فهرست مطالب

پدافند غیرعامل - سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1391)

فصلنامه پدافند غیرعامل
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا حسنی آهنگر، مصطفی اخضمی* صفحه 1
    فناوری وب سرویس، روشی برای توسعه برنامه های توزیع شده با استفاده از واسط های ساده و تعریف شده، فراهم می کند. حصول اطمینان از اینکه وب سرویس ها قابل اعتماد هستند و می توانند درخواست های مشتریان خود را برآورده نمایند، به یک چالش برای وب سرویس ها تبدیل شده است. خرابی سرویس و یا بازگرداندن نتایج غلط در وب سرویس ها، ممکن است عواقب متعدد و بسیاری دربر داشته باشد. از این رو، اتکاپذیری وب سرویس ها به عنوان یکی از معیارهای پدافند غیر عامل، بسیار مهم تلقی می گردد. این مقاله در ابتدا به تعریف مختصری از اجزاء وب سرویس می پردازد؛ سپس طبقه بندی کلی از خطاهای وب سرویس و روش های مختلف تحمل پذیری خطا در آن ها بیان می شود. در انتها چند مورد از معماری های اتکاپذیری در وب سرویس ها از جمله معماری چند لایه برای تحمل پذیری نفوذ در وب سرویس و معماری FTWeb بررسی می شوند.
    کلیدواژگان: وب سرویس، اتکاپذیری، تحمل پذیری خطا، تکرارفعال، پدافند غیرعامل
  • محمد ابراهیم مینایی، مجتبی سعادتی، مصطفی نجفی، حسین هنری، شهرام نظریان صفحه 11
    کشف و سنجش و آشکارسازی عوامل بیولوژیک نسبت به سایر تهدیدات نامتعارف، بسیار دشوار است. روش های تشخیص کنونی عوامل بیولوژیک دارای معایب مختلفی هستند و تنها با یک روش تشخیصی، نمی توان نتیجه قطعی و حتمی گرفت. کشور های مختلف بر روی روش های تشخیص ژنومی متمرکز شده اند و همچنین به دنبال روش های تشخیصی جدیدی برای برطرف کردن چالش های موجود می باشند. یکی از روش هایی که برای تشخیص عوامل بیولوژیک کاربرد دارد و در حال حاضر مطالعات و تحقیقات وسیعی در این زمینه در حال انجام است به کارگیری فناوری نانوبیوسنسور ها می باشد.
    ریزحسگر های زیستی یا نانوبیوسنسور ها، یکی از پیشرفت های اخیر علم بیوتکنولوژی هستند که به نظر می رسد طی چند سال اخیر مطالعات و تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام شده است. نانوبیوسنسور ها سیستم های اندازه گیری بسیار دقیق، حساس و اختصاصی می باشند. نانوحسگر های زیستی قابلیت هایی دارند که با بهره گیری از ویژگی عمل و خصوصیات ماده بیولوژیک خود یک ترکیب یا گروهی از ترکیبات مشابه را شناسایی و با آنها برهم کنش نموده و نتیجه را به صورت یک پیام الکتریکی گزارش می کنند. این پیام همواره با غلظت ترکیب مورد سنجش دارای تناسب کمی است. این ابزار ها در گستره وسیعی از کاربرد های آنالیتیکی نظیر تشخیص های پزشکی و علوم آزمایشگاهی، کنترل های زیست محیطی، کنترل فرآیند های صنعتی و سرانجام هشداردهنده های ایمنی و دفاعی کارآیی دارند.
    در این مطالعه، بر روی نانوحسگر های DNA که به تازگی توسعه یافته و در کلاس های مختلف ساخته شده اند، در زمینه اصلاح سطوح الکترود با به کارگیری روش طیف سنجی امپدانس به عنوان یک ابزار تشخیص، متمرکز شده و فناوری نانوبیوسنسور را برای شناسایی عوامل بیولوژیک بر اساس هیبریداسیون DNA به عنوان آنالیت هدف و روش های الکتروشیمیایی را به عنوان یک ابزار تشخیص، مورد مطالعه قرار خواهیم داد.
    کلیدواژگان: تشخیص عوامل بیولوژیک، نانوبیوسنسور، آشکارسازی عوامل بیولوژیک
  • مسعود عسگری*، محمد میرزایی، ساسان سوادکوهی فر صفحه 21
    آنچه در این تحقیق صورت پذیرفته است، تهیه و تدوین روش ها، الزامات و ملاحظاتی جهت طراحی بیمارستان های صحرایی ش.م.ه در دو نوع سیار و ثابت از منظر پدافند غیرعامل می باشد. مطالعات، طراحی و ساخت این نوع مراکز درمانی از اهمیت قابل توجهی در پشتیبانی دفاعی حوزه سلامت و درمان کشور در شرایط بحرانی برخوردار می باشد و تعداد زیادی از این مراکز درمانی در زمره مراکز حساس و مهم کشور می باشند. بررسی سیر تحول این گونه مراکز درمانی در طول هشت سال دفاع مقدس و سایر جنگ ها نشان داده است، این گونه مراکز به طور مستقیم و غیرمستقیم مورد هدف تهدیدات طبیعی و انسان ساز اعم از متعارف و غیرمتعارف قرار گرفته اند. لذا تدوین روش ها و ملاحظاتی جهت طراحی معماری و مکان یابی بیمارستان های صحرایی ش.م.ه از منظر پدافند غیرعامل بسیار ضروری بوده و هدف این تحقیق می باشد.
    در تحقیق حاضر که از نوع علمی، کاربردی می باشد، از روش مطالعات کتابخانه ای، میدانی و تدوین پرسش نامه برای گردآوری داده ها و اطلاعات استفاده شده و روش تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل توصیفی می باشد.
    روند کلی تحقیق بدین شکل است که پس از طرح تحقیق که شامل بیان و اهداف موضوع، پیشینه موضوع، سوالات و قلمرو موضوع می باشد، نوع و روش تحقیق بیان گردیده است. سپس با استفاده از پرسش نامه، شاخص های تعیین شده برای طراحی بیمارستان صحرایی امن، مطرح و بیان شده است. سپس نتایج پرسش نامه در رسیدن به طرح مورد نظر مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه، به تجزیه و تحلیل آن پرداخته شده و ملاحظات کلی طراحی بیمارستان صحرایی مورد بحث قرار گرفته است. سپس اهداف پدافند غیرعامل در حوزه بیمارستان صحرایی ش.م.ه بازگو شده و در ادامه به تاریخچه احداث بیمارستان صحرایی در دوران دفاع مقدس و انواع آن اشاره شده و پس از بحث در حوزه مبانی معماری از نظر پدافند غیرعامل در طراحی فضاهای امن، به طور موردی اجزاء بیمارستان های صحرایی امن در برابر تهدیدات نامتعارف بازگو شده و در پایان نمونه هایی کاربردی از یک بیمارستان صحرایی امن در برابر انواع تهدیدات ارائه شده است.این تحقیق انشاءالله می تواند رهیافت های موردی و موضوعی وسیعی را برای تحقیقات بعدی فراهم نماید.
    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، بیمارستان صحرایی، تهدیدات ش، م، ه، طراحی، پناه گاه شبکه حسگر بی سیم، سیستم عامل شبکه حسگر بی سیم
  • علی طالبی صفحه 37
    کاهش آسیب پذیری هواپیماهای جنگی در برابر تهدیدات ناشی از حسگرهای مدرن، با کاهش انتشار اثرات فیزیکی آنها صورت می گیرد. این کار با عنوان «استتار درون ساخته»، یکی از اصول مهم پدافند غیرعامل بوده و در شناساگریزی سکوهای نظامی مورد توجه می باشد. در این کار پژوهشی اثر تغییر هندسه نازل خروجی اگزوز هواپیما، بر سردسازی سریع محصولات احتراق که به اتمسفر تخلیه می شوند، جهت فرونشانی اثر تابش فروسرخ مورد توجه قرار گرفته است. اثر فروسرخ پلوم بررسی، و برای برآورد میزان تابش آن، از نرم افزار فلوئنت استفاده شد. در این راستا، میدان سیال پلوم برای دو نازل همگرا با هندسه های متفاوت، با این نرم افزار شبیه سازی شد و تاثیر هندسه بر توزیع دمای پلوم مشاهده گردید. نتیجه این شبیه سازی نشان می دهد که دما در هسته داغ پلوم، برای نازل صاف بدون برش و نازل برش دار به ترتیب حدود 900 و 840 درجه کلوین به دست می آید. کار انجام شده، در مقایسه با نتایج تجربی موجود، رضایت بخش بوده و نشان می دهد که پلوم در حالت برش دار، سریع تر سرد می شود.
    کلیدواژگان: پلوم، اثر فروسرخ، شناساگریزی، آشکارساز فروسرخ، هواپیما
  • احسان سرگلزایی*، مجید غیوری صفحه 45
    امروزه حجم زیادی از اطلاعات بر روی وب قرار داردکه بخش قابل توجهی از این اطلاعات در قالب XML ظاهر شده است. یکی از مزیت های اصلی استفاده از XML، نمایش داده های غیرساخت یافته است که قابلیت های بسیاری را در اختیار کاربران می گذارد. ویژگی غیرساخت یافته بودن اطلاعات و انعطاف پذیری XML باعث فراگیرشدن استفاده از آن شده و در بانک های اطلاعات نیز مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، برقراری امنیت در مستندات XML یک نیاز جدی می باشد. داده ها به هر شکلی که ذخیره شوند باید از تهدیدهای ممکنمحافظت گردند. برای جلوگیری از تهدیدها، روش ها و مدل های گوناگونی در بانک های اطلاعات طرح ریزی و پیاده سازی شده است. این مدل ها خود نیز مبتنی بر روش های مختلفی می باشد که در بانک های اطلاعات گوناگون به کار گرفته می شوند.یکی از مهم ترین این مدل ها، مدل کنترل دسترسی می باشد.در این مقاله، مدل های کنترل دسترسی روی سندهای XMLبررسی و مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: داده های غیرساخت یافته، کنترل دسترسی، مدل های کنترل دسترسی XML، امنیت
  • سیدبهشید حسینی، ساسان سوادکوهی فر، حمیدرضا شریفی رسایی صفحه 55
    پژوهش حاضر به منظور بررسی و ضرورت اسکان موقت آسیب دیدگان پس از وقوع بحران با دیدگاه پدافند غیرعامل در راستای تامین سرپناه برای بی خانمان ها و چگونگی اسکان موقت آسیب دیدگان پس از وقوع بحران می باشد. در این راستا، دولتمردان و مجریان در کشور غالبا با بسیاری از حوادث انسان ساز و غیرانسان ساز مواجه می شوند. از دست دادن خانه و کاشانه به دلیل وقوع جنگ و زلزله و دیگر بلایا همواره در طول تاریخ به مثابه یک معضل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و سیاسی بوده است و به گونه های مختلف خود را نمایان ساخته است. همواره بار اصلی این مشکلات بر دوش مردم عادی بوده است، به طوری که اغلب مردم به دلیل ترس، ناامنی و عدم برنامه ریزی در تامین سکونتگاه های مناسب پس از وقوع بحران، اقدام به ترک اجباری زیستگاه های ویران شده خود می نمایند و یا در صورت احساس امنیت، در کنار همان خرابه ها و مسکن آسیب دیده خود اسکان می یابند.
    در این تحقیق، منطقه یک شهرداری تهران به عنوان مطالعه موردی در نظر گرفته شده و با فرض وقوع جنگ مدرن و تخریب بخشی از ساختمان های شهری، به ضرورت اسکان موقت پس از بحران جنگ مدرن با رویکرد پدافند غیرعامل پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: اسکان موقت، جنگ مدرن، پدافند غیرعامل، منطقه یک شهرداری تهران
  • سید لطف الله شریفی آل هاشم، میثم صادقی* صفحه 69
    در این تحقیق، زئولیت NaY به روش هیدروترمال سنتز شده و سپس با استفاده از روش تبادل یونی، یون های نقره در منافذ زئولیت NaY کپسوله گردیدند. مورفولوژی و ساختار نمونه ها به روش های SEM/EDAX، XRD، FTIR و AAS مورد شناسایی قرار گرفت. واکنش رفع آلودگی 2-کلرو اتیل فنیل سولفید (2-CEPS) به وسیله کاتالیست زئولیتAg-NaY با روشGC بررسی شده است. نتایج آنالیز با GCنشان می دهد که این زئولیت قادر است پس از گذشت 24 ساعت(با نسبت مولی 1:20) در دمای محیط، 76 درصد از 2-کلرو اتیل فنیل سولفید را جذب کند. ثابت سرعت و نیمه عمر واکنش به ترتیب 1s-5-10×68/1، s 4+10× 125/4 محاسبه شد. بدیهی است که رفع آلودگی شبه عامل خردلی به عنوان یک هدف مهم در پدافند غیرعامل مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: زئولیتNaY، زئولیتAg، NaY، 2، کلرو اتیل فنیل سولفید، رفع آلودگی، پدافند غیرعامل
  • مسعود اسفندیاری، محمدرضا رزمخواه صفحه 79
|
  • M. R. Hasani Ahangar, M. Akhzami* Page 1
    Web services technology provide a method for developing distributed applications by using simple and defined interfaces. However, ensuring that Web services are reliable, and are able to meet the demands of its customers, has become a challenge for Web services. Service failure or restoring false results in Web services, may have numerous consequences. Therefore dependability of Web services in passive defense is considered as very important. In this article, a brief definition of components web services is given. Then a general classification of fault in Web Services and different methods of fault tolerance in Web services is provided. Finally, a few of the dependability of web services architectures including a multi-layer architecture for intrusion tolerant web services architecture and FTWeb architecture are also investigated.
    Keywords: Web Service, Dependability, Fault Tolerance, Active Replication, Passive Defense
  • M. E. Minaei, M. Saadati, M. Najafi, H. Honari, Sh. Nazarian Page 11
    It is very difficult to identify and detect of biological agents than other unconventional threats. There are several disadvantages with current diagnostic methods and it is not possible to reach definite and certain results using only one method. Different countries have focused on genome detection methods and they are looking for new diagnostic methods to overcome the existing challenges. One of the methods used for the detection of biological agents and at present comprehensive studies and research are done in this field is employing nano-biosensor technology. The nanobiosensore is one of the recent advances in the science of biotechnology and it seems that in recent years many studies have been done in this field. The nanobiosensors are very accurate measurement sensitive and specific systems. The nanobiosensors have the features that by using its properties and characteristics of their biological material can detect a compound or group of similar compounds and interact with them and the results are reported as an electrical message. This message has always low proportion with the diagnosed compound density. These tools are efficient in a wide range of analytical applications including medical diagnostic and laboratory sciences, environmental controls, industrial process control and finally the safety and defensive warning systems. In this study, we focused on the newly developed DNA nanobiosensors that were made in different classes and modified electrode surfaces using impedance spectroscopy technique as a diagnostic tool and nanobiosensores technology for the detection of biological agents based on DNA hybridization as the target and electrochemical methods as a diagnostic tool, will also be studied.
    Keywords: Biological Agents Diagnosis, Nanobiosensors, Biological Agents Detection
  • M. Asgari *, M. Mirzaei, S. Savadkouhifar Page 21
    What has been done in this study is preparing and editing procedures, implications and considerations to design NBC field hospitals both mobile and fixed ones from passive defense perspective. The design and construction studies of these medical centers play an important role in defensive support of a country's health and treatment domains in critical situations and a large number of these treatment centers are considered as sensitive and important centers. Studying the developmental trend of such centers during the Eight-Year Holy War and other wars shows that these centers are directly and indirectly targeted by natural and man-made threats, both conventional and unconventional ones. Therefore, editing procedures and considerations for architectural design and site location of NBC field hospitals from passive defense perspective is indispensable and is the aim of this study. The present study which is of applied and scientific type, makes use of field library studies and questionnaires to gather data and the data analysis method employs a descriptive analytical method. Here is the general trend of this study: after the study design which consists of definition and objectives of the subject, subject history, questions and the domain of the subject, the type and the study methods are expressed. Then using the questionnaires, the determined criteria for the design of a safe field hospital are described. Afterwards, the results of the questionnaires will be utilized to achieve the desired design. Subsequently, an analysis is conducted and the general considerations of a field hospital will be discussed. Then the objectives of passive defense regarding an NBC field hospital will also be described and the history of establishing different field hospitals during the Holy War will follow and after discussing the principles of architecture from passive defense perspective in designing safe locations, the elements of safe field hospitals against unconventional threats will also be explained and in the end, applied samples of a safe field hospital will be presented. We hope that this study can provide vast case and subject approaches for subsequent future studies.
    Keywords: Passive Defense, Field Hospital, NBC Threats, Design, Shelter
  • A. Talebi Page 37
    Vulnerability mitigation of war planes against modern sensor threats is implemented by reducing their physical signatures. This measure, as an inherent camouflage, is one of the important principles of passive defense and is emphasized in field of stealth technology of military platforms. In this essay, the changing effect of geometry of aircraft exhaust nozzle on the rapid cooling of ignition product released in the atmosphere to suppress IR signature has been put on high interest. The plume IR signature is investigated and to estimate its radiation rate, the FLUENT software is used. In this regard, the plume flow field for two convergent nozzles with different geometries was simulated with this software and geometry effects on plume temperature distribution was observed. The simulation result shows that the temperature of the hot plume core, for plane and notched nozzle respectively about 900° and 840° degrees Kelvin is obtained. Result of this research compared with the experimental results, was satisfactory and shows that the plume cools faster in a notched nozzle.
    Keywords: Plume, IR Signature, Stealth, Infrared Detector, Aircraft
  • E. Sargolzaei*, M. Ghayoori Page 45
    Nowadays, there is a large amount of information on the web and a significant portion of this amount of information has been appeared in the form of XML. One of the main advantages of using XML is to show the non-structured data which presents many capabilities for users. Being Non- Structured and the flexibility of XML make it a common method for use and a notable procedure in the security of databases. Therefore, security at XML documents is an important requirement. Data stored at any format must be protected from any possible attack. In order to prevent from such attacks, various methods and models have been designed and implemented. These models are based on different methods that are applied in various data bases. One of the most important models is the access control model. In this paper, the access control models for XML documents have been investigated and compared.
    Keywords: Non, Structured Data, Access control, XML Access Control Models, Security
  • S. B. Hosseini, S. Savadkouhifar, H. R. Sharifi Rasaei Page 55
    The present research is intended to analyze the necessity of temporary housing of victims after a disaster with passive defense viewpoint in consistent with providing shelters for the homeless and the method of accommodating the victims after a crisis. In this regard, Officials and executives in our country face many man-made and natural disasters. The loss of homes due to war, earthquakes and other natural disasters is always one of the most important problems throughout history have been considered as social, cultural, economic and political problems. These problems have appeared in various ways and major burden is usually on the shoulders of ordinary people in such a way that due to fear, insecurity and lack of planning the provision of appropriate habitats after war or earthquakes, people are forced to leave their destroyed houses or stay beside their ruined homes in case of proper security. In this research, the region one of Tehran is considered as case study and the necessity of temporary housing after the crisis of modern warfare has been evaluated with passive defense approach.
    Keywords: Temporary Housing, Modern War, Passive Defense, Tehran Municipality Region 1
  • S. L. Sharifi Al E. Hashem, M. Sadeghi* Page 69
    In this research, Zeolite NaY was synthesized by hydrothermal method and then, by using ionexchange method, silver ions were capsulated in the pores of Zeolite NaY. The morphology and the structure of samples have been identified and characterized via SEM/EDAX, XRD, FTIR and AAS techniques. The decontamination reaction of 2-chloroethyl phenyl sulfide (2-CEPS) has been investigated by zeolite Ag-NaY catalyst using the GC method. The analytical results of GC show that this zeolite can absorb about %76 2-CEPS after 24 hours (with a ratio of 1:20) at ambient temperature. The rate constant and half life reaction were calculated 4.125×10+4 s, 1.6 ×10-5 s-1 respectively. It is evident that pseudo- active mustard decontamination as an important objective in passive defense has been studied.
    Keywords: Zeolite NaY, Zeolite Ag, NaY, 2, Chloro Ethyl Phenyl Sulfide, Decontamination