فهرست مطالب

Evidence Based Care - Volume:4 Issue: 1, 2014

Evidence Based Care
Volume:4 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا نجفی، زهرا تقربی*، محمد سجاد لطفی، محسن تقدسی، خدیجه شریفی، علیرضا فرخیان صفحات 7-16
    مقدمه

    کاهش اضطراب در بیماران سکته قلبی به علت عوارض زیاد آن ضروری می باشد. روش های درمانی موجود عمدتا دارویی است. به نظر می رسد که روش های درمانی موثر، بدون عارضه و متناسب با باورهای فرهنگی و مذهبی از قابلیت اجرایی بالاتری برخوردار باشد.

    هدف

    تعیین تاثیر آوای قرآن بر اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی بستری در سی سی یو.

    روش

    کارآزمایی بالینی حاضر روی 68 بیمار سکته قلبی که با روش تصادفی سازی بلوکی به دو گروه آزمون (33 نفر) و کنترل (35 نفر) تقسیم شدند، انجام گردید. گروه آزمون آوای قرآن را دو بار در روز طی دو روز استماع کردند. گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. در شروع مطالعه و پایان هر نوبت مطالعه، اضطراب دو گروه اندازه گیری شد. داده ها با پرسش نامه روا و پایای اضطراب آشکار اسپیلبرگر جمع آوری و با آزمون های مجذورکای، تی مستقل، آنالیز کوواریانس و اندازه های تکراری و با نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.

    یافته ها

    دو گروه از نظر میزان انس با قران (003/0p<) و وضعیت بیمه (005/0p<) تفاوت آماری معنی دار داشتند و از نظر سایر عوامل زمینه ای همگن بودند. در شروع مطالعه، دو گروه از نظر میانگین اضطراب تفاوت معنی داری نداشتند. بعد از مداخله، بین دو گروه از نظر میزان اضطراب در هر چهار نوبت (نوبت اول: آزمون 1/7±9/31، کنترل 2/13±8/40؛ نوبت دوم: آزمون3/7±7/29، کنترل 5/13±6/40؛ نوبت سوم: آزمون 9/6±5/28، کنترل 9/13±5/39 و نوبت چهارم: آزمون 5/7±3/28، کنترل 9/13±7/38) تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0p<). در گروه آزمون، کاهش معنی داری از لحاظ اضطراب با گذشت زمان گزارش شد (001/0p<).

    نتیجه گیری

    گوش دادن به آوای قرآن می تواند در کاهش اضطراب بیماران سکته قلبی موثر باشد.

    کلیدواژگان: قرآن، اضطراب، سکته قلبی، کارآزمایی بالینی تصادفی
  • عباسعلی گائینی، صادق ستاری فرد*، محمدرضا کردی، علی حیدری صفحات 17-26
    مقدمه

    تمرین تناوبی با شدت زیاد روش تمرینی جدیدی است که کمتر در بیماران قلبی بررسی شده است.

    هدف

    مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی با تمرین تداومی بر تغییرات ضربان قلب بازیافت و نیمرخ لیپیدی بیماران قلبی پس از عمل پیوند بای پس شریان کرونر.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی، 30 بیمار قلبی مرکز قلب تهران که جراحی بای پس شریان کرونر بر روی آن ها انجام شد به طور تصادفی به دو گروه برنامه تمرینی تناوبی و تمرین تداومی تقسیم شدند. برنامه تناوبی شامل 6 تکرار 4 دقیقه ای با شدت 90 تا 95 تداومی 60 تا 80 دقیقه با شدت 70 تا 85 درصد ضربان قلب حداکثر بود. قبل و بعد از برنامه تمرینی، ضربان قلب اوج و بازیافت دقایق 1، 2 و 3 هنگام اجرای آزمون بروس اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شد (05/0>p).

    یافته ها

    ضربان قلب بازیافت دقایق 1 و 2 دو گروه تناوبی و تداومی نسبت به قبل از برنامه تمرینی کاهش زیادتری داشت (05/0>p). کاهش ضربان قلب بازیافت دقایق 1 و 2 پس از آزمون ورزش در گروه تناوبی زیادتر بود (05/0>p). تغییرات ضربان قلب بازیافت دقیقه سوم دو گروه نسبت به قبل از برنامه تمرینی معنادار نبود (1/0=P).

    نتیجه گیری

    هر دو برنامه تناوبی با شدت زیاد و تداومی با شدت متوسط موجب بهبود عملکرد اتونوم قلب و نیمرخ لیپیدی بیماران قلبی پس از عمل بای پس شریان کرونر می شود. با این حال، تمرین تناوبی نسبت به تمرین تداومی اثر بیشتری بر کاهش ضربان قلب بازیافت دارد.

    کلیدواژگان: بای پس شریان کرونر، تمرین تناوبی، ضربان قلب بازیافت، نیمرخ لیپیدی
  • مریم روانی پور، زهره ونکی، لیلا افشار، آزاده عازمیان صفحات 27-40
    مقدمه
    افزایش نیاز و تقاضای جامعه به پرستار حرفه ای و متعهد و ارتقای کیفیت خدمات سبب شده است که حرفه ای شدن و حرفه ای عمل کردن مقوله ای کلیدی در سیستم های بهداشتی درمانی باشد. بنابراین، پردازش به مفهوم حرفه ای شدن و تعیین شاخص های آن در پرستاری با رویکرد آموزشی و دست اندرکاران آن ضروری است.
    هدف
    تبیین معیارهای حرفه ای شدن در پرستاری بر اساس تجارب اعضای هیات علمی.
    روش
    این مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوی بر روی 28 مدرس پرستاری که دارای بیش از 3 سال سابقه خدمت بودند و تمایل به مشارکت در پژوهش را داشتند، انجام گردید. محیط پژوهش دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بود و انتخاب مشارکت کنندگان به صورت هدفمند صورت گرفت. داده ها با انجام 3 مصاحبه گروهی و 12 مصاحبه فردی جمع آوری گردید. داده ها بر اساس گام های تحلیل محتوی از نوع قراردادی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از تجزیه و تحلیل تجارب مدرسین، 4 مضمون اصلی و 8 مضمون فرعی حاصل گردید. مضامین اصلی عبارت است از ارتقای توانمندی، اخلاق و تعهد حرفه ای، منابع و ساختار، اصلاح جایگاه اجتماعی و همچنین مضامین فرعی عبارت است از توانمندی فردی و توانمندی حرفه ای، اخلاق و ارزش های انسانی و تعهد و ارزش های حرفه ای، اصلاح منایع و ساختار آموزشی و سازمانی و همچنین عوامل درونی و بیرونی.
    نتیجه گیری
    توجه به آموزش و ارزیابی مداوم دانش و مهارت پرستاری، جایگاه آن در سیستم سلامت و همچنین اجتماعی پرستاری، نقش اساسی در ارتقای توانمندی حرفه ای و حرفه ای شدن پرستاری دارد.
    کلیدواژگان: پرستاری، تحلیل محتوی، تعهد حرفه ای، توانمندی حرفه ای، حرفه ای شدن
  • میترا خیریت، فرشته زمانی علویجه، مرضیه عربان صفحات 41-52
    مقدمه
    بارداری پدیده ای خوشایند است؛ اما گاهی به دلیل ناخواسته بودن؛ آثار نامطلوبی بر سلامت خانواده و از جمله مادر و کودک به دنبال دارد.
    هدف
    شناخت عمیق دلایل ناخواسته بودن بارداری زنان.
    روش
    این پژوهش کیفی در شهرستان اهواز و بهبهان در سال 1392 انجام شده است. 27 نفر شامل 24 زن دارای تجربه بارداری ناخواسته و 3 نفر از اعضای خانواده یا دوستان و دارای تجربه غیرمستقیم، در مطالعه مشارکت نمودند. مشارکت کنندگان به صورت هدفمند انتخاب شدند و نمونه گیری تا زمان اشباع یافته ها ادامه داشت. از روش مصاحبه فردی عمیق بدون ساختار برای جمع آوری داده ها استفاده شد. هر مصاحبه ضبط و در اولین فرصت ممکن بر روی کاغذ منتقل شد. تحلیل داده ها با مقایسه دایمی (Constant Comparison) و همزمان با جمع آوری آن ها صورت گرفت. معیارهای تاییدپذیری و انتقال پذیری به منظور حمایت از صحت و استحکام داده ها لحاظ شد.
    یافته ها
    از مجموع مضمون های به دست آمده، 3 عامل اصلی برای توصیف دلیل ناخواسته بودن بارداری انتزاع شد. عوامل شامل نامساعد بودن وضعیت پیوند زناشویی برای بارداری، نداشتن آمادگی و ناتوانی درک شده برای بچه دار شدن، ویژگی ها و تعداد فرزندان فعلی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش دلایل ناخواسته بودن بارداری از تجربیات زنان را ارایه می کند؛ که می توان از آن به عنوان پایه ای برای آموزش و راهکاری برای کنترل بارداری های ناخواسته در کشور استفاده نمود. بنابراین، پیشنهاد می گردد که تحقیق کیفی در زمینه تجربیات مردان از بارداری ناخواسته همسران شان انجام گیرد.
    کلیدواژگان: بارداری ناخواسته، تجربه، تحلیل درون مایه، مطالعه کیفی
  • حمیدرضا بهنام وشانی، زهرا عسکری حسینی*، حسن بسکابادی، اکرم رضاییان صفحات 53-60
    مقدمه

    فشارهای ناشی از مراقبت از نوزاد نارس به خصوص نوزاد بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان می تواند با تغییرات جبران ناپذیر بر سلامت روانی و جسمانی خانواده، کیفیت زندگی و سلامت نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد.

    هدف

    تعیین تاثیر مشارکت خانواده بر سلامت عمومی مادر و طول مدت بستری نوزاد نارس.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی دوگروهی، 60 مادر نخست زا و نوزاد نارس بستری آن ها در بخش های مراقبت ویژه نوزادان به صورت تصادفی به دو گروه مشارکت خانواده و شاهد تخصیص یافتند. توانمندسازی گروه مشارکت خانواده برای انجام مراقبت های پایه در مراحل آموزش و عملکرد مستقل صورت گرفت. گروه شاهد مراقبت های معمول بخش را دریافت کردند. سلامت عمومی مادران با پرسشنامه سلامت عمومی مادران گلدبرگ بررسی شد؛ که در آن، امتیاز بالاتر نشانه سلامت عمومی کمتر بود. تحلیل داده ها توسط آزمون های تی مستقل و من ویتنی با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 انجام شد.

    یافته ها

    آزمون تی مستقل بین میانگین سلامت عمومی در گروه مشارکت خانواده (9/8±2/21) در مرحله پس از مداخله نسبت به گروه شاهد (0/13±4/35) تفاوت آماری معنی داری نشان داد (01/0>p). آزمون من ویتنی از نظر طول مدت بستری بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد.

    نتیجه گیری

    مشارکت خانواده در مراقبت از نوزاد نارس می تواند سلامت عمومی مادر را افزایش داده و به عنوان یک روش کاربردی برای ارتقای سلامت خانواده توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، طول مدت بستری، مشارکت خانواده، نوزاد نارس
  • محمد مهدی دایی، رضا ضیغمی، زهرا ارجینی، محمود علیپور حیدری صفحات 61-70
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای بیماری های عروق کرونر و افزایش نیاز به جراحی های مداخله ای به ویژه آنژیوپلاستی انتظار می رود کیفیت زندگی با انجام این عمل تا حد قابل قبولی افزایش پیدا کند؛ اما مطالعات نشان می دهد که این رشد چندان قابل توجه نبوده است.
    هدف
    تعیین تاثیر الگوی مراقبت پیگیر بر کیفیت زندگی بیماران بعد از عمل آنژیوپلاستی.
    روش
    این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی سازی شده در سال 1391 در بیمارستان بوعلی سینای قزوین بر روی 93 بیمار کاندید آنژیوپلاستی انجام گرفت. الگوی مراقبت پیگیر در گروه آزمون در طول دو ماه به کار گرفته شد. برای گردآوری داده ها، دو پرسشنامه داده های دموگرافیک و سنجش کیفیت زندگی اختصاصی مک نیو MNHD-Q)) در 3 مرحله استفاده شد. داده ها با آزمون های تی زوجی، مجذورکای و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی در گروه آزمون 9/10±0/56 و در گروه شاهد 5/13±1/56 سال بود. میانگین نمراتکیفیت زندگی در گروه آزمون قبل از مداخله 1/3±0/126، یک ماه بعد 1/3±0/132 و دو ماه بعد 6/2±0/147 و در گروه شاهد نیز قبل از مداخله 7/3±0/114، یک ماه بعد 6/3±0/104 و دو ماه بعد 8/3±0/110 بود؛ که اثر اصلی نوع گروه (7/0η2= و 001/0>p) و اثر اصلی مداخله در بین گروه ها (7/0η2= و 001/0>p) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می گردد بستر مناسب برای اجرای الگوی مراقبت پیگیر فراهم گردد؛ تا از این طریق، موجب ارتقای کیفیت خدمات پرستاری در امر مراقبت و افزایش کیفیت زندگی بیماران گردد.
    کلیدواژگان: الگوی مراقبت پیگیر، کیفیت زندگی، آنژیوپلاستی عروق کرونر
  • حمید اکبری، شهین رئوفی*، داوود حکمت پو، خاطره عنبری صفحات 71-80
    مقدمه

    امروزه، اگرچه استفاده از تزریقات وریدی یکی از راه های متداول تهاجمی در امر مراقبت های درمانی است؛ اما مانند هر روش دیگری، دارای عوارض زیادی می باشد. فلبیت شایعترین عارضه است و پیشگیری از آن، یکی از اهداف درمانی می باشد.

    هدف

    مقایسه تاثیر پماد کلوبتازول با نیتروگلیسیرین بر پیشگیری از فلبیت سطحی ناشی از آنژیوکت.

    روش

    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی بر روی 144 بیمار بستری در بخش جراحی مردان بیمارستان ولیعصر(عج) اراک در سال 1392 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به سه گروه «کلوبتازول»، «نیتروگلیسیرین» و «کنترل» تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها مقیاس اندازه گیری شدت فلبیت بود. در گروه های مداخله، بعد از رگ گیری، پماد در قسمت دیستال آنژیوکت استعمال شد و محل پانسمان گردید. محل از نظر فلبیت در سه دوره زمانی 24، 48 و 72 ساعت از زمان رگ گیری بررسی گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون های دقیق فیشر، مجذورکای و کروسکال والیس و نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده شد.

    یافته ها

    سه گروه از لحاظ کاهش شدت فلبیت در دو زمان 24 ساعت (21/0p=) و 48 ساعت (37/0p=) اول بعد از جای گذاری کاتتر تفاوت معناداری داشتند؛ اما در 72 ساعت بعد از جای گذاری کاتتر بین گروه های مداخله و کنترل معنادار بود (007/0p<) و این میزان در گروه نیتروگلیسیرین از گروه کلوبتازول بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    استفاده از داروهای نیتروگلیسیرین در پیشگیری از بروز فلبیت سطحی ناشی از آنژیوکت از داروی کلوبتازول موثرتر بوده است. پیشنهاد می شود که از داروی نیتروگلیسیرین برای پیشگیری از بروز فلبیت در بیمارانی که نیاز به استفاده طولانی مدت از آنژیوکت دارند، استفاده شود.

    کلیدواژگان: کلوبتازول، نیتروگلیسیرین، فلبیت، آنژیوکت
  • محمدرضا شیخیان، محمود رضا مهاجری، ربابه پرهیزی صفحات 81-86
    مقدمه
    کولونوسکپی اقدام تشخیصی و غربالگری مناسبی برای بیماری های مختلف روده بزرگ می باشد. برای کولونوسکپی، آماده سازی و پاک سازی روده بزرگ به منظور مشاهده دقیق داخل لومن روده الزامی است.
    هدف
    این مقاله گزارش موردی، بیماری مطرح می شود که به دنبال کولونوسکپی (با آمادگی نامناسب) دچار آبسه چرکی متعدد کبدی شده است.
    روش
    بررسی پرونده بستری بیمار در بخش گوارش بیمارستان امام رضا (ع) و بعد از جستجو در سایتهای pub med، Scopus Medline، متوجه شدیم که تاکنون گزارشی از آبسه کبدی متعاقب کولونوسکپی عنوان نشده است.
    یافته ها
    بیمار دیابتی به دنبال کولونوسکپی کامل با بیوپسی (با آمادگی نامناسب) دچار تب، درد شکم، خواب آلودگی شده است. در آزمایشات بیمار لکوسیتوز با شیفت به چپ و اختلال انعقادی داشته است در سی تی اسکن آبسه چرکی متعدد کبدی گزارش شده است. بیمار تحت هیدراسیون و آنتی بیوتیک وریدی وسیع الطیف قرار گرفته اما بعد از 96 ساعت بیمار به درمان حمایتی پاسخ نداده، وارد مرحله شوک سپتیک شده و متاسفانه فوت نمود. پاسخ کشت خون بیمار استاف اورئوس مقاوم به متی سیلین گزارش شد.
    نتیجه گیری
    اگرچه کولونوسکپی یک اقدام تشخیصی مناسب و نسبتا بی خطر می باشد اما پزشک معالج باید عوارض نادر کولونوسکپی همیشه مد نظر داشته باشد، به خصوص بیماران با عوامل خطری مانند دیابت قندی، نقص ایمنی، بدخیمی های کبد و پیوند کبد باید توجه ویژه ای داشته باشد. همچنین باید از انجام کولونوسکپی کامل و اقدامات تشخیصی مانند نمونه برداری یا پولیپکتومی برای بیمارانی که آمادگی روده ای مناسبی برای کولونوسکپی ندارند، خودداری شود.
    کلیدواژگان: آبسه چرکی کبد، کولونوسکپی، دیابت قندی
|
  • Zahra Najafi, Zahra Tagharrobi, Mohammad Sajjad Lotfi, Mohsen Taghadosi, Khadijeh Sharifi, Alireza Farrokhian Pages 7-16
    Background

    Anxiety reduction in patients with myocardial infarction (MI) is essential due to severe complications. The current methods of treatments are primarily medical، while effective and safe treatments which accord with cultural and religious beliefs appear to have higher performance.

    Aim

    survey the effect of Quran on the anxiety of patients with MI admitted to CCU.

    Methods

    The present clinical-trial study was performed by randomized block design on 68 patients with MI which were assigned into two groups: experimental (33) and control (35). The experimental group listened to Quran twice daily for two days. Control group received no intervention. At baseline and in the end of each study، anxiety level of both groups was measured. Data were collected by reliable and valid Spielberger anxiety questionnaire and analyzed using chi-square، independent t-test، Repeated Measures and analysis of covariance.

    Results

    Groups were significantly different regarding familiarity with quran (p=0. 003) and insurance status (p=0. 005)، whereas other background factors were similar between two groups. At baseline، the mean anxiety in both groups was not significantly different. In terms of anxiety، a statistical difference was observed between groups after intervention in all four occasions (first occasion: experimental 31. 9±7. 1، control 40. 8±13. 2، second occasion: experimental 29. 7±7. 3، control 40. 6±13. 5، third occasion: experimental 28. 8±6. 9، control 39. 5±13. 9، and forth occasion: experimental 28. 3±7. 5، control 38. 7±13. 9) (P<0. 05). In the experimental group، a statistically significant reduction was reported in level of anxiety over time (p=0. 000); whereas this reduction wasn not significant in control group.

    Conclusion

    The level of anxiety in paitents with myocardial infarction could be decresed by listening to Quran.

    Keywords: Anxiety, myocardial infarction, clinical trial
  • Abbas Ali Gaeini, Sadegh Satarifard, Mohammad Reza Kordi, Ali Heidary Pages 17-26
    Background

    High-intensity interval training is a new training method that has been less explored in patients.

    Aim

    The purpose of this study was to compare the effect of eight weeks of interval training with continuous training on changes in HRR and lipid profile in cardiac patients post-coronary artery bypass graft.

    Methods

    In this clinical study، 30 cardiac patients of Tehran Heart Centerthat hadundergone CABG surgery were randomly divided into two groups، interval and continuous training. The protocols included 4rep × 4 min at 90-95% for interval group، and 60-80 minutes at 70-85% peak HR for continuous group. HRmax، HRR at 1، 2 and 3 min following Bruce test was assessed before and after the training program. The collected data were analyzed using SPSS software version 16 and ANOVA test (p<0. 05).

    Results

    HRR at 1 & 2 minute was reduced more in both interval and continuous groups than that of before the training program (p<0. 05). The HHR reduction at 1&2 minutes was more significant in the interval group than the continuous group after exercise stress test (p<0. 05). The changes in HRR at 3 min in both groups were not significant compared to that of before the training program (p=0. 1).

    Conclusion

    Both high-intensity interval training and moderate-intensity continuous training improve HRR and lipid profile in cardiac patients after coronary artery bypass. Interval training is more effective on HHR reduction than continuous training.

    Keywords: Interval training, HHR, Lipid Profile, Cardiac patients Post, CABG
  • Maryam Ravani Pour, Zohreh Vanaki, Lila Afsar, Azadeh Azemian Pages 27-40
    Background
    The increasing need and demand for professional nurses and enhance the quality of professional services is a key issue that has led to professional practice in health systems.
    Aim
    The aim of this study was to explore the standards of nursing professionalism based on facultie's points of view.
    Methods
    Qualitative design in this study was content analysis with purposive sampling. Data were derived from 28 instructors of Bushehr University of Medical Sciences who had over 3 years of work experience and they desired to participate in the study. Data collection was conducted three FGD and 12 individual interviews. The data were analyzed based on steps of conventional content analysis.
    Results
    Data analysis resulted in development offour major themes and eight sub-themes. The main themes included promoting empowerment, ethics and professional commitment, resources and structure, and correction of social status. Sub-themes included individual abilities and professionalism, human values and professional ethics, educational and organizational structure and resources as well as internal and external factors.
    Conclusion
    Attention to education and continuous evaluation of nursing skills and knowledge, position of nursing in health care system and social status of nursing have essential roles in the empowering and enhancing of nursing professionalism.
    Keywords: nursing, content analysis, professionalism, Professional Competency, Professional Commitment
  • Mitra Kheiriat, Fereshteh Zamanialavijeh, Marzieh Araban Pages 41-52
    Background
    Pregnancy is a memorable event; but when unwanted، it causes harmful effects on families health specially mothers and their growing babies.
    Aim
    This study aims to understand the causes of unwanted pregnancies.
    Methods
    This qualitative study was conducted in the cities of Ahwaz and Behbahan. Using a purposeful sampling، data were collected from 27 women with direct or indirect experiences of unintended pregnancy. Participants were purposefully selected and sampling was continued until data saturation. Data were gathered through unstructured in-depth interviews. Analysis was done using thematic analysis method. For this purpose، interviews were recorded، transcribed word by word and analyzed concurrently using constant comparison analysis. Reliability and transferability were approved to ensure the rigor of the study.
    Results
    Three main themes were emerged from the data analyses، including: not being happy in their marriage، lack of readiness and perceived inability of having a baby، and the number and characteristics of previous children.
    Conclusion
    The findings provide evidence for women`s experiences of the causes of unintended pregnancy، allowing researchers and policy makers to implement context-based interventions and approaches for vulnerable groups to promote their health. Therefore، qualitative research into men''s experiences of the unintended pregnancy of their wives is suggested.
    Keywords: unintended pregnancy, experiences, thematic analysis, qualitative study
  • Hamidreza Behnam Vashani, Zahra Askari Hoseini, Hasan Boskabadi, Akram Rezaeian Pages 53-60
    Background

    Pressures arising from premature infant care specially hospitalized infant can affect infant''s quality of life and health by causing long term destructive effects on family''s psychological and physical health.

    Aim

    To investigate the effect of family participation on mother''s general health and length of hospitalization of premature neonate.

    Methods

    In this clinical trial 60 primiparous women and their premature infants hospitalized in neonatal intensive care units، were randomly allocated to family participation and control groups. In the experimental group، empowering family in order to particiapte in the infant fundamental care was implemented in the «teaching» and «indepededant practice» phases. Control group received routin care. Mother''s general health was measured using Goldberg General Health questionnaire. Data were analyzed by independent t-test and Mann Whitney test using SPSS version 11/5 was done.

    Results

    There was a significant difference between experimental group (21/18±8/95) and control group (35/38±12/99) in terms of Mother''s General Health (p<0/01). There was no significant difference in average length of stay between two groups.

    Conclusion

    Family participation in caring of premature infants may increase mothers'' general health and can be suggested as a practical method for increasing mother''s general health.

    Keywords: family participation, length of stay, general health, premature neonate
  • Mohammad Mahdi Daei, Reza Zeighami, Zahra Arjeini, Mahmood Alipour Heidari Pages 61-70
    Background
    Due to high prevalence of coronary artery disorders and increasing need for surgical interventions، especially angioplastic surgery، it is expected that the quality of life increases to an acceptable level with this surgery; although studies have shown an unremarkable development in this regard.
    Aim
    To determine the effect of continuous care model on the post-angioplasty patient’s quality of life.
    Methods
    This clinical trial study was performed in Bou Ali Sina hospital of Qazvin in 2012 on 93 candidates of angioplasty، which were divided into two groups entitled experiment and control with random allocations. Continuous care model was applied on the experiment group for period of two months. For data collection، demographic checklist and “MacNew quality of life” questionnaire in three stages were used. Data were analyzed with paired t-test، chi-square and repeated measure ANOVA.
    Results
    In the experiment group، the average score of the quality of life before the intervention was 126 ± 3. 1، while it was 132 ± 3. 05 after one month، and 147 ± 2. 6 after two months. The same scores for the control group were114 ±3. 7، 104 ± 3. 6 and 110 ± 3. 8، respectively. The average score in physical، emotional and social domains of the quality of life showed significant difference in the experience group (p<0. 001).
    Conclusion
    The results confirmed the positive effect of applying continuous care model on the score of post-angioplasty patients’ quality of life.
    Keywords: Model, Continuous Care, Quality of Life, Coronary Angioplasty, MacNew
  • Hamid Akbari, Shahin Raufi, Davood Hekmat Po, Khaterh Anbari Pages 71-80
    Background

    Although intravenous injection is nowadays one of the common invasive procedures in medical care، but like any other procedure، it has a lot of side effects. Phlebitis is the most common complication and one of the therapeutic aims is to prevent it.

    Aim

    The aim of this study was to compair the effect of Clobetasol with Nitroglycerin ointment on the prevention of superficial IV Catheter induced phlebitis.

    Methods

    This clinical trial study was conducted on 144 patients admitted in men surgery ward in Arak Valiasr hospital in 1392. Patients were randomly allocated into three groups: Group A (Clobetasol)، Group B (NTG) and Group C (Control). Severity of phlebitis was measured using the standard visual rating scale. In intervention groups، after venipuncture، ointment were administered on the distal portion of IVcatheter and the area was dressed. The venipuncture area was assessed 24، 48 and 72 (hrs) after venipuncture. Data were analyzed by chi-square، Fisher''s exact and Kruskal-Wallis statistical tests and using spss19.

    Results

    There was no significant difference among three groups in terms of severity of catheter induced phlebitis in the first and second measurements. In the third measurement there was a significant difference among intervention and control groups (P < 0/007) and the severity of catheter induced phlebitis was reduced more in NTG group comparing Clobetasol group.

    Conclusion

    The use of Nitroglycerin in prevention of superficial، IVcatheter induced phlebitis is more effective than Clobetasol. It is suggested that Nitroglycerin can be administered to prevent phlebitis in patients who need to have IVcatheter for a long time (over 48 hours).

    Keywords: Clobetasol, IVcatheter, Nitroglycerin, Phlebitis
  • Mohammad Reza Sheikhian, Mahmoud Reza Mohajer Koohestani, Robabeh Parhizi Pages 81-86
    Background
    Colonoscopy is a safe and routinely-performed diagnostic and screening procedure for different colorectal diseases. The diagnostic and screening colonoscopy for is different for colon diseases. In order for colonoscopy، colon cleansing is required to prepare a detailed view into the intestinal lumen.
    Aim
    This is a case report study of a patient with multiple pyogenic liver abscesses following colonoscopy (unprep).
    Methods
    After studying hospital records of patient in GI section of Imam Reza Hospital and searching the websites، pubmed، Scopus، and Medline، we found no earlier reports of liver abscess after colonoscopy.
    Results
    A diabetic patient suffered from fever، abdominal pain and drowsiness following unprepared full colonoscopy with biopsy. In laboratory tests leukocytosis with a shift to left and coagulopathy were reported. CT scan showed multiple pyogenic liver abscesses. The patient received broad-spectrum intravenous antibiotics and hydration، but after 96 hours، the patient did not respond to supportive treatment and died due to septic shock. Methicillin-resistant staphylococcus aureus was reported in blood culture.
    Conclusion
    Although colonoscopy is a convenient and relatively safe diagnostic procedure، doctors should always consider rare complications of colonoscopy، especially in patients with risk factors such as diabetes mellitus، immunodeficiency and malignancies of the liver and liver transplantation. In addition، complete colonoscopy and other diagnostic procedures such as biopsy or polypectomy in patients with inadequate bowel preparation for colonoscopy should be avoided.
    Keywords: pyogenic liver abscess, colonoscopy, diabet mellitus