فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:3 Issue: 4, 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/11/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین علایی، فرحناز محمدی شاهبلاغی*، حمیدرضا خانکه، سیما محمد خان کرمانشاهی صفحات 305-316
    مقدمه

    والدین کودکان مبتلا به فلج مغزی در معرض پیچیدگی های مراقبتی کودک خود قرار داشته و جهت کاهش مشکلات مراقبتی نیاز به حمایت دارند، اما تامین نیازهای مراقبتی آنان همیشه به حد کافی و متناسب با نیازشان صورت نمی گیرد. بنابراین مطالعه حاضر به منظور کشف موانع حمایت از والدین این کودکان انجام شد.

    روش

    این مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوا در سال 91-1390 صورت گرفت. مشارکت کنندگان بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و نمونه گیری تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. بدین ترتیب 31 نفر متشکل از والدین کودکان مبتلا به فلج مغزی مراجعه کننده به مراکز توان بخشی شهر تهران و کارشناسان در این پژوهش شرکت کردند. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با هر یک از مشارکت کنندگان و مستندات جمع آوری شد و به روش استقرایی (Induction method) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل داده ها سه طبقه اصلی متشکل از موانع سازمانی (کمبود هماهنگی و ارتباطات سازمانی و کمبود قوانین حمایتی با پشتوانه اجرایی)، موانع حرفه ای (ضعف در کار تیمی و کمبود صلاحیت حرفه ای کارکنان) و موانع خانوادگی را آشکار نمود.

    نتیجه گیری

    تصمیم گیرندگان و مدیران خدمات سلامتی با درک نیازهای والدین، تکمیل قوانین حمایت از والدین، برقراری هماهنگی میان سازمان های حمایتی و برنامه ریزی جهت مراقبت جامع همراه با بسته های خدمات حمایتی، می توانند به رفع مشکلات والدین حین مراقبت از کودک مبتلا به فلج مغزی کمک نمایند.

    کلیدواژگان: والدین، کودکان فلج مغزی، موانع، حمایت، مطالعه کیفی
  • عباسعلی دهقانی تفتی، سیدسعید مظلومی، محمدعلی مروتی شریف آباد، سعیدحسین خلیل زاده، حسن رضایی پندری صفحات 317-330
    مقدمه
    دیابت شایع ترین بیماری مزمن در جهان است و عوارض ناشی از آن باعث تحمیل بار سنگین اقتصادی و کاهش کیفیت زندگی بیمار و خانواده وی می گردد. خودمراقبتی فرایند مهمی در کنترل بیماری دیابت محسوب می شود. از طرف دیگر، این امر هم برای پزشکان و هم برای بیماران بسیار دشوار است که قند خون را در حد مطلوب حفظ کنند و علت این امر به طور عمده وجود موانع سیستمی و فردی مراقبت از دیابت است. هدف این مطالعه، تبیین موانع و مشوق های خودمراقبتی بود.
    روش
    مطالعه حاضر به صورت کیفی انجام شد و در آن از روش بحث گروهی (سه جلسه برای بیماران و ارایه دهندگان خدمت به طور مجزا برای هر کدام) و مصاحبه فردی با 25 نفر از بیماران و 5 نفر از ارایه دهندگان خدمت به افراد مبتلا به دیابت (به غیر از افراد مورد مطالعه در بحث گروهی) تا اشباع اطلاعات استفاده گردید و متن مصاحبه ها و جلسات بحث گروهی پس از پیاده سازی به روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    طی فرایند تجزیه و تحلیل داده ها، دو درون مایه اصلی شامل موانع و مشوق های خودمراقبتی از دیدگاه بیماران مبتلا به دیابت و همچنین ارایه دهندگان خدمت به این افراد به صورت مستقل استخراج گردید که با توجه به آمیزه های الگوی بازاریابی اجتماعی در چهار درون مایه فرعی «محصول، مکان، قیمت و ترویج» خلاصه گردید و جامعه پژوهش علل مختلفی را برای انجام و یا عدم انجام خودمراقبتی در بخش های مختلف (ورزش، تغذیه، انجام به موقع آزمایش و مصرف صحیح داروهای کاهنده قند خون) بیان نمودند.
    نتیجه گیری
    تحلیل بازار در مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت نشان داد، وجود برنامه جامع و سیستماتیک مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت با تدوین پروتکل های درمانی برای متخصصین و پزشکان معالج بیماران در کنار ورزش و تحرک، توصیه های تغذیه ای و طب سنتی هنگامی اثربخشی بیشتری خواهد داشت که به صورت هماهنگ و متناسب با توان اقتصادی، توجه به عوامل محیطی، باورها و... در فرد مبتلا به دیابت صورت گیرد و همسو با ارتقای سطح سواد جامعه نیز باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، بازاریابی اجتماعی، خودمراقبتی، موانع و مشوق ها، مطالعه کیفی
  • سید وحیده حسینی، منیره انوشه*، عباس عباس زاده، محمد احسانی صفحات 331-339
    مقدمه

    موفقیت در پایه ریزی فعالیت بدنی منظم، در نحوه شکل گیری این فعالیت ها در زندگی روزمره فرد نهفته است. این مطالعه به منظور شناسایی شرایط علی موثر بر گرایش دختران نوجوان به فعالیت های ورزشی طراحی شد.

    روش

    در مطالعه کیفی حاضر با 25 مشارکت کننده (16 نوجوان، 7 مادر و 2 پدر) مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته صورت گرفت. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و در نهایت با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    درون مایه «طلب تعالی» و طبقات «نیاز به سلامت جسم، سلامت روان، آینده نگری، پیشرفت طلبی، برتری جویی و تناسب اندام» به عنوان شرط علی موثر بر گرایش دختران نوجوان به فعالیت های ورزشی به دست آمد.

    نتیجه گیری

    دختران نوجوان در پی رسیدن به پیشرفت و اعتلا به فعالیت های ورزشی روی می آورند. با درک بهتر عوامل موثر بر گرایش دختران به فعالیت های بدنی، می توان زمینه را برای ایجاد عادت به ورزش و در نتیجه ارتقای سلامت انسان فراهم کرد.

    کلیدواژگان: فعالیت های ورزشی، دختران نوجوان، شرایط علی، تحلیل محتوا
  • فائزه جهان پور، حکیمه واحدپرست، مریم روانی پور، پرویز عضدی صفحات 340-348
    مقدمه
    با توجه به افزایش گرایش به سمت قلیان و در صورتی که این روند ادامه یابد، عوارض و مرگ و میر ناشی از استعمال دخانیات به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی علل گرایش به مصرف قلیان در نوجوانان و جوانان ساکن شهر بوشهر بود.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش کیفی از نوع تحلیل محتوا بود. محیط پژوهش را کلیه مکان های عمومی و جامعه پژوهش را همه نوجوانان و جوانان شهر بوشهر تشکیل می دادند. 12 شرکت کننده با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که با موافقت مشارکت کنندگان ضبط و به سرعت بازنویسی و تحلیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل محتوای کیفی استفاده شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به تولید پنج درون مایه اصلی گردید که شامل «نفوذ فرهنگ، بستر مهیا، جذابیت های حسی، باور غلط و سختی در ترک» بود. فرهنگ رایج استفاده از قلیان در بین خانواده ها و دوستان، عدم اجرای قوانین منع مصرف در مجامع عمومی، عدم آگاهی و باور غلط مردم در ارتباط با کم ضررتر بودن قلیان نسبت به سیگار، مطلوب بودن طعم و بوی قلیان های میوه ای، نداشتن سرگرمی های سالم جایگزین و احساس فشارهای اجتماعی در بین جوانان بیشترین دلایل اشاعه روزافزون قلیان به شمار می رود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، توصیه می گردد که مسوولین کشوری به این مشکل به صورت یک فوریت و اولویت توجه نمایند و ضمن استفاده از روش های موثر جهت فرهنگ سازی، اقدام به آموزش و آگاه نمودن مردم و برنامه ریزی جهت کاهش مصرف نمایند.
    کلیدواژگان: قلیان، نوجوانان، جوانان، تحقیق کیفی، تنباکو
  • سکینه سبزواری، علیرضا نیکبخت نصر آبادی، خانم طیبه نگاهبان بنابی صفحات 349-362
    مقدمه
    مجهز کردن افراد به اطلاعات کافی درباره سلامت، منجر به کسب پیامدهای مطلوب سلامت می شود. گزارش های علمی نشان دهنده چالش های مددجویان در اعتماد و دسترسی به منابع رسمی ارایه دهنده اطلاعات سلامت است. این مطالعه با هدف تبیین منابع جستجوی اطلاعات سلامت زنان ایرانی طراحی گردید.
    روش
    مطالعه حاضر به روش تحلیل محتوای کیفی و نمونه ها نیز از طریق نمونه گیری هدفمند با در نظر گرفتن شرایط ورود به مطالعه صورت گرفت. داده ها توسط مصاحبه نیمه ساختار یافته با 17 زن و استفاده از مستندات و یادداشت های در عرصه جمع آوری و تجزیه و تحلیل آن ها به طور مستمر و هم زمان با جمع آوری داده ها و به طور کیفی انجام گردید؟.
    یافته ها
    پنج درون مایه محوری «کارکنان مراقبت سلامت، شبکه های اجتماعی، فرهنگ و مذهب، رسانه های جمعی و خودمنبعی» برای توضیح منابع جستجوی اطلاعات سلامت زنان ظاهر شد. طبقات فرعی به دست آمده از درون مایه های اصلی نیز شامل «همتایان، تعاملات اجتماعی، آموزه های دینی، اطلاعات طب سنتی، تجربیات بزرگترها و سالمندان، اینترنت، رسانه های الکترونیکی، رسانه های چاپی، خوداکتشافی- حس ششم و تجربیات قبلی» بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر ضرورت احترام به باورهای فرهنگی- مذهبی حاکم بر جامعه و حق حستجوگری مددجویان را پررنگ تر می کند و در جهت حمایت از نیازهای اطلاعاتی مددجویان و توانمندسازی آنان بر به کارگیری منابع رسمی و غیر رسمی تاکید دارد.
    کلیدواژگان: زنان، منابع، اطلاعات سلامت، جستجو
  • زهرا نیکخواه فرخانی، فریبرز رحیم نیا، مصطفی کاظمی، علی شیرازی صفحات 363-376
    مقدمه
    از آن جا که مفهوم اخلاق به صورت عمیق در حرفه پرستاری ریشه دوانده است، جهت ارتقای اخلاقیات در این حرفه حساس تنها تدوین کدهای اخلاقی کافی نیست و انجام تحقیقات کیفی در زمینه های مختلف که قادر به استخراج مضامین پنهان اخلاقی در زمینه موردنظر باشند، ضروری می نماید. از این رو مساله اصلی پژوهش حاضر، شناسایی و معرفی مولفه ها و زیرمولفه های رفتار اخلاقی پرستاران بافضیلت بیمارستان های دولتی شهر مشهد در ارتباط با همراهان بیمار بود.
    روش
    این مطالعه از نوع تحقیقات کیفی بود و بر پایه استراتژی تحلیل محتوا انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق و جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیل محتوای کیفی قراردادی استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش را کلیه پرستاران نمونه کشوری بیمارستان های دولتی شهر مشهد تشکیل دادند که با توجه به کفایت نمونه گیری، 14 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل مصاحبه ها دربرگیرنده 13 زیرمولفه بود که در قالب 4 مولفه اصلی «تکریم همراهان بیمار، حمایت اطلاعاتی، جوانمردی و همدلی احساسی» انتزاع گردید.
    نتیجه گیری
    پرستاران بافضیلت نه تنها در مقابل بیماران، بلکه در خصوص همراهان و خانواده آن ها نیز خود را مسوول می دانند و تمام تلاش خود را در جهت درک شرایط آنان و ارایه رهنمودهای مناسب برای گذر از این مرحله تنش زا ارایه می نمایند. همچنین جوانمردی در قبال همراهان بیمار یکی از مولفه های انتزاع شده در پژوهش بود که نشان دهنده روحیه فضلت جوی پرستاران می باشد.
    کلیدواژگان: اخلاق، رفتار اخلاقی، رابطه پرستار، همراه بیمار، تئوری اخلاق فضیلت محور
  • محمدی سبزی خوشنامی، الهام محمدی، حمیدرضا خانکه، ملیحه عرشی صفحات 377-391
    مقدمه
    اقدام به اسیدپاشی با هدف از بین بردن دیگران صورت می گیرد و طی سال های اخیر روندی صعودی داشته است و در این بین پژوهش های علمی راه را برای درک عمیق تر این پدیده هموار می کند. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تجربیات اسیدپاشی از دیدگاه قربانیان صورت گرفت.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی و به روش نظریه مبنایی با رویکرد Strauss و Corbin انجام و در شروع مطالعه از نمونه گیری هدفمند و در ادامه از نمونه گیری نظری استفاده شد. طی مصاحبه نیمه ساختار یافته با 12 قربانی اسیدپاشی، اشباع در داده ها صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به روش توصیه شده توسط Strauss و Corbin و طی سه مرحله باز، محوری و انتخابی کدگذاری گردید.
    یافته ها
    «زخم های جسمی و روحی» به عنوان مقوله هسته ظهور یافت. راهبردهای بازیابی خود، استراتژی های فعالانه شخصی و دوری گزینی در سطح فردی و حمایت اجتماعی و دوستان در سطح میانه و عدم پذیرش حمایتگرانه ساختاری استخراج شد. زندگی با فرد دچار سوء مصرف مواد دارای اختلال رفتاری و نیز فقدان مهارت حل مساله در تنش های بین فردی به عنوان شرایط علی اسیدپاشی نمایان گردید.
    نتیجه گیری
    اسیدپاشی برای قربانیان نوعی زخم جسمی و روحی به همراه دارد و با توجه به این که دارای ابعاد بیماری، معلولیت و بزه دیدگی است، به کارگیری مجموعه ای از راهبردها در سطوح گوناگون را می طلبد.
    کلیدواژگان: اسیدپاشی، نظریه مبنایی، زخم های جسمی و روحی، قربانیان
  • پرخیده حسنی، زهرا صفوی بیات، ژیلا عابدسعیدی، کاملیا روحانی صفحات 392-403
    مقدمه
    تلفیق اصول عملی و دانش پرستاری سبب خلق چهار مفهوم مرکزی شامل شخص، سلامتی، پرستاری و محیط در قلمرو پرستاری شده است. اکنون بر روی دو مفهوم سلامتی و مراقبت به عنوان محور پرستاری تاکید بیشتری می گردد. بنابراین تحقیق حاضر به روش رویکرد کیفی و به منظور تبیین مفهوم ارایه مراقبت بالینی در حوزه پرستاری داخلی- جراحی و تغییرات آن در طول زمان (که در بسیاری موارد از عینیت کافی برخوردار نمی باشد) انجام شد.
    روش
    این مطالعه بخشی از یک پژوهش گسترده نظریه مبنایی بود که در مجموع تجربه 14 نفر از دانشجویان دوره کارشناسی پرستاری، پرستاران بالینی و مربیان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی با مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته انفرادی بررسی گردید. مشارکت کنندگان در ابتدا با روش نمونه گیری هدفمند و سپس با نمونه گیری نظری انتخاب شدند. داده ها پس از جمع آوری کدگذاری و با رویکرد تحلیل داده های Strauss و Corbin تحلیل گردید.
    یافته ها
    داده های به دست آمده در سه طبقه اساسی «بالین خاستگاه مراقبت، پرستاری داخلی- جراحی جوهره مراقبت و افول پرستاری» قرار گرفت که خود شامل زیرطبقات «بالین جوهره پرستاری داخلی- جراحی، بیمار محوری و وجدان آرام پرستار، برآورده کردن نیازهای اساسی بیمار، درک بیمار، تخصصی شدن، بیگانگی با نقش، کناره گیری از بالین و وابستگی» بود.
    نتیجه گیری
    مراقبت جوهره پرستاری به خصوص در حیطه داخلی- جراحی و جایگاه ارایه مراقبت ها، بالین است. تغییرات و چالش های موجود در ارایه مراقبت ها ضرورت روی آوردن به رویکردهای اخلاقی از جمله طراحی برنامه های آموزشی و درسی هدفمند و یادگیری دانشجو محور با تاکید بر وجدان اخلاقی را ایجاب می کند.
    کلیدواژگان: مراقبت، پرستاری داخلی، جراحی، عملکرد بالینی، نظریه مبنایی، تحقیقات کیفی
|
  • Nasrin Alaee, Farahnaz Mohammadi Shahboulaghi, Hamidreza Khankeh, Sima Mohammad Khan Kermanshahi Pages 305-316
    Introduction

    Parents who have children with cerebral palsy are exposed to the complicated care procedures of the afflicted child. Thus, they need support in order to decrease problems in this respect. However, their needs are not sufficiently met. Therefore, this study was conducted to explore barriers to support for parents of children with cerebral palsy.

    Method

    This qualitative study was conducted in 2011-2012 using content analysis. Purposeful sampling was used to select the participants and continued until data saturation was reached. As a result, 31 participants from among parents of children with cerebral palsy referred to the rehabilitation centers in Tehran, Iran, and experts were selected. The data were collected by in-depth semi-structured interviews and from collected documents, and were analyzed by induction method.

    Results

    Data analysis results revealed three main categories of organizational barriers (poor institutional coordination and communication, and lack of supportive laws with administrative support), professional barriers (poor teamwork, and lack of professional competency), and family barriers.

    Conclusion

    Through understanding parent's needs and complementing supportive laws for parents with afflicted children, coordination among supportive organizations, and planning for comprehensive care along with supportive services packages, policy makers and health services managers can help eliminate parent's problems with regard to caring for their children with cerebral palsy.

    Keywords: Parents, Cerebral palsy in children, Support, Barriers, Qualitative study
  • Pages 317-330
    Introduction
    Diabetes is the most common disease worldwide. The complications of diabetes cause economic damages and decrease patient's and their familie's quality of life. Self-care is an important process in diabetes control. On the other hand, maintaining the blood glucose level at a favorable level is challenging for both the patients and the physician. This is due to systemic and individual barriers of diabetes self-care. Thus, the present study aimed to explore the barriers and incentives for self-care.
    Method
    The present study was conducted as a qualitative study with focus group discussion (FGD) (3 sessions for patients and 3 sessions for health care providers separately). Private interviews were conducted with 25 patients and 5 health care providers until data saturation. The interviews and FGDs were transcribed and analyzed using content analysis method.
    Results
    In analyzing the data, two main themes including barriers and incentives for self-care from the view of patients and health care providers were extracted. Based on the social marketing model, these themes were divided into four subthemes of product, place, price, and promotion. The study subjects specified the different causes of performing or not performing self-care in different areas such as exercise, nutrition, regular medical exams, and appropriate medicine use. The cost and availability of some services, physical barriers and their limitations, nonscientific health care delivery, unsuitable health care services for diabetic patients, and lack of health care packages and guidelines were reported as barriers. Moreover, successful experiences of patients and health care providers, and providing self-care facilities were reported as incentives.
    Conclusion
    Market analysis in diabetes self-care showed that comprehensive and systematic programs for diabetic patient care, management protocol for physicians and specialists, and nutritional recommendation, traditional medicine, and exercise are more beneficial when coordinated with economic power, environmental factors, and beliefs of diabetic patients and literacy promotion.
    Keywords: Diabetes, Social marketing, Self, care, Barriers, incentives, Qualitative research
  • Dr Seyed Vahide Hosseini, Dr Monireh Anoosheh, Dr Abbas Abbaszadeh, Dr Mohammad Ehsani Pages 331-339
    Introduction

    The success of establishing regular physical activity lies in the way these activities are built into a person's daily life. This study was designed to explore the causal conditions of adolescent girl's tendency toward physical activities.

    Method

    A qualitative study was conducted by means of semi-structured interviews with 25 participants (16 adolescents, 7 mothers, and 2 fathers). The interviews were tape-recorded, transcribed verbatim, and analyzed using qualitative content analysis.

    Results

    The theme of "the pursuit of excellence" with subthemes of "the need for physical health, psychological health, foresight, progress seeking, and desire for superiority and fitness" emerged as causal conditions of adolescent girl's tendency toward physical activities.

    Conclusion

    In the present study, adolescent girls seeking progress and excellence turned to physical activities. Through a better understanding of the casual conditions of adolescent girl's tendency toward physical activities, we can provide the appropriate context for the formation of exercising habit, and as a result, human health promotion.

    Keywords: Physical activities, Adolescent girls, Causal conditions, Content analysis
  • Faezeh Jahanpour, Hakimeh Vahedparast, Maryam Ravanipour, Parviz Azodi Pages 340-348
    Introduction
    Recently, there has been an increasing trend in hookah use. If this trend continues, morbidity and mortality due to smoking will increase dramatically. Thus, the aim of this study was to investigate the causes of the increasing trend in hookah use in adolescents and youth living in Bushehr, Iran.
    Method
    This qualitative study was performed using qualitative content analysis. The research environment consisted of all public areas and the research population was comprised of all children and youth in Bushehr. The 12 participants were selected using purposive sampling. Data was collected using semi-structured interviews. After gaining the consent of the participants, the interviews were tape recorded and transcribed verbatim. Qualitative content analysis was used to analyze the data.
    Results
    Data analysis led to the extraction of the 5 main themes of "the influence of culture, media preparation, sensory appeal, mistaken belief, and difficulty of quitting". Hookah use among family and friends, lack of enforcement of laws prohibiting public consumption, lack of awareness and the mistaken belief that it is less harmful than cigarettes, the pleasant fruity smell and taste, not having any alternative healthy pastimes, and social pressure were the most common reasons for the increasing trend of hookah use in Bushehr.
    Conclusion
    These results suggest the need for authorities to view this issue as an important dilemma, and to plan to reduce hookah use and solve this problem using effective methods to educate and inform people.
    Keywords: Hookah, Teens, Young, Qualitative research, Tobacco
  • Sakineh Sabzevari, Alireza Nikbakht Nasrabadi, Tayebeh Negahban Bonabi Pages 349-362
    Introduction
    Equipping individuals with adequate knowledge on health can lead to optimal health outcomes. Scientific reports indicate client's challenges in trusting and accessing formal health information sources. This study was designed to determine the sources of Iranian women's health information.
    Method
    Study samples were selected through purposive sampling and with regarding to the inclusion criteria. Data were collected through semi-structured interviews with 17 women and using documentation and field notes until data saturation. Data were analyzed continuously and simultaneous with data collection using qualitative content analysis.
    Results
    The 5 central themes of health care professionals, social networks (with 2 sub-categories of peers and social interactions), culture and religion (with 3 sub-categories of religious teachings, traditional medicine information, and experiences of elders and seniors), mass media (with 3 sub-categories of electronic media, print media, and internet), and self-referencing (with 2 sub-categories of self-discovery-intuition and prior experiences) emerged from data analysis.
    Conclusion
    These findings highlighted the need for respecting the cultural and religious beliefs of a community, and also emphasized on client's seeking rights, information needs, and empowerment in employment of formal and informal sources.
    Keywords: Women, Sources, Health information Seeking
  • Zahra Nikkhah Farkhani, Dr Fariborz Rahimniya, Dr Mostafa Kazemi, Dr Ali Shirazi Pages 363-376
    Introduction
    Since the concepts of ethics and morality are deeply rooted in professional nursing, upholding such concepts in this sensitive profession would not simply be achieved by developing new codes of ethics. Thus, descriptive researches in different fields capable of exploring latent ethical aspects of the relevant field are deemed essential. Therefore, the main objective of the current research is to explore and identify the ethical components of nurse's behavior towards the persons accompanying the patients at public hospitals of Mashhad, Iran.
    Method
    The current paper is a descriptive research drawing upon the strategy of content analysis. Semi-structured deep interviews were used to collect data, and in order to analyze the collected data, descriptive content analysis was employed. the research population included all the exemplar nurses at public hospitals in Mashhad. The study samples consisted of 14 nurses.
    Results
    The 4 main themes of respect for persons accompanying a patient, informational support, magnanimity, and empathy, and 13 sub-categories emerged from data analysis.
    Conclusion
    As revealed by the findings, virtuous nurses not only felt responsible for the patients, but also for persons accompanying them and their relatives. These nurses had done all in their power to understand the gravity of their situation and console them, and offer them counsel in order to pull through this stressful phase. Moreover, magnanimity towards the persons accompanying the patient was a component, abstracted in this research, which illustrated the virtuous spirit of the nurses.
    Keywords: Ethics_Ethical behavior_Nurses behavior with the persons accompanying a patient_Theory of virtue ethics
  • Pages 377-391
    Introduction
    Acid attacks are undertaken with the intent to harm, disfigure, or kill another individual. In recent years, these attacks have had an increasing trend. Scientific research can provide a more in-depth understanding of this phenomenon. Thus, the present study investigated the nature and dimensions of acid throwing based on victim's experiences.
    Method
    This qualitative study used the grounded theory method according to the approach of Strauss and Corbin. It was initiated by purposeful sampling and continued by applying theoretical sampling. Data saturation was achieved through semi-structured interviews with 12 victims. Data analysis was performed using the method recommended by Strauss and Corbin and was coded in 3 phases of open coding, axial coding, and selective coding.
    Results
    The main theme of “physical and psychological wounds” emerged as a result of data analysis. The themes of self-recovery, active personal strategies and avoidance at a personal level, family and friends and social support at a medium level, and not accepting structural support also emerged. Living with substance-abusers with behavioral disorders, and lack of problem-solving skills in the face of interpersonal conflicts were shown to be causal conditions of acid attacks.
    Conclusion
    Acid attacks result in physical and psychological wounds in victims. Due to being a multi-dimensional (illness, disability, and victimization) phenomena, it requires a wide range of strategies at different levels.
    Keywords: acid splashing, grounded theory, physical, psychic wounds
  • Parkhide Hassani, Zahra Safavi Bayat, Jhila Abedsaiedi, Camelia Rohani Pages 392-403
    Introduction
    Integration of theoretical knowledge and nursing practice has led to the creation of four central concepts in nursing including individual, health, nursing, and environment. Currently, greater emphasis is placed on the two concepts of health and care as the core of nursing. Thus, the purpose of the present qualitative study was to explain the concept of clinical care in internal-surgical nursing and its changes through time.
    Method
    This study was part of an extensive grounded theory research on 14 clinical nurses, clinical educators, and nursing students of the School of Nursing and Midwifery, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran. The participants were selected, first, using purposive sampling method, and then, theoretical sampling. Data were collected through individual semi-structured, in-depth interviews. Data were codified using MAXQD 2007 software (VERBI GmbH, Berlin, Germany) and analyzed using grounded theory approach (Strauss & Corbin, 1998).
    Results
    Data analysis revealed the 3 main themes of "essence of care in internal-surgical nursing", "clinical origin of care", and "the decline in nursing". Moreover, 9 subcategories were extracted; including "clinical essence of internal-surgical nursing", "patient-centered care", "peaceful conscience of nurses", "meeting the basic needs of the patient", "perception of the patient", "specialization", "alienation with role", "detachment from clinical care", and "dependency".
    Conclusion
    Care is the essence of nursing, in particular internal-surgical nursing, and the clinical environment is the care delivery site. The changes and challenges in providing nursing care necessitate the use of moral approaches, such as designing targeted educational programs and a student-centered curriculum, with emphasis on moral conscience.
    Keywords: Keywords: Care, Medical, surgical nursing, Clinical practice, Grounded theory, Qualitative research