فهرست مطالب

نشریه رویش روان شناسی
سال هفتم شماره 12 (پیاپی 33، اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/14
  • تعداد عناوین: 27
|
  • ایرج مختارنیا* ، لیلی پناغی، ابوالفضل فلاح تفتی، هادی محمدلو، عفت محمدی صفحات 1-12
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هنردرمانی گروهی با رویکرد موضوع محور بر عزت نفس دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوره اول صورت گرفت. روش پژوهش از نوع آزمایشی و جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوره اول شهرستان قدس بود. به منظور انجام این پژوهش، از بین 352 دانش آموز، تعداد 20 دانش آموز که در اجرای پرسشنامه عزت نفس (کوپراسمیت، 1967)، پایین ترین نمره را داشتند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. تکنیک های هنردرمانی گروهی بر روی آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 75 دقیقه ای اجرا شد و گروه گواه به جز یک جلسه، مداخله ای دریافت نکرد. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد. یافته ها نشان داد برنامه مذکور به طور معناداری (درسطح 05/0) عزت نفس گروه آزمایش را افزایش داد. این برنامه می تواند در بهبود مهارت های سازگارانه و اجتماعی و در نهایت در پیشرفت عملکرد تحصیلی دانش آموزان موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: هنردرمانی گروهی| موضوع محور| عزت نفس| دانش آموزان
  • نرگس تنکمانی* ، فرامرز سهرابی صفحات 13-26
    پیش زمینه و هدف
    تحقیقات نشان می دهد جهت گیری زندگی و خوش بینی از جمله عوامل حمایتی هستند که منجر به سازگاری افراد در شرایط ناگوار و در نتیجه بهزیستی بهتر افراد می شود.هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه جهت گیری زندگی با استرس، افسردگی و اضطراب در دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور تعداد 240 نفر(144 دختر و 96 پسر) با استفاده روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایاز دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی که در سال تحصیلی1393-94، مشغول به تحصیل بودند، انتخاب شده و به پرسشنامه های جهت گیری زندگی و پرسشنامه استرس، افسردگی و اضطراب پاسخ دادند.
    یافته ها
    به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری تی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد نتایج نشان داد که بین نوع.جهت گیری زندگی دانشجویان با میزان استرس، افسردگی و اضطراب آنها تفاوت معناداری وجود دارد. به بیان دیگر، دانشجویان دارای جهت گیری بدبینانه، استرس، افسردگی و اضطراب بیشتری دارند. به علاوه، بین خوش بینی با بدبینی زنان و مردان تفاوت معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    بنابراین، با افزایش خوش بینی در دانشجویان میزان استرس، افسردگی و اضطراب آنها نیز کمتر می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، استرس، اضطراب و جهت گیری زندگی (خوش بینی بدبینی) _
  • شیدا راد*، علی زاده محمدی، مجتبی حبیبی عسکراباد، نیکزاد قنبری صفحات 27-48
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه مشکلات رفتاری نوجوانان با تکامل مثبت نوجوانان، رضایت از زندگی و تعارض والد- نوجوان انجام شده است. روش پژوهش حاضر مقطعی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان مقطع دبیرستان شهر تهران در سال تحصیلی 1395 است. از میان آنان 700 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی دانش آموزان (MSLSS)، مقیاس خود گزارشی مشکلات رفتاری نوجوانان آخنباخ (YSR)، فرم بلند مقیاس تکامل مثبت نوجوانان (PYD) و مقیاس تعارض والدین–نوجوانان (فرم نوجوانان) بودند. نتایج نشان دادند بین رضایت از زندگی و تکامل مثبت نوجوانی با مشکلات رفتاری رابطه منفی وجود دارد در حالیکه بین تعارضات والد- نوجوان و مشکلات رفتاری نوجوانان رابطه مثبت وجود دارد. نتایج رگرسیون گام به گام حاکی از آن است که متغیرهای پیش بین روی هم 29 درصد واریانس شاخص تعدیل شده مشکلات رفتاری را تبیین می کند. به میزانی که سطح رضایت از زندگی نوجوانان افزایش یابد، برنامه تکامل مثبت نوجوانان اجرا شود و تعارضات والد- نوجوان کاهش پیدا کند، مشکلات رفتاری نوجوانان هم کاهش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری، رضایت از زندگی، تعارض والد-نوجوان، تکامل مثبت نوجوانی
  • قاسم عبداللهی بقرآبادی* صفحات 49-58
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش ذهن آگاهی روی اضطراب امتحان دانش آموزان پسر مقطع راهنمایی شهر کاشان می باشد.
    روش
    طرح پژوهش حاضر آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پسر مقطع راهنمایی مدارس دولتی شهر مشغول به تحصیل در سال 95 کاشان می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای 40 دانش آموز دارای اضطراب امتحان به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی 20 دانش آموز در گروه آزمایش و 20 دانش آموز در گروه کنترل جایگزین شدند و جهت سنجش اضطراب امتحان دانش آموزان از پرسشنامه اضطراب امتحان اسپیلبرگر استفاده شد. پرسشنامه در سه مرحله پیش آزمون ، پس آزمون و پیگیری مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل آماری داده ها براساس روش کوواریانس نشان داد که فرضیه پژوهش حاضر در سطح 99 درصد از اطمینان معنادار می باشد.
    نتیجه گیری
    بنابراین نتیجه گرفته می شود که آموزش ذهن آگاهی در کاهش اضطراب امتحان موثراست.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، اضطراب امتحان، دانش آموزان
  • محسن حجت خواه، دلنیا شیخ اسمعیلی، فرامرز مروتی*، پیمان حاتمیان صفحات 59-70
    آلکسی تیمیا یک سازه شخصیتی است که به عنوان عامل خطری برای طیفی از اختلالات روان پزشکی، سوماتوفورم و اختلالات پزشکی شناخته شده است. این مطالعه باهدف مقایسه آلکسی تایمیا در بیماران (قلبی، کلیوی) و افراد سالم (پرستاران، دانشجویان) انجام شد. این پ‍ژوهش مقطعی مقایسه ای بر روی نمونه ای به حجم 878 نفر از چهار زیرگروه از پرستاران، دانشجویان، بیماران قلبی و بیماران نارسایی کلیه در شهر کرمانشاه به انجام رسید. ابزار بکار گرفته شده در این پژوهش، پرسشنامه 20 سوالی تورنتو بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS-21 و آزمون های آماری تحلیل واریانس چندمتغیره برای سطوح الکسی تیمیا و برای مقایسه نمره کل آلکسی تیمیا از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و پیگیری شفه استفاده شد. از مجموع پاسخگویان، 428 نفر (7/48%) زن بودند و میانگین سنی کل نمونه 23/17±99/39 بود. تحلیل داده ها نشان داد که در هر سه خرده مقیاس آلکسی تیمیا بین چهار گروه تفاوت معناداری وجود داشت (08/111=F- 001/0>P). میانگین نمره آلکسی تیمیا در پرستاران از دانشجویان بیشتر و در بیماران قلبی از دانشجویان و پرستاران بیشتر بود. اما بین بیماران قلبی و بیماران کلیوی در میزان آلکسی تیمیا تفاوت معناداری دیده نشد (p>0.05). نتایج پژوهش حاضر بیانگر بالا بودن سطح آلکسی تیمیا در گروه بیماران در مقایسه با افراد سالم بود. به طور ویژه بالابودن سطح آلکسی تیمیا در بیماران قلبی عروقی، لزوم توجه به این متغیر در این دسته از بیماران را خاطرنشان می سازد.
    کلیدواژگان: آلکسی تایمیا، بیماران قلبی، بیماران کلیوی، پرستاران، دانشجویان
  • مهدی حسنوند عموزاده* ، الهام حیدری صفحات 71-85
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش مولفه های جهت گیری هدف یادگیری و جهت گیری هدف عملکرد در پیش بینی یادگیری خود تنظیم دانش آموزان تحت پوشش سازمان بهزیستی بود. بدین منظور تعداد 130 دانش آموز مقطع راهنمایی تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان دره شهر در سال تحصیای 93-92 با روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب شدند و به پرسشنامه های جهت گیری هدف باتون(1996) و یادگیری خود تنظیم بوفارد و همکاران(1995) پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزارSPSS و با روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان چندگانه مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان دادند که مولفه جهت گیری هدف یادگیری 1/34 درصد و مولفه جهت گیری هدف عملکرد 9/37 درصد از تغییرات مربوط به یادگیریخود تنظیم دانش آموزان را تبیین می کند. با توجه به نتایج می توان به ضرورت تقویت جهت گیری هدف به عنوان عاملی تاثیرگذار بر یادگیری خود تنظیم دانش آموزان متعلق به گروه های آسیب پذیر پی برد. پژوهش های بیشتر بین فرهنگی و درون فرهنگی می توانند به تدقیق یافته ها کمک کنند.
    کلیدواژگان: جهت گیری هدف یادگیری، جهت گیری هدف عملکرد، یادگیری خودتنظیم
  • بیژن پیرنیا* ، پریا صادقی، لیلا سلطانی صفحات 87-102
    مطالعات نشان می دهد که یکی از بنیان های شکل گیری اعتیاد اضطراب می باشد. شاخص اضطراب نه تنها در مراحل آغازین بلکه در فرایند لغزش و عود مصرف مولفه ای حائز اهمیت تلقی می گردد که می تواند پیامدهای مطلوب درمانی را با چالش مواجه سازد. یکی از ابعاد متاثر از اضطراب شاخص خلق می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان گروهی بهزیستی بر شاخص تنظیم خلق منفی در زنان وابسته به مواد مت آمفتامین انجام شد. مطالعه حاضر در قالب طرحی نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل انجام شد. بدین ترتیب در برهه زمانی اردیبهشت ماه تا اسفند ماه 1394، بیست و دو زن واجد شرایط شرکت در پژوهش پس از انجام غربالگری از میان بیماران وابسته به مت آمفتامین مراجعه کننده به سه کلینیک ترک اعتیاد شهر تهران با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به کمک نرم افزار اکسل در قالب دو گروه آزمایش و گواه تخصیص یافتند. پس از اخذ رضایت آگاهانه و احراز ملاک های شرک در پژوهش، همه شرکت کنندگان توسط مصاحبه بالینی ساختاریافته مورد مصاحبه قرار گرفتند و مقیاس تنظیم خلق منفی را تکمیل نمودند. گروه آزمایش به مدت 12 جلسه هفتگی تحت درمان گروهی بهزیستی قرار گرفت و گروه کنترل صرفا پذیرای درمان های روتین مرکز بود. سپس، در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری توسط پرسشنامه مذکور مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت تحلیل داده ها از آزمون کای اسکوئر و معادله برآورد تعمیم یافته استفاده شد. یافته ها نشان داد که بهزیستی درمانی تاثیر معنا داری بر بهبود شاخص تنظیم خلق منفی ایفا نمود (01/0>p). هرچند این بهبود تا مرحله پیگیری حفظ نشد (05/0<p). این یافته ها همسو با ادبیات پژوهشی گویای کارامدی درمان های مثبت گرا بر تنظیم شاخص های خلقی می باشد. نتایج این پژوهش می تواند در ارزیابی، طرح ریزی مداخلات درمانی و چشم انداز پژوهش های آتی در مصرف کنندگان مت آمفتامین سودمند باشد.
    کلیدواژگان: بهزیستی درمانی، تنظیم خلق منفی، مت آمفتامین، اعتیاد
  • قاسم عبداللهی بقرآبادی* صفحات 103-114
    هدف
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی حالات روان شناختی مثبت دانشجویان دختر بر اساس سبک های فرزند پروری والدین است.
    روش
    طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان دختر مجرد دانشگاه پیام نور آران و بیدگل مشغول به تحصیل است که 200 دانشجو به صورت نمونه گیری تصادفی منظم به عنوان گروه نمونه به همراه مادران انتخاب شدند و جهت سنجش سبک های فرزند پروری و حالات روان شناختی مثبت دانشجویان از پرسشنامه های بام ریند (1991) و رجایی (1390) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که حالات روان شناختی مثبت دانشجویان دختر بر اساس سبک های فرزند پروری والدین قابل پیش بینی است.
    نتیجه گیری
    بنابراین نتیجه گرفته می شود که میان سبک فرزند پروری مقتدرانه با حالات روان شناختی مثبت رابطه مثبت و مستفیم وجود دارد و میان سبک فرزند پروری مستبدانه و حالات روان شناختی مثبت رابطه منفی و معکوس وجود دارد.
    کلیدواژگان: سبک های فرزند پروری، حالات روان شناختی مثبت، دانشجویان
  • زهرا کاظمی مجد* ، سمیه کاظمی مجد، غلامعلی علی محمدی، نگین جباری صفحات 115-128
    این مقاله با هدف بررسی تاثیر بهزیستی معنوی و عزت نفس و شادکامی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان شهرستان گرگان نوشته شده که برای تحقق این مهم ازروش تحقیق" توصیفی "از نوع همبستگی استفاده شده است. شادکامی و عزت نفس همواره یکی از موضوعات مهم و مورد علاقه دانشگاه فرهنگیان می باشد. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر بهزیستی معنوی نوشته شده بر عزت نفس و شادکامی در دانشجویان دانشگاه فرهنگیان شهرستان گرگان بوده است. جامعه ی آماری دانشجومعلمان ورودی سال 92 دانشگاه فرهنگیان شهرستان گرگان با حجم نمونه 201می باشد؛ابزار گرداوری داده هاپرسشنامه های بهزیستی معنوی Spiritual well being scale ، مقیاس شادی SHS و عزت نفس روزنبرگ بوده است.در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی، آزمون ضریب همبستگی پیرسون ، آزمون t و رگرسیون چند متغیره جهت تعمیم نتایج از نمونه به جامعه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSSاستفاده شده است. نتایح پژوهش نشان دادهر کدام از متغیرهای بهزیستی معنوی و عزت نفس و شادکامی با یکدیگر ارتباط معناداری دارند. و جنسیت بر روی بهزیستی معنوی ، عزت نفس و شادکامی موثر است . علاوه بر این دانشجویان بومی نسبت به غیر بومی از شادکامی بیشتری برخوردارند.
    کلیدواژگان: بهزیستی معنوی، عزت نفس، شادکامی، دانشجومعلمان، دانشگاه فرهنگیان
  • زهرا صالح زاده عین آباد* ، محمدرضا شعیری صفحات 129-146
    در پرتو پژوهش های روزافزونی که حاکی از نقش گسترده عوامل فرهنگی بر نوع واکنش آزمودنی های غربی و شرقی نسبت به محرک های هیجانی نظیر فیلم هستند و خلا چشمگیر چنین ابزاری در مطالعات آزمایشی در کشور، هدف پژوهش پیش رو، تعیین و مقایسه واکنش آزمودنی های مذکر و مونث نسبت به کلیپ هیجانی در نمونه های غیربالینی است. بنابراین،پژوهشی نیمه آزمایشی طراحی گردید و 87 آزمودنی برای شرکت در آزمایش های این تحقیق بر گزیده شدند. لازم به ذکر است که آزمایش به شکل انفرادی انجام شد. نخست، آزمودنی ها روی مقیاس آنالوگ بینایی، خلق خود را مشخص نمودند و به پرسشنامه ی افسردگی بک و سلامت عمومی پاسخ دادند. دوم، فیلم در لپ تاپ به آنها ارائه گریدید و آن را مشاهده نمودند. سوم، به پرسشنامه ی مربوط به ویژگی های فیلم پاسخ دادند. نتایج حاکی از این بود که تفاوت های چشمگیری در ارزیابی فیلم بین آزمودنی های مذکر و مونث وجود دارد. این یافته ها حاکی از این است که زنان پاسخدهی بیشتری نسبت به محرک های هیجانی نشان می دهند. زنان از لحاظ هیجانی بیانگری بیشتری دارند در حالیکه مردان تظاهرات هیجانی شان را بیشتر پنهان یا کنترل می کنند. به رغم تفاوتهای فرهنگی، همسویی با برخی از نتایج دیگر وجود دارد.
    کلیدواژگان: کلیپ هیجانی، فرهنگ، تفاوت جنسیتی، پردازش هیجانی _
  • علی زارع مقدم* ، علی بارانی، شهلا رستمی، راضیه رضایی صفحات 147-162
    هدف پژوهش حاضر پیش بینی رضایت از زندگی کارکنان راهور براساس خلاقیت و خودکارآمدی است. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های توصیفی همبستگی است. جامعه این پژوهش شامل کلیه کارکنان پلیس راهور شهر بیرجند در سال 1393 بود که تعداد کل آن ها برابر با 55 نفر بود. با توجه به حجم جامعه آماری، از روش سرشماری استفاده شد و کل جامعه به عنوان نمونه انتخاب شد. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه خلاقیت عابدی (1372)، پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر (1982) و پرسشنامه رضایت از زندگی داینر و همکاران (1985) استفاده شد. یافته ها نشان داد که تمامی میانگین ها در زیر مقیاس های خلاقیت (به جز زیر مقیاس بسط) بیشتر از میانگین آزمون بود (01/0 P<). میانگین کل خلاقیت بیشتر از میانگین آزمون بود (01/0 P<). میانگین زیر مقیاس بسط با میانگین آزمون تفاوت معناداری نداشت. میانگین خودکارآمدی و رضایت از زندگی بیشتر از میانگین آزمون بود (01/0 P<). بین خلاقیت و خودکارآمدی با رضایت از زندگی همبستگی معنادار مثبت وجود داشت (01/0 P<). متغیر خودکارآمدی قادر بود 38 درصد از واریانس رضایت از زندگی را تبیین نماید. نتایج این پژوهش ضرورت توجه به خودکارآمدی و خلاقیت را در افزایش رضایت از زندگی کارکنان پلیس راهور را مورد تاکید قرار داد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، خودکارآمدی، رضایت از زندگی، پلیس، راهور
  • هادی فرهمند، رضا پورحسین* ، سعیده سادات هاشمی نجف آبادی صفحات 163-182
    چاقی به عنوان مشکلی مهم در سراسر جهان در حال بروز است. از بین عوامل سهیم در چاقی، به نظر می رسد استرس مخصوصا از اهمیت برخوردار است چرا که شرایط استرس زا منجر به بی نظمی در رژیم، عدم ورزش کردن و دشواری تنظیم هیجان می گردد که هرکدام به عنوان عاملی مستقل منجر به چاقی می گردد. هدف پژوهش حاضر مرور و فراتحلیل مطالعات انجام شده در خصوص استرس و چاقی است. نمونه مطالعات مورد استفاده شامل 22 مطالعه انجام شده در ایران و خارج از کشور بین سال های 1380 تا 1397 است که 10828 نفر شرکت کننده را در بر می گرفت. یافته های این مطالعه حاکی از آن است بین استرس و چاقی یک رابطه متقابل وجود دارد. در بین 22 پژوهش انجام شده، جزء در سه مورد از آنها ارتباط معنادار مشکلات روانشناختی از قبیل استرس، اضطراب و افسردگی با چاقی، اضافه وزن، پرخوری یا یکی از مشکلات خوردن وجود داشته است. نتایج این پژوهش بینش های ارزشمندی در خصوص رابطه استرس و چاقی برای متخصصان سلامت روان به همراه دارد. بدین صورت که با مدیریت استرس و تنظیم هیجان از مشکلات خوردن و چاقی پیش گیری به عمل آید و همچنین در درمان افراد چاق متغیرهای روانشناختی از قبیل استرس و اضطراب مورد ملاحضه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استرس|افسردگی|اضطراب|چاقی|اضافه وزن
  • رودابه هوشمندی* ، نوشین فتحاللهزاده، مهدی رستمی صفحات 183-198
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه ی میزان اضطراب کودکان مقطع ابتدایی بر مبنای کمال گرایی، سبک فرزند پروری و هوش هیجانی مادران بود. این پژوهش از نوع توصیفی، علی مقایسه ای و به لحاظ هدف از نوع کاربردی بوده است. جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان دوره ابتدایی شهر تهران و نمونه تحقیق شامل 100 نفر دانش آموز دختر و پسر ابتدایی مدارس منطقه 9 آموزش و پرورش تهران بوده که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهشی شامل مقیاس اضطراب کودکان اسپنس ، پرسشنامه کمال گرایی هیل ، پرسشنامه سبک فرزند پروری بامریند و پرسشنامه هوش هیجانی بار آن می باشد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها و بررسی فرضیه های تحقیق از آزمون های آماری تی مستقل و تحلیل واریانس سه راهه استفاده شد. یافته های پژوهشی نشان داد که میزان اضطراب کودکان دارای مادران با کمال گرایی بالا به طور معنا داری بیشتر از اضطراب کودکان دارای مادران با کمال گرایی پایین بوده (0001/0> (Pو بعلاوه مادران با هوش هیجانی بالا، فرزندانی با اضطراب پایین تر داشتند (0001/0>p) و همچنین مادران با سبک های مقتدرانه بالا (002/0>p) و استبدادی پایین (0001/0>p)، فرزندانی با اضطراب پایین تر داشتند. نتایج این پژوهش نشان داد که شیوه ی تعاملات مادر و فرزند نقش تعیین کننده ای در هیجانات منفی و اضطراب و اختلالات اضطرابی کودکان دارد و نتیجه حاصل، یافته های پژوهشی در تحقیقات مرتبط با علل وعوامل اضطراب کودکان را قوت می بخشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، کمال گرایی، سبک فرزندپروری، هوش هیجانی
  • نادیا قره گوزلو* ، اکبر عطادخت، سجاد بشرپور، محمد نریمانی صفحات 199-212
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش جهت گیری مذهبی مادران در پیش بینی نگرش مثبت و منفی نوجوانان پسر به بزهکاری انجام شده است. برای انجام این پژوهش توصیفی - همبستگی، از بین مادران ساکن در شهر همدان و فرزندان آن ها، نمونه ای به حجم 200 نفر (100 نفر مادر و 100 نفر فرزند) با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شد و مادران پرسشنامه ی جهت گیری مذهبی آلپورت و فرزندان آن ها پرسشنامه سنجش نگرش به بزهکاری را تکمیل نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد که جهت گیری مذهبی درونی مادران با نگرش مثبت نوجوانان به بزهکاری رابطه منفی و با نگرش منفی آنها به بزهکاری رابطه مثبت دارد و بین جهت گیری مذهبی بیرونی مادران و نگرش منفی و مثبت فرزندان آنها به بزهکاری رابطه ای مشاهده نشد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که جهت گیری مذهبی درونی مادران 23 درصد (23/0-=ß) از واریانس نگرش مثبت نوجوانان به بزهکاری و 47 درصد (47/0=ß) از واریانس نگرش منفی آنها به بزهکاری را تبیین می کند. این نتایج نشان می دهد که جهت گیری مذهبی درونی ضعیف خانواده و مخصوصا مادر می تواند یکی از عوامل خطر در گرایش نوجوانان به بزهکاری باشد و برای پیشگیری از آسیب های مختلف اجتماعی در بین نوجوانان و به ویژه پیشگیری از بزهکاری آنها می توان از ظرفیت جهت گیری مذهبی مادران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، نگرش به بزهکاری، نوجوان، مادر
  • کژال اشته* ، پریسا حیدری شرف، پروین چوپانی صفحات 213-226
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی دانش آموزان با خودکار آمدی ، تاب آوری و استرس شغلی معلمان صورت گرفت . جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان و معلمان مدارس شهرتان سرپل ذهاب هستند. تعداد 77 معلم و 328 دانش آموز به صورت نمونه گیری در دسترس از مدارس شهرتان سرپل ذهاب انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی و شاخص های آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج نشان داد که هوش هیجانی دانش آموزان با خودکارآمدی ، تاب آوری و استرس شغلی معلمان رابطه مستقیم و معنی دار دارد . به این معنی که هوش هیجانی بالای دانش آموزان، از طرفی باعث افزایش خودکار آمدی و تاب آوری معلمان شده و از طرف دیگر به دلایلی باعث افزایش استرس معلمان می شود . افزایش هوش هیجانی دانش آموزان می تواند باعث افزایش خودکار آمدی و تاب آوری معلمان شود ولی بایستی به گونه ای تنظیم گردد که استرس شغلی معلمان از حدی فراتر نرود که توجه به این نکته می تواند در امر تعلیم و تربیت بسیار تاثیرگذار باشد .
    کلیدواژگان: تاب آوری، استرس شغلی، خودکار آمدی، هوش هیجانی، معلمان
  • عفت آی *، محمود شیرازی، سمانه سادات جعفر طباطبایی، تکتم سادات جعفر طباطبایی، سید ابوالفضل موسوی صفحات 227-240

    پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه شخصیت اصیل و شادکامی با بهزیستی روان شناختی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی 94-1393 انجام شده است. این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی 325 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی 94-93 که با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده شامل پرسشنامه شخصیت اصیل وود، پرسشنامه شادکامی اکسفورد و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS، آمار توصیفی و آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده بین زیر مقیاس ازخودبیگانگی، زندگی اصیل و پذیرش نفوذ بیرونی از شخصیت اصیل با بهزیستی روان شناختی همبستگی معنادار مثبت مشاهده شد. بین زیر مقیاس خود پنداره، رضایت از زندگی، احساس زیبایی شناختی، امیدواری از شادکامی با بهزیستی روان شناختی همبستگی معنادار مثبت مشاهده شد. بین زیر مقیاس های آمادگی روانی، سر ذوق بودن و خودکارآمدی از شادکامی و بهزیستی روان شناختی رابطه معناداری به دست نیامد (P>0/05). پیش بینی بهزیستی روان شناختی توسط شخصیت اصیل و شادکامی می تواند به روانشناسان در برآورده کردن موقعیت های اصلاح شرایط دانشجویان دارای سلامت روان پایین و یا در معرض خطر کمک کند و آنان را به تقویت پرورش شخصیت اصیل و مولفه های شادکامی هدایت کند

    کلیدواژگان: شخصیت اصیل، شادکامی، بهزیستی روان شناختی
  • ملاحت امانی* صفحات 241-254
    هدف
    تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط رضایت شغلی و کیفیت تدریس معلمان با عملکرد تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه انجام شده است.
    روش
    روش تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه اماری تحقیق شامل230 معلم زن و 2400 دانش اموز دختر مقطع متوسطه شهر گنبد می باشد که با روش نمونه گیری سرشمار نفر همه آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های کیفیت تدریس سراج و شاخص توصیف شغل و میانگین نمرات دانش اموزان استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل ممیز با روش گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که متغیرهای پیش بین ماهیت شغل، شرایط ارتقاء و روابط بین فردی عملکرد تحصیلی را پیش بینی و تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    معلمان راضی از ماهیت شغل و شرایط ارتقاء خود با برقراری رابطه بین فردی مناسب با دانش اموزان، عملکرد تحصیلی آنها را افزایش می دهند.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، عملکرد تحصیلی، کیفیت تدریس
  • اسلام مدبرنژاد، فرهاد نامجو*، فاطمه ابرهیم پور صفحات 255-270
    هدف از پژوهش حاضر پیش بینی رضایت شغلی بر مبنای تاب آوری و خود اثربخشی در کارکنان بانک کشاورزی شهرستان یاسوج بود. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بوده که جامعه ی آماری آن کلیه کارکنان شعب بانک کشاورزی شهرستان یاسوج می باشد. در این پژوهش نمونه آماری بر اساس جدول مورگان شامل 133 نفر (110 مرد و 23 زن) می باشد، که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های تاب آوری کانر و دیویدسون (2003)، خود اثربخشی اولندیک و همکاران (1984) و رضایت شغلی استفاده شده است. داده ها با استفاده از روش های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که تاب آوری و خود اثربخشی پیش بین های مناسبی برای رضایت شغلی هستند(05/0= P). همچنین تاب آوری توانست ابعاد رضایت از کار، رضایت از همکاران، رضایت از ارتقا، رضایت از سرپرست و رضایت از پرداخت را پیش بینی کند اما خوداثربخشی تنها قادر به پیش بینی رضایت از کار و رضایت از پرداخت بود (05/0= P). نتایج نشان داد که خوداثربخشی و تاب آوری دارای ارتباط متقابل با رضایت شغلی می باشند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، خود اثربخشی، رضایت شغلی
  • علی خالق خواه، حبیبه نجفی* صفحات 271-290
    محققانی که در زمینه های مختلف آموزشی کار می کنند متوجه می شوند که افکار و اعتقادات دانشجویان نقش مهمی در فرآیند یادگیری بازی می کنند. خودکارآمدی به عنوان یک عنصر کلیدی از نظریه شناختی اجتماعی به نظر می رسد که متغیر مهمی باشد! چرا که، انگیزه و یادگیری دانشجویان را تحت تاثیر قرار می دهد. این تحقیق با بررسی ادبیات تجربی به نقش خودکارآمدی دانشجویان در آموزش پرداخته است. این تحقیق بر روی این سوال متمرکز شده است : عواملی که خودکارآمدی دانشجویان را در آموزش عالی تحت تاثیر قرار می دهند، کدامند؟ برای این منظور به روش آنلاین، تعداد 32 مقاله از مطالعات خارجی که مطابق با معیارهای تحقیق بود، انتخاب گردید و با دادن ویژگی های مشخص به هر مطالعه، کد گذاری شده اند. روش تحقیق به صورت روایتی و کیفی و استخراج از نتاج یافته ها می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که برنامه های آموزشی امکان افزایش خودکارآمدی دانشجویان را دارند و اساسا ثابت شد که برنامه های آموزشی مبتنی بر نظریه شناختی اجتماعی در این مورد موفق تر می باشند. به نظر می رسد که عوامل متعددی، خودکارآمدی دانشجویان را تحت تاثیر قرار می دهند و مدارک قوی ارائه شده از منابع اصلی خودکارآمدی، جهت گیری اصلی را برای تحقیقات آینده نشان می دهد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، آموزش عالی، دانشجو، فاکتورهای موثر _
  • اعظم نوفرستی *، حمیدرضا حسن آبادی صفحات 291-306
  • مریم حسینی* ، نیما قربانی صفحات 307-326
    مطالعه پژوهش های صورت گرفته در حوره خلاقیت، نشان می دهد هنوز در مورد عمومیت خلاقیت یا اختصاصی بودن آن توافق جامعی وجود ندارد، اگرچه در این که مردم نیمرخ های خلاقانه متفاوتی از خود نمایش می دهند نظریات همسو هستند. شواهد پژوهشی نشان می دهند بین خلاقیت و آسیب پذیری نسبت به برخی اختلالات روانی رابطه وجود دارد اگرچه تمرکز اغلب پژوهش های موجود بر خلاقیت هنری بوده و جایگاه خلاقیت علمی در این میان چندان مشخص نیست. بر همین اساس، مطالعه حاضر نیمرخ های خلاقیت را در دو گروه مهندسی و هنر مشتمل بر 322 دانشجوی هنر و 407 دانشجوی مهندسی با استفاده از مقیاس های: شخصیت خلاق(CPS؛ کافمن و باور،2004) ، شخصیت خلاق بر اساس چک لیست صفات(CPS؛ گوف و هیلبران،1983) و سیاهه ی زندگی نامه ای رفتارهای خلاقانه( BICB؛ بیتی،2007) و ارتباط آن با اضطراب و افسردگی (کستلو و کمری،1967)، استرس ادراک شده(PSS؛ کوهن و همکاران،1983)، سرشت های عاطفی(ATQ؛ لایت،2004) مورد بررسی قرار می دهد. این نمونه ها از دو دانشگاه تهران و دانشگاه هنر از طریق نمونه در دسترس انتخاب شدند.مقایسه دو گروه در برخورداری از خلاقیت و سلامت روان نشان داد که گروه هنر از سلامت روان کمتر(سرشت سیکلوتایمیک) و خلاقیت بیشتر برخوردار هستند و خلاقیت در هر دو گروه تنها با سرشت هایپرتایمیک ارتباط مثبت دارد و با سایر ملاک ها دارای ارتباط معکوس است.
    کلیدواژگان: خلاقیت علمی، خلاقیت هنری، آسیب شناسی روانی، مهندسین، هنرمندان
  • ریحانه مسگر* ، داود تقوایی صفحات 327-342
    درپژوهش حاضر به پیش بینی هراس اجتماعی بر اساس سبک های مقابله با استرس و شیوه های فرزند پروری پرداخته شده است. جامعه آماری پژوهش 270 نفراز دانش آموزان دختر دوره راهنمایی شهرستان اراک وهمچنین والدین آنها می باشند. در این تحقیق از سه پرسشنامه هراس اجتماعی کانور و همکاران،پرسشنامه سبک های مقابله با استرس اندلر و پارکر، و پرسشنامه شیوه های فرزندپروری بامبریند به عنوان نظام پشتیبان بهره گرفته شده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل(آزمون کولموگروف – اسمیرونوف ، همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری)به انجام رسیده است. نتایج نشان دادکه سبک مقابله ای هیجان مدار و اجتنابی هراس اجتماعی را پیش بینی نموده در حالی که سبک مقابله ای مساله مدار بر هراس اجتماعی تاثیری نداشته است وهمچنین شیوه فرزند پروری سهل گیر باعث کاهش هراس اجتماعی اما شیوه فرزندپروری مقتدرانه و مستبدانه باعث افزایش هراس اجتماعی در نوجوانان می شود.
    کلیدواژگان: هراس اجتماعی، سبک های مقابله با استرس، شیوه های فرزندپروری
  • راضیه رضایی کلانتری* صفحات 343-358
    پژوهش حاضر به منظور بررسی کیفیت رفتارهای دوستانه و تفسیر ارزیابی های مثبت و منفی در افراد دارای نشانه های فوبی اجتماعی و افراد عادی صورت گرفت. این پژوهش علی- مقایسه ای و از نوع مورد شاهدی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه زنان 25-18 سال ساکن شهر تهران در سال 1395 می باشد.حجم آماری حدودا 3500 نفر می باشد.از این جامعه، 74 نفر افراد دارای فوبی اجتماعی و 74 نفر افراد بهنجار بر حسب سن، تحصیلات و وضعیت تاهل همتا شدند. نمونه گیری در دو مرحله صورت گرفت 1- مرحله شناسایی که به صورت تصادفی خوشه ایبود 2- مرحله انتخاب آزمودنی ها که به صورت تصادفی ساده بود. برای جمع آوری داده ها از ابزارهای زیر استفاده شد: 1- مقیاس فوبی اجتماعی 2- مقیاس ترس از ارزیابی مثبت 3- مقیاس ترس از ارزیابی منفی 4- مقیاس رفتار دوستانه. داده های پژوهش با روش های آماری تحلیل واریانس چند متغیری مانوا، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد، بین افراد دارای فوبی اجتماعی و افراد بهنجار در ترس از ارزیابی رویدادهای مثبت و منفی و کیفیت رفتارهای دوستانه تفاوت معنی داری وجود دارد (000/0>P). طبق یافته های پژوهش، افراد دارای فوبی اجتماعی در مقایسه با افراد بهنجار، ترس بیش تری از ارزیابی رویدادهای مثبت و منفی دارند. همچنین افراد دارای فوبی اجتماعی در مقایسه با گروه بهنجار از کیفیت ضعیفی در رفتارهای دوستانه برخوردار هستند. تحلیل رگرسیون نیر نشان داد، فقط ترس از ارزیابی رویدادهای مثبت و منفی می توانند علایم اختلال فوبی اجتماعی را در زنان پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: ترس از ارزیابی رویدادهای مثبت، ترس از ارزیابی رویدادهای منفی، کیفیت رفتارهای دوستانه، اختلال فوبی اجتماعی
  • صادق تقی لو، گیتا علی پور* صفحات 359-372
    زمینه و هدف
    امروزه کیفیت زندگی در مقابل کمیت قرار گرفته و با توجه به ابعاد گسترده سلامتی، تعریف می شود و منظور از آن، سالهایی از عمر است که با رضایت و شادکامی و تلاش برای زندگی مطلوب و دستیابی به موفقیتها همراه باشد. از این رو، پژوهش حاضر، با هدف مطالعه نقش میانجی گر طرحواره های ناسازگار اولیه در رابطه بین صفات شخصیت و بهزیستی ذهنی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در سال 1394 بر روی 366 نفر (171 پسر) از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین بعد از انتخاب به روش نمونه گیری چند مرحله ای، انجام شد. پرسشنامه های طرحواره ناسازگار اولیه، پرسشنامه صفات شخصیت ، و مقیاس بهزیستی ذهنی مورد استفاده قرار گرفت. داده ها به روش مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد متغیرهای مکنون طرحواره های ناسازگار اولیه و صفات شخصیت در کل 47 درصد از واریانس بهزیستی ذهنی را تبیین می کنند. همچنین ملاحظه شد که برونگرایی به صورت مثبت و معنادار و روان رنجورخویی به صورت منفی و معنادار بهزیستی ذهنی را پیش بینی می کنند. بعلاوه نتایج نشان داد طرحوارهای ناسازگار اولیه رابطه بین سازگاری و بهزیستی ذهنی را به صورت مثبت، رابطه بین روان رنجورخویی و بهزیستی ذهنی را به صورت منفی و رابطه بین برونگرایی و بهزیستی ذهنی را به صورت مثبت میانجیگری می کند.
    نتیجه گیری
    با نتایج بدست آمده می توان چنین نتبجه گیری نمود که احتمالا طرحواره های ناسازگار اولیه نقش اساسی در رابطه بین صفات شخصیت و بهزیستی ذهنی ایفا می کند بنابراین با بهبود طرحواره ها می توان افراد را در افزایش بهزیستی ذهنی و پیشگیری از اختلالات و آسیبهای روانی یاری رساند.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناسازگار اولیه، صفات شخصیت، بهزیستی ذهنی
  • سحر ساروخانی* ، شهناز محمدی صفحات 373-384
    هدف
    هدف از این پژوهش مقایسه میزان هیجان طلبی (ماجراجویی)، استفاده بیش از حد از اینترنت و روابط بین شخصی دانشجویان دختر و پسر شهر تهران بود.
    روش
    در این مطالعه 120 دانشجو به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند که نیمی از آنها را دانشجویان دختر و نیمی دیگر را دانشجویان پسر تشکیل میدادند. ابزار این پژوهش شامل پرسشنامه هیجان جویی (زاکرمن، 1978)، پرسشنامه اعتیاد به اینترنت (یانگ، 1998) و مقیاس اعتماد در روابط بین فردی (رمپل و هولمز، 1986) بود که به شیوه دستی توسط خود دانشجویان شرکت کننده در تحقیق پاسخ داده شد. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بیانگر آن بود که پسران نسبت به دختران در ماجراجویی و گریز از بازداری نمره بیشتری کسب کردند و دختران نسبت به پسران در اعتماد در روابط بین شخصی نمره بیشتری به دست آوردند. در وابستگی به اینترنت تفاوت معناداری بین دختران و پسران مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: هیجان طلبی( ماجراجویی)، استفاده بیش از حد از اینترنت، اعتماد در روابط بین شخصی
  • فهیمه کاکایی*، محمد سعید احمدی صفحات 385-398
    شیوه هایی که والدین درتربیت فرزندان به کار می گیرند، نقش اساسی در تامین سلامت آن ها دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه شیوه های فرزندپروری باخوش بینی، امیدواری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان شهر ماهنشان صورت گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه آماری پژوهش شامل 184 دانش آموز (92دخترو92پسر) و مادران آنها بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از میان دانش آموزان مشغول به تحصیل شهرماهنشان سال تحصیلی 95-1394 انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه های جهت مندی زندگی(R-LOT)، امید به زندگی میلر (MHS)وپرسشنامه فرزندپروری بامریند مورد بررسی قرارگرفتند. سپس داده های پژوهش با استفاده از نسخه18 نرم افزار آماری Spss مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. یافته ها نشان داد بین شیوه ی فرزندپروری منطقی با خوش بینی، امیدواری و پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت ومعنی دار وجود دارد(01/0p<)، بین شیوه فرزندپروری مستبدانه با خوش بینی و امیدواری رابطه معکوس و معنی دار وجود دارد(05/0p<) ولی با پیشرفت تحصیلی رابطه معنی دار ندارد(05/0p>). همچنین بین شیوه فرزندپروری سهل گیرانه با خوش بینی رابطه مثبت ومعنی دار وجود دارد(05/0p<)، ولی با امیدواری و پیشرفت تحصیلی رابطه معنی دار وجود ندارد(05/0p>). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که شیوه فرزندپروری استبدادی و شیوه فرزندپروری منطقی قادر به پیش بینی امیدواری هستند(28/0=R2) ولی شیوه فرزندپروری سهل گیرقادر به پیش بینی امیدواری نیست. و نیز شیوه فرزندپروری استبدادی و شیوه فرزندپروری منطقی قادر به پیش بینی خوش بینی هستند(11/0=R2) ولی شیوه فرزندپروری سهل گیرقادر به پیش بینی خوش بینی نیست. همچنین شیوه فرزند پروری منطقی و شیوه فرزندپروری سهل گیر قادر به پیش بینی پیشرفت تحصیلی هستند (10/0=R2) ولی شیوه فرزند پروری استبدادی قادر به پیش بینی پیشرفت تحصیلی نیست.
    کلیدواژگان: فرزندپروری، امیدواری، خوش بینی، پیشرفت تحصیلی، شهر ماهنشان
  • محمدعلی بشارت * صفحات 399-415
    هدف اصلی این پژوهش ساخت و بررسی ویژگی های روانسنجی مقیاس 14 گویه ای کمال گرایی معنوی/مذهبی شامل روایی سازه، روایی همگرا و تشخیصی (افتراقی)، همسانی درونی و پایایی بازآزمایی بود. چهارصد و شصت و نه نفر (226 مرد، 243 زن) داوطلب از جمعیت عمومی شهر تهران در این پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد مقیاس کمال گرایی معنوی/مذهبی (SRPS)، مقیاس استحکام من (ESS)، مقیاس سلامت روانی (MHI-28) و مقیاس عواطف مثبت و منفی (PANAS) را تکمیل کنند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، یک عامل کلی را برای مقیاس کمال گرایی معنوی/مذهبی تایید کرد. روایی همگرا و تشخیصی (افتراقی) مقیاس کمال گرایی معنوی/مذهبی از طریق سنجش همزمان استحکام من، بهزیستی و درماندگی روانشناختی و عواطف مثبت و منفی در مورد شرکت کنندگان محاسبه شد. ضرایب همبستگی میانگین نمره آزمودنی ها در مقیاس کمال گرایی معنوی/مذهبی با شاخص های استحکام من، بهزیستی و درماندگی روانشناختی و عواطف مثبت و منفی معنادار بود. همسانی درونی مقیاس کمال گرایی معنوی/مذهبی بر حسب ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد و با ضرایب همبستگی از 79/0 تا 91/0 مورد تایید قرار گرفت. پایایی بازآزمایی مقیاس کمال گرایی معنوی/مذهبی بر اساس نتایج دو بار اجرای آزمون محاسبه شد و با ضریب همبستگی 73/0 مورد تآیید قرار گرفت. بر اساس نتایج این پژوهش، مقیاس کمال گرایی معنوی/مذهبی برای سنجش این سازه در نمونه های ایرانی از پایایی و روایی کافی برخوردار است.
    کلیدواژگان: مقیاس کمال گرایی معنوی، مذهبی (SRPS)، پایایی، روایی، روانسنجی
|
  • Iraj Mokhtarnia Mr* , Leyli Panaghi , Abolfazl Fallah Mr, Hadi Mohammadlo Mr, Efat Mohammadi Mis Pages 1-12
    The aim of this research is measuring the effectiveness of the group art therapy on the level of self-esteem of male students at high school. The methods which were used in this research can be pointed out as experimental and statistical study based on all of the high students of Qods city. For this study, among 352 students, 22 students that obtained the lowest scores on the self-esteem questionnaire (Cooper Smith, 1967) were selected and divided into two groups: Control group and experimental group. The techniques of group art therapy were used on examinees about 10 sessions for 75 minutes, and there was no interference on control group’s sessions, expect for one session. In this research, a repeated measure ANOVA was used for analyzing the data. Findings reveal that using present program, significantly, (p>0/05) increases the experimental group’s self-esteem. This program can improve and ameliorate the social and adaptive skills and finally leads to educational improvement. The purpose of using these programs is to improve self-esteem and creativity and critical thinking.
    Keywords: group art therapy| self-esteem| student
  • Narges Tankamani *, Faramarz Sohrabi Pages 13-26
    Background & Aims
    Research shows optimism among the supporting factors are Life Orientation that To coping in adverse conditions resulting in better well-being of the people.The purpose of the present research was to study the relationship between life orientation, stress, depression and anxiety in student.
    Materials & Methods
    In doing so, 240 undergraduate students (144 female and 96 male) from the Imam international Khomeini in Qazvin were selected using random cluster sampling method and were responded questionnaires which included the life orientation (LOT) and stress, depression and anxiety (DASS21). For data analyze were used methods Pearson’s correlation coefficient and T- test.
    Results
    The results was showed that there was significant different between type life orientation with magnitude of stress, depression and anxiety in students. In the other hand, students who have pessimistic orientation, have more stress, depression and anxiety. In addition, the result revealed no significant difference between optimism with pessimism females and males.
    Conclusion
    Therefore with increasing optimism , students are less magnitude stress, depression and anxiety.
    Keywords: life orientation(optimism, pessimism), depression, stress, anxiety.
  • sheida rad*, ali zadeh mohammadi, mojtaba habibi, nikzad ghanbari Pages 27-48
    The aim of this study was study the relationship between life satisfaction, positive youth development and parent- adolescent conflict with Behavioral problems in adolescents. This research method is correlation and stepwise regression type. The target population included all high school students in Tehran in the academic year 1395. 700 patients were selected with cluster sampling. The instruments used in this study are multidimensional students’ Life Satisfaction Scale (MSLSS), Youth Self-report Scale (YSR), Positive Youth Development (PYD), and Parent-Youth conflict Scale. The results showed between life satisfaction and positive development of youth with behavioral problems, there is a negative relationship. While between parent-adolescent conflicts and adolescent behavioral problems, there is a positive relationship. Stepwise regression analysis showed that the predictor variables together explained 29% of variance adjusted for behavioral problems. So to the extent that Adolescent level of life satisfaction, positive youth development program to be implemented and parent-adolescent conflict is reduced, also reduced behavioral problems in adolescents.
    Keywords: Behavioral Problems, Life Satisfaction, Parent-Adolescent Conflict, Positive Youth development, Youth
  • Ghasem Abdollahi baqrabadi* Pages 49-58
    Objective
    The present study aimed at an investigation of the effectiveness of the mindfulness training on test anxiety in Kashan guidance grade boy students.
    Method
    The present study is experimental with pre-test – post-test with the control group. The statistical population of the present study includes all of the guidance grade boy students in the academic years of 1394 in Kashan among whom 40 subjects were, randomly selected in sampling methods. The measurement instruments in the present study were of test anxiety questionnaire of Spielberger. Questionnaire pre-test, post-test, and follow-up were used.
    Results
    Statistical analysis of covariance showed that the hypothesis of the present study was based on a 99% level of confidence is significant.
    Conclusion
    It is concluded that mindfulness training is effective in reducing anxiety.
    Keywords: Mindfulness, test anxiety, students
  • mohsen hojatkhah, delina sheykh esmaeeli, faramaz moravati*, peyman hatamian Pages 59-70
    Alexithymia is a personality construct that is known as a risk factor for a range of psychiatric, medical and somatoform disorders. This study was done with aim of Comparing Alexithymia between patients (cardiac, renal) and healthy subjects (nurses, students). This comparative cross-sectional study was done in a sample of 878 people from cardiovascular patients, kidney patients, nurses and college students in Kermanshah, Iran. The study tool was Torento-20 questionnaire. Data analyzed by SPSS-21 software using multivariate ANOVA and scheffe tests. 428 people (47.8%) of all respondents were women and mean age of total sample was 39.99±17.23. data analysis showed that there was a significant difference between 4 groups in all three subscales of alexithymia (p<0.001; F=111.08). the mean score of alexithymia in nurses was more than students and in cardiovascular patients was more than nurses and students. There was no significant difference between cardiovascular and kidney patients (p > 0.05). The results of this study indicate high levels of alexithymia in patient group comparing healthy people. In particular, high levels of alexithymia in cardiovascular patients, points out the importance of this variable in this group of patients.
    Keywords: Alexithymia, Cardiovascular patients, kidney patients, Nurses, College students
  • Mahdi Hassanvand Amouzadeh Mr* , Elham Heydari Mrs Pages 71-85
    The main of this study was to investigated role of goal orientation learning and goal orientation performance on Prediction of self-regulated learning amongst welfare organization client students. organization client students. The sample, was selected 130 welfare organization client students in third grade of high school in Darashahr city in academic year of 2013-2014 by systematic sampling method and answered to goal orientation Bouffard, etal (1995) and Button, etal (1996). The data gathered from the research have been analyzed by SPSS software, Pearson correlation confection and simultaneous multiple regression. Findings shows That 34.1 percent of the variance related to self-regulated learning was presented by the goal orientation learning and 37.9 percent was presented by the goal orientation performance . According to these results, the goal orientation learning and goal orientation performance have a significant effect on predicting self-regulated learning of students. Based on the results would be necessary to strengthening of the goal orientation as a self-regulated learning factor in students belonging to vulnerable groups in society .The cross-cultural and inter-cultural research can help scrutinize the findings.
    Keywords: goal orientation learning, goal orientation performance, self-regulated learning
  • Bijan Pirnia *, Paria Sadeghi Pages 87-102
    Studies show that one of the foundations for the formation of addiction is anxiety. Anxiety index is considered to be an important component not only in the initial stages, but also in the process of slipping and recurrence, which is an important component that can challenge the desired therapeutic outcomes. One of the dimensions resulted from the addiction is anxiety. The purpose of this study was to investigate the effect of well-being group therapy on negative mood regulation scale in women dependent on methamphetamine. The present study was carried out in a semi-experimental design with pre-test, post-test and follow-up with the control group. Thus, during the period from May to March 2015, twenty two women eligible to participate in the study were selected after a post-screening from among methamphetamine dependent patients referred to three addiction treatment clinics in Tehran using purposely sampling and they were assigned in two groups of experiment and accidentally using Excel software. After obtaining informed consent and accepting participation criteria in the study, all participants were interviewed by structured clinical interview and completed the negative mood regulation scale. The experimental group was treated well-being therapy for 12 weekly sessions and the control group was merely received the routine treatments of the center. Then, they were evaluated in three stages of pre-test, post-test and follow-up through the mentioned questionnaire. Chi-square test and generalized estimation equation were used to analyze the data. The results showed that the well-being therapy had a significant effect on the improvement of the negative mood regulation scale (p<0.01). However, this improvement was not maintained until follow-up stage (p >0.05). These findings, consistent with the research literature, suggest the efficacy of positive-oriented therapies on the regulation of mood indices. The results of this study can be helpful in evaluating and designing of therapeutic interventions and the prospect of future research in methamphetamine abusers.
    Keywords: Well-being Therapy, Negative Mood regulation, Methamphetamine, Addiction
  • Ghasem Abdollahi baqrabadi* Pages 103-114
    Purpose
    This study aimed to predict positive psychological states based on parenting styles among the female students of Payame- Noor University of Aran &Bidguol.
    Methods
    The design of the study was descriptive – correlation. The statistical population comprised single female students of Payame- Noor University of Aran&Bidguol. The research sample consisted of 200 students and mothers that were recruited through the systematic randomized sampling method. Parenting styles Baumrind (1991) Assessment Scale and Positive Psychological States Rajae (2011) Scale were used to collect study data.
    Results
    The results showed that positive psychological states of female students were predictable based on parental parenting styles. The research hypothesis of this study was significant at the 95% level of confidence.
    Conclusion
    It was concluded that there was a significant positive correlation between authoritative parenting styles and positive psychological states while the relationship between authoritarian parenting styles and positive mental states was opposite and contrary.
    Keywords: parenting styles, positive psychological states, Students
  • Zahra Kazemi majd Miss *, Somaieh Kazemi majd Miss, Gholamali Ali Mohammadi Shahid Beheshti University of Tehran, Negin Jabari Miss Pages 115-128
    This study aims to evaluate the effect of spiritual well-being, self-esteem and happiness the students of teacher-training university of Gorgan s to fulfill this important research methods "descriptive" of the correlation is used.
    Happiness and self-esteem are always one of the most important issues of the University of Cultural Sciences. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of spiritual well-being written on self-esteem and happiness in students of Farhangian University in Gorgan.
    Input students of teacher population of 92 years with a sample of 201 university teachers Gorgan city; The Ways of data collection are Spiritual well-being scale, SHS happiness scale and Rosenberg's self- esteem scale. In this study, to analyze the data Descriptive statistics and inferential statistics, coefficient correlation Pearson , t- test and Regression To generalize the results of the sample to the community and SPSS software was used for data analysis.
    The results showed that each of these variables of spiritual well- being and self -esteem and happiness have a significant relationship with each other. It was also found that gender, is effective on spiritual well- being, self -esteem and happiness. In addition, native students are happier than non- native students.
    Keywords: spiritual well-being, self- esteem, happiness, students, teacher training university
  • Zahra Salehzadeh Einabad *, Mohammadreza Shairi Pages 129-146
    In the light of increasing researches indicating the role of cultural factors in the reactions of Western and Eastern participants to emotional stimulus such as movie and lack of such instrument in experimental studies in Iran, this research is aimed at investigating and comparing the reaction of male and female participants to an emotional clip in a non-clinical sample. So, a semi-quasi research was designed and 87 students were participated in this study. First, participants determined their mood and answered to the depression and general health scales. Then, they were presented with the clip. Finally, they answered to questions about the movie. Data were analyzed in SPSS-23 using ANOVA. Results indicated that there are significant differences in evaluation of the clip between male and female participants. This results indicate that women show more responses to emotional stimuli, and they are more likely to express their emotions, while men are more likely to control or hide their emotional displays. Despite cultural differences, results are consistent with other results.
    Keywords: emotiona movie, culture, gender differences, emotional processing
  • Ali Zare, Moghaddam* , Ali Barani, Shahla Rostami, Razia Rezaei Pages 147-162
    The current research aims at predicting traffic police staffs satisfaction with life based on creativity and self-efficiency. It is a descriptive correlational research study. The research statistical population includes all traffic police staffs of Birjand city in 2014; their total number was equal to 55 persons. Considering the statistical population size, census method was used and the entire population was selected as a sample. In order to measure research variables, Abedi Creativity Test Questionnaire (ATC) (1993), Sherer General Self-efficacy Inventory (1982), and Diener et al., Satisfaction with Life Scale (1985) were used. Findings showed that all sub-scales of creativity mean scores (except for extension sub-scale) were more than test mean (P<0.01). The mean total creativity was more than test mean (P<0.01). There was no significant difference between mean extension sub-scale and test mean. The mean of self-efficiency and life satisfaction was more than test mean (P< 0.01). Creativity and self-efficiency were positively significantly correlated to satisfaction with life (P<0.01). Self-efficiency variable was able to explain 38 % of variance in life satisfaction. Results obtained by this research highlighted the necessity to pay attention to self-efficiency and creativity to increase traffic police staffs satisfaction with life.
    Keywords: creativity, self-efficacy, life satisfaction, police, traffic
  • Hadi Farahmand , Reza Pourhosein Dr *, Saeede Alsadat Hashemi Najafabadi Pages 163-182
    Obesity is emerging as a serious problem throughout the world. Of the factors contributing to obesity, stress seems to be particularly important as stressful condition leads to irregularity in diet, lack of exercise and difficulty in emotion regulation, each being considered independent factors leading to obesity. The aim of the present research was to conduct a review and meta-analysis of the studies related to stress and obesity. The sample of the studies used includes 22 studies conducted in Iran and abroad from 2002 to 2019, which included 10,828 participants. The findings of this study indicate that there is a mutual relationship between stress and obesity. Among 22 studies, except in three of them, there were significant relationships between psychological problems such as stress, anxiety and depression with obesity, overweight, overeating or one of the eating problems. The results of this study have valuable insight on the relationship between stress and obesity for mental health professionals. Managing stress and emotion regulation will prevent obesity and eating problems, as well as considering the psychological variables such as stress and anxiety in the treatment of obese people.
    Keywords: stress|depression|anxiety|obesity|overweight
  • Rodabe Hoshmandi* , Noshin Fatolahhzadeh, Mehdi Rostami Pages 183-198
    The aim of this study was to compare the anxiety level of primary school children by perfectionism, mothers' parenting styles and emotional intelligence. This study used a descriptive, causal-comparative and purpose has been applied. The population of elementary school students in Tehran and the study sample included 100 male and female students of primary schools in Region 9 Education in Tehran who were selected cluster random sampling. The research tools used, including Spence Children's Anxiety Scale, a questionnaire Hill perfectionism, parenting style questionnaire responded and it is emotional intelligence questionnaire. Data analysis and survey research hypotheses independent t-test and ANOVA were used Tees. Research findings showed that children of mothers with anxiety, perfectionism, up significantly more than the anxiety of children with mothers with low perfectionism (P<0/0001) and women with high emotional intelligence, had children with lower anxiety (P<0/0001) and also the mothers with high sovereign styles (P<0/002) and authoritarian Low (P<0/0001), children had lower anxiety. The results showed that the interactions between mother and child is crucial negative emotions and anxiety and anxiety disorders in children and results, research findings related research causes anxiety in children strengthens.
    Keywords: Anxiety, Perfectionism, Parenting Style, Emotional Intelligence
  • Nadia Gharagozloo Miss* , Akbar Atadokht Mr, Sajjad Basharpoor Mr, Mohammad Narimani Mr Pages 199-212
    This research has done with the aim of analyzing, mothers' religious orientation in prediction of negative or positive adolescents' attitude toward delinquency. for this descriptive – correlation research, from the mothers and their children who lives in hamedan city, 200 person (100 mother, 100 children) were selected with random clustering method, mothers received Allport religious orientation questionnaire and their children received attitude toward delinquency. For analyzing datas we use Pearson correlation coefficient and linear multiple regression. The results indicated that there is a negative relation between mothers' introvert religious orientation and adolescents' positive attitude toward delinquency and a positive relation between this religious orientation and negative attitudes toward delinquency, and there is no relation between mothers' extrovert religious orientation and negative or positive attitude toward delinquency. The results of regression analyzing also indicated that mothers introvert religious orientation explains 23 percent of positive attitude toward delinquency variance and 47 percent of negative attitude toward delinquency. This results indicate that weak introvert religious orientation specially mothers orientation could be one of the dangerous reasons of delinquency in adolescent. And for preventing different kinds of social damage in adolescent specially preventing from delinquency we can use capacity of mothers religious orientation.
    Keywords: religious orientation, attitude toward delinquency, adolescent, mother
  • kazhal ashteh*, parisa heidari sharaf, parvin chopani Pages 213-226
    This study aimed to investigate the relationship between emotional intelligence of students with self-efficacy, resilience and stress job was done. The population of students and teachers of schools in Sarpole zahab are 77 teachers and 328 students from schools in Sarpole zahab available for sampling were selected.The date correlation and descriptive statistics were analyzed. The results showed that students emotional intelligence, self-efficacy, resilience and job stress has a direct and significant relationship. This means that high emotional intelligence of students also increased self-efficacy and resilience teachers and teacher stress can be caused by other reasons.
    Keywords: Resilience, job stress, self-efficacy, emotional intelligence, teachers
  • Effat Aye *, Mahmoud Shirazi, Samaneh sadat Jafar Tabatabaei, Toktam sadat Jafar Tabatabaei, Seyed Abolfazl Mousavi Pages 227-240

    This study has been conducted in the academic year of 2014-2015 to investigate the relationship between authentic personality and happiness and psychological well-being of students in Birjand University of Medical Sciences. This descriptive-correlational study has been done on 325 students of Birjand University of Medical Sciences in the academic year of 2014-2015. These students were selected using stratified random sampling. Data collection tools included Wood's Authentic Personality Questionnaire, the Oxford Happiness Questionnaire, and Ryff Psychological Well-Being Questionnaire. Data analysis was done using SPSS software, descriptive statistics, and Pearson correlation coefficient test. Based on the obtained results, there was a significant positive correlation between the subscales of self-alienation, authentic life and the admission of the external influence of genuine personality and psychological well-being. A significant positive correlation was found between the subscales of self-concept, life satisfaction, aesthetic feeling and hope of happiness and psychological well-being. There was no significant relationship between the subscales of psychological readiness, cheerfulness, and self-efficacy of happiness and psychological well-being. Prediction of psychological well-being by these two variables can help psychologists to provide opportunities rectifying the situations of students with low mental health or those who are at risk. It can guide them to strengthen their authentic personality and happiness factors.

    Keywords: authentic personality, happiness, psychological well-being
  • malahat amani* Pages 241-254
    Aim
    The present research has been conducted to study the relationship of teachers’ job satisfaction and teaching quality with students’ academic performance in high school.
    Methods
    The method research was descriptive a kind of correlation. Statistical population of the study included 230 of women teachers and 2400 girls of high school in Gonbad city that all of them were selected by census sampling. For gathering, data were used Seraj teaching quality questionnaire and job description index and students' average scores. The data analyzed by discriminate analysis with the stepwise method.
    Results
    The findings showed that predictor variables of nature job, promotion conditions, and interpersonal relations predict and determine academic performance.
    Conclusion
    satisfied teachers of nature job and promotion conditions through connecting suitably with students increase their academic performance.
    Keywords: academic performance, job satisfaction, teaching quality
  • Eslam Modaber, Farhad Namjo *, Fatemeh Ebrahim pour Pages 255-270
    The purpose of this study was to predict job satisfaction based on resilience and self-efficacy in employees of the Keshavarzi Bank of Yasuj. The present study is a descriptive correlational study in which its statistical society all employees of Keshavarzi Bank of branches Yasuj city.
    In this research, a sample of 133 people (110 males and 23 females) is based on Morgan's table. Which were selected using cluster sampling method. Data were gathered by Researcher Questionnaire (2003), Conner and Davidson Resiliency and self-efficacy questionnaire by Ollendeik et al. (1984) And job satisfaction has been used. Data were analyzed using Pearson correlation and regression methods got analyzed. The results showed that resiliency and self-efficacy are suitable predictors for job satisfaction (P = 0.05). Also, resilience was able to measure the level of work satisfaction, satisfaction with colleagues, satisfaction with promotion, Provide satisfaction from the supervisor and satisfaction with payment But self-efficacy was only able to predict satisfaction with work and satisfaction with payment (P = 0.05). The results showed that self-efficacy and resilience have a reciprocal relationship with job satisfaction.
    Keywords: Resilience, Self-efficacy, Job Satisfaction
  • Ali Khaleghkhah Dr, Habibeh Najafi Mr * Pages 271-290
    Researchers working in educational settings are increasingly paying attention to the role students’ thoughts and beliefs play in the learning process. Self-efficacy, a key element of social cognitive theory, appears to be an important variable because it affects students’ motivation and learning. This article investigates empirical literature about the role of students’self-efficacy in education by focusing on the this research question: which are the factors shown to affect the self-efficacy of students within higher educational settings? to do this online by about 32 foreign studies were selected in accordance with our criteria and with the specific features of each study; they were coded. research method is as anecdotal and qualitative. the results of a review reveal that educational programmes have the possibility to enhance students’ self-efficacy, and that educational programmes based on social cognitive theory proved to be particularly successful on this score. Several factors appeared to influence students’ self-efficacy and provided evidence of the potency of the main sources of self-efficacy.Directions for future research are indicated.
    Keywords: Self-efficacy, Student, Effective Factors
  • Azam Noferesti *, Hamid Reza Hassanabadi Pages 291-306
    For decades, single case experimental designs (SCED) have been used to examine the effectiveness of clinical and educational interventions and have contributed significantly to the development of the general lines of clinical and educational researches. In recent years, with the movement of evidence-based methods, the methodology of single case experimental designs has also evolved. Visual analysis of graphic displays of data is a cornerstone of studies using a single case experimental design. Data are graphed for each participant during a study. In Visual analysis, trend, level, and stability of data assessed and compare within (base line, intervention and follow up) and between conditions of intervention. The purpose of this paper is to provide readers with a rationale for visual analysis of data when using a SCED, a step-by-step guide for conducting a visual analysis of graphed data, as well as to highlight considerations for persons interested in using visual analysis to evaluate an intervention.
    Keywords: Level, Single Case Experimental Design, Stability of Data|, Visual Analysis, Trend
  • Maryam Hosseini* , Nima Ghorbani Pages 307-326
    The degree to which creativity is domain-specific or domain-general remains hotly contested, but there is at least one area of agreement: people have different creativity profiles. Many researchers have found evidence of an association between creativity and the predisposition to mental illness. Most of the existing research has concentrated on artistic creativity, and the position of other creative domains is not yet clear. The present study compares creativity profiles using the creative personality (CPS; Kaufman and Baer, 2004), Gough Personality scale (CPS; Gough and Heilbrun, 1983) and biographical inventory of creative behavior (BICB; Batey , 2007)and it’s relation to depression and anxiety (Costello and Comrey, 1967), perceived stress scale (PSS; Cohen and et al, 1983)and Affective Temperament (ATQ; Light, 2009) in a sample of art and engineering students consisting of 407 engineering students and 322 Art students. The sample was selected from University of Tehran and art university of Tehran Through convenience sampling method. The Data analyzed through Pearson correlation and multivariate analysis of variance (MANOVA). Correlation results showed that the only variable which correlated positively with creativity was Hyperthymic temperament and also MANOVA results showed that art students achieved higher scores in creativity and Cyclothymic temperament.
    Keywords: scientific creativity, artistic creativity, psychopathology
  • Reyhaneh Mesgar *, Davoud Taghvaei Doctor Pages 327-342
    Based on this research to predict social phobia, coping with stress and parenting style are discussed. The study population of 270 middle school girls, as well as parents of students in the city of Arak is used. In this study, three Conover and colleagues Social Phobia Inventory, a questionnaire Endler & Parker coping styles and parenting styles questionnaire Bambrynd used as a backup system. And analyze data using statistical methods, descriptive and inferential statistics (Kolmogorov - Smirnov, Pearson correlation and multiple regression) have been completed. The results showed that social phobia and avoidant emotion-focused coping anticipated while coping style social phobia has not affected circuit problem. More permissive parenting style but also reduce social phobia, social phobia authoritative parenting style and the arbitrary increase in adolescents.
    Keywords: Social phobia, coping with stress, parenting practices
  • raziyeh rezaee kalantari* Pages 343-358
    This research is prepared for studying the comparison of fear from evaluation of positive and negative events and quality of friendly behaviors in the nonclinical and normal social phobia affected people. This is a great comparison and a kind of observational case studies. The research statistical community is consisted of all social phobia affected and normal women (age 18-25) of Tehran City in 2015. From this community 75 person of the people who have social phobia and 74 person of normal people comprised according to age, education and marriage situation. In order to collect data, we used of the following tools:1. Social phobia comparison 2.comparison of fear from positive evaluation 3.comparison of fear from negative evaluation 4.Social phobia comparison. Research data were analyzed with statistical methods, Variance analysis of multivariate, Pierson correlation coefficient and regression Analysis of multivariate. Results showed that there is considerable difference between the people who have social phobia with normal people in fear from evaluation of positive and negative events and quality of friendly behaviors (P<0/000). According to the findings of research in comparison between the people who have social phobia with normal people, the affected people have more fear from evaluation of positive and negative events and also these people's friendly behaviors in comparison with normal people have low quality. Also regression analysis showed that fear from evaluation of positive and negative events and quality of friendly behaviors for cast the symptoms of social phobia disorder in women.
    Keywords: positive evaluation, negative evaluation, friendly behaviors, social phobia disorder.
  • Sadegh Taghiloo Dr, Gita Alipour Dr* Pages 359-372
    Background and Objectives
    Today, the quantity and the quality of life due to the vast dimensions of health, defined and The order of the number of years that life satisfaction and happiness and strive for better and better and more productive life and be a breakthrough. Therefore having personality traits and schemas can be important in the pathogenesis of happiness. Therefore, this study aimed to investigate the role of early maladaptive schemas in the relationship between personality traits and subjective well-being was.
    Methods
    This cross-sectional study in 2015 on 366 patients (171 male and 195 female) students of Islamic Azad University of Qazvin after the multi-stage sampling was performed. Maladaptive schema questionnaire, a questionnaire personality traits and mental well-being scale were used. Data were analyzed using structural equation modeling.
    Results
    The results showed initial schema latent variables and personality traits in a total of 47 percent of the variance in subjective well explain. It was also found that extraversion and neuroticism are significant positive and negative predict subjective well-being. In addition, the results showed early maladaptive schema positive relationship between compatibility and subjective well-being, The relationship between neuroticism and subjective well-being in a negative and positive relationship between extraversion and subjective well-being for the mediation.
    Conclusion
    Conclusion The results can be used with the original schema is probably a key role in the relationship between personality traits and mental well-being plays o with improvement schemes can increase people's subjective well-being and help prevent disorders and psychopathology.
    Keywords: Early Maladaptive Schema, Personality Traits, Subjective Well-being
  • Sahar Saroukhani Mrs *, Shahnaz Mohammadi Pages 373-384
    Aim
    The aim of present study was the comparing the sensation seeking, internet addiction and interpersonal trust of girls and boys student (Kharazmi University).
    Method
    The research sample was 120 students. Implemented instruments of this investigation were: The Zuckerman sensatoin seeking questionnaire (1978), Young internet addiction questionnaire (1998) and interpersonal relationships scale Rempel & Holms (1986) performed. The obtained data were analyzed by independent t test and multi-variance.
    Result
    In this research, it was found that there were significant differences between average of disinhibition and adventure seeking in sensation seeking of girl’s student comparison with boy’s student. Also, the average of loyalty in interpersonal trust within two groups showed a significant difference. But there was no significant difference between two groups in terms of internet addiction.
    Conclusion
    High disinhibition and adventure seeking of boys revealed that they tended to seek high level of stimulation in their lives and high loyalty of girls shows that they were more reliable than boys in their relationships.
    Keywords: Sensation seeking (adventure seeking), Internet addiction, Interpersonal trust
  • fahimeh kakaee*, mohammad saeid ahmadi Pages 385-398
    Parenting style of parents in upbringing their children is crucial to provide their health. Present study accomplished to study the relationship between parenting styles with optimism, hope and students` academic achievement in Mahneshan city.
    This is a descriptive research and sample of the research includes 184 individuals (92 female, 92 male) as well as their mothers who were sampled randomly from students who were studying in 2015-16 academic year. They were studied using R-LOT (life directional), Miller Hope Scale (MHS) and Baumrind parenting questionnaire, then the data were analyzed using spss software version 18.
    The findings indicate that there is a positive relationship between rational parenting styles and optimism, hope and academic achievement (P<0.01) while, there is a reverse significance relationship between authoritarian parenting, optimism and hope (P>0.05) however, it is not associated with academic achievement significantly (P<0.05) meanwhile, permissive parenting and optimism are positively associated (P<0.05) but there is no significant relationship between hope and academic achievement (P>0.05). The results of regression analysis showed that rational and authoritative parenting styles can predict hope (R2=0.28), but permissive parenting can`t predict hope s for authoritarian parenting and logical were able to predict hope.but permissive parenting can`t predict hope. And that rational parenting, authoritarian can predict optimism(R2=0.11), in contrast permissive parenting can`t predict it. Indeed, rational parenting permissive can predict academic achievement(R2=0.10), but authoritarian style can`t predict academic achievement .
    Keywords: parenting, hope, optimism, academic achievement, Mahneshan city.
  • Mohammad Ali Besharat Dr * Pages 399-415
    The present study aimed to develop and examine psychometric properties of the Spiritual/Religious Perfectionism Scale (SRPS) including construct validity, convergent and discriminant validity, internal consistency, and test-retest reliability. Four hundred and sixty nine Iranian men and women (226 men, 243 women) participated in this study as volunteers. All participants were asked to complete the SRPS, Ego Strength Scale (ESS), Mental Health Inventory (MHI-28), and Positive and Negative Affect (PANAS). The results of exploratory factor analysis supported a general factor structure for the SRPS. The convergent and discriminant validity of the SRPS were supported by an expected pattern of correlations between the scale and the measures of ego strength, psychological well-being, psychological distress, and positive and negative affects. All correlation coefficients between the mean scores on the SRPS and scores of the ego strength, psychological well-being, psychological distress, and positive and negative affects were statistically significant. Coefficient alpha estimates of internal reliability were between .79 and .91 for the SRPS. Test-retest reliability of the SRPS was also calculated at the range of statistically significant of .73. It was concluded that the SRPS can be considered as a reliable and valid scale to measure spiritual/religious perfectionism in Iranian samples.
    Keywords: Spiritual, Religious Perfectionism Scale, SRPS, reliability|validity, psychometrics