فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:3 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/01/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • روح الله باقری مجد، سکینه شاهی، یدالله مهرعلیزاده صفحه 1
    مقدمه
    طرح چالش های آموزش الکترونیکی، برای هشدار به منظور ایجاد تمرکز بیشتر، انجام پیش بینی لازم، تدارک و سرمایه گذاری مناسب، تهیه برنامه راهبردی در سیستم یادگیری، اقدامی لازم بوده و جهت دستیابی به موفقیت آن، ضروری است.
    مواد و روش ها
    هدف پژوهش حاضر بررسی موانع پداگوژیکی (یاددهی و یادگیری) بر توسعه آموزش الکترونیکی در نظام آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز میباشد. نمونه های این تحقیق از 163 نفر از اعضاء هیات علمی دانشگاه دانشگاه شهید چمران اهواز، که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، تشکیل گردید. این مطالعه به صورت آمیخته با الگوی کیفی، کمی، کیفی با استفاده از مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته به انجام رسید. روایی متخصصان و پایایی (92/0) ابزار مورد استفاده در این تحقیق بررسی و مناسب گزارش شدند. روش آماری به کار گرفته شده برای این مطالعه، تحلیل توصیفی و استنباطی بوده است.
    نتایج
    نتایج نشان داد که عامل ارزیابی با میانگین 70/3، عامل مدیریت منابع با میانگین 69/3، عامل مدیریت برنامه ها با میانگین 56/3، عامل ابزارهای ارتباط، ابزارهای برقراری ارتباط و گفتگو با میانگین 43/3 و عامل یادگیرنده محوری با میانگین 37/3 و عامل انعطاف پذیری با میانگین 20/3 (که تفاوت میانگین های عامل پداگوژیک در تحلیل اندازه گیری های مکرر [001/0=Sig، 5=df، 23/14=F] معنی دار می باشد)، به ترتیب بر موانع پداگوژیکی (یاددهی و یادگیری) آموزش الکترونیکی دانشگاه شهید چمران اهواز موثر بوده اند.
    نتیجه گیری
    هر یک از عامل های بخش نتایج، در تعلیم و تربیت به صورت ترکیبی و در کنار هم بر آموزش عالی الکترونیکی مهم و موثر می باشند.
    کلیدواژگان: آموزش از دور، آموزش عالی، عوامل پداگوژیک، آموزش، یادگیری
  • علی مردانی نژاد، آیدا فرهادی، طاهره خانجانی صفحه 13
    مقدمه
    رویکرد کنونی آموزش در دانشگاه های معتبر سراسر جهان به سمت آموزش مجازی می باشد. از این رو دانشگاه ها همگام با فناوری های روز، درصدد آموزش از دور به صورت نیمه حضوری و غیرحضوری بوده، در حال حاضر از طریق راه اندازی وب سایت به آموزش الکترونیکی نیز اشتغال دارند. هدف پژوهش حاضر ارزیابی وب سایت های هسته دانشگاه های مجازی جهان بر اساس ابزار ارزیابی کیفیت وب سایت ها مورد مطالعه کیفی و کمی می باشد. روش پژوهش حاضر توصیفی است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت توصیفی و جامعه پژوهش 27 وب سایت که از طریق ابزار ارزیابی کیفیت وب سایت ها با آلفای کرونباخ 92/0 با روایی و پایایی بالایی، در بازه زمانی یک ماهه (مردادماه 1391) مورد بررسی قرار گرفته شده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 استفاده شده است.
    نتایج
    ویژگی هدف مشخص برای محدوده اطلاعاتی وب سایت های جامعه مورد مطالعه در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. همچنین ویژگی های مخاطبان و هدف وب سایت ها، پایدار بودن ساختار وب سایت در وضعیت خوبی قرار گرفته است. از طرفی ویژگی های سهولت جستجو، پیوندهای درونی و گرافیک در وضعیت متوسط قرار دارند. همچنین دانشگاه های مجازی ابیلین، وندربیلت و مرکز آموزش های الکترونیکی دانشگاه تهران رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد مدیران وب سایت ها از یافته های پژوهش حاضر جهت ارتقای کیفیت وب سایت های دانشگاه های مجازی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: وب سنجی، آموزش از دور، ارزیابی، وب سایت، دانشگاه، فناوری
  • ترانه عنایتی، یاسمن مدانلو، علیرضا عالی پور *، فاطمه سادات میرکاظمی صفحه 21
    مقدمه

    فناوری ارتباطات و اطلاعات در طی زمانی کوتاه، توانسته است به یکی از اجزای اساسی تشکیل دهنده جوامع مدرن تبدیل شود. امروزه درک فناوری ارتباطات و اطلاعات و تسلط بر مهارتها و مفاهیم آن به عنوان بخشی از هسته مرکزی آموزش و پرورش این جوامع مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل اصلی کاربرد فناوری در فرآیند آموزش در مدارس و اولویت بندی این عوامل با در نظر گرفتن اهمیت فناوری اطلاعات در مدارس با استفاده از آزمون تحلیل عاملی، انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری آن کلیه معلمان مدارس شهرستان بابل در سال تحصیلی 91- 1390 به تعداد 3381 نفر بود. انتخاب تعداد نمونه با استفاده از جدول کرجسی-مورگان انجام شد. تعداد 380 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای بر حسب دوره تحصیلی انتخاب شدند. برای شناسایی کاربرد فناوری در آموزش توسط معلمان، از پرسشنامه فرم فارسی مقیاس نگرش نسبت به کاربرد فناوری در آموزش، استفاده شده است. در تجزیه و تحلیل آماری، از آزمون تحلیل عاملی بهره گرفته شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که کاربرد فناوری در فرآیند آموزش توسط معلمان، در دوازده عامل مهم قرار دارد که عامل اصلی عبارت است از: کاربرد فناوری در فرآیند تدریس و جلوگیری از اتلاف وقت می باشد.

    نتیجه گیری

    برگزاری دوره آموزش فناوری در فرآیند تدریس برای معلمان به منظور ارتقاء دانش و عملکرد آنها در استفاده از فناوری اطلاعات از جمله پیشنهادات عملی برای بهبود امور در این راستا میباشد.

    کلیدواژگان: فناوری، آموزش، معلمان مدرسه، تحلیل عاملی
  • حجت کنعانی، ترانه عنایتی، فرشیده ضامنی صفحه 30
    مقدمه
    نیاز کاربران در عصر کنونی تنها دسترسی به اطلاعات نیست بلکه سرعت و سهولت دسترسی به اطلاعات یکی از دلایلی است که امروزه کاربرد فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی را افزایش داده است. کتاب های الکترونیکی یکی از منابع اطلاعاتی است که می تواند به سادگی در اختیار افراد قرار گیرد و باعث گرایش به مطالعه شود. این پژوهش با هدف بررسی نقش کاربرد کتاب های الکترونیکی بر گرایش به مطالعه صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    روش انجام این پژوهش پیمایشی بوده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه نظری استان مازندران به تعداد 92411 نفر در سال تحصیلی 91-1390 تشکیل می دادند. نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ایانجام شد و حجم نمونه در این پژوهش شامل 384 نفر می باشد که این تعداد با توجه به جدول کرجسی و مورگان استخراج شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته 30 سوالی با پایایی 91/0 بود که در بین افراد نمونه توزیع و جمع آوری شد. برای تحلیل سوالات پژوهش از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون t تک گروهی) استفاده شد.
    نتایج
    نتایج تحقیق نشان داد که دسترسی از راه دور، سهولت انتقال در عین یکپارچگی مطالب، پشتیبانی از امکانات مالتی مدیا، انسجام مطالب و تنوع کاربرد، تبادل بینابین مطالب با یکدیگر، سهولت کار و اجرا در کتاب های الکترونیکی بر گرایش به مطالعه در دانش آموزان تاثیر دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحلیل سوال اصلی پژوهش نشان داد که به کارگیری کتاب های الکترونیکی بر گرایش به مطالعه در دانش آموزان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: کتاب، الکترونیکی، گرایش، مطالعه، دانش آموزان
  • نوروز حدادنیا، عباس اناری نژاد * صفحه 38
    مقدمه

    امروزه آموزش از دور (مجازی) به بخشی پذیرفته شده و ضروری از جریان اصلی سیستم های آموزشی درکشورهای جهان تبدیل شده است. تحقیق حاضر با هدف مقایسه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در نظام آموزش از دور (مجازی) و نظام سنتی در مدارس راهنمایی شهر شیراز انجام شده است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری مورد مطالعه، کل دانش آموزان پایه سوم راهنمایی مدارس ناحیه دو شیراز در سال تحصیلی 89-88 بودند که با روش خوشه ایتصادفی نمونه گیری شده اند. در این مطالعه معدل پایه پنجم ابتدایی دانش آموزان هر دو گروه به عنوان پیش آزمون و معدل پایه سوم راهنمایی آنها به عنوان پس آزمون در نظر گرفته شد. سپس با احتساب اختلاف نمره پیش آزمون هر آزمودنی از نمره پس آزمون وی، میانگین نمره ها برای هر دوگروه محاسبه گردید و سرانجام با استفاده از آزمون t، میانگین نمرات مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج آن به صورت زیر حاصل گردید: 1) آموزش از دور در پسران از آموزش به صورت سنتی (مدارس عادی) آنها موثرتر بوده است. 2) آموزش از دور در دختران از آموزش به صورت سنتی (مدارس عادی) آنها موثرتر بوده است. 3) آموزش از دور در مجموع پسران و دختران از آموزش به صورت سنتی (مدارس عادی) آنها موثرتر بوده است. 4) بین آموزش از دور در پسران و آموزش از دور در دختران تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    آموزش از دور از جمله روش های نوین آموزشی است که ضمن ایجاد فرصت های یادگیری برابر برای همه متقاضیان تحصیل، می تواند جایگزین آموزش سنتی در شرایط خاص باشد.

    کلیدواژگان: آموزش از دور، آموزش، آموزش مجازی، آموزش سنتی، پیشرفت، مدرسه
  • حبیب الله سالارزهی، یاسر امیری، علی رمضانی اسفدن صفحه 44
    مقدمه
    در عصر حاضر اینترنت باعث رقم زدن دنیای مجازی و انگیزه ای برای دانشگاه ها شده است تا در یادگیری الکترونیکی سرمایه گذاری کرده و برای کسب موفقیت در استفاده از سیستم یادگیری الکترونیکی و سنجش میزان موفقیت این سیستم ها تلاش کنند. این پژوهش با هدف شناسایی و رتبه بندی مولفه های سنجش موفقیت سیستم های یادگیری الکترونیکی دانشگاه ها با رویکرد تحلیل شبکه فازی صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر طرح تحقیق (توصیفی-پیمایشی) است. جامعه آماری متشکل از کاربران سیستم های یادگیری الکترونیکی دانشگاه سیستان و بلوچستان و خبرگان یادگیری الکترونیکی می باشد. به منظور گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از محاسبه آلفای کرونباخ برای هر عامل به صورت جداگانه و برای کل پرسشنامه به دست آمده است. ضریب پایایی کل سوالات، 959/0 است که حکایت از پایایی قابل قبول دارد. در تحلیل داده ها از آزمونt تک نمونه (Single Sample t-Test) و تکنیک تحلیل شبکه فازی استفاده گردیده است.
    نتایج
    یافته های تحقیق نشان می دهد که عوامل کیفیت اطلاعات، کیفیت خدمات، کیفیت سیستم و زیر ساخت، عوامل پشتیبانی، خصوصیات استاد، خصوصیات دانشجو و عوامل محیطی در موفقیت سیستم های یادگیری الکترونیکی موثر می باشند به گونه ای که عامل کیفیت اطلاعات با وزن نسبی 23/0 بیشترین تاثیر و عامل محیطی با وزن نسبی 05/0 کمترین تاثیر را داراست.
    نتیجه گیری
    با تمرکز بر کیفیت اطلاعات و محتوای آموزشی، ارائه خدمات مناسب و سریع و فراهم کردن امکانات زیرساختی برای سیستم های یادگیری الکترونیکی، می توان گامی موثر در جهت ارتقای سطح سیستم های یادگیری الکترونیکی دانشگاه ها برداشت.
    کلیدواژگان: تحلیل شبکه فازی، آموزش از دور، سنجش، شناسایی و رتبه بندی، تحلیل
  • زهرا جامه بزرگ، محمدرضا نیلی، محمد سلیمی صفحه 53
    آموزش مبتنی بر رایانه و فناوری اطلاعات و ارتباطات افق های جدیدی پیش روی صاحب نظران و متخصصان آموزش قرار داده تا با توجه به قابلیت ها و توانایی های آن به روش ها و راهکاری در آموزش بیندیشند که فرآیند یاددهی و یادگیری را دگرگون نماید. محیط های چندرسانه ای که اطلاعات را به صورت تصاویر متحرک، صدا، عکس، گرافیک و متن در اختیار کاربر قرار می دهند، تغییری کیفی و اساسی در فرآیند یادگیری ایجاد نموده اند. پویانمایی یکی از جالب ترین پدیده های تصویری شناخته شده است که می تواند واقعیت های علمی را به صورت توصیفی و در قالب داستان های تخیلی به یادگیرنده آموزش دهد. تهیه سناریو و انتخاب کاراکترهای تاثیرگذار در یک پویانمایی آموزشی می تواند آموزش مفاهیم پیچیده و انتزاعی را سهل و آسان کند. امروزه نرم افزارهایی جهت تهیه پویانمایی های دو بعدی، سه بعدی و مبتنی بر وب عرضه شده اند که عملیات پیچیده تهیه پویا نمایی را آسان و سهل نموده است. پویانمایی، حس بینایی و شنوایی را جهت یادگیری بهتر و سریع تر مفاهیم، تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین دیدگاهی مثبت جهت یادگیری مفاهیم در فرد ایجاد می کند. محققان با الهام از نظریه های یادگیری می توانند مبانی نظری و راهبردی مناسبی برای افزایش قابلیت ها و توانایی های پویا نمایی ها در فرآیند یاددهی و یادگیری ارائه دهند. در این مقاله مفهوم پویانمایی و انواع آن، پویانمایی آموزشی و ویژگی های آن، نظریه های یاددهی و یادگیری و پژوهش های انجام شده در این زمینه تبیین می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر رایانه، فناوری اطلاعات و ارتباطات، پویانمایی، پویانمایی آموزشی
  • محمد جواد زمردیان، سعید جمالی صفحه 62
    لاتک ابزاری است که برای حروف چینی کتاب، مقاله و سایر اسناد و نوشتار استفاده می شود و به عنوان یک نرم افزار صفحه آرا از توانایی های بالایی برای انجام این هدف برخوردار می باشد. در این نوشتار به معرفی لاتک، روند پیدایش و گسترش آن پرداخته شده است و تلاش شده ویژگی های اصلی و توانمندی های آن بیان شود. همچنین برای حروف چینی پارسی بسته ای به نام زی پرشین معرفی شده است که قابلیت بالایی برای تولید نوشتار پارسی دارد. هم اکنون افراد بسیاری از این بسته برای حروف چینی اسناد پارسی خود در Latex بهره می برند و کاربرد آن در جامعه علمی ایران رو به گسترش است.
    کلیدواژگان: مقاله، حروفچینی، مستندات، لاتک، کتاب
  • آر.ام پالوتوف، کی پرت صفحه 65

    از آزمون ها و تست ها همیشه برای ارزیابی عملکرد دانشجویان در محیط های اینترنتی و همچنین به صورت چهره به چهره اسنفاده می شود. اما مدرسین محیط های برخط این نوع ارزیابی را چندان مفید نمی دانند و آن را معیار مناسبی برای تعیین مقدار یادگیری دانشجویان تلقی نمی کنند. آنها همواره به دنبال راه های جدید برای بررسی عملکرد دانشجو به صورت برخط و منطبق بر روش های تدریس برخط می باشند. علاوه بر این استفاده از آزمون ها به ویژه در محیط های اینترنتی که امکان نظارت مستقیم مدرس وجود ندارد به دلیل احتمال بالاتر تقلب چندان مفید نیست. این کتاب به مدرسین دانشگاه کمک می کند تا عملکرد تدریسشان را در محیط های برخط بهبود بخشند. در این کتاب مدرسین با شیوه های جدید ارزیابی دانشجویان در محیط های برخط آشنا می شوند. این روش ها شامل استفاده از مطالعات موردی، ارزیابی معتبر بر اساس مفاهیم حقیقی و فعالیت های گروهی می شود. این کتاب بسیار عملگرا و منطبق بر فرایندها و مهارت های بنیادین مورد نیاز برای طراحی آزمون های منطبق بر یادگیرنده در ترکیب با دیگر فعالیت های برخط می باشد. این کتاب به خوانندگان کمک خواهد کرد که تفاوت های بین اهداف و نتایج آزمون ها و چگونگی ترکیب آنها در آزمون های مناسب را بهتر درک کنند. علاوه بر این به آنها گنجینه ای از ابزارهای ارزیابی را ارائه می دهد و آنها را در طراحی آزمون های برخط مفید راهنمایی خواهد کرد.

|
  • Roohollah Bagheri Majd, Sakine Shahi, Yadollah Mehralizadeh Page 1
    Introduction
    Presenting the existing challenges in e-learning is necessary for increasing concentration, suitable prediction and investment, preparation of effective programs in the learning system. We aimed to assess the pedagogical challenges (instructing and learning) in the development of e-learning in the educational system of Shahid Chamran University of Ahwaz.
    Material And Methods
    In this qualitative and quantitative study, 163 faculty members from the mentioned university were selected using the random sampling method. Data were collected through interviews and with the help of questionnaires prepared by the researcher. The questionnaire's reliability (0.92) and validity were confirmed by related experts. Descriptive and inferential statistics were used as appropriated.
    Results
    We found that evaluation, resource management, program management, communication tools, learner-based education, and flexibility were significantly effective on pedagogical (instructing and learning) challenges in the e-learning program at Shahid Chamran University. The mean values for the mentioned factors were 3.70, 3.69, 3.56, 3.43, 3.37, and 3.20, respectively.
    Conclusion
    A combination of the mentioned factors shown to be effective on e-learning for higher education.
    Keywords: Distance Education, Higher Education, Pedagogical Challenges, Education, Learning
  • Ali Mardaninezhad, Ida Farhadi, Tahereh Khanjani Page 13
    Introduction
    E-learning is the current educational approach in reputed international universities. In line with the new technologies, universities tend to provide distance and semi-distance education and they are engaged in e-learning through launching websites. We aimed to qualitatively and quantitatively evaluate core websites of virtual universities of the world based on the quality evaluation tool.
    Material and Methods
    In this descriptive qualitative and quantitative study, 27 websites have been studied using the website quality evaluation tool during August 2012. Cronbach's alpha was 0.92. SPSS software, version 16, was used for data analyses.
    Results
    The specific purpose for the data range in all websites was very good. Also the users and goals of websites and structure stability were in a good condition. On the other left ease of search facilities, internal links and graphics were in an average condition. The virtual universities of Ebilin, Vanderbilt, and E-Learning Center of Tehran University ranked first to third.
    Conclusion
    The findings of this study can be used by university website managers to improve the quality of the related websites.
    Keywords: Webometrics, Distance Education, Evaluation, Websites, University, Technology
  • Taraneh Enayati, Yasaman Modanloo, Alireza Alipour, Fatemeh Sadat Mirkazemi Page 21
    Introduction

    Communication and information technology has become one of the basic components of the modern society within a short time. Currently, understanding communication and information technology skills and concepts has been considered as part of the core education modalities in such societies. We aimed to identify the main factors for the application of technology in the process of school education using factor analysis.

    Material And Methods

    In this descriptive survey, all 3381 teachers in Babol during academic year 1390-91 were recruited. 380 teachers were selected using the Krejcie and Morgan's table based on the stratified sampling method according to each academic term. To review the teacher's attitude in using technology in education, the Persian form of the attitude scale questionnaire regarding the application of technology in education was used. Factor analysis was used for data analysis.

    Results

    Teachers use technology for twelve main factors; the main factor is to prevent the waste of time.

    Conclusion

    Information technology training in the teaching process plays an important role in enhancing the teacher's knowledge and functionality in using information technology.

    Keywords: Technology, Education, School Teachers, Factor Analysis
  • Hojjat Kanani, Taraneh Enayati, Farshideh Zameni Page 30
    Introduction
    Currently, users do not only need access to information, but also need speed and ease of access to information. Therefore, the use of information and communication technologies has rapidly increased. E-books are sources of information that can easily be provided to people increasing their tendency to study. We aimed to investigate the role of using e-books on the tendency to study.
    Material and Methods
    In this survey, we enrolled all high school students in Mazandaran province, north Iran during the academic year 2011-2012 (n= 92, 411). Of these, 384 students were randomly selected using cluster sampling. The sample size was determined using the Kerjecie and Morgan table. The data collection tool was a researcher-made questionnaire consisting of 30 questions with a reliability of 0.91. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics.
    Results
    Distant access, ease of transfer with respect to content integrity, multimedia support, content integrity and diverse applicability, intermediate content exchange, ease of use and implementation affected the students’ tendency to use e-books.
    Conclusions
    Using e-books affects the students’ tendency to study.
    Keywords: Books, Electronics, Trends, Study, Students
  • Norouz Hadadnia, Abbas Anarinejad Page 38
    Introduction

    Currently, distance education has been accepted as a necessary part of the mainstream educational system throughout the globe. We aimed to compare the distance learning system with the traditional educational system with respect to the students’ academic achievement in secondary schools of Shiraz, southern Iran.

    Material and Methods

    Using random cluster sampling, we included all third grade students studying in schools of educational district two in Shiraz during the academic year 2010-2011. The students’ grade point averages of the fifth primary grade and third secondary grade serve as pre- and post-tests, respectively. The differences between pre-test and post-test scores were calculated. The mean scores were compared using the t test.

    Results

    Compared with the traditional education system, distance education was more effective for both boys and girls. However, the difference was not significant.

    Conclusion

    Distance education is a modern educational method which can create new learning opportunities and replace the traditional educational system.

    Keywords: Distance Education, Education, Virtual Education, Traditional Education, Achievement, School
  • Habibollah Salarzehi, Yaser Amiri, Ali Ramazani Esfeden Page 44
    Introduction
    Nowadays, the Internet has created a virtual world and become an incentive for universities to invest in e-learning. And in order to accomplish this, they attempt to both use and evaluate e-learning systems. We aimed to identify and rank the components for measuring the success of universities using the fuzzy network analysis approach.
    Material And Methods
    This applicable descriptive survey was done on the users of e-learning systems in the University of Sistan and Baluchestan as well as experts in the field of e-learning. Data were collected using related questionnaires. The reliability of questionnaire was evaluated using Cronbach's alpha for each factor separately as well as for the whole questionnaire. The total reliability coefficient of questions was 0.959. The single sample t test and fuzzy network analysis techniques were used to analyze data.
    Results
    Components of information quality, service quality, system quality, supporting factors, teacher characteristics, student characteristics, and environmental factors are effective in the success of e-learning systems. Moreover, information quality with the relative weight of 0.23 and environmental factors with the relative weight of 0.05 have the maximum and minimum effect, respectively.
    Conclusions
    Focus on data quality and educational content, providing suitable and faster services and infrastructure facilities for e-learning systems can improve e-learning systems in universities.
    Keywords: Fuzzy Network Analysis, Distance Education, Measure, Identifying, Ranking, Analysis
  • Zahra Jame Bozorg, Mohammad Reza Nili, Mohammad Salimi Page 53
    Computer-based education and information and communication technology (ICT) have widened new horizons for experts and specialists in training to think of methods and approaches in education that transforms the learning process. Multimedia environments in which information is converted into moving images, sounds, photographs, graphics, and texts have changed the learning process qualitatively and fundamentally. Animation is one of the most interesting visual phenomena which can provide learners with scientific facts descriptively or in the form of imaginative stories. Teaching complex and abstract concepts can be facilitated by creating scenarios and selecting influential characters in an educational animation. Currently, there is a variety of software that produces two- and three-dimensional animations and web-based instructions. In order to learn easier and faster, animation affects visual and auditory senses and is consequently desirable for learners. Researchers, inspired by learning theories, can develop theoretical foundations and appropriate strategies for increasing the capabilities and abilities of animations in the teaching and learning process. In order to provide and produce effective and helpful educational animations, it is necessary to investigate the stages of designing, implementing, and evaluating educational animations. In this essay, the concept of educational animation and its specific features, related studies and teaching and learning theories are investigated.
    Keywords: Computer, based Education, Information, Communication Technology, Educational Animation
  • Mohammad Javad Zomorodian, Saeed Jamali Page 62
    LaTex is a layout system for typesetting books, articles, and other written documents with high capabilities. In this paper, we tend introduce this system, its creation, and development as well as its main features and capabilities. Moreover, for Persian typesetting a package called XePersian is introduced which is highly capable in Persian typesetting. Currently many people are using LaTex for the typesetting of Persian documents and its use is rapidly increasing in Iran.
    Keywords: Journal Article, Typesetting, Documentation, LaTex, Book