فهرست مطالب

نشریه رویش روان شناسی
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 24، خرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/14
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرشید نمامیان، مجتبی مهراب پور صفحات 1-26
    مطالعه حاضر با هدف طراحی مدل ساختاری صلاحیت ها و مهارت های فناوری اطلاعات و ارتباطات جهت پیش بینی توانمندسازی روان شناختی کارکنان بانک ملی شکل گرفته است. این پژوهش با طرح همبستگی و روش تحلیللا آماری و معادلات ساختاری (SEM) در میان جامعه کارکنان شعب بانک ملی شهر تهران به اجرا درآمد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل « پرسشنامه توانمندسازی اسپریتزر و گرتچن (1995) با روایی محتوایی مورد تایید و پایایی 85/0 و پرسشنامه محقق ساخته صلاحیت ها و مهارت های به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات با روایی 44/29 و پایایی 88/0» بود، و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و لیزرل تجزیه و تحلیل صورت گرفت و در نهایت مشخص گردید بین صلاحیت ها و مهارت های فناوری اطلاعات و ارتباطات و توانمندسازی شناختی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (001/0P< ). نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه نشان داد صلاحیت های عملکردی، عاطفی و شناختی، 30% از واریانس توانمندسازی روان شناختی کارکنان را تبیین می کنند. نتایج حاصل از معادله ساختاری نشان دهنده تاثیر صلاحیت ها و مهارت های به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات بر توانمندسازی روان شناختی کارکنان با ضریب 90/0 بوده است.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، توانمندسازی روان شناختی، کارکنان
  • سرور سادات سیاح، رویا کوچک انتظار، فریبا حسنی صفحات 27-36
    پژوهش حاضر با هدف، بررسی اثربخشی آموزش الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا بر کاهش کمال گرایی نوروتیک در بین زوج های آشفته شکل گرفت. این پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه زوجین آشفته مراجعه کننده به مراکز مشاوره و کلینیک های مددکاری شهر شهرکرد در سال 1394 بودند، که از بین آنها تعداد 40 نفر (20 زوج) به صورت تصادفی انتخاب شدند.. از تمام آزمودنی ها پیش آزمون و پس آزمون کمال گرایی نوروتیک (میتزمان و همکاران، 1994) به عمل آمد و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 5/1 ساعته تحت آموزش الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل کوواریانس آنکوا نشان داد آموزش الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا تاثیر معناداری بر کمال گرایی نوروتیک گروه آزمایش داشته است (05/0P<). براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که آموزش الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا بر کاهش کمال گرایی نوروتیک در بین زوج های آشفته اثربخش می باشد.
    کلیدواژگان: الگوی ارتباطی خانواده کثرت گرا، کمال گرایی نوروتیک، زوج های آشفته
  • عباس صنوبر، الهام رئیسی صفحات 37-52
    این پژوهش با هدف بررسی نقش هدف های پیشرفت و معنای تحصیلی در پیش بینی موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر انجام شد. مطالعه حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهرستان شوش در سال 1395 بودند که از میان آنها 350 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با کمک پرسشنامه های تجدیدنظرشده هدف های پیشرفت (الیوت و موریاما، 2008)، معنای تحصیلی (هندرسون-کینگ و اسمیت، 2006) و موفقیت تحصیلی (صالحی، 1392) جمع آوری و با روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان تحلیل شدند. یافته ها نشان داد هدف گرایش به تبحر (451/0=r)، هدف گرایش به عملکرد (290/0=r) و معنای تحصیلی (364/0=r) با موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر رابطه مثبت و معنادار داشتند، اما هدف اجتناب از تبحر (118/0=r) و هدف اجتناب از عملکرد (097/0=r) با موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر رابطه معناداری نداشتند. همچنین متغیرهای هدف های پیشرفت و معنای تحصیلی به طورمعناداری توانستند 7/52 درصد از تغییرات موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر را پیش بینی کنند که در این پیش بینی سهم هدف گرایش به تبحر بیش از سایر متغیرها بود (05/0>p). نتایج حاکی از اهمیت هدف های پیشرفت و معنای تحصیلی در پیش بینی موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر می باشد. بنابراین برای افزایش موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر می توان هدف گرایش به تبحر، معنای تحصیلی و هدف گرایش به عملکرد آنان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: هدف های پیشرفت، معنای تحصیلی، موفقیت تحصیلی، دانش آموزان دختر
  • محدثه بابایی حسن سرا، محمد مهدی قلندری صفحات 53-78
    هدف از انجام پژوهش تعیین تاثیر قصه گویی بر تغییر گرایش نسبت به والدین و پرخاشگری کودکان دبستانی است. در این پژوهش که با روش آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه، از بین 10 مدرسه از5 منطقه شمال جنوب غرب شرق مرکز تهران 40 کودک که بر اساس تفسیر آزمون ترسیم خانواده توسط کارشناسان ارشد روانشناسی بی اطلاع از موضوع پژوهش دارای گرایش منفی نسبت به والدین و 40 نفر دیگر که در آزمون رفتاری کودکان راتر فرم معلم و پرسشنامه پرخاشگری شهیم در سه خرده مقیاس پرخاشگری – بیش فعالی، ناسازگاری اجتماعی و رفتارهای ضد اجتماعی پرخاشگر تشخیص داده شدند در دو بخش مجزا مورد مطالعه قرار گرفتند. تحلیل داده ها با آزمون خی دو و آنکووا، وجود رابطه معنی دار بین قصه گویی و تغییر گرایش نسبت به والدین را نشان داد ولی رابطه معنی داری بین جنسیت و تغییر گرایش نسبت به والدین دیده نشد بعلاوه تاثیر قصه گویی بر کاهش خشونت معنادار بوده اما تفاوت معنی داری بین دو جنس از نظر نمره پرخاشگری دیده نشد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، قصه گویی، کودکان دبستانی، گرایش منفی نسبت به والدین
  • سحر مهدوی، پیمان حاتمیان صفحات 79-92
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تحریف های شناختی با کیفیت روابط زناشویی در معلمان زن متاهل شهر کرمانشاه انجام شد. جامعه این پژوهش شامل کلیه معلمان زن متاهل شهر کرمانشاه درسال 1395 بود که از این تعداد نمونه ای به حجم 150نفر به روش نمونه گیری خوشه گیری چند مرحله ای انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از مقیاس کیفیت زناشویی فرم تجدید نظر شده (RDAS) و پرسشنامه تحریف های شناختی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و روش همبستگی پیرسون تحلیل شدند.نتایج نشان داد که بین کیفیت روابط زناشویی و خطا های شناختی همبستگی منفی و معناداری وجود دارد، این بدین معناست که هرچقدر خطاهای شناختی بیشتر باشد کیفیت روابط زناشویی پایین تر و برعکس، یعنی هرچه میزان خطاهای شناختی کمتر کیفیت روابط زناشویی بیشتر است.
    کلیدواژگان: کیفیت روابط زناشویی، تحریف های شناختی، معلمان زن
  • کریم بابایی، باب الله بخشی پور، هانا پزشکی صفحات 93-110
    هدف
    این پژوهش بررسی نقش سرسختی روانشناختی و خلاقیت در پیش بینی رضایت شغلی پرستاران بود. روش این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پرستاران زن و مرد ساکن در شهرستان سنندج می باشد. نمونه آماری پژوهش شامل 120 پرستار (60زن، 60مرد) است،که بصورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سرسختی روانشناختی اهواز، پرسشنامه خلاقیت اونیل و همکاران و پرسشنامه رضایت شغلی بری فیلد و روث استفاده شد. اطلاعات بدست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل گردید. نتایج پژوهش نشان داد که خلاقیت به طور مثبت و معناداری با رضایت شغلی رابطه داشت( 485/0 r= ،01/0< p)و سرسختی روانشناختی( 582/0 r= ،01/0< p). در این مدل پیش بینی، سرسختی روان شناختی 56% و خلاقیت 35% در پیش بینی رضایت شغلی سهم دارند (01/0< Ps). پس سرسختی روانی و خلاقیت توانستند رضایت شغلی را پیش بینی کنند. نتایج تحقیق نشان دادند که سرسختی روانشناختی و خلاقیت می توانند بر رضایت شغلی پرستاران موثر باشند لذا این موضوع بیشتر می تواند در سلامت روانی و جسمانی افراد موثر باشد
    کلیدواژگان: سرسختی روانشناختی، خلاقیت، رضایت شغلی، پرستاران
  • فرهاد خرمایی، سارا فصیحانی، فاطمه ازادی ده بیدی صفحات 111-128
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش سبک های یادگیری و خود تنظیمی تحصیلی در پیش بینی سازگاری تحصیلی در میان دانشجویان بود. مشارکت کنندگان در پژوهش250 دانشجوی داده های بوسیله مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که از بین چهار سبک یادگیری تنها سبک یادگیری مفهوم سازی انتزاعی پیش بینی کننده مثبت سازگاری تحصیلی است. همچنین خودتنظیمی تحصیلی پیش بینی کننده مثبت سازگاری تحصیلی می باشد. با توجه به ضرایب پیش بین این متغیر در سازگاری تحصیلی پیشنهاد می شود آموزش خود تنظیمی تحصیلی یکی از محورهای برگزاری کارگاه های آموزشی توسط مرکز مشاوره دانشگاهی در هنگام ورود دانشجویان به دانشگاه قرار گیرد
    کلیدواژگان: سبک های یادگیری، سازگاری تحصیلی، خودتنظیمی تحصیلی
  • زهرا اردشیر لاریجانی، امید رضایی صفحات 129-140
    پژوهش حاضر با هدف بررسی کارکردهای اجرایی در افراد با اختلال شخصیت ضداجتماعی و افراد بهنجار شکل گرفت. طرح پژوهش از نوع علی – مقایسه ای و جامعه آماری آن کلیه ای زندانیان زن زندان شهر ری با اختلال شخصیت ضداجتماعی و زنان بهنجار بودند که در این میان 50 نفر از زنان زندانی با روش نمونه گیری هدفمند و 50 نفر براساس روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون ویسکانسین جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق تحلیل واریانس چندمتغیری صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد، تفاوت معناداری در شاخص های تعداد طبقات، درجاماندگی، پاسخ های درست و نادرست وجود دارد.
    نتیجه گیری
    افراد با اختلال شخصیت ضداجتماعی عملکرد پایین تری نسبت به افراد بهنجار در گروه بندی کارت ها داشتند
    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، اختلال شخصیت ضداجتماعی و افراد بهنجار، بررسی کارکردهای اجرایی در افراد با اختلال شخصیت ضداجتماعی و افراد بهنجار
  • عین الله سکینه پور، وحید فرهادی صفحات 141-158
    زمینه
    هیپ هاپ، یکی از فعالیت های ورزشی است که از یک سری فعالیت با شدت های مختلف تشکیل شده که با استفاده از حرکات هماهنگ اندام ها همراه با موزیک انجام می شود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. نمونه پژوهش 20 زوج ساکن شهر اسلام آباد غرب بودند، که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. شرکت کنندگان ابتدایک هفته قبل از شروع تمرینات هیپ هاپ و سپس بعد از 8 هفته تمرینات هیپ هاپ، پرسشنامه ی چند بعدی تصویر بدنی، پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ، را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ورزش هیپ هاپ بر روی تصویر بدنی با رابطه جنسی و رضایت زنا شویی در بین زوجین تاثیر داشته است. میانگین و انحراف معیار رابطه جنسی، رضایت زناشویی و تصویر بدنی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل پس از پایان سه ماه ورزش هیپ هاپ افزایش معناداری را نشان داد.(میانگین گروه آزمایش رابطه جنسی در پیش آزمون =05/12، در پس آزمون=55/21، میانگین گروه آزمایش رضایت زناشویی در پیش آزمون=47/104، در پس آزمون=20/203، میانگین گروه آزمایش تصویر بدنی در پیش آزمون=20/134، در پس آزمون=40/173). نتایج آزمون تجزیه و تحلیل واریانس چند متغیره بر روی نمرات پس آزمون رضایت زناشویی، تصویر بدنی، رابطه جنسی، رابطه معناداری را نشان داد((001/0=p).
    نتیجه گیری
    ورزش هیپ هاپ می تواند بر روی تصویر بدنی و هم چنین رضایت زناشویی و رابطه جنسی تاثیر گذار باشد. نتایج پژوهش می تواند مبنای تجربی مناسبی برای تدوین برنامه های آموزشی و بهداشتی زوجین، قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ورزش هیپ هاپ، تصویر بدنی، رضایت زناشویی، رابطه جنسی
  • بی بی زهرا میرشفیعی، محمد محمدی پور صفحات 159-176
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش شناختی-رفتاری بر حمایت اجتماعی ادراک شده و خودکارامدی مادران دارای کودک مبتلا به مشکلات ویژه یادگیری بود. جامعه آماری در این پژوهش تمامی مادران دارای کودک با مشکلات ویژه یادگیری بودند. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش عبارت بود از 30 نفر از مادران دارای کودک با مشکلات ویژه یادگیری بودند که در پرسشنامه های خودکارآمدی و حمایت اجتماعی ادراک شده نمرات پایینی کسب کرده بودند. این افراد به طور تصادفی در دو گروه 15 نفره جای گرفتند (گروه آزمایش و گروه کنترل). پس از آن برای افراد گروه آزمایشی، جلسات آموزشی درمان شناختی رفتاری برگزار شد. افراد گروه کنترل نیز هیچ مداخله ای دریافت ننمودند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران (1982) و مقیاس چندوجهی حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (1988). برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج نشان داد در مقیاس خودکارآمدی، میانگین نمرات خودکارآمدی، در دو گروه آزمایش و گواه تفاوت معنادار دارند. همچنین در مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده، میانگین نمرات خرده مقیاس های حمایت اجتماعی در دو گروه آزمایش و گواه تفاوت معنادار دارند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی بر اساس این یافته ها می توان گفت درمان شناختی رفتاری باعث بهبود خودکارآمدی و حمایت اجتماعی ادراک شده در مادران دارای کودک مبتلا به مشکلات ویژه یادگیری در گروه آزمایش شده است.
    کلیدواژگان: آموزش شناختی، رفتاری، حمایت اجتماعی ادراک شده، خودکارآمدی، مشکلات ویژه یادگیری
  • مجید صدوقی، فاطمه میرزایی علی آبادی صفحات 177-198
    هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل مرتبط با بهزیستی روانشناختی دانش آموزان است. بدین منظور از بین دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهرستان آران وبیدگل در سال تحصیلی 95-1394 با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای طبقه ای متناسب با جنسیت، براساس جدول مورگان تعداد320 دانش آموز (106 پسر و 214 دختر) انتخاب شدند و به پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی ریف (2001)، خودکارآمدی شرر (1982)، خوش بینی شییر و کارور (1994)، تاب آوری کونور و دیویدسون (2003)، هدفمندی در زندگی اسچیر و همکارانش (2006)، شکوفایی روانشناختی داینر و همکارش (2008)، امیدواری نوجوانان پاملا هیندز (1985) پاسخ دادند. داده ها با روش رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که مولفه های خودکارآمدی، خوش بینی، امید، هدفمندی در زندگی، تاب آوری و شکوفایی روانشناختی با بهزیستی روانشناختی رابطه مثبت معناداری دارند و مولفه های امید، خودکارآمدی، هدفمندی در زندگی و شکوفایی به طور مستقیم میتوانند بهزیستی روانشناختی دانش آموزان را پیش بینی کنند
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، شکوفایی روانشناختی، امید، هدفمندی در زندگی، تاب آوری، خوش بینی، خودکارآمدی
  • محمود امیربیگی، جمیل منصوری، حمیدرضا غریبی صفحات 199-212
    نظریه مدیریت وحشت (گرینبرگ، پیزینسکی و سولومون، 1986) معتقد است که تهدید مرگ بنیادی ترین و مهمترین منبع ساختارهای روان شناختی سازش یافته و سازش نایافته مانند حرمت خود بالا و پایین است. در این پژوهش ترکیب دو روش برجستگی مرگ بر حرمت خود مورد بررسی قرار گرفت. توصیه می شود برای دسترسی پذیری بالاتر افکار مرگ از یک فاصه زمانی 5-3 دقیقه ای استفاده شود (روزنبلات و همکاران، 1989). هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مداخلات ترکیبی برجستگی مرگ بر حرمت خود بود. علاوه براین به عنوان یک هدف فرعی نیز اضافه کردن یا حذف فاصله زمانی بعد از مداخلات بر سطح حرمت خود مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور آزمون این دو فرضیه نمونه ای 45 نفری از دانشجویان دختر دانشگاه تهران به شکل تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین میانگین گروه کنترل و «گروه آزمایشی بدون فاصله زمانی» (001/0=P، 57/24=(2)H) تفاوت معناداری وجود ندارد، اما میانگین این دو گروه در مقایسه با میانگین «گروه آزمایشی با فاصله زمانی» تفاوت معناداری نشان داد (05/0 کلیدواژگان: نظریه مدیریت وحشت، حرمت خود، برجستگی مرگ، فاصله زمانی
|
  • Farshid Namamian, Mojtaba Mehrab Pour Mr Pages 1-26
    This study aimed to design a structural model for ICT competences and skills in order to predict psychological empowerment of Melli Bank employees. The study was conducted among the employees of Melli Bank in Tehran with the correlation and statistical analysis and structural equation modeling (SEM). Data collection instruments included " Spritzer and Gratchen empowerment questionnaire (1995) with confirmed content validity and reliability of 0.85, and a researcher made ICT competences and skills questionnaire with a validity and reliability equal to 29.44 and 0.88 respectively and was conducted using SPSS software and LISREL analysis. Finally, it was found that there is a significant and positive relationship between ICT competences and skills and cognitive empowerment (P
    Keywords: ICT, psychological empowerment, employees
  • Pages 27-36
    The aim of this study was to comparison of education levels and attitudes toward marriage among young girls and boys in Tehran. For this purpose 400 youths in the age of marriage(200 couples) that in the third quarter of 1394 referred to marriage counseling centers under the Ministry of Sport and youth, were selected by convenience sampling. After completing the questionnaire, data was analyzed using spss-23. Results showed that the level of education of individuals with a total score of attitude to marriage is no significant difference.
    Keywords: evel of education, attitude to marriage, young girls, boys
  • Abbas Senobar, Elham Raeisi Pages 37-52
    This research aimed to investigate the role of achievement goals and academic meaning in predicting academic success of girl students. Present study was a descriptive-analytical from type of correlational. Research population were included all high school girl students of Shosh county in 2016 academic years, that from them 350 people were selected by multistep cluster sampling method. Data collected by the questionnaires of achievement goals revised (Elliot & Murayama, 2008), academic meaning (Henderson–King & Smith, 2006) and academic success (Salehi, 2013) and analyzed by Pearson correlation and multiple regression with enter model methods. The findings showed mastery-approach goal (r=0/451), performance-approach goal (r=0/290) and academic meaning (r=0/364) had a positive and significant relationship with academic success of girl students, but mastery-avoidance goal (r=0/118) and performance-avoidance goal (r=0/097) hadn’t a significant relationship with academic success of girl students. Also, the variables of achievement goals and academic meaning significantly could predict 52/7 percent of variance of academic success of girl students that in this prediction the share of mastery-approach goal was higher than other variables (P
    Keywords: This research aimed to investigate the role of achievement goals_academic meaning in predicting academic success of girl students. Present study was a descriptive-analytical from type of correlational. Research population were included all high school
  • Pages 53-78
    The goal of this research is determining the efficacy of story in gravitation of children toward their parents and aggression of primary students. In this research which is done by mid experimental way by pretest and afterward test with Govah group. From 10 school among 5 Area , north, south, west, the east and the center of Tehran. 40 children who have negative gravitation toward their parents according to tracing family test and 40 children who behavioural test (Raterform) determined in 3 scale. Aggression . hyperactivity and social incompatibility and anti-social behavior, studied, in 2 separated part. Analysis of data's with khido & ankowa test showed meaning connection between story and aggravation of children toward their parents. But it doesn’t showed the meaning connection between sexuality and aggravation toward parents. Also the efficacy of story in decreasing violence but it doesn’t showed meaning difference between 2 Gender in terms of aggression.
    Keywords: aggression, story, primary student, negative aggravation toward parents
  • Pages 79-92
    This study aimed to investigate the relationship between cognitive distortions with married women teachers’ marital quality in the of Kermanshah city. The study population consisted of all married women teachers in Kermanshah was in 1395 that the number of samples of 150 persons were selected by multistage cluster sampling. To collect data from marital quality scale revised form (RDAS) and cognitive distortions questionnaire was used. Data using descriptive statistics and Pearson's correlation method, the results showed that there are significant negative correlation between marital qualities relationship and cognitive error, This means that more cognitive errors is much lower marital quality and, conversely, the higher the quality of the marital relationship is less cognitive errors
    Keywords: quality of marital relationships, cognitive distortions, Women teachers
  • Pages 93-110
    The purpose of this study was to investigate the role of psychological hardiness and creativity in the prediction of job satisfaction of nurses. The method is descriptive - correlation and statistical population included all male and female nurses living in the city of Sanandaj. The sample consisted of 120 nurses (60 females, 60 males), which were selected using multistage cluster sampling (cluster random sampling).To gather information, Hardiness Questionnaire of Ahvaz, ONeill et al’s creativity questionnaire and job satisfaction questionnaire and Ruth Berry Field were used. Data obtained were analyzed using Pearson correlation and multiple Regression .the current questioner filled up by 120 nurses. this result indicates that creativity is positively and significantly correlated with job satisfaction (P> 0/01, r=0/485 ) and psychological hardiness (P> 0/01, r=0/582). The model predicts, 56% of psychological hardiness and 35% of creativity in contribution to job satisfaction prediction (P> 0/01). Then, psychological hardiness and creativity can predict job satisfaction The findings of this study found out that , psychological hardness and creativity can on job satisfaction in nurses societies, then this issue can more effective for mental and physical human beings.
    Keywords: psychological hardiness, creativity, job satisfaction, nurses
  • Farhad Khormaei, Sara Fasehani, Fateme Azadi Dehbidi Pages 111-128
    The aim of this study is to investigate the role of learning style and academic self-regulation in order to predict academic adjustment among students. In this project, 250 female students of Shiraz University have participated. These students have chosen by the stratified cluster sampling method. They answered to the self-regulation Bouffurd (1995), Kolb learning style (1985), academic adjustment Baker & Siryk(1989) questionnaires. The results were analyzed by multiple linear regression by using the SPSS 21 software. Outcomes imply that just abstract conceptualization in four learning styles is positive predictive of academic adjustment. also, academic self- regulation is positive predictive of academic adjustment. Considering predictive coefficient of this variable, it is suggested that university set a workshop on self-regulation academic training
    Keywords: learning styles, academic adjustmen, academic self regulation
  • Zahra Ardeshir Larijani, Omid Rezaei Pages 129-140
    The present study aimed evaluate executive functions in individuals with antisocial personality disorder and normal individuals was formed. Research design kind of causal-comparative and the statistical population comprises all female prisoners rey city prison with antisocial personality disorder and women were normal. That among these 50 women prisoners with purposive sampling and 50 were selected by convenience sampling method. Research data were gathered by using Wisconsin test. Data analysis through multivariate analysis of variance was performed. Findings showed, Significant difference in index of the nu ber of classes, situ backwardness, there are right and wrong answers.
    Keywords: Executive functions, antisocial personality disorder, normal individuals
  • Ainollh Sakenapoor, Vahid Frhadi Pages 141-158
    Background
    Hip-Hop, is one of the sports activities that includes a series of activities with different intensity which using synchronized movements along with the music.
    Materials And Methods
    The research method is experimental pretest-posttest with control group. The sample consisted of 20 couples were living in Islam Abad Gharb, who were selected by simple random sampling. Participants first filled multidimensional questionnaire body image and Enrich marital satisfaction questionnaire a month before start practicing Hip-Hop and after 8 weeks of practicing Hip-Hop.
    Findings: The results showed that hip-hop exercise was effective on body image on sex and marital satisfaction among couples. The mean and standard deviation of sex, marital satisfaction and body image in the experimental group showed a significant increase in compare with control group after three months of Exercise Hip Hop (The average pre-test experimental group sex = 12/05, the post-test = 21/55, average marital satisfaction in the experimental group pre-test = 104/47, the post-test = 203/20, average body image in pre-test experimental group = 134/20, the post-test = 173/40). Also the results of multivariate analysis of variance tests on grades marital satisfaction, body image, sex, showed a significant relationship (p= 0/001).
    Conclusion
    Hip Hop exercise can effect on body image and marital satisfaction and sexual relationship. The results can be an appropriate empirical basis for education and health plans for couples, intervention programs and treatment programs based on the sustainability of the spouses is desirable.
    Keywords: Hip Hop exercise, body image, martial satisfaction, sex
  • Bibi Zahra Mirshafie, Mohammad Mohammadi Poor Pages 159-176
    The purpose of this study investigate the training impact cognitive – behavioral on perceived social support and self-efficacy were mothers of children with specific learning difficulties. Statistical population in this research were all mothers of children with specific learning difficulties. Studied sample in this research consisted of 30 mothers of children with specific learning difficulties were. That self-efficacy and perceived social support questionnaire were received low grades. These people were divided randomly into two groups of 15 patients (experimental group and control group). Then for people experimental group, training sessions were held cognitive behavioral therapy. The control group members did not receive any intervention. Tools used in consisted of the following: self- efficacy questionnaire of sherer et al. (1982)and perceived social support scale multifaceted zymt et al. (1988). For analyzing data obtained from the analysis covariance was used. The results showed in scale of self-efficacy, self-efficacy mean scores, with significant difference between experimental and control groups. also in scale perceived social support, social support subscale mean scores in both experimental and control groups had significant difference.
    Conclusion
    Based on these findings can be said in general, cognitive-behavioral therapy cause improve self-efficacy and perceived social support in mothers of children with specific learning difficulties in the group have been tested.
    Keywords: Cognitive, behavioral training, perceived social support, self, efficacy, specific learning difficulties
  • Majid Sadooghi Pages 177-198
    The present research aimed to investigate factors associated with psychological well-being. In doing so, 320 students (106 males and 214 females) were selected through cluster random sampling based on Morgan Table from the second-period high school students in Aran & Bidgol, Kashan. The respondents filled out several questionnaires including Ryff Psychological Well-Being (2001), Sherer Self-Efficacy (1982), Shire and Carver Optimism (1994), Connor and Davidson Resilience (2003), Scheier Life Engagement ( 2006), Diener Psychological Flourishing(2008), and Pamela Hinds adolescents Hopefulness (1985). The data were analyzed through stepwise regression. The results indicated that there is a statistically significant and positive correlation between psychological flourishing, hopefulness, life Engagement, resilience, optimism, self-efficacy, in one hand, and psychological well-being, hopefulness, self-efficacy, and life engagement, in the other hand. In addition, it was found that flourishing can predict psychological well-being directly.
    Keywords: psychological well, being, psychological flourishing, hopefulness, life engagement, resilience, optimism, self, efficacy
  • Mahmood Amirbeigi, Jamil Mansoori, Hamidreza Gharibi Pages 199-212
    Terror management theory attempts to answer two fundamental questions: Why do people have a strong tendency to love themselves and why do they avoid whom are not similar to them? According to this theory the man’s survival tendency is the answer of these two questions. This theory claims that people reduce terror of death by gaining sense of valuableness and also by being attracted to their cultural worldview. One of the hypotheses of this approach, named mortality salience, claims that a reminder of mortality and consequent 3-5 minute interval for making death thoughts accessible will produce an anxiety which people will attempts to manage by boosting their self-esteem. This hypothesis has been examined in this study. A sample of 45 female students of University of Tehran has been placed randomly in 3 groups (two experimental groups and one control group). Two experimental groups received mortality salience intervention (showing films of burial ceremony and two questions about their own death) and control group received an intervention irrelevant to death. After intervention, all three groups filled out Rosenberg’s self-esteem scale (RSES). First experimental group filled out the scale immediately after the intervention, while the second experimental group answered to the scale after an interval, because we wanted to examine the effect of this interval after the mortality salience intervention. Obtained results indicated that there is no significant difference between control group and experimental group without time interval (p = 0.001, H(2) = 24.57) although, mean value of the two groups is in significant difference from mean value of experimental group with time interval (p>0.05). In general, obtained results can be explained in this manner that creating a time interval can be along with reduction of proximity defenses (distraction, denial, etc.) and increase in accessibility of unconscious thoughts of death that can result in unconscious defenses in level of self-esteem.
    Keywords: Terror management theory, Self, esteem, Mortality salience