فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی - پیاپی 16 (پاییز 1394)

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 16 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبرز ارغوانی پیرسلامی صفحات 1-21
    هدف این مقاله بررسی تاثیر انقلاب اسلامی بر ماهیت گفتمان نوجهان سوم گرایی در سیاست خارجی ایران است. توجه فزاینده قدرت های نوظهور در دو دهه اخیر به توسعه روابط با کشورهای جهان سوم بر مدارهای عمدتا اقتصادی این سوال را ایجاد کرده است که شکل گیری و بسط گفتمان نوجهان سوم گرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با محوریت توسعه روابط با برخی کشورهای افریقایی و امریکای لاتین تحت تاثیر چه عاملی بوده است؟ از دید این مقاله، تکوین و اشاعه این گفتمان در سیاست خارجی ایران در دوران بعد از انقلاب اسلامی چندان متاثر از مولفه های مادی و اقتصادی ذکر شده نیست، بلکه جای گیری گفتمان نوجهان سوم گرایی در سیاست خارجی ایران غالبا تحت تاثیر ویژگی های ماهوی و نهادی انقلاب اسلامی بوده و از این جهت غالبا بعد معنایی، ارزشی و سیاسی داشته است. در حالی که اتخاذ این رویکرد از جانب دیگر قدرت ها همزمان متاثر از سطوح داخلی و بین المللی بوده در مورد ایران سطح داخلی به مراتب تاثیرگذارتر بوده است. بررسی ریشه های جهت گیری سیاست خارجی کشورها با اتکا به رویکردی نظری، واکاوی مفهوم و مصادیق عملی گفتمان نوجهان سوم گرایی در نظام بین الملل با هدف ایجاد رویکردی مقایسه ای و در نهایت تمرکز بر انقلاب اسلامی و تاثیر آن بر شکل گیری این گفتمان در سیاست خارجی ایران مهم ترین محورهای مقاله برای ارزیابی فرضیه است.
    کلیدواژگان: ایران، سیاست خارجی، انقلاب اسلامی، نوجهان سوم گرایی، چین
  • علی کریمی صفحات 23-46
    این مقاله که در حوزه نوظهور جامعه شناسی احساسات قرار دارد، بر این پرسش اساسی متمرکز است که امام خمینی(ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی، احساسات توده های مردم را در جریان انقلاب اسلامی ایران چگونه راهبری نمود؟ نوشته حاضر که از آرا و دیدگاه های فلام و کینگ، گودوین، پولتا و یاس پرس الهام می گیرد، لازمه شکل گیری کنش فعالانه انقلابی بر ضد وضع موجود را تبدیل احساسات ضد بسیج مثل ترس و شرم به احساسات بسیج گر مانند خشم و غضب و تمهید انرژی احساسی و آزادسازی احساسی می داند. برای پاسخ به پرسش اصلی، نوشته با تکیه بر رویکرد توصیفی، روش تحلیل محتوای کیفی سخنان و نوشته های امام خمینی(ره) که در کتاب صحیفه امام جمع آوری شده است را به کار گرفته و بر این فرضیه استوار شده است که امام(ره) با مدیریت احساسات مردم از رهگذر اعتماد زدایی از رژیم پهلوی، برانگیختن احساسات ضد حکومتی، مبارزه با احساسات ضد بسیج از یک سو و تزریق احساسات بسیج گر مثل حس عاملیت و کارگزاری و همذات پنداری با مردم از سوی دیگر، توانست با آزادسازی شناختی و متراکم سازی انرژی احساسی توده ها، آنان را به کنش آشکار اعتراضی برضد رژیم و در نهایت تغییر حکومت و دست یابی به پیروزی رهنمون شود.
    کلیدواژگان: امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی، جامعه شناسی احساسات، انرژی احساسی، آزادسازی احساسی، ایران
  • یوسف فتحی صفحات 47-64
    تروریسم یک نگرش سیاسی و مذهبی است که با پیچیده تر شدن جوامع از حیث شیوه ها، ابزارها و زمینه ها متنوع تر و پیچیده گشته است. یکی از پیچیدگی های آن ابهام مفهومی آن است که فهم مصادیق را دشوار تر کرده است. این مقاله دو سئوال اساسی را مطرح و بررسی کرده است: اهداف و زمینه های تولید و گسترش تروریسم چیستند؟ آیا تروریسم دارای ذات معین است یا حالت ایدئولوژیک دارد؟. این مقاله با استناد به آثار، بیانات و اندیشه های سیاسی مقام معظم رهبری و بعضی از آثار صاحب نظران در زمینه تروریسم به تبیین ماهیت، زمینه ها و اهداف آن پرداخته است. این مقاله تروریسم را در قالب جاهلیت مدرن به عنوان چاچوب نظری در اندیشه معظم له تحلیل می کند. یافته های تحقیق با توجه آثار رهبری نشان می دهند: تروریسم، یک کنش و پدیده ضد اخلاقی- انسانی و کنش مجرمانه است. تروریسم در جامعه قدیم و جدید، از ماهیت جاهلی جامعه بر می خیزد که نگاه جاهلی، منشاء برتری جویی و عملکرد گزینشی است. تروریسم تابع زمینه ها و دلائل مختلف سیاسی، مذهبی، اجتماعی، قومی و تاریخی است. تروریسم با نگاه جاهلیت، یک پدیده نسبی گرایانه و با نگاه حق محورانه، یک کنش ذاتگرایانه است. در نسبی گرایی، به جای حقایق، منافع ملاک هستند. از نگاه آیت الله خامنه ای، غرب در مفهوم - مصداق(تئوری – عمل) تروریسم، گزینشی عمل می کند که یک نگاه جاهلیتی است.
    کلیدواژگان: آیت الله خامنه ای، جاهلیت، تروریسم ذاتگرا، تروریسم ایدئولوژیک و شاخصه های تروریسم
  • فرامرز تقی لو صفحات 65-84
    رویارویی جامعه ایرانی با جهان جدید، واکنش های فکری و سیاسی مختلفی را در سده اخیر تاریخ ایران برانگیخته و زمینه ساز دو انقلاب بزرگ مشروطیت و انقلاب اسلامی بوده است. این واکنش ها را به مثابه یک زمینه کلی به سه دسته واکنش های حکومت، روشنفکران غیردینی و علمای دینی می توان تقسیم بندی کرد که نظریه سیاسی جدید علمای شیعه در انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی در تقابل یا تعامل با آنها شکل می گیرد. بر این اساس، سوال این است که رابطه میان بستر یا زمینه واقعیت اجتماعی– سیاسی با تحول نظریه سیاسی علمای شیعه همچون آیت الله نائینی و امام خمینی(ره) در عصر قاجار و پهلوی چگونه بوده است؟ در این مقاله با بهره گیری از روش تفسیری و الگوی نظری جامعه شناسی معرفت ماکس شلر، ضمن تمرکز بر روی واکنش های فکری- سیاسی طیف های مختلف روشنفکران و علمای دینی نسبت به مسائل جامعه ایرانی در جهان جدید، به دنبال تایید این فرضیه هستیم که نظریه سیاسی علمای شیعه به ویژه در اندیشه آیت الله نائینی و امام خمینی(ره) در واکنش به زمینه ها و شرایط خاص جامعه شیعی ایران در عصر قاجاری و پهلوی، هر کدام برای رویارویی با مسائل و فائق آمدن بر بحران های فکری- سیاسی جامعه شیعی ایران معاصر، در صدد فرارفتن از تقابل ظاهرگرایانه میان سنت گرایی دینی و تجددگرایی غربی بوده اند. بدین ترتیب با ارائه تحلیلی از سیر تحول نظریه سیاسی شیعی از انقلاب مشروطیت تا انقلاب اسلامی، استدلال می شود که علمایی همچون آیت الله نائینی و امام خمینی(ره) با نظر به شرایط زمینه ای، نوع و شدت بحران های فکری و سیاسی عصر قاجاری و پهلوی، به صورت بندی نظریه سیاسی شیعه و تحول آن متناسب با مقتضیات شرایط زمانی پرداخته اند. نظریه سیاسی شیعه بدین ترتیب در صدد فراروی از تقابل میان ظاهرگرایی سنت گرایانه و تجددگرایانه به سوی پیوند میان دین و مردم سالاری بوده است.
    کلیدواژگان: نظریه سیاسی، مشروطیت، انقلاب اسلامی، سنت، تجدد، آیت الله نائینی، امام خمینی
  • سید محمد جواد قربی صفحات 85-116
    کشورها در پرتو شناسایی و عملیاتی ساختن مولفه های قدرت در سطوح ملی و بین المللی، سعی در کسب منزلت و پرستیژ بین المللی دارند و از آنجایی که تحول گفتمانی قدرت و رویکرد نوین کشورها در عرصه سیاست خارجی به ابزار قدرت، اهمیت قدرت نرم را دو چندان ساخته است، جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد مولفه های تولیدکننده قدرت نرم خویش را مورد بررسی قرار دهد و با سیاستگذاری های مناسب، نفوذ و اقتدار بین المللی خویش را بیفزاید. یکی از مولفه های تاثیرگذار بر قدرت نرم ایران در سطح ملی و بین المللی، الهام بخشی می باشد که بعد از انقلاب اسلامی مورد توجه دولتمردان ایرانی بوده است و در اسناد فرادستی جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید قرار گرفته است. بنابراین مقاله حاضر سعی دارد به بررسی مولفه های الهام بخش جمهوری اسلامی بپردازد و تاثیر آن را بر ارتقاء قدرت نرم ارزیابی نماید و به صورت موردی، سیاست های کلی برنامه ششم توسعه را بررسی نماید. در همین راستا، با بهره گیری از روش تحلیل محتوای کیفی سعی می گردد به این سوال پاسخ داده شود که، مولفه های الهام بخشی جمهوری اسلامی ایران در سیاست های کلی برنامه ششم توسعه که در حفظ و ارتقاء قدرت نرم جامعه ایرانی موثر هستند، کدامند و چگونه بر توانمندی نرم افزاری ایران می افزایند؟ یافته های مقاله نشان می دهند که الهام بخشی انقلاب اسلامی و به تبع آن جمهوری اسلامی ایران اشاره به گزینش سیاست های مسالمت آمیز و نرم افزاری دارد که مترصد ترویج و اشاعه ارزش ها، مبانی و اهداف انقلاب اسلامی و جامعه ایرانی در کشورهای منطقه و جهان اسلام می باشد و در عین حال، ارتباط معناداری بین مولفه های الهام بخشی ایران در جهان اسلام با قدرت نرم وجود دارد و مولفه های الهام بخشی در سیاست های کلی این برنامه شامل: توسعه دانایی محور، ارزش ها و مبانی انقلاب اسلامی، ارائه سبک زندگی اسلامی- ایرانی، فرهنگ و معارف دینی، توسعه هویت اسلامی- ایرانی، علم و فناوری می شود که توانمندی و ظرفیت قدرت نرم جامعه ایرانی را در جهان اسلام ارتقاء می دهند.
    کلیدواژگان: قدرت نرم، سیاست های کلی برنامه ششم توسعه، جهان اسلام، الهام بخشی، سبک زندگی، هویت اسلامی، ایرانی، علم و فناوری، توسعه دانایی محور
  • زاهد غفاری هشجین، عبدالرضا بیگی نیا، سیدمحسن نصرت آبادی صفحات 117-136
    پژوهش حاضر با هدف «شناسایی و ارزیابی عوامل محیطی (داخلی و خارجی) حوزه سیاسی و فرهنگی فضای مجازی برای جمهوری اسلامی ایران با استفاده از الگوی SWOT» انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه و مبتنی بر تکنیک دلفی صورت گرفته است. پس از مطالعه و شناسایی عوامل و دسته بندی آنها در قالب (قوت ها، ضعف ها، فرصت ها، و تهدیدها) پرسشنامه مرحله اول و دوم مبتنی بر طیف چهار گزینه ای تهیه و در اختیار کارشناسان و صاحب نظران این حوزه قرار گرفت. روایی محتوایی ابزار بر اساس نظرات صاحب نظران مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز بر اساس الفای کرونباخ 0.747 به دست آمد. پس از جمع آوری داده های موردنیاز از طریق پرسشنامه، داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSSو با بهره گیری از روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با استفاده از آزمون T تک متغیره، میانگین مولفه های مربوط به هر یک از متغیرهای چهارگانه تحقیق آزمون شدند. همچنین با بهره گیری از آزمون فریدمن کلیه متغیرهای تحقیق رتبه بندی شدند. با استفاده از الگوی تحلیل فرد آر.دیوید، 5 مولفه از هر یک از متغیرهای چهارگانه (نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدها) ارزیابی شد. در نهایت عدد به دست آمده از جمع جبری متغیرهای نقاط قوت و ضعف، برای محیط داخل مثبت است (2/1). همچنین جمع جبری متغیر های فرصت ها و تهدیدها، برای محیط خارجی مثبت(3) است. با توجه به حصول دو میانگین در حد متوسط، وضعیت فضای مجازیجمهوری اسلامی ایران در منطقه متوسط(خانه 5 از ماتریس 9 خآن های فرد آر.دیوید) قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد که در مجموع، وضعیت فضای مجازی برای جمهوری اسلامی ایران، در منطقه یکم دستگاه مختصات یا ربع اول مختصات مدل SWOTفرد آر.دیوید قرار گرفت. این ناحیه در تحلیل استراتژیک موسوم به ناحیه اتخاذاستراتژی های تهاجمی و یا منطقه SO (منطقه وجود قوت ها و فرصت ها)است.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، SWOT، تحلیل استراتژیک، سیاسی، فرهنگی، عوامل محیطی، جمهوری اسلامی ایران
  • رضا سیمبر، سامره فصیحی مقدم لاکانی صفحات 137-153
    با در نظر گرفتن بیش از سه دهه تنش آشکار بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، هدف از این نوشتار، بررسی پیامد سیاست خارجی اعتدال گرا بر روابط دو کشور می باشد. نگارندگان درصددند با استفاده از نظریه واقع گرایی نو کلاسیک، به این پرسش پاسخ دهند که؛ سیاست خارجی اعتدال گرا چه تاثیری بر روابط دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا بر جای خواهد گذاشت؟ روش تحقیق در این مقاله توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری نیز به سبک کتابخانه ای است. به نظر می رسد؛ سیاست های اعتدال گرایانه دولت مردان یازدهم، اگرچه منجر به گسترش نفوذ منطقه ای ایران خواهد شد، اما بر روابط جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا تاثیر چندانی نخواهد گذاشت. با اینحال در صورت وقوع توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5، کاهش موقت سطح تنش میان دو کشور محتمل خواهد بود اما به دلایلی چون هویت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که منافع و امنیت ملی ایالات متحده را به چالش می کشد، وجود بازیگران بین المللی و منطقه ای که منافع شان در گرو تداوم تنش بین ایران و آمریکا می باشد و نهایتا تحت تاثیر عوامل داخلی ایالات متحده، احتمالا جمهوری اسلامی ایران در دوره اعتدال گرایان نیز از سوی این کشور تحت فشار قرار خواهد گرفت که این امر افزایش تنش میان دو کشور را در آینده نزدیک در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: واقع گرایی نو کلاسیک، سیاست خارجی اعتدال گرا، جمهوری اسلامی ایران، ایالات متحده آمریکا
  • سید مرتضی هزاویی، میثم برزگر صفحات 155-174
    اندیشمندان مسلمان در مورد چگونگی برقراری رابطه بین دین و سیاست، خصوصا در قرن اخیر، نظریه هایی مطرح کرده اند که در بعضی موارد مخالف یکدیگر هستند. در این نوشتار سعی شده است که با مقایسه دو نظریه مشهور در این رابطه، علل اختلاف دیدگاه این اندیشمندان تبیین گردد. برای نیل به این هدف به بررسی موردی دیدگاه دو نظریه پرداز به نام دنیای اسلام یعنی امام خمینی(ره) به عنوان مدافع رابطه همه جانبه دین و سیاست در قالب ولایت فقیه، و علی عبدالرازق به عنوان نماینده طرفداران سکولاریسم، در چارچوب نظریه بحران اسپریگنز پرداخته شده است. بر اساس این چارچوب، هر نظریه سیاسی طی چهار مرحله: مشاهده بحران، تشخیص علل، بازسازی ذهنی جامعه و ارائه راه درمان، در ذهن نظریه پرداز شکل می گیرد. فرضیه پژوهش حاضر از این قرار است که امام خمینی(ره) و عبدالرازق نیز طی این چهار مرحله و تحت تاثیر شرایط و بحران ویژه ای دیدگاه خود را مطرح کرده اند، سپس برای اثبات نظریه شان هر کدام به آیات خاصی از قرآن کریم استناد می کنند. این نکته به وضوح اثبات کننده این مطلب است که شرایط و بحرانی که هر اندیشمندی با آن مواجه است، سهم به سزایی در شکل گیری نظریه های سیاسی دارد و در نتیجه موجب اختلاف در نظریه ها می گردد.
    کلیدواژگان: دین، سیاست، امام خمینی(ره)، علی عبدالرازق، اسپریگنز
|
  • Pages 1-21
    The main goal of the article is evaluation of Islamic Revolution s impact on new third worldism discourse in Iran s foreign policy. In last two decades, increasing concern of rising powers toward promotion of relation with thirs world countries – with emphasis on economical causes- has created the question that what factors or variables are important in creation and extension of new third worldism discourse – such as relations with some African and Latin American countries- in Iran s foreign policy? The article argues creation and promotion of the discourse in Iran foreign policy after Islamic Revolution is influenced by Islamic Revolutions s institutional and value-based characteristics, not material and economical causes. In Iran s case, therefore, new third worldism has some dimensions like ideational, value-based and political. Although, the discourse in rising powers foreign policies is rooted in national and international levels, in case of Iran internal or national level is more important than the other levels. Evaluation of foreign policies orientations with theoretical approach, definition and description of new third worldism discourse in international relations and finally concentrate on Islamic Revolution s impacts on creation of the discourse in Iran foreign policy are the main section of the article.
    Keywords: key
  • Ali Karimi Pages 23-46
    This article, being in the modern field of sociology of emotions, studies the leadership of emotions during the Islamic revolution by Imam Khomeini. Inspired by the views of Flam, King, Polletta, Jaspers & Goodwin, this paper examines the requirements of transformation of counter-mobilizing emotions to the mobilizing ones that lead to the active protest against status quo, through emotional liberation and emotional energy. Concerning on Imam Khomeini,s conduct of emotions, the paper uses descriptive-analytic approach focusing on qualitative content analysis of Imam,s views, since 1963 to 1979, written in Sahifeh- Imam collected in six volumes. The main hypothesis of the article is that, the supreme leader, could construct the emotions politically and culturally and conduct them successfully. Imam accomplished the leadership of emotions by removing trust to the Pahlavi regime, creation of anger against the regime and countering fear and frustration as counter-mobilizing emotions, making solidarity and unity, pride and positive nationalist sentiments as cementing emotions and showing of sympathy and empathy to the mass and planting sense of agency. Finally by successful conduct of emotions, Imam Khomeini could activate the dissatisfied people against the regime to overthrow it and consequently establish the Islamic government.
    Keywords: sociology of emotions, Islamic Revolution, emotional energy, emotional liberation, Iran, Imam Khomeini
  • Pages 47-64
    Terrorism is an inhuman attitude. The more societies become more complex, the more terrorism’s methods, tools and fields become complex. One of the complexities of the conceptional evolution that is become more difficult to understand. The difficulty shows itself in understanding the contexts, reasons, causes and manifestations of terrorism. This paper has examined two basic questions: One: What are the aims and contexts of generating and the spreading of terrorism?. Two: Has the terrorism a certain nature or is an ideological phenomenon?. this paper examined this issue in Discourse of Ayatollah Khamenei, and based on the documentary methods. This paper examined this issue from the perspective of modern ignorance. The study shows: Terrorism is a kind of an immoral and a criminal action and it is, rising from ignorace nature in the old and new societies. Terrorism has various grounds and reasons. more important contexts and reasons are: political, religious, social, ethnic and historical. Today, Human societies, faced with the greatist challenge of diagnosis of terrorism. terrorism in view of ignorance is a relative phenomen and from realistic view is an essentialistic action. In relativism, criteria are benefits not facts. To diagnosis a terroristic act from other violences, this paper has proposed eight criteria:1. Victims of terrorism are citizeens and civilians. 2. The target terrorists are destruction of civil infrastructures. 3. Terrorism has no specific geography. 4. Agents, tools, time and place and how it's done is unknown for the victims. 5. Terrorists have previous decision to carry out the terrorist acts.6. motivation of terrorists are political, ethnic and religious and interests.7. elements of terrorism it's Agents are hidden.8. The three common components in all definitions of terrorism, are violence, political issues and Fear on a national scale.
    Keywords: Key words: AyatollahKhamenei, terrorism, it's factors, ignorance, essentialistic terrorism, ideological terrorism
  • Faramarz Taghilou Pages 65-84
    The confrontation of Iranian society with modern world has provoked intellectual and political reactions leading to constitutional and Islamic revolution in twentieth century. These reactions are mainly of three kinds, including governments, non-religious intellectuals and religious scholars.This reaction has played an important role in formation and evolution of a new political theory of the Shia scholars in the age of Constitutional and Islamic Revolutions. The political theory presented by Shia scholars Ayatollah Naini and Imam Khomeini (RA), has been a response to the intellectual and political circumstances arisen in the age of Qajar and Pahlavi specially the situation of confrontation between western modernism and surface traditionalism in Iranian society. This article seeks to confirm the initial hypothesis that political theory, especially the idea of Shiite scholars Ayatollah Naini and Imam Khomeini (RA) in accordance with the terms and conditions of Qajar and Pahlavi era tries to transcend the dichotomy between tradition and modernity. Shiite political theory thus leads to a reconciliation between religion and modern democracy.The confrontation of Iranian society with modern world has provoked intellectual and political reactions leading to constitutional and Islamic revolution in twentieth century. These reactions are mainly of three kinds, including governments, non-religious intellectuals and religious scholars.This reaction has played an important role in formation and evolution of a new political theory of the Shia scholars in the age of Constitutional and Islamic Revolutions. The political theory presented by Shia scholars Ayatollah Naini and Imam Khomeini (RA), has been a response to the intellectual and political circumstances arisen in the age of Qajar and Pahlavi specially the situation of confrontation between western modernism and surface traditionalism in Iranian society. This article seeks to confirm the initial hypothesis that political theory, especially the idea of Shiite scholars Ayatollah Naini and Imam Khomeini (RA) in accordance with the terms and conditions of Qajar and Pahlavi era tries to transcend the dichotomy between tradition and modernity. Shiite political theory thus leads to a reconciliation between religion and modern democracy
    Keywords: Constitutionalism, Islamic Revolution, tradition, modernity
  • Seyyed Mohammad Javad Ghorbi Pages 85-116
    Countries in the light of the identification and operation of power components at national and international levels, to gain prestige and international status and since the development discourse of power and a new approach countries In foreign policy as an instrument of power, the importance of soft power has doubled, Islamic Republicof Iranneeds to examine its soft power component manufacturers and With appropriate policies, increase its international influence and authority. One of the factors affecting Iran's soft power in the national and international level, is inspiring that after the Islamic Revolution of the Iranian authorities have been considering and emphasized in National documents of the Islamic Republic of Iran.So, The present review aims to examine the components of the Islamic Republic's inspiration and explain its effect on increasing the use of soft power and for the case study, Review the general policies of the Sixth Development Plan. In the same way, using qualitative content analysis is to be given to this question, Components inspire Islamic Republic of Iran in general policies of the Sixth Development Plan Which are effective in preserving and promoting the soft power of Iranian society, what and how the software's ability to add? Research findings indicate that inspire the Islamic Revolution and the Islamic Republic of Iran referred to the selection policy is peaceful and software, That seek to promote and disseminate the values, principles and goals of the Islamic Revolution and Iranian society is in the Countries area and the Islamic world, and at the same time, Communication between components of soft power is the inspiration of the Muslim world. And inspire the policy components of this program include: the development of knowledge-based, values and principles of the Islamic Revolution, the Iranian Islamic life style presentation, culture and religious education, Islamic and Iranian identity development, science and technology, the capability and capacity of soft power Iranian society in the Muslim world are improving.
    Keywords: soft power, general policies of the sixth development plan, Islamic world, inspirational, lifestyle, Iranian, Islamic identity, science, technology, knowledge, based development
  • Zahed Ghafari, Abdolreza Beiginia, Seyyed Mohsen Nosrat Abadi Pages 117-136
    This paper is aimed at identifying and assessing the environmental factors (external and internal) of political and cultural sphere of Islamic Republic of Iran's cyberspace via SWOT pattern. In terms of purpose, this research is applied and in terms of methodology, it falls into descriptive-analytical researches family. The data have collected through a Delphi technique-based questionnaire. After studying and identifying factors and classifying them in the form of strengths, weaknesses, opportunities and threats, the questionnaires of the first and second stages were compiled based on a four-choice scale and distributed among experts and scholars of the fields. Content validity of instrument was affirmed by experts and its reliability was calculated regarding Cronbach's alpha of 0.747. After collecting data through questionnaire, they were analyzed by SPSS and descriptive and inferential statistics methods. Mean of components related to each of research's four variables was tested by single variable T test. Additionally, all of research's variables were ranked via Friedman test. Five components of each of four variables (strengths, weaknesses, opportunities and threats) were assessed by Fred R. David's analytical pattern. Finally, summation ofstrengths and weaknesses points yielded a positive score (2.1) and also, summation of opportunities and threats points yielded a positive score (3). With regard to the fact that two means stand in a middle level, the status of Islamic Republic Iran's cyberspace is posited in a middle region (Cell 5 of Fred R. David's 9-cell matrix). The results indicate that the status of Islamic Republic Iran's cyberspace is totally located in first region of coordinate system or first quarter of Fred R. David's coordinates. In viewpoint of strategic analysis, this area is referred to as the area of aggressive strategy or SO region (region of strengths and opportunities).
    Keywords: Cyberspace, SWOT, Strategic Analysis, Political, Cultural, Environmental Factors, Islamic Republic of Iran
  • Reza Simbar, Samereh Fasihi Moghadam Lakani Pages 137-153
    Check out the Cold War, the United States of America in the position that in the absence of a power balancer par, the establishment of a liberal order throughout the world as the main mission, define. This new mission in fundamental conflict with the interests of any of the world powers is not raised, the actor whose behavior is considered a threat to the order of the global gendarme, will incur heavy costs. However, by taking more than three decades of tensions between Iran and the United States of America obvious, the purpose of this paper is to examine the impact of foreign policy on the relations between the two countries is moderate. The authors try to use the theory of neo-classical realism, the question is, what foreign policy moderate impact on relations between the Islamic Republic of Iran and the United States of America will leave? Methods In this descriptive-analytic and collecting the style library. It seems, realistic government policies moderation XI, however, led to the development of Iran's regional influence but will improve relations between Iran and the United States of America will follow. However, in the event of a nuclear agreement between Iran and the P5 + 1, a temporary reduction in the level of tension between the two countries would be possible, but due to the nature of the political system in Iran and the country's foreign policy and national security interests of the United States challenges likely moderation in the Islamic Republic of Iran is also under pressure from America will be this tension between the two countries will follow in the near future.
    Keywords: Realism, neo, classical, foreign policy moderate, Islamic Republic of Iran, America
  • Meysam Barzegar Pages 155-174
    Muslim scholars have posed a number of theories which are in contradiction with each other on how to establish relationship between religion and politics particularly in the late century. In this paper, we have attempted to express the causes of disagreement on these scholars’ point of view by comparing two well-known theories. For achieving to this goal, the case study of two famous theorists’ view in Islam world, Imam Khomeini as advocate of extensive relationship between religion and politics in the form of Velayat e faqih and Ali Abdel Raziq as representative of secularism advocates have been addressed in terms of crisis theory of Spragens. Based on this frame, each political theory is formed in the mind of theorist during four steps: observing the crisis, detecting the causes, conceptual reconstructing the society and providing the remedy. The hypothesis of present research is that Imam Khomeini and Abdel Raziq have presented their own point of view during these four steps and under specific conditions and crisis, then they will rely on the certain verses of Holy Quran to approve their theory. This point clearly proves that the conditions and the crisis all scholars encounter, have the great part in forming the political theories and consequently they create the difference between theories...
    Keywords: Religion – Politics – imam khomeini_Ali Abdel Raziq_Spragens