact that the most suitable method of representation in study books is the “combined method”, hence, the analysis is based on this method.
    This method consists of combined selection of the teachings, beliefs and disciplinary behavior which is created with regards to the age, individual differences, and subject of study or cultural platform, economic and social aspects. The results of the current research shows that the frequent distribution of concept related to the introduction of the aspects of Imam Khomeini’s personality in the elementary level books, is far away from the desired condition. The frequency is higher in Farsi literature book and the lowest in the math books. Also in the middle school level and high school, the frequency from the highest to the lowest level respectively belongs to the political and social aspects of Imam’s personality. And the subjects of religion and life, history, Farsi and social education contain the most amount of information regarding Imam Khomeini. In respect with the behavioral and moral aspects of Imam’s life and also analysis and investigation of disciplinary and behavioral effects that the study books and teaching methods could have on students, this image of Imam’s life should be under careful and vast examination. It seems that the perfect method for expanding Imam’s personality aspects in educational programs, would be compilation and implementation of an effective program. With emphasize on this point that the continuing existence of Islamic Revolution depends on a correct plan according to thoughts of Imam Khomeini, first, Imam’s thoughts must be categorize from aspects such as (moral, political etc) appropriate for different class levels and learning objectives. If the objectives are designed properly, then it is possible to express the context, method, examination and evaluation systems.
  • Mohammad Abedi Ardakani, Mohammad Ali Nazari Pages 39-56
    In Shia religion, the governing of Islamic society during the occultation of Imam Mahdi (AS) is important. Because it should be specified the duty of the Muslim people in two side. First: who is that governing on people? How governing in people? It is focused resources of Islam to answer of questions, it showed that Capable Person of governing the Muslim people is " Velay-e faqih " with special attributes. But, for the second answer question, which are explained several matters. Perhaps it is concerned most notably the issue of the relationship between "freedom" and "Velayat-e faqih". On the other hand, a Muslim, is born free and live free. Man is always the right choice and no one can take this right to him.. God created us free and asks people to live free. At the same time, God by reason, allowing her to lead a spiritual movement. In addition, revelation and prophets and imams and scholars have come to help the man so he could move in the right direction. Thus, freedom and human equality, as the fundamental principles of Islam, are in accordance with human nature. Contemporary scholar quoted different idea, These are including of conflict, confrontation and evolution. Among them, Ayatollah Mohammad Husseini Behesti is important role, due to take a leading role in the adoption of the constitution, the political system and governing after the revolution. After Iran's Islamic Revolution martyr Beheshti University of thinkers who have a deep meditative state. Mental principles of his own supreme political dimensions - social knows, this approach results in conjunction with the principle of freedom, and the freedom of their provincial relations based on mutual development and  are thinking.
    The aim of this study was to determine the status of individual freedom in structure of Velayat-e faqih system, with the perspective of the shahid Beheshti. For reaching aim, try to use Library way and it collected data from credible sources and then described and analyzed qualitatively. Result indicated shahid beheshti believed freedom and Velayat-e faqih system is Complement, formed and contented each other know.
    Keywords: freedom, Velayat, e faqih, shahid Beheshti, Islam
  • Ahmadreza Shah Ali Pages 57-75
    Given the decisive leadership role of Imam Khomeini in formation and victory of Iranian Islamic Revolution, identification and explanation of his campaign strategy that won popular support, considered so important. In this article, Charles Tilly theory about political mobilization of opponent groups against sovereignty has been used to explain this subject and role and function of four mentioned factors in political mobilization of Iranians including ideology, leadership, organization and the people has been discussed. Furthermore, the implementation of two competitive strategy of political mobilization of the people - Strategy of armed struggle as well as reformist campaign strategy- studied before victory of Islamic revolution and the reason of their failures as well as the logic of Imam Khomeini opposition to them were articulated. The main hypothesis of this article is that Imam Khomeini campaign strategy is political mobilization of the people during the Islamic revolution. The efficiency of this strategy has been proven not only because of victory of Islamic revolution, but also in comparison with other revolutions in world.
    Keywords: Imam Khomeini, islamic revolution, Struggle, Charles Tilly, Political mobilization
  • Seyed Asgher Jafari Pages 77-97
    Values are considered as the most important and the most basic factors in belief and feedback systems of humans. When someone accepts a value, it gets their aim and finds a determining effect in their orientations. Islam has offered values that should be accepted and applied; because, relying on values makes Islamic system strong and sustainable. Using descriptive-analytic research method and based on Supreme Leader Attitudes, this research has examined questions like “What are Islamic system values?” and “Which factors influence maintaining and development of values?”. In this article, after reviewing theoretical issues about values and their place in Islam, factors like religious belief and faith, imitating religious leaders, maintaining and enhancing insight, knowing the enemy, commanding good and forbidding wrong, etc. are named as factors influencing the maintaining and development of values. The article concludes with this general finding that the only void of magic of enemy’s conspiracy against Islamic system is taking care of revolution values.
    Keywords: Islamic revolution values, Islamic system maintaining, Faith, Insight, Knowing the Enemy
  • Mohammad Khajeali, Naser Jamalzadeh* Pages 99-118

    The process of the Islamic Revolution victory has been explained and interpreted based on different sociological approaches and views, and its causes and reasons of emergence have been discussed from various points of views. The approach employed in the present study is to explore the Islamic Revolution based on Castells’ network theory of power. According to this model, power is made up of networks linked together by means of switchers forming an intertwining network of power. In the opposite frontier, social activists form an anti-power network that helps the collapse of the government if it infiltrates the power network and cut the power links. In the present article, we will explain how the anti-power networks during the Islamic Revolution were linked together through mosques, religious bodies, and universities headed by Imam Khomeini as a switcher and how they managed to weaken the power network of Pahlavi regime including army, capitalist who support the regime, Massive state bureaucracy and support of foreign powers and eventually overthrow it. In this article, considering the historical documents, this hypotheses is being proved that the links between anti-power networks including clergy’s network and Islamic seminary, traditional middle class and bazaar, new middle class and enlightened activists and labor network, beside crisis such as economic problems which causes the separation of capitalist network and Pahlavi regime, political crisis caused by the lack of dealing with expectations of new middle class and enlightened and Shah’s thought of lack of support of foreign powers, gradually weakened the regime and provided the needs of the collapse of regime as Mohammad Reza Pahlavi (as the switcher of power networks) left the country.

    Keywords: islamic Revolution Of Iran, Manuel Castells theory, Power Network, Anti-power networks, Switcher, Imam Khomeini
  • Seyyed Mohammad Masomi Pages 119-132
    Changing relations in Iran and making clear relationship between this by occuring Islamic revloution is important analytical subjects in iranian revloution area . National modernization flowing in Safavie era and western modernization flowing in Qajar era had governed in iran . but Iranian revloution advent accomplished to stabilization and governing new paradigme under title Islamic genuine model. This model had been result of challenging between two previous flowing believers . This model by leaning on inspiration bombastic and borrowing some of compiled governed on modern humanity civilization is new struggle to create new and efficient model in modernity area and in contemporary iranian historic . In basis the major question of this article is that what relationship is exist between modernization in iran subject and revloution advent and revloution modernity flowing with ones accept and refuse compared with others modernity flowing . Our presumption is that Islamic revloution model is one mixed model by peculiar and individualistic compiled in front of others modernity models in iran , free from reguler thinking in this area that think iranian revloution is only adding between two custom and modernity subject . The description of forming historical genuine pradigme and exact drawing from efforts this model to mix between others talking modernity literature flowing by description of peculiar and distinguished complied of this flowing , is new aspect of this utterance .
    Keywords: modernization, changing, genuine, Iran, islamic revolution
  • Seyed Reza Mosavi Nia Pages 133-155
    This article brings up a Positive & negative balancing trend as the most priority strategy in foreign relations of Iranian governments during the last five centuries. This strategy that is different from the positive & negative balancing structure and also differs from balance of Power, profoundly depends upon internal strong power. Having considered Iranian history in foreign relations, we posit that the most balancing trend in foreign relations were negative. One of the reasons of this negative balancing trend was lack of legitimate and acceptability of the Iranian governments. Upon this fundamental element of internal strong power, Islamic revolution in 1979 constructed a new form of state in Iran by which all Iranians can democratically participate in it. The revolution was occurred in a nation that was enjoying relatively good material wealth and prosperity, produced profound change at great speed, was massively popular, resulted in the exile of many Iranians, and replaced a pro-Western semi-absolute monarchy. Although the Islamic republic of Iran had many shortages and deficits in military and economy in 1980s, upon this element could push positive balancing trend during the war with Iraq, in particular, in the process of 598 UN resolutions. All the resolutions were issued in the times that the Islam militants gained some victories in the battlefields and the allies of Iraq tried to prevent the breakdown of Iraq army and also the final victory of Iran via the issue of these resolutions. A brief look at the text of the resolutions of UN concerning the war of Iraq against Iran shows this matter. This matter made the U.N. and its effective members to adjust the resolution 598 in that organization. This resolution did not meet the expectations of Iran, but it had the positive cases in comparison to the previous ones. This Article aims to compare balancing trend in the Iranian states during the last five centuries for understanding Iran's Revolution roll in Positive Balance trend in foreign relations.
    Keywords: Balancing trend, Iranian states, Pahlavi, islamic revolution, Internal power
  • Hasan Rahimi Pages 157-175
    One of the branches of international law,is humanitarian law. The purpose of humanitarian law protecting civilians and prisoners of war and respect for the bodies of those killed in the Civil War and international. One of the basic principles of humanitarian law, non-discrimination, the principle of separation, the principle of limitation that must during the war, the belligerent parties should be respected. Shortly after the victory of the Islamic Revolution of Iraq's eight-year war against Iran was facing. Humanitarian law in the ideas of Imam Khomeini (RA) What is the position? That is the question paper. This question is particularly important that Imam Khomeini was the ideologue and commander of Iranian society after the revolution architectures. He was the commander of the Iranian armed forces during the eight-year war. Our hypothesis is that humanitarian law in the political thought of Imam Khomeini is very important It is rooted in the principles of Islam. Imam Khomeini during his political life strictly to the principles of humanitarian law, and especially emphasized during the eight-year war. The research method is descriptive comparison is done by studying documents library. The main finding of this paper is that the idea of Islamic Revolution Leader humanitarian law independently of Western humanitarian law, there was practically applied in eight years of war.
    Keywords: humanitarian law, war, Imam Khomeini, human rights