فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 9 (بهار و تابستان 1394)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 9 (بهار و تابستان 1394)

  • بهای روی جلد: 25,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/06/31
  • تعداد عناوین: 11
|
  • شهرام نظرپوری، حسن خلجی، علیرضا بهرامی، داریوش خواجوی صفحه 1
    اکرمن هوش و توانایی حرکتی را دو توانایی مهم در سه مرحله یادگیری (شناختی، حرکتی و خودکاری) فیتز و پوسنر دانسته است. بنابر این هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین بهره هوشی، آمادگی حرکتی و ویژگی های آنتروپومتریکی با مراحل یادگیری مهارت های پایه بسکتبال است. جامعه آماری این پژوهش، به تعداد 1054 نفر شامل کلیه کودکان پسر 9 تا 11 ساله مدارس شهر الشتر، بود که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، 60 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه بهره هوشی ریون، آزمون های استاندارد آمادگی حرکتی و آزمون های مهارتی بسکتبال ایفرد بوده است. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی انجام شد. همبستگی بین بهره هوشی و اجرای مهارت های پایه بسکتبال در مرحله شناختی یادگیری معنادار و در بالاترین حد خود قرار داشت. این همبستگی در مراحل حرکتی و خودکاری یادگیری نیز معنادار بود ولی کاهش نشان داد. همبستگی بین آمادگی حرکتی و ویژگی های آنتروپومتریکی با اجرای مهارت های پایه بسکتبال، در مراحل شناختی و حرکتی یادگیری پایین ولی معنادار بود و در مرحله خودکاری یادگیری به بالاترین حد خود رسید. آمادگی حرکتی و ویژگی های آنتروپومتریکی در مرحله خودکاری و بهره هوشی در مرحله شناختی یادگیری مهارت های شوت، پاس و دریبل بسکتبال مهم تر هستند.
    کلیدواژگان: هوش، ویژگی های آنتروپومتریکی، یادگیری حرکتی، مرحله شناختی، مرحله حرکتی، مرحله خودکاری
  • محمد مهدی خیرخیز، عباس بهرام صفحه 13
    مطالعه حاضر اثربخشی تمرکز توجه بیرونی دور در مقابل تمرکز توجه بیرونی نزدیک و ترجیح افراد در انتخاب کانون توجه بر اجرا را بررسی کرده است. تعداد 20 نفر از دانشجویان پسر تربیت بدنی برای حضور در این پژوهش به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از تکلیف پرتاب دارت استفاده شد و دستورالعمل های مربوط به جهت توجه، تمرکز بیرونی نزدیک (پرواز دارت) و تمرکز بیرونی دور (نقطه مرکز دارت) به مشارکت کنندگان آموزش داده شد. از مشارکت کنندگان خواسته شد تمرکز توجه ترجیحی خود را پس از انجام دو پرتاب تحت هر دو وضعیت توجه بیرونی بدون آگاهی از نتیجه انتخاب کنند. مشارکت کنندگان 2 بلوک 24 کوششی را تحت هرکدام از وضعیت های توجه با ترتیب تمرکز (ترجیح- غیرترجیح) به صورت برابر اجرا کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t همبسته و t مستقل انجام گرفت و سطح معنی داری برای کلیه روش های آماری 05/0P< در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد افراد صرف نظر از نوع ترجیح انتخابی خود، در تمام حالت ها در وضعیت تمرکز توجه بیرونی دور دقت بیشتری در اجرا پرتاب دارت دارند. بدون درنظرگرفتن ترتیب تمرکز افراد، یافته های تحقیق حاضر شواهدی ارائه می کند مبنی بر اینکه اثر فاصله در تمرکز توجه پدیده ای کلی است و به ترجیحات افراد منوط نیست.
    کلیدواژگان: تمرکز توجه، مسافت توجه، ترجیح تمرکز، پرتاب دارت
  • مالک احمدی، حسین برهانی صفحه 21
    هدف تحقیق حاضر، تعیین تاثیر انواع فاصله کانون تمرکز توجه بر دقت، اثربخشی، و ادراک از عملکرد در اجرای مهارت سرویس پرشی والیبالیست های حرفه ای بود. 12 بازیکن حرفه ای، چهار بلوک 8 کوششی (4 کوشش برای سنجش دقت، 4 کوشش برای سنجش اثربخشی) سرویس پرشی را در چهار وضعیت آزمایشی مختلف (بدون دستورالعمل، توجه درونی به حرکت دست، توجه بیرونی نزدیک به حرکت توپ، و توجه بیرونی دور به منطقه هدف یا بازیکن هدف) انجام دادند. داده های حاصل از دقت، اثربخشی، و ادراک از عملکرد، به ترتیب ازطریق مناطق هدف گذاری شده، روش تحلیل اثربخشی سرویس والیبال، و سیاهه خودسنجی به دست آمد. نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر نشان داد که دقت، اثربخشی، و ادراک از عملکرد در وضعیت تمرکز توجه بیرونی دور بهتر از وضعیت تمرکز توجه درونی و بیرونی نزدیک است. همچنین، تفاوت معنی داری، فقط در ادراک از عملکرد بین وضعیت تمرکز بیرونی دور نسبت به وضعیت بدون دستورالعمل توجه وجود داشت. در کل، نتایج این تحقیق از یافته های اخیر مبنی بر اثر منفی تمرکز توجه درونی و اثر تسهیل کننده توجه بیرونی، به ویژه توجه بیرونی دور، حمایت می کند.
    کلیدواژگان: تمرکز توجه، فاصله کانون توجه، بازیکن حرفه ای، سرویس پرشی والیبال
  • سوسن نصیری، فرهاد قدیری، فائزه دهقان، مهدیه رضایی، بهناز مسرت صفحه 31
    هدف تحقیق حاضر، مقایسه اثربخشی دارودرمانی، تمرین های ادراکی- حرکتی و درمان ترکیبی در کارکردهای توجهی کودکان 12-6 ساله با اختلال کمبود توجه-بیش فعالی است. در این مطالعه نیمه تجربی 3 گروه 12 نفره دختر و پسر (6-12سال) با اختلال کمبود توجه-بیش فعالی به صورت دردسترس و براساس پیش آزمون انتخاب شدند. ابزار این پژوهش، پرسش نامه کانرز والدین، سیاهه رفتاری کودکان و آزمون عملکرد مداوم بود. برنامه حرکتی منتخب که شامل تمرین های ادراکی – حرکتی بود به مدت 18جلسه در 6 هفته برای کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه-بیش فعالی اجرا و داروهای منتخب ریتالین و ریسپریدون مصرف شد. تحلیل داده ها با نرم افزار Spss16 انجام شد و از روش آزمون تحلیل واریانس اندازه های مکرر جهت بررسی تاثیر هر روش بر آزمودنی ها و تحلیل واریانس یک طرفه برای آزمون تفاوت میانگین نمرات آزمودنی ها در زیرمولفه های آزمون عملکرد مداوم برای مقایسه روش های مختلف درمانی استفاده شد. با سطح اطمینان 95 درصد در مولفه های آزمون عملکرد مداوم (نقص توجه، تکانشگری و زمان واکنش) قبل و بعد از اجرای روش های اختلاف معنی داری دیده شد. نتایج تحقیق وجود تفاوت معنی دار بین اثربخشی گروه های دارودرمانی، تمرین های ادراکی-حرکتی و درمان ترکیبی در کارکردهای توجهی کودکان 6-12 ساله با اختلال کمبود توجه-بیش فعالی در سطح اطمینان 95 درصد را تایید نکرد و اثربخشی روش ها در مولفه های نقص توجه و زمان واکنش با روش های دیگر مشابه است. اما اثر روش ترکیبی در مقایسه با روش دارودرمانی بر متغیر تکانشگری بیشتر است.
    کلیدواژگان: دارودرمانی، تمرین های ادراکی، حرکتی، درمان ترکیبی، کارکردهای توجهی، اختلال کمبود توجه، بیش فعالی
  • زینب آنت، سید نصرالله سجادی، محمد خبیری صفحه 47
    ملی گرایی در مصرف، شکلی اقتصادی از ملی گرایی است که باورهای مصرف کنندگان را درباب مناسب بودن یا درحقیقت اخلاقی بودن خرید کالا شکل می دهد و موضوع بسیاری از تحقیقات قرار گرفته است. در تحقیق حاضر 278 نفر از میان 965 دانشجوی دوره کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه های منتخب شهر تهران و کرج به عنوان نمونه آماری تحقیق با استفاده از جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری تحقیق مقیاس 17 سوالی CETSCALE شیمپ و شارما (1987) و پرسش نامه حسین زاده (1386) است که پایایی آن 841/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون من -ویتنی در نرم افزار spss با سطح معناداری 05/0p< استفاده شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که دانشجویان تربیت بدنی ازنظر ملی گرایی مصرفی در درجه پایینی قرار دارند. علاوه بر این، بین ملی گرایی و وطن پرستی رابطه ای به دست نیامد، درحالی که رابطه ای منفی بین جهان گرایی و ملی گرایی مصرفی دانشجویان وجود داشته است. همچنین در متغیرهای ملی گرایی مصرفی، جهان گرایی و ارزیابی از محصولات ورزشی داخلی بین دختران و پسران تفاوت وجود دارد. دختران ملی گراتر از پسران هستند و ارزیابی بهتری نیز از کالاهای ورزشی داخلی دارند در مقابل، پسران از جهان گرایی بیشتری برخوردارند. درنهایت می توان گفت مصرف کنندگانی با ملی گرایی مصرفی پایین، ارزیابی پایینی از محصولات داخلی دارند و بالعکس.
    کلیدواژگان: ملی گرایی مصرفی، وطن پرستی، جهان گرایی، ارزیابی کالاهای ورزشی داخلی و خارجی
  • حسین کردلو، علیرضا الهی، عباس خدایاری صفحه 61
    این مطالعه به منظور استانداردسازی ابزار سنجش باورپذیری تبلیغات ازطریق ورزش انجام شد. پس از اخذ مجوز از صاحب پرسش نامه (پیون، 2006)، پژوهش با استفاده از روش سه مرحله ای ترجمه و در مطالعه ای مقدماتی اجرا شد. جامعه آماری پژ‍وهش تماشاگران حاضر در استادیوم آزادی بودند. نمونه آماری به صورت تصادفی (342=n) انتخاب شد. ابزار اندازه گیری شامل 27 سوال درقالب هفت مولفه باور (اقتصادی بودن، اطلاعات محصول، خوشایند بودن، نامفهوم-بودن، مادی گرایی، تصویر و نقش اجتماعی، آزاردهنده بودن) با استفاده از روش امتیاز گذاری پنج ارزشی لیکرت تحت ارزیابی قرار گرفت. جهت تعیین روایی صوری و محتوایی ازنظر صاحبنظران بازاریابی ورزشی استفاده شد. جهت تعیین روایی سازه ابزار از روش تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار لیزرل استفاده شد. تحلیل روایی سازه ابزار نشان داد گویه های پرسش نامه از بار عاملی مناسبی برخوردارند. نتایج نشان داد شاخص های مدل از برازش خوبی برخوردار است؛ به طوری که 45/2 df=/2x، 065/0RMSEA=،94/0 GFI=،95/0AGFI= حاکی از تایید شاخص ها است. نتایج نشان داد ضرایب پایایی آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی هفت مولفه باور در حد مقبولی است. با توجه به تایید ابزار مذکور در این مطالعه، محققان آتی می توانند از ابزار حاضر جهت تعیین میزان باورپذیری تبلیغات ازطریق ورزش استفاده کنند.
    کلیدواژگان: ابزار اندازه گیری، روایی و پایایی، باورپذیری تبلیغات ازطریق ورزش، تحلیل عاملی تاییدی(CFA)، استانداردسازی
  • مژده ایرانمنش، اسماعیل شریفیان صفحه 73
    امروزه وفاداری مشتریانبه نام تجاری کلید موفقیت تجارت محسوب می شود. هدف این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر وفاداری کارگزاران باشگاه ها و بازیکنان در خرید محصولات ورزشی به نام تجاری پوشاک ورزشیاست. روش تحقیق این پژوهش پیمایشی بود. جامعه آماری را کارگزاران خرید پوشاک ورزشی (مدیرعامل و قائم مقام باشگاه، سرپرست، سرمربی و مربیان تیم90=N) و بازیکنان شرکت کننده در یازدهمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران (463=N) تشکیل دادند. نمونه پژوهش60 نفر از کارگزاران خرید در باشگاه ها و 263 نفر از بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران بودند. ابزار جمع-آوری داده ها پرسش نامه وفاداری به نام تجاری ونگ فونگ ویاهیاها (2008) با پایایی 82/0= α بود. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه با استفاده از نظر استادان بازاریابی ورزشی بررسی و تایید شد. تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق بااستفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنف، آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر، آزمون تعقیبی بونفرونی و آزمون تی مستقل انجام شد. یافته های تحقیق نشان داد که عوامل کیفیت پوشاک ورزشی، مدل و نام تجاری از سایر عوامل در وفاداری به نام تجاری پوشاک ورزشی موثرتر بوده (P<0/05) و عوامل کیفیت خدمات و قیمت بین دیدگاه گروه تصمیم گیرندگان خرید و بازیکنان در باشگاه های لیگ برتر فوتبال تفاوت معنی داری وجود ندارد (P<0/05).
    بنابراین پیشنهاد می شود مدیران و برنامه ریزان صنعت تولید داخلی پوشاک ورزشی برای افزایش وفاداری به نام تجاری به عوامل کیفیت خوب و مدل مطلوب پوشاک ورزشی توجه کنند و با استفاده از استراتژی های توسعه و ترویج، کیفیت خدمات و قیمت گذاری، نام تجاری خود را در میان مشتریان گسترش دهند. از به این وسیله می توانند زمینه افزایش وفاداری مشتریان و درنتیجه حفظ منافع بلند مدت بنگاه اقتصادی خود را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: وفاداری، نام تجاری، پوشاک ورزشی، فوتبال، ایران
  • مرجان صفاری، محمد احسانی، مجتبی امیری صفحه 83
    جوهره علم برپایه مدل های فراگیر است نه داده های پراکنده، زیرا داده ها درقالب مدل می توانند کشف، تبیین و تعبیر شوند. فقدان مدل های قابل اتکا در ورزش و به ویژه ورزش همگانی در ایران محقق را بر آن داشت تا به دستیابی مدل ورزش همگانی در ایران اهتمام ورزد. هدف این مطالعه، ارائه مدلی به منظور اندازه گیری و تحلیل ورزش همگانی ایران است. بدین منظور از پرسش نامه 66 سوالی مبتنی بر مدل ورزش همگانی ایران (برآمده از مطالعه ای کیفی به روش گراندد تئوری) استفاده شد. مقدار مجذورکای مدل، برابر با 76/385، شاخص برآورد ریشه میانگین مجذورخطا برابر با 082/0 ، شاخص نیکویی برازش برابر با 95/0 و شاخص نیکویی برازش اصلاح شده برای درجات آزادی مدل نیز برابر با 94/0 بود؛ بنابراین، این مقادیر حاکی از برازش خوب مدل است. این مدل بیان می کند که مشارکت مردم در ورزش از زمینه های گسترده تر اثر می پذیرد. این مدل نمایش ساده ای از ورزش همگانی ایران است و اجزای اساسی ورزش همگانی ایران را نشان می دهد. برپایه این مدل می توان فرآیند ورزش همگانی ایران را تجزیه و تحلیل کرد و به نوعی دسته بندی جدید دست یافت.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، ایران، مدل سازی معادلات ساختاری
  • میرحسن سیدعامری، محمد امین صیادی، میترا محمدی صفحه 95
    هدف از پژوهش حاضر، تبیین وضعیت شاخص های بازاریابی گردشگری ورزشی از دیدگاه کارشناسان ورزش و گردشگری استان آذربایجان غربی است. پژوهش حاضر علی-مقایسه ای بوده و به صورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری کارشناسان سازمان گردشگری (39 نفر) و کارشناسان اداره های ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی (45 نفر) بوده اند. نمونه پژوهش به صورت تمام شمار و غیرتصادفی هدفمند (N=n=74) انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسش نامه شاخص های بازاریابی گردشگری ورزشی بیدختی و نظری (1388) با پایایی 82درصد است. روایی نیز با نظر متخصصان مدیریت ورزشی لحاظ شد. برای مقایسه وضعیت موجود و مطلوب، از آزمون ویلکاکسون و برای مقایسه میانگین مولفه ها با میانگین طیف مد نظر، از آزمون تی تک نمونه ای و برای رتبه بندی شاخص ها از آزمون فریدمن استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد بین وضعیت مطلوب و وضعیت موجود، در مولفه های تعدیل سرمایه گذاری کلان-کشوری، توسعه زیرساخت ها، توجه به جاذبه های گردشگری، فعالیت های تبلیغاتی و تنظیم راهبردها براساس توزیع جاذبه ها تفاوت معناداری وجود دارد و در تمام موارد، میانگین امتیاز وضع موجود کمتر از وضعیت مطلوب است. یعنی شاخص های مذکور در وضعیت موجود توانمند نشده اند و نیاز به بازنگری دارند تا به وضعیت بهینه برسند. براساس نتایج، مدیران از شاخص های بازاریابی گردشگری ورزشی به مثابه روشی کارآ و موثر استفاده نمی کنند، درحالی که مشخص شد استفاده از این روش ها از دلایل توسعه بازاریابی گردشگری ورزشی است. نتیجه این عوامل جایگاه سازی مثبت صنعت گردشگری ورزشی استان در ذهن گردشگران است و نهایتا اینکه گردشگری ورزشی استان آذربایجان غربی توسعه می یابد و سهم بازار گردشگری استان افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: جاذبه های گردشگری، گردشگری ورزشی، بازاریابی گردشگری ورزش
  • محسن غفرانی صفحه 109
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش انگیزه در هویت تیمی هواداران فوتبال در دانشگاه سیستان و بلوچستان بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و با توجه به هدف از نوع کاربردی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان و کارمندان دانشگاه سیستان و بلوچستان است که در سال تحصیلی 92-1391 در این دانشگاه مشغول به تحصیل و خدمت بوده اند. ازآنجاکه حجم جامعه آماری بیش از 10000 نفر بود، براساس جدول نمونه گیری مورگان، تعداد نمونه 384 نفر تعیین شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های هویت تیمی تریل و جیمز (2001) و انگیزش گائو و همکاران (2009) استفاده شد. روایی پرسش نامه ها را استادان تربیت بدنی تایید کردند و پایایی پرسش نامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 94/0 و 88/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که انگیزش هواداران رابطه معنی داری با هویت تیمی آنان دارد (68/0= R و05/0 p<). همچنین به جز متغیر گریختن (فرار از روزمرگی)، بقیه متغیرها (تعامل اجتماعی، سرگرمی، وابستگی تیمی، موفقیت و خانواده) توانستند پیش بین معناداری برای هویت تیمی و پیش-بینی کننده قوی تری برای هویت تیمی باشند (514/0=ضریب استاندارد سرگرمی ).
    کلیدواژگان: هویت تیمی، انگیزه، دانشجویان، هواداران فوتبال
  • شمس الدین رضایی، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، مجتبی امیری صفحه 119
    یکی از رویکردهای درآمدزایی و توسعه پایدار اقتصادی باشگاه ها در کشورهای صاحب فوتبال، ثبت این باشگاه ها به-عنوان بنگاه های تجاری مانند شرکت ها و موسسات تجاری دیگر است. بنابراین، هدف این پژوهش طراحی سازوکار موثر تجاری سازی باشگاه های فوتبال ایران است. به این منظور با استفاده از روش تحقیق کیفی با 31 نفر از نخبگان آگاه از موضوع مصاحبه های عمیق صورت گرفت. یافته های حاصل از تحلیل مصاحبه ها به ارائه دو مدل مفهومی مسیر پیشرفت باشگاه های فوتبال و سازوکار تجاری سازی آنها منجر گردید. مدل تجاری سازی بر چهار رابطه اصلی و کلان روابط ورزشی مطلوب، روابط اقتصادی مطلوب، روابط اقتصادی- ورزشی مطلوب و روابط کنونی حاکم بر فوتبال ایران و نیز 13 رابطه فرعی و خرد استوار است. نتایج نشان داد که دولت مهم ترین مانع در تجاری سازی باشگاه های فوتبال است. بیشتر متخصصان نیز به مقوله تجاری سازی در وضعیت موجود خوشبین نبودند.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، باشگاه های فوتبال، روش تحقیق کیفی
|
  • Sh Nazarpouri, H. Khalaji, A. Bahrami, D. Khajavi Page 1
    Ackerman (1988) states intelligence and motor ability as the two important abilities in three learning stages (cognitive, motor and autonomic) of Fitts and Posner. Therefore, the present study aims at investigating the relationship between Intelligence Quotient (IQ), motor fitness and anthropometric characteristics with basic basketball skills learning stages. The population includes all seven-to-eleven-year-old boys of Aleshtar city, 1054, 60 of whom were selected using random cluster sampling method. Data collection tools included Rion’s IQ inventory, standard tests of motor fitness, and basketball skill tests of Ifred. Statistical analysis was conducted using Pearson correlation coefficient and linear regression. Correlation between IQ and performance basic skills of basketball in cognitive stage of learning was significant and its peak. This correlation in motor and autonomic stages was also significant but decreased. On the other hand, the correlation of motor fitness and anthropometric characteristics with performance basic skills of basketball was low but still significant in cognitive and motor stages. This correlation reached its peak in autonomic stage. Motor fitness and anthropometric characteristics are more important in autonomic stage and IQ is more important in motor fitness in cognitive stages of learning shooting, passing and dribbling skills in basketball.
    Keywords: intelligence, anthropometric characteristics, motor Learning, cognitive stage, motor stage, autonomic stage
  • M. Kheirkhiz, A. Bahram Page 13
    The present study examined the effectiveness of distal versus proximal external foci of attentions a function of performers’ preferences for a certain focus. dart throwing task were used, and participants (N=20) were instructed to direct their attention either to the target (distal focus) or the flight of the dart (proximal focus). Participants were asked to select their preferred focus after one trial under each focus condition without knowledge of results. Subsequently, all participants performed two 24-trial blocks, one under each condition, with focus order (preferred first vs non-preferred)counterbalanced. Degree of significance was regarded as p
    Keywords: Attentional focus, Distance effect, Preferred focus, Dart throwing
  • M. Ahmadi, H. Borhani Page 21
    The aim of this study was to examine the effects of attentional focus on accuracy, effectiveness, and perception of the performance in volleyball jump serve of professional players. 12 professional volleyball players completed a 4 blocks of 8 trail (4 for accuracy, and 4 for effectiveness) of jump serve in four experimental conditions (Non-Instruction, Internal focus on hand movement, Near external focus on ball, and Far external focus on target zone or player). The data of accuracy, effectiveness, and self-perception of the performance was acquired by pointed target areas, analyzing volleyball serve effectiveness method, and selfrated manipulative check, respectively. Results of ANOVA with repeated measures showed that accuracy scores, effectiveness, and self-perception of the performance in far external condition was better than near external and internal conditions. In addition, the significant differences between non-instructional and far external conditions were observed only in self-perception of the performance. On the whole, these results confirmed recent findings regarding the detrimental effects of internal focus of attention and the facilitative effects of external focus of attention on skilled performance, especially far external focus.
    Keywords: Focus of attention, distance of attentional focus, professional player
  • S. Nasiri, F. Ghadiri, F. Dehghan, M. Rezaei, B. Masrrat Page 31
    The purpose of this research was comparing the effectiveness of drug therapy,motion-perceptual exercises and their combination on attentive function in children between 6 to 12 years old with attention- hyperactivity disorder. In this Semi-empirical study, three groups were selected including 12 girls and boys (6- 12 years old) with attention/hyperactivity disorde. To collect data Conners Parents Rating Scale, CBCL, Continious performance test, and Bruninks – Oseretsky Test of Motor Proficiency were used. The selected motion program included motion-perceptual exercises and was implemented over 18 sessions within 6 weeks and the selected metions, Ritalinica & Respridoon, were prescribed. With 95% confidence level, there was significant difference in components of Continues Performance test (attention deficit, impulsivity and reaction time) before and after implementing motion-perceptual exercises. Data analysis using ANOVA to evaluate the effectiveness of each method and subjects ANOVA to test the difference between mean scores of subjects in the Subcomponents continuous performance test for comparison of various methods was used in treatment. There were no significant differences in all components of CPT test in cdifferent methods and. The results showed no significant differences with 95% confidence level between effectiveness of drug therapy groups, motionperceptual exercises and combination method and it was confirmed that the effectiveness of methods (attention deficit, impulsivity and reaction time) is similar to the other.
    Keywords: Drug therapy, motion, perceptual exercises, combination therapy, attentive function, attention, hyperactivity disorder
  • Z. Anet, N. Sajjadi, M. Khabiri Page 47
    Nationalism in consumption is a form of economic of nationalism that forms consumer beliefs about appropriate or actually morality of goods purchasing and it has been the subject of many investigations. In this study, According to Krejcie & Morgan chart, 278 cases were selected a mong among 965 undergraduate physical education students of Tehran and karaj selected Universities as a research samples. The measuring tools included CETSCALE of shimp & sharma(1987) and Questionnaire of Hoseinzade(1386) , its Reliability was achieved 0/841. For data analysis, descriptive statistics and Inferential statistics including spearman coorelation and Mann-Whitney test in SPSS with p
    Keywords: Consumer Nationalism, Patriotism, World Mindedness, Assessment of Domestic, Foreign Sporting Goods
  • H. Kordlu, A. Elahi, A. Khodayari Page 61
    The purpose of present study was to standardize the measurement tool of beliefs in advertising through sport. Following the permit was taken from the owner of the questionnaire (Pyun, 2006), questionnaire by the three-stage translation method and introductory study performed. Population of the study was all the spectators that attended in the Azadi Stadium, 342 samples were selected randomly. 27 items were included in the questionnaire with seven components (being economic, product information, falsity, materialism, social image and role, annoying, pleasure). Questions were analyzed by the 5-likert scale. To determine the formal and content validity of the tool, viewpoints of experts in sport marketing were used. To determine the structure validity of the tool, CFA was applied by using LISREL package. Analysis of the structure validity of the tool showed that items of the questionnaire had an appropriate factor load. The results showed that the indices of the model had an appropriate goodness of fit2.45¬df=/2x, RMSEA=0.065, GFI=0.94, AGFI= 0.95 approved the indexes. Cronbach’s Alpha coefficients of the reliability of the seven components were between 0.70 to 0.730.Given the confirmation of relevant tool in this study; other researchers can use this tool to measure the customers’ belief advertisement through sport.
    Keywords: Measurement tool, validity, reliability, beliefs in the advertising through sport, confirmatory factor analysis, standardizing
  • M. Iranmanesh, E. Sharifian Page 73
    Today, the brand's customer loyalty is key to business success, many companies try to increase loyalty among customers to expand their brand. The aim of this study was to identify factors influencing the loyalty of purchase decision makers of the clubs and football players to sports apparel brand in the eleventh round of the Premier League. Methodology of this research was surveying and population of this research formed as sports apparel purchase decision makers in the Premier League football clubs of Iran(the director and deputy director of the club, and the head coach and team coaches N=90)and the players who participated in the eleventh round of Premier League football (463= N).The study sample included 60 individuals purchasing decision makers in clubs and 263 people of Premier League football players of Iran. Questionnaire data collection tool for brand loyalty was Wong Foong and yahyah (2008) with reliability of (α=0.82). Face and content validity of the questionnaire was verified by masters of sport marketing and confirmed by sport management. To analyse data Kolmogorov Smirnov test, ANOVA (analysis of variance) with repeated measures, a comparison Bunfrony test and independent t-tests at a significance level of 0.05 was conducted with spss19 software were used. The results showed that the factors of the product quality, model and brand of sports was more effective than other factors in loyaltyofsportsapparel brand and factors of service quality and price perspective, No significant difference between group of purchasing decision makers and players in the Premier League football clubs of Iran were found. Therefore, program managers sports apparel industry planners should try to create or modify models to increase brand loyalty and products quality and using innovative strategies of develop and promote service quality and pricing to expand their brand through customers. Moreover provide basis increasing rate of customers loyalty and thus provide the long-term interests of their business.
    Keywords: Loyalty, brand, sportswear, football, Iran
  • M. Safari, M. Ehsani, M. Amiri Page 83
    The essence of science is to build comprehensives model rather than scattered data, because the data in form of modeles can be discovered, explained and interpreted. The lack of reliable models in sport, and in particular, sport for all, encouraged the researcher to achieve a model for sport for all in Iran.The aim of the present study is to propose a model to measure and analyze the sport for all in Iran. For this purpose, a 66 questions questionnaire was used based on model of sport for all in Iran.The samples were selected among the Iranian sport administrates using stratified random sampling method. 320 questionnaires were collected.The Chi-square value of the model, RMSEM and goodness of fit index (GFI) was 385.76, 0.082 and 0.95, respectively. The adjusted goodness of fit index (AGFI) for the degrees of freedom was equal to 0.94. These values indicate a good fitting of the model. This model is a simplified representation of the sport for all which shows the basic constructs of sport for all in Iran.The process of sport for all in Iran can be analyzed by using the present model. It is also possible to find a new classification in sport for all.
    Keywords: Sport for all, Iran, SEM
  • M. Seyyed Ameri, M. Sayyadi, M. Ohamadi Page 95
    The purpose of this study is to indendiey the situation expression of the sport tourism marketing indexes from sport and tourism expert’s view in west Azerbaijan province.This study is descriptive- analytical and field methods. Research statistical population is expert members of tourism organization (n=39) and expert members of physical education general offices (n=45). Research tools is sport marketing tourism indexes Questionnaire Bidokhti and Nazari (2009) with reliability of (α= 0. 82). Validity was confirmed by sport management experts’ view. For comparison of existence and ideal situation, Wilcox test used. Also for component mean comparison with mean of the spectrum one-sample t-test and for precedence of the indexes was used from Friedman test (p≤0.05) were used. The results showed that, between the current and ideal situation in massive investment country modification, development of infrastructure, attention to tourism attractions, promotion activities and regulation of guidelines based on distribute attractions, there are significant differences and in all cases, the existence situation mean is less than ideal situation. This means that the mentioned indicators are not empowered in the existing situation and need to be reviewed, that achieve to their optimum condition. based on results, the managers don’t use from marketing indexes mentioned as a way of sports tourism marketing, while indicate that the use of these methods, are the reasons for development of sports tourism marketing. The result of this factor is: create of positive station in the sport tourist minds, and at last these industries develop in western Azerbaijan province, and increase tourism market share.
    Keywords: Tourism attractions, Sport tourism, Sports tourism marketing
  • M. Ghofrani Page 109
    The purpose of this study was to investigation of Motivation Role on Team Identity of Football Fans in Sistan and Baluchestan University. This study is descriptive and correlational one. Statistical population included all students and Staff of Sistan and Baluchestan University in the academic year of 2012-2013. Since the size of the statistical population was over 10,000 people, Based on Sample Table of Morgan, Sample size was determined 384 people. For data collection, Trail and Jame's team identity questionnaire (2001) and Gao et,al and motivation questionnaire (2009) were used. Validity of the questionnaires were confirmed by professors of physical education for reliability of questionnaires used, Cronbach's alpha coefficient, respectively were 0.94 and 0.88. Data were analyzed by inferential statistics, including Pearson correlation and stepwise multiple regression. Results showed that motivation fans have significant correlation with their team's identity (r =0.68). Also, except variable escape (escape from boredom), other variables (social interaction, entertainment, team affiliation, achievement and family) were able to be the significant predictor of team identify. Entertainment with beta (β= 0.514) was a stronger predictor for team identity.
    Keywords: Team identity, Motivation, Students, Football fans
  • Sh Rezaei, M. Ehsani, H. Kouzechian, M. Amiri Page 119
    One of the approaches towards increasing income and economic development for clubs in countries recognized for their football is registering these clubs as commercial enterprises like other commercial companies and organizations. Therefore, the aim of this study is designing effective commercialization mechanisms for football clubs in Iran. For this purpose, a qualitative research method was adopted, and detailed interviews with 31 experts who were aware of this subject were done. Findings from interview analysis led to two conceptual models of progress path of football clubs and their commercialization mechanisms. Commercialization model is based on four principal major relationships consisting of appropriate sport relationship, appropriate economic relationship, appropriate sport- economic relationship and relationship that exists in Iranian football now, as well as13 micro and detailed relationships. The findings showed that government was the main obstacle on the way towards commercialization of football clubs. The other results showed that many experts were not optimistic about the existing condition.
    Keywords: Commercialization, football clubs, qualitative research method