فهرست مطالب

نشریه رویش روان شناسی
سال ششم شماره 1 (پیاپی 18، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • رضا پورحسین* صفحات 1-4
    درنگاه روان شناسی تحولی، فلسفه برای کودک مکانیزمی است؛ یعنی ناظر به فلسفیدن و چگونه اندیشیدن است؛ نه یاددادن محتوا و مفاهیم صوری 1 و انتزاعی. فلسفیدن، غنای جستجوگری، کاوش و شگفت زده کردن کودک دربرابر مسایل بیرونی است که طی آن، فرایندی در زمینه روانی و ذهنی کودک براه می افتد که در روان شناسی تحولی، ازآن به تعادل جویی 2 یاد می شود.
    کلیدواژگان: فلسفه، کودک، روان شناسی تحولی
  • رضا پورحسین، رزا شفیعی *، سیدمهدی حسینی، مریم آخانی صفحات 5-24
    مقدمه
    پژوهش حاضر جهت تعیین رابطه ویژگی های شخصیتی با شوخ طبعی و بررسی رابطه آن با سلامت روان در دانشجویان پرداخته است.
    روش
    به این منظور 100 دانشجوی دختر و پسر پرسشنامه های ویژگی پنج عاملی شخصیت (FFI)، سلامت روان (GHQ) و شوخ طبعی (SHQ) را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    برای تحلیل داده ها از روش همبستگی و رگرسیون چندگانه استفاده شده است. همچنین نتایج پژوهش نشان داده که برون گرایی و نوروزگرایی بیشتر از سایر مقیاس های ویژگی شخصیتی پیش بینی کننده میزان حس شوخ طبعی در افراد هستند. همچنین بین سلامت روان و ویژگی شخصیتی برون گرایی با شوخ طبعی، همبستگی مثبت معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: شوخ طبعی، سلامت روان، ویژگی های شخصیت
  • مهدی عرب زاده *، قادر نعیمی، فهیمه پیرساقی صفحات 25-44
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی رضایت از زندگی در دانشجویان براساس سبک زندگی اسلامی و هوش معنوی انجام شد. پژوهش همبستگی و جامعه ی آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی در سال تحصیلی 94-1393 بود. نمونه ی مورد بررسی 300 نفر از دانشجویان بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سبک زندگی اسلامی، پرسشنامه هوش معنوی و پرسشنامه رضایت از زندگی استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه گام به گام استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که سبک زندگی اسلامی، هوش معنوی با رضایت از زندگی دانشجویان رابطه مثبت و معنادار دارند و رضایت از زندگی دانشجویان از طریق ترکیب خطی مولفه های سبک زندگی اسلامی و هوش معنوی قابل تبیین می باشد و نتایج پژوهش حاضر با توجه به هدفهای مطرح شده می تواند در جامعه دانشگاهی قابل استفاده باشد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، هوش معنوی، رضایت از زندگی
  • بهزاد قاسمی، یوسف رنجبر سودجانی *، کبیر شریفی صفحات 45-68
    تحقیق حاضر جهت بررسی نقش عملکرد جنسی و تجربه شکست عاطفی در گرایش زوجین به روابط فرا زناشویی انجام گرفت. این پژوهش از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی است. نمونه شامل 380 نفر از زوجین ساکن شهر لردگان بود. پرسش نامه های «وضعیت جنسی گلومبک- راست، ضربه عشق و گرایش به روابط خارج از ازدواج» برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها بر اساس آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره (به روش گام به گام) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که گرایش زوجین به روابط خارج از حیطه زناشویی با تجربه شکست عاطفی و عملکرد جنسی آن ها رابطه معناداری دارد. هم چنین، نتایج حاصل از آزمون رگرسیون حاکی از این بود که تجربه شکست عاطفی و عملکرد جنسی پیش بینی کننده گرایش به روابط خارج از حیطه زناشویی می باشند. از دیگر یافته های قابل تامل در این پژوهش این است که بیشترین گرفتاری های مربوط به روابط جنسی حول محور تعداد برقراری روابط جنسی، زمان ارضاء و کیفیت آن دور می زند.
    کلیدواژگان: روابط فرا زناشویی، شکست عاطفی، عملکرد جنسی
  • زینب مسرت مشهدی *، بهروز دولتشاهی صفحات 69-84
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثر پذیری میزان سازگاری زناشویی از باورهای غیر منطقی است . جامعه ی مورد مطالعه کلیه زوجین شهر تهران بود که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد نمونه، 388 نفر و 194 زوج (194زن 194 مرد) که ملاک های ورود به پژوهش را داشتند ، انتخاب شدند. و همه زوج های انتخاب شده پرسشنامه هنجاریابی شده باورهای غیرمنطقی جونز و سازگاری زناشویی اسپانیر را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش تحلیل رگرسیون خطی و همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین مقیاس های باورهای غیر منطقی با سازگاری ارتباط خطی و معنادار وجود دارد. به طور کلی نتایج نشان می دهد که سازگاری زناشویی ، توسط باورهای غیر منطقی تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    هرچه نمره باورهای غیر منطقی افزایش یابد، سطح سازگاری زناشویی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: باورهای غیرمنطقی، میزان سازگاری، سازگاری زناشویی زوجین
  • رزا شفیعی *، محمدعلی بشارت، زینب حاجی رسولی ها، سمانه نوایی صفحات 85-98
    ازدواج موفق موجب افزایش سلامت جسمانی و روانشناختی می شود. بر همین اساس، مطالعه عوامل مرتبط با مشکلات و رضایت زناشویی و ابعاد مختلف آن به جهت تاثیری که بر بهداشت روانی افراد دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است.هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین روان سازه های ناسازگار اولیه با مشکلات زناشویی در زنان متاهل بود. روش پژوهش حاضر توصیفی، از نوع همبستگی و نمونه مورد بررسی 162 خانم متاهل بودند که با روش تصادفی انتخاب شدند. از شرکت کنندگان خواسته شد پرسشنامه روان سازه های یانگ (YSQ) و پرسشنامه وضعیت زناشویی گلومبرگ-راست (GRIMS) را تکمیل کنند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد بین همه ابعاد روان سازه ناسازگار اولیه و مشکلات زناشویی رابطه مثبت معنادار وجود دارد؛ هر چه میزان روان سازه ناسازگار بیشتر باشد احتمال مشکلات زناشویی بیشتری تجربه خواهد شد. با توجه به نتایج به دست آمده و از آنجا که مشکلات زناشویی بر کیفیت و میزان بهداشت و سلامت روان افراد تاثیر می گذارد، بهتر است اقدامات رواشناختی لازم جهت بررسی، شناسایی و بهینه سازی روان سازه های اولیه در مشاوره های پیش از ازدواج که موجب پیشگیری از مشکلات زناشویی احتمالی بعدی می شود، انجام گیرد.
    کلیدواژگان: مشکلات زناشویی، رضایت زناشویی، روان سازه های ناسازگار اولیه، ازدواج، تاهل
  • حجت الله سیاوشی *، صدیقه سادات حجتی، کاظم مرادپور صفحات 99-110
    بدین منظور در یک پژوهش علی-مقایسه ای در سال 1394، 60 دانشجوی زن ورزشکار (35 مجرد و 25 متاهل؛ سن 16/5±92/36 سال) از بین همه ی دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور نهبندان انتخاب شدند. پرسشنامه ی هوش هیجانی پترایدز و فارنهام (PFEIQue نسخه 18 و آزمون تی مستقل و در سطح معناداری (05/0>Pنتایج نشان دادند که یک اختلاف معناداری بین ورزشکاران و غیرورزشکاران در برخی از خرده مقیاس های هوش هیجانی وجود دارد. خرده مقیاس های خوش بینی و درک و ارزیابی عواطف در غیرورزشکاران بالاتر از ورزشکاران بود (05/0>P). این پژوهش نشان می دهد که برخی خرده مقیاس های هوش هیجانی غیرورزشکاران بیشتر از ورزشکاران بود. بااین وجود، برای بررسی های دقیق تر نیاز به پژوهش های بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، فعالیت بدنی، دانشجویان، دختران
  • مهری رحمتی *، فرحناز محمدی صفحات 111-130
    فرسودگی تحصیلی که نتیجه ی خستگی ذهنی و عدم علاقه به تحصیل است تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی جهت گیری هدف فردی، ادراک از جهت گیری هدف کلاس و جهت گیری هدف والدین با فرسودگی تحصیلی دانش آموزان دختر دوره ی دبیرستان شهر کرمانشاه در سال تحصیلی 93-94 بود. روش پژوهش حاضر از نوع تحقیقات همبستگی است. با استفاده از جدول مورگان 375 دانش آموز به صورت خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده دو پرسشنامه استاندارد فرسودگی مربوط به مدرسه (SBI) و پرسشنامه الگوهای یادگیری سازگار(PALS) بود. برای تحلیل داده ها از نسخه 19 نرم افزار آماری SPSS استفاده شد. برای تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره به شیوه ی گام به گام استفاده شده است. نتایج همبستگی پیرسون مشخص کرد که بین جهت گیری هدف تسلطی، جهت گیری هدف عملکردگرا، ادراک از ساختار کلاس تسلطی، ساختار کلاس عملکردگرا، هدف عملکردی والدین با فرسودگی تحصیلی رابطه معناداری وجود دارد (P<0/05). اما جهت گیری هدف عملکرد گریز، ادراک از ساختار کلاس عملکرد گریز و هدف تسلطی والدین با فرسودگی تحصیلی ارتباط معناداری ندارند. همچنین، نتایج نشان داد متغیرهای پژوهش 14/0 واریانس فرسودگی تحصیلی را تبیین می کنند. این پژوهش حاکی از ارتباط و اهمیت جهت گیری هدف فردی، جهت گیری هدف کلاس و جهت گیری هدف والدین در ارتباط با فرسودگی تحصیلی است.
    کلیدواژگان: فرسودگی تحصیلی، جهت گیری هدف، ادراک از جهت گیری هدف کلاس، ادراک از جهت گیری هدف والدین، دانش آموزان
  • مریم پیروی *، هادی بهرامی صفحات 131-158
    طرحواره ها در احساسی که ما از خودمان داریم نقش محوری دارند.آنها دانش ما را در مورد خودمان و جهان شکل می دهند،به نحوی که وقایع زندگی را بر اساس آنها پیش بینی و تنظیم می نماییم.
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه طرحواره های ناسازگار اولیه زوجین و سازگاری زناشویی در زوجین متاهل واحد علوم تحقیقات تهران می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل 50 زوج ( 100 نفر )از دانشجویان متاهل واحد علوم تحقیقات تهران بودند که ملاک های ورود به پژوهش را برآورده نموده اند، و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیدند. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه شامل پرسشنامه ی طرحواره های ناسازگاری اولیه یانگ فرم بلند و سازگاری زناشویی اسپانیر استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل رگرسیون و آزمون کای اسکور ( خی دو ) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان دادند که، 1.بین طرحواره های ناسازگار اولیه با سازگاری زناشویی در دانشجویان متاهل واحد علوم تحقیقات تهران رابطه منفی و معناداری وجود دارد. 2.بین هر یک از حیطه های طرحواره های ناسازگار اولیه با سازگاری زناشویی در دانشجویان متاهل واحد علوم تحقیقات تهران رابطه منفی و معناداری وجود دارد. 3. بین زوجین سازگار و ناسازگار در میزان استفاده از طرحواره های ناسازگار اولیه تفاوت وجود دارد
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، سازگاری زناشویی، دانشجویان متاهل
  • حامد کاشانکی * صفحات 159-176
    اخلاق، گناه، بیماری و جرم، مفاهیم راهگشای دیالوگ دنیای قدیم و جدید هستند. بر اساس دیدگاه دوانلو (2001) احساس گناه سنگین ترین احساس بشری و عامل بیماری های روانی است. از طرفی تجربه احساس گناه منجر به شفا و پویایی زندگی آدمی می شود. بنابراین موردبحث برانگیز این است که مرز بین سلامت و بیماری چیست؟ چرا و چگونه سنگین ترین احساس بشری که عامل رنج هایش است منجر به شفا هم می شود.. زمانیکه کودک در دلبستگی به والدین طرد یا بیش ازحد حمایت شود، عشق ورزی او با احساسات متعارضی مانند نفرت، عشق و گناه به عنوان ترکیب این دو، همراه می شود. ازآنجاکه کودک همواره تلاش می کند که از رابطه دلبستگی خود با والدینش محافظت کند، به منظور حفاظت از آنها، اغلب خشم خود را به سمت خویش بر می گرداند واین نقطه آغاز شروع بیماری روانی و بیماری های روانی تنی است. طی این فرآیند در زندگی آدمی گریزناپذیر است. پژوهش حاضر با تحلیل و بررسی مطالعات اخیر با محوریت گناه نشان می دهد بیماری روانی امری گریزناپذیر، خودخواسته و منعطف است، تا زمانی که نیاز یه شناخت مسدود باشد ممکن است فرد به حیات روانی خود ادامه دهد ولی بهبودی، شکوفایی و سرزندگی درگرو آگاهی به کاستی ها و لمس احساس گناه است که حاصل می شود.
    کلیدواژگان: گناه، آسیب شناسی روانی، عشق، شفا
  • مجید سلیمانی *، علیرضا محمدی آریا، فریبا فلاحزاده ابرقویی، فهیمه فلاحزاده ابرقویی صفحات 177-190
    تلفن همراه از تاثیر گذارترین فناوری های امروزه است که جدای از آسیب های زیستی، آسیب های فراوان روانشناختی را نیز در پی دارد. رشد وگسترش دانش بشری و فناوری های نوین سبب گردیده که دنیای انسانها متحول شده و هر لحظه پیچیده ترگردد. یکی از پدیده های که در قرن بیستم زندگی بشر را دگرگون کرد و هنوز نیز رشد فزاینده آن ادامه دارد تلفن های همراه هستند. به نظر می رسد امروزه بیشترین کاربرد جانبی تلفن همراه، استفاده از شبکه های اجتماعی و اینترنت است. شبکه های اجتماعی مجازی تلفن همراه نسل جدیدی از فضای روابط اجتماعی هستند که با اینکه عمر خیلی زیادی ندارند، توانسته اند به خوبی در زندگی مردم جا باز کنند. مردم بسیاری در سنین مختلف و از گروه های اجتماعی متفاوت در شبکه های اجتماعی مجازی کنار هم آمده اند و از فاصله های بسیار دور در دنیای واقعی، از طریق شبکه های اجتماعی با هم ارتباط برقرار می کنند. هدف از این پژوهش بررسی آثار روانشناختی منفی استفاده مفرط از تلفن همراه می باشد. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی می باشد. از شایع ترین آسیب های روانشناختی تلفن همراه اعتیاد، دگرگونی هویت، اضطراب، اهمال کاری، اختلالات خواب، دگرگونی روابط خانوادگی، مشکلات بلوغ و احساس تنهایی است. پژوهش در هر یک از این حوزه ها برای ارائه راه حلی عملی جهت بهبود فرهنگ استفاده از تلفن همراه، ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، استفاده مفرط، آثار روانشناختی
  • فریبا زرانی، سمانه بهزادپور *، زهرا بابایی صفحات 191-224
    بررسی ادبیات پژوهشی موجود در زمینه آسیب شناسی روانی نشان می دهد که اختلال روانی محصول عوامل چندگانه است. مقاله حاضر، از بین عوامل متعدد دخیل در آسیب شناسی روانی، به عامل فرهنگ پرداخته است. شیوه ها و باورهای فرهنگی می توانند بر سبک مقابله فرد با پریشانی روانشناختی اثر گذاشته و گاهی به او در مواجهه با بیماری روانی کمک کنند. از سوی دیگر همین عوامل فرهنگی می توانند منبع پریشانی، تعارض و زمینه ساز بروز اختلال روانی در فرد باشند. نفوذ عوامل فرهنگی در آسیب شناسی روانی به اندازه ای است که حتی ابراز علائم روانشناختی و مراجعه فرد برای درمان نیز تحت تاثیر زمینه فرهنگی است. به علاوه، تاثیرات فرهنگی می توانند چالش های فراوانی را بر متخصصان سلامت روان تحمیل کنند. وظیفه روانشناسان ارزیابی، فرمول بندی، تشخیص و مداخله موثر در زمینه اختلالات روانی است. برای آنکه مداخلات موثر واقع شوند باید از نظر فرهنگی مناسب، پذیرفته شده و همچنین اخلاقی باشند. برای طراحی یک مداخله موثر و متناسب با بافت فرهنگی، متخصصان باید در ارزیابی و درمان اختلالات روانی زمینه فرهنگی مراجع را در نظر بگیرند. در این مقاله سعی شده تا نقش فرهنگ در سبب شناسی اختلالات روانی، ابراز علائم و مراجعه فرد برای درمان تشریح گردد. همچین ملاحظات فرهنگی در زمینه سنجش و درمان اختلالات روانی نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، آسیب شناسی روانی، اختلال روانی
  • رضا رستمی، زینب خجوی *، سعید اصلانی صفحات 225-246
    سالهاست که تحقیقات تلاش کرده اند اثر دارودرمانی بر مغز را نشان دهند و بودجه های تحقیقاتی بسیاری در این زمینه صرف شده است. این در حالی است که در مورد مکانیزم عمل روان درمانی کمتر می دانیم. با در نظر گرفتن این امر که روان درمانی تاثیر عمیقی بر سیستم های هیجانی، رفتاری و شناختی دارد، انتظار می رود که بر کارکرد و حتی ساختار مغز تاثیر بگذارد. امروزه با دور شدن از دوگانه نگری ذهن و بدن شاهد افزایش تحقیقات در جهت نشان دادن تاثیر روان درمانی بر مغز هستیم. سازمان ملی سلامت روان در پروژه معیارهای دامنه تحقیقاتی اولویت بندی خود را به این سمت تغییر داده است که شناسایی مکانیزم های زیستی زیربنای آسیب شناسی و درمان را معیار اعطای بودجه به تحقیقات بالینی قرار دهد. هماهنگ با این تغییرات، شاهد پیشرفت در علوم اعصاب هستیم که با ماهیت بین رشته ای خود می تواند پلی ارتباطی جهت دستیابی به این اهداف باشد. در این مقاله سعی می کنیم با اشاره به مفهوم انعطاف پذیری مغز مروری بر ادبیات این زمینه پژوهشی داشته باشیم. در این راستا به دنبال پاسخ سوالات زیر هستیم: 1) آیا روان درمانی بر کارکرد و ساختار مغز تاثیر می گذارد؟ 2) آیا تاثیر روان درمانی بر مغز با تاثیر دارودرمانی یکسان است؟ 3) آیا تغییرات عصبی زیستی ناشی از روان درمانی می تواند ابزاری عینی برای بررسی پیشرفت و نتیجه درمان باشد؟
    کلیدواژگان: روان درمانی، مغز، انعطاف پذیری مغز
|
  • Dr Reza Purhosein, Rosa Shafiei * Pages 5-24
    The present study was performed to examine the relationship between personality traits with mental health and sense of humor in bachelor students. One hundred students participated in this study. All students were asked to complete the Five Factor Inventory (FFI), General Health Questionnaire (GHQ) and Sense of humor questionnaire (SHQ). Analysis of data involved both descriptive and inferential statistics including means, standard deviation, Pearson’s correlation coefficient. The results demonstrated that mental health had a significant positive association with extroversion, agreeableness, consciences and sense of humor.
    Keywords: sense of humor, general health, mental health, personality traits
  • Dr Medi Arabzadeh *, Ghader Naiemi, Fahimeh Pirsagh Pages 25-44
    The purpose of this research was to Predict of Life Satisfaction in Students based on Islamic lifestyle and spiritual intelligence. This study was conducted within the framework of correlation research methodology. The study population consisted of all students of Kharazmi University in the academic year 2014-2015. The studied sample included 300 students which were selected by convenience sampling method. The research tools included Islamic lifestyle questioner, spiritual intelligence questioner and life satisfaction questioner. Data obtained were analyzed using Pearson's correlation coefficient and multiple regression. The results showed that life satisfaction has a positive and meaningful relationship with Islamic lifestyle and spiritual intelligence in students. Also, the results showed that life satisfaction can be making clear via linear combination between Islamic lifestyle and spiritual intelligence.
    Keywords: Islamic lifestyle, spiritual intelligence, life satisfaction
  • Behzad Ghasemi, Yusef Sharifi *, Kabir Sharifi Pages 45-68
    This aimed of the present to investigate the role of sexual function and relationship was experience emotional breakdown in tendency toward Extra-marital. In current correlational study, 380 couples were living in Lordegan completed Repetitive Questionnaire "sexual situations Glvmbk- right, hit Love and orientation to relationships outside marriage" was used to collect data .The data were analyzed using correlation and multiple regression ( The stepwide). The results showed that the tendency toward relations outside of marriage failure experienced emotional and sexual function they are associated. Also, the results of regression analysis showed that experience emotional breakdown and sexual relations outside of marriage are predicting the trend. Another noteworthy finding in this study is that most problems related to sexual relationships axis of sexual relations, since it bypasses satisfaction andquality
    Keywords: tendency to extra- marital relationships, emotional security, sexual function
  • Zeinab Maserrat Mashhadi *, Dr Behrooz Dolatshai Pages 69-84
    Purpose determination evaluation of the effectiveness couples marital adjustment rates of irrational beliefs.. Study population was all couples in Tehran that the available sampling method number of 388 couples (194 women and 194 men) that entrance criteria to research were selected. all couples selected normalized questionnaire Jones irrational beliefs and Spanier marital adjustment completed. data by using analyze linear regression and Pearson correlation were analyzed.
    Results
    : findings show that there is a significant linear relationship between irrational beliefs scale adjustment . Overall results indicate that marital adjustment, is explained by irrational beliefs.
    Conclusion
    Whatever increased score of irrational beliefs, marital adjustment level decreases
    Keywords: irrational beliefs, Rate compatibility, marital adjustment couples
  • Rosa Shafiei * Pages 85-98
    Introduction
    the successful marriage increases the physical and psychological health. Accordingly, the study of factors related to marital problems and their impact on mental health is important. Thus, the aim of this study is examining the relationship between early maladaptive schemas and marital problems in married women.
    Methods
    A total of 162 women participated in this study. All participants were asked to complete Young Schema Questionnaire (YSQ) and Golombok-Rust Inventory of Marital State (GRIMS).
    Results
    results showed that all aspects of early maladaptive schemas had a significant positive correlation with marital problems. People with maladaptive schemas more likely to experience more marital problems.
    Discussion
    based on the results of present study and because of marital problems had a effect on mental health, it’s better to give pre-marriage counseling for prevention of marital problems.
    Keywords: marital problems, marital satisfaction, early maladaptive schemas, marriage
  • Hojjatollah Siavoshy *, Sedigheh Sadat Hojjati, Kazem Moradpour Pages 99-110
    The purpose of this research was to investigate the relationship between physical activity and emotional intelligence in athlete students and comparison with non-athlete students. To this purpose, in a causal-comparison research in 2015, 60 female athlete (35 unmarried and 25 married; age: 35.17±5.16 years) and 60 female non-athlete (Age, 35.17±5.16 years; 37 unmarried and 23 married; age: 36.92±5.41 years) among all female students of Payame-Noor University of Nehbandan was selected. Petrides-Farnham emotional Intelligence Questionnaire (PFEIQue) was used to measure emotional intelligence. Data was analyzed with SPSS software (version 18) and independent t-test at the significant level P
    Keywords: Emotional Intelligence, Physical Activity, Student, Girl
  • Mehri Rahmati *, Farahnaz Mohamadi Pages 111-130
    Academic burnout results from mental fatigue and students uninterested to education is affected by various factors. The purpose of this research was to investigate the relationship betweengoal orientation and perception of classroom goal structure and parents goal orientation with academic burnout among kermanshahhigh school female students in the academic year 2014-2015. Methods This study is a correlation research.By using Morgan table, 375 students are randomly selected byMulti-stage sampling. Four standard questionnaires were used including, School-Burnout Inventory (SBI) and Patterns of adaptive learning scale (PALS). Data analysis was performed by SPSS-19. Results analyzed with Pearson correlation coefficient has been clarified; between mastery goal orientation, performance-approach goal orientation, classroom mastery goal structure, classroom performance-approach goal structure, parent performance goal with academic burnout there are significant differences (P
    Keywords: Academic burnout, goal orientation, classroom goal structure, parents goal orientation, Students
  • Maryam Peiravi *, Dr Hadi Bahrami Pages 131-158
    Schemas are of pivotal roles in what we feel about ourselves. They form our knowledge about ourselves and the world in a way that we forecast and regulate life incidences based on them.
    The objective of the current study is the survey of the couple’s primary inconsistent schemas and the matrimonial adjustment in the married couples from Tehran’s science and research unit. The study subjects include 50 couples (100 people) from among the married students of Tehran’s science and research unit all of who met the study entrance criteria, and they were selected based on the randomized sampling method. For data collection two questionnaires were applied including the Yang’s primary inconsistent schema questionnaire (long form) and Spanier’s matrimonial adjustment. The regression analysis and chi score test (chi square) were used for data analysis. The study results indicated that, 1. There is a significant and negative relationship between the primary inconsistent schemas and matrimonial adjustment in the married students of Tehran’s science and research unit. 2. There is a significant and negative relationship between each of the fields of early inconsistent schemas and matrimonial adjustment in the married students of Tehran’s science and research unit. 3. There is a difference between the compatible and incompatible couples in the amount of the use of primary inconsistent schemas
    Keywords: Early Inconsistent Schemas, Matrimonial Adjustment, Married Students
  • Hamed Kashanaki * Pages 159-176
    Morality, guilt, disorder, and crime are considered as key concepts to dialogue between traditional and modern world. From Davanloo’s perspective (2001), guilt is such an overwhelming feeling that in most cases leads to mental illness. However, the experience of guilt may be supposed to lead to dynamics of human life and healing as well. So what makes the boundary between health and disease? The controversial point is Why and how this heavy feeling is the source of suffering and healing at the same time. In the process of attachment to parents, being rejected, or too supported may cause a child to experience conflictual feelings of rage, love, and guilt as the first two are synthesized. Since a child always tries to protect his or her attachment with parents, he or she protects them against destructive feelings by internalizing rage and this is the starting point of psychopathology and psychosomatic conditions. The process seems to be inevitable in human life. After a historical review of the issue, this study analyzed the recent research into guilt and demonstrated the inevitability of mental illness while illustrating that it is a self-imposed and flexible process. As long as the individual ignores the need for self-knowledge, it is possible to continue his or her mental life. But of course healing, self-actualization and vitality depend on being aware of deficiencies and experiencing guilt.
    Keywords: Guilt, Psychopathology, Love, Healing
  • Majid Soleymani * Pages 177-190
    Mobile phone is today the most influential technologies that apart from the damage of biological, psychological damages are also sought. Growth and expansion of human knowledge and modern technologies that the world is transformed human caused and any moment complexer. One of the phenomena that transformed human life in the twentieth century and still continues a growing trend of cell phones. It seems today the most widely used mobile phone accessories, using social networks and the Internet. Mobile social networks are a new generation of social relationships that make life so much space, they have been able to work well in the living room. Many people of different ages and from different social groups in social networks have come together from great distances in the real world, communicate with each other through social networks. The aim of this study was to evaluate the negative psychological effects of mobile phone use is excessive. This research is descriptive-analytic method. The most common psychological damage mobile phone addiction, identity changes, anxiety, procrastination, sleep disorders, Changes in family relationships, puberty problems and loneliness. The research in each of these areas to provide practical solutions to improve the use of mobile phone is necessary.
    Keywords: mobile phone, use extreme psychological effects
  • Dr Fariba Zarani, Samaneh Behzadpoor *, Zahra Babaeai Pages 191-224
    A review of previous papers makes it evident that mental disorder is considered to be the product of multiple factors. Among multiple factors involved in psychopathology, this article examines the role of culture. Cultural practices and beliefs may influence coping with psychological distress and sometimes assist to cope with mental disorder. On the other hand these cultural factors can be the source of distress and conflict and underlie the mental disorders. The influence of cultural factors in psychopathology is the extent to which even the expression of psychological symptoms and seeking to treatment are influenced by person's cultural setting. Furthermore, these cultural influences can pose a challenge for mental health professionals. The psychologist's task is to assess, formulate, diagnose and intervene effectively in the context of mental disorders. For the interventions to be effective, they should be culturally appropriate, acceptable and also ethical. To plan a effective treatment and relevant to cultural setting, professionals should consider the client's cultural setting for assessment and treatment of psychological disorders. In this article, it's tried to examine the role of culture in etiology, Presentation of symptoms and Treatment Seeking. Cultural considerations in the assessment and treatment of mental disorders have also been studied.
    Keywords: culture, psychopathology, mental disorder
  • Dr Reza Rostami, Zeynab Khajavi *, Saeid Aslani Pages 225-246
    For many years scientists have tried hard and spent a lot of research budget in order to show the effect of medicine on brain , in the other hand our knowledge about how the psychotherapy works is nearly nothing. by considering the fact that psychotherapy has deep impression on emotion ,behavior and cognition it is expecting that it Influences the brains function and even its structure. nowdays by keeping distance of dualism , we confronting the huge amount of research about the effect of psychotherapy on brain. The National Institute of Mental Health in Research Domain Criteria has shifted their priorities to find out the physiologic mechanism of pathology and treatment of illness and spending budget for the purpose. in the same race, Neuroscience has developed and due to its Interdisciplinary nation it can be a good connection in order to achieve the goals. in this paper , considering the fact of brains flexibility , we take a look on researches in this area and we are looking for an answer for this questions:1) is psychotherapy has any effect on brains function and structure? 2) Are the psychotherapy and the medicine have the same effect on brain? 3) are the neurological and the physiological changes of psychotherapy can be an Objective tool in order to study the proceed and the results?
    Keywords: psychotherapy, brain, brain's flexibility