فهرست مطالب

فرهنگ در دانشگاه اسلامی - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 10، بهار 1393)

فصلنامه فرهنگ در دانشگاه اسلامی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 10، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید رضاسیدجوادین صفحه 2
  • بهرام جوکار*، مسعود حسین چاری، آناهیتا مهرپور صفحه 3
    امروزه، یکی از شاخص های مهم در کیفیت سرمایه اجتماعی، برخورداری اعضای جامعه از فضیلت هایی چند است که در این میان، مسئولیت پذیری اجتماعی اهمیت ویژه ای دارد. مسئولیت پذیری اجتماعی، پیش شرط رشد خوداستقلالی و بسترساز حرکت در راستای تحقق خویشتن و جوهره وجودی انسان به عنوان موجودی اجتماعی است. بر مبنای آثار فردی مسئولیت پذیری اجتماعی است که زمینه استقلال همه جانبه جوامع و شکوفایی هویت اجتماعی ملت ها فراهم می آید.
    هدف
    ارتباط مسئولیت پذیری اجتماعی با ویژگی های فردی، اجتماعی و فرهنگی انکارناپذیر است. بدین سان و بر اساس نظریه سبک های هویت برزونسکی، که از سبک های هویت اطلاعاتی، هنجاری و گسیخته اجتنابی سخن به میان آورده است، پژوهش حاضر نقش سبک های هویت را در تبیین مسئولیت پذیری اجتماعی به بوته کنکاش سپرد.
    روش
    مشارکت کنندگان پژوهش حاضر، 240 دانشجوی دانشگاه شیراز (103 دختر و 137 پسر) بودند که به شیوه تصادفی در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش مسئولیت پذیری اجتماعی از پرسش نامه مسئولیت پذیری اجتماعی (اسکایت، اسمیت و بکرز) و برای سنجش سبک های هویت، از پرسش نامه سبک های هویت (وایت و هم کاران) استفاده شد. پایایی پرسش نامه ها با روش آلفای کرونباخ محاسبه و روایی آن ها با روش تحلیل عاملی احراز شد.
    یافته ها
    رگرسیون چند متغیره به روش هم زمان نشان داد که سبک هویت هنجاری، پیش بینی کننده مثبت و معنادار مسئولیت پذیری اجتماعی فعال و سبک های هویت گسیخته اجتنابی و اطلاعاتی، پیش بینی کننده های منفی و معنادار مسئولیت پذیری منفعل هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داده اند که سبک های مختلف هویتی به شکل معنادار مسئولیت پذیری اجتماعی را پیش بینی می کنند و شکل گیری مناسب هویت، باعث می شود افرادی فعال در عرصه مسئولیت پذیری اجتماعی در خدمت جامعه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری اجتماعی، سبک های هویت، دانشجویان، هویت اطلاعاتی، هویت هنجاری، هویت گسیخته
  • برزو مروت*، سید مهدی آقاپور صفحه 23
    همانطوریکه می دانیم کشور ایران به لحاظ ساختاری و ماهوی و بنا به شرایط فرهنگی، مذهبی و تاریخی به عنوان بخشی از گستره عظیم امت اسلامی شناخته می شود.ذات و ماهیت وحدت این مجموعه، وجود مشترکات فراوان در بین امت اسلامی است و سرمایه اصلی تولید این اتحاد، جمعیت مسلمان می باشد. نقطه عزیمت این امر را باید در درک و فهم مشترک مسایل از سوی اعضای این اجتماع(اعم از افراد،جمعیت ها، گروه ها و...)جستجو کرد. در حقیقت کنشگران اجتماعی در عین حالیکه دارای ارزش های خاص خود می باشند، به گونه ای پایبند به ارزش های عام اجتماع نیز می باشند.
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش این است که دانشجویان به عنوان کنشگرانی که تحت تاثیر شرایط و عوامل مختلفی هستند؛ نگرش آنها نسبت به وحدت و انسجام اسلامی سنجیده شود. بنابر این به دنبال شناسایی و آگاهی نسبت به این موضوع، این سوال مطرح گردید که دانشجویان منطقه 11 دانشگاه آزاد اسلامی چه نگرشی نسبت به اتحاد و انسجام اسلامی دارند؟ چه عواملی بر این نگرش بیشترین تاثیر را دارند و ساز وکار این عوامل به چه شکلی است؟
    روش
    روش به کارگرفته شده، پیمایشی بوده و جمعیت نمونه بر اساس فرمول کوکران 325 نفر انتخاب گردیده و به روش نمونه گیری مطبق نسبی داده ها جمع آوری گردیده است.
    یافته ها
    یافته های تحقیق بیانگر اینست که از مجموع5 فرضیه تحقیق، همگی تائید گردیده و همبستگی بین متغیرهای «میزان اعتماد به دولت»، «میزان عضویت در تشکل های مدنی»، «میزان مشارکت سیاسی»، «میزان گرایشات اعتقادی و عبادی» و«احساس تعلق اجتماعی عام» با متغیر وابسته«وحدت و انسجام اسلامی»در سطح معنادار بالایی اثبات گردیده است. در معادله خطی که از مدل رگرسیون حاصل گردیده، مشاهده شد که دو متغیر «میزان اعتماد به دولت» و«احساس تعلق اجتماعی عام»حدود 226/. از تغییرات واریانس متغیر وابسته را تبیین و پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله بیانگر این است که دانشجویان ضمن پایبندی به هنجارهای امت اسلامی نسبت به ارزشهای آن وفادار بوده و این گرایش بیانگر فهم و بصیرت دانشجویان به اصل «وحدت کلمه» می باشد.
    کلیدواژگان: وحدت، انسجام، دانشجویان، امت اسلامی
  • ابوالقاسم شریف زاده*، غلامحسین عبدالله زاده صفحه 43
    هدف
    هدف از این تحقیق ارزیابی قابلیتهای فرهنگی دانشجویان بوده است.
    روش
    روش مورد استفاده در این پژوهش، توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق شامل دانشجویان کشاورزی شاغل به تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بود (1114N=) که از بین آنان، 120 نفر به شیوه نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. روایی محتوایی پرسشنامه تحقیق بر اساس نظرات کارشناسان و مدیران فرهنگی دانشگاه و اعضای هیئت علمی مورد بررسی و تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه بر مبنای ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برای سه مقیاس هوش فرهنگی، آگاهی فرهنگی و مهارت فرهنگی (به ترتیب 81/0، 74/0 و 79/0) تایید شد. داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس مورد پردازش قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق گویای این واقعیت است که قابلیت های فرهنگی بیشتر دانشجویان مورد مطالعه در حد کم و خیلی کم قرار دارد. تحلیل عاملی آگاهی فرهنگی به استخراج پنج عامل با نام سواد شغلی، سواد هنری، سواد سیاسی- مدنی، سواد مذهبی و سواد قومی و تحلیل عاملی مهارت فرهنگی با استخراج چهار عامل با نام مهارتهای ارتباطی- زبانی، مهارتهای زندگی فردی سالم، مهارتهای فناورانه و رعایت ارزشهای اجتماعی انجامید.
    نتیجه گیری
    با توجه به ضعف قابلیتهای فرهنگی دانشجویان مورد مطالعه، تلفیق دانش و مهارت های مرتبط با قابلیت های فرهنگی در برنامه های درسی و فعالیت های فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه ضروری است.
    کلیدواژگان: قابلیت فرهنگی، هوش فرهنگی، آگاهی فرهنگی، مهارت فرهنگی، دانشجویان کشاورزی
  • صادق اکبری اقدم*، امیر ملکی، محمود نوایی لواسانی صفحه 69
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین نگرش به عدالت اجتماعی و محیط آموزشی در بین حوزویان و دانشگاهیان شهر قم بود که با بررسی رابطه متغیرهای زیر مجموعه نگرش به عدالت اجتماعی، با محیط آموزشی و بررسی تفاوت نگرش به عدالت اجتماعی دربین افراد تحصیل کرده حوزوی و دانشگاهی صورت گرفت.
    روش
    این تحقیق با استفاده از روش پیمایش انجام شده و واحد تحلیل درآن فرد است. جامعه آماری تحقیق را کلیه افراد شاغل به تحصیل در دانشگاه ها وحوزه های علمیه شهر قم تشکیل می دهد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 800 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیده اند. برای انتخاب نمونه ها نیز از کلیه دانشگاه ها وحوزه های شهر قم متناسب با حجم آنها به صورت تصادفی، فرد نمونه انتخاب و با استفاده از ابزار پرسشنامه و به شیوه مصاحبه اطلاعات مورد نظرگردآوری شده است.
    یافته ها
    بررسی وتحلیل متغیرهای نگرش به عدالت اجتماعی و فرضیات تحقیق بیانگر این مطلب است که تفاوت معناداری بین احساس عدالت در بین حوزویان و دانشگاهیان وجود دارد و در خصوص رابطه بین محل تحصیل و سایر متغیرهای نگرش به عدالت نیز تنها بین محل تحصیل و نگرش به ساختار طبقاتی رابطه معنی داری وجود ندارد و در بقیه موارد این رابطه به صورت معنادار برقرار می باشد. به عبارتی دیگر بین محل تحصیل و معیارهای عدالت، بین محل تحصیل و ارزیابی فاصله طبقاتی نسبت به گذشته، بین محل تحصیل و ارزیابی فاصله طبقاتی آینده نسبت به حال رابطه معناداروجود دارد.
    نتیجه گیری
    باید به نگرش افراد مخصوصا قشر تحصیل کرده بیشتر توجه نمود چرا که تحقق جامعه عادلانه منوط و وابسته به تحقق عدالت اجتماعی و همچنین هدایت و اصلاح نگرش افراد جامعه و برنامه ریزی بر اساس آن می تواند تاثیر بسزایی در بهبود وضع موجود باشد.
    کلیدواژگان: معیارهای عدالت، ارزیابی فاصله طبقاتی، نگرش سیاسی، عدالت اجتماعی، حوزه و دانشگاه
  • شهاب مرادی*، مجتبی رجب پور، فرحناز کیان ارثی، نادر حاجلو، ناهید رادبخش صفحه 95
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تعداد تقریبی کاربران، تعداد تقریب دوستان و دوستان جنس مخالف، فاکتورهای انگیزشی و تفاوت دختران و پسران به عنوان کاربر شبکه اجتماعی مجازی بوده است.
    روش
    این مطالعه به صورت توصیفی پیمایشی در بین دانشجویان دانشگاه سمنان در سال تحصیلی 1390-91 انجام شده است که از بین آنها 460 نفر در مرحله اول و 300 نفر در مرحله دوم، از بیست کلاس درسی مختلف به صورت خوشه ایدر این پژوهش انتخاب شدند. ابزار این پژوهش پرسشنامه انگیزه های استفاده از فیس بوک (گلنار، بالسی، و کاکایر، 2010) است. برای ارائه نتایج از شاخص درصد فراوانی و آزمون مانکوا استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که مهمترین دلیل جذب مخاطب به فیس بوک خود افشاگری است با میزان 56/ 72 درصد؛ دومین انگیزه بهبود وضعیت فردی با 5/69؛ سومین انگیزه غوطه ور شدن در رسانه است که 41/68؛ چهارمین انگیزه جستجوی اطلاعات با 54/53؛ پنجمین انگیزه وقت گذرانی با 46/52؛ ششمین انگیزه حفظ روابط با 8/37؛ و هفتمین انگیزه سرگرمی با 35/35. همچنین در خرده مقیاس های متغیر خود افشاگری، غوطه ور شدن در رسانه، وضعیت فردی و سرگرمی دختران به طور معناداری بالاتر از پسران قرار می گیرند. به علاوه حدود دو سوم از دانشجویان از شبکه اجتماعی مجازی استفاده می کنند و هر کدام حدود 10دوست یا مخاطب ثابت دارند که تقریبا 4 نفر از آنها از جنس مخالف هستند.
    نتیجه گیری
    مجموع نتایج نشان می دهد که دختران و پسران در میزان استفاده از فیس بوک با انگیزه های مختلف با یکدیگر تفاوت دارند. نتایج این پژوهش می تواند در بررسی نیازها و شرایط جوانان و توجه به آنها راه گشا باشد.
    کلیدواژگان: فیس بوک، اینترنت، انگیزه، شبکه های اجتماعی
  • مرتضی رسولی نژاد*، حسین شیبانی، جعفر محرمی صفحه 119
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه معنویت با تعهد و احساس مسئولیت در قبال دیگران صورت پذیرفت.
    روش
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در این پژوهش کلیه دانشجویان مقطع لیسانس دانشگاه پیام نور دامغان که در سال تحصیلی 1392-1391 مشغول تحصیل بودندکه به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای نمونه ای به حجم 294 انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه تجارب معنوی روزانه اندروود و ترسی و پرسشنامه میزان تعهد از مقیاس ریتکس بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی، ضریب همبستگی، رگرسیون و آزمون تفاوت معنی داری دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    مشخص گردید که بین معنویت با تعهد و مسئولیت پذیری در دانشجویان رابطه معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت، افرادی که دارای معنویت بالاتری هستند از میزان تعهد و احساس مسئولیت بیشتری نسبت به سایرین برخوردارند.
    کلیدواژگان: معنویت، تعهد، احساس مسئولیت
  • جلال فیض اللهی*، سعید عسکری، نوشین خسروی پور، زهرا حسنی صفحه 133
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی تفاوت سبک های هویتی در بین دانشجویان نماز خوان و دانشجویان غیر نماز خوان و همچنین بررسی تفاوت سبک های هویتی در بین دانشجویان پسر و دختر صورت گرفته است.
    روش
    این پژوهش از جمله پژوهش های توصیفی و مقایسه ای است که در آن جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می باشد. نمونه انتخاب شده شامل 116 نفر(61 نفر پسر و 55 نفر دختر) از دانشجویان دانشگاه مذکور بودندکه به شیوه تصادفی ساده از بین افراد در دسترس و داوطلب شرکت در مطالعه انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماریt-test برای دو گروه مستقل و نرم افزار SPSS 16 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بین سبک های هویتی دانشجویانی که فریضه نماز را به جا می آورند با دانشجویانی که این فریضه را به جا نمی آورندتفاوت معنادار وجود دارد و بیشترین میانگین سبک هویتی دانشجویان نماز خوان مربوط به سبک هویتی اطلاعاتی و سبک هویتی هنجاری و بیشترین میانگین سبک هویتی در دانشجویان غیر نماز خوان مربوط به سبک هویتی اجتنابی/ سردرگم می باشد. همچنین بین دانشجویان پسر و دختر تنها در دو سبک هویتی اطلاعاتی و سبک هویتی هنجاری تفاوت معنادار وجود وجود داشت و میانگین نمرات هر دو سبک مذکور در دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر بود.
    نتیجه گیری
    نتیجه حاصل از این پژوهش نشان داد که بین سبک های هویتی دانشجویان با فریضه نماز رابطه معنادار و جود دارد. همچنین بین دو جنس نیز در این زمینه تفاوت معنادار دیده می شود.
    کلیدواژگان: سبک هویتی، نماز، دانشجو
  • اردوان ارژنگ*، اصغر میرفردی صفحه 147
    هدف
    این پژوهش به بررسی عوامل اجتماعی موثر بر هویت دینی دانشجویان دانشگاه یاسوج پرداخته است. هدف اصلی از این بررسی، شناخت میزان هویت دینی جامعه مورد مطالعه و عوامل تاثیرگذار بر آن است.
    روش
    مطالعه به شیوه پیمایشی و با ابزار پرسشنامه انجام شده است. اعتبار پرسشنامه به شیوه صوری و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ مورد ارزیابی قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشگاه یاسوج بوده است که بر اساس فرمول لین تعداد 400 نفر به عنوان نمونه انتخاب و مورد مصاحبه قرار گرفتند که در نهایت داده های تعداد 394 پرسشنامه، که بصورت کامل تکمیل شده بودند، مورد استفاده قرار گرفتند. داده های پرسشنامه با استفاده از برنامه نرم افزاری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که متغیرهای «وضعیت شغلی والدین»، «سطح تحصیلات پدر» و«محل سکونت دائمی» ارتباط معناداری با هویت دینی دانشجویان نداشته اند. متغیرهای اجتماعی همچون «سطح تحصیلات مادر»، «باور دینی دوستان»، «باور دینی خانواده» و «موضوع مطالعه غیردرسی» ارتباط معناداری با هویت دینی پاسخگویان داشته-اند. متغیرهای زمینه ای (جمعیت شناختی) «سن» و «وضعیت تاهل» ارتباط معناداری با متغیر وابسته هویت دینی نداشته اند. متغیر زمینه ای «جنسیت» رابطه معناداری با هویت دینی پاسخگویان داشته است. تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داد که در مجموع پنج متغیر درون معادله (باور دینی دوستان، سن، جنسیت، سطح تحصیلات مادر و باور دینی خانواده) می توانند 31 درصد از واریانس متغیر وابسته هویت دینی را برای جامعه مورد مطالعه پیش بینی نمایند.
    نتیجه گیری
    وضعیت دینداری در خانواده و بین دوستان از عوامل مهم و موثر بر هویت دینی دانشجویان می باشند.
    کلیدواژگان: هویت دینی، عوامل اجتماعی، دانشجویان، دانشگاه یاسوج
|
  • Jokarb.*, Hossein Charim., Mehrpour, A Page 3
    Objectives
    This article is an analytical discussion which puts forward a view point on the social responsibility of university students based on identity styles.
    Method
    Through random sampling 240 students of Shiraz University (103 girls and 137 boys) were selected as sample of the research. Social responsibility questionnaire and identity styles questionnaire are used as a tool to analyze the social responsibility and identity styles. Validity of the questionnaire as research tool was confirmed by cronbach, s alpha and the reliability by factor analyzes method.
    Results
    The results of the research through multivariate regression indicate that normative identity style is a positive and significant predictor of active social responsibility and avoidant fractured and information identity styles are negative and significant predictor of passive responsibility.
    Conclusion
    The authors of the article conclude different identity styles significantly predict social responsibility and proper identity formation concludes to active individuals in social responsibility.
    Keywords: social responsibility, identity styles, university students, identity information, normative identity, fractured identity
  • Morovvatb.*, Aghapour, M. Page 23
    Objectives
    The aim of the present article is to recognize and clarify the Effective factors on unity and Islamic solidarity among students of Islamic Azad University. the research is attempting to realize the views of 11 zone students of Islamic Azad University toward unity and Islamic solidarity.
    Method
    The method of the research is survey method and sample population is selected based on kocran formula 325 persons.
    Results
    The results of the survey indicate the conformation of all 5 hypothesis of the research. there is a significant conformation between correlation variables such as " rate of confidence to government", "rate of membership in civil societies ","rate of political participation", "rate of faith and worshiping attitudes"," general social devotion feelings "and depended variable of " unity and Islamic solidarity"." rate of confidence to government "and" general social devotion feelings " clarify and predict approximately. / 226 of variance differences of dependant variable.
    Conclusion
    The author of the paper conclude university students are loyal and faithful to the values and norms of Islamic nation and unity.
    Keywords: unity, solidarity, university students, muslims ummah
  • Sharifzadeha.*, Abdullah Zadeh, G.H. Page 43
    Objectives
    The present study aims to analyze the cultural capabilities of agricultural students.
    Method
    This descriptive research is done by survey method in order to assess cultural capabilities of agriculture students. Statistical population of the research included all agricultural students of gorgan university of agricultural sciences and natural recourses.(n=1114)through stratified sampling 120 students were selected as sample of the research. Validity of the questionnaire as research tool was confirmed by a panel of members and experts and managers of cultural deputy of Gorgan University of agricultural sciences and natural resources. The reliability of the questionnaire, including three scales of cultural intelligence, cultural awareness and cultural skills, was verified based on cronbach, s alpha coefficient. (.81,. 74 and. 79).collected data through questionnaire was analyzed by SPSS.
    Results
    The results of the survey indicate that the cultural capabilities of most students are low and very low.
    Conclusion
    Factor analysis extracted five factors for cultural awareness, named: career literacy, artistic literacy, political-civil literacy, religious literacy and ethnic literacy. The factor analysis of cultural skills led to extract four factors, titled communication-language skills, personal healthy life skills and technical skills and responding to social values.
    Keywords: cultural capabilities, cultural intelligence, cultural awareness, cultural skills, agriculture students
  • Akbari Aghdams.*, Malekia., Navaei Lavasani, M Page 69
    Objectives
    The aim of the present article is to analyze the Relation between social justice and educational environment among houzeh (seminary) and university members of Qom.
    Method
    The method of the research is survey method and sample population is selected based on kocran formula (800 persons). The statistical community of the research included all students of universities and theological schools houzeh) at Qom city. Data collection and analysis is through random selection of samples, questionnaire and interview.
    Results
    The results of the survey indicate a significant difference on feeling the justice between houzeh (seminary) and university members. The author then adds there is no significant relationship between "place of education" and attitude toward stratified structure but there is a significant relation among other variables. In other words there is a significant relationship between place of education and justice criteria, between place of education and evaluation of stratified gap of future in comparison to the present. Between place of education and evaluation of stratified gap in comparison to the past.
    Conclusion
    The authors of the paper conclude social justice as one of the most complicated concepts of human communities all over the history. The attitude toward justice is as critical as justice and the attitude of the people-particularly educated one's is in a high importance.
    Keywords: justice criteria, evaluation of stratified gap, political attitude, social justice, houzeh, university
  • Moradi, Sh.*, Rajabpourm., Kian Ersif., Haj Loon., Radbakhsh, N. Page 95
    Objectives
    The purpose of the present study is to investigate the motivational factors in face book users and approximate number of users, approximate number of friends and friends of the opposite sex.
    Method
    The method of the research is descriptive survey and has been done among semnan university students in academic year of 1390-91 among whom 460 persons have been selected at first section and 300 persons at second section at twenty classrooms. The participants are selected according to multiple stages clustering sampling method. The tools of the study is questionnaire of motivations for using face book (golnar, balsi and kakayer, 2010).
    Results
    The results of the present study showed that the most important reason for inclination of users toward using face book is narcissism and self-expression (72/56 percent). The second motive to use this site is the personal status with agreement of 65/5 percent. The third motivation is media drenching and performance because of which 68/41 percent of people are the users of the site. The forth motivation is information seeking with 53/54 percent. The fifth motive is pastime with 52/46 percent. The sixth one is relationship maintenance in touch with 37/8 percent, and the seventh motive is entertainment with agreement of 35/35 percent. All the descriptive results indicate that boys and girls differ from each other in amount of using face book with different motivations. Moreover, about two-thirds of students in the virtual social networks are fixed; each having about 10 friends or contacts and almost 4 of them from the opposite sex.
    Conclusion
    The authors of the survey conclude boys and girls are different in using face book with various incentives. The results of the present paper can be useful in analyzing the needs of youth and their circumstances.
    Keywords: face book, internet, motivation, social network
  • Rasoulinezhadm.*, Sheibanih., Moharrami, J Page 119
    Objectives
    This article discusses the Relationship between spirituality and compliance and responsibility.
    Method
    The method of the survey is descriptive correlation and statistical community of the research included all BA students of damghan Payamenoor University (academic year: 1391-1392) who are selected through cluster random sampling (294). Daily spiritual experiences questionnaire and compliance questionnaire are used to collect data. The authors of the paper have used descriptive statistical measure, correlation coefficient, regression and significant difference test for two groups to analyze data.
    Results
    The results of the article indicate a significant relationship between spirituality and compliance and responsibility among university students.
    Conclusion
    The authors of the present article conclude spiritual ones are more faithful and responsible in comparison to others.
    Keywords: spirituality, compliance, responsibility traditions
  • Feyzollahij.*, Askaris., Khosravipourn., Hasani, Z Page 133
    Objectives
    The aim of the present article is to analyze the differences between identity styles among prayerful university students and none prayerful students.
    Method
    The method of the paper is descriptive, comparative research and statistical community includes all Kermanshah medical sciences university students: 116 persons (61 boys, 55 girls) who are selected simple random. in order to analyze the data t-test and SPSS 16 are used for two independent groups.
    Results
    The results of the study indicate a significant difference between identity styles of prayerful students and none prayerful students. Most average of identity styles of prayerful students is related to the identity-information style and norm identity style. Most average of identity styles of none prayerful students are related to the avoiding/confused identity style. There is also a significant difference in information identity style and norm identity style between girls and boys and the average number of the two styles is more in girls comparing to boys.
    Conclusion
    The authors of the survey conclude a significant relationship between student's identity styles and prayers. There is also a significant difference between two genders.
    Keywords: identity style, prayers, university student
  • Arzhanga.*, Mirfardi, A Page 147
    Objectives
    This survey intends to elucidate the effective social factors on religious identity of yasouj university students.
    Method
    The method of the present study is survey method and statistical community of this research included yasouj university students. Questionnaire is distributed among 394 students and SPSS software is used to analyze the data. Cronbach, s alpha coefficient is used to analyze the validity of the research.
    Results
    The results of the research indicate no significant relationship between Religious identity of students and variables like " parents job"," fathers education", " living place". there is a significant relationship between Religious identity of students and variables such as " mothers education"," friends religious attitudes"," family's religious attitudes" and" free studies "(none pedagogical studies).There is no significant relationship between basic variables (population studies) such as "age"," marriage" and dependent variable of religious identity. There is a significant relation between basic variable of "gender" and religious identity. Analyzes of multivariate regression indicate five following variables can predict 31% of dependent variable of religious identity: " friends religious attitudes"," mothers education", "family's religious attitudes"."Age", "gender".
    Conclusion
    The authors of the survey conclude the families and friend's religious attitudes are the most important and effective factors on university students religious identity.
    Keywords: religious identity, social factors, university students, yasouj university, yasouj, iran