فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:5 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نازیلا خطیب زنجانی، مژگان آگاه هریس صفحات 1-7
    مقدمه
    اعتیاد به اینترنت به شکل سوء مدیریت در استفاده از اینترنت تعریف شده که به مشکلات روحی، اجتماعی و شغلی می انجامد. لذا بررسی شیوع این اختلال منجر به اقدامات پیشگیرانه و درمان مناسب برای جلوگیری از گسترش این مشکل میشود. این مطالعه با هدف شیوع اعتیاد به اینترنت در دانشگاه پیام نور استان سمنان سال 1392 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک تحقیق توصیفی است. جامعه آماری آن کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور استان سمنان (حدود پانزده هزار نفر) است که به روش نمونه گیری خوشهای از چند واحد دانشگاهی (گرمسار، ایوان کی، آرادان، دامغان، سمنان و شاهرود) انتخاب شده است. با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه ها 597 نفر محاسبه گردید. ابزار گردآوری داده ها جهت بررسی اعتیاد به اینترنت پرسشنامه اعتیاد به اینترنت Young است که روایی و پایایی آن مورد تایید میباشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار SPSSنسخه 19 استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که 8/23 درصد اعتیاد متوسط و 8/1 درصد اعتیاد شدید به اینترنت دارند. همچنین اختلاف آماری معناداری بین دانشجویان دختر و پسر از نظر اعتیاد به اینترنت مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    لذا با توجه به درصد شیوع اعتیاد و تمایل به اعتیاد بین دانشجویان (6/25%)، به نظر می رسد که باید مداخلات پیشگیرانه و درمانی برای این اختلال در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: شیوع، اعتیاد به اینترنت، شاخص جنسی، شاخص سنی، دانشگاه پیام نور سمنان
  • رامین رحیم نیا، ملیحه رام *، الهام سیاوشی، سامان قاسم پور، محسن بارونی، مهدی خاکیان، نورالهدی فخرزاد صفحات 8-15
    مقدمه

    امروزه با توجه به نقش اطلاعات صحیح در تصمیم گیری ها و خصوصا اطلاعات مالی و هزینه ای، طراحی و به کارگیری یک سیستم هزینه یابی که قادر به شناسایی و کشف هزینه ها و محاسبه صحیح بهای تمام شده خدمات باشد، جایگاه خاصی دارد و روز به روز بر اهمیت آن افزوده می شود. در ایران نیز به دلیل اینکه در چند سال اخیر بر اهمیت به کارگیری اطلاعات صحیح در تصمیم گیری ها و لزوم شفاف سازی هزینه ها و منابع درآمدی بخش های مختلف تاکید گردیده است، توجه به این مساله اهمیت زیادی دارد. پژوهش حاضر با هدف محاسبه بهای تمام شده خدمت ارائه شده به دانشجو توسط معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 90 انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه هزینه های صورت گرفته در معاونت دانشجویی و فرهنگی در سال1390 بررسی شد و بهای تمام شده خدمت ارائه شده به دانشجو توسط معاونت دانشجویی، محاسبه گردیده است. روش مورد استفاده، هزینه یابی بر مبنای فعالیت بود که در آن پس از آنالیز فرایند و فعالیت، هزینه های تمام شده هر مرکز فعالیت با استفاده از مبناهای مناسب، به صورت گام به گام محاسبه شده، سرانه هزینه هر مرکز فعالیت، برای دانشجویان محاسبه گردیده است. محاسبات با استفاده از نرم افزار Excel صورت گرفته است.

    نتایج

    بهای تمام شده خدمات ارائه شده به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران12465916ریال محاسبه گردید.

    نتیجه گیری

    40% کل هزینه دانشجو از منابع عمومی توسط دولت تامین شده است و60% هزینه ها فاقد اعتبار است که این کسری به کاهش و افت کمیت وکیفیت خدمات دانشجویی در محورهای مختلف منجر می شود. این امر ضرورت بازنگری در اعتبار لحاظ شده برای معاونت دانشجویی را بیش از پیش روشن می سازد.

    کلیدواژگان: تحلیل هزینه، هزینه یابی بر مبنای فعالیت، تسهیم هزینه، مبنای تسهیم، دانشجویان، دانشگاه
  • بی بی عشرت زمانی، زهرا کیانی، یاسمین عابدینی صفحات 16-24
    مقدمه
    با توجه به روند رو به گسترش استفاده از فناوری های اطلاعات و ارتباطات در آموزش عالی، اکثر دانشگاه ها برای ارائه خدمات آموزشی، به دوره های آموزش الکترونیکی روی آورده اند. در این نوع آموزش، به دلیل تعامل کمتر میان استاد و دانشجو، به اشکال جدیدی از پشتوانه ها و منابع انسانی و غیرانسانی نیاز است که با محیط های عادی آموزشی متفاوت است. هدف از این پژوهش تعیینو مقایسه نوع پشتوانه های فراهم شده در دو محیط الکترونیکی و حضوری و نظر دانشجویان در این ارتباط است.
    مواد و روش ها
    با توجه به هدف پژوهش، 160 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد دوره های آموزش الکترونیکی و حضوری دانشگاه اصفهان با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای ادبیات پژوهش گردآوری شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها با نظر متخصصان و ضریب پایایی آن به روش آلفای کرونباخ 84/0 محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی و درصد) و آمار استنباطی (آزمون مجذور خی دو) استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد مهم ترین پشتوانه حمایتگر دانشجو در دوره های حضوری، استاد درس است، در حالی که دانشجویان دوره های آموزش الکترونیکی، به طور معناداری از حمایت های استاد درس، اساتید و دانشجویان سایر دانشگاه ها استفاده می کردند (05/0P<). از نظر میزان استفاده از پشتوانه های غیرانسانی، بین دانشجویان دوره های آموزش الکترونیکی و حضوری تفاوت معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم حضور فیزیکی استاد و نبود تعاملات چهره به چهره نوع خاصی از حمایت ها لازم است که این حمایت ها نیاز به بسترسازی فنی، سازمانی و پداگوژیکی دارد.
    کلیدواژگان: پشتوانه ها، منابع، دانشجویان، دوره های آموزش الکترونیکی، حضوری
  • جمال عاشوری، محمدباقر کجباف، غلامرضا منشئی، هوشنگ طالبی صفحات 25-34
    مقدمه
    روش آموزش مبتنی بر وب به عنوان یکی از روش های نوین و فعال آموزشی برای ارتقای انگیزه پیشرفت و پیشرفت تحصیلی است. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی روش های آموزشی مبتنی بر وب، یادگیری مشارکتی و سنتی بر انگیزه پیشرفت و پیشرفت تحصیلی درس زیست شناسی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، 60 دانش آموز پسر رشته تجربی به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه های آزمایش به طور مجزا در 15 جلسه با روش های مبتنی بر وب و یادگیری مشارکتی آموزش دیدند و گروه کنترل با روش سنتی آموزش دید. همه گروه ها، پرسشنامه انگیزه پیشرفت و آزمون معلم ساخته پیشرفت تحصیلی را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 19 و با روش واریانس چند متغیره (مانوا) تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد روش مبتنی بر وب برخلاف روش سنتی، باعث افزایش انگیزه پیشرفت و پیشرفت تحصیلی شده است. همچنین روش یادگیری مشارکتی برخلاف روش سنتی باعث افزایش پیشرفت تحصیلی شده، اما میان آن دو در انگیزه پیشرفت تفاوت معناداری وجود نداشت. علاوه بر آن میان روش های مبتنی بر وب و مشارکتی هیچ تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    هر دو روش مبتنی بر وب و مشارکتی برخلاف روش سنتی توانسته اند پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را ارتقا دهند، اما فقط روش مبتنی بر وب در افزایش انگیزه پیشرفت دانش آموزان موثر بود.
    کلیدواژگان: آموزش، یادگیری مشارکتی، آموزش سنتی، انگیزه پیشرفت، پیشرفت تحصیلی، زیست شناسی، ارزیابی
  • ریتا رضایی، الهام مزارعی *، شهلا مومنی دانایی، سمیه میرزایی صفحات 35-43
    مقدمه

    تفکر نقادانه، به عنوان بخش مهمی در بهبود کیفیت عملکرد بالینی و مسوولیت پذیری حرفه ای در راستای شناخت مطلوب تر پیامدهای آموزشی دانشجویان علوم پزشکی اهمیت ویژه ای یافته است. از آنجایی که این مهارت قابل آموزش و یادگیری می باشد، هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت مهارت های تفکر نقادانه دانشجویان دندانپزشکی شیراز بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به صورت توصیفی- مقطعی روی 163 دانشجوی دندانپزشکی مشغول به تحصیل در سه دوره آخر مقطع بالینی انجام شد. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد آزمون مهارت های تفکر نقادانه کالیفرنیا «فرم ب» (روایی و پایایی 62%r=) انجام گرفت.

    نتایج

    میانگین نمره کلی مهارت تفکر نقادانه افراد شرکت کننده در این پژوهش (28/3±53/14) از نمره کلی 34 به دست آمده است. میانگین نمره کلی حیطه های پنجگانه مهارت تفکر نقادانه بدین شرح بود: حیطه آنالیز (45/1±20/4)، حیطه ارزشیابی (80/1±56/5)، حیطه تفسیر (70/1±77/4)، حیطه استدلال استقرایی (81/1±97/5)، حیطه استدلال قیاسی (86/1±04/7). بیشتر دانشجویان از لحاظ نمره کلی آزمون و زیر مهارت های تفکر نقادانه در حد متوسط قرار داشتند. این مهارت به جنسیت و سنوات تحصیلی نیز ارتباطی نداشت.

    نتیجه گیری

    سطح تفکر نقادانه دانشجویان مقطع بالینی دندانپزشکی اگر چه در حد هنجار و در دامنه متوسط می باشد ولی در سطح مطلوب و رضایت بخش نیست. به نظر می رسد با توجه به اهمیت این مهارت در استدلال و عملکردهای بالینی و حرفه ای، مدیران آموزشی باید برای تقویت این مهارت، به اصلاح برنامه های آموزشی، هموار نمودن شرایط و محیط آموزشی، به ویژه در بالین توجه اساسی نمایند.

    کلیدواژگان: تفکر نقادانه، مقطع بالینی، دانشجویان، دندانپزشکی
  • محترم نعمت الهی، شهاب الدین ابهری صفحات 44-51
    مقدمه
    استان پهناور فارس به دلیل داشتن شهرستانهای کوچک و روستاهای زیاد و داشتن جمیعیت کثیر نیازمند خدمات بهداشتی درمانی و به علت توزیع نامتوازن امکانات تخصصی بهداشتی درمانی نیازمند راهحلی معقول برای رفع این چالش میباشد. پزشکی از دور در صورت اجرا شدن در استان فارس، میتواند تا حد زیادی مشکلات ناشی از توزیع نامتوازن منابع سلامت را برطرف نماید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی-مقطعی می باشد که با هدف بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای پیاده سازی سیستم پزشکی از دور در سال 92 انجام گرفته است. جامعه پژوهش شامل 20 مرکز تعیین شده دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای پیاده سازی مشاوره پزشکی از دور در سطح استان فارس بود و به دلیل محدود بودن جامعه پژوهش، نمونه گیری انجام نشد. ابزار گردآوری داده ها چک لیستهایی مبتنی بر مجموعه ای از استاندارد کشورهای هند، آمریکا و استرالیا بود و داده های حاصل از آن با استفاده از روش های آمار توصیفی و به کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تحلیل قرارگرفت.
    نتایج
    در بررسی 20 مرکز مورد مطالعه، 70% دارای پلت فرم کامپیوتر رومیزی، 100% دارای پلت فرم لپتاپ و هیچکدام از مراکز دارای پلت فرم های قابل حمل نبودند. مراکز مورد مطالعه، 14% دستگاه های بالینی مورد نیاز را دارا بودند. 70% مراکز دارای نمایشگرهای با حداکثر وضوح بودند. 75% مراکز دارای بستر ارتباطی Leased Line، 35% فیبرنوری، 35% GPRS بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به زیرساخت فعلی، انجام ابتدایی ترین سطوح مشاوره پزشکی از دور در شرایط خاص امکان پذیر است اما دانشگاه در سایر انواع پزشکی از دور قادر به ارائه خدمات نمی باشد.
    کلیدواژگان: پزشکی از دور، زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات، شبکه، ایران
  • خدیجه شاهسونی، مهران فرج الهی، ناهید ظریف صنایعی * صفحات 52-60
    مقدمه

    استاد یکی از اساسی ترین عامل برای ایجاد موفقیت در تحقق اهداف آموزشی است و خصوصیات یک استاد می تواند موجب تسهیل فرایند آموزش شده و حتی نقص کتاب های درسی را جبران کند. با عنایت به اهمیت موضوع، هدف کلی این پژوهش تعیین ویژگی های استاد موفق از دید دانشجویان دانشگاه های مجازی شیراز بوده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و برای اجرای آن از روش توصیفی پیمایشی استفاده شد. به منظور گردآوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده گردید. پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و 93/0 برآورد گردید. جامعه آماری پژوهش شامل1270 نفر، 1200 نفر در دانشگاه مجازی شیراز و 70 نفر دانشجویان دانشگاه مجازی علوم پزشکی شیراز بود. حجم نمونه آماری پژوهش با استفاده از جدول مورگان 351 نفر برآورد گردید که از طریق روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه از آزمون های T تک متغیره، T مستقل، تحلیل واریانس تک راهه (ANOVA) و نیز از آزمون تعقیبی شفه استفاده شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان داد که حیطه های دانش پژوهی (دانشگاه مجازی شیراز 37/4 =m، و دانشگاه مجازی علوم پزشکی شیراز 47/4 =m)، مهارت در تعامل الکترونیکی (دانشگاه مجازی شیراز 94/3 =m، و دانشگاه مجازی علوم پزشکی شیراز 16/4=m) و روش تدریس (دانشگاه مجازی شیراز 21/4 =m و دانشگاه مجازی علوم پزشکی شیراز 30/4 =m) در تبیین ویژگی های استاد موفق تاثیرگذار هستند (01/0>p).

    نتیجه گیری

    حیطه های دانش پژوهی، تعهد و مهارت الکترونیکی و روش تدریس در تبیین استاد موفق تاثیرگذار می باشند.

    کلیدواژگان: دانش پژوهی، تعهد و مهارت الکترونیکی، روش تدریس، تدریس، دانشگاه
  • محمدحسن امیرتیموری، رحیم مرادی، بهنام رسولی صفحات 61-72
    مقدمه
    گسترش تفکر انتقادی یکی از مهم ترین اهداف تعلیم و تربیت در عصر فناوری است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مدل طراحی آموزشی5E بر تفکر انتقادی دانشجویان در درس روان شناسی تربیتی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، از نوع شبه آزمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان کارشناسی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی در سال تحصیلی 91-90 (1123 نفر)، تشکیل می دادند. روش نمونه گیری از نوع نمونه گیری در دسترس بود. حجم نمونه، 36 نفر و در هر گروه 18 بود. ابزار گردآوری داده ها، آزمون تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب بود که پایایی آن با محاسبه از روش کودر-ریچاردسون، 68/0 به دست آمد و روایی آن توسط متخصصان تایید گردید. پرسش نامه کالیفرنیا فرم ب، به عنوان پیش آزمون در هر دو گروه اجرا شد. سپس گروه آزمایش به مدت 7 هفته با مدل طراحی آموزشی5E و گروه کنترل در همان مدت با روش سخنرانی آموزش دیدند. سپس آزمون تفکر انتقادی برای دو گروه اجرا شد و داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس به کمک نرم افزار SPSS نسخه 19، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد میزان تفکر انتقادی گروهی که با مدل طراحی آموزشی5E آموزش دیدند نسبت به گروهی که با روش سنتی آموزش دیدند، بیشتر بود (001/0>P). همچنین مهارت های تحلیل، استنباط، ارزشیابی، استدلال استقرایی و استدلال قیاسی در گروه مدل طراحی آموزشی5E، به طور معناداری بیشتر از گروه گواه بوده است.
    نتیجه گیری
    در مجموع، می توان نتیجه گرفت که مدل های طراحی آموزشی، منبعث از نظریه ساختن گرایی و همچنین مدل مدل طراحی آموزشی5E، تسهیل کننده تفکر انتقادی و یادگیری در آموزش هستند.
    کلیدواژگان: آموزش، تفکر، مدل طراحی آموزشی، طراحی آموزشی
|
  • Nazila Khatibzanjani, Mojgan Agah Heris Pages 1-7
    Introduction
    Internet addiction in the sense of problematic Internet or compulsive Internet use causes mental, social and occupational problems. Thus, surveying the prevalence of this disorder can promote preventive measures and appropriate solutions to its diffusion.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, the statistical population consists of all Payam Noor University students in Semnan Province. Of this population (15000 students), 597 students, using Krejcie and Morgan sample determining table, were selected based on the stratified random sampling. The Young’s questionnaire, Internet Addiction Test (IAT), which has been proved to be both reliable and valid, was administrated to collect the required data. Descriptive and inferential statistics (Pearson Correlation Coefficient and Chi-square Distribution) were used for data analysis, using SPSS V.19 software.
    Results
    The findings revealed that 23.8% of the students had moderate internet addiction and 1.8% had severe internet addiction. There was no difference between male and female students, regarding this addiction.
    Conclusion
    Internet addiction is prevalent among students and so there is a need for remedial and preventive interventions.
    Keywords: Prevalence, Internet Addiction, Gender Identity, Age Factors, Semnan Payam Noor University
  • Ramin Rahimniya, Malihe Ram, Elham Siavashi, Saman Ghasempour, Mohsen Baruni, Mehdi Khakian, Nourolhoda Fakhrzad Pages 8-15
    Introduction

    Today, given the correct information, especially financial information, and financial decision-making, planning and implementation of appropriate a costing system that can detect and identify cost and service cost calculation is correct, the directions has been a special place, so every day the importance increases. Because in our country in recent years the importance of applying the correct information in decision-making and the need for transparency of costs and revenue sources Different emphasis has been given to this issue is very important.

    Materials And Methods

    In this study, the costs of Department of Student and Cultural Affairs in 2011 analyzed and the unit cost of services that provided to students at the Department of Student and Cultural Affairs had been calculated. The method applied in calculating is Activity Based Costing (ABC) that after analyzing process and activity, the unit cost of each activity by the right bases calculated and per capita cost of each the center of activity of Department of Student and Cultural Affairs calculated. Calculations were carried out using Excel software.

    Results

    After the final calculation, the average unit cost of the services that provided to students by the Department of Student and Cultural Affairs calculated. The unit cost of the services that provided to students of Tehran University of Medical Sciences was 10,551,353.64 (Rial) and the unit cost of services provided to students in dormitories of Tehran University of Medical Sciences was 21,705,119.32 (Rial).

    Conclusion

    Finance information review shows that problems in the Government Accounting System remain and Infrastructure Reform is required.

    Keywords: Cost Analysis, Activity, Based Costing, Cost Driver, Based Multiplexing, Students, University
  • Bibi Eshrat Zamani, Zahra Kiani, Yasamin Abedini Pages 16-24
    Introduction
    With exponential increasing trend of using virtual courses in higher education, most universities have provided this kind of education for their students. The lack of face to face interaction between professors and students in this type of education caused that many types of supports including human based resources and non-human resources would be needed. The main purpose of the present paper was to identify and compare the types and sources of supportive resources from student's viewpoints of electronic and on campus universities.
    Materials And Methods
    For this purpose, 160 graduated students from Isfahan University including virtual and non-virtual students were selected by using stratified random sampling method. Data was gathered by using a self-made questionnaire which was based on literature review. Content validity was confirmed by experts. Alpha-Cronbach’s coefficient was estimated 0.84 for its reliability. The data analyzed by using frequencies and percentages and chi-square test.
    Results
    The results indicated that in non-virtual courses, professors are the most important support for students. While in virtual courses, students significantly have used supports from teachers’ assistants, professors and students from other universities for doing their educational home works (P<0/05).
    Conclusion
    In terms of using non-human resources, especially using media for education, there was an also significant difference between students in electronic courses with on campus students.
    Keywords: Supportive, Resources, Students, Electronic, On Campus
  • Jamal Ashoori, Mohammad Bagher Kajbaf, Gholam Reza Manshaee, Hoshang Talebi Pages 25-34
    Introduction
    Web-based teaching method kneed as one newer and more active teaching method to enhance achievement motivation and academic achievement. This study aimed to comparison the effectiveness web-based, cooperative learning and traditional teaching methods on achievement motivation and academic achievement in biology lesson.
    Materials And Methods
    In this queasy-experimental study with a pre-test and post-test design, 60 boy students in experimental field were selected by multi-step cluster sampling method and randomly assigned to three groups. The experimental groups separately 15 sessions educated by web-based and cooperative learning methods and control group educated by traditional method. All of groups completed the achievement motivation (Hermans, 1970) and teacher-made test as pre-test and post-test. The data were analyzed with using the SPSS-19 software and by multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Results
    The findings showed web-based method unlike traditional method led to increase achievement motivation and academic achievement. Also cooperative learning method unlike traditional method led to increase academic achievement, but between them don’t have significant differences in achievement motivation. In addition between web-based and cooperative methods don’t have any significant differences (p<0/05).
    Conclusion
    Both web-based and cooperative learning methods unlike traditional method were able to enhance the academic achievement of students. But, only web-based method was effective to enhance the achievement motivation of students.
    Keywords: Education, Cooperative Learning, Traditional Education, Achievement Motivation, Academic Achievement, Biology, Assessment
  • Rita Rezaee, Elham Mazareie, Shahla Momeni Danaei, Somayeh Mirzaei Pages 35-43
    Introduction

    Critical thinking as an important part in improving clinical performance and professional responsibility in order to get better understanding of the students’ learning outcomes, has gained special significance. Since this skill could be taught and learnt, the aim of this study was to determine the critical thinking situation of among dental students of Shiraz University of Medical Sciences.

    Materials And Methods

    This descriptive study was conducted on 163 dental students in the clinical last three years. Data gathering was carried out by using the standardized California critical thinking skills test-FormB (CCTST) questionnaire.

    Results

    The average overall score of critical thinking for the participants was (14.53±3.28) out of 34. The Majority of the students were in the medium level regarding both the overall tests’ score and the five critical thinking sub skills. There was not a significant difference, considering sex and educational level.

    Conclusion

    Although results are indicative of an overage normal level of critical thinking among dental clinical students, yet it doesn’t seem fully satisfactory. Regarding the importance of this skill in professional and clinical performance and reasoning, in order to reinforce these skill educational administrators should focus on reforming educational programs, and improving educational environments especially in clinical fields.

    Keywords: Critical Thinking, Clinical Section, Dental, Students
  • Mohtaram Nematolahi, Shahabeddin Abhari Pages 44-51
    Introduction
    The wide province of Fars, due to its numerous small towns and villages in addition to its large population, needs medical health services and due to the unbalanced distribution of specialized medical health facilities and specialists, requires a logical solution in order to resolve this challenge. In case the Long-distance Telemedicine is conducted in the province, it could solve the problems related to the unbalanced distribution of health resources.
    Materials And Methods
    This research was a descriptive type done as sectional, with the objective of assessing the information and communication technology infrastructures of Shiraz University of Medical Sciences in order to implement the Telemedicine system in 2013. The study population included 20 specified centers of Shiraz University of Medical Sciences in order to implement the teleconsultation in the Fars province, and since the study population was limited, sampling was not performed. The means of data collection was the check lists based on a collection many countries of world standards (Standards of India, United States, and Australia) and the resulting data were analyzed using descriptive statistical methods with the help of the SPSS software version 16.
    Results
    In studying the 20 investigated centers, 70% had the desktop PC platform, 100% had the laptop platform, and none of the centers had portable platforms. Of the investigated centers, and 14% had the clinical devices. 70% of the centers had display monitors with the maximum resolution. 75% of the centers had the leased line communication platform, 35% optic fibers, 35% GPRS communication platform.
    Conclusion
    According to the present infrastructure, implementing the most preliminary levels of teleconsultation under special condition is possible, but the university is not able to provide services in the other types of telemedicine.
    Keywords: Telemedicine, Communication, Information Technology Infrastructure, Hardware, Network, Iran
  • Khadijeh Shahsavani, Mehran Faraj Elahi, Nahid Zarif Sanaiey Pages 52-60
    Introduction

    Master is one of the most fundamental elements for success establishment, in order to fulfill the educational goals. Characteristics of a master could facilitate the teaching procedure and even compensate the textbook imperfection. Regarding the importance of the subject, the total aim of this research is to determine the characteristics of successful master in the prospect of the students of the Shiraz Virtual Universities.

    Materials And Methods

    The present research was functional and for its accomplishment, the measuring- method has been used. For the purpose of data accumulation, the verified questionnaire forms has been used, which reliability of the questionnaires was calculated by the Cronbakh Alpha coefficient and estimated to be 0.93. Statistic Research Community contains 1270 people, from which 1200 people were in Shiraz Virtual University and 70 people were the students of Shiraz Virtual Medical Science University. The volume of research statistic sample, by using Morgan chart estimated to be 351 people, that has been chosen by the proportional classificatory sampling method. The analysis of questionnaires of single changeable test, independent T, dissolution of one way variance (ANOVA) and the prosecution test is also used.

    Results

    The results showed that Domains of scholarship (Virtual University Shiraz of m= 4.37 and Virtual University of Medical Sciences Shiraz m= 4.47), electronic skills (Virtual University Shiraz of m= 3.94 and Virtual University of Medical Sciences Shiraz m= 4.16) and teaching techniques (Virtual University Shiraz of m= 4.21 and Virtual University of Medical Sciences Shiraz m= 4.30) Successful teachers are effective in defining feature (p≤ 0.01).

    Conclusion

    Research findings demonstrate that, researching, obligation, electronic skills and teaching techniques scopes, are effective in clarification of successful master.

    Keywords: Scholarship, Obligation, Electronic Skills, Teaching Techniques, Teaching, University
  • Moohamad Hasan Amirtimori, Rahim Moradi, Behnam Rasooli Pages 61-72
    Introduction
    This study aimed to examine the effect of the 5EInstructional Design Model on critical thinking of the students taking educational psychology course. The main hypothesis of the study was that the critical thinking level of the students who have been taught by using 5E teaching method is different from that of the students who have been taught by using the traditional teaching method. The population included all the undergraduate students in the Psychology and Educational Science of Tehran Kharazmi University in the academic year 2012-2013.
    Materials And Methods
    The study was of quasi-experimental design Simple aviable sampling was used. The sample consisted of 36 people who were divided into two 18-individual groups. The data were collected by using California (form B) critical thinking. The validity of the test was measured by using internal consistency validity. Using Kuder-Richardson, the reliability of the test was calculated 0.68.California (form B) questionnaire was given to both of the groups as the pretest. Then the experimental group was taught by using 5E Instructional Design Model for 7 weeks and the control group was taught by using lecture method for the same time. Critical thinking post-test was given to both of the groups. The collected data were analyzed using the software SPSS and covariance analysis. was applied to the groups, at the beginning and at the end of the semester as pre- test and post-tests.
    Results
    The results of the study indicated that the level of critical thinking was higher in the group taught by 5E Instructional Design Model than in the control group (p < 0.01). Moreover, analysis, evaluation and inference skills was significantly higher in the 5E group than in the control group (p < 0.01).
    Conclusion
    Overall, we can conclude that instructional design models derived from the constructivism theory of integration and instructional design model 5E, facilitating critical thinking, and learning in instruction.
    Keywords: Instruction, Thinking, Instructional Design Mode, Instructional Design