فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 5 (بهار و تابستان 1392)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 5 (بهار و تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مریم عبدالشاهی، احمد فرخی، علی اکبر جابری مقدم، سیدمحمدکاظم واعظ موسوی، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 1
    یافته های جدید نشان داده اند تمرین زیاد یک مهارت، موجب توسعه بازنمایی حافظه ای خاصی می شود که به دلیل اجرای بالایش، نسبت به بقیه مهارت های همان طبقه، منحصربه فرد می شود و مهارت برجسته نام می گیرد. هدف این پژوهش بررسی ظهور مهارت برجسته و بازآزمایی فرضیه زمینه بینایی با استفاده از بازیکنان بدمینتون در سه سطح مهارت (خبره، ماهر، کم تجربه) و تکلیف سرویس کوتاه بک هند با دو وضعیت محیطی (زمین معمولی و پوشیده) بود. آزمودنی ها (هر گروه 10 نفر، میانگین سنی 85/3 ± 13/23) 100 سرویس را از 5 فاصله (5/1، 2، 5/2، 3، 5/3 متری از تور) در هریک از موقعیت های محیطی اجرا کردند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد مهارت برجسته در اجرای دو گروه خبره و کم تجربه دیده نشده است، اما دقت گروه ماهر در نقطه 2 متری به طور معنی داری از پیش بینی معادله رگرسیون بالاتر بود و از اثر مهارت برجسته حمایت کرد (05/0p<). این برتری خاص به وجودآمده از تمرین در این نقطه، هنگام فقدان نشانه های بینایی از بین رفت که حمایتی از فرضیه زمینه بینایی بود.
    کلیدواژگان: کنترل حرکتی، مهارت برجسته، نظریه طرحواره، اختصاصی بودن تمرین
  • محمدعلی بشارت، محمدحسین قهرمانی، نصور احمدی صفحه 13
    هدف این تحقیق بررسی ابعاد مختلف تکانش گری ورزشکاران رشته های برخوردی و غیربرخوردی بود. به همین منظور 120 نفر ورزشکار حرفه ای در دو گروه 60 نفری رشته های برخوردی (سن: 6/4±9/25) و ورزشکاران رشته های غیربرخوردی (9/4±6/27 سال) از فدراسیون های مختلف ورزشی کشتی، تکواندو، دو و میدانی، شنا، جودو و قایقرانی به صورت داوطلب در این پژوهش شرکت کردند. از ورزشکاران خواسته شد مقیاس تکانش گری بارات[1] (BIS؛ بارات، 1994) را تکمیل و در آزمون عملکرد مداوم[2] (CPT) شرکت کنند. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که بین ورزشکاران شرکت کننده در ورزش های برخوردی و غیربرخوردی از نظر آیتم های آزمون عملکرد مداوم (89/02=η Partial و 001/0=P، 27/3 =2،117F) و نیز از نظر عامل های مقیاس تکانش گری (55/02=η Partial و 001/0=P، 66/47 =3،116F) تفاوت معنی داری وجود دارد. بدین صورت که در عامل های توجهی، حرکتی و بی برنامگی از خرده مقیاس های تکانش گری و تعداد تشخیص درست از آزمون عملکرد مداوم، ورزشکاران رشته های برخوردی نسبت به ورزشکاران رشته های غیربرخوردی نمره بیشتری را کسب کردند؛ و برعکس ورزشکاران رشته های غیربرخوردی مقادیر بیشتری در متوسط زمان نادرست و تعداد تشخیص نادرست، از آزمون عملکرد مداوم نسبت به ورزشکاران غیربرخوردی داشتند. با توجه به نتایج این تحقیق می توان نتیجه گرفت که کنش های تکانش گری ورزشکاران در ورزش های برخوردی و غیربرخوردی متفاوت است.
    کلیدواژگان: ورزش، تکانش گری توجهی، تکانش گری بی برنامگی، تکانش گری حرکتی، آزمون عملکرد مداوم
  • یاسر خنجری، الهه عرب عامری، راضیه گرویی، ابراهیم متشرعی، رسول حمایت طلب صفحه 25
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر اجرای یک دوره برنامه تمرین مهارت های روان شناختی[1] بر مهارت های ذهنی منتخب و عملکرد تکواندوکاران نوجوان زن تیم ملی ایران در سال 1388 بود. جهت اجرای این پژوهش 22 تکواندوکار ملی پوش زن با میانگین 16 سال به طور هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه کنترل (10 نفر) و آزمایش (12 نفر) تقسیم شدند. سپس هر دو گروه در پیش آزمون، پرسش نامه سنجش مهارت های ذهنی اوتاوا (نسخه 3) را به منظور ارزیابی مهارت های ذهنی و نیز چک لیست محقق ساخته را به منظور ارزیابی عملکرد تکمیل کردند. بر اساس اطلاعات به دست آمده از پرسش نامه ها در پیش آزمون و با توجه به ضعف آزمودنی ها در مهارت های واکنش به استرس، کنترل ترس و تمرکز، از یک برنامه تمرین مهارت های روان شناختی که شامل هدف گزینی، آرام سازی و تصویرسازی بود استفاده شد و بعد از چهارماه اجرای برنامه تمرین مهارت های روان شناختی، از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. نتایج آزمون آماری تی مستقل نشان داد که بین گروه کنترل و آزمایش در مهارت های واکنش به استرس و تمرکز پس از اجرای یک دوره برنامه تمرین مهارت های روان شناختی تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0>P). اما در مهارت کنترل ترس بین گروه کنترل و آزمایش تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0P). درنهایت، نتایج این مطالعه نشان داد تمرین مهارت های روان شناختی می تواند در ارتقای عملکرد نهایی تکواندوکاران نوجوان زن تیم ملی ایران تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: برنامه ی PST، مهارت های روان شناختی، عملکرد ورزشی، تکواندوکاران زن
  • جواد نورعلی، پروانه شفیع نیا، منیجه شهنی ییلاق صفحه 35
    این تحقیق روابط بین راهبردهای کنار آمدن و ناهمخوانی عملکرد – هدف را با عاطفه مثبت و منفی ورزشکاران قبل و بعد از رقابت مورد بررسی قرار داده است. 62 نفر از دانشجویان دونده سرعتی با دامنه سنی 21 تا 26 سال، دو ساعت قبل و شش ساعت بعد از رقابت پرسش نامه های برایف کوپ و پاناس را پاسخ دادند. نمره ناهمخوانی عملکرد – هدف از تفاضل رکورد پیش بینی شده توسط فرد و رکورد ثبت شده او در رقابت به دست آمد. نتایج نشان داد که قبل و بعد از رقابت راهبردهای مسئله مدار با عاطفه منفی، به طور منفی، و راهبردهای هیجان مدار با عاطفه مثبت، به طور مثبت، رابطه معنی دار داشتند. بعد از رقابت نیز راهبردهای مسئله مدار با عاطفه مثبت، به طور مثبت رابطه داشتند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که راهبردهای کنار آمدن قبل و بعد از رقابت در رابطه بین ناهمخوانی عملکرد –هدف با عاطفه منفی، نقش میانجی ندارد.
    کلیدواژگان: راهبردهای کنار آمدن، ناهمخوانی عملکرد- هدف، عاطفه مثبت و عاطفه منفی، دونده سرعتی
  • حمید جنانی، فریدون تندنویس، سیدامراحمد مظفری صفحه 47
    مدیریت تعارض از مهارت های بین فردی رهبری است و استفاده از سبک های مناسب رهبری می تواند منجر به مدیریت اثربخش تعارضات شود. هدف این تحقیق تعیین ارتباط بین سبک های رهبری تحول گرا و عمل گرا در چارچوب مدل باس (1985) با راهبردهای مدیریت تعارض مربیان لیگ های برتر فوتسال ایران بود. سبک رهبری مربیان از طریق پرسش نامه رهبری چندعاملی MLQ (1996) و راهبردهای مدیریت تعارض از طریق پرسش نامه OCCI (1991) اندازه گیری شد. جامعه آماری تحقیق شامل 360 بازیکن بود که از بین آنان 197 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پرسش نامه های فوق پس از تعیین روایی و پایایی توزیع گردید. به منظور تحلیل داده ها روش آمار توصیفی و آمار استنباطی به کار گرفته شد. در بخش آمار استنباطی، برای تعیین رابطه بین سبک های رهبری و راهبردهای مدیریت تعارض از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته ها نشان داد سبک رهبری تحول گرا با راهبرد همکاری ارتباط مثبت معنی دار و با راهبردهای مصالحه، اجتناب، سازش و رقابت ارتباط منفی معنی داری داشت (01/0 P<). سبک رهبری عمل گرا با راهبردهای همکاری، مصالحه و رقابت ارتباط مثبت معنی دار (01/0 P<) و با راهبرد اجتناب (01/0 P<) و سازش (05/0 P<) ارتباط منفی معنی داری داشت. سبک رهبری عدم مداخله با راهبردهای همکاری و رقابت ارتباط منفی معنی دار (05/0 P<) و با راهبردهای اجتناب و سازش ارتباط مثبت معنی دار (01/0 P<) داشت و با راهبرد مصالحه ارتباط معنی داری نداشت. با توجه به این واقعیت که راهبرد همکاری نشانه استفاده سازنده، راهبردهای اجتناب و رقابت نشانه استفاده غیرسازنده و راهبردهای مصالحه و سازش نشانه استفاده مختلط از تعارض هستند، چنین استنباط می شود که سبک های رهبریتحول گرا و عمل گرای مربیان با مدیریت موثر تعارضات ارتباط مثبت دارند که در این بین، ارتباط سبک رهبری تحول گرا قوی تر است.
    کلیدواژگان: مربی، مدیریت تعارض، سبک های رهبری تحول گرا و عمل گرا
  • حمیدرضا مقصودی ایمن، فریده هادوی صفحه 59
    هدف این تحقیق مقایسه وضعیت موجود برنامه های ورزشی فوق برنامه دانشگاه ها با ده سال قبل است. در این تحقیق، وضعیت برنامه های فوق برنامه دانشگاه ها در سه بخش (آموزشی، تفریحی، مسابقات قهرمانی) از نظر تعداد برنامه های اجراشده و تعداد نفرات شرکت کننده و رشته های فعال ورزشی مقایسه شده است.
    برای بررسی وضعیت برنامه های فوق برنامه ورزشی دانشگاه های ایران از پرسش نامه محقق ساخته (روایی صوری قابل قبول و پایایی با آلفای کرونباخ 81/0) استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشگاه های ایران و نمونه آماری تحقیق 49 دانشگاه از مجموع 60 دانشگاه تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند. تحقیق حاضر از نوع مقایسه ای و تحلیلی بود. مقایسه نتایج تحقیق حاضر با نتایج تحقیق ده سال قبل، برگرفته از رساله دکتری تندنویس(1375) و سنجش میزان فرایند رشد و میزان اختلاف متغیرها از طریق روش های آمار استنباطی (آزمون ویلکاکسون برای مقایسه میانه متغیرها) انجام شده است.
    یافته های تحقیق نشان داد بین تعداد برنامه های آموزشی- تفریحی در ده سال گذشته اختلاف معناداری در سطح (05/0P≤) وجود ندارد، درحالی که بین تعداد تیم های شرکت کننده در ورزش قهرمانی اختلاف معناداری در سطح(05/0P≤) دیده شده است؛ بین تعداد نفرات شرکت کننده در برنامه های آموزشی اختلاف معنادار وجود ندارد، ولی بین تعداد نفرات شرکت کننده تفریحی اختلاف معناداری وجود دارد؛ نیز بین تعداد رشته های فعال در فوق برنامه دانشگاه ها اختلاف معناداری وجود دارد. درمجموع می توان نتیجه گرفت وضعیت فعالیت های فوق برنامه نسبت به ده سال قبل بهبود یافته است.
    کلیدواژگان: فوق برنامه ورزشی دانشگاه ها، آموزش عمومی، همگانی و تفریحی، ورزش قهرمانی
  • زهرا علم، سیدامیراحمد مظفری، هادی باقری، داریوش معرفت صفحه 73
    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط مهارت های فردی و سازمانی مدیریت زمان در بین مدیران تربیت بدنی استان خوزستان بود. روش تحقیق از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل مدیرکل و معاونان (6 نفر)، روسای ادارات تربیت بدنی شهرستان ها (24 نفر)، روسای هیئت های ورزشی استان خوزستان (46 نفر) و نایب رئیسان آن ها (40 نفر)، در مجموع 116 نفر بود. حجم نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه مهارت فردی و مهارت سازمانی کرمی مقدم (1377) با آلفای کرونباخ به ترتیب 69/0 و 68/0 استفاده شد. روایی سازه پرسش نامه ها نیز به روش تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی و تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و ANOVAیک راهه انجام شد. نتایج نشان داد که بین مهارت فردی و مهارت سازمانی مدیریت زمان ارتباط مثبت و معنی داری وجود داشت (05/0= α؛ 248/0r =). بین مهارت فردی صرفا با دو بعد برنامه ریزی عملیاتی (34/0r =) و مدیریت ارتباطات (23/0=r) نیز ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0= α). در مقایسه مهارت های مدیریت زمان با توجه به ویژگی های فردی مدیران، صرفا بین مهارت سازمانی آن ها بر اساس جنسیت تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0= α؛ 422/2t=)، به طوری که زنان مهارت سازمانی بالاتری را گزارش کردند.
    کلیدواژگان: مدیریت زمان، اولویت بندی اهداف و فعالیت ها، رفتارهای زمانی، مدیران تربیت بدنی
  • همایون عباسی، سید نصرالله سجادی، انوشیروان کاظمنژاد صفحه 85
    امروزه متغیر فرهنگ سازمانی کانون اصلی تحلیل در بسیاری از پژوهش های سازمانی است. این سازه در سال های اخیر جایگاه ویژه ای در حوزه تحقیقات مدیریت ورزشی کسب کرده است. هدف این مطالعه اعتباریابی و بررسی خصوصیات روان سنجی ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی (OCAI) برمبنای مدل چارچوب ارزش های رقابتی (CVF) (کامرون و کویین، 1999) در فدراسیون های ورزشی ایران بود. تحقیق حاضر از نوع مطالعات همبستگی (تحلیل ماتریس کواریانس یا همبستگی از نوع تحلیل عاملی با روش تحلیل مولفه های اصلی) است. جامعه آماری پژوهش شامل 52 فدراسیون ورزشی، به تعداد 703 نفر کارشناس بود. در روش تحلیل عاملی تاییدی (CFA)، تعداد نمونه ها براساس تعداد متغیرها تعیین شده است که در این پژوهش 253 نفر (77/83%) به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه نهایی انتخاب شدند. داده های تحقیق به وسیله ابزار OCAI جمع آوری شدند و روایی سازه نیز با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار LISREL نسخه 70/8 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که ابزار OCAI سازه ای چندبعدی است و عوامل چهارگانه آن به صورت نیمرخ های فرهنگی: طایفه ای (6 سوال)، متخصص سالاری (6 سوال)، بازار (6 سوال) و سلسله مراتبی (6 سوال) تایید شدند. نتیجه دیگر پژوهش، ازطریق محاسبه ثبات درونی ابزار OCAI، با استفاده از آلفای کرونباخ (86/0)، مناسب بودن پایایی ابزار OCAI را تایید کرد. با توجه به تایید خصوصیات روان سنجی ابزار OCAI و مشخص شدن نیمرخ های فرهنگی در تحلیل عاملی، به نظر می رسد ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی برمبنای مدل چارچوب ارزش های رقابتی، ابزار و چارچوب نظری مناسبی جهت سنجش فرهنگ سازمانی در سازمان ها (فدراسیون ها)ی ورزشی ایران است. بنابراین، پیشنهاد می شود پژوهشگران مدیریت ورزشی با استفاده از این ابزار، به سنجش فرهنگ سازمانی در سازمان های ورزشی بپردازند.
    کلیدواژگان: ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی، مدل چارچوب ارزش های رقابتی، فدراسیون های ورزشی، تحلیل عاملی تاییدی
  • حسین علی محمدی، فریدون تندنویس، فریده هادوی صفحه 99
    هدف این مطالعه مقایسه عوامل موثر بر حضور تماشاگران ورزشی لیگ های برتر فوتبال، بسکتبال و والیبال بود. نمونه مطالعه 500 نفر تماشاگر از هر لیگ بود که به طور تصادفی از میان تماشاگران حاضر در ورزشگاه ها انتخاب شدند. این پژوهش مطالعه ای کاربردی است که به صورت پیمایشی انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آمار توصیفی شامل شاخص های گرایش مرکزی و شاخص های پراکندگی و آمار استنباطی آزمون تحلیل عامل تاییدی، آزمون لوین جهت تعیین تجانس واریانس، آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون ولچ برای مقایسه میانگین ها در عوامل شناسایی شده و آزمون های تعقیبی LSD و TAMHANE `S بودند که با به کارگیری نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شدند. نتایج 8 عامل را، که مجموعا 75/53 درصد از واریانس عوامل موثر بر حضور تماشاگران را تبیین می کند، نشان داد. این عوامل شامل تاسیسات، اطلاعات و جذابیت، عملکرد و قدمت تیم ها، زمان بندی و اطلاع رسانی، پیروزی نیابتی، تعامل و گریز و هیجان بودند. نتایج در بخش آزمون فرضیات نشان داد به جز عامل تاسیسات و عامل زمان بندی و اطلاع رسانی، هر سه گروه تماشاگران فوتبال، بسکتبال و والیبال لیگ برتر، در سایر عوامل تفاوت معنی داری با یکدیگر دارند. یافته های این مطالعه نشان داد درکنار اینکه میانگین عوامل مختلف موثر در حضور تماشاگران لیگ های برتر فوتبال، بسکتبال و والیبال با یکدیگر متفاوت اند، از اولویت بندی متفاوتی نیز برخوردارند.
    کلیدواژگان: تماشاگران ورزشی، حضور، فوتبال، بسکتبال، والیبال، ایران
  • بهرام جوانمردی، هادی باقری صفحه 113
    هدف این پژوهش مقایسه وضعیت ایمنی و بهداشتی اماکن سرپوشیده ورزشی اداره کل تربیت بدنی و سازمان آموزش و پرورش استان همدان با استانداردها بود. پژوهش از نوع علی- مقایسه ای و از نظر هدف کاربردی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل اماکن ورزشی سرپوشیده اداره کل تربیت بدنی استان همدان (130N=) و سازمان آموزش و پرورش (51N=) این استان به استثنای استخرها و نمونه پژوهش برابر با جامعه بود. گردآوری داده ها به شکل میدانی و با استفاده از دو چک لیست ارزشیابی ایمنی و بهداشت تجهیزات و اماکن سرپوشیده ورزشی فرزام (1388) انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (شامل آزمون تی تک نمونه ای و تی مستقل) و با نرم افزار spss.15 انجام شد.
    نتایج نشان داد که وضعیت ایمنی و بهداشت اماکن ورزشی سرپوشیده اداره کل تربیت بدنی و سازمان آموزش و پرورش استان همدان، از نظر همه مولفه های تحت بررسی در مقایسه با استانداردها به طور معنی داری در سطح پایینی قرار داشتند (05/0= α). وضعیت ایمنی و بهداشت تاسیسات و ساختمان اماکن سرپوشیده ورزشی اداره کل تربیت بدنی و سازمان آموزش و پرورش نیز به لحاظ وضعیت حفاظ ها، بنا، نور و صوت، سرویس های بهداشتی، رختکن و دوش ها، تهویه و دما ساز با یکدیگر تفاوت معنی داری داشتند، به طوری که اداره کل تربیت بدنی وضعیت بهتری داشت. در مقایسه وضعیت ایمنی و بهداشت تجهیزات سالن های ورزشی فوتسال، هندبال، والیبال، بسکتبال و بدمینتون و نیز مناطق فعالیت سالن های ورزشی مزبور تفاوت معنی داری بین دو سازمان مشاهده شد، به طوری که سازمان آموزش و پرورش در وضعیت بهتری قرار داشت.
    کلیدواژگان: تاسیسات و ساختمان، ناحیه فعالیت، تجهیزات ورزشی
  • وحید ساعتچیان، حمیدرضا صفری، سیدمهدی رسولی، عیسی اسکندری، علیرضا الهی صفحه 125
    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط کیفیت خدمات، رضایت مندی و وفاداری با قصد حضور آتی مشتریان در مراکز آمادگی جسمانی و ایروبیک شهرستان رشت است. پژوهش حاضر کاربردی و از نوع همبستگی است که به شکل میدانی صورت گرفت. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مشتریان باشگاه ها و مراکز آمادگی جسمانی و ایروبیک شهرستان رشت که دست کم یک سال سابقه فعالیت ورزشی داشته اند را تشکیل دادند که با توجه به تعداد جامعه گزارش شده از اداره کل تربیت بدنی شهرستان (150 نفر) و طبق فرمول تعیین نمونه مورگان 108 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های استاندارد کیفیت خدمات (QSS) الکساندریس (1999)، وفاداری مشتریان (ALS) آلن (1990)، رضایت مشتری (OCS) ویکتور (2002) و تصمیمات رفتاری آتی (BFIS) بری (1996) استفاده شد (8).
    نتایج نشان داد بین متغیر کیفیت خدمات با وفاداری (395/0r=)، رضایت مندی و قصد حضور آتی(486/0r=) رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (05/0P≤). بین وفاداری با رضایت مندی(286/0r=) و قصد حضور آتی (524/0r=) مشتریان نیز رابطه مثبت و معنی داری مشاهده شد (05/0P≤). درنهایت رضایت مندی مشتریان با قصد حضور آتی آن ها (505/0r=) رابطه مثبت و معنی داری داشت (05/0P≤). نتایج آزمون رگرسیون نشان داد تنها رضایت مندی (745/4t=) و وفاداری (185/3t=) قابلیت پیشگویی قصد حضور را داشتند و متغیر کیفیت خدمات نقش متغیر واسطه یا بینابین را ایفا کرد (05/0P≤).
    با عنایت به یافته ها، مسئولان و مدیران باشگاه های آمادگی جسمانی و ایروبیک، با ارزیابی مستمر وضعیت موجود و ارائه خدمات ملموس تر به مشتریان شرکت کننده، نقش بسیار مهمی درجهت رضایت و وفاداری این افراد برعهده دارند و می توانند حضور مجدد این گروه را تضمین کنند.
    کلیدواژگان: باشگاه ورزشی، کیفیت خدمات، رضایت مندی، وفاداری، تمایل به حضور
  • حسین پورسلطانی زرندی، فریدون تندنویس، مریم نادری صفحه 139
    هدف این تحقیق مطالعه ارتباط بین عدالت سازمانی ادراک شده توسط کارشناسان سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران با رضایت شغلی و تعهد سازمانی آنان است. به این منظور از سه پرسش نامه عدالت سازمانی رگو و کانها (2006)، پرسش نامه رضایت شغلی گانون (مقیمی، 1385) و پرسش نامه تعهد سازمانی استیرز و همکارانش (مقیمی، 1385) استفاده شد. پس از تایید روایی و پایایی (عدالت سازمانی 92/0=α، رضایت شغلی 96/0 =α و تعهد سازمانی 70/0=α)، پرسش نامه ها در بین نمونه آماری که 118 نفر از کارشناسان سازمان تحت مطالعه بود توزیع گردید. در این تحقیق از شاخص های توصیفی و آزمون های ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده کردیم. یافته ها نشان داد در بین مولفه های ادراک از عدالت سازمانی در سازمان تربیت بدنی ایران، مولفه عدالت توزیعی در پاداش (07/5± 67/10M=) کمترین امتیاز و مولفه عدالت تعاملی (61/2± 45/10M=) بیشترین امتیاز را (با توجه به حداکثر امتیازاتشان) دارا بودند. در کل ادراک از عدالت سازمانی در این سازمان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد (97/11 ±62/44M=، از حداکثر امتیاز 85). اما دو متغیر رضایت شغلی و تعهد سازمانی در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار گرفته است. همبستگی مثبت و معنی داری نیز بین رضایت شغلی با تعهد سازمانی (01/0>p و 431/0=r)، ادراک از عدالت سازمانی با رضایت شغلی (01/0>p و 457/0=r) و ادراک از عدالت سازمانی با تعهد سازمانی (05/0>p و 273/0=r) در سازمان تربیت بدنی ایران مشاهده شد. نتایج رگرسیون نشان داد که متغیر پیش بین (عدالت سازمانی) به طور مستقیم نمی تواند متغیر تعهد سازمانی (ملاک) را تبیین کند، اما ازطریق تحلیل مسیر، متغیرهای پیش بین رضایت شغلی و عدالت سازمانی به طور معنی داری متغیر ملاک (تعهد سازمانی) را تبیین می کنند و پیش بین معنی داری برای تعهد سازمانی هستند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، ابعاد عدالت سازمانی، تعهد سازمانی، رضایت شغلی
|
  • Abdolshai M., Farokhi A., Jaberi Moghadam A. A., Vaez Mosavi S. M. K., Kazemnejad A. Page 1
    Recent evidence suggest that massive amount of practice of a skill results in the development of a specific memory representation that is distinguished by its enhanced performance capability relative to the other members of the same class that is uniqe and termed 'Especial Skill'. This study aimed to investigate the emergence of special skill and reevaluation the visual-context hypothesisusing badminton players in three skill levels (expert, skilled, less-experienced). Subjects (10 players in each group, mean age=23.12 ±3.85 years) performered 100 backhand short serves at five distances (1.5, 2, 2.5, 3, 3.5 meters from net) in each of environmental conditions (normal and covered court). The regression analyze showed that accuracy in skilled group at 2 meters distance was significantly better than predicted by regression equation, supporting the especial Skill effect, but it wasn’t showed in two other groups. This specific advantage of practice at this point was not emerged at absence of visual cues that supported the visual-context hypothesis.
    Keywords: Motor control, Especial skill, Schema theory, Practice specificity
  • Besharat M. A., Ghahramani M. H., Ahmadi N. Page 13
    The aim of this study was to investigate different aspects of impulsivity in the athletes of contact and non-contact sports. volunteer participants were 60 athletes of contact (age: 25.9±4.6 years) and non-contact (age: 27.6±4.9 years) sports. Participants were asked to complete the Barratt’s Impulsivity Scale (BIS- 11) and participate in continuous performance test (CPT). Multivariate analysis of variance results indicated that there was significant difference between athletes participating in contact and non-contact sports in the continuous performance test items(F2,117= 3.27, p=0.001, partial η2=0.89) and impulsivity scale factors(F3,116=47.66, p=0.001, partial η2=0.55).So that, in the attentional, motor, and non-planning impulsiveness and at the number of correct recognition in continuous performance test, the athletes of contact sports get more points than the athletes of non-contact sports. In contrast, the athletes of non-contact sports get more points in the average of incorrect time and the number of incorrect recognition than the athletes of contact sports. Therefore This feature is effective in motor and non-motor behaviors of athletes in some special conditions that will appear as immediate and sustained function.
    Keywords: Sport, Attentional impulsivity, Non, planning impulsivity, Motor impulsivity, Continuous performance test
  • Khanjari Y., Arab Ameri E., Garooei R., Motashareei E., Hemayattalab R Page 25
    The purpose of current study was to consider a course of doing psychological skills training (PST) program on chosen mental skills and the performance of teenager female taekwondo athletes with mean age 16 years of Iranian national team in 2009. The current study is in tentative type and pre and post test design with control group. To do this 22 people (female) among invited people to the camp of taekwondo national team in teenager level for participation in Asian competition of Kish were randomized and then were separated into two groups of control (10) and experimental(12). Then both of them completed the OMSAT- 3 questionnaires in pre-test stage, so that to be evaluated from the view of mental skills and making check list for performance evaluation. According to gained results of questionnaires in pre-test stage and based on subjects weakness in skills of reaction to stress, fear controlling and concentration, an exercise package of purposing, goal setting, relaxation and imagery was used as PST program. After 4 months PST program of both groups was performed. Collected data was considered by independent statistical t-test. The results of this study showed that there is a significant difference between control and experimental groups in skills of reaction to stress and concentration after doing a course of PST program (P < 0.05). But there was no significant difference between these two groups in skill of fear controlling (P > 0.05). At last the results showed that there is a significant difference between control and experimental groups in performance after doing a course of PST program (P < 0.05).
    Keywords: PST program, Mental skills, Performance, Female Taekwondo players
  • Nourali J., Shafineya P., Shehni Yailagh M Page 35
    This study examined the relationship between coping strategies and performance–goal discrepancy (PGD) with positive and negative effects before and after the competition. Sixty-two Iranian male sprinter runners, aged from 21 to 26 years, completed the Brief COPE (Carver, 1997) and the PANAS (Watson, Clark, & Tellegen, 1988) questionnaire two hours before and six hours after the competition. The score performance–goal discrepancy (PGD) achieved from difference of person predicted record and competition record. The results showed that the relationship of problem-focused strategies and negative effect was negative and the relationship of emotion-focused strategies and positive effect was positive before and after the competition. Also the results showed that the relationship of problem-focused strategies and positive effect was positive after the competition. The results of path analysis did not indicated that coping strategies mediated the PGD and negative effect relationship, prior and after the competition.
    Keywords: Coping strategies, Performance–goal discrepancy (PGD), Positive, negative effects, Sprinter runner
  • Jananih., Tondnevis F., Mozaffari, S. A. A Page 47
    Conflict Management is a leadership interpersonal skill. Using proper leadership styles can lead to effective conflict management. This research aims to study the relationship between transformational and transactional leadership in Bass model (1985) with conflict management strategies in Iran futsal pro-leagues coaches. Coaches leadership style and conflict management strategies were measured by MLQ (1996) and OCCI (1991) questionnaires. Statistical population involves 360 players that 197 persons were selected randomly. Above questionnaires were distributed after determination of validity and reliability. In order to data analysis, descriptive statistics and inferential statistics were employed. In order to determine the relationship between leadership styles and conflict management strategies, pearson correlation coefficient was used. Results show that there was a significant positive relationship between transformational leadership style and collaborating strategy and there was a negative significant relationship with compromising, avoiding, accommodating and competing (p<0/01). There was a positive significant relationship between transactional leadership style with collaborating, compromising and competing strategies (p<0/01), negative significant relationship with avoiding (p<0/01) and accommodating (p<0/05) strategies. There was a negative significant relationship between laissez-fair leadership with collaborating and competing strategies (p<0/05), a positive significant relationship between laissez-fair leadership with avoiding and accommodating (p<0/01), and non significant relationship with compromising. According to this fact that collaborating strategy is sign of effective strategies, avoiding and competing are signs of noneffective strategies and compromising and accommodating strategies show combined use of conflict; it was infered that coaches transformational and transactional leadership have positive relationship with effective conflict management at this case the relationship with transformational style was stronger.
    Keywords: Coach, Conflict management, Transformational, transactional leadership styles
  • Maghsoudi Eiman H. R., Hadavi F Page 59
    The purpose of this study was comparing the current status of intramural program Iranian universities with ten years ago. In this study, the status of Intramural Program of Iranian Universities in three fields (educational, recreational, championship sport) regarding the number of implemented programs and participants in intramural program and active sports were compared. For investigation of status of intramural program in Iranian universities a researche-made questionnaire with acceptable face validity and (0.81 Cronbach alpha coefficients) reliability, was used. The statistical population included all Iranian universities and the statistical sample included 49 of total 60 universities covered by Ministry of Science, Research and Technology which was randomly selected. The research design was comparative. The result of present study comparison with those in ten years ago (Tondnevis, 1998). Inference statistical methods (Wilcoxon test for variable middle comparison) in level of (p≤ 0/05) was used as statistical method. The Findings indicated that there was not significant difference (p>0/05) between number of educational programs and recreational program in the last ten years, while significant difference (p≤0/05) was found in the number of teams participating in championship sport, Also there was not significant difference (p>0/05) between number of participants in educational programs, but the difference between number of participants in recreational programs was significant(p≤0/05). The result revealed significant difference between numbers of active sports in universities intramural. In conclusion the status of intramural sport program in Iranian universities has been improved regarding ten year ago.
    Keywords: Universities Intramural Sport Programs, Educational, Recreational, championship sport
  • Alam Z., Mozaffari S. A. A., Bagheri H., Marefat D Page 73
    The purpose of this study was to investigate the relationship between personal and organizational time management skills of directors of physical education administrations in Khuzestan province. Research design was correlational. The Statistical population of this study was consisted of general director and his assistants (N=6), managers of P.E offices (N=24), presidents (N=46) and vice presidents (N=40) of sports boards of Khuzestan province (N=116). The statistical sample was equal with the population. The data were collected with personal time management skill questionnaire (α=0/69) and organizational time management skill questionnaire (α=0/68) that made by Karami Moghadam in 1377. The construct validity of questionnaires determined by Confirmatory Factor Analysis. In order to analyze data, descriptive statistics and inferential statistics, including Pearson’s correlation coefficient, independent t-test and one-way ANOVA, were used. Test results showed that there was a positive and significant relationship between personal and organizational time management skills. Also, there was a significant relationship between individual time management skill and two dimensions of organizational time management skill (i.e. operational planning and management of communications). Furthermore, there was significant difference between organizational time management skills of directors according to their gender. In other words, women directors showed higher organizational time management skill than men.
    Keywords: Time management, Time behaviors, Prioritizing activities, goals, P.E. managers
  • Abbasi H., Sajjadi S. N., Kazemnejad A Page 85
    Today, the organizational culture variable is the main focus of analysis in many organizational studies. In the last years, this construct, has found special status in the field of sport management researches. This study aims to validate and investigate the psychometric properties of organizational culture assessment instrument (OCAI) based on the competing values framework model (CVF) in Iranian sport organizations (federations). The methodology of the present research is based on a correlation study (A factor analysis type of covariant matrix or correlation through principle components analysis method). The statistical population includes 52 sport federations (703 sport experts). In confirmatory factor analysis (CFA) method, the number of samples was determined according to the number of variables and 253 subjects (83.77%) were selected in a stratified random sampling method as final samples. The data were collected through OCAI and the construct validity, also, analyzed using LISREL 8.70 software and a CFA method. The results obtained showed that OCAI questionnaire was a multi-dimensional construct and the four OCAI factors were confirmed to be as cultural profiles: Clan (6 items), Adhocracy (6 items), Market (6 items) and Hierarchy (6 items). The other result, confirmed the OCAI reliability suitability by computing internal consistency through cronbach α test (r=0/86). Considering the confirmation of psychometric properties of OCAI and cultural profiles in factor analysis, organizational culture assessment instrument (OCAI) based on the competing values framework model (CVF) seems to be an appropriate instrument and theoretical framework for assessing the organizational culture in Iranian sports organizations (federations). Therefore, it is suggested that sport management researchers attempt to assess the organizational culture by using OCAI questionnaire in Iranian sport organizations.
    Keywords: Organizational Culture Assessment Instrument (OCAI), Competing Values Framework (CVF), Sport Federations, Confirmatory Factor Analysis (CFA)
  • Alimohammadi H., Tondnevis F., Hadavi F Page 99
    The purpose of this study was comparison of factors that affecting on spectators of football, basketball, and volleyball professional leagues. The statistical sample of this study was 500 spectators from each league that randomly selected from attendant spectators in stadiums. For statistical analysis of data used descriptive and inferential statistics methods includes Pearson correlation coefficient for determining consistency coefficient and criterion validity of questionnaire, Cronbache's alpha, explorative and confirmatory factor analysis, Levin, one way Anova, welch, LSD and Tamhane`s tests by SPSS and Amos soft wares. Result showed 8 factors that affecting on spectators attendance and these factors indicated. 75% of variance. These factors were facility, information- attractiveness, performance- antiquity, timing- informing, interaction- escape and excitement. Internal consistency of final edition research questionnaire was. 89. Result of hypotheses showed that all of 3 football, basketball and volleyball spectators groups have significant differences in mentioned factors except facility and timing- informing factors. Result of this research displayed that mean of factors affecting football; basketball and volleyball spectators` attendance are different among them and also in priority of them.
    Keywords: Sport spectators, Attendance, Football, Basketball, Volleyball, Iran
  • Javanmardi B., Bagheri H Page 113
    The aim of this study was a comparison between indoor sport facilities and equipments general administration of physical education and education ministry of Hamedan province with standards in term of safety and hygiene. Statistical population of this study includes the indoor sport facilities of hamedan province’s general administration of physical education (N=130) and education ministry (N=51) except pools. The sample was equal with the population. Data collection is done with the field method and it is used of safety and hygiene evaluation checklists that were made by Farzam (1388). For data analysis, descriptive statistics and inferential statistics, including single sample t-test and independent t-test, were used. The results showed that indoor sport facilities and equipments of both Hamedan’s general administration of physical education and education ministry, in comparison with the standards, were in a low level that this difference was significance (α=0/05). Also, in comparison of indoor sport facilities and building's safety and hygiene condition between two studying organizations, there was significant differentiation in terms of fences, building, light and sound, air conditioner, toilet seats, and dressing rooms and showers condition, also, general administration of physical education was better than education ministry. In comparison of safety and hygiene of equipments and activity zones of sport indoor facilities (football, handball, basketball and badminton), there was significant difference between two organizations so that education ministry was better than general administration of physical education (α=0/05).
    Keywords: Facilities, buildings, Activity zone, Sports equipments
  • Saatchian V., Safari H., Rasooli S. M., Eskandari E., Elahi A. Page 125
    The purpose of this study was to determine the relationship of service quality, customer satisfaction and attitudinal loyalty on future intention of participations in fitness and aerobic centers of Rasht Township. The design of this study was correlational. The population of study includes all costumers of aerobic and fitness centers in Rasht that have one year attendance in this clubs. So, According to Morgan sampling tables and populations of the customers in this clubs that were 150 people, 108 samples elected randomly. To gather data, standard questionnaire of service quality (QSS) Alexandris (1999), customer loyalty (AIS) Alen (1990), customer satisfaction (OCS) Victor (2002) and behavioral future intention (BFIS) Bery (1996) was used(8). Results indicated that there was a positive and significant relation between service qualities with loyalty (r=0/395), satisfaction and behavioral future intention(r=0/486, P≤0/.5). Also there was positive and significant relation between loyalty with satisfaction(r=0/286) and behavioral future intention(r=0/524) and finally customer satisfaction had positive and significant relation with behavioral future intention(r=0/505, P≤0/.5). Regression test showed that only customer satisfaction (t=4/745) and loyalty (t=3/185) can predict behavioral future intention and service quality was mediator variable (P≤0/.5). According to the results, it should be considered that fitness and aerobic club managers should play an important role in customer satisfaction by providing more tangible services to attracting loyal customers.
    Keywords: Sport Club, Service Quality, Satisfaction, loyalty, Future Behavioral Intention
  • Poursoltani Zarandi H., Tondnevis F., Naderi. M Page 139
    The present study explored the justice with job satisfaction and organizational commitment relationship between perception of organizational using a field sample. In the case, three questionnaires of organizational justice by Rego and Cunha (2006), job satisfaction by Gannon (Moghimi, 1385) and organizational commitment by Steers et al (Moghimi, 1385) are used. Validity and reliability confirmed (Organizational justice α=0.92, Job satisfaction α=0.96, Organizational commitment α=0.70). Sample for the present study consisted of 118 experts working in the physical education organization of Iran. In this research descriptive statistics, coefficient of correlation and regression are used. Results show that among the subscales of organizational justice of I.R.I physical education organization the minimum score is for subscales of rewards distribution Justice (M=10.67± 5/07) and the maximum score for subscales of interpersonal Justice (M=10.45± 2/61) (according to their maximum scores). Totally in this organization, organizational justice isnt in a proper situation (M=44/62± 11/97 out of maximum score of 85). But variables of job satisfaction and organizational commitment relatively are in a proper situation. The results of research show that job satisfaction was significantly related to organizational commitment. Also Regression analysis of the obtained data indicated that organizational justice was significantly related to job satisfaction whereas Organizational justice was not found to be related significantly with organizational commitment. Through path analysis, job satisfaction and organizational justice was significantly related to Organizational commitment.
    Keywords: Organizational justice, Subscales of Organizational justice, Organizational commitment, Job satisfaction