فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences - Volume:6 Issue: 4, 2016

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:6 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/11/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید خزایی، حسین وحید دستجردی صفحات 1-19
    مقدمه
    امروزه، یادگیری از طریق ارتباطات سیار در کانون توجه بسیاری از پژوهشگران حوزه یادگیری زبان دوم قرار گرفته است. در عین حال، وجود نرم افزار های کاربردی چون بازی های قابل عرضه بر روی تلفن های همراه، تمایل این پژوهشگران را برای کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در یادگیری بیش از پیش تقویت نموده است. پژوهش شبه آزمایشی حاضر با هدف بررسی بسط پذیری بازی در طراحی برنامه درسی برای آموزش واژگان و خواندن انگلیسی به فراگیران ایرانی در پود مان ترکیبی انجام شد.
    روش ها
    به این منظور، 86 دانشجوی دختر و پسر رشته پزشکی به شکل نمونه گیری تصادفی طبقه بندی از دانشگاه علوم پزشکی اهواز انتخاب و همگون سازی شدند. در پایان 76 نفر آزمودنی به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند تا واژگان و خواندن انگلیسی را در دو موقعیت انفرادی و جمعی فرا گیرند. به منظور کاربرد طرح پژوهشی سه سویه، علاوه بر ارزیابی تکوینی فراگیران در کلاس درس و خارج از آن (آزمون های خواندن و آزمون های مبتنی بر بازی مجازی)، فراگیران با پاسخ به پرسش های پرسشنامه نگرش قبل از انجام پژوهش و مصاحبه متمرکز به بیان دیدگاه های خویش در مورد یادگیری زبان انگلیسی به شیوه ترکیبی مبتنی بر بازی می پرداختند. داده های گردآوری شده با کاربرد نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 تحلیل شدند. بدین ترتیب، علاوه بر آمار استنباطی، آزمون تی، از آمار توصیفی در تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    تحلیل داده های گردآوری شده از طریق آزمون تی از تاثیر مجموعه ای از عوامل محیطی و اجتماعی بر توان یادگیری واژگان و خواندن فراگیران حکایت داشت. همچنین فراگیران در راستای نگرش مثبت به تمرین جمعی، توان یادگیری بیشتری را در نتیجه تمرین مشار کتی بروز دادند (01/0>p).
    نتیجه گیری
    در واقع، پیوند درست بازی به موقعیت یاد دهی و یادگیری زمینه مساعدی را برای عمل کرد بهتر فراگیران در یادگیری زبان دوم فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، بازی، زبان، یادگیری، خواندن، واژگان
  • فریبا تابع بردبار، سید محمدحسین کمانی، مژگان یکتا صفحات 20-29
    مقدمه
    بانکداری الکترونیک علی رغم فواید بسیار در زمینه توسعه تجارت الکترونیک مقبولیت چندانی در کاربران ندارد. این پژوهش به منظور تبیین مدل علی استفاده از فناوری اینترنت با توجه به نقش هنجارهای ذهنی و حمایت دولتی و سازمانی انجام گرفت.
    روش ها
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری 800 نفر از کارمندان بانک ملی شهر شیراز و نمونه، 260 نفر بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و پرسشنامه های سودمندی و سهولت ادراک شده، قصد رفتاری، استفاده از فناوری اینترنت، هنجار ذهنی، حمایت دولتی و حمایت سازمانی را تکمیل نمودند. روایی و پایایی با تحلیل عاملی و آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفتند. از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل نسخه 8/8 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    هنجارهای ذهنی به طور مستقیم بر ادراک سودمندی و سهولت درک شده و غیرمستقیم بر قصد رفتاری و استفاده از فناوری اینترنت تاثیرگذار است. ادراک سودمندی بر قصد رفتار و استفاده از فناوری تاثیرگذار است. سهولت درک شده در قصد رفتار کارکنان و به طور غیرمستقیم بر استفاده از فناوری اینترنت تاثیرگذار است، حمایت دولت بر ایجاد ادراک سودمندی در کاربران تاثیر مستقیم دارد، حمایت سازمانی بر ادراک سودمندی تاثیر مستقیم و به طور غیرمستقیم بر قصد رفتاری و استفاده از فناوری اینترنت تاثیرگذار است. قصد رفتار بر رفتار کارکنان در استفاده از اینترنت تاثیرگذاراست (001/0>p).
    نتیجه گیری
    مدل پیش بینی شده می تواند اطلاعات ارزشمندی برای مدیران و مسوولان نظام بانکی کشور در مورد اهمیت عواملی که مستقیم و غیرمستقیم بر ترغیب کاربران به استفاده از فناوری اینترنت اثر دارد، ارائه نماید.
    کلیدواژگان: هنجارهای ذهنی، دولت، حمایت، اینترنت، سازمان
  • زینب قدیری، داریوش نوروزی، هاشم فردانش صفحات 30-42
    مقدمه
    یادگیرندگان در فهم صحیح برخی مفاهیم فیزیک اظهار ناتوانی می کنند، بنابراین تحول در شیوه تدریس مفاهیم فیزیک ضروری می باشد. در واقع آموزشی موثر است که یادگیرنده مطالب را به صورت فعالانه در ساخت ذهنی خود جای دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر شبیه سازی کامپیوتری یادگیری مبتنی بر رویکرد سازنده گرایی در رفع سوء فهمی های مفاهیم فیزیک بود.
    روش ها
    روش آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع دوم دبیرستان شهر یزد در نیمسال تحصیلی 8 8-1387 تشکیل داده است. نمونه، به صورت تصادفی به تعداد 216 نفر انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفته است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن با استفاده از نظر جمعی از متخصصان تایید و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 75% محاسبه شد. برای انجام محاسبات آماری از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده و برای بررسی سوالات پژوهش از آزمون تی مستقل استفاده شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی گروه های مستقل نشان داد تفاوت معناداری در میزان اثربخشی شبیه سازی کامپیوتری یادگیری مبتنی بر رویکرد سازنده گرایی بر رفع سوء فهمی درس فیزیک وجود دارد؛ به عبارتی رابطه معناداری بین استفاده از شبیه سازی کامپیوتری یادگیری مبتنی بر رویکرد سازنده گرایی در رفع سوءفهمی، به نفع دانشآموزان گروه آزمایش وجود دارد (01/0>p، 00/0 =sig، 53/160 =df، 45/10- =t).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، شیوه های ارائه مفاهیم با کمک شبیه سازی های کامپیوتری یادگیری مبتنی بر رویکرد سازنده گرایی به عنوان مولفه اثرگذار بر رفع سوءفهمی یادگیرندگان محسوب می شود.
    کلیدواژگان: سازنده گرایی، سوء فهمی، شبیه سازی کامپیوتری، یادگیری، فیزیک
  • پوران حدیدی، سکینه سبزواری، رامین همایونی زند صفحات 43-50
    مقدمه
    پرسنل مامایی و بهداشتی اولین سطح تماس مراجعین با سیستم مراقبت از گروه های در معرض خطر جامعه هستند و آموزش به شیوه الکترونیکی می تواند روش مناسبی برای آموزش ضمن خدمت آنها باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه دو روش آموزش کارگاهی و الکترونیکی بر دانش مراقبت و نگرش نسبت به آموزش الکترونیکی ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی شهرستان کرمان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی بود. جامعه و نمونه شامل 66 مامای شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان کرمان بود و به صورت تصادفی به دو گروه آموزش به شیوه کارگاهی (33 نفر) و آموزش به شیوه الکترونیکی (33 نفر) تقسیم شدند. دانش و نگرش افراد دو گروه با استفاده از پرسشنامه دانش و نگرش سنجیده شد. روایی محتوای پرسشنامه با روش لاوشه و مسیک تایید شد و پایایی نیز با محاسبه آلفای کرونباخ (بیش از 80/0) مورد تایید قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های تی زوجی و تی مستقل تحلیل شد.
    نتایج
    بین نمرات پیش آزمون دانش دو گروه آموزش کارگاهی و الکترونیکی، تفاوتی وجود نداشت و نمرات پس آزمون دو گروه افزایش یکسان و قابل توجهی پیدا کرده بود و همچنین نمرات نگرش نسبت به آموزش الکترونیکی قبل و بعد از آموزش (به ترتیب 86/4 ± 24/34 و 36/6 ± 76/36) تفاوت آماری معناداری داشت (04/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که هر دو روش به یک میزان موجب افزایش دانش شده بود. نگرش شرکت کنندگان در گروه آموزش الکترونیکی نیز پس از شرکت در این دوره مثبت تر شده بود و می توان از آموزش به شیوه الکترونیکی (به خصوص لوح فشرده) به عنوان مکمل برای آموزش کارگاهی و یک روش آموزشی نوین برای آموزش ضمن خدمت کارکنان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، کارگاه، آموزش، دانش، نگرش
  • نگین برات دستجردی صفحات 51-60
    مقدمه
    برنامه های چندرسانه ای به عنوان ابزاری نیرومند برای ارتقای کیفیت آموزش استفاده می شوند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش با استفاده از برنامه های چند رسانه ای بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان در درس علوم تجربی است.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی بود. در این پژوهش، 40 نفر از دانش آموزان پایه دوم راهنمایی در سال تحصیلی 1393-1392 در شهر اصفهان با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به روش تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از آزمون پیشرفت تحصیلی معلم ساخته استفاده شد که روایی آن با استفاده از نظر متخصصان و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ (89/0)، تایید و محاسبه شد. داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی (میانگین، انحراف معیار و آزمون تی مستقل) با نرم افزار SPSS نسخه 19 تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    افزایش میانگین نمرات پس آزمون (18/18) نسبت به پیش آزمون (35/16) در گروه آزمایش به طور معناداری در آزمون عملکرد تحصیلی نسبت به گروه کنترل بیشتر بوده است. همچنین یافته ها نشان داد اختلاف معناداری بین دو گروه در آزمون عملکرد تحصیلی وجود دارد. نمرات دانش آموزان در آزمون یادداری نیز در گروه آزمایش تفاوت معناداری را نسبت به گروه کنترل نشان داد. یافته ها تفاوت معناداری را در آزمون یادداری در گروه آزمایش نشان می دهد (p<0/001)
    نتیجه گیری
    چند رسانه ای ها به عنوان ابزارهایی نوین در آموزش توانایی برای تغییر آموزش و بهبود فرایند یاددهی و یادگیری دارند و می توان کیفیت آموزش را در نظام های آموزشی با کاربرد مناسب و درست آنها ارتقا داد.
    کلیدواژگان: چند رسانه ای ها، عملکرد تحصیلی، آموزش، علوم تجربی، دانش آموزان
  • محمد شاهعلیزاده، محمدحسن امیرتیموری، اسماعیل زارعی زوارکی صفحات 61-72
    مقدمه
    در قرن بیست و یکم که جامعه دانشی و اقتصاد دانشی نام گرفته است، آموزش و یادگیری اهمیت بسزایی دارد. هدف پژوهش حاضر طراحی و اجرای الگوی آموزشی تلفیقی مبتنی بر رایگلوث، مریل و کلر و بررسی تاثیر آن بر یادگیری دانش آموزان در درس زیست شناسی بود.
    روش ها
    در این پژوهش از روش تحقیق شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری، کلیه دانش آموزان پایه اول دوره دوم متوسطه مدرسه دولتی پسرانه امام خمینی (ره) شهر ری در سال تحصیلی 93-92 بودند. دو کلاس به عنوان نمونه با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها، آزمون یادگیری محقق ساخته بود. روایی این آزمون با نظر اساتید تایید شد. پایایی آزمون با روش همبستگی بین دو نیمه، 82/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آمار توصیفی فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد و در بخش آمار استنباطی، از روش آماری کوواریانس، استفاده شد.
    نتایج
    با انجام پس آزمون و تحلیل کواریانس، مشخص شد که بین میزان یادگیری گروه آزمایش و کنترل در درس زیست شناسی تفاوت معناداری وجود دارد (01/0>p، 808/23 =37،1F) و گروهی که با الگوی آموزشی تلفیقی مبتنی بر رایگلوث، مریل و کلر، آموزش دیده است، از یادگیری بیشتری برخوردار می باشد.
    نتیجه گیری
    طراحی و اجرای الگوی آموزشی تلفیقی مبتنی بر رایگلوث، مریل و کلر بر یادگیری دانش آموزان موثرتر از روش مرسوم است و با توجه به یافته های تحقیق می توان از این الگوی تلفیقی طراحی آموزشی در تدریس علوم زیست شناسی با هدف یادگیری بیشتر و اثربخش استفاده کرد.
    کلیدواژگان: طراحی، آموزش، یادگیری، دانش آموزان، الگوها، زیست شناسی
  • منصور سخندانی، سعید جلیلی نیکو، زینب محمد علی پور، رضا قاسمی جوبنه، نرگس نجاتی نژاد صفحات 73-82
    مقدمه
    حرفه پرستاری یکی از حرفه های پرمسوولیت و پراضطراب است که سلامت عمومی پرستاران را در معرض خطر قرار می دهد. در ادبیات روانشناسی نیز، یکی از مفاهیمی که همواره با واژه اضطراب همراه بوده، اصطلاح سبک های دفاعی است. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش هوش معنوی در پیش بینی هر یک از سبک های دفاعی دانشجویان پرستاری است.
    روش ها
    این پژوهش توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز که در سال تحصیلی 93- 1392 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می داد. از میان آنها 310 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه هوش معنوی King و پرسشنامه سبک های دفاعی پاسخ دادند. داده های گرد آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و به وسیله ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد بین هوش معنوی و مولفه های آن (تفکر انتقادی وجودی، تولید معنی شخصی، ساختن معنای شخصی و گسترش حالت هشیاری) با سبک دفاعی رشدیافته رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (001/0P<). همچنین بین هوش معنوی و مولفه های آن با سبک های دفاعی رشدنایافته و روان آزرده رابطه منفی و معنادار به دست آمد (001/0P<). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که هوش معنوی می تواند به صورت مثبت و معنادار سبک دفاعی رشدیافته و به صورت منفی و معنادار سبک های دفاعی رشدنایافته و روان آزرده را پیش بینی نماید.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهشی می توان نتیجه گرفت دانشجویانی که از هوش معنوی بالاتری برخوردارند به میزان کمتری از سبک های دفاعی روان رنجور و رشدنایافته استفاده می کنند و همچنین از سبک های دفاعی رشدیافته بیشتر استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: هوش، سبک های دفاعی، دانشجو، پرستاری
  • مهرنوش خشنودی فر، زهره خوش نشین، مریم صف آرا صفحات 83-92
    مقدمه
    کاربرد هدفمند ابزار فناوری در ارتقای عملکرد حرفه ای تاثیرگذار است. هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت مولفه های موثر بر کاربرد حرفه ای فناوری ارتباطات و اطلاعات از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه در فرآیند تدریس و یادگیری است.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه کاربردی و پیمایشی مبتنی بر استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته است. جامعه پژوهش، اعضای هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در 7 دانشکده (با وضعیت استخدامی پیمانی و رسمی) بودند که 128 نفر از آنها به شیوه نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب و از بین آنها 118 نفر اقدام به پاسخ گویی به یک پرسشنامه محقق ساخته بر اساس طیف لیکرت نمودند. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه از طریق صاحبنظران و استادان بررسی و پایایی با آلفای کرونباخ 85% تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری همبستگی، توزیع کای دو (آزمون همگونی داده ها) و تحلیل واریانس و نرم افزار SPSS نسخه 20 صورت گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد بین توانایی کار با ابزار مبتنی بر فاوا و عملکرد حرفه ای مناسب با استفاده از آن در فرآیند آموزش در سطح معنا داری 05/0 و در سطح 01/0 ارتباط دارد. تفاوت در سطح کاربرد حرفه ای و رضایت مندی از تسهیلات در کاربرد فاوا به تفکیک نظرات اساتید در دانشکده های مختلف در سطح 05/0 و 01/0 معنادار نبود (584/0 =p). عامل سن و سابقه خدمت عامل معناداری در ایجاد تفاوت در نوع پاسخ دهی به هیچ یک از مولفه ها نبود.
    نتیجه گیری
    عنصر عملکرد حرفه ای در کاربرد فاوا را متناسب با داشتن توانایی های مهارتی و آشنایی با نحوه استفاده از آن درآموزش مورد توجه قرار داد.
    کلیدواژگان: حرفه ای، آموزش، بازآموزی، اطلاعات، ارتباطات
  • رجب اسفندیاری، فاطمه سخنور صفحات 93-105
    مقدمه
    هدف اصلی این مطالعه ترکیبی، آگاهی از نگرش های زبان آموزان در خصوص یادگیری زبان با کمک ابزارهای موبایل با استفاده از تئوری واحد اصلاح شده در پذیرش و استفاده از فناوری می باشد (MUTUAL).
    روش ها
    در این مطالعه، دو پرسشنامه در میان دانشجویان برای گرد آوری اطلاعات کمی استفاده شدند. اولین پرسشنامه که توسط وانگ، وو، و وانگ پیشنهاد داده شده بود، متشکل از 24 آیتم با مقیاس لیکرت 5 گزینه ای و دومین پرسشنامه متشکل از 23 آیتم با استفاده از مقیاس 6 گزینه ای بود و این پرسشنامه در مطالعه چن استفاده شده بود. پایایی اولین و دومین پرسش نامه به ترتیب 92/0 و 95/0 بود. برای گردآوری داده های کیفی، با زبان آموزان برای آگاهی از نظرات آن ها در مورد روش MALLمصاحبه شد. آماره های توصیفی و رگرسیون چندگانه استاندارد برای تحلیل داده ها، با استفاده از نرم افزار IBM SPSS نسخه 21، استفاده شدند.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل داده های کمی نشان داد که عملکرد مورد انتظار، تلاش مورد انتظار و سرگرم کنندگی ادراک شده شاخص های معنی دار قصد رفتاری برای استفاده از دستگاه های موبایل بودند، در حالی که خود مدیریتی یادگیری و اثر اجتماعی، شاخص های معنی داری نبودند (001/0>p). تجزیه و تحلیل آماره های توصیفی در دومین نظرسنجی نشان داد که زبان آموزان به طور کلی نگرش مثبتی در خصوص اثربخشی و رضایت داشتند. با این حال، نگرش و دیدگاه آن ها در مورد اهمیت و سودمندی، تا حدودی ترکیبی بود.
    نتیجه گیری
    مربیان زبان باید زبان آموزان را ترغیب به استفاده از موبایل برای یادگیری کنند تا بتوانند به زبان آموزان مستقل تبدیل شده و یادگیری خود را مدیریت کنند.
    کلیدواژگان: دستگاه سیار، نگرش، قصد رفتاری، فناوری
  • افشین امینی، فرشاد فتاحی، نرجس سادات نسبی، محبوبه عبدالهی پوری حقیقی صفحات 106-121
    مقدمه
    ایجاد، حفظ و توسعه رفتارها و منش کارآفرینی در افراد، نقطه تمرکز امروز آموزش کارآفرینی است. هدف این مطالعه طراحی و تدوین سرفصل های آموزش کارآفرینی در حوزه های علوم پیراپزشکی با توجه به بازار کار و ماهیت کاری رشته های موردنظر و مبتنی بر نقطه نظرات اساتید و دانشجویان بوده است.
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی - تحلیلی، به منظور طراحی و تدوین سرفصل های علمی و کاربردی آموزش کارآفرینی، از نظرات اساتید (65 نفر) و دانشجویان (531 نفر) پنج دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز استفاده شد. ابزار پژوهش یک پرسشنامه حاوی سوالات باز و بسته تخصصی در زمینه مهارت های کارآفرینی بود که توسط هر دو گروه هدف تکمیل شد. روایی پرسشنامه توسط اساتید اهل فن و پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ (71/0) به تائید رسید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و شاخص های میانگین، آزمون تی و تحلیل محتوا در سطح معناداری 05/0 (سطح اطمینان 95%) تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از اجرای این پژوهش، نوع مهارت، زیرمجموعه هر مهارت و سرفصل های پیشنهادی دوره آموزشی را مشخص نمود. آزمون نتایج نشان داد که در سطح معناداری 05/0 تفاوت آماری معناداری بین دیدگاه دانشجویان و اساتید در هر یک از مهارت ها با توجه به مقدار p (001/0>p) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    توسعه دوره های اجرایی کارآفرینی از دوره های جاری مانند مبانی خلاقیت و کارآفرینی تا آشنایی با مطالعات امکان سنجی به دوره ها و سمینارهایی با محتوای تدوین طرح تجاری، اصول مدیریت، اصول مذاکره و برقراری ارتباط موثر، کارگروهی، راه اندازی و مدیریت کسب و کار، اصول بازاریابی، آشنایی با حقوق و امور مالی و مدیریت ریسک الزامی و موثر است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، دانشجویان، آموزش، سرفصل، پیراپزشکی
|
  • Saeed Khazaie, Hossein Vahid Dastjerdi Pages 1-19
    Introduction
    Nowadays, mobile-mediated learning has become a primary concern of scholars applying the blended method of L2 teaching and learning. Meanwhile, prevailing game apps on mobile devices, namely m-games, have broadened the educator's pedagogical outlook. In view of that, this study endeavored to compare the efficacy of team- (vs. individual) teaching on learning L2 through the medium of m-game-mediated blended learning method.
    Methods
    This quasi-experimental study embraced triangulation research design. To that end, 86 male and female students from Ahvaz JondiShapur University of Medical Sciences were selected through stratified sampling method. Afterwards, 76 students were homogenized through the application of Vocabulary Levels Test (VLT) to learn L2 vocabulary and reading comprehension in the individual- or team-teaching situations. The instrumentation included VLT, pre-research questionnaire and interview as well as formative assessment. The reliability of the instrumentation was calculated through KR-21 method and Cronbach's alpha. Likewise, their validity was authenticated by five TEFL experts. In addition to debriefing the participants through questionnaire and interview, tracing participant's performance through paper-and-pencil exercises, m-games (native vs. prefabricated), and also tailor-made tests over 18 m-game-based blended sessions prepared the ground for embarking on the triangulation design. For analyzing the data, SPSS version 21 along with descriptive and inferential statistics were employed.
    Results
    In the end, the t-tests analyses showed that a range of situational and social factors were found to affect participant's L2 learning. In the same vein, team-teaching situation was of palpable interest to participants to expedite their L2 learning via m-game-based blended module (p < 0.01).
    Conclusion
    In effect, welding native m-game into the proper pedagogical situations culminate in student's outperformance.
    Keywords: Cell Phones, Game, Language, Learning, Reading, Vocabulary
  • Fariba Tabe Bordbar, Seyed Mohammad Hossein Kamani, Mozhgan Yekta Pages 20-29
    Introduction
    Customers have not completely welcomed the use of e-banking. This study investigated the causal relationship of the use of Internet technology according to subjective norms, governmental and institutional support.
    Methods
    This study is a relative-description based on members of staff of the National Bank of Shiraz randomly selected from a cluster of 260 homes. The (PU) and (PEOU) questioner was used for Perceived Usefulness and Perceived Ease of Use. The BI and BU questioner was used for Behavior Usage and Behavior Intention. Finally, Social norms (NS), Government and Institute Support (GS and IS) were used. The validity and reliability of all was evaluated by Cronbach's (alpha) and factor analyzer. The structural equation modeling was achieved using LISREL software (8.8 version) for data analysis.
    Results
    The results show that SN has direct effect on PU and PEOU, and a direct effect on BI and BU. PU. Also, PU has direct effect on BI and PU, and indirect effect on BU. GS has direct and indirect effect on BU. IS has direct effect on PU and indirect effect on BI and BU (p< 0.001).
    Conclusion
    In general, the proposed model enables managers to strategically frame their service about factors which utilize the internet directly or indirectly.
    Keywords: Subjective Norms, Government, Support, Internet, Organization
  • Zeynab Ghadiri, Dariush Norouzi, Hashem Fardanesh Pages 30-42
    Introduction
    Learners in the correct understanding of physics concepts express their inability, So change in the way of teaching the concepts of physics is necessary; in fact that effective training is learning materials actively involved in the construction of the mind. The aim of the present study is to study the effect of computer simulation based on constructivist approach to remove the misconception in physics course.
    Methods
    The research procedure is quasi-experimental with pretest- posttest and control group design. The population consists of all male and female secondary school students in Yazd (2009). This research includes 216 students in 2nd grade of high school in Yazd province. The sample is randomly assigned to experimental and control groups. The data collection tool is a questionnaire, using a panel of experts to verify the validity anda using Cronbach's alpha as75% to verify the reliability. For statistical analysis, software SPSS version 16 is used to examine the questions of the t-tests.
    Results
    The results of the analysis of data using statistical t independent groups showed that. There are significant differences in the effectiveness of computer simulation based on constructivist approach which remove the misconception in physics course (df= 160.53, t= -10.45, sig= 0.00, p< 0.01).
    Conclusion
    Based on the results of the present study, ways of presenting concepts with the help of computer simulation based on constructivist approach is an effective component to remove the misconception in physics course.
    Keywords: Constructivist, Misconception, Computer Simulation, Learning, Physics
  • Pooran Hadidi, Sakineh Sabzevari, Ramin Homayoni Zand Pages 43-50
    Introduction
    Obstetricians and health personnel are the first and foremost personnel with direct patient contact. E-learning can be considered an appropriate method for the in-service training of the health personnel. Therefore, the present study was conducted aiming at an investigation on the efficacy of the two training methods of workshop and e-learning training on the level of knowledge of the obstetricians as well as their attitudes towards e-Learning.
    Methods
    This was a semi empirical study in which 66 obstetricians, working at health centers. The participants were randomly divided into two groups of workshop (33 subjects) and e-Learning training (33 subjects). Using knowledge and attitude questionnaire, the knowledge and attitude of the subjects in the two groups were measured and data was analyzed through paired and independent T-test employing SPSS version 18.
    Results
    No difference was observed between the knowledge pre-test scores of the two groups; and the post-test scores of the two groups showed an identical and significant increase. Furthermore, the difference between scores of attitude towards e-learning, before and after training (34.24 ± 4.86 and 36.76 ± 6.36, respectively) was statistically significant (p=0.04).
    Conclusion
    The results showed that both training methods increased the personnel knowledge level equally and that the attitudes of participants of the e-learning training group were more positive towards e-learning subsequent to the training. As a result, e-learning training method (especially in the form of training CDs) can be employed as a complement to workshop training and a modern method to be adopted for employee in-service training.
    Keywords: E, learning, Workshop, Education, Knowledge, Attitude
  • Negin Barat Dastjerdi Pages 51-60
    Introduction
    Multimedia programs as a powerful tool to be used to improve the quality of education. This study investigated the effect of education using multimedia programs on academic performance of students.
    Methods
    This research was semi-experimental and pre-test, post-test type with control group. In the present research, 40 students in second grade in 2013-2014 in Isfahan city were selected using multistage cluster sampling and random methods in two groups, such as control and experimental. Pre-test was performed for both experimental and control groups before the experiment. Students in the experimental group were trained for three units of empirical sciences lesson for 3 months using training multimedia program for an academic semester and control group were totally taught using the traditional method. At the end of the teaching period, educational performance test was administered simultaneously to the experimental and control groups. At the last phase, re-test was conducted on the studied groups in order to examine the rate of memorization of the taught contents using multimedia program after 3 months. The data collection tools were teacher made tests that its validity and reliability were confirmed. Both descriptive and inferential statistics (mean, standard deviation, and T-test) were analyzed with Statistical Package for Social Sciences (SPSS19) software.
    Results
    The results showed an increase as compared to the pre-test (18.18) and post-test scores (16.35) of the two groups; the experimental group obtained significantly higher achievement test than the control group. Also, the retention test scores of the students in the experimental group showed significant difference (p<0.001) than the control group.
    Conclusion
    Multimedia as a new tool in teaching has new skills for change in education and improve teaching and learning and it can promote with appropriate and correct application the quality of education in educational systems.
    Keywords: Multimedia, education achievement, education, science, students
  • Mohammad Shahalizadeh, Mohammad Hassan Amirteimoury, Esmaeil Zaraii Zavaraki Pages 61-72
    Introduction
    Instruction and learning play an important role in the twenty-first century which has been named the knowledge society and knowledge economy. The present research seeks to design and implement a blended instructional model based on the theories of Reigeluth, Merrill, and Keller and investigate its effect on students’ learning in a biology course.
    Methods
    In this research, the pretest-posttest, quasi-experimental method with control was used. The population consisted of all second year high school students studying at Imam Khomeini High School in the 2013-2014 academic year. Using the random sampling method, the sample was selected and consisted of two classes, one of them as the control group and the other as the experimental group. Reliability of the research was calculated as 0.82 using the split-half method. Abundance, mean and standard deviation from descriptive statistics, and covariance methods were selected from inferential statistics, and SPSS version 20 was used to analyze data.
    Results
    The results revealed a meaningful and significant difference between the learning levels of the experimental group and the control group in a biology course (F1,37=23.808; P<0.01). The group which taught using the blended instructional design model based on the models of Reigeluth, Merrill, and Keller achieved a higher level of learning than the control group. Based on the results, it can be said that the research model has a good fit with real world data.
    Conclusion
    Use of the blended instructional design model based on Reigeluth, Merrill, and Keller’s models in a biology course was more effective than conventional methods. The findings indicate that the blended instructional design model is an effective and efficient method for teaching a biology course.
    Keywords: Design, Instruction, Learning, Students, Models, Biology
  • Mansour Sokhandani, Saeed Jalili Nikoo, Zeinab Mohammadalipoor, Reza Ghasemi Jobaneh, Narges Nejatinejad Pages 73-82
    Introduction
    Nursing is a demanding and stressful profession and puts the health of nurses at risk. One concept that has always been associated with the word ‘anxious’ is called defensive style. Sigmund Freud used this term to indicate how people use mechanisms to protect themselves from psychological trauma. This study investigated the role of spiritual intelligence in predicting the defensive style of nursing students.
    Methods
    This descriptive-survey and correlation study included all nursing students at Shiraz University of Medical Sciences who were studying in the 2012-2013 academic year. Of these, 310 were randomly selected by cluster sampling and responded to King Spiritual Intelligence and Defense Style Questionnaire DSQ-40. The collected data was analyzed using Pearson correlation and simple linear regression.
    Results
    The findings indicate that a positive and significant relationship exists between spiritual intelligence and its components [critical existential thinking, personal meaning production, transcendental awareness, and conscious state expansion] with defense styles (P<0.001). Also, the relationship between spiritual intelligence and its components and neurotic and immature defense styles is negative and significant (P<0.001). Results of the regression analysis showed that spiritual intelligence could positively and significantly predict mature defense styles and could negatively and significantly predict immature and neurotic defense styles.
    Conclusion
    Based on the results, it can be concluded that students with a higher spiritual intelligence use less neurotic and immature defense styles and more mature defense styles.
    Keywords: Intelligence, Defense Style, Nursing, Student
  • Mehrnoosh Khoshnoodi Far, Zohreh Khoshneshin, Maryam Safara Pages 83-92
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the use of ICT, especially the professional use of ICT during the teaching and learning process.
    Methods
    This survey research was based on Kharazmi's teacher’s points of view on the use of ICT in the University. Of the 128 teachers selected from seven departments using convenience sampling method, 118 of them were made to answer the questions in the Likert-type questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire were estimated in advance. Data were analyzed using SPSS software version 20, Pearson Chi-Square and ANOVA formula.
    Results
    The results obtained showed that there was a relationship between the teacher's professional use of ICT and the qualification of related instruments during the teaching-learning process (p<0.05, 0.01). However, different levels of satisfaction and approach to professional use of ICT in the departments were found to have no meaningful significance (p<0.05, 0.01). The teacher's age and teaching backup were found to have no meaningful effects on the use of ICT (p<0.05, 0.01).
    Conclusion
    An approach is required for an improvement in teacher's professional use of ICT during teaching-learning process and preparation of qualified ICT facilities.
    Keywords: Professional, Education, Retraining, Information, Communication
  • Rajab Esfandiari, Fatemeh Sokhanvar Pages 93-105
    Introduction
    The Modified Unified Theory of Acceptance and Use of Technology (MUTAUT) was used in this mixed methods study to investigate language learners’ attitudes toward mobile assisted language learning (MALL).
    Methods
    Two different student surveys were used to collect data quantitatively. The surveys consisted of 24 and 23 items, respectively, rated on a 6-point Likert scale. Reliability was estimated to be 0.92 and 0.95, respectively. To collect data qualitatively, language learners were interviewed regarding their opinions on MALL. Standard multiple regression and descriptive statistics employing IBM SPSS version 21 were used to analyze the data.
    Results
    Analysis of quantitative data revealed that performance expectancy, effort expectancy, and perceived playfulness were significant predictors of the behavioral intention to use mobile devices, while self-management of learning and social influence were not (p<0.001(. Analysis of descriptive statistics from the second survey showed that language learners have totally positive attitudes toward effectiveness and satisfaction; however, their attitudes about usefulness were somewhat mixed. Analysis of qualitative data generally confirmed the quantitative results.
    Conclusion
    Language instructors should motivate students to use mobile devices to learn, become more autonomous language learners, and manage their own learning.
    Keywords: Mobile Phone, Attitude, Intention, Technology
  • Afshin Amini, Farshad Fatahi, Narjes Alsadat Nasabi, Mahbobeh Abdolahi Pori Haghighi Pages 106-121
    Introduction
    Development, maintenance, and improvement of entrepreneurial behaviors in students are the focus of Entrepreneurship Education. This study aimed to compile entrepreneurship education topics in paramedical sciences with respect to the labor market and working nature of the intended courses based on the views of professors and students.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, the views of professors (65) and students (531) from five schools of Shiraz University of Medical Sciences were used to design and compile applicable and scientific topics for entrepreneurship education. A questionnaire containing specialized open-ended and closed-ended questions related to entrepreneurship skills was completed by both target groups and used for data collection. The validity of the questionnaire was approved by expert professors, and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha (0.71). Data was analyzed using SPSS (version 19), mean, T-test, and content analysis at a significance level of 0.05 (confidence interval = 95%).
    Results
    This study determined the skills and subsets of each and suggested topics for an educational program. Moreover, it showed that, at a significance level of 0.05, there is a statistically significant difference in the views of professors and students regarding each skill (P<0.001).
    Conclusions
    It is essential and would be efficient to expand entrepreneurship executive programs beyond the current courses to include the basics of creativity and entrepreneurship and courses and seminars with the following contents: writing a business plan, management principles, principles of negotiation and effective communication, teamwork, business launching and management, marketing principles, an introduction to law, financial affairs, and risk management.
    Keywords: Entrepreneurship, Students, Education, Syllabus, Paramedicine