فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:4 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • احمد ملکی پور، موسی ملکی پور صفحات 1-9
    مقدمه
    این پژوهش به منظور بررسی وضعیت استاندارهای سواد اطلاعاتی در بین فرهنگیان شهرستان دهلران انجام گرفته است تا توجه برنامه ریزان آموزشی را به ضرورت گسترش مهارت های اطلاع یابی و سواد اطلاعاتی در میان فرهنگیان جلب نماید. لذا شاخص های تاثیرگذار بررسی و با توجه به میزان تاثیر آنها، توصیه های لازم ارایه می شود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق پیمایشی و توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری در این مطالعه کلیه فرهنگیان شاغل (رسمی، پیمانی) شهرستان دهلران 92-91 به تعداد 2200 نفر بوده که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای 221 مرد و 106 زن انتخاب گردید. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه می باشد که براساس استانداردهای انجمن کتابخانه های دانشگاهی و تحقیقاتی آمریکا تنظیم شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار استنباطی برای آزمون فرضیات از T، آزمون T مستقل و آنالیز واریانس استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که به طور کلی وضعیت استانداردهای سواد اطلاعاتی در بین فرهنگیان شهرستان دهلران در سطح مطلوبی قرار ندارد. همچنین وضعیت استانداردهای سواد اطلاعاتی در بین فرهنگیان بر حسب جنسیت (زن و مرد) متفاوت می باشد.
    نتیجه گیری
    برگزاری دوره آموزش ضمن خدمت برای تقویت دانش و مهارت های سواد اطلاعاتی فرهنگیان، همراه با اعطای امتیازات خاص برای قبولی هر دوره و برقراری سیستم ارتقای شغلی براساس کسب مهارت های آموزشی و پژوهشی، از جمله پیشنهادات عملی در این راستا می باشد.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، فناوری آموزشی، دسترسی به اطلاعات، شناخت اطلاعات، ارزشیابی اطلاعات، فرهنگیان
  • میترا دانشور *، محمود مهرمحمدی صفحه 10
  • مهدی خاکیان، محسن بارونی، نورالهدی فخرزاد، جواد نشانی سعدآباد، علیرضا خاکیان، زینب کارگر صفحات 20-28
    مقدمه

    به دلیل ارتباط نزدیک رشد اقتصادی و رفاه جوامع، بسیاری از اقتصاددانان به دنبال شناخت منابع رشد اقتصادی می باشند. سرمایه انسانی از طریق افزایش کیفیت و افزایش مهارت های نیروی کار باعث افزایش میزان دریافتی نیروی کار و متعاقب آن افزایش رشد اقتصادی می گردد. امروزه مطالعات اقتصاددانان توسعه نشان می دهد که سیاست های دولت از جمله سرمایه گذاری در سرمایه انسانی و مخارج تحقیق و توسعه، نه تنها بر رشد و بهره وری اقتصادی، بلکه بر توزیع مناسب درآمد و کاهش نابرابری در اقتصاد کشورها نیز موثر بوده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش برپایه داده های ماتریس حسابداری اجتماعی سال 1390 ایران و با استفاده از روش تحلیل مسیر ساختاری انجام شده است. جامعه پژوهش شامل کلیه بخش های اقتصادی و خانوارهای کشور ایران است. داده ها با نرم افزارsam simsip- تحلیل شد. درواقع هدف از انجام این پژوهش تحلیل کمی تاثیر گسترش آموزش بر رشد اقتصادی و رفاه خانوارهای ایرانی می باشد.

    نتایج

    با افزایش یک میلیارد ریال در حوزه آموزش، درآمد بخش انرژی 0199/0، بخش خدمات 0195/0، بخش سلامت 0185/0، بخش کشاورزی0173/0، بخش صنعت 0120/0 و بخش معدن 0154/0 میلیارد ریال افزایش می یابد و در میان پنچک های خانوارها، پنجک پنجم شهری با 038/0 میلیارد ریال بیشترین تاثیر را از گسترش آموزش می یابند و درمجموع درآمد خانوارها به میزان 229/0 میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.

    نتیجه گیری

    گسترش یا توجه در حوزه آموزش باعث افزایش درآمد پنجک های مختلف خانوار تقریبا به میزان برابری می شود و درنتیجه باعث تعدیل افزایش اختلاف طبقاتی می گردد. بنابراین افزایش ارائه خدمات آموزش رایگان باعث افزایش رفاه خانوارها، رشد اقتصادی و درنهایت توسعه اقتصادی خواهد شد.

    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، رشد اقتصادی، رفاه خانوارها، تحلیل مسیر ساختاری، آموزش، اقتصاد
  • نسیم سعید، مانوش مهرابی صفحات 29-39
    مقدمه
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر آموزش راهبردهای شناختی، فراشناختی بر تقویت این راهبردها، یادگیری خودراهبر و خودکارامدی است.
    مواد و روش ها
    دراین تحقیق از روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. دراین مطالعه 50 نفر از دانشجویان رشته مامایی به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی و بطور مساوی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابتدا پیش آزمون بر روی هر دو گروه اجرا شد و بعد از آن طی 8 جلسه راهبرد های شناختی و فرا شناختی به گروه آزمایش آموزش داده شد. برروی گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. اثربخشی آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی بر متغیرها با پرسشنامه خودراهبری گاگلیلمینو، خودکارامدی شوارزر، پرسشنامه ترکیبی وین اشتاین، پالمر و پینتریچ سنجیده شد. پس از اتمام جلسات، پس آزمون با استفاده از همان ابزار سنجش بکار رفته در پیش آزمون روی هر دو گروه اجرا شد. در پایان از روش های آماری از جمله جدول آنالیز واریانس برای تجزیه و تحلیل استفاده شده است.
    نتایج
    براساس نتایج، آموزش راهبردهای شناختی، فراشناختی در تقویت راهبردها، افزایش نمره خودراهبری در یادگیری و خودکارامدی دانشجویان تاثیر داشته و باعث بهبود آن شده است.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج تحقیق مشخص می شود راهبردهای یادگیری قابل آموزش و یادگیری اند و آموزش این راهبردها در ارتقا آمادگی یادگیری خودراهبر دانشجویان تاثیرگذار است، باعث ارتقا خودکارامدی دانشجویان و تقویت کاربرد راهبردهای شناختی و فراشناختی می شود و براین اساس به اساتید پیشنهاد می شود در طول دوره آموزش، به آموزش این راهبردها به یادگیرندگان مبادرت ورزند به خصوص دانشجویانی که دچار ضعف در یادگیری هستند و به چگونگی یادگیری و افزایش مهارت های یادگیری دانشجویان توجه کنند.
    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی و فراشناختی، راهبردهای یادگیری، یادگیری خودراهبر، خودکارامدی، دانشجویان، اثربخشی آموزش
  • پونه پیروانی نیا، پگاه پیروانی نیا صفحات 40-48
    مقدمه
    نظام آموزش و پرورش از بزرگ ترین و گسترده ترین سیستم های درون هر جامعه ای است که سرنوشت آن جامعه را در بلندمدت تعیین می کند. ضرورت آموزش نیروی انسانی هنگامی آشکار می شود که به این حقیقت توجه داشته باشیم که توسعه مستلزم پرورش نیروی انسانی کیفی و با صلاحیت می باشد. در سند تحول بنیادین، معلم به عنوان موثرترین عنصر یاد شده است. با در نظر گرفتن تغییرات در تعلیم و تربیت، فراگیری مهارت های جدید برای کارکنان و مدیران و آموزش های ضمن خدمت جهت به روز نمودن آگاهی های افراد ضرورتی اجتناب ناپذیر است. لذا با توجه به اهمیت موضوع و نقش سند تحول بنیادی در سیاست های آموزش و پرورش، این تحقیق به منظور تعیین میزان اهمیت دادن به یادگیری سازمانی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق شامل تحلیل کمی و کیفی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر اساس پنج مولفه یادگیری سازمانی (تجربه اندوزی، ریسک پذیری، تعامل با محیط خارجی، گفت وگو و تصمیم گیری مشارکتی) مطابق با مقیاس چیوا می باشد. در این بررسی، از روش تحلیل محتوا و آنتروپی شانون برای بررسی سند استفاده شده است.
    نتایج
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که بیش ترین توجه به مولفه های تصمیم گیری و تعامل با محیط بیرونی شده است و به مولفه های گفت و گو و تجربه اندوزی و آزمایش به ترتیب کم ترین توجه شده است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که برای دستیابی به اهداف سند تحول بنیادین، لازم است تا در همه زمینه های یادگیری سازمانی فرهنگیان تجدید نظری کلی در سیاست های اجرایی آموزش و پرورش انجام شود.
    کلیدواژگان: آموزش، یادگیری سازمانی، سند تحول بنیادین، آموزش ضمن خدمت
  • فاطمه شهیدی، ناهید ظریف صنایعی صفحات 49-50
    رشد سریع و روز افزون فناوری اطلاعات و ارتباطات، منجر به دگرگونی عرصه های مختلف زندگی بشر، از جمله نظام های آموزشی، گردیده است. با مطرح شدن یادگیری الکترونیکی، به عنوان نمودی از نفوذ فناوری اطلاعات و ارتباطات به حوزه فرآیند یاددهی- یادگیری، مفهوم تعامل در فرآیند آموزش و یادگیری نیز دچار تحولات گسترده ای شده است. تعامل امر دوسویه ای است که حداقل به دو شیء و به دو عمل نیاز دارد. تعامل زمانی اتفاق می افتد که این اشیاء و وقایع به صورت متقابل یکدیگر را تحت تاثیر قرار دهند. ویژگی اصلی و اساسی یادگیری الکترونیکی، علاوه بر دسترسی آسان به اطلاعات، ویژگی ارتباطی و تعاملی آن است که از نقطه نظر فلسفی مبتنی بر دیدگاه ساختن گرایانه و مشارکتی است. محیط های یادگیری ساختن گرا، به گونه ای سازماندهی می شوند که فرصت کافی برای یادگیرندگان برای تعامل با همکلاسی ها، معلمان و سایر عوامل آموزشی فراهم آید. بدون برقراری تعامل، نه تنها یادگیرندگان انگیزه ای برای ادامه دوره در خود نمی بینند بلکه یادگیری نیز به وقوع نمی پیوندد. اما بحث تعامل در محیط یادگیری الکترونیکی، بسیار پیچیده تر از آموزش سنتی است. همین نکته کافی است تا متخصصان آموزش را وادارد تا بیشتر از پیش به مساله تعامل در این محیط بیندیشند. در مقاله حاضر تعاریف یادگیری الکترونیکی و تعامل، نقش تعامل در یادگیری الکترونیکی و انواع تعامل در محیط آموزش الکترونیکی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تعامل، آموزش از دور، یادگیری، یادگیری الکترونیکی
  • ثنا صادقی، علیرضا رضوانیان، سعید جمالی، محمد جواد زمردیان صفحات 80-81

    در فرآیند انتشار یک سند علمی (مانند گزارش تحقیقاتی یا مقاله علمی)، از ابتدای شروع تحقیق تا زمان نشر، همواره محققین با سازماندهی منابع مطالعاتی و مراجع مورد استفاده در متن گزارش سروکار دارند که نرم افزارهای مدیریت مراجع به عنوان یکی از ابزارهای کمکی برای سهولت در امر تحقیق مورد استفاده طیف وسیعی از پژوهشگران قرار گرفته است. نرم افزارهای مختلفی برای ذخیره سازی، جمع آوری، سازماندهی و مدیریت مراجع به صورت تجاری و رایگان وجود دارد. از میان نرم افزارهای موجود برای مدیریت استناد، نرم افزار زوترو (Zotero) به عنوان یکی از نرم افزارهای رایگان با توجه به مزایای آن از محبوبیت بالاتری در میان محققان برخوردار است. در این مقاله علاوه بر معرفی زوترو، ویژگی ها و امکانات آن به همراه مقایسه با سایر نرم افزارهای موجود (اندنوت، مندلی، کنوتی) مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: تحقیق، انتشار مقاله، مدیریت مراجع، کتاب شناسی، زوترو
|
  • Ahmad Maleki Pour, Mousa Maleki Pour Pages 1-9
    Introduction
    This research was carried out aiming at studying information literacy standards among the employees of Dehloran education department so as to focus the attention of educational planners on the necessity of expanding information-seeking skills and information literacy among the employees of education department. Effective indicators were studied to provide appropriate suggestions regarding their influence.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical research is a survey investigation. The statistical population consists of all employees (permanent، contractual) of Dehloran education department in 2012-2013. From the total 2200 employees، 221 male and 106 female employees were selected by stratified sampling method. Questionnaire was used to gather information. The questionnaire was developed based on the standards of the American Association of College and Research Libraries (ACRL). Inferential statistics was used to analyze data، and variance analysis and independent t test were used to test hypotheses.
    Results
    The obtained results indicate that the employees of Dehloran education department are not in favorable condition concerning information literacy standards. Also information literacy standards differ among male and female employees.
    Conclusion
    Practical suggestions for this research include holding on-job training courses to raise knowledge and enhance information literacy standards of employees، allowing special privileges for passing these courses، and establishing job promotion system on the basis of gaining educational and research skills.
    Keywords: Information Literacy, Educational Technology, Access to Information, Knowledge of Information, Information Assessment, Employees of Education Department
  • Mehdi Khakian, Mohsen Barouni, Nourolhoda Fakhrzad, Javad Neshani Sadabad, Alireza Khakian, Zeynab Kargar Pages 20-28
    Introduction

    Because of the close relationship between economic growth and well-being، many economists have sought to identify the sources of economic growth. Human capital، through increased quality، increased wages will enhance economic growth. Today، Development Economists studies shows government policy such as Investing in human capital and R&D expenditure affected on Income distribution and reduction of inequality in countries economics.

    Materials And Methods

    This study is based on data of 2011 Iranian social accounting matrix using structural path analysis. The study population was included all the economic sectors and households in Iran. Sim sip -SAM software used for analysis of data.

    Results

    With increase of 1 billion Rial in education sector، income of energy sector، services sector، Health sector، agricultural sector، industrial sector، and mining sector increased 0. 0199، 0. 0195، 0. 0185، 0. 0173، 0. 012، and 0. 0154 respectively. Among the quintile households، the fifth quintile Urban with 0. 038 billion will have the greatest impact on expansion of the training and the total household income will increase to the extent of 0. 229 billion.

    Conclusion

    Expansion or regards to Education sector caused increase of income in household’s quintiles equally، in result، this issue reduced inequality، thus providing of free education will increase household welfare، economic growth and ultimately the economic development will be strengthened.

    Keywords: Human Capital, Economic Growth, Household's Welfare, Structural Path Analysis, Education, Economics
  • Nasim Saeid, Manoosh Mehrabi Pages 29-39
    Introduction
    The aim of this research was to determine the effects of cognitive and metacognitive strategies training to strengthen their، self-directed learning readiness and self efficacy.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental design with pretest - posttest control group was used. In this study، 50 midwifery students were selected، and randomly and equally divided into two groups The experimental group was attended in 8 sessions of cognitive and metacognitive strategies training and were evaluated by guglielmino self-directed learning questioner، schwarzer self efficacy questioner and Combined Inventory weienestein، palmer & pintrich. SPSS software was used for analyzing data''s. The statistical analyses were ANCOVA.
    Results
    Results of this research show that training of cognitive and metacognitive strategies Uses strategies strengthens، improved of self –directed learning and self efficacy.
    Conclusion
    According to research findings indicate that learning strategies can be taught and learned and learning strategies can be effected on self-directed learning readiness and self efficacy therefore، teachers must trying for training these strategies to students and notice Students how to learn and improve skills.
    Keywords: Cognitive, Metacognitive Strategies, Learning strategies, Self, directed Learning, Self Efficacy, Students, Effectiveness of Training
  • Pooneh Peyravani Nia, Pegah Peyravani Nia Pages 40-48
    Introduction
    Education is one of the largest and most diversified systems of every community which will determine its fate in future. By considering this fact that development is based on education of qualitative and competent workforce، necessity of their education becomes obvious. In document of fundamental transformation، teachers are the most effective part and because of constant changes on pedagogy، it is necessary for teachers and managers to learn new skills.
    Materials And Methods
    Thus for the importance and role of this document in education، this study aims to analysis the contents of document of fundamental transformations in education quantitatively and qualitatively with respect to five dimensions of organizational learning in Chiva et al. `s (2007) OLC measurement instrument. Techniques of content analysis and Shanon entropy were used for analysis.
    Results
    Results of this study show that decision making and interaction with the external environment dimensions were of most emphasis and less emphasis were on dialogue، experimentation and risk taking respectively.
    Conclusion
    It seems to achieve the goals of document of fundamental transformations in education، it is necessary to reconsider all areas of educational policies for organizational learning.
    Keywords: Education, Association Learning, Document of Fundamental Transformations in Education, In, Service Training
  • Fatemeh Shaihidi, Nahid Zarif Sanaee Pages 49-50
    The rapid growth and increasing Information and Communication Technology leads to changes in different spheres of life including education systems. Introducing e-learning، as a manifestation of the influence of Information and Communication Technology on teaching and teaching-learning process، the concept of interaction in the learning process has undergone extensive change. Interaction is the double affair that it required two objects and two actions at least. Interaction which occur when these objects and events mutually affect each other. The main feature of e-learning، in addition to easy access to information is communication and interactive features that are based on the philosophical point is view constructivistic and participation. Constructivistic learning environments are organized in such a way that sufficient opportunities for learners to interact with classmates، teachers and other educational factors. No interaction not only motivate learners to continue their course in seeing، but also learning dose not occur. But discussing interaction in e-learning environment is much more complex than traditional education. Suffice it has to experts forced to think further of the problem of interaction in e-learning.. At present article is discussed definitions of E-learning and Interaction، the role of Interaction in E-learning and Types of interatction in Elearning environment.
    Keywords: Interaction, Distance Education, Learning, E, learning
  • Sana Sadeghi, Alireza Rezvanian, Saeed Jamali, Mohammad Javad Zomorodian Pages 80-81

    In the process of preparing a research document (i. e. technical report or research paper) researchers challenging with organizing the references and research sources at the beginning to end of publishing. In this case، reference manager softwares are utilized by many researchers to overcome difficulties and facilitate the reference organization. There are several free/commercial reference managers for storing، collecting، organizing and managing the citations، among them Zotero as open source software has been gained many interests between researchers due to its advantages and user friendly features. In this paper، in addition to introduce Zotero services، Zotero is discussed and compared with other popular reference managers (EndNote، Mendeley، Connotea) in terms of their features، abilities and tools.

    Keywords: Research, Publishing paper, Reference manager, Bibliography, Zotero