فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 4 (پاییز و زمستان 1391)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 4 (پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهربان پارسامهر صفحه 1
    این پژوهش استفاده از مدل تعهد ورزشی برای بررسی انگیزه های مشارکت مداوم افراد در ورزش رزمی تکواندو بوده است. این مطالعه با استفاده از روش پیمایشی و به صورت مقطعی انجام شده است. داده ها از 135 مشارکت کننده در ورزش تکواندو در شهر یزد جمع آوری شده است. ابزار گردآوری داده ها مقیاس اصلاح شده تعهد ورزشی بوده است. نتایج آزمون تجربی مدل ارائه شده به تکواندوکاران مشارکت کننده در برنامه های ورزشی نشان داد که پایایی سوالات پرسش نامه بالاتر از 75/0 است. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد متغیرهای پیش بین لذت ورزشی، سرمایه گذاری های شخصی، محدودیت های اجتماعی و فرصت های مشارکت با تعهد ورزشی تکواندوکاران رابطه دارند. یافته های رگرسیون چندگانه گام به گام نیز نشان داد که لذت بردن از ورزش و سرمایه گذاری های شخصی از پیش بین های اصلی تعهد در نمونه مورد مطالعه بوده اند. این دو متغیر مجموعا توانسته اند 8/56 درصد از واریانس تعهد ورزشی را تبیین نمایند. نتایج کارآیی مقیاس تعهد ورزشی را برای شناخت انگیزهای مرتبط با مشارکت مداوم در ورزش تکواندو نشان داده است.
    کلیدواژگان: ورزش تکواندو، مشارکت مداوم، تعهد ورزشی
  • مهدی روزبهانی، سیدمحمدکاظم واعظ موسوی، حسن خلجی صفحه 13
    هدف این مطالعه بررسی کارآمدی تعداد کوشش های تمرینی در تعیین میزان پیچیدگی تکالیف است. 60 آزمودنی بنا به نوع تکلیف الف- ب و شیوه ارائه بازخورد(100درصدی، حذفی، خود کنترل) به شکل تصادفی در شش گروه قرار گرفتند. آزمودنی ها در طی دو روز نخست و در هر روز 100 مرتبه به تمرین تکالیف مورد نظر پرداختند. آزمون های یادداری در روزهای دوم و سوم و آزمون های بازاکتساب در روز سوم از ایشان به عمل آمد.با استفاده از آزمون آماری ANOVA مشخص شد که عملکرد آزمودنی ها به واسطه دسته کوشش های تمرینی در هر دو روز بهبود یافت، اما این بهبودی در روز دوم، در تکلیف ب به شکل معناداری بهتر از تکلیف الف بود. عملکرد آزمودنی ها در آزمون یادداری و بازاکتساب دوم به شکل معناداری بهتر از آزمون یادداری و بازاکتساب نخست بود. در ضمن گروه های تمرینی تکلیف ب در آزمون های یادداری به شکل معناداری بهتر از گروه های تمرینی تکلیف الف عمل کردند (p<0.05). نتایج نشان می دهد تکلیف الف نسبت به تکلیف ب پیچیده تر است و میزان بهینه ای از کوشش های تمرینی لازم است تا تکلیف دشوارتر تشخیص داده شود.
    کلیدواژگان: پیچیدگی تکلیف، کوشش های تمرینی، بازخورد، یادداری، بازاکتساب
  • مریم نزاکت الحسینی، عباس بهرام، احمد فرخی صفحه 25
    هدف تحقیق بررسی اثر بازخورد خودکنترلی بر یادگیری برنامه حرکتی تعمیم یافته و پارامتر طی تمرین بدنی و مشاهده ای بود. 90 آزمودنی به طور تصادفی به شش گروه تمرین بدنی و مشاهده ای (بازخورد خودکنترلی، جفت شده، آزمونگر) تقسیم شدند و برای اجرای تکلیف از دستگاه زمان بندی متوالی استفاده شد. تکلیف فشردن کلیدهای 2، 6، 8 و 4 با حفظ زمان بندی نسبی و مطلق معین بود. در مرحله اکتساب 72 و یادداری و انتقال 12 کوشش انجام شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس عاملی مرکب تحلیل شدند. نتایج نشان داد اثر بازخورد در دسته کوشش های اکتساب معنی دار بود (05/0P ≤) و گروه خودکنترلی و آزمونگر خطای زمان بندی نسبی کمتری در مقایسه با گروه جفت شده داشت. در مرحله یادداری و انتقال اثر بازخورد و نوع تمرین بر زمان بندی نسبی معنی دار بود (05/0P ≤) و گروه خودکنترلی دارای خطای زمان بندی نسبی کمتری در مقایسه با گروه های جفت شده و آزمونگر بود.
    کلیدواژگان: تمرین بدنی، تمرین مشاهده ای، بازخورد خودکنترلی، زمان بندی نسبی، زمان بندی مطلق
  • علی اکبر جابری مقدم، ابراهیم متشرعی، شهزاد طهماسبی بروجنی، جواد افشاری صفحه 41
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر محیط های مختلف تمرینی، نوع مهارت و تعامل این دو بر عملکرد در مراحل اکتساب و یادداری مهارت های باز و بسته بود. جامعه آماری همه دانشجویان ساکن در کوی دانشگاه تهران در سال تحصیلی 88-89 بوده است. نمونه ای 60 نفری به صورت در دسترس از بین افرادی که هیچ سابقه ای در مهارت های بدمینتون نداشتند برگزیده شدند. آزمودنی ها براساس پیش آزمون در 6 گروه ده نفره (غیررقابتی، رقابتی و ترکیبی) همسان سازی شدند. آزمودنی های هر شش گروه تمرینات خود را در محیط های تعریف شده به مدت 10جلسه و هر جلسه 40 کوشش انجام دادند. در این تحقیق از آزمون های سرویس بلند بدمینتون برای اندازه گیری مهارت باز و از آزمون تاس برای اندازه گیری مهارت بسته استفاده شد. امتیازات آزمودنی ها در مراحل آزمون از میانگین امتیاز ده ضربه محاسبه شد. از آمار توصیفی برای تعیین شاخص های میانگین و انحراف معیار و برای دستیابی به اهداف تحقیق از آزمون تحلیل واریانس دو طرفه و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون t مستقل استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد تمرین در هریک از محیط-های تمرینی موجب افزایش اکتساب و یادداری هریک از مهارت های مذکور در سطوحی متفاوت می شود (05/0p<). همچنین نتایج تحلیل واریانس عاملی نشان داد که دو عامل مهارت و شرایط محیطی در هر دو مرحله اکتساب و یادداری غیرمعنی دار، اما هریک از مهارت ها در تعامل با محیط تمرینی معنی دار (05/0p<) بود. به علاوه، تمرین هریک از مهارت ها در محیطی واحد دارای سطوحی متفاوت از اکتساب و یادداری بود.
    کلیدواژگان: اکتساب، یادداری، محیط تمرین، مهارت باز و بسته
  • علی حیدری، ناصر دولتشاه صفحه 57
    این مقاله در مورد سرچشمه های ورزش زورخانه ای و باستانی ایران بحث کرده است. ظاهرا این ورزش باستانی از آغاز به صورت جدی تحت تاثیر مسائل مذهبی و اجتماعی – اخلاقی قرار گرفته است. آیین ها و ادیانی مانند آیین مهری و دین زردشتی پیش از اسلام، بر این ورزش باستانی تاثیر گذاشته اند. پس از اسلام نیز جلوه هایی از رفتارهای اجتماعی و دینی مانند عرفان و تصوف، آیین فتوت و مذهب تشیع در آن نمود پیدا کرده است. این جلوه ها هم در ظاهر این ورزش (شیوه لباس پوشیدن، مکان ورزش، گفتار ورزشکاران و...) پیدا شده است و هم در کردار آنان (پاک دامنی، سحر خیزی و...) تاثیر گذاشته است.
    کلیدواژگان: ورزش باستانی، زور خانه، فتوت، تصوف، تشیع
  • حسین پورسلطانی زرندی، رسول فرجی، محبوبه اللهیاری صفحه 73
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین سبک های رهبری تحول گرا و عمل گرای مدیران مدارس و نیازهای انگیزشی معلمان تربیت بدنی بر اساس نظریه X و Y مک گریگور بود. مطابق فرضیه نظریه Y، انسان موجودی مسئولیت پذیر است و علاقه به کار در ذات و فطرت اوست چنین فردی خود کنترل و خود انگیزش است، در حالی که برطبق مفروضه X، انسان موجودی کارگریز و راحت طلب است و تنها راه واداشتن او به کار اجبار و کنترل مستقیم و ترساندن از تنبیه است. جامعه آماری این تحقیق تمامی معلمان تربیت بدنی استان آذربایجان غربی بود (640=N)، 241 معلم به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. پس از تایید روایی صوری و محتوایی پرسش نامه های چندعاملی رهبری (MLQ) باس و آلیو (1995) و نیازهای انگیزشی آلان چاپمن (2002) توسط متخصصان، پایایی آن ها در یک مطالعه راهنما و به روش آلفای کرونباخ به ترتیب 906/0=α و 940/0=α محاسبه شد. نتایج رابطه مثبت و معنی داری بین سبک های رهبری تحول گرا (001/0=sig و538/0=r) و عمل گرا (001/0=sig و445/0=r) با مفروضه های نظریه Y مک گریگور نشان داد (01/0>P). بین سبک رهبری بی خاصیت و مفروضه های نظریه Y رابطه منفی غیرمعنی دار مشاهده شد (216/0=sig و080/0-=r). همچنین، بین اولویت سبک های رهبری مدیران مدارس تفاوت معنی داری وجود داشت (01/0>P) و سبک رهبری تحول گرا (852/0±345/2) در اولویت اول و سبک های رهبری عمل گرا (713/0±928/1) و بی خاصیت (972/0±252/1) در اولویت های بعدی بودند. از دیدگاه معلمان تربیت بدنی، وضعیت موجود در مدارس این استان با مفروضه های نظریه X هم خوانی داشت. نتیجه اینکه مدیران تحول گرا تمایل و اعتقاد بیشتری به مفروضه های نظریه Y دارند و این مدیران با داشتن نگرش Y به کارکنان خود، توانایی ایجاد انگیزش بیشتری خواهند داشت.
    کلیدواژگان: معلم تربیت بدنی، سبک های رهبری، نظریه مک گریگور، مدیران مدرسه
  • علیرضا امیدی، فریدون تندنویس، سیدامیراحمدمظفری صفحه 87
    هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط فرهنگ سازمانی با اثربخشی مدیریت دانش و اثربخشی سازمانی در برخی سازمان های ورزشی ایران بود. بدین منظور 169 مدیر و 209 کارشناس با استفاده از نمونه گیری تصادفی به-عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسش نامه های استاندارد فرهنگ سازمانی دنیسون (2007)، اثربخشی مدیریت دانش گولد و همکاران (2001) و اثربخشی سازمانی چاین (2004) بودند. جهت تعیین روایی صوری و محتوایی (از نظرات متخصصان)، روایی سازه (از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) و پایایی (از آلفای کرونباخ) استفاده شد در جهت تعیین روابط علی و ارائه مدل نیز از روش معادلات ساختاری (SEM) استفاده گردید. درنهایت، یافته های تحقیق ضمن تایید مدل استخراج شده نشان دادند که فرهنگ سازمانی به ترتیب تاثیر مستقیم و غیرمستقیم مثبت و معناداری برابر با 55/0 و 31/0 بر اثربخشی سازمانی دارد. اثربخشی مدیریت دانش نیز تاثیر مثبت و معناداری برابر با 41/0 بر اثربخشی سازمانی دارد و درنهایت فرهنگ سازمانی تاثیر مثبت و معناداری برابر با 66/0 بر اثربخشی مدیریت دانش دارد. بنابراین سازمان های موجود جهت دستیابی به حداکثر اثربخشی سازمانی نیاز به تقویت هرچه بیشتر ابعاد ماموریت و یک پارچگی فرهنگ سازمانی دارند تا زمینه مساعدی برای رشد فعالیت های خلق کنند و تسهیم دانش به وجود آورند.
    کلیدواژگان: سازمان های ورزشی، فرهنگ سازمانی، اثربخشی مدیریت دانش، اثربخشی سازمانی
  • معصومه کلاته سیفری، فریدون تندنویس صفحه 105
    این تحقیق با هدف تعیین رابطه بین فرهنگ سازمانی با کارآفرینی سازمانی در اداره کل تربیت بدنی استان تهران انجام شد روش تحقیق همبستگی بود و به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش کارشناسان و روسای اداره کل تربیت بدنی استان تهران بود. به علت محدود بودن جامعه تحقیق، نمونه برابر با جامعه (102n=) در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه دموگرافیک پرسش نامه فرهنگ سازمانی دنیسون (955/0α=) و پرسش نامه کارآفرینی سازمانی (953/0α=) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون کلوموگروف – اسمیرنوف و برای تعیین نرمال بودن داده ها و برای تعیین ارتباط از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین فرهنگ سازمانی و کار آفرینی سازمانی ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد (05/0p<،331/0r=). در میان مولفه های کار آفرینی سازمانی، ساختار (333/0r=)، اهداف و استراتژی (430/0r=)، حمایت مدیریت (271/0r=) و سیستم پاداش و تشویق (256/0r=) با فرهنگ سازمانی ارتباط مثبت و معنی داری نشان دادند (05/0p<)، اما بین سیستم آموزش و اطلاعات و فرهنگ سازمانی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (05/0
    کلیدواژگان: اداره کل تربیت بدنی، فرهنگ سازمانی، کارآفرینی سازمانی
  • حسین عیدی، رحیم رمضانی نژاد، بهرام یوسفی، سید نصرالله سجادی صفحه 119
    سنجش اثربخشی و عملکرد سازمانی در تصمیم گیری های استراتژیک و ارزیابی موفقیت سازمان های ورزشی بسیار ضروری است. هدف این تحقیق، مطالعه اثربخشی سازمانی در فدراسیون های منتخب وزشی است. در این تحقیق از رویکرد ارزش های رقابتی برای بررسی الگوهای اثربخشی چهار فدراسیون بسکتبال، هندبال، وزنه-برداری و تکواندو استفاده شد. این فدراسیون ها به طور غیر تصادفی و هدفدار انتخاب شدند و کلیه ذینفعان (هیئت رئیسه، کارکنان، ورزشکاران، مربیان و داوران) جزء جامعه آماری تحقیق قرار گرفتند (236N=) و در نهایت 167 نفر در تحقیق شرکت کردند (72 0/0 نمونه ها). پرسش نامه محقق ساخته اثربخشی سازمانی با مطالعه مبانی نظری در فرایند اکتشافی تنظیم و با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی 62 سوال و هشت خرده-مقیاس انعطاف پذیری، منابع (مدل سیستم های باز)، برنامه ریزی، بهره وری (مدل اهداف عقلانی) تعامل سازمانی، ثبات (مدل فرایند های درونی) و انسجام کارکنان و نیروی انسانی متخصص (مدل روابط انسانی) برمبنای رویکرد ارزش های رقابتی شناسایی شد. همچنین، ثبات درونی پرسش نامه با استفاده از آلفای کرونباخ 84 0/0 = α بود. نتایج داده های تحقیق نشان داد که از بین چهار الگوی اثربخشی در فدراسیون های ورزشی، الگوی اهداف عقلانی (برنامه ریزی، بهره وری) در هر چهار فدراسیون غالب بود و در اولویت قرار داشت. توصیف هشت عامل اثربخشی رویکرد ارزش های رقابتی در فدراسیون های منتخب ورزشی نشان داد که در عامل انعطاف پذیری، برنامه ریزی، تعامل سازمانی و انسجام نیروی انسانی فدراسیون بسکتبال، در عامل منابع سازمانی، بهره وری و نیروی انسانی متخصص فدراسیون تکواندو و در عامل ثبات سازمانی فدراسیون وزنه برداری در وضعیت بهتری نسبت به دیگر فدراسیون ها قرار داشتند.
    کلیدواژگان: فدراسیون های ورزشی، اثربخشی سازمانی، مدل ارزش های رقابتی
  • علیرضا الهی، سیدمهدی رسولی، وحید ساعت چیان صفحه 135
    مبحث تعادل رقابتی برای مسابقات ورزشی توجه زیادی را در رشته اقتصاد ورزش به خود جلب کرده است. تعادل رقابتی به پیش بینی هواداران اطلاق می شود درباره اینکه کدام تیم برنده خواهد شد. در این مقاله روند وضعیت تعادل رقابتی لیگ حرفه ای فوتبال ایران مورد مطالعه قرار گرفت. این رهیافت موید این موضوع خواهد بود که لیگ های ورزشی برای پویابودن و باقی ماندن در عرصه رقابت اقتصادی در ورزش، نیازمند سطح مطمئنی از تعادل رقابتی اند. بنابراین با استفاده از اطلاعات لیگ برتر ایران، برای دوره زمانی 1380-1388 و بهره گیری از شاخص های تشخیص تعادل رقابتی در اقتصاد شامل (C5ICB) و (HICB) توزیع قدرت برآورد گردید. نتایج نشان داد، طی فصول گذشته مسابقات تعادل رقابتی در بین دوره های لیگ برتر رو به بهبود بوده است، به طوری که لیگ حرفه ای فوتبال طی سال های 1380 تا 1388 با روندی نزولی مواجه بوده که نشان-دهنده پیش بینی ناپذیر بودن نتایج مسابقات است. براساس روند حاصل از شاخص های تعادل رقابتی مشاهده می شود لیگ فوتبال ایران در سال 1383 بدترین و در سال 1386 بهترین وضعیت تعادل رقابتی را بین دوره های لیگ برتر داشته است. در مجموع پیشنهاد می شود برای حفظ تعادل رقابتی لیگ های حرفه ای فوتبال، قوانین خاصی برای باشگاه ها بالاخص در زمینه نقل و انتقال بازیکنان تدوین گردد تا متعاقب آن صنعت فوتبال نیز نهایت بهره اقتصادی را از مزایای حاصل از درآمدزایی و حمایت مالی این وضعیت ببرد.
    کلیدواژگان: اقتصاد ورزشی، تعادل رقابتی، لیگ حرفه ای فوتبال، عدم اطمینان
  • محسن بهنام، مهرزاد حمیدی، حمیدرضا احمدی، حسین بخشنده صفحه 149
    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر تغییر مربی در طول فصل بر عملکرد تیم در لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش تحقیق عل‍‍ی مقایسه ای بود. جامعه پژوهش تمامی 54 تیم حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران در سه فصل (88-1387، 89-1388 و 90-1389) بود و نمونه آماری 30 تیمی بودند که در طول فصل مسابقات مربی خود را تغییر داده بودند. نتایج آزمون تحلیل واریانس نشان داد که تغییر مربی در هیچ کدام از موارد (1، 2، 4، 8، 10، 12، 16، 18 و 20 مسابقه قبل و بعد از تغییر مربی) بر عملکرد تیم تاثیر نداشت (05/0
    کلیدواژگان: تغییر مربی، عملکرد تیم، لیگ برتر فوتبال
  • نجف آقایی، نفیسه فتاحیان صفحه 161
    هدف این تحقیق تجزیه و تحلیل تطبیق پذیری موانع مشارکت ورزشی دبیران زن و مقایسه موانع سه گانه در دو گروه دبیران ورزشکار و غیرورزشکار با استفاده از مدل هرمی موانع کرافورد بود. روش تحقیق توصیفی از نوع مقایسه ای است که به شیوه میدانی انجام شد. جامعه آماری تحقیق را کلیه دبیران زن شاغل در مقطع متوسطه آموزش و پرورش تشکیل دادند (923N=). نمونه تحقیق با استفاده از جدول مورگان 269 نفر تعیین شد که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند و در نهایت 230 نفر از آن ها به طور کامل در تحقیق همکاری کردند. از این تعداد 108 نفر ورزشکار و 122 نفر غیرورزشکار بودند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته با40 سوال بود، که براساس مقیاس 5 ارزشی لیکرت تدوین شده بود و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 86/0 تعیین گردید. موانع مشارکت ورزشی در سه حوزه موانع ساختاری، بین فردی و درون فردی و در 6 مولفه فرهنگی _اجتماعی، اقتصادی _مالی، منابع انسانی، رفتارهای خانوادگی، امکانات و تسهیلات و رسانه و تبلیغات بررسی شد. تطبیق پذیری موانع مشارکت ورزشی در این سه حوزه با استفاده از مدل هرمی موانع کرافورد مورد بررسی قرار گرفت. درنهایت، با استفاده از آزمون t تک نمونه ای، میزان تاثیرگذاری هریک از عوامل سه گانه و آزمون فریدمن موانع اولویت بندی شد و سپس به مقایسه عوامل سه گانه در دو گروه ورزشکار و غیرورزشکار پرداخته شد. نتایج نشان داد در هر دو دسته دبیران زن ورزشکار و غیرورزشکار موانع ساختاری مهم ترین و تاثیرگذارترین موانع به حساب می آیند و موانع بین فردی و موانع درون فردی در درجه بعدی اهمیت قرار دارند. اولویت بندی موانع مشارکت ورزشی دبیران در سه حوزه مذکور قابل تطبیق با مدل هرمی موانع کرافورد نبود، بنابراین توجه به موانع ساختاری و زیربنایی در حیطه تحقیق حاضر لازم و ضروری است و برطرف کردن موانع ساختاری گام موثر و مفیدی در ارتقای فرهنگ ورزش و سلامت به حساب می آید.
    کلیدواژگان: موانع مشارکت ورزشی، دبیران زن، مدل هرمی، موانع کرافورد
|
  • Parsamehr, M Page 1
    Purpose
    The purpose of this study was to examine the motives of sport commitment model of continuous participation in the martial art of taekwondo.
    Method
    This study used survey & cross-sectional method. The data is gathered from 135 participants at taekwondo sport city of Yazd. The collection instrument of data was sporting commitment measure revised.
    Results
    Results from the empirical test of the model conducted with taekwondo athletes participating in a sport program showed that the questionnaire items formed reliable scales upper than 0.75. Pearson correlation test demonstrated that predictor variables sport enjoyment, personal investments, social consteriants and involvement opportunities were related to sport commitment of taekwondo as hypothesized. The stepwise regression analysis findings revealed that sport enjoyment in the first place and personal investments in the second place were the dominant predictors of commitment for this sample. Together, these two model components accounted for 56/8 of the sport commitment variance.
    Conclusion
    The results obtained the recognition of sport's commitment scale performance incentives associated with participation in regular exercise has been shown taekwondo.
    Keywords: Taekwondo sport, Continuous participation, Sport commitment
  • Roozbahani M., Vaez Mosavi S. M. K., Khalaji H Page 13
    The purpose of this study was to explore the effectiveness of the number of practice trials in determining the degree of task complexity. Sixty subjects according to the types of tasks (A-B) and receiving feedback (100%, omitted, self-control) were randomly divided into six groups.All of the subjects practiced 100 trials tasks in each day on first two days. Retention tests were performed during the second and third day and reacquisition tests were performed on the third day. Using ANOVA with repeated measures showed found that,all of the subjects improved across practice trials on both days but this improvement in B task was significantly better than A task on the second day. Subjects were significantly better in the second retention and reacquisition tests compare with first one’s, in addition subjects that practiced B task were better than those that practiced A task in the second retention test (p<0.05). Results indicate that A task was more complex than B task, and the optimal practice trials is required to understanding which task is complex.
    Keywords: Task complexity, Practice trials, Feedback, Retention, Reacquisition
  • Nezakat Alhosseinim., Bahrama., Farrokhi, A Page 25
    The purpose of this study was to examine the effect of self-control feedback on the learning of generalized motor program and parameters during physical and observational practice. Participants (n=90) were randomly assigned to physical and observational practice (self-control, yoked and instructor KR) groups. They practiced a sequential timing task. The task required participants to press four keys (2, 6, 8, and 4).They performed 72 trials during the acquisition phase and 12 in retention and transfer phase. The analyses demonstrated that during the acquisition phase, relative timing errors were lower for the self-control and instructor groups. During the retention and transfer phase, relative timing errors were lower for the self-control groups and instructor groups. This might explain self-control feedback and physical practice develop the generalized motor program but not parameter learning and support the theoretical separation of GMP and parameter processes.
    Keywords: Observational practice, Physical practice, Self, control feedback, Relative timing, Absolute timing
  • Jaberi Moghadam, A. A., Moteshareee., Tahmasebi Broujenis., Afshari, J Page 41
    The aim of this research was to determine the effect of different training environments, type of skills and interactions on open and closed skills. The statistical population was all students living in dormitories of Tehran University in the 88-89 academic year. The sample was 60 people selected based on convenience sampling methods among students who had no experience in badminton skills (Long Service and clear). Based on pre-test subjects were matched in six groups of ten persons (noncompetitive, competitive, and combined). All of six groups performed a practice in defined medium for 10 sessions and each session were performed 40 times. The long-service tests were used to measure open badminton skill and clear test was performed to measure closed skill. Test scores of subjects were computed based on the mean of ten hits score. Descriptive statistics were used to determine the mean and standard deviations and to test research hypothesis, a two-way analysis of variance (ANOVA) with repeated measures and independent t-test were utilized. The result of ANOVA showed that exercise in each of the training environment increased acquisition and retention of each skill, but the levels are different (p<0.05). Also, Factorial ANOVA showed that the skills and environments does not have meaningful effects on acquisition and retention of skills while each skill interacts significantly with the training environment (p<0.05). In addition, exercising each of the skills in the same environments had different levels of acquisition and retention.
    Keywords: Acquisition, Retention, Training environment, Open, closed skills
  • Heidarya., Dolatshah, N Page 57
    The purpose of this paper was to briefly discuss origins of the Iranian sport clubs and ancient sports. Apparently, ancient sports, from the very beginning, have been dramatically under the influence of social, religious, and ethical factors. For instance, such sports are influenced by the principles of Mithraism and Zoroastrianism be for the emergence of Islam. There are also some manifestation of Islamic social behaviors such as Sufism, theologism, Islamic genensity, and Shiite principles in ancients sports. Such manifestation are physically evident in the sportment’s dressing styles the place of exercise, and speech. They are also evident in their daily performances such as getting up early and keeping chastity.
    Keywords: Ancient sports, Shiite, Generosity, Sufism
  • Poursoltani Zarandih., Farajir., Allahyari, M Page 73
    The purpose of this research was to determine the relation between principal's transactional and transformational leadership styles and the motivational needs of physical education teachers based on Douglas McGregor's X & Y theory. According to X theorical supposing human is interest to work and responsible and this is in her essence. This person is self control and self motivation. Whereas in according to Y theorical, human is comfort-seeking person and he can work only with duress(compulsion), directly control and fear of punishment. All of the physical education teachers in the West Azarbaijan province were the statistical society for this research (N=640) and 241 teachers were selected randomly as sample. After verifying the validity of the Bass & Avolio's Multifactor Leadership Questionnaire (MLQ) as well as Alan Chapman's motivational needs Questionnaire by the experts, their reliability were calculated in a pilot study (α=0.940 and α=0.906 respectively for leadership and motivation questionnaires). Data were analyzed by the Pearson correlation coefficient, independent t-test, ANOVA and repeated measure tests. The results showed positive significant correlation between transformational (r=0.538, sig=0.001) and transactional (r=0.445, sig=0.001) leadership styles with McGregor's theory Y assumptions (p> 0.01). There was no significant negative correlation between laissez- faire leadership style and theory Y assumptions (r=-0.080, sig=0.216). There was a significant difference between preferences of principal's leadership styles (p> 0.01). Thus, transformational style (2.345±0.852) was in first and the transactional (1.928±0.713) and laissez- faire (1.251±0.972) styles were in next preferences. From physical education teacher's perspective, the existing status in this province's schools was equivalent with theory X assumptions. It can be concluded that, transformational principals have more desire and belief to theory Y assumptions and these principals having Y-type attitude to employees, will have more ability to motivating them.
    Keywords: Physical education teacher, Leadership style, McGregor's X, Y theory, School principals
  • Omidi, A. R., Tondnevisf., Mozafari, S. A. A. Kharazmi University Page 87
    The purpose of this study was to survey the relationship between organizational culture with knowledge management effectiveness and organizational effectiveness among selected sport organizations of Iran. For this purpose, 169 administrators and 209 experts have been selected using random sampling. The study scales consisted of Denison’s Organizational Culture Questionnaire (2007), Gold’s Knowledge Management Effectiveness Questionnaire (2001) and Chin’s Organizational Effectiveness Questionnaire (2004). To determine the face and content validity were used from panel of experts, construct validity (exploratory and confirmatory factor analysis) and reliability (alpha cronbach. Equation Modeling (SEM) was used to determine causal relationships and present of model. Results showed that organizational culture has a significant positive direct effective on KM effectiveness (P= 0/66). KM effectiveness has a significant positive direct effective on organizational effectiveness (P= 0/41) and organizational culture has a significant positive direct effective on organizational effectiveness (P=0/55) and finally organizational culture has a significant indirect effect on organizational effectiveness (P=0/31).
    Keywords: Sport Organizations, Organizational Culture, KM Effectiveness
  • Kalateh Seifarim., Tondnevis, F Page 105
    The main purpose of the present study was to determining the relationship between organizational culture and organizational entrepreneurship in physical education head quarters of Tehran province, which was carried out by a descriptive field method. The study population was the experts and heads of physical education headquarters of Tehran province. Statistical sample set of entire the experts and heads of physical education head quarters of Tehran province (n=102). In order to collect information demographic questionnaires, Denison organizational culture Questionnaire (=α0/955) organizational entrepreneurship Questionnaire (=α0/953) were used. Descriptive methods were used to analyze the data and in order to normality of data a Kolmogorov- Simonov and to determine the relationship a Pearson correlation coefficient were used. Data analysis results showed that there is a significant relationship between the organizational culture and organizational entrepreneurship (r=0/331, p<0/05). Also organizational culture has a positive and significant relationship (p<0.05) with indices of organizational entrepreneurship: structure(r=0.333), strategy (r=0.43), management patronage (r=0.271) and persuasion-encouragement system(r=0.256), but there is not relationship between organizational culture and construction and information system (p>0/05).
    Keywords: Physical education headquarter, Organizational culture, Organizational entrepreneurship
  • Eydih., Ramzaninezhadr., Yousefib., Sajjadi, S. N Page 119
    It is widely recognized that the performance measurement of organizations should help them in their strategic decisions and in their capacity to evaluate their successes. This study uses the Competing Value Framework)CVF) for measurement the organizational effectiveness of four federations of basketball, handball, taekwondow and Weight lifting. Those federations were selected according to a goal oriented and non casual method that all of sport federation stakeholders (professional employee, president, and vice-president, secretary, coaches, national athletes and referees) selected as a sample (N=236) and 167 people participated in research (70 0/0). Self-management OE questionnaire in sport conducted according to survey of literature and using exploratory factor analysis in study showed the 62 questions that evaluate four quadrant and eight sub factors of human relations model (Flexibility, Resources) Internal process model (organizational interaction, Stability) open systems model(worked force cohesion, worked force expert) and rational-goal model (Planning, Productivity), according the CVF. Result showed that between four quadrants of effectiveness in sport federations, rational goal model (Planning, Productivity) has a most important quadrant. Descriptive result of eight factor of effectiveness in CVF showed that factors of flexibility, planning, organizational interaction and human resource cohesion basketball, in factor of resource, productivity and human resource expert the tekvandow and in a stability factor Weight lifting has a good state in comparison of other federations.
    Keywords: Sport Federations, Organizational effectiveness, Competing Value Framework
  • Elahia., R.Rasoolim., Saatchian, V Page 135
    Nowadays the subject of competitive balance in sport events is getting huge attention in world economic science. CB in sport means what team will win in a competition. In this research the status of CB in Iran’s football pro league is studied. It’s obvious that if Football league in terms of economic is supposed to be dynamic and alive in economic area, they must follow a suitable of CB. Data gathering from Iran’s football league organization for 1380-1388 and using economic indices include, (C5ICB) and (HICB), CB was estimated. Results showed that CB has been passing through an improvement road. Indices decline shows unpredictability of matches results. Also Iran’s football league had the worst CB in 1383 and the best one in 1386. According to results it’s recommended that there should be suitable alternatives for retaining CB status in football league like setting special regulation for player's transportation so football industry could take advantage from revenue making and attracting sponsors.
    Keywords: Sport economic, Competitive balance, Iran's football pro league, Uncertainty
  • Behnam. M., Hamidim., Ahmadi, H. R., Bakhshandeh, H Page 149
    This research aims to determination effect of changing coach on team’s performance in the Iran’s Football Pro-League during season. The method applied in this research is causal-comparative. The participants in this research were all the 54 teams in Iran’s pro league during three seasons (2008-09, 2009-10, 2010-11) and 30 teams which changed coaches were chosen as a sample. Variance analysis results showed that changing coach had no effect on team’s performance in none of 1, 2, 4, 8, 10, 12, 16, 18, 20 games before and after changing coach (p<0.05). Changing coach in short term had a few effect, and had no effect in long term on team performance (p<0.05). It seems that changing coach is not the only option to improve team’s performance. Other elements like player’s motivation, on time salary reception, rewards, player’s quality, referee’s quality and etc. can affect team’s performance.
    Keywords: Changing coach, Team performance, Football pro, league
  • Aghaein., Fatahian, N Page 161
    The purpose of this study was the comparative study of barriers of sport participation among athletes and non-athletes’ female teachers in Hamadan, using Crawford hierarchical barriers. This was a cross-sectional study design including all female teachers in Hamadan (N =923). The sample was determined using Morgan’s Table (n=230) people were selected using stratified sampling (108 athletes and 122 non-athletes). Data collection measure was a 40 – item questionnaire with five response options (Cronbach's alpha coefficient of reliability= 0.86). The barriers to sport participation were measured in the three following areas: constraints model (intrapersonal, interpersonal and structural) and six subscales: 1) socio-cultural, 2) financial economics,3) human resources specialist, 4) attitudes of family, 5) equipment and facilities, and 6) advertising and the media were investigated. Dependent variable was the lack of participation in sport activities. Each of the six factors was considered as independent variables. SPSS software was used to run the analysis. To analyze the data one –sample T-test and Friedman test were used. Results indicated that lack of athletic participation of female teachers was related to economic, social and cultural factors as well as to the attitude of the family. Barriers of sport participation in three domains among athletes and non athletes female teachers were same and respectively 1-structural 2-inter personal 3-intra personal. It seems that it is not possible to extend the Crawford pyramid model to all those people and different conditions in which they live. This prioritization will be different due to the social, economic and cultural societies. Consider to the results of this study, we indicated that in Iran the structural and infrastructural barriers in sport community is necessary and removing the structural barriers in the promotion of sport culture and public health can be a useful step in participation in leisure and recreational activities.
    Keywords: Barriers sport participation, Female teachers, Crawford hierarchical barriers