فهرست مطالب

محیط زیست و مهندسی آب - سال سوم شماره 4 (زمستان 1396)

مجله محیط زیست و مهندسی آب
سال سوم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله اصلی
  • جمال احمدآلی*، غلامعباس بارانی، کورش قادری، بهزاد حصاری صفحات 298-311
    در مناطق خشک و نیمه خشک، کشاورزی منجر به کاهش تراز سطح آب دریاچه های بزرگ مانند دریاچه آرال، دریاچه ارومیه، دریاچه هامون و دریاچه بختگان شده است. هدف اصلی از انجام این تحقیق ارزیابی پایداری زیست محیطی و کشاورزی حوزه های آبریز زرینه رود و سیمینه رود به عنوان بزرگ ترین زیرحوضه های دریاچه ارومیه می باشد. شاخص پایداری با استفاده از معیارهای عملکرد اطمینان پذیری، برگشت پذیری و آسیب پذیری محاسبه شد. در این تحقیق هم چنین شاخص کمبود آب آبیاری برای مناطق کشاورزی مورد تحلیل قرارگرفت. مقادیر تقاضای آبیاری و شاخص کمبود آب آبیاری (تقاضای برآورد نشده) با استفاده از مدل WEAP21 محاسبه و شاخص های پایداری کشاورزی و زیست محیطی بدست آمد. نتایج نشان داد که شاخص پایداری زیست محیطی حوزه های آبریز زرینه رود و سیمینه رود در جهت تامین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه در طی دوره مورد مطالعه به ترتیب برابر 39/0 و 41/0 می باشد. هم چنین شاخص پایداری کشاورزی به ترتیب برابر 64/0 و 74/0 به دست آمد. مقادیر شاخص کمبود آب آبیاری نیز نشان داد که تقاضای آبیاری برای کلیه مناطق کشاورزی به طور کامل تامین نشده است. نتایج فوق نشان داد که حوزه های آبریز زرینه رود و سیمینه رود هم از لحاظ زیست محیطی و هم از لحاظ کشاورزی ناپایدار است. با توجه به اینکه در طی دوره مطالعه تغییرات سطح زیرکشت در اکثر مناطق کشاورزی روند افزایشی داشته است، بنابراین می توان نتیجه گرفت که توسعه کشاورزی و اضافه شدن برداشت های آب برای مصارف کشاورزی عامل اصلی ناپایداری زیست محیطی و کشاورزی است.
    کلیدواژگان: آسیب پذیری، اطمینان پذیری، برگشت پذیری، دریاچه ارومیه، مدل WEAP21
  • محمدحسین صیادی *، محمدرضا رضایی، محمود حاجیانی صفحات 312-322
    فلزات سنگین مشکلی جهانی به شمار می آیند که با وارد شدن به زنجیره غذایی انسان مشکلات غیرقابل جبرانی را به همراه دارند. این فلزات به طور طبیعی در سنگ ها و خاک ها وجود دارند، اما ورود فلزات به خاک از طریق فعالیت های انسانی در دهه گذشته افزایش یافته است. هدف از این مطالعه تعیین میزان آلودگی فلزات سنگین سرب و کروم در خاک اطراف کارخانه سیمان قاین با استفاده از معیارهای شاخص زمین انباشتگی، فاکتور آلودگی و شاخص آلودگی می باشد. نمونه برداری بر اساس یک شبکه منظم سیستماتیک در 8 جهت مختلف در فاصله های 200، 300، 400، 500، 600، 700، 800 و 1000 متری از کارخانه سیمان و جمعا 64 نمونه از خاک سطحی صورت گرفت. نمونه های خاک از الک 2 میلی متری عبور داده شدند، سپس با اسید هیدروفلوئوریک، پرکلریک اسید، اسید هیدروکلریک، اسید نیتریک هضم شیمیایی شدند. با استفاده از دستگاه جذب اتمی Contr AA700 با روش شعله، مقدار سرب و کروم اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین غلظت عنصر کروم و سرب به ترتیب 05/52 و 79/66 میلی گرم بر کیلوگرم است. مقادیر شاخص زمین انباشتگی برای این دو فلز در تمامی ایستگاه ها و در فواصل مختلف در طبقات یک و دو (غیر آلوده تا کمی آلوده و کمی آلوده) قرار می گیرند. مقادیر شاخص آلودگی نشان می دهد که در ایستگاه ها و در فواصل مختلف، آلودگی متوسط به کروم و سرب به ترتیب 39 و 44% و همچنین آلودگی زیاد به این دو عناصر 61% و 56% می باشد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه می توان به این نتیجه رسید که میزان غلظت کروم و سرب در منطقه موردمطالعه از غلظت زمینه بیشتر و در حال تجمع است.
    کلیدواژگان: شاخص آلودگی، شاخص زمین انباشتگی، فاکتور آلودگی، فلزات سنگین، کارخانه سیمان قاین
  • سعیده رستگار*، حسن رضایی، حسین یوسفی صفحات 323-333
    ایزوتوپ های متعدد فلز سنگین سرب از طریق پساب صنایع وارد محیط های آبی می شود و فرآیند جذب سطحی با نانو جاذب های طبیعی، یکی از روش های مناسب برای تصفیه آب می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی سازوکار جذب سرب با استفاده از بررسی ایزوترم جذب نانوالیاف کیتین و لیگنوسلولز است. شرایط آزمایش برای دو جاذب به طور کامل یکسان در نظر گرفته شد. جهت بررسی توان جذب این فلز، متغیرهایی همچون pH، غلظت اولیه سرب و درصدهای متفاوتی از دوز جاذب مورد بررسی قرار گرفتند. برای مطالعه ایزوترم جذب مدل های دو پارامتری لانگمویر، فرندلیچ، تمکین و دابنین-رادوشکویچ و مدل های سه پارامتری ردلیچ پترسون و سیپس بررسی و مقایسه شدند. بالاترین ضریب همبستگی (R2) به عنوان بهترین مدل ایزوترم جذب سرب انتخاب گردید. با توجه به نتایج به دست آمده، از داده های نانوالیاف کیتین، داده ها با دو مدل سیپس (R2=9992/0) و لانگمویر (R2=9996/0) مطابقت بیش تری داشتند. تطابق بهتر داده ها با دو مدل سیپس و لانگمویر با توجه به بیش تر بودن ضریب R2 بیانگر همگن بودن ساختار جاذب و تک لایه ای بودن فرایند جذب سطحی نانوالیاف کیتین است. برای نانوالیاف لیگنوسلولز بیش ترین میزان ضریب همبستگی برای مدل لانگمویر (9997/0) و ردلیچ - پترسون (9338/0) به دست آمد. بنابراین داده های این جاذب با هر دو مدل مطابقت داشته اما با مدل لانگمویر بهتر توصیف شدند. این امر بیانگر همگنی سطح جاذب بوده است. قرارگیری پارامتر RL به دست آمده از مدل لانگمویر دو جاذب در محدوده صفر و یک، بیانگر مطلوب بودن سیستم جذبی این مدل است.
    کلیدواژگان: ایزوترم، جذب سطحی، جاذب، نانوالیاف، فلز سنگین
  • آرزو نجایی، مهدی صالحزاده *، محمدرضا پاشایی فر صفحات 334-340
    فلوئور یکی از عناصر مهم در ترکیب دندان و استخوان به شمار می رود. این عنصر می تواند از راه های مختلف وارد بدن شود. حال آنکه عمده ترین راه جذب آن از طریق آب آشامیدنی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی غلظت فلوئور در منابع آب آشامیدنی شهرهای سردشت، ربط و میرآباد انجام شد. در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، طییک سال و سه ماه، از منابع مختلف آب شرب شهرهای سردشت، ربط و میرآباد، به روش استاندارد نمونه برداری و در آزمایشگاه با دستگاه اسپکتروفتومتر آنالیز گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار ) SPSSویرایش16) در سطح 05/0 α=مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.نتایج نشان داد که میزان فلوئور در اکثر منابع آب شهرهای سردشت، ربط و میرآباد کمتر از حد استاندارد توصیه شده می باشد. همچنین میزان فلوئور در آب منابع مختلف این شهرها اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد (05/0=P).میزان فلوئور در منابع آب شهرهای سردشت، ربط و میرآباد کمتر از میزان حداقل توصیه شده است که ضرورت دارد تلاش جدی جهت حل این مشکل به عمل آید.
    کلیدواژگان: آب شرب، کیفیت آب، فلوئور، نمونه برداری
  • سیروس طهماسیان، ذبیح الله خانی تملیه*، جواد بهمنش صفحات 341-352
    آب های زیرزمینی در طول مسیر حرکت خود، تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون محیط دربرگیرنده قرارگرفته، بر همین اساس مواد به شکل املاح، انگل، میکروب و یا ناخالصی های مختلف وارد آب شده که این سبب تغییرات کیفیت و آلودگی آب می شود. لذا بررسی و تحقیقات در این زمینه جهت شناخت عوامل موثر بر کیفیت آب به لحاظ تعیین مشخصات کیفی آب، برای مصارف مختلف ضروری است. در این تحقیق محدوده وسیعی از منابع آب های زیرزمینی شهرستان خرم آباد نمونه برداری و خصوصیات کیفی این آب ها از جمله قدرت یونی هیدروژن (pH)، EC، کاتیون های محلول کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، آنیون های محلول کلر، سولفات، بیکربنات، فسفات و نیترات، نسبت جذبی سدیم و نیز فلزات سنگین کادمیوم و آرسنیک موردبررسی قرارگرفت و سپس نقشه پراکنش هر یک ترسیم گردید. نتایج نشان داد که غلظت اکثر پارامترهای موردبررسی از ارتفاعات به سمت نواحی جنوب غرب خرم آباد متناسب با خروجی حوزه های آبریز شهرستان روند افزایشی دارند. پارامترهای موردبررسی در محدود کیفی مناسبی قرارداشته و از بین پارامترها غلظت نیترات محلول در نواحی جنوب غرب خرم آباد بیشتر از حد استاندارد به دست آمد. میانگین غلظت نیترات در نمونه ها 69/13 میلی گرم در لیتر با حداقل 53/1 و حداکثر 55/49 میلی گرم در لیتر تعیین گردید. به طورکلی، 50 درصد از کل داده های کیفی آب های زیرزمینی دارای غلظت نیترات بیش از 2/11 میلی گرم در لیتر و 10 درصد دارای غلظت بالای 0/24 میلی گرم در لیتر بودند. درصورتی که حد استاندارد 45 میلی گرم در لیتر می باشد.
    کلیدواژگان: آب های زیر زمینی، آنیون، کاتیون، دشت خرم آباد
  • عباس عباسی، مجید دلاور *، سعید مرید صفحات 353-366
    پیش بینی آورد رودخانه از موضوعات مهم در برنامه ریزی منابع آب و مدیریت عرضه و تقاضای آن محسوب می شود. از این رو در طراحی، برنامه ریزی، مدیریت و بهره برداری از تاسیسات آبی و همچنین مدیریت شرایط بحرانی از قبیل سیلاب و خشکسالی موردتوجه پژوهشگران است. در تحقیق حاضر با استفاده از یک رویکرد ترکیبی بر مبنای آزمون گاما و مدل ماشین بردار پشتیبان (GSVM)، پیش بینی میزان آورد، بررسی شد. بدین منظور با استفاده از آزمون گاما از ترکیبات مختلف 10 متغیر هواشناسی و هیدرولوژیکی در سطح حوضه بهترین ترکیب ممکن برای پیش بینی آورد انتخاب شد. سپس باتوجه به بهترین ترکیب پیش بینی کننده ها، آورد پتانسیل رودخانه با استفاده از ماشین بردار پشتیبان پیش بینی شد. مقایسه مقادیر پیش بینی شده و مشاهداتی بیانگر کارایی مطلوب رویکرد ترکیبی در پیش بینی آورد طبیعی حوضه و تنظیم برنامه مدیریتی حوضه بر مبنای آن است. براین اساس دقت کلی مدل در پیش بینی سطوح مدیریتی خشک سالی بر مبنای آورد رودخانه زرینه رود برابر با 4/71 درصد، خطای برآورد دست بالا برابر 2/8 درصد و خطای برآورد دست پایین نیز 4/20 است. این نتایج دقت قابل قبول مدل GSVM در پیش بینی آورد در شرایط مختلف هیدرولوژیکی حوضه را نشان داد.
    کلیدواژگان: آزمون گاما، پیش بینی جریان، زرینه رود، ماشین بردار پشتیبان
  • علی لطفی، نرگس ظهرابی *، مریم محمدی روزبهانی صفحات 367-377
    در این تحقیق به منظور بررسی وضعیت کیفی بخشی از رودخانه سیکان در استان ایلام تعداد پنج ایستگاه نمونه برداری بر روی این رودخانه انتخاب و نمونه برداری در دو فصل پاییز و زمستان 1394 انجام شد. پهنه بندی یا طبقه بندی کیفی آب این رودخانه بر اساس شاخص های NSFWQI و BCWQI انجام شد. نتایج نشان داد که در شاخص NSFWQI، سرچشمه و بالادست رودخانه در وضعیت کیفی متوسط قرار داشتند. سایر ایستگاه ها نیز در دو فصل پاییز و زمستان وضعیت بد را نشان دادند. همچنین شاخص BCWQI ایستگاه 1 و 2 در پاییز، وضعیت کیفی خوب و سایر ایستگاه ها در فصل تابستان و تمامی ایستگاه ها در زمستان در وضعیت مناسب قرار داشتند. این نتایج نشان از اعتبار بیشتر روش NSFWQI نسبت به BCWQI دارد. زیرا در برنامه نرم افزار NSFWQI، شاخص های اندازه گیری شده می توانند با توجه به محدوده وزنی خود، اثر همپوشانی بر سایر پارامترها داشته و لذا شاخص کل بدست آمده از اعتبار بالاتری برخوردار است. نتایج همچنین نشان داد که آب این رودخانه در دو فصل مورد بررسی برای مصارف کشاورزی و آبزیان مناسب است. از این رو نتایج این شاخص امکان تصمیم گیری در خصوص پایش و کنترل منابع آلوده کننده آب رودخانه و استفاده موثر از آن را جهت مصارف مختلف برای مسئولین ذی ربط فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: رودخانه سیکان، NSFWQI، BCWQI، کیفیت آب
  • جواد شیرزادنیا، علی حشمت پور*، ابوالحسن فتح آبادی، رضا اکبری صفحات 378-389
    روندیابی زمانی و مکانی کیفیت آب برای برنامه ریزی مدیریت منابع آب ضروری است. هدف از انجام این پژوهش تعیین کیفیت منابع آب رودخانه چهل چای با استفاده از شاخص NSFWQI است. نمونه برداری طی یک سال آبی از مهر 1395 تا شهریور 1396 به صورت ماهانه از پنج ایستگاه در خروجی زیرحوضه ها انجام شد. پارامترهای اکسیژن محلول، کل جامدات، نیترات، فسفات، درجه حرارت، اکسیژن موردنیاز بیوشیمیایی، pH، کدورت، و کلی فرم مدفوعی با استفاده از روش های استاندارد مورد آزمایش قرارگرفت. شاخص NSFWQI بر اساس داده های جمع آوری شده برای هر نمونه برداری محاسبه و سپس کیفیت آب از نظر مکانی در مسیر رودخانه با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی به پنج طبقه، از خیلی بد تا عالی، تقسیم بندی شد. اثرگذاری هر زیرحوضه در میزان شاخص کیفیت آب تعیین و سپس زیرحوضه ها به ترتیب درصد اثرگذاری اولویت بندی شدند. نتایج نشان داد که کیفیت آب در ماه های مختلف نمونه برداری با توجه به شاخص NSFWQI بین سه کلاس بد، متوسط و خوب در حال تغییراست. در فصول مختلف سال، رودخانه از لحاظ کیفیت آب در کلاس متوسط قرار گرفت. از دلایل قرارگیری کیفیت آب در طبقه متوسط را می توان به عواملی چون کاهش دبی رودخانه در فصل تابستان، افزایش فعالیت های تفریحی و تفرجی در محدوده رودخانه، پساب های کشاورزی و کشت غیراصولی در اراضی شیبدار، تخلیه فاضلاب های روستایی، پساب حاصل ازاستخر پرورش ماهی، و تراکم بالای دام در منطقه اشاره کرد. بنابراین، با توجه به یافته های این تحقیق، مسئله کیفیت آب در این رودخانه می بایست بیشتر موردتوجه مدیران و برنامه ریزان مدیریت منابع آب قرارگیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت آب، سامانه اطلاعات جغرافیایی، شاخص NSFWQI، مدیریت منابع آب
|
  • Jamal Ahmadaali *, Gholam-Abbas Barani, Kourosh Qaderi, Behzad Hessari Pages 298-311
    In the arid and semi-arid regions, agriculture has led to decline in water levels in major lakes such as the Aral Sea, Urmia, Hamoun and Bakhtegan lakes. The major objective of the present study was to evaluate the environmental and agricultural sustainability of Zarrinehrud and Siminehrud river basins as the largest sub-basin of Urmia Lake basin. The sustainability index was calculated using reliability, resilience, and vulnerability performance criteria. In this study, the irrigation water deficit (IWD) index was calculated for the irrigation districts. Irrigation demand and irrigation water deficit indices were calculated using WEAP21 model. Results showed that the environmental sustainability of Zarrinehrud and Siminehrud river basins to supply the environmental flow requirements of the Urmia Lake during the studied period was 0.39 and 0.41 respectively. Nevertheless, the agricultural sustainability index of Zarrinehrud and Siminehrud river basins was 0.64 and 0.74 respectively. Moreover, the amount of IWD index showed that water demand for all irrigation districts has not been fully met. The above results indicated that the Zarrinehrud and Siminehrud river basins were unstable both in terms of the environment and agriculture. Whereas during the study, the changes in land under cultivation in most irrigation districts had an increasing trend, ttherefore, it can be concluded that agricultural development and the addition of water harvests for agricultural use have been the main cause of environmental and agricultural instability.
    Keywords: vulnerability, Reliability, Resilience, Urmia Lake, WEAP21 Model
  • Mohammad Hossein Sayadi *, Mohammad Reza Rezaei, Mahmoud Hajiani Pages 312-322
    Heavy metals are a global problem; their entrance to the human food chain bring about irreparable problems. These metals are naturally occurring in rocks and soils, but the release of metals into the soil has increased through human activity over the past decade. The purpose of this study was to determine the contamination of heavy metals like, lead and chromium in the soil around the Qayen Cement Plant using the geo-accumulation index, pollution factor and pollution index. According to a systematically sampled network at eight different directions in distances of 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800 and 1000 meters from the cement factory, totally, 64 samples were taken. Soil samples were passed through a 2-mm sieve, and then digested with hydrofluoric acid, perchloric acid, hydrochloric acid, and nitric acid then the concentration of Pb and Cr was measured using atomic absorption spectrometer (Contr AA700) through flame method. The results suggest that the average metal chromium and lead were 52.05 and 66.79 mg/kg respectively. A Geo-accumulation index value for the metal in all stations at various distances is located in classes I and II (non-polluted to little contaminate). Pollution index values indicate that the stations at various distances, the moderate pollution accounted for 39 and 44% chromium and lead, as well as high pollution as 61 and 56% of these two elements respectively. In conclusion, as the result shows the concentration of Pb and Cr are higher than control samples and are accumulating.
    Keywords: Pollution Index, Geo-Accumulation Index, Pollution Factor, Heavy metals, Qayen Cement
  • Saeedeh Rastgar *, Hassan Rezaei, Hossein Yousefi Pages 323-333
    Multiple isotopes of lead, heavy metal, are introduced into the aquatic environment through industrial wastewater. Absorption process using natural nano-adsorbents is a suitable method to treat water. The aim of this study was to investigate the mechanism of lead absorption by investigating the isotherm of LCNFs and CNFs adsorption. The experimental conditions considered for two absorbents were completely identical. Variables such as pH, initial concentration of lead and adsorbent dose were investigated to determine the absorption of lead. In order to study adsorption isotherms, the Langmuir, Freundlich, Tamkin, and Dubinin-Radushkevich models were compared and the three-parameter models of Redlich Petersen and Sipes were compared and the highest correlation coefficient (R2) was selected as the best lead isotherm model. According to the results obtained from the CNFs, the data were more consistent with the two models of Sipes (R2 = 0.9992) and Langmuir (R2 = 0.9996). Better matching of the data with the two Sipes and Langmuir models, due to the higher coefficient of R2, indicates the homogeneity of the adsorbent structure and the single-layered nature of the absorption of CNFs, and the highest correlation coefficient for the Langmuir model is for the LCNFs (0.9997) and Redlich-Patterson (0.9338). Therefore, the adsorbent data were consistent with both models, but were better described by the Langmuir model, which shows homogeneity of the adsorbent level. The positioning of the RL parameter obtained from the Langmuir model of two adsorbents in the range of 0 and 1 showed that the absorption system of this model is suitable.
    Keywords: Isotherm, Adsorption, Adsorbent, Nano-fibers, Heavy Metal
  • Arezoo Nejaei, Mahdi Salehzade *, Mohammadreza Pashaei Far Pages 334-340
    Fluoride is one of the most important elements in the composition of teeth and bones. It can enter the body through different ways. The main means of its intake is drinking water. This study was aimed at evaluation of fluorine concentration in drinking water sources in Sardasht, Rabat, and Mirabad towns. In this descriptive - analytical study, different samples of drinking water taken from the water sources in Sardasht, Rabar, and Mirabad during 15 months were analyzed using a Spectrophotometer set in a laboratory. The obtained data were statistically analyzed using SPSS software (Version 16) at the significant level (α=0.05). Results showed that fluoride concentration was below than the recommended standards at all stations sampled. Fluoride concentration did not show significant differences in different water resources of these towns (p-value> 0.05). The amount of fluorine in all water sources of Sardasht, Rabat, and Mirabad was less than the recommended minimum value, so it is an urgent necessity to try to solve the problem.
    Keywords: Drinking water, Water Quality, Fluoride, Sampling
  • Siros Tahmasian, Zabihollah Khani Temeliyeh *, Javad Behmanesh Pages 341-352
    Groundwater along with the path of its movement, is affected by various factors, such as the surrounding environment. Hence, the substance is introduced in the form of salts, parasite, microbes or various impurities, which causes changes to the quality and pollution of water. Therefore, the research in this regard is necessary for determining the factors affecting water quality in terms of determining the qualitative characteristics of water for different uses. In this research, a wide range of groundwater sources in Khorramabad city have been sampled and the qualitative properties of the water samples measured were ionic strength of hydrogen (pH), EC, soluble calcium, magnesium, sodium, potassium, and soluble anions of chlorine, sulfate, bicarbonate, phosphate, nitrate, and the sodium adsorption ratio, and heavy metals of cadmium and arsenic. Later, the distribution map of each parameter was mapped. The results showed that the concentration of most investigated parameters from the heights towards the southwest of Khorramabad regions were increased with the watershed output of the city. The investigated parameters were in the appropriate quality range, and among the parameters, the nitrate average concentration was 13.69 mg/l (the minimum and maximum were 1.52 and 49.55 mg/l respectively) in the Southern Khorramabad regions. In general, 50% of total groundwater quality data had the nitrate concentration over 11.2 mg/l and 10% had the concentration over 24/0 mg/L, while the standard rate is 45 mg/l.
    Keywords: groundwater, Anion, Cation, Khorramabad plain
  • Abbas Abbasi, Mahid Delavar *, Saeed Morid Pages 353-366
    Prediction of river flow is an important issue in planning water resources and management of supply and demand in future conditions. Hence, it has attracted researchers’ notice due to its importancein the designing, planning, management and operation of water facilitiesand also management the critical conditions such as flood and drought. In the present study, it was attempted to improve Zarinehrud river inflow prediction for use in water resource planning using a hybrid approach based on gamma test and supporting vector machine model (GSVM). For this purpose, the best possible combination of predictors was selected from the different combinations of 10 meteorological and hydrological variables in the basin. Then, based on the best combination of predictors, the potential of river inflow was predicted using a support vector machine. Comparison of predicted and observed flow indicated the good performance of hybrid approach in prediction of potential river inflow for application in basin management plans. In this case, the overall accuracy of the model to predict drought management levels based on Zarinehrud flow is 71.4%, and the upper and under estimation error are 8.2 and 20.4% respectively. These results show the acceptable precision of GSVM model for flow prediction in different hydrological situations of basin.
    Application of Hybrid Gamma-SVM Approach for River Flow Prediction in Zarinehrud Basin
    Keywords: Gamma Test, Flow Prediction, Zarinehrud, Support Vector Machine
  • Ali Lotfi, Narges Zohrabi *, Maryam Mmohammadiroozbahani Pages 367-377
    In this research, five sampling stations were selected on the Seikan River in order to investigate the water quality of the river and sampling was carried out during autumn and winter 2015. Zoning or classification of water quality of the river was determined based on BCWQI was NSFWQI indicators. Qualitative indicators showed the NSFWQI index was within average condition at the source and upstream stations; other stations showed bad situation in fall and winter. In the case of BCWQI index, the stations 1 and 2 had good conditions in fall, whereas, the other stations in this season and the whole stations were in suitable conditions in winter. These results indicated that NSFWQI has better validity rather than BCWQI because in the software program for NSFWQI, measured indicators can overlap other parameters based on their weight limits. Hence, the index resulted has higher validity. Therefore, the results of this indicator provide decision making for monitoring and controlling the polluting sources of the river water and its proper application in different water consumption for the authorities. The results showed that the river's water is appropriate for agriculture and aquaculture in both seasons.
    Keywords: Seikan River, NSFWQI, BCWQI, Water Quality
  • Javad Shirzadnia, Ali Heshmatpoor *, Aboalhasan Fathabady, Reza Akbari Pages 378-389
    Temporal and spatial routing of water quality is necessary for planning water resource management. The aim of this study was to determine the quality of water resources of Chehelchay River using NSFWQI index. Sampling of water was done monthly during a rainy year from October 2015 to September 2016 from five stations in the outlet of the sub-basins. Dissolved oxygen, total solids, nitrate, phosphate, temperature, biochemical oxygen demand, pH, turbidity, fecal coliform parameters were tested based on standard methods. The NSFWQI index was calculated based on the data obtained from the sampling procedure. Then, the water quality was spatially classified into five classes (from very bad to excellent) using ArcGIS software. The effect of each sub-basin on rate of water quality index was determined and sub-basins were prioritized according to the percentage of effectiveness. The results showed that water quality was varied from bad to good in different months according to NSFWQI. In different seasons of the year, the river was placed in the middle class in terms of water quality. The reasons of being located in the middle class in this category might be due to factors such as decreasing river flow in the summer, increasing recreational and leisure activities in the river boundaries, agricultural wastes and unprincipled cultivation in sloping lands, drainage of rural sewage, wastewater from fish breeding pool, and high density of livestock trapped in the region. Therefore, the issue of water quality in this river, according to the results of the present research, should be considered by managers and planners of water resources management in the State.
    Keywords: Water Quality, Geographic Information System, NSFWQI Index, Water Resources Management