فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:8 Issue: 17, Spring-Summer 2016

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:8 Issue: 17, Spring-Summer 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/05/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید یاسین یزدی امیرخیز *، پرویز آژیده، گرهارد لایتنر صفحات 1-24
    هدف این تحقیق مقایسه موردی و مقابله ای تاثیر فعایتهای نوشتاری مشترک بر کیفیت نوشتار فردی دانشجویان ایرانی و مالزیایی می باشد. برای این منظور هشت نفر دانشجوی سال اولی (چهار نفر دانشجوی ایرانی و چهار نفر دانشجوی مالزیایی چینی تبار در یک دانشگاه غیردولتی در شهر کوالالامپور) که بر اساس مولفه های سن، جنس، سطح دانش انگلیسی مشابه و رشته دانشگاهی مشترک انتخاب شده بودند در قالب چهار گروه دو نفری تقسیم بندی شدند (دو گروه ایرانی و دو گروه مالزیایی). در مدت زمان تقریبی دو ماه و درطی پانزده جلسه هرکدام از گروها تعداد پانزده متن مربوط به قسمت 1 نوشتار آکادمیک آزمون آیلتس را بصورت مشترک (دو نفره) با هم انجام دادند. پانزده جلسه مزبور در واقع شامل پنج سیکل متوالی و مجزا بودند به طوری که در هر سیکل متعاقب هر سه جلسه نوشتار مشترک یک جلسه نوشتار انفرادی وجود داشت. پر واضح است که در پایان جلسه پانزده (یا سیکل 5) هر کدام از شرکت کنندگان تحقیق پنج نوشتار انفرادی تولید کرده بود. تمامی نوشته های انفرادی هشت نفر شرکت کننده به تبعیت و با استفاده از باروم نمره دهی استاندارد آزمون آیلتس بر اساس چهار مولفه «میزان کفایت توضیحی متن» (Task Achievement) «میزان انسجام و پیوستگی متن» (Cohesion and Coherence) «میزان غنای دستوری و صحت گرامری متن »(Grammatical Rang and Accuracy) و« میزان غنای واژگانی متن »(Lexical Resources) مورد ارزیابی و سنجش کیفی قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان دادند که بیشترین تاثیرکیفی مثبت که در طول مدت مطالعه در نوشته های انفرادی همه دانشجویان مشهود بود به ترتیب مربوط به پارامترهای «کفایت توضیحی متن» و «انسجام و پیوستگی متن» بودند در حالیکه بهبود واژگانی خیلی جزیی و صرفا محدود به نوشته های سه نفر از دانشجویان مالزیایی می شد و نوشته های هیچکدام از دانشجویان در بعد دستوری پیشرفت قابل اعتنایی نداشتند. شایان توجه اینکه پیشرفت ها و پسرفتهای متناوبی در کیفیت نوشته های انفرادی در طول مدت تجقیق قابل مشاهده بودند. نتایج متنوع حاصله در این مطالعه را می توان در ارتباط با اصول پارادایم فرهنگی-اجتماعی ،نظریه آشوب ، تیپولوژی متن های مورد تمرین و همچنین سطح دانش زبانی دانشجویان شرکت کننده در تحقیق توضیح داد.
    کلیدواژگان: فعالیتهای نوشتاری مشترک، کیفیت نوشتار، نوشتار انفرادی
  • محمد امیریوسفی* صفحات 24-48
    در مقاله حاضر رابطه بین ریسک پذیری، انگیزه ی یادگیری، اضطراب صحبت کردن به زبان انگلیسی و اعتماد به نفس زبانی با درستی، روانی و پیچیدگی گفتاری زبان آموزان زبان انگلیسی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین تاثیر تکرار فعالیت برروی متغیرهای فوق و همچنین بر روی درستی، روانی و پیچیدگی گفتاری زبان آموزان مورد مطالعه قرار گرفته است. جهت انجام تحقیق، پرسشنامه ای که به این منظور طراحی شده به 142 نفر زبان آموزان زبان انگلیسی داده شد. سپس، آنها به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. شرکت کنندگان در گروه آزمایش فعالیت مربوطه را در پنج نوبت که هر کدام یک هفته باهم فاصله داشتند تکرار نمودند. شرکت کنندگان در گروه کنترل فعالیت مربوطه را فقط در دو نوبت به فاصله سه هفته از یک دیگر تکرار نمودند. پرسشنامه مربوطه مجددا در پایان تحقیق به کلیه شرکت کنندگان داده شد. نتایج نشان داد که ریسک پذیری، انگیزه یادگیری، اضطراب صحبت کردن به زبان انگلیسی و اعتماد به نفس زبانی بر روی درستی، روانی و پیچیدگی گفتاری زبان آموزان تاثیرگذار می باشد. علاوه بر این، تکرار فعالیت به آنها کمک می کند تا درستی و پیچیدگی گفتاری زبان انگلیسی خود را بهبود ببخشند.
    کلیدواژگان: متغیرهای عاطفی، تکرار فعالیت
  • محمد خطیب، مصطفی میرزایی* صفحات 49-73
    مدرسین زبان انگلیسی از گذشته تا کنون از مقیاس هایی جهت ارزشیابی زبان آموزان بهره گرفته اند که حاصل نظرات و تجربیات شخصی و شهودی متخصصین حوزه آموزش زبان بوده است. از آنجایی که این مقیاس ها از مبنای علمی و تجربی لازم برخوردار نیستند، نمرات و نیز تصمیماتی که در نتیجه استفاده از این مقیاس ها حاصل می شود پایایی و اعتبار لازم را ندارند. با توجه به اهمیت گونه نگارش توصیفی و نظر به این نکته که ادبیات تحقیقی موجود هیچ مقیاس نمره دهی تحلیلی مناسبی جهت ارزشیابی این نوع نگارش ارائه نکرده است، نویسندگان این مقاله از طریق انجام مطالعه ای تلفیقی شامل 3 فاز اقدام به ایجاد مقیاسی تحلیلی جهت ارزشیابی نگارش توصیفی زبان آموزان کردند. این مطالعه در فاز اول (فاز کمی) اقدام به آنالیز فاکتورهای مربوط به تحلیل 172 کارشناس آموزش زبان از گونه نگارش توصیفی و در فازهای دوم و سوم (فازهای کیفی) اقدام به تحلیل محتوای 20 متن توصیفی نوشته شده توسط کارشناسان آموزش زبان و نیز تحلیل محتوای30متن توصیفی نوشته شده توسط زبان آموزان کرد. در نتیجه دو استنباط کلی که در طی این مطالعه صورت گرفت، مقیاس نمره دهی تحلیلی برای ارزشیابی نگارش توصیفی زبان آموزان ایجاد شد. امید است بهره گیری از این مقیاس در آینده منجر به دستیابی به نمرات و همچنین اتخاذ تصمیماتی در مورد زبان آموزان گردد که از پایایی و اعتبار بیشتری نسبت به گذشته برخوردارند.
    کلیدواژگان: نگارش توصیفی، مقیاس نمره دهی تحلیلی، روش تحقیق تلفیقی، آنالیز فاکتورها، تحلیل محتوا
  • شیرین صدقیان *، سیده سوسن مرندی صفحات 75-92
    در 20سال اخیر ترویج آموزش مستقل یکی از دغدغه های طراحان دوره های آموزشی و برنامه ریزان درسی بوده که به لحاظ ایدئولوژیک و روانشناسی نافذ شمرده می شود. با این وجود تخمین آمادگی زبان آموزان برای تغییر به سمت آموزش مستقل قبل از اعمال تغییرات از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. بنابر این هدف پژوهش کنونی مطالعه ی الگوهای استقلال در میان زبان آموزان ایرانی بوده است.
    بر اساس تجزیه ی عاملی نتایج پرسشنامه ی میزان استقلال زبان آموزان، مشخص گردید که 3 عامل زمینه ی رفتار مستقل زبان آموزان را توصیف می کرد. مقاله ی کنونی این 3 فاکتور را به طور جداگانه تحلیل کرده و در نتیجه تاکید بر استفاده از این 3 فاکتور در طراحی دروس مبتنی بر آموزش مستقل می نماید.
    کلیدواژگان: استقلال زبان آموز، آموزش مستقل، آموزش زبان انگلیسی، پرسشنامه ی یادگیری مستقل
  • بررسی اهداف یادگیری در کتب زبان عمومی تالیف شده توسط نویسندگان انگلیسی زبان و فارسی زبان با کمک چارچوب اصلاح شده ی بلوم
    سحر زاهد علوی، رحمان صحراگرد صفحات 93-114
    این تحقیق در نظر دارد مجموعه ا ی کتاب های زبان عمومی تالیف شده توسط نویسندگان انگلیسی زبان (4کتاب) و فارسی زبان (5 کتاب) را از حیث اهداف یادگیری در چارچوب اصلاح شده ی بلوم (2011) ارزیابی کند که دریابد کدام سطوح از چارچوب اصلاح شده ی بلوم در این کتابها بارزتر هستند . بدین منظور محتوای کتابها براساس طرح کدگذاری شده که توسط رزمجو و کاظم بور (2012) طراحی شده، کدگذاری شد. پایایی طرح کدگذاری شده نیز مورد آزمایش قرار گرفت. سپس اطلاعات موجود مورد ارزیابی قرار گرفت و فراوانی و درصد وقوع اهداف یادگیری متفاوت مورد محاسبه واقع شد. طبق یافته های این تحقیق, برجسته ترین سطوح یادگیری در کتابهای تالیف شده توسط نویسندگان انگلیسی زبان و فارسی زبان، سطوح پایینی مهارتهای اندیشیدن یا همان سه سطح پایینی در چارچوب اصلاح شده ی بلوم می باشند. با این وجود، سطوح بالایی مهارتهای اندیشیدن یا همان سه سطح بالایی در چارچوب اصلاح شده ی بلوم در کتاب های تالیف شده توسط نویسندگان انگلیسی زبان بیشتر دیده می شود . به طور کلی از تحقیق حاضر برمی آید که کتاب های تالیف شده توسط نویسندگان فارسی زبان نمی تواند زبان آموزان را به تفکر انتقادی وادارد. در پایان پیشنهاداتی چند به معلمان و همچنین طراحان کتاب ارایه شده است.
    کلیدواژگان: کتب زبان عمومی، نویسندگان انگلیسی زبان و فارسی زبان، چارچوب اصلاح شده ی بلوم
  • الهه ستوده نما*، مریم فخاری صفحات 115-146
    اهمیت برنامه های پیشرفت حرفه ای در بالا بردن کارآمدی معلم در دو دهه اخیر توجه محققین را در حیطه تربیت معلم به خود جلب کرده است. با این وجود، به نقش و تاثیر برنامه های آموزشی دانشگاه ها و کلاس های ارائه شده توسط آنها در بالا بردن کارآمدی معلمان، به ویژه در زمینه تربیت معلم برای آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه توجه کافی صورت نگرفته است. بنا بر این، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر کلاس های ارشد آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه بر روی کارآمدی دانشجویان این رشته در ایران پرداخت. به علاوه، جهت کنترل تاثیر تجربه تدریس، کارآمدی دانشجویان با تجربه در تدریس و دانشجویان نو آموز و کم تجربه نیز بررسی گردید. بدین منظور، 277 دانشجو از هفت دانشگاه اصلی تهران در این تحقیق شرکت کردند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که کلاس های ارشد آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه تاثیر معناداری بر کارآمدی معلمان نداشته است. با این وجود، نتایج نشان دادند که میان کارآمدی کلی و زیر شاخه های کارآمدی معلمان با تجربه در تدریس و معلمان کم تجربه یا نو آموز تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین، نتایج مصاحبه ها نشان داد که بر خلاف معلمان کم تجربه تر که علاقه بیشتری به درس تدریس عملی داشتند، معلمان با تجربه در تدریس علاقه مند به هر دو کلاس های تئوری و عملی بودند. علیرغم این تفاوت، شباهت هایی به ویژه در زمینه کارآمدی برای اداره کردن کلاس ها و مهارتهای آموزشی یافت شد.
    کلیدواژگان: کارآمدی معلم، برنامه های پیشرفت حرفه ای، تجربه معلم، کلاس های ارشد آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه
  • محمد ظهرابی* صفحات 147-177
    به طور کلی، ارزیابی برنامه ی درسی جهت کنترل کارکرد یک واحد درسی از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. بدینگونه که ما می توانیم مطمئن شویم که یک واحد درسی اهداف مورد نظر خود را برآورده می کند و در نتیجه خواسته ها و نیازهای یادگیرندگان را مد نظر قرار می دهد. در این راستا، عملکرد آموزشی واحد درسی «نثر ساده و متون مطبوعاتی» که برای دانشجویان دوره ی کارشناسی در دانشگاه تبریز ارائه می شود و توسط نویسنده ی این مقاله تدریس می شود مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، روش ارزیابی درسی براون (1995)، طبق اهداف و نیازهای درس فوق، مورد بازبینی قرار گرفته و از پنج عنصر به هفت عنصر افزایش یافت: اهداف، دیدگاه ها، نیازسنجی، زمان، فعالیت های کلاسی، مطالب، و ارزشیابی. به منظور جمع آوری داده های کمی و کیفی روش ترکیبی مورد استفاده قرار گرفت. داده های کمی از طریق پرسشنامه جمع آوری شد که شامل 35 مورد بر پایه ی عناصر درسی بود، یعنی پنج مورد برای هر عنصر. همچنین، داده های کیفی از طریق مصاحبه ی نیمه ساختار یافته جمع آوری شد. تعداد 36 نفر دانشجوی دوره ی کارشناسی در این تحقیق شرکت داشتند: 12 نفر پسر و 24 نفر دختر. نتایج مطالعه نشان می دهد که این واحد درسی می تواند در گسترش دادن دانش زبانی، فرهنگی، و اجتماعی دانشجویان بسیار موثر باشد. با این وجود، بایستی تغییراتی در آن انجام شود تا بیشتر مفید واقع گردد. بدیهی است هفت عنصر برنامه درسی پیشنهادی توسط نویسنده ی این مقاله می تواند جهت بررسی هر واجد درسی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: واحد درسی، ارزیابی، برنامه ی درسی، عناصر درسی
|
  • Seyed Yasin Yazdi, Amirkhiz *, Parviz Ajideh, Gerhard Leitner Pages 1-24
    This study purported to comparatively investigate the influence of collaborative writing on the quality of individual writing of four female Iranian and four female Malaysian students. The first semester students at a private university in Malaysia, who were comparable in terms of age, gender, study discipline, and language proficiency, were divided into two Iranian and two Malaysian dyads. The dyads performed collaborative writing tasks for 15 sessions; after three consecutive collaborative writing sessions, each participant was asked to individually attempt a writing task. Both collaborative and individual writing tasks comprised isomorphic graphic prompts (IELTS Academic Module task 1). Writing quality of the five individually-produced texts during the study was rated in terms of task achievement (TA), cohesion/coherence (C/C), grammatical range/accuracy (GR/A), and lexical resources (LR). The findings indicated a hierarchy of development in TA and C/C among all the students, while LR showed minor improvement only among three of Malaysian students, and GR/A barely exhibited any progress among everyone. Intermittent progressions and regressions were also discerned in the trajectory of their writing development. The findings are discussed in the light of the socio-cultural and emergentist perspectives, the typology of tasks used as well as the role of the participants’ level of language proficiency.
    Keywords: Collaborative writing, Writing quality, Individual writing
  • Mohammad Amiryousefi * Pages 24-48
    The main purpose of the study reported in this paper was to examine the interrelationships between L2 risk-taking, English learning motivation, L2 speaking anxiety, linguistic confidence, and low-proficiency English as a foreign language (EFL) learners’ speaking complexity, accuracy, and fluency (CAF). A secondary purpose was to test whether task repetition can influence the level of the mentioned affective variables as well as to study its effects on the development of CAF in L2 oral production. To this end, a questionnaire designed to measure the affective variables was given to 142 Iranian female pre-intermediate EFL learners. Then, they were randomly assigned to one of two groups: task repetition or control. The participants in the task repetition group were required to do an interactive story telling task on five occasions, each one week apart. Meanwhile, the participants in the control group were required to perform the task only on occasions one and five at an interval of three weeks. The questionnaire was given to them at the end of the study too. The findings suggest that: (1) learner variables influence the development of L2 proficiency components (CAF) and (2) task repetition can help EFL learners work on their language problems in a familiar setting and hence help them develop their interlanguage.
    Keywords: affective variables, task repetition, complexity, accuracy, fluency
  • Mohammad Khatib, Mostafa Mirzaii * Pages 49-73
    English language practitioners have long relied on intuition-based scales for rating EFL/ESL writing. As these scales lack an empirical basis, the scores they generate tend to be unreliable, which results in invalid interpretations. Given the significance of the genre of description and the fact that the relevant literature does not introduce any data-based analytic scales for rating EFL descriptive writing, the researcher conducted a three-strand mixed study aimed at the empirical development of an analytic rating scale for scoring descriptions written by EFL learners. Composed of one quantitative and two qualitative strands, this mixed study factor-analyzed 172 ELT expert's analyses of the genre of description, and it content-analyzed 20 authentic and 30 inauthentic descriptive texts. Resulting from two meta-inferences made in the course of this study, the Analytic Rating Scale for EFL Descriptive Writing was constructed. Hopefully, employing this scale will lead to more reliable scores and more valid interpretations and decisions.
    Keywords: EFL descriptive writing, analytic rating scale, empirical development, mixed methods research, factor analysis, content analysis
  • Shirin Sadaghian *, Susan Marandi Pages 75-92
    Fostering autonomous learning has become one of the key concerns of course designers and curriculum planners in the last 20 years which has been validated on both ideological and psychological grounds. However, estimating learners’ readiness to accept autonomous education is an important step prior to moving toward autonomous education. Thus, the current research investigated the patterns of autonomous behavior among Iranian EFL learners before the implementation of principles of autonomous education in language classroom. Student's responses to autonomy questionnaire went through a factor analysis process which revealed the existence of three factors underlying participant's autonomous learning behaviors. The paper discusses each factor in turn and concludes by reiterating the importance of implementing the underlying factors in designing courses that aim at fostering learner autonomy.
    Keywords: learner autonomy, autonomous education, English Language teaching, autonomy questionnaire
  • Investigating the Predominant Levels of Learning Objectives in General English Books
    Sahar Zahed Alavi *, Rahman Sahragard Pages 93-114
    This study investigated nine General English books (five produced by non-native Iranian speakers and four produced by native speakers) in terms of learning objectives in Bloom’s Revised Taxonomy (2001). The aim was to find out which levels of Bloom’s Revised Taxonomy are dominant in the books. So, the contents of the books were codified based on a coding scheme designed by Razmjoo and Kazempurfard (2012). The inter-coder and intra-coder reliability of the coding were estimated through SPSS software resulting in 96.5 and 97.3 respectively, which are very high. The data were analyzed and the frequencies and percentages of occurrence of different learning objectives were calculated. The results of the study revealed that in books produced by non-native speakers, A1 (Remembering Factual Knowledge) is the dominant learning objective level used, and in books produced by native speakers, both A1 (Remembering Factual Knowledge) and B1 (Understanding Factual Knowledge) are the dominant levels. Furthermore, lower order thinking skills (the three low levels in Bloom’s Revised Taxonomy) are the most prevalent learning levels in books produced by both non-native Iranian speakers and native speakers. However, the percentages of occurrence of higher order thinking skills in books produced by native speakers are higher than those in books produced by non-native Iranian speakers.
    Keywords: General English books, non, native Iranian speakers, native speakers, Bloom's Revised Taxonomy
  • Elaheh Sotoudehnama *, Maryam Fakhari Pages 115-146
    The importance of professional development programs in enhancing teacher self-efficacy has attracted the attention of researchers in the realm of teacher education for two decades. However, the role of university programs and their curriculum in developing teachers’ self-efficacy has not been given adequate attention, specifically in educating EFL teachers. This study investigated the impact of MA TEFL curriculum on student teachers’ self-efficacy. To control the influence of experience, the self-efficacy of experienced students in teaching and novice ones was examined as well. To this end, 277 MA TEFL students from the seven major state universities of Tehran participated in this project. The results indicated that MA TEFL courses did not significantly affect teacher self-efficacy of MA TEFL students. However, a significant difference was found between novice teachers and experienced ones in terms of their self-efficacy and its subcomponents. Also, the findings of the semi-structured interviews revealed unlike the novice ones who were more interested in practicum, the experienced ones were in favor of both theoretical and practical courses. Despite this difference, some similarities were found, specifically in efficacy for classroom management and instructional strategies.
    Keywords: teacher self, efficacy, teacher professional development programs, teacher experience, MA TEFL Curriculum
  • Mohammad Zohrabi * Pages 147-177
    Generally, program evaluation is of prime importance to check the workability of a course. In this way, it can be made sure that the course achieves its intended goals and objectives, and consequently fulfills the learners’ needs, wants, and aspirations. Therefore, an attempt was made to evaluate the instructional functioning of the Simple Prose and Newspaper Articles course which is offered to the undergraduate English majors at the university of Tabriz, Iran and is taught by the researcher/instructor himself. To this end, Brown’s (1995) model of program evaluation was opted for. Based on local needs and objectives, this model was modified and extended to seven curriculum components: objectives, attitudes, needs analysis, time, classroom activities, materials, and assessment. In order to gather quantitative and qualitative data, a mixed methods design was employed. The quantitative data were obtained through a questionnaire which comprised 35 items based on the aforementioned curriculum components, i.e. five items for each component. Also, the qualitative data were collected through a semi-structured interview. The participants consisted of 36 undergraduate English majors, i.e. 12 male, 24 female. The results of the study indicate that this course is quite useful for the students to develop their linguistic, cultural, and social knowledge. However, it needs to be modified in order to be more fruitful. One of the main implications of this study might be that the seven curriculum components proposed by the researcher could be employed for the evaluation of any course of study. Another implication might be that these seven curriculum components could be utilized by syllabus designers or curriculum developers for the development of any syllabus.
    Keywords: course, evaluation, syllabus, curriculum