فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:3 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی کاهویی، حسن بابامحمدی، خانم حلیمه جمال، خانم آزاده ناییجی، خانم آسیه باش قره صفحات 115-125
    مقدمه
    سیستم های اطلاعات مراقبت ویژه برای جایگزین شدن چارت های کاغذی و تعامل با سایر بخش های بالینی و پاراکلینیکی بیمارستان به منظور مراقبت بهتر از بیماران این بخش طراحی شده اند. این مطالعه به منظور دستیابی به درک پرستاران از کارایی سیستم اطلاعات بخش مراقبت ویژه به صورت کیفی طراحی و انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه کیفی، داده ها از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته گردآوری و به روش آنالیز محتوی به صورت مقایسه ای مداوم تحلیل شد. مشارکت کنندگان شامل 30 پرستار از بخش مراقبت ویژه، در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی سمنان بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند شروع شد و تا اشباع داده ها ادامه یافت.
    یافته ها
    درون مایه های متعددی که از مصاحبه ها استخراج گردید به عوامل تسهیل کننده و بازدارنده تقسیم شدند. عوامل تسهیل کننده شامل تسریع در عملیات پرستاری، کاهش هزینه و افزایش نقش پرستاران در مراقبت بیماران؛ و عوامل بازدارنده شامل دوباره کاری و پایین بودن سطح سواد کامپیوتری کارکنان پدیدار شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد پرستاران در استفاده از سیستم اطلاعاتی چالش هایی داشتند که نشان می داد این سیستم اطلاعاتی از کیفیت بالایی برخوردار نبوده است. به نظر می رسد تقویت عوامل تسهیل کننده و رفع مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری باعث می شود تا پذیرش کارکنان بخش های مراقبت ویژه نسبت به این سیستم اطلاعاتی افزایش یافته و مقاومت فرهنگی آنان نسبت به این سیستم کاهش یابد.
    کلیدواژگان: درک پرستاران، سیستم اطلاعات مراقبت ویژه، مطالعه کیفی، تحلیل محتوا
  • خانم راضیه استکی، غلامحسین محمودی راد صفحات 126-136
    مقدمه
    آموزش بیمار از اساسی ترین نقشهای پرستار است وعامل مهمی در ارتقای آگاهی و تغییر رفتارهای بهداشتی بیماری های مختلف به ویژه بیماری های عروق کرونر می باشد. این مطالعه با هدف تبیین ادراکات پرستاران از آموزش به بیمار در بخش CCU بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند طراحی گردید.
    روش
    این مطالعه به شیوه تحلیل محتوی در سال 1392 انجام شد، 11 پرستار شاغل در بخش ccu با نمونه گیری هدفمند انتخاب گردید. جمع آوری داده ها با مصاحبه نیمه ساختاری عمیق بود، که با روش تحلیل محتوی قراردادی تحلیل شد.
    یافته ها
    بعد از تحلیل محتوای داده ها، سه تم«فرهنگ»،«بستر سازی»و«هماهنگی فرایند اجرایی آموزش بیمار با موقعیت»، حاصل شد که هر کدام از این تم ها دارای طبقات و زیر طبقاتی بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصله، الگو گرفتن از برنامه ریزی آموزش بیمار نامتناسب با موقعیت کاری، منجر به آموزش بیمار به طور موثر نشده و با توجه به وظایف تعریف شده برای پرستاران موجب ابهام نقش می شود. لذا ضروری است تا فرایند اجرایی آموزش بیمار هماهنگ با موقعیت هر جامعه ای طراحی شود.
    کلیدواژگان: آموزش بیمار، بیماری عروق کرونر، تحلیل محتوا، مطالعه کیفی
  • منصوره احمدی فراز *، حیدر علی عابدی، مهرداد آذربرزین صفحات 137-148
    مقدمه

    با توجه به بروز تغییرات و تحولات اجتماعی و اقتصادی و افزایش روند حضور زنان شاغل در جامعه کنونی، نیاز به توجه هر چه بیشتر به اهمیت نقش مادری در زنان شاغل و نقش های متعدد خانوادگی و اجتماعی که این مادران با آن روبرو هستند، ضروری بنظر می رسد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تجارب زنان شاغل از نقش مادری مورد بررسی قرار گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع کیفی بود که در آن از رویکرد پدیدار شناسی استفاده شد. شرکت کنندگان از میان کارکنان زن شاغل در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شدند. نمونه گیری مبتنی بر هدف بود که با 9 شرکت کننده انجام گرفت. مصاحبه های بدون ساختار و عمیق روش اصلی جمع آوری داده ها بود. روش تجزیه و تحلیل Colaizzi راهنمای فعالیت پژوهشگران در این مطالعه بود. روایی و پایایی مطالعه حاضر ریشه در چهار محور ارزش واقعی، کاربردی بودن، تداوم و مبتنی بر واقعیت بودن داشت.

    نتایج

    نتایج حاصل از این پژوهش در 414 کد اولیه، 42 طبقه و 7 تم اصلی شامل بارداری متفاوت، مراقبین جایگزین، تداخل نقش، کشش نقش، حمایت، سازگاری تدریجی و فرسایش بود.

    بحث و نتیجه گیری

    قبول نقشهای متعدد همسری، مادری و شغلی در زنان شاغل، سبب به وجود آمدن انتظارات نقشی گوناگون و اجبار در پاسخگویی به این انتظارات و نیازهای نقشی در خانواده و جامعه شده است. اما از آنجا که نقش مادری یکی از مهمترین نقشهای زنان به شمار می رود مسلما این موضوع خواسته یا ناخواسته می تواند ایفای نقش مادری مادر راتحت تاثیر قراردهد. اما همانطورکه یافته های این پژوهش نشان می دهد ایفای این نقش مهم در مادران شاغل با تحمل مشقات و سختی های فراوانی همراه می باشد و فرایندی کاملا متفاوت با زنان غیر شاغل دارد.

    کلیدواژگان: تجارب زنان شاغل، نقش مادری، پدیدار شناسی
  • منیر نوبهار صفحات 149-161
    مقدمه
    پرستاران مرجع مطلوبی برای گزارش کیفیت مراقبت پرستاری بوده و استفاده از دیدگاه آنان در ارزیابی کیفیت مراقبت های پرستاری به عنوان یک شاخص معتبر مطرح می باشد. هدف از این مطالعه تبیین کیفیت مراقبت در بخش ویژه قلب از نگاه پرستاران بود.
    روش
    پژوهش حاضر یک تحقیق کیفی بود که در آن از نمونه گیری مبتنی بر هدف با حداکثر تنوع استفاده شد و 23 مشارکت کننده در سمنان طی سالهای 92-1391 با سوالات باز مورد مصاحبه قرار گرفتند. روش اصلی جمعآوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته بود. مصاحبه ها به صورت دیجیتالی ضبط و بلافاصله کلمه به کلمه نوشته شد و به روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با تجزیه و تحلیل یافته ها از مجموع مضمون های استخراج شده، مضمون اصلی «ضرورت مدیریت پرستاری اثربخش» انتزاع شد. زیرطبقات شامل «منابع انسانی کافی و کارآمد»، «ارتباط انسانی»، «سازماندهی عملکرد پرستار»، «محیط مطلوب و وسایل، تجهیزات و امکانات مناسب» بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه تجارب پرستاران شاغل در بخش مراقبت ویژه قلب را بر کیفیت مراقبت های پرستاری در این بخش تبیین نمود. برخورداری از مدیریت پرستاری اثربخش جهت تامین منابع و روابط انسانی از ضروریات لاینفک به منظور حفظ و ارتقاء کیفیت مراقبت های پرستاری در بخش مراقبت ویژه قلب می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت مراقبت پرستاری، پرستاران، مراقبت ویژه قلب، تحلیل محتوا
  • سعیده ضیایی، خانم گیتی ازگلی، فضل الله احمدی، ماهیار آذر صفحات 162-174
    مقدمه
    با توجه به شیوع اختلال نعوظ و تاثیر آن بر زوجین و عدم جستجوی درمان در مردان مبتلا به اختلال نعوظ، مطالعه حاضر با هدف چگونگی درمان مردان مبتلا به اختلال نعوظ، از منظر همسران آن ها انجام شد.
    روش
    نمونه گیری در این تحقیق کیفی به صورت هدفمند از بین مراجعین به مراکز بهداشتی - درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و یک مرکز سلامت خانواده، صورت گرفت و تا اشباع داده ها در طبقات ادامه یافت. درمجموع 16 مصاحبه عمیق ساختار نیافته انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها هم زمان با جمع آوری آنها و به روش تحلیل محتوای کیفی قراردادی و به صورت مقایسه مداوم داده ها انجام شد. شرط ورورد به مطالعه داشتن تجربه حداقل 6 ماه اختلال نعوظ همسران بود.
    یافته ها
    یکی از درون مایه های اصلی این مطالعه بی توجهی به درمان بود که با ادغام طبقات کاهش جذابیت رابطه جنسی برای مرد و نگرش مردسالارانه و میزان ناتوانی دربرقراری رابطه جنسی مشخص شد. تم دیگر بدست آمده در این پژوهش سردرگمی در درمان است که با ادغام طبقات کاهش نظرات زن نسبت به مشکل، مداخلات درمانی زوجین و انتظار از درمان مشخص شد
    بحث و نتیجه گیری
    غلبه مردان و رفتارمنفعل زنان، عامل مهمی در عدم جستجوی مردان مبتلا به اختلال نعوظ می باشد. مشاوره با همسر، جهت نحوه تعامل با این مردان، روند کنونی جستجوی درمان مردان را بهترمی کند.
    کلیدواژگان: اختلال نعوظ، اختلال عملکرد جنسی، زوجین، رابطه جنسی، تحقیق کیفی
  • خانم مرضیه اسدی ذاکر، ژیلا عابدسعیدی *، حیدرعلی عابدی صفحات 175-189
    مقدمه

    دانشکده های پرستاری همگام با تغییرات در سیستم های مراقبتی. نیاز به اصلاح در برنامه های آموزش بالینی به ویژه اولین تجربه دانشجو در ورود به بالین دارد. اولین تجربه بالینی به عنوان سنگ بنای حرفه ای در آموزش پرستاری تلقی می شود. مطالعه حاضر با هدف شناسایی چالش های موجود در آموزش بالینی اصول و مهارت های بالینی دانشجویان کارشناسی پرستاری و توسعه آن با رویکرد مشارکتی در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز صورت گرفته است.

    روش کار

    مطالعه حاضر، گزارش دو چرخه عمل از یک مطالعه اقدام پژوهی با رویکرد همکاری متقابل و شیوه بحث گروه های متمرکز، و با مشارکت 84 نفر از کلیه افراد ذی نفع می باشد. برای تحلیل داده های حاصل از مصاحبه های گروه های های متمرکز از رویکرد تحلیل محتوا استفاده شد. در چرخه های عمل نیز از روش ارزیابی انعکاسی در حین عمل و همچنین ارزشیابی پایانی در آخر هر چرخه با مشارکت کلیه اعضای درگیر از جمله دانشجویان استفاده شد.

    نتایج

    یافته های مطالعه کیفی نشان داد که، عدم انسجام در برنامه و اجرای برنامه آموزشی؛ مدیریت ناکافی ارتباطات درون و برون سازمانی، عدم درک کافی دانشجو از موقعیت و عدم کنترل مداخله-گرها و عدم استفاده مناسب از تسهیل کننده ها در آموزش و بالین، از چالش های مهم رویاروی روند کارآموزی اصول و مهارت های بالینی در بستر مورد مطالعه می باشد. پس از تعیین مشکلات به صورت طبقه بندی، گروه های صاحب اختیار در تصمیم گیری های آموزشی در دانشکده با همکاری و مشارکت در برنامه کارآموزی اصول و مهارت های بالینی، یک برنامه عملیاتی در چارچوب کلی کوریکولوم درسی مصوب کشوری تدوین نمودند. نتایج ارزشیابی در دو چرخه عمل، موید موفقیت کلی طرح عملیاتی بر مبنای مشارکت حرفه ای مدیران و مربیان از دانشکده و مدیران و پرستاران از بالین به همراه دانشجویان درگیر در همکاری متقابل در آموزش بالینی می باشد.

    نتیجه گیری

    برنامه ریزی با مشارکت کلیه دست اندرکاران آموزشی و بالینی و خود دانشجویان درگیر در کارآموزی اصول و مهارت های بالینی، در کاهش نارسایی های آموزشی و فاصله تئوری و عمل موثر می باشد و رضایتمندی تمام ذی نفعان به دنبال دارد.

    کلیدواژگان: اصول و فنون پرستاری، اولین تجربه بالینی، دانشجوی کارشناسی پرستاری، آموزش بالینی مشارکتی، مطالعه اقدام پژوهی
  • ربابه خلیلی، ابوالفضل رحیمی * صفحات 190-201
    مقدمه

    مفهوم انطباق با استرس فرایندی است که سبب ایجاد تلاش برای استفاده از منابع جهت حل موقعیت استرس زا می شود. بنابراین استفاده از مهارتهای انطباقی مناسب جهت کاهش استرس، اضطراب و افسردگی مراقبت دهندگان دارای اهمیت است که سبب افزایش کیفیت درمان و مراقبت در کودکان می گردد. با توجه به اهمیت موضوع، هدف این مطالعه، تبیین مفهوم انطباق با استرس در مراقبت دهندگان (والدین و وابستگان نزدیک) کودکان سرطانی می-باشد.

    روش

    در این پژوهش تحلیل مفهوم به روش هیبرید، در سه مرحله انجام شد. در مرحله مروری بر مطالعات (مرحله نظری) 30 مقاله مرتبط موجود در پایگاه های اطلاعاتی از 1990 تا می 2013 ارزیابی و تحلیل شدند. در مرحله دو یا مرحله درعرصه مصاحبه با 5 نفر از والدین کودکان سرطانی انجام و تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز محتوی صورت گرفت. در مرحله نهایی، از دو مرحله قبل تحلیل کلی انجام شد.

    یافته ها

    براساس مروری بر ادبیات بهترین تعریف انطباق با استرس، چارچوب های فرایند انطباق با استرس در مراقبت دهندگان انتخاب شد. درمرحله کار درعرصه نیز براساس آنالیز مصاحبه مضامین و زیرمضامین اقدامات و راهبردهای انطباق با استرس والدین کودکان سرطانی استخراج شد. در مرحله نهایی از ادغام دو مرحله تعریف، چارچوب ها، اقدامات، استراتژی ها و پیامدهای انطباقی با استرس به منصه ظهور رسید و سپس مدل هیبرید ارائه شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، اجرای مداخلات پرستاری در جهت کاهش استرس مراقبت دهنده، برنامه ریزی جهت آموزش، بکارگیری مهارت های انطباقی و از عهده برآیی صحیح و موثر در مراقبت دهندگان (والدین و وابستگان نزدیک) کودکان سرطانی امری ضروری و امکان پذیر خواهد بود.

    کلیدواژگان: انطباق با استرس، مراقبت دهنده، کودک، سرطان، تحلیل مفهوم
  • مجید یوسفی افراشته، محمود قاضی طباطبایی، محمد جواد غروی، عباس بازرگان، محسن شکوهی یکتا صفحات 202-215
    مقدمه
    دستاوردهای یادگیری مفهوم جدیدی در نظام های آموزش عالی است که به عنوان شایستگی هایی که انتظار می رود دانشجویان یا دانش آموختگان در پایان دوره آموزشی کسب کرده باشند، تعریف می شود. هدف پژوهش حاضر تعیین و تعریف دستاوردهای یادگیری برای دانش آموختگان دوره کارشناسی رشته علوم آزمایشگاهی از نظر کارفرمایان بود.
    روش
    پژوهش حاضر با روش کیفی انجام شد. مشارکت کنندگان 15 نفر از کارفرمایان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و از 10 آزمایشگاه خصوصی و بیمارستانی انتخاب شدند. با روش مصاحبه اطلاعات و داده ها ضبط یا به طور دستنویس ثبت شدند. داده های به دست آمده با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی تحلیل شدند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها 4 درون مایه کلی و 11 طبقه نشان داد. دستاوردهای یادگیری دانش آموختگان کارشناسی رشته علوم آزمایشگاهی عبارت بودند از: مهارتها (پیش از آزمایش، فرایند آزمایش و پس آزمایش)، نگرش (اخلاق حرفه ای، مسئولیت پذیری، علاقه و انگیزه کاری)، ارتباطات (ارتباط با بیماران، ارتباط با همکاران و ارتباط با بخشهای مختلف بیمارستانی)، آموزش و یادگیری مداوم (آموزش به زیر دستان و تلاش و انگیزه برای یادگیری مطالب جدید).
    نتیجه گیری
    توجه به دستاوردهای یادگیری که کارفرمایان انتظار دارند توصیه می گردد. این دستاوردها به موفقیت در بازار کار و محیط تخصصی آزمایشگاهی گره خورده است. ارتباط بیشتر دانشگاه و محیط های کاری از جمله آزمایشگاه ها و مراکز بیمارستانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دستاوردهای یادگیری، علوم آزمایشگاهی، پژوهش کیفی، دانش آموختگان
|
  • Dr Mehdi Kahouei, Dr Hassan Babamohamadi, Mrs Halimeh Jamal, Mrs Azadeh Naeigy, Mrs Asiyeh Bash Ghareh Pages 115-125
    Introduction
    Critical care information systems are designed to replace paper charts, interact with other clinical wards of hospital, and to better care for patients. This qualitative study was performed to obtain the perception of intensive care unit nurses about the efficiency of information systems.
    Method
    In this qualitative study, data were collected through semi-structured and in-depth interviews and analyzed by content analysis and constant comparison method. Participants were 30 nurses from intensive care units of affiliated hospitals of Semnan University of Medical Sciences, Iran. Purposeful sampling method was used and continued until data saturation.
    Results
    The several themes that emerged from the interviews were divided into inhibiting factors and facilitating factors. Facilitators included the acceleration of nursing operations, reduction of costs, and the increasing of nurse’s role in patient care. The inhibiting factors were repetition of tasks and low computer literacy of the staff.
    Conclusion
    Nurses were faced with challenges in the use of information systems indicating the lack of quality of the information system. It seems that strengthening facilitators and resolving hardware and software problems can increase intensive care staff’s acceptance of this information system and reduce their cultural resistance toward it.
    Keywords: Nurse's perception, Critical, care information systems, Qualitative study, Content analysis
  • Razieh Esteki, Dr Gholamhossein Mahmoudirad Pages 126-136
    Introduction
    Patient education is the most fundamental role of nurses and an important factor in raising awareness and changing health behaviors toward various diseases, particularly coronary artery diseases. This study aims to define nurse's perception of patient education in the CCU ward of Valiasr Hospital, Birjand, Iran.
    Method
    This was a qualitative study performed in 2011. In the present study, 11 nurses of CCU wards were recruited by purposeful sampling. Data were collected through semi-structured interviews, and were analyzed using content analysis.
    Results
    Three themes have emerged including culture, knowledge of the patient's background, and education process suited to patients’ culture and society. Each theme has some subcategories.
    Conclusion
    According to the results, it is necessary to design the patient education process based on culture and conditions of the patients’ community in order for that process to be effective.
    Keywords: Patient education, Coronary heart disease, Content analysis, Qualitative study
  • Mrs Mansoureh Ahmadifaraz, Dr Heidarali Abedi, Mr Mehrdad Azarbarzin Pages 137-148
    Introduction

    Regarding recent social and economic changes and developments and the increasing presence of working women in society, paying more attention to the importance of maternal role among working women who face multiple roles is necessary. Therefore, this study describes the experiences of working women related to their maternal role.

    Method

    This was a qualitative research, in which the phenomenological approach was used. The participants were selected from women working in one of the units of Islamic Azad University, Iran. Purposive sampling was used to select 9 participants. In-depth interviews were the main data collection method. In addition, data were analyzed through Colaizzi’s method. Reliability and validity of the present study was rooted in the four axes of real value, applicability, continuity, and being based on reality.

    Results

    Data analysis led to the extraction of 414 primary codes, 25 subthemes, and 7 main themes including different pregnancy, supportive umbrella, role alteration, role overlap, role strain, gradual adaptation, and erosion.

    Conclusion

    The acceptance of numerous roles, such as maternal and marital roles, by working women results in various role expectations of them from their children, spouses, family, and the society. This, in turn, forces them to meet both familial and occupational needs and expectations. However, since maternal role is considered as one of the most important roles of women, this obviously, intentionally or unintentionally, can affect the maternal role and cause role conflicts for working mothers. Based on the findings of the current study, this important role of working mothers is accompanied by much hardship and difficulty and it is a completely different process than that experienced by non-working mothers. Since this may affect their physical and mental health, it necessitates more attention.

    Keywords: Experiences of working women, Maternal role, Phenomenology
  • Dr Monir Nobahar Pages 149-161
    Introduction
    Nurses are an ideal source to report on the quality of care and the uses of their perspective is a valid index in assessment of the quality of nursing care. The aim of this study was to explore the quality of nursing care from the perspective of nurses in critical cardiac units.
    Method
    This was a qualitative study in which purposive sampling was used with maximum variation and 23 participants were interviewed with open-ended questions in Semnan during 2012-2013. The main method of data collection was semi-structured interviews. The interviews were digitally recorded, immediately transcribed word by word, and analyzed using content analysis method.
    Results
    By data analysis of extracted contexts, the main theme abstracted was "the need for effective nursing management". Subthemes include "adequate and efficient human resources", "human relationships", "organized nursing performance", and "appropriate environment and suitable tools, equipment, and facilities".
    Conclusion
    The results of this study explored employed nurse's experiences on quality of nursing care in critical cardiac care units. Having effective nursing management for providing resources and human relationships are essential to maintaining and improving the quality of nursing care in critical cardiac units.
    Keywords: Quality of nursing care, Nursing, Critical cardiac care, Content analysis
  • Professor Saeideh Ziaei, Mrs Giti Ozgoli, Professor Fazlollah Ahmadi, Dr Mahyar Azar Pages 162-174
    Introduction
    Given the prevalence of erectile dysfunction (ED) and its impact on couples, and lack of treatment seeking, this study has been conducted to investigate men's treatment interventions for ED from their spouses’ view point.
    Method
    This is a qualitative study. Purposeful sampling was performed among women in health centers affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences, and a family health center and continued until data saturation. In addition, 16 in-depth unstructured interviews were performed. Conventional qualitative content analysis and constant comparison were performed simultaneous to collecting data. The inclusion criterion of the study was at least 6 months experience of erectile dysfunction of the husband.
    Results
    Disregard for treatment was one of the main themes and was formed from the integration of the categories of decrease in sexual relationship attractiveness, masculine attitude, and disability in having sex. Confusion in treatment was the other theme which was formed from integration of the categories of the wife’s view of erectile dysfunctions, couple intervention treatment, and treatment expectation.
    Conclusion
    Dominance of men, and women’s passive reaction or incorrect behavior is an effective factor in lack of treatment seeking. Counseling with the partner, on the interaction method with spouse, improves the treatment seeking process for men.
    Keywords: Erectile dysfunction, Sexual dysfunction, Couples, Sexual relationship, Qualitative research
  • Mrs Marziyeh Asadizaker, Dr Zhila Abed Saeedi, Dr Heidarali Abedi Pages 175-189
    Introduction

    Consistent with health care changes, nursing schools also require revising of clinical education programs, especially, the nursing student’s first clinical experience. The first clinical experience is considered the cornerstone in professional nursing education. The present study was conducted with the aim to identify challenges of clinical training of the fundamentals of nursing to undergraduate students and develop them with a collaborative approach in the School of Nursing and Midwifery in Ahwaz Jundishapur University of Medical Sciences, Iran.

    Method

    The presents study reports the two operating cycles of an action research with a collaborative approach and focus group discussion, and with the participation of 84 stakeholders. Content analysis approach was used to analyze the data obtained in focus discussion interviews. In addition, reflective evaluation was performed during the operation and final evaluation at the end of each cycle with the participation of all members, including students.

    Results

    The findings of this qualitative study detected a lack of consistency in planning and implementation of curriculum, inadequate intra- and extra-organizational communication management, inadequate student understanding of situation, and improper control of restrictors and improper use of facilitators in teaching and practice. After classification of problems, educational decision-making authorities of the School developed an operational program within the national curriculum framework through participation in clinical skills and principles training program. Overall, the evaluation results in the two operating cycles confirm that the general success of the action plan is based on professional collaboration of faculty trainers and administrators, and clinical nurses involved in the process.

    Conclusion

    Planning fundamentals of nursing training in partnership with all those involved in practice and education, together with students can be effective in reducing educational failures, gap between theory and practice, and result in the satisfaction of all stakeholders.

    Keywords: Fundamentals of nursing, First clinical experience, Undergraduate nursing student, Clinical training partnership, Action research study
  • Robabe Khalili, Abolfazl Rahimi Pages 190-201
    Introduction

    The concept of stress adaptation is a process that causes the use of resources in order to resolve the stressful situation. Therefore, the use of appropriate coping skills, in order to decrease stress, anxiety, and depression in caregivers, causes quality improvement of treatment and care of children. Due to the importance of this issue, this study aimed to explain the concept of stress adjustment in caregivers (parents and close relatives) of cancer-afflicted children.

    Method

    Concept analysis was carried out with hybrid method in three stages. In review of literature, 30 related articles available on the databases from 1990 until May 2013 were analyzed. In the fieldwork stage, interviews were conducted with 5 parents of the children, and then, data was analysis with qualitative content analysis. In the final stage, an overall analysis has been performed.

    Results

    Based on the review of the literature, the best definition of stress adjustment, frameworks of the stress adjustment process of caregivers, was selected. Based on the interview analysis of the fieldwork stage, themes and sub-themes of stress adjustment strategies and actions were derived from parents of children with cancer. During the final stage of merging the two stages, definition, frameworks, actions, strategies, and consequences of stress adjustment were gained and the hybrid model was presented.

    Conclusion

    According to the result of this study, implementation of nursing interventions in order to reduce caregivers’ stress, educational plans, use of appropriate and effective adaptive skills by caregivers (parents and close relatives) of cancer-afflicted children are essential and achievable.

    Keywords: Stress adjustment, Caregiver, Children, Cancer, Concept analysis
  • Majid Yousefi Afrashteh, Mahmoud Ghazi Tabatabaei, Mohammad Javad Gharavi, Abbas Bazargan, Mohsen Shokouhi Yekta Pages 202-215
    Introduction
    Learning outcomes, as a new concept in higher education, are defined as the abilities that students are expected to have gained at the end of the training course. The purpose of this study is to determine and define the learning outcomes for graduates of clinical laboratory sciences from the perspective of employers.
    Method
    This study was a qualitative study. The participants were 15 employers selected from 10 private laboratories and hospitals using purposive sampling. Data were collected using semi-structured interviews, and were recorded or handwritten. The data were analyzed using qualitative content analysis method.
    Results
    Analysis of data revealed 4 overall themes and 11 classifications. Learning outcomes of graduates of clinical laboratory sciences included: skills (pre-analytical, analytical, and post- analytical process); attitude (professional ethics, accountability, interest, and motivation); communications (communication with patients, communication with colleagues, and communication with different departments of the hospital); education and continuous learning (teaching and motivating subordinates, and trying to learn new things).
    Conclusion
    It recommended that university staff pay more attention to learning outcomes expected from graduates by employers. These learning outcomes result in success in the labor market and specialized laboratory environment. More communication between universities and workplaces, including laboratories and hospitals, are recommended.
    Keywords: Learning outcomes, Clinical laboratory sciences, Qualitative research