فهرست مطالب

English Language Teaching and Learning - Volume:10 Issue: 22, Fall-Winter 2018

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:10 Issue: 22, Fall-Winter 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/08/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه امیری *، رحمان صحراگرد صفحات 1-25
    در تلاش برای رهایی معلمان از نواقص روش های معمول، کومارا ودی ولو در سال 1994 مفهوم پست متود (پسا روش) را ارائه کرد تا بتواند بر چالش های ایجاد شده از روش غلبه کند. پیشینه ادبی در مورد پسا روش نشاندهنده این است که بیشتر مطالعات صورت گرفته در این زمینه بر جنبه نظری این مفهوم تکیه کرده اند، در حالی که نمود کاربردی آن تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است. بر این اساس، در مطالعه حاضر سعی بر آن شد تا نظر معلمان ایرانی زبان انگلیسی (ضمن خدمت) در مورد کاربردی بودن این روش اموزشی پرسیده شود. 21 مرد و زن معلم زبان انگلیسی در شهرهای مختلف ایران (شیراز، مرودشت، بوشهر، تهران، گنبد کاووس) در این مطالعه کیفی شرکت کرده و از مصاحبه نیمه ساختار یافته به عنوان اولین منبع جمع آوری داده استفاده شد. داده های مصاحبه طبق روش ثابت مقایسه ای استراس و کوربین (1998) که شامل سه مرحله کد گذاری باز، کد گذاری محوری، و کد گذاری انتخابی است، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده این است که نبود استقلال در بین معلمان، امنیت شغلی آنها، منفعل بودن دانش آموزان، نبود تفکر انتقادی در بین دانش آموزان، تحکم نظام اموزشی سنتی، ناکارآمدی کتابهای درسی، تمرکز مجرد معلمان بر پوشش مطالب درسی، فشار نظام نمره دهی و ماهیت دشوار پسا روش از مهم ترین موانع در راه تحقق این روش آموزشی می باشند.
    کلیدواژگان: روش، پسا روش، قابلیت اجرا، معلمان زبان انگلیسی، موانع اموزشی
  • علی دارابی بازوند *، علیرضا خرم، سیدعلی میرسالاری صفحات 27-48
    اکثر تحقیقاتی که برای بررسی روایی تستهای مختلف در ایران انجام میشوند اغلب در چارچوب سنتی روایی صورت گرفته و فاقد یک رویکرد جامع بوده که تفسیر نتایج و اثرات آزمون را نیز در بر گیرد. تحقیق حاضر به بررسی یک تست هم ایی با رویکرد روایی استدلال محور Kane پرداخته است. چهار نوع ادعا و پیش فرض از قبیل مشاهده-تعمیم-کاربرد و توضیح ارایه شد. برای تصدیق این پیش فرضها هر دو مستندات توری و تجربی در چهار چوب روایی مستمر و پایانی مورد استفاده قرار گرفت. با پیروی از مدل Kane مستندات تیوری بوسیله پیش طراحی – طراحی ایتم ها و طراحی تست انجام شد. در حالیکه مستندات تجربی از طریق ازمایش یک تست هم ایی با یک نمونه 60 نفری از دانشجویان رشته زبان انگلیسی دانشگاه گرد اوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها روش های اماری معیارEbel-پایایی KR-21 و یک سری تست همبستگی پیرسون مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحقیق پیش فرضهای ارایه شده برای روایی تست را تایید کرده و اشاره می کند که تست حاضر بیانگر خوب و مناسبی برای توانایی دانشجویان در استفاده از دانش رفتار هم ایی لغات می باشد. کاربردهای این مطالعه برای ازمون سازی و ارزیابی زبان انگلیسی مورد بحث قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: رفتار هم آیی- روایی استدلال محور- مستندات نظری، مستندات تجربی
  • میترا فارسی *، اسماعیل علی سلیمی صفحات 49-62
    مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین ارزیابی دانش و سابقه تدریس مدرسان زبان انگلیسی انجام شده است. به علارت دیگر دو مقوله ارزیابی دانش و سابقه تدریس را در مدرسان بومی و غیربومی زبان انگلیسی مورد بررسی قرار می دهد. برای دستیابی به چنین اهدافی، 100 مدرس انگلیسی بومی و غیر بومی از زمینه های ESL و EFL (انگلیسی به عنوان زبان دوم و انگلیسی به عنوان زبان خارجی) بر اساس ترکیبی از نمونه گیری در دسترس و روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. از آنها خواسته شد تا با مطالعه پرسشنامه سواد سنجی کلاس درس که توسط سینتیا کمپبل و کریگ مرتلر (2004) تهیه شده بود، در این مطالعه شرکت کنند. نتایج نشان داد که رابطه مثبتی بین دیدگاه دو گروه نسبت به این دو مقوله وجود دارد. به علاوه در مورد مدراسان بومی، در زمینه ارزیابی دانش و سابقه، 32 درصد واریانس مشترک داشتند. هر چند ارتباط معناداری بین دیدگاه های دو گروه نسبت به ارزیابی دانش و سابقه تدریس مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی دانش، مدرسان زبان انگلیسی بومی، مدرسان زبان انگلیسی غیر بومی، سابقه تدریس
  • هوشنگ خوش سیما، امرالله طلعتی باغ سیاهی* ، اسماعیل زارع بهتاش، مهدی صفایی قلاتی صفحات 63-86
    به نظر می رسد که نویسندگان تازه کار متون علمی، بویژه دانشجویان ایرانی تحصیلات تکمیلی، در آستانه ورود به جامعه ی علمی مربوطه با مشکلات احتمالی در رعایت و به کار گیری استراتژی ها و قواعد بلاغی پذیرفته شده و حاکم بر گفتمان در آن جامعه مواجه شوند. از آنجایی که تصور بر این است که اعضای با تجربه و تثبیت شده جوامع علمی خود را ملزم به رعایت این قواعد و استراتژی ها می دانند و نوشته های آنها مبتنی بر این قواعد بلاغی پذیرفته شده است، این پژوهش به بررسی تفاوتها وشباهتهای بلاغی احتمالی نوشته های این دانشجویان با نوشته های اعضای با تجربه جامعه علمی پرداخته است. برای این کار، به کار گیری علایم و نشانه های فرا متن تعاملی در یکصد و بیست مقاله ی رشته زبانشناسی کاربردی نوشته شده توسط این دو گروه نویسنده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی نشان داد که این دانشجویان به صورت معناداری از علایم فرامتن تعاملی بسیار کمتری نسبت به اعضای با تجربه استفاده کردند. اما نتایج بیانگر این حقیقت است که الگوی کلی بکارگیری این علایم توسط دانشجویان نیز با الگوی استفاده شده ی نویسندگان باتجربه شباهت دارد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که علی رغم اینکه این دانشجویان نسبتا از چارچوب کلی بلاغی حاکم بر این جامعه کلامی آگاهی هایی دارند اما به نظر می آید که فاصله زیادی بین آنها و اعضای تثبیت شده ی این جامعه در بکارگیری علایم فرامتن تعاملی وجود دارد. در پایان دلایل مورد بحث قرار گرفت و پیشنهاداتی نیز ارایه شد.
    کلیدواژگان: فرامتن تعاملی، نوشته های علمی، نویسندگان تازه کار، نویسندگان با تجربه، مقالات پژوهشی
  • ناصر رشیدی *، هژار محمدی نکو صفحات 87-112
    بیش از یک دهه است که استقلال فراگیر در تعلیم و تربیت به طور کلی و در آموزش زبان به طور خاص تبدیل به یکی از واژه های متداول شده است. لذا بررسی نگرش معلمان ایرانی نسبت به زبان آموز مستقل موضوع پژوهش حاضر می باشد. برای این منظور مصاحبه های گروهی متمرکز با 7 معلم که به صورت خوشه ایهدفمند انتخاب شده بودند برگزار گردید. بعد از رسیدن به اشباع اطلاعاتی، داده های جمع آوری شده از مصاحبه ها و پیشینه پژوهش در طراحی یک پرسشنامه بکار گرفته شد. بعد از اطمینان از پایایی و روایی پرسشنامه، پژوهشگران آن را برای 585 معلم زبان انگلیسی که به صورت گوله برفی انتخاب شده بودند ارسال کردندو از بین آنها از دو معلم، پس از بررسی پرسشنامه ها، خواسته شد تا روایت خود را با پژوهشگران در جریان بگذارند. اطلاعات جمع آوری شده از طریق مصاحبه، پرسشنامه و روایت به صورت کمی و کیفی مورد بررسی قرار گرفت. بالاخره بعد از انجام چندین تحلیل عاملی، پژوهشگران مدلی از ذهنیت شرکت کنندگان در مورد زبان آموز مستقل بدست آوردند که می تواند بسیار مهم باشد چون می تواند هم پیامدهای نظری و هم پیامدهای عملی برای نظام آموزشی ایران داشته باشد. به عنوان مثال میتوا ن به قرار دادن ارتقای زبان آموز مستقل در آمورش زبان با استفاده از برگزاری کارگاه های آموزشی و ایجاد پایگاهی از تمرین های تقویت و ارتقای زبان آموز مستقل برای تمامی افراد درگیر در این فرایند مخصوصا معلم ها اشاره کرد.
    کلیدواژگان: زبان آموز مستقل، نگرش معلمان، مدل بومی-جهانی
  • حسین یونسی، ضیاء تاج الدین * صفحات 113-139
    هدف تحقیق حاضر مطالعه تاثیر برجسته سازی متنی و توضیح فرازبانی در قالب تمرین های معنامحور بر فراگیری جمله واره های اسمی در زبان انگلیسی است. این تحقیق برای پاسخ به این سوالات طراحی شد: الف) آیا استفاده از شیوه آموزش مبتنی بر برجسته سازی متنی و توضیح فرازبانی موجب ارتقای دانش جمله واره های اسمی زبان آموزان خواهد شد؟ ب) آیا تاثیراین دو روش در ارتقا دانش جمله واره های اسمی زبان آموزان متفاوت خواهد بود؟ ج) آیا میزان استفاده زبان آموزان از ظرفیت خودتنظیمی در فراگیری دستور زبان تاثیر متفاوتی بر دو گروه آزمایشی برجسته سازی متنی و توضیح فرازبانی دارد؟ یک آزمون مبتنی برتشخیص جمله واره های اسمی و یک آزمون مبتنی برتولید جمله واره های اسمی در قالب تولید جملات ترکیبی به عنوان پیش آزمون و پس آزمون به کار گرفته شد تا پیشرفت دانشجویان سال اول در چهار کلاس را بسنجد. یک پرسشنامه خودتنظیمی نیز برای اندازه گیری میزان به کارگیری ظرفیت خودتنظیمی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد هر دو شیوه آموزشی تاثیر مثبتی بر پیشرفت دانش دستوری زبان آموزان در دو گروه آزمایشی هم به لحاظ تشخیص و هم به لحاظ تولید داشته است. نتایج همچنین آشکار نمود زبان آموزانی که به روش برجسته سازی متنی آموزش دیدند، از ظرفیت خودتنظیمی به طور موثرتری در افزایش دانش تشخیصی خود در فراگیری جمله واره های اسمی استفاده کردند. بنابراین، می توان نتیجه گرفت شیوه آموزش مبتنی بر خودتنظیمی متنی که قوانین دستوری را کمتر آشکارا توضیح می دهد، زبان آموزان را به استفاده موثرتر از ظرفیت خودتنظیمی در افزایش دانش تشخیصی دستور زبان ترغیب می کند.
    کلیدواژگان: برجسته سازی متنی، توضیح فرازبانی، خودتنظیمی، دانش دریافتی، دانش تولیدی، جمله واره های اسمی
  • مصطفی یونسی *، ابراهیم خدادادی، بهزاد قنسولی صفحات 141-156
    هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین یادگیری زبان و فراگیری زبان انگلیسی در دوره پیش دانشگاهی می باشد. به این منظورابتدا پرسش نامه ای را که در سال 2017 توسط خدادای و یونسی طراحی و اعتبار سنجی شده بود در میان 518 دانش آموز دوره پیش دانشگاهی توزیع شد. همچنین برای بررسی رابطه بین این پرسش نامه, فاکتورهای زیر بنایی ان و آنچه که فراگیران در دوره پیش دانشگاهی فرا گرفته بودند تستی با فرمت بسته (cloze test) که توسط خدادادی و قرگلو در سال 2013 طراحی شده بود در میان 126 نفر از فراگیرانی که پرسش نامه را پر کرده بودند توزیع شد. نتایج نشان داد که فاکتور های زیر بنایی این پرسش نامه در این تحقیق به ترتیب: فاکتورهای کیفی, گرامری, انسانی, درگیر کردن فراگیر و جهت دادن به فراگیر می باشد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که پرسش نامه و زیر فاکتور های آن با نتایج تست در رابطه هستند. نتایج مطالعه مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: بدست آوردن زبان، فراگیری زبان، معیار سنجش زبان
  • عباس علی زارعی * صفحات 157-181
    پژوهش کنونی با هدف بررسی رابطه بین استراتژی های فرا شناختی خواندن، حود کارآمدی در خواندن و درک مطلب فراگیران ایرانی زبان انگلیسی انجام شد. بدیم منظور تعداد 119 دانشجوی زبان انگلیسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین و دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. نخست، برای همگن سازی توانش زبانی و نیز سنجش سطح خواندن و درک مطلب فراگیران، یک آزمون توانش زبانی میشیگان از شرکت کنندگان بعمل آمد. در مرحله بعد پرشسنامه های آگاهی از استراتژی های خواندن و خود کارآمدی در خواندن بین شزکت کنندگان پخش شد. داده های بدست آمده با استفاده از فرایند رگاسیون چندگانه و پیرسون مورد پردازش قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین بکارگیری از استراتژی های خواندن و سطح درک مطلب و نیز بین استراتژی های خواندن و سطح کارآمدی در خواندن رابطه ی معنی داری وجود دارد. همچنین مشخص شد بین خودکار آمدی در خواندن و سطح درک مطلب رابطه مثبت و معنی داری بر قرار است.
    کلیدواژگان: استراتژی های فراشناختی خواندن، خود کارامدی در خواندن، درک مطلب
|
  • Farzaneh Amiri *, Rahman Sahragard Pages 1-25
    In an attempt to liberate teachers from deficiencies of the conventional methods, Kumaravadivelu (1994) proposed the concept of “post method condition” to overcome the challenges caused by the very nature of methods. The literature regarding post-method pedagogy has indicated that most of the studies focus on its theoretical aspect, while the practical realization has been largely untouched. To this end, the present study was an endeavor to unveil the perspective of Iranian EFL teachers concerning the applicability of this pedagogy. 21 male and female in-service EFL teachers from different cities in Iran (Shiraz, Marvdasht, Bushehr, Tehran, and Gonbad-e-Kavus) participated in this qualitative research where data came from semi-structured interviews as the primary source of data collection. The interview data were transcribed and coded using Straus and Corbin’s (1998) constant comparative method, including three codification processes of open, axial and selective codings. The finding indicated that absence of required autonomy among teachers, teacher’s job security, students’ passivity, absence of critical thinking skills among students, dominance of transmission model of teacher education, inefficiency of the textbooks, teacher’s focus on coverage and grade pressure, and demanding nature of post-method pedagogy as the main pedagogical barriers which prevent language teachers from applying this pedagogy in their teaching practices.
    Keywords: method, post-method pedagogy, applicability, EFL teachers, pedagogical barriers
  • ali Darabi Bazvand*, Alireza Khoram, Seyyed Ali Mirsalari Pages 27-48
    Most of the validation studies conducted across varying test application contexts are usually framed within the traditional conceptualization of validity and therefore lack a comprehensive framework to focus on test score interpretations and test score use. This study aimed at developing and validating a collocational behavior test (CBT), drawing on Kane's argument-based approach to validity. Four types of inferences including observation, generalization, extrapolation and explanation were articulated. To verify the validity assumptions, both theoretical and empirical evidence were presented within the formative and summative stages of test development and validation. Followed from Kane, theoretical evidence was sought through test specification, item construction, and test construction procedures. Empirical support, however, was sought through examining the collocational behavior test (CBT) with a sample of 60 university students majoring in TEFL. Ebel’s criteria, KR-21 reliability and a series of Pearson-Product correlation were applied to analyze the data for both theoretical and empirical phases. The findings refer to the support for the assumptions proposed for test validity, suggesting that the collocational behavior test(CBT)may provide an appropriate and accurate indicator of collocational language ability for EFL learners. The implications for language testing and assessment are discussed
    Keywords: collocational behavior, validity argument, theoretical evidence, empirical evidence
  • mitra farsi *, Esmaeel Ali Salimi Pages 49-62

    The current study aimed at examining the relationship between English language teachers’ assessment literacy and their teaching experience. In other words, it intended to inspect the relationship between native and non-native English language teachers’ assessment literacy and their teaching experience. To achieve such goals, 100 native and non-native English teachers from ESL and EFL contexts were picked out on the basis of a combination of availability sampling and snowball sampling procedures. They were asked to take part in the study by filling out Classroom Assessment Literacy Inventory developed by Cynthia Campbell and Craig Mertler (2004). The results revealed that there was a positive relationship between native English language teachers’ perspectives regarding assessment literacy and their experience. Besides, 32 percent of shared variances between native teachers’ perspectives regarding assessment literacy and their experiences. However, there was not any significant relationship between non-native English language teachers’ perspectives regarding assessment literacy and their experience.
    Keywords: Assessment Literacy, Native Teachers, Non- Native Teachers, Teaching Experience
    Keywords: Assessment Literacy, Native English Teachers, Non-Native English Teachers
  • Hooshang Khoshsima, Amrollah Talati, Baghsiahi *, Esmail Zare, Behtash, Mehdi Safaie, Qalati Pages 63-86
    Novice academic writers, particularly Iranian graduate students (IGSs), upon entering an academic community, are hypothesized to face probable difficulties in practicing rhetorical expectations set by the experienced (EXP) members, hence, not being able to write in a way acceptable to these professionals. To explore the probable rhetorical distance between them, this study investigated the employment of interactional metadiscourse markers (IMMs) in the writings of IGSs (MA and Ph.D.) and EXP figures in Applied Linguistics. 120 recent research articles (RAs) served as the corpus of the study. Drawing on Hyland’s (2005) model of metadiscourse, all occurrences of the five types of IMMs were functionally identified, and compared. To detect any possible significant differences between the corpora, Chi-square tests were run. The results indicated that the IGSs used far less IMMs than the EXP ones in their RAs. However, the general pattern of their metadiscourse use was similar to the EXP writers’. It can be concluded that although the IGSs are relatively aware of general rhetorical framework of the genre based on IMMs, they seem to be far away from the rhetorical standards set by the established members of the discipline. Finally, the possible justifications and implications of the study were presented.
    Keywords: interactional metadiscourse, academic writing, novice writers, established writers, research articles
  • Naser Rashidi *, Hazhar Muhammadineku Pages 87-112
    Learner autonomy (henceforth LA) has become a buzz word in education in general and language education, in particular, for more than a decade now. Focusing on investigating Iranian EFL teachers’ conceptions of LA, the current study, taking a mixed method approach, attempted to illustrate how Iranian EFL teachers’ conceptions of leaner autonomy mapped out. To that end, 7 teachers, purposefully cluster sampled, were interviewed. After data saturation, the result of the interviews and the data gleaned from the literature were fed into the development of a questionnaire. The questionnaire, having being validated through a pilot study, was administered to 585 EFL teachers snowball-sampled, 2 of whom were, later on through negative case analysis, interviewed, and were required to provide the researchers with a narrative. Running a number of factor analyses, the researchers modeled the participants’ mindsets toward LA, which can be quite significant as it can have some theoretical and pedagogical implications, including, inter alia, situating LA promotion into the pedagogy of TEFL in Iran by running LA promotion workshops as well as developing a pool of LA promotion activities and software programs available to the stakeholders, especially the teachers.
    Keywords: Learner autonomy, teachers’ conceptions, glocalized model
  • Hossein Younesi, Zia Tajeddin * Pages 113-139
    This study aimed to investigate the impact of textual enhancement and metalinguistic explanation as focus-on-form tasks tending to encourage the acquisition of nominal clauses (NCs) in English. It explored (a) whether textual enhancement and metalinguistic explanation would promote and enhance the knowledge of NCs, (b) whether these two tasks would differ in terms of enhancing learners' knowledge of nominal clauses, and (c) whether learners' use of self-regulatory capacity for grammar acquisition would have differential effects on textual enhancement and explicit explanation groups. A test of recognizing noun clauses and a test of producing combined sentences were used as both the pretest and the posttest to measure the achievement of first-year undergraduate university students in four intact classes. A grammar self-regulation questionnaire was also administered to measure the use of self-regulatory capacity. The findings demonstrated that both textual enhancement and explicit instruction contributed to developing grammatical knowledge of the learners at both recognition and production level. The results also showed that the learners who received textual enhancement used their grammar self-regulatory capacity more effectively in developing their receptive knowledge of NCs. It can be concluded that textual enhancement, which provides learners with less explicit instruction, pushes them to use their self-regulatory capacity more effectively in improving receptive knowledge of grammar.
    Keywords: textual enhancement, metalinguistic explanation, self-regulation, receptive knowledge, productive knowledge, nominal clauses
  • Mostafa Younesi *, Ebrahim Khodadadyhonsooly Pages 141-156
    This study aimed to explore the relationship between language acquisition and grade four senior high school (G4SHS) students’ achievement in English as a foreign language (EFL). To this end the 41-item English Language Acquisition Scale (ELAS) designed by Khodadady and Younesi (2017) was administered to 518 G4SHS students. Also to find the probable relationship between ELAS, its latent variables and participant achievement in EFL classes in EFL classes 126 participants were randomly selected out of population to answer schema-based cloze multiple choice items test ( S- test) designed by Khodadady and Ghergloo ( 2013). To know which of the G4SHS students who took the ELAS took the S-Test as well the researcher was matched the codes of the ELAS S-test and ELTAS carefully. The results showed that the ELAS consists of five factors, i.e., Qualified, grammatization, Humanistic, Engagement and Orientation. Also the ELAS and its underlying factors show significant relationships with English achievement scores. The results of the study are discussed .
    Keywords: language acquisition, language achievement, language scale
  • Abbas Ali Zarei* Pages 157-181
    The present study was conducted to investigate the relationship between metacognitive reading strategies, reading self-efficacy, and reading comprehension of Iranian EFL learners. The participants were 119 Iranian B.A and M.A students majoring in English at Imam Khomeini International University and Islamshahr Azad University. A Michigan Test of English language Proficiency was given to the participants to determine their language proficiency and reading comprehension. Then, they were asked to respond to the two questionnaires of MARSI (Metacognitive Awareness of Reading Strategies Inventory), and RSEQ (Reading Self-Efficacy Questionnaire). To analyze the data, multiple regression analyses and correlation procedures were used. The results revealed a significant relationship between the use of reading strategies and reading comprehension. Also, a significant relationship was found between the use of reading strategies and reading self-efficacy. Moreover, the findings showed a positive relationship between reading self-efficacy and reading comprehension of Iranian EFL learners. The results of this study may have implications for teachers, learners, and materials developers.
    Keywords: metacognitive reading strategies, reading self-efficacy, reading comprehension