فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:6 Issue: 3, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه برجعلی لو، زهرا شریف، منصوره صباغ بانی آزاد، منیره افضلی، لیلی کوچک زاده، مریم افضلی * صفحات 228-237
    مقدمه
    سرطان یکی از بیماری های مزمن در کودکان است و والدین به عنوان یکی از اعضای تیم مراقبت های بهداشتی، با نقش ویژه ای که ایفا می کنند، نیازمند اطلاعات کافی در این زمینه هستند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی نیازهای اطلاعاتی والدین کودکان مبتلا به سرطان انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی بود که به روش تحلیل محتوا انجام گرفت. 14 والد به روش نمونه گیری هدفمند از میان والدین دارای کودک بستری در بیمارستان مرکز طبی کودکان شهر تهران انتخاب شدند و طی سه ماه مورد مصاحبه نیمه ساختار یافته قرار گرفتند. داده ها به روش تحلیل محتوای کیفی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مفاهیم استخراج شده در 4 مضمون و 14 زیرمضمون طبقه بندی شد. طبقات اصلی شامل «نیاز به اطلاعات پزشکی، نیاز به اطلاعات پیرامون مراقبت از سلامت جسمانی، نیاز به اطلاعات راجع به مراقبت سلامت روانی- تربیتی و نیاز به اطلاعات در زمینه سبک زندگی خانوادگی» بود.
    نتیجه گیری
    نیاز به اطلاعات پزشکی پیرامون سرطان، روش های درمانی، مراقبت سلامت جسمانی، روانی و تربیتی، بیشترین دغدغه والدین در ارتباط با کودکان مبتلا به سرطان بود. در این راستا، لازم است آموزش های لازم برای توانمند کردن والدین جهت مراقبت جامع از کودکان مبتلا به سرطان صورت گیرد.
    کلیدواژگان: کودکان، سرطان، والدین، به اشتراک گذاری اطلاعات، نیازها، مطالعه کیفی
  • طوبی زنگی آبادی *، سید محمد کلانتر کوشه، احمد برجعلی صفحات 238-252
    مقدمه
    پژوهش حاضر به چگونگی حضور مولفه تنهایی وجودی در موقعیت وسواس- اجبار پرداخت. در این راستا، نگرش ها و واکنش های زنان با گرایش های وسواسی- جبری نسبت به تنهایی وجودی بررسی شد تا فهم بهتری نسبت به اختلال وسواس- اجبار (Obsessive-compulsive disorder یا OCD) پدید آید.
    روش
    این مطالعه با استفاده از روش کیفی از نوع نظریه زمینه ای بر روی زنان کرمانی صورت گرفت. شرکت کنندگان بر اساس مقیاس وسواس- اجبار Yale-Brown (Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale یا Y-BOCS) انتخاب شدند. نمونه گیری به روش هدفمند از نوع گلوله برفی آغاز شد و با نمونه گیری نظری ادامه یافت و با 13 نفر به اشباع رسید. تنهایی وجودی با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته مورد کاوش قرار گرفت. گفته های شرکت کنندگان با استفاده از تحلیل مبتنی بر نظریه زمینه ای و با روش Strauss و Corbin کدگذاری و تحلیل گردید.
    یافته ها
    «پذیرش/ عدم پذیرش» به عنوان مقوله مرکزی در نظر گرفته شد و «استقلال در مقابل وابستگی، مقابله دفاعی و غیر پذیرشی و مقابله سازگارانه و پذیرشی» نیز مقوله های محوری استخراج شده بودند که هر کدام زیرمجموعه هایی داشتند. به طور کلی، یافته ها گرایش به وابستگی را بیشتر از گرایش به استقلال نشان داد. شرکت کنندگان بیشتر از ساز و کارهای «مقابله دفاعی و غیر پذیرشی» در مواجهه با تنهایی وجودی استفاده می کردند تا «مقابله سازگارانه و پذیرشی». عدم پذیرش، واکنش اغلب زنان دارای گرایش های وسواسی- جبری نسبت به تنهایی وجودی بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که عدم پذیرش تنهایی وجودی، می تواند بخشی از اضطراب های مفرط، مقابله های ناکارامد و مشکلات ارتباطی افراد مبتلا به OCD را توجیه کند.
    کلیدواژگان: روان شناسی وجودی، تنهایی، اختلال وسواس، اجبار، زنان، نظریه زمینه ای
  • زهرا بستانی خالصی، معصومه سیمبر *، سیدعلی آذین صفحات 253-265
    مقدمه
    بهترین راه حصول اطمینان از یادگیری و اتخاذ رفتار جنسی امن و سالم و محدود کردن رفتار جنسی غیر بهداشتی، آموزش سلامت جنسی مبتنی بر توانمندسازی است. هدف از انجام پژوهش حاضر، تبیین راهبردهای آموزش سلامت جنسی مبتنی بر توانمندسازی بود.
    روش
    در این مطالعه کیفی، از رویکرد تحلیل محتوای قراردادی استفاده گردید. مشارکت کنندگان به روش هدفمند انتخاب شدند. داده ها از طریق 38 مصاحبه عمیق فردی با زنان و مردان در شرف ازدواج و ازدواج کرده و 9 مصاحبه با مطلعین کلیدی جمع آوری گردید. تمام مصاحبه ها ضبط و پیاده سازی شد و سپس با استفاده از روش تحلیل محتوای قراردادی در نرم افزار MAXQDA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    استخراج کدهای به دست آمده منجر به پدیدار شدن راهبردهای آموزش سلامت جنسی مبتنی بر توانمندسازی در دو طبقه اصلی «استفاده از همه ظرفیت ها برای آموزش (با دو زیرطبقه شامل آموزش رسمی و آموزش غیر رسمی)» و «ساختار مطلوب آموزش (با چهار زیرطبقه شامل همگانی بودن آموزش ها، داشتن اهداف آموزشی، مبتنی بر ارکان آموزش بودن و متناسب با ویژگی های گروه هدف بودن)» شد.
    نتیجه گیری
    هدف نهایی برنامه توسعه آموزش و ارتقای سلامت جنسی در کشور، توانمندسازی مردم و جوامع می باشد که برای تحقق این هدف در امر سلامت جنسی، بهره مندی از تمام ظرفیت ها و اصلاح ساختار آموزش ضرورت دارد. از نتایج پژوهش حاضر می توان در طراحی برنامه های آموزشی سلامت جنسی با هدف توانمندسازی افراد جامعه به ویژه جوانان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آموزش، سلامت جنسی، توانمندسازی
  • محمد عباسی، رضا نگارنده *، رضا مسعودی، لیلی ربیعی صفحات 266-276
    مقدمه
    دفیبریلاتور قابل کاشت (Implantable cardioverter defibrillator یا ICD)، وسیله ای حیاتی برای درمان و کنترل دیس ریتمی های قلبی می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، تبیین تجارب زیسته همسران افراد دارای ICD بود.
    روش
    این پژوهش کیفی با رویکرد پدیده شناسی هرمنیوتیک و با روش van Manen انجام شد. مشارکت کنندگان را 13 نفر از همسران افراد دارای ICD مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران در سال 1394 تشکیل داد که به صورت هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته عمیق جمع آوری گردید. مصاحبه ها بین 30 تا 45 دقیقه به طول انجامید. داده ها با استفاده از روش پیشنهادی شش مرحله ای van Manen مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از تجزیه و تحلیل داده های تحقیق، 3 مضمون اصلی و 11 مضمون فرعی پدیدار شد. مضامین اصلی شامل دریافت اولین شوک با مضامین فرعی «ترس، انتظار شوک و تجربه ناخوشایند»؛ احساس امنیت با مضامین فرعی «دریافت کمک پنهانی، به دست آوردن کنترل و وابستگی» و تجربه محدودیت های زندگی با ICD با مضامین فرعی «اختلال در نقش، هزینه، محدودیت حرکتی، رانندگی و رفت و آمد» بود.
    نتیجه گیری
    افراد دارای ICD بعد از تعبیه این دستگاه، با وجود تجربه ناخوشایند دریافت شوک الکتریکی و داشتن برخی محدودیت ها، احساس امنیت و آرامش می کردند. اعضای تیم درمان به خصوص پرستاران می توانند با ارایه آموزش هایی در زمینه نحوه عملکرد دستگاه، بهبود کیفیت زندگی و ارتقای خودمراقبتی، به این افراد و اعضای خانواده آنان کمک نمایند.
    کلیدواژگان: تجارب، دفیبریلاتور قابل کاشت، همسران، مطالعه کیفی
  • محمد تقی ایمان، خانم الهام شیردل * صفحات 277-295
    مقدمه
    یکی از حوزه های مهم سلامت و بهداشت روان سالمندان، تجربه بهزیستی عاطفی آن ها می باشد. تاکنون پژوهش های کمی اندکی در زمینه مفهوم کلی بهزیستی ذهنی انجام شده، اما تحقیقات کیفی در جهت پی بردن به ابعاد مختلف بهزیستی عاطفی صورت نگرفته است. بنابراین، هدف اصلی از انجام مطالعه حاضر، بررسی تجارب سالمندان مقیم آسایشگاه در جهت فهم عمیق تر ماهیت بهزیستی عاطفی بود.
    روش
    این پژوهش با رویکرد کیفی و با استفاده از روش پدیدارشناسی انجام گرفت و به همین دلیل، محققان از مصاحبه عمیق و متوالی به عنوان ابزاری برای کسب توصیفات تجربه زیسته استفاده نمود. در مجموع، 20 سالمند که در سرای سالمندان شهر کرمان زندگی می کردند، به روش نمونه گیری هدفمند در طول یک دوره 10 ماهه مورد مطالعه قرار گرفتند. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش Schutz تحلیل و در قالب نمونه عبارات اولیه، مضامین فرعی و مضامین اصلی طبقه بندی گردید.
    یافته ها
    یافته ها مشتمل بر 2 مضمون اصلی «انرژی احساسی» با درون مایه های «احساس نشاط اجتماعی و احساس مهرورزی» و «رکود احساسی» با درون مایه های «احساس ناامیدی و زیست غم انگیز» و 12 مضمون فرعی بود.
    نتیجه گیری
    سالمندان تحقیق حاضر از زندگی در سرای سالمندان، هم انرژی احساسی و هم رکود احساسی را تجربه کردند. به نظر می رسد که سه عامل اساسی «نیازهای عاطفی و روحی سالمندان در آسایشگاه، نحوه تعاملات اجتماعی با افراد درون و بیرون از آسایشگاه و وضعیت جسمانی»، در تجربه بهزیستی عاطفی سالمندان نقش مهمی دارد.
    کلیدواژگان: عاطفی، بهزیستی، سالمندان، آسایشگاه
  • شهرام یزدانی، زهره خوش گفتار *، سلیمان احمدی، سید عباس فروتن صفحات 296-309
    مقدمه
    با گسترش تکنولوژی دیجیتال و مدل های یادگیری مانند Massive open online course (MOOCS) و Offline programming (OLP)، نظام های آموزش عالی سلامت متحول شده اند. با توجه به منحصر به فرد بودن ویژگی های فضای سایبری، به کارگیری بهینه آن نه تنها در سطوح عملکردی، بلکه در سطوح بالاتر مانند سیاست گذاری و مدیریت نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. هدف از انجام مطالعه حاضر، شناسایی عوامل کلیدی موثر بر هدایت و مدیریت آموزش عالی سلامت در فضای سایبری از دیدگاه خبرگان کشور ایران بود.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی با رویکرد تحلیل محتوای موضوعی بود. برای تولید داده ها، از نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع و مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان کشور استفاده گردید. داده ها بر اساس روش Braun و Clark مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    «جایگزینی تولیت هوشمند» به عنوان درون مایه اصلی و «تغییر در زیرساخت فن آوری، تغییر در مدیریت دانش و همگرایی و همکاری شبکه ای» از تحلیل داده ها به عنوان درون مایه های فرعی استخراج شد. بر اساس یافته های به دست آمده، نظام آموزش عالی سلامت ایران باید راهکارهای نوینی را در به کارگیری فن آوری هوشمند و برنامه ریزی استراتژیک مد نظر قرار دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل شده می تواند به سیاست گذاران و مدیران آموزشی در برنامه ریزی استراتژیک آموزش پزشکی در فضای سایبری کمک کند و منجر به ایجاد ارزش افزوده در نظام سلامت گردد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، آموزش پزشکی، تکنولوژی آموزشی، اینترنت
  • شیرین شهبازی صیقلده *، سیمین پروانه وار، زهرا طیبی صفحات 310-324
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف توصیف تجارب زنان زایمان کرده از آموزش شیردهی انجام شد تا بتواند گام موثری در جهت شناسایی مشکلات مرتبط با آموزش شیردهی بردارد.
    روش
    این مطالعه به صورت کیفی و توصیفی از خرداد سال 1391 تا خرداد سال 1394 در تهران انجام شد. شرکت کنندگان را 9 زن تازه زایمان کرده به شیوه سزارین و یک مدرس شیردهی تشکیل دادند که به صورت هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید و از طریق روش آنالیز محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کدهای حاصل از تجزیه و تحلیل متن مصاحبه ها در 4 طبقه شامل «میزان و شرایط دریافت آموزش شیردهی قبل و بعد از زایمان، محتوا و سبک آموزش شیردهی قبل و بعد از زایمان، موانع اثربخشی آموزش شیردهی قبل و بعد از زایمان و مناسب ترین زمان و سبک جهت دریافت آموزش شیردهی» دسته بندی گردید.
    نتیجه گیری
    اغلب زنان پس از زایمان شرایط مساعدی را برای این که تحت آموزش شیردهی قرار بگیرند، ندارند. بنابراین، بهترین زمان شروع آموزش شیردهی، در دوران بارداری و به ویژه هفته ها و روزهای آخر بارداری است و سپس این آموزش ها باید پس از زایمان ادامه یابد. برگزاری کلاس های شیردهی به صورت گروهی پس از زایمان، کیفیت آموزش ها را کاهش می دهد، اما شیوه آموزش انفرادی بر بالین خود مادران، می تواند مناسب ترین روش آموزش شیردهی پس از زایمان باشد.
    کلیدواژگان: شیردهی، بیمارستان ها، برش سزارین، مطالعه کیفی، آموزش
  • سیده منصوره حسینی رباط، فریبرز رحیم نیا *، مصطفی کاظمی، سعید مرتضوی صفحات 325-342
    مقدمه
    از آن جا که حرفه پرستاری به شدت با مفهوم احساسات عجین شده و مدیریت احساسات به منظور ابراز نمایش احساسی مورد انتظار، اهمیت دوچندانی پیدا کرده است، انجام تحقیقات کیفی که قادر به استخراج مضامین پنهان این مفهوم در زمینه مورد نظر باشد، ضرورت می یابد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف کشف محتوای ابعاد نیروی کار احساسی پرستاران برگزیده در بیمارستان های دولتی شهر مشهد انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع تحقیقات کیفی مبتنی بر استراتژی پدیدارشناسی بود. جهت جمع آوری داده ها، از مصاحبه های نیمه ساختار یافته عمیق و جهت تجزیه و تحلیل نیز از رویکرد Colaizzi استفاده گردید. جامعه پژوهش را کلیه پرستاران برگزیده کشوری بیمارستان های دولتی شهر مشهد تشکیل داد که با توجه به نمونه گیری هدفمند و کفایت آن مورد مصاحبه قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بعد بازیگری ظاهری، 5 زیرمولفه در قالب 2 مولفه اصلی «نقاب احساسی» و «مقابله احساسی» و در بعد بازیگری عمیق نیز 15 زیرمولفه در قالب 5 مولفه اصلی «عقب نشینی احساسی»، «همدلی احساسی»، «برانگیختگی احساسی»، «اشتراک گذاری احساسی» و «انعکاس احساسی» پدیدار شد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده بینش ارزشمندی را در مورد نیروی کار احساسی انجام شده توسط پرستاران برگزیده کشوری در جامعه مورد مطالعه فراهم کرد. بنابراین، درک صحیح این مفهوم به عنوان یک منبع معتبر در ساخت دانش حرفه ای پرستاران، می تواند بخش اصلی توانمندی پرستاری باشد و از این طریق به ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران و در نتیجه، بهبود کیفیت زندگی آنان کمک کند.
    کلیدواژگان: احساسات، نیروی کار احساسی، بازیگری ظاهری، بازیگری عمیق
  • رضا خجسته مهر *، علی محمدی، ذبیح الله عباس پور صفحات 343-354
    مقدمه
    با توجه به این که تاکنون الگویی در تبیین چگونگی شکل گیری نگرش به ازدواج در کشور ارایه نشده است، مطالعه حاضر با هدف ارایه نظریه زمینه ای فرایند شکل گیری نگرش به ازدواج انجام گرفت.
    روش
    این پژوهش از نوع کیفی بود که با استفاده از نظریه زمینه ای در سال تحصیلی 94-1393 انجام شد. از بین دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز، 18 نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته و عمیق بود. برای تحلیل داده ها از کدگذاری سه مرحله ای (باز، محوری و انتخابی) Strauss و Corbin استفاده گردید.
    یافته ها
    «تغییر نسبی در نگرش به ازدواج» الگوی پارادایمی پژوهش حاضر بود. طبقه عوامل فرهنگی- اجتماعی، تجربیات اولیه و مشاهده الگوهای ناقص به عنوان شرایط علی، آگاهی و شناخت یکدیگر، حمایت های مادی و معنوی و ادراک حرمت و قداست ازدواج به عنوان شرایط مداخله گر، فشارهای ازدواج، دخالت والدین و انتقال بین نسلی و همچنین، عوامل اقتصادی به عنوان شرایط زمینه ای، و راهبردهای مقابله متناسب با نگرش به عنوان کنش های تعاملی و رشد شخصی ادراک شده و اشتیاق به ازدواج، دوسوگرایی در تمایل به ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج نیز به عنوان پیامد این الگوی پارادایمی مشخص گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس الگوی کشف شده، تغییر نگرش به ازدواج به عنوان عامل اساسی ترغیب کننده جوانان به ازدواج، طی رویکردی کلی و سیستمی صورت می گیرد. بر اساس این رویکرد، اقداماتی مانند ترویج الگوهای موفق ازدواج در جامعه، حمایت های مادی و معنوی والدین، آموزش راهبردهای مقابله ای متناسب با چالش های ازدواج، افزایش مهارت های آمادگی ازدواج و حمایت دولت در تشکیل هسته های مشاوره ازدواج توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نظریه زمینه ای، نگرش به ازدواج، مطالعه کیفی
|
  • Somaieh Borjalilu, Zahra Sharif, Mansoureh Sabbagh Bani Azad, Monireh Afzali, Leili Koochakzadeh, Maryam Afzali * Pages 228-237
    Introduction
    Cancer is one of the chronic diseases in children. Parents of children with cancer, as members of the healthcare team with the special role, need enough information about cancer. The aim of this study was exploring and identifying the information needs of parents of children with cancer.
    Method
    This was a qualitative research using content analysis method with a phenomenological approach. 14 parents were selected from Children's Medical Center Hospital of Tehran, Iran, and interviewed using semi-depth method for three months. The obtained data were constantly analyzed through constant comparison analysis method.
    Results
    The obtained data were categorized into 4 themes and 14 subthemes. Medical information about child with cancer, physical healthcare, psycho-educational care, and lifestyle information were the main concerns of parents.
    Conclusion
    Medical information, psycho-educational, and physical healthcare information have been identified as the most important concerns of parents in relation to the child with cancer. Thus, it seems essential to develop suitable parents’ education plans.
    Keywords: Child, Cancer, Parents, Information sharing, Needs, Qualitative research
  • Tooba Zangiabadi Miss *, Seyed Mohammad Kalantarkousheh Dr, Ahmad Borjali Dr Pages 238-252
    Introduction
    The present research was conducted to study how existential loneliness parameter presents in obsessive-compulsive condition. To this aim, attitudes and reactions of women with obsessive-compulsive tendencies were investigated in terms of the existential loneliness to obtain a better comprehension of obsessive-compulsive disorder (OCD).
    Method
    The research was conducted among Kermani women, Iran, choosing grounded theory qualitative method. Participants were chosen based on Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale (YBOCS). Sampling was started with snowball purposeful method and followed by theoretical sampling. Theoretical saturation took place with 13 persons. Existential loneliness was probed by means of the semi-structured interviews. The interviewees’ statements were coded and analyzed according to the grounded theory and by means of Strauss and Corbin method.
    Results
    Acceptance/non-acceptance was the central category and dependence versus independence, defensive and non-accepting coping, and adoptive and accepting coping were the resulted axial categories of this research, each had their subsets. Generally, the tendency toward dependence was more than independence. Participants used defensive and non-accepting mechanisms in confronting to the existential loneliness more than adoptive and accepting coping. Non-acceptance was the main reaction of women with obsessive-compulsive tendencies regarding the existential loneliness.
    Conclusion
    It seems that non-acceptance of existential loneliness can justify excessive anxieties, dysfunctional copings, and relational problems of patients with obsessive-compulsive disorder.
    Keywords: Existential psychology, Loneliness, Obsessive, compulsive disorder, Women, Grounded theory
  • Zahra Bostani Khalesi * Pages 253-265
    Introduction
    Empowerment-based sexual health education is the best way to ensure the learning, implement safe and healthy sexual behavior, and confine the unhealthy sexual behavior. This study aimed to explore strategies for empowerment-based sexual health education.
    Method
    Conventional content analysis approach was recruited in this qualitative study. Participants were selected purposefully. Data were collected through 38 in-depth interviews with engaged and married men and women and 9 key informants. All the interviews were recorded and transcribed. The data were analyzed using content analysis method and using qualitative data analysis MAXQDA software.
    Results
    Code extraction revealed strategies for empowerment-based sexual health education in two main themes including use all capacities to educate (with two subthemes of formal and non-formal education), and structure of optimal education (with four subthemes of education for all, educational objectives, education on pillars, and commensurate with the characteristics of the target group).
    Conclusion
    The ultimate goal of educational development and sexual health promotion in the country is individuals and community empowerment. To achieve this goal, using all capacities to take advantage and rearrangement of sexual health education structure is essential. The results of this project would allow us to design sexual health education programs with the aim empowerment of individuals, especially youth.
    Keywords: Education, Sexual health, Empowerment
  • Mohammad Abbasi, Reza Negarandfh *, Reza Mollazadeh, Mohammad Abbasinia Pages 266-276
    Introduction
    Implantable cardioverter defibrillator (ICD) is a vital device for the treatment and control of heart dysrhythmia. This study aimed to determine the lived experience of spouses of people with implantable cardioverter defibrillator.
    Method
    This qualitative study with phenomenological hermeneutic approach was performed using van Manen’s method. Participants consisted of 13 spouses of people with implantable cardioverter defibrillator referred to Imam Khomeini hospital, Tehran, Iran, in 2015. All the participants were chosen purposefully. Data were collected with in-depth semi-structured interviews. The duration of interviews was between 30 to 45 minutes. The data were analyzed using van Manen’s six-step method.
    Results
    The three main themes of this research were experiencing the first shock (with subthemes of fear, shock expectation, and unpleasant experience), sense of security (with subthemes of receiving hidden help, gain of control, and dependence to the device), and experience of life limitation with implantable cardioverter defibrillator (with subthemes of interference with the role, the costs, limited mobility, driving, and commuting).
    Conclusion
    People with implantable cardioverter defibrillator had generally the sense of safety and security, despite some unpleasant experiences like electrical shock and some limitations. Healthcare provider especially nurses can provide necessary educations about the device instruction and promote self-care and quality of life in order to help people with implantable cardioverter defibrillator and their family.
    Keywords: Experience, Implantable cardioverter defibrillator, Spouses, Qualitative research
  • Mohammad Taghi Iman, Elham Shirdel * Pages 277-295
    Introduction
    One of the important areas of elderly mental health is experiencing their emotional well-being. Small number of quantitative researches has been conducted on the concept of subjective well-being. However, qualitative researches have not been conducted in this area in order to understand the different aspects of emotional well-being. Therefore, the main objective of this research was to study the experiences of the elderly people living in the nursing homes in order to understand the nature of emotional well-being better.
    Method
    This study was conducted with a qualitative approach, using phenomenological methodology. Researchers used deep and sequential interviews as a research tool to describe the life experience. Overall, in this study, 20 elderly who lived in the nursing homes of Kerman, Iran, were studied by using targeted sampling during a 10-month period. The collected data were analyzed using Schutz’s method and classified in form of primary sample phrases, subthemes, and main themes.
    Results
    The findings of this study revealed two main themes of emotional energy (with themes of feeling social vitality, feeling loving-kindness), and emotional depression (with themes of frustration and traumatic life experiences) and twelve subthemes.
    Conclusion
    The senior participators in the study have experienced both emotional energy and depression during the time in nursing homes. It seems that three major factors, namely attention to their emotional and spiritual needs in nursing homes, social interactions with people inside and outside of nursing homes, and their physical condition played an important role in creating the experience of emotional well-being of the elderly.
    Keywords: Emotion, Well, being, Elderly, Nursing homes
  • Shahram Yazdani, Zohreh Khoshgoftar *, Soleiman Ahmady, Syed Abbas Foroutan Pages 296-309
    Introduction
    With the expansion of digital technology and learning models such as massive open online courses (MOOCs) and offline programming (OLP), health education system has revolutionized. Due to the unique characteristics of cyberspace, optimal use of this technology should be considered not only in functional levels, but also in policy and management. The aim of this study was to identify key factors affecting the direction and management of higher health education on cyberspace from experts and scholars perspective in Iran.
    Method
    In order to conduct this qualitative study, we adhered to a thematic content analysis methodology and Braun-Clarke approaches. This study was conducted through purposeful sampling and semi-structured interviews in Iran.
    Results
    Replacing the smart stewardship as the main theme, and changes in information technology (IT) infrastructure, changes in knowledge management, and networked collaboration as the sub-themes were identified. According to experts’ opinions, higher health education system for use of intelligent technologies should focus on critical components in its strategic planning and consider new solutions.
    Conclusion
    Our findings will help policymakers and educational managers to improve steer and strategic planning in medical education on cyberspace through considering involved key components, which leads to added value in the health system.
    Keywords: Strategic planning, Medical education, Educational technology, Internet
  • Shirin Shahbazi Sighaldeh *, Simin Parvanevar, Zahra Tayebi Pages 310-324
    Introduction
    The aims of this study were describing mothers’ experiences from breastfeeding education and identifying the problems related to breastfeeding in order to submit a suggestion to policymakers who work in field of mother and child health promotion.
    Method
    This descriptive qualitative study was conducted in Tehran, Iran, from May 2012 to June 2015. Participants were 9 women undergoing cesarean and one breastfeeding teacher who were selected purposefully. The method of data collection was an in-depth semi-structured interview. Obtained data were analyzed through conventional content analysis.
    Results
    The codes derived from analysis of interviews were labeled in four categories: amount and conditions of breastfeeding education before and after childbirth, content and method of breastfeeding education before and after childbirth, barriers to effectiveness of education before and after childbirth, and suggestion about the most appropriate time and method for breastfeeding education.
    Conclusion
    Most of the mothers do not have suitable conditions to learn how to breastfeed after baby delivery. Thus, the best time for initiation of breastfeeding education is during pregnancy, especially in the last weeks and days. After baby delivery and during the postpartum period, breastfeeding education has to be continued. Group-based breastfeeding education decreases the quality of education while the most appropriate way for breastfeeding education is individual education on mother’s bedside.
    Keywords: Breastfeeding, Hospitals, Cesarean section, Qualitative research, Education
  • Seyede Mansoureh Hosseini-Robat, Fariborz Rahimnia *, Mostafa Kazemi, Saeed Mortazavi Pages 325-342
    Introduction
    Since nursing profession is deeply rooted in the concept of emotions, and emotions management in order to express the expected emotion demonstration has got high importance, conducting descriptive researches in different fields of exploring latent aspects of the relevant field are deemed essential. Therefore, the main objective of the current research was to explore contents of emotional labor dimensions among exemplary nurses in public hospitals of Mashhad City, Iran.
    Method
    This was a descriptive research drawing upon the strategy of phenomenology. Semi-structured deep interviews were used to collect the data. In order to analyze collected data, Colaizzi approach was employed. The research population included all national exemplar nurses at public hospitals of Mashhad City. They were interviewed considering purposeful sampling and its adequacy.
    Results
    For surface acting dimension, 5 sub-categories in 2 main themes of the emotional mask, and emotional deal, and for deep acting dimension, 15 sub-categories in 5 main themes of emotional withdrawal, emotional empathy, emotional arousal, emotional sharing, and emotional reflection were achieved.
    Conclusion
    Findings of the current research provide valuable insight regarding emotional labor performed by national exemplar nurses in the population. Thus, a correct understanding of this concept as a valid source in constructing professional knowledge of nurses can be placed as the main part of nursing competency; through which the quality of patients’ care can be promoted and life quality can be improved as a result.
    Keywords: Emotions, Emotional labor, Surface acting, Deep acting
  • Reza Khojasteh Mehr *, Ali Mohammadi, Zabihollah Abbas Pour Pages 343-354
    Introduction
    Given the space literature on explaining how the attitudes toward marriage are formed in Iran, this study aimed to explain the formation process of attitude toward marriage in Iranian married students.
    Method
    This was a qualitative study of the grounded theory type in the academic year of 2014-2015. The sample consisted of 18 married students in Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran, chosen through purposive sampling. In-depth and semi-structured interviews were conducted to collect the data. Data analysis was carried out using Strauss and Corbin’s three-step coding model (open, axial, selective).
    Results
    The "relative change in attitudes toward marriage" was central class of paradigmatic pattern. The classes of sociocultural factors, early experiences, and observation of incomplete patterns were the causal conditions in this pattern. Three classes of awareness of and understanding each other, material and spiritual support, and realizing the sanctity of marriage were the intervening conditions. Pressures for marriage, interference of parents, intergenerational transmission, as well as economic factors were regarded as contextual conditions. Coping strategies proportional to attitudes were identified as interactive actions. Perceived personal development and willingness in marriage, ambivalence toward deciding to marry, and increase in the age of marriage were provided as the consequences of this paradigmatic pattern.
    Conclusion
    According to paradigmatic pattern, changing attitudes towards marriage is a fundamental factor in encouraging young people to marry, which can be implemented through a systematic approach. According to this approach, promoting successful patterns of marriage in society, moral and material support by parents, teaching coping strategies commensurate with the challenges of marriage, increasing marriage preparation skills, and government support in forming counseling units run by professional family psychologists and counselors are recommended.
    Keywords: Grounded theory, Attitude toward marriage, Qualitative study