فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences - Volume:7 Issue: 2, summer 2016

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:7 Issue: 2, summer 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/05/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • لیلا کریمی جوزستانی، احمد یارمحمدیان، سالار فرامرزی صفحات 2-13
    مقدمه
    توجه به عوامل متعدد تاثیرگذار بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، سبب عملکرد تحصیلی بهتر دانش آموزان می شود. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مهارت مطالعه مبتنی بر رویکرد فراشناخت بر انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی، رضایت از مدرسه و تاب آوری دانش آموزان دختر متوسطه شهر اصفهان بود.
    روش
    جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر اصفهان در سال تحصیلی93-1392 بود و از میان آنها 30 دانش آموز به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و با طرح پژوهش آزمایشی، از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه به تصادف گمارده شدند. مداخلات مربوط به آموزش مهارت مطالعه مبتنی بر رویکرد فراشناخت برگرفته از روانشناسی پرورشی سیف به مدت 20 جلسه آموزشی بر روی دانش آموزان گروه آزمایش انجام گرفت. ابزارهای مورد استفاده، پرسشنامه های انگیزش پیشرفت با ضریب پایایی براساس آلفای کرونباخ80/0 و روایی سازه با بار عاملی 39/0، مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی دانش آموزان با ضریب پایایی 70/0 تا 90/0و ضریب روایی50/0، مقیاس خودکارآمدی با ضریب پایایی 86/0 از طریق آلفای کرونباخ و ضریب روایی همبستگی 34/0- و تاب آوری با پایایی 86/0 از طریق آلفای کرونباخ و ضریب روایی همبستگی 64/0 بود. داده ها از طریق تحلیل کواریانس چندمتغیری و نرم افزار SPSS نسخه 22، تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج حاکی از تفاوت معنادار بین گروه آزمایش و کنترل بود (001/0=P، 92/6=(21و4)F، 31/1=اثرهتلینگ) که گویای اثربخش بودن روش آموزش فراشناخت بر انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی، رضایت از مدرسه و تاب آوری است، بدین معنا که روش آموزش فراشناخت به ترتیب 47، 43، 33 و 39 درصد از تغییرات متغیرهای وابسته را تبیین می نماید (005/0P<).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد مهارت های مطالعه فراشناختی بر افزایش انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی، رضایت از مدرسه و تاب آوری تحصیلی دانش آموزان تاثیر دارد و از آن می توان در مشاوره تحصیلی کودکان و نوجوانان بهره برد.
    کلیدواژگان: فراشناخت، انگیزش پیشرفت، خودکارآمدی، تاب آوری
  • رضوان حکیم زاده، مرضیه دهقانی، محمد جوادی پور، احمد ملکی پور صفحات 14-24
    مقدمه
    امروزه با توجه به دگرگونی ها و تحولات جوامع کنونی، آموزش الکترونیکی نقش مهمی را در دسترسی به آموزش در همه جا، همه وقت و به همه کس ایفا می کند. هدف این پژوهش بررسی پیاده سازی اثربخش دوره های آموزش الکترونیکی در دانشگاه پیام نور است.
    روش
    این تحقیق از نوع توصیفی بوده که با استفاده از روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری متشکل از 1823 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور دهلران در سال 1393 است. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان و کرجسی 318 نفر تعیین و از طریق روش نمونه گیری طبقه ای، 109 نفر مرد و 209 زن انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه با استفاده از نظر جمعی از متخصصان و کارشناسان تایید و پایایی پرسشنامه 86/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف- اسمیرونوف و دوجمله ای نسبت ها و نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که از دیدگاه دانشجویان دانشگاه پیام نور توجه به مولفه های چالش های رفتاری، چالش های آموزشی، چالش های انسانی و چالش های فنی- مهندسی در راستای پیاده سازی اثربخش دوره های آموزش الکترونیکی در دانشگاه پیام نور بیش از پیش ضروری می باشد.
    نتیجه گیری
    در راستای بسترسازی، ترویج و تسهیل دستیابی به اهداف دانشگاه پیام نور ضروری است که سیاست گذاران و برنامه ریزان دانشگاه پیام نور قبل از پیاده سازی دوره های آموزش اثربخش الکترونیکی در دانشگاه پیام نور ضمن بررسی وضعیت موجود، چالش ها و محدودیت های آموزش الکترونیکی را شناسایی کرده و در راستای چشم انداز دانشگاه پیام نور گام بردارند.
    کلیدواژگان: پیاده سازی، اثربخش، آموزش الکترونیکی، دانشگاه پیام نور
  • فاطمه ثقفی، سعیده انصاری، سید مرتضی سیدین صفحات 25-43
    مقدمه
    امروزه سیستم های یادگیری الکترونیکی در فضای مجازی به عنوان بستر آموزش استفاده می شود. با وجود مزایای متعدد این سیستم ها، مشارکت یادگیرندگان در این محیط ها کم است و محیط های آموزشی سنتی را ترجیح می دهند بنابراین لازم است روش های افزایش مشارکت یادگیرندگان در این سیستم ها بررسی شود.
    روش
    پژوهش حاضر از نظر جهت گیری تحقیق از نوع تحقیق های کاربردی، از نظر استراتژی از نوع تحقیقات کمی و از نظر هدف توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری، دانشجویان مجازی دانشگاه سیستان و بلوچستان (200 نفر) است که به روش نمونه گیری ساده در دسترس مطابق جدول مورگان 127 پرسشنامه توزیع شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن از طریق نظر خبرگان و پایایی آن با آلفای کرونباخ سنجیده شد. برای تحلیل داده ها از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار SmartPLS نسخه 2 استفاد شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد مقدار t-value بین امنیت روانی جو ارتباطی و پاسخ گویی درک شده برابر 72/16 و بین پاسخ گویی درک شده با قصد به ادامه مشارکت 361/0 (96/1≥t) است. بنابراین رابطه معناداری برای این مسیر وجود ندارد. اما t-value بین خودکارآمدی و رضایت مندی برابر 132/2 و بین رضایتمندی و قصد به ادامه مشارکت برابر 327/2، رابطه مثبت و معناداری (96/1≤t) به ترتیب با ضرایب همبستگی 143/0 و510/0 وجود دارد. همچنین امنیت روانی جو ارتباطی و پاسخ گویی درک شده به صورت غیرمستقیم از طریق متغیر میانجی رضایت مندی بر قصد ادامه مشارکت به ترتیب با ضرایب 168/0 و 225/0 موثر است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد عوامل فردی بر قصد به ادامه مشارکت موثر بوده و عوامل محیطی از طریق میانجی گری عوامل فردی بر قصد به ادامه مشارکت موثرند بنابراین مدیران و اساتید سیستم های یادگیری الکترونیکی باشد به تحریک انگیزه های فردی توجه ویژه ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: آموزش از دور، عوامل فردی، عوامل محیطی، سیستم یادگیری الکترونیکی
  • حسن روشنی علی بنه سی، محمد شاهعلی زاده، سکینه حیدری، محمد فتاحی صفحات 44-61
    مقدمه
    یادگیری الکترونیکی پدیده ای نوظهور است که توجه دست اندرکاران آموزش عالی و محققان این حیطه را به خود جلب کرده است. هدف این پژوهش، شناسایی چالش های اجرای برنامه درسی دوره آموزش الکترونیکی دانشگاه شهید بهشتی از نظر اعضای هیات علمی و دانشجویان است.
    روش
    در این تحقیق از روش توصیفی پیمایشی استفاده گردید. برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه آماری شامل 48 نفر عضو هیات علمی و 635 نفر دانشجویان آموزش مجازی است. نمونه آماری به ترتیب با توجه به جدول مورگان 42 و 237 نفر می باشد که با روش تصادفی طبقه ای نسبی نمونه گیری انجام شد. روایی پرسشنامه ها از نظر اساتید و متخصصان حوزه مورد تایید قرار گرفت و ضریب پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ به ترتیب 89% و 85% برآورد شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد) و استنباطی (آزمون تی تک نمونه ای و تی مستقل) استفاده شد (05/0p<).
    نتایج
    یافته ها نشان داد از نظر اعضای هیات علمی اجرای برنامه درسی آموزش الکترونیکی با چالش فرهنگی (001/0 P<) ،حقوقی (001/0P=)، زیرساختی (001/0P<) و مالی (005/0P=) و از نظر دانشجویان با چالش فرهنگی (001/0P<)، زیرساختی های فناوری (033/0P=)، شناختی (001/0P<)، مالی (001/0P<)، حقوقی (001/0P<) مواجه است. این نتایج با توجه به مقدار سطح معنی داری آنها که از 05/0p< کمتر است با اطمینان 95 درصد معنی دار است.
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه درسی آموزش الکترونیکی دانشگاه شهید بهشتی با چالش هایی مواجه است که می توان از طریق اتخاذ تصمیمات منطبق با نتایج پژوهش برای حل مشکلات و موانع اقدام نمود.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، یادگیری، آموزش از دور، دانشگاه
  • مجتبی رضایی راد، کلثوم اکبری صفحات 62-75
    مقدمه
    روش تدریس مناسب از مهم ترین پایه های کیفیت بخشی محسوب می شود. بسیاری از روان شناسان تربیتی اعتقاد دارند موقعیت یادگیری باید چنان سازمان دهی شود که هر شاگرد بر اساس توانایی های خود به فعالیت بپردازد. ایجاد محیط های آموزش الکترونیکی شاهدی بر این مدعاست. پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر الگوی طراحی آموزشی ای دی دی آی ای، تحلیل، طراحی، تولید، اجرا و ارزیابی با رویکرد یادگیری الکترونیکی بر انگیزه پیشرفت دانش آموزان پایه سوم متوسطه بود.
    روش
    روش پژوهش نیمه تجربی و جامعه آماری، متشکل از 2477 نفر از دانش آموزان پایه سوم متوسطه آموزش و پرورش ناحیه یک شهرستان ساری در سال تحصیلی 92-1391 بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای، دو کلاس با 49 نفر انتخاب و به صورت جایگزینی تصادفی در دو گروه آزمایش (26) و کنترل (23) قرارگرفتند. برای گردآوری داده ها، از آزمون استاندارد انگیزه پیشرفت هرمنس (1970) و آزمون محقق ساخته زبان انگلیسی استفاده شد. برای تعیین روایی از قضاوت استادان این رشته استفاده شد و میزان پایایی پرسش نامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ معادل 86/0 به دست آمد. تحلیل داده ها با آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس از طریق نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد میانگین نمره های گروه آزمایش نسبت به گروه گواه، از سطح بالاتری برخوردار است (01/0=α>P). همچنین استفاده از الگوی طراحی آموزشی با رویکرد یادگیری الکترونیکی بر انگیزه پیشرفت دانش آموزان پایه سوم متوسطه در درس زبان انگیسی تاثیر داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر الگوی طراحی آموزشی بر افزایش انگیزه دانش آموزان، به نظر می رسد استفاده از این شیوه آموزشی در آموزش و پرورش مفید است.
    کلیدواژگان: طراحی آموزشی، الگوی ای دی دی آی ای، یادگیری الکترونیکی، انگیزه پیشرفت، زبان انگلیسی، دانش آموز
  • ترانه عنایتی، فرشیده ضامنی، موسی موحدیان صفحات 76-92
    مقدمه
    به نظر می رسد که اثربخشی کلاس های چندپایه وابسته به نحوه مدیریت کلاس درس است. این پژوهش با هدف شناسایی و تبیین راهبردهای مدیریت کلاس درس مدارس چند پایه با تاکید بر نقش فناوری، در استان مازندران کشور ایران صورت پذیرفت.
    روش
    تحقیق حاضر از نوع توصیفی، پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مدارس چندپایه شرق استان مازندران به تعداد 129 نفر بود که از بین آنها، 97 نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه ای با پایایی 90/0 بهره گرفته شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون آماری تحلیل عاملی با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 20 انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که مقدار KMO (711/0) نشان از کفایت نمونه گیری دارد (000/0 =sig). هم چنین، نتایج حاکی از آن بود که ده عامل تبیین کننده واریانس کل راهبردهای مدیریت کلاس های چندپایه به این ترتیب هستند: استفاده از فضای داخل کلاس (884/9)، انعطاف پذیری (283/8)، کاربرد فناوری سخت افزاری و نرم افزاری (551/7)، سازماندهی محیط یادگیری (497/7)، ارزشیابی (103/7)، روش تدریس مناسب (034/7)، ابزار و وسایل آموزشی (144/6)، تفویض اختیار (970/5)، تجارب حرفه ای معلم (851/4) و بانشاط سازی محیط یادگیری (562/4).
    نتیجه گیری
    به منظور اجرای سیاست و خط مشی های آموزش برای همه، بایستی به کلاس های چندپایه به عنوان یک فرصت نگریست. بنابراین، به منظور تسهیل یادگیری و بهبود عملکرد در کلاس های چندپایه، به کارگیری فناوری آموزشی یکی از راه های موثر در مدیریت این گونه کلاس ها محسوب می گردد.
    کلیدواژگان: مدارس، مدارس ابتدایی، مدارس چندپایه، مدیریت کلاس، راهبرد، فناوری آموزشی
  • محسن ایزان، محمدرضا کرامتی، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 93-106
    مقدمه
    الگوهای تدریس در واقع الگوهای یادگیری هستند. ما با استفاده از الگوها درحالی که به یادگیرندگان در کسب اطلاعات، نظرات، مهارت ها، راه های تفکر و ابراز نظر خود کمک می کنیم و نحوه یادگیری را نیز به آنان می آموزیم. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مدیریت کلاس درس بر اساس رویکرد همیاری بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی در درس علوم تجربی انجام گرفت.
    روش
    روش پژوهش، شبه تجربی و از نوع طرح پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه آزمایش و دو گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهر پیرانشهر در سال تحصیلی 1391-1390 و حجم نمونه 120 نفر بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای، 60 نفر در گروه های آزمایش و 60 نفر در گروه های کنترل، قرار گرفتند. در گروه های آزمایش، از مدیریت کلاس درس به شیوه همیاری استفاده شد و در گروه های کنترل، کلاس ها به شیوه سنتی (روش سخنرانی)، اداره شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل آزمون های پیشرفت تحصیلی محقق ساخته بود که کلیه آزمون ها از لحاظ روایی و ضریب پایایی (91%)، مورد تایید قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون تی) و نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که پیشرفت تحصیلی دانش آموزانی که با مدیریت کلاس به شیوه همیاری به یادگیری پرداخته بودند، با میانگین نمرات (69/15)، بیشتر از دانش آموزانی بود که بر اساس روش معمول (سخنرانی)، با میانگین نمرات (10/14)، مشغول یادگیری بودند (01/0p<). همچنین در گروه های همیاری میان دو گروه پسران با میانگین نمرات 63/15 و دختران با میانگین نمرات 75/15، تفاوت معناداری دیده نشد (01/0
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، به کارگیری روش مدیریت کلاس درس بر اساس رویکرد همیاری می تواند بر پیشرفت تحصیلی درس علوم تجربی تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت کلاس، رویکرد همیاری، پیشرفت تحصیلی، علوم تجربی، ششم ابتدایی
|
  • Leila Karimijozestani, Salar Faramarzi, Ahmad Yarmohammadian Pages 2-13
    Introduction
    Giving attention to the various factors affecting the academic achievement of student’s results in their better academic performance. The aim of the current study was to examine the effectiveness of training metacognition-based study skill on the achievement motivation, self-efficacy, satisfaction with school and resilience of the female secondary students in Isfahan.
    Method
    The statistical population of the present study included all the female secondary students in Isfahan in the 2014-2015 academic sessions among whom 30 students were selected by the multistage cluster random sampling method and were designated by the experimental research design of pretest – posttest type with control group. The interventions is related to the training study skill based on the metacognition approach drawn from Seif’s educational psychology which were conducted on the test group students during 20 educational sessions. The tools used included the achievement motivation questionnaire with Cronbach's alpha reliability coefficient 0.80, the construct validity with factor loading 0.39, the multidimensional scale of students’ life satisfaction with reliability coefficient 0.70 to 0.90 and with validity coefficient 0.50, the self-efficacy scale with reliability coefficient 0.86 through Cronbach's alpha and the validity coefficient of correlation -0.34, the resilience with reliability coefficient 0.86 through Cronbach's alpha and the validity coefficient of correlation 0.64. The data were analyzed through multivariable covariance analysis and the SPSS software version 22.
    Results
    The results of the research revealed a significant difference between the test and control groups (P=0.001, F(4,21)=6.92, Hoteling effect=1.31) thus indicating the effectiveness of metacognition training method on the achievement motivation, self-efficacy, satisfaction with school and resilience. It signifies that the metacognition training method explains 47, 43, 33 and 39 percent of changes of the dependent variable respectively (P
    Conclusion
    The findings revealed that the metacognitive study skills results in the increase of the student's achievement motivation, self- efficacy, satisfaction with school and the academic resilience and it can be applied in the educational counseling of kids and teens.
    Keywords: Metacognition Knowledge, Achievement Motivation, Self, efficacy, Resilience
  • Rezvan Hakimzadeh, Marzie Dehghani, Mohammad Javadipour, Ahmad Malekipour Pages 14-24
    Introduction
    Considering the transformations and developments of the contemporary societies, e-learning education plays a significant role in gaining access to education everywhere, at all time and for everyone. The aim of this study is to investigate the challenges of effective implementation of e-learning courses at Payame Noor University of Dehloran.
    Method
    The method used in this research is a descriptive study which employed the survey method. The statistical population comprises 1823 students at PNU of Dehloran in 2014 and 318 (109 males and 209 females) of them were selected as sample by using Morgan and Krejcie table. The tool for collecting data was a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was verified by experts and the reliability was found as 0.86 by using Cronbach's Alpha. The data were analyzed via Kolmogorov-Smirnov test, sample T and Binomial proportions using the SPSS software, version 20.
    Results
    The results illustrated that the behavioral, educational, technical challenges and challenges of human are necessary for effective implementation of e-learning courses in student's view.
    Conclusion
    In terms of infrastructure, promotion, facilitating and achieving the goals of Payame Noor University, it is necessary that policymakers and planners of Payame Noor University study the current situation, challenges and limitations of e-learning education before implementing e-learning courses. This can make them move toward the vision of PMU.
    Keywords: Implementation, effectiveness, E, Learning, Payame Noor University
  • Fatemeh Saghafi, Saeideh Ansari, Seyed Morteza Syedin Pages 25-43
    Introduction
    After several decades, internet has greatly transformed the world around us. In recent years, although E-learning systems (which are based on cyberspace) are more frequently used as the basis for learning, but in spite of their numerous advantages over the classic methods; they still have a small share in the education ministry and users still prefer the classic methods or at least they do not participate as much as expected in E-learning systems.
    Method
    The research orientation of this study is an applied one, whilst the strategy is quantitative and the aim is descriptive-survey. A questionnaire including 5 demographic and 18 questions were used to collect data in order to examine the research hypotheses. The population of this study is the students of virtual learning branch of university of Sistan and Baluchestan, which are approximately 200 people and according to Morgan table, samples were calculated to be 127. The research methodology is Partial Least Squares (PLS) therefore Smart PLS software is used for analysis of hypotheses.
    Results
    Based on the findings, psychological safety communication climate, as well as responsiveness does not have a significant relation with Intention to continue participation. But there are significant relations between Self-efficacy and Satisfaction with Intention to continue participation. Also, Psychological safety communication climate and responsiveness affect Intention to continue participation through the moderating effect of participators satisfaction.
    Conclusion
    The results reveal that the personal factors influencing intention to continue participation and environmental factors affect intention to continue participation through the moderating effect of personal factors. As a result, more attention should be specifically given to personal factors (in this research they are included as satisfaction, and self-efficacy) by managers and professors of e-learning systems.
    Keywords: Distance Education, Personal Factors, Environmental Factors, E, Learning Systems
  • Hasan Roshani Ali Bene See, Mohammad Shahalizadeh, Sakine Heydari, Mohammad Fattahi Pages 44-61
    Introduction
    E-learning is a new emerging phenomenon that has attracted the attention of higher education authorities and researchers in this field. The aim of this study is to identify the challenges of implementing e-learning curriculum of Shahid Beheshti University from the perspective of faculty members and students.
    Method
    The descriptive-survey method was employed in this study. Two researcher-made questionnaires were used for data collection. The study population comprised 48 faculty members and 635 students of virtual education. Statistical samples according to Morgan table were 42 and 237, respectively indicating that sampling was done by proportional stratified random sampling. The validity of research questionnaires was approved by professors and domain experts and by using Cronbach’s alpha; the reliability coefficient was calculated to be 89% and 85%, respectively. For data analysis, SPSS version 21, descriptive statistics (frequency, percentage, mean, standard deviation) and inferential statistics (one-sample t-test and t-test) were used (p
    Results
    The findings indicated that from the perspective of faculty members, the implementation of e-learning curriculum is being faced with cultural (P
    Conclusion
    The implementation of e-learning curriculum of Sahid Beheshti University faces challenges in which the problems and obstacles can be solved through the adoption of decisions that are consistent with the research results.
    Keywords: Curriculum, Learning, Distance Education, University
  • Mojtaba Rezaei, Rad, Kolsoom Akbari Pages 62-75
    Introduction
    An appropriate teaching method is the most important bases of quality. Several psychologists believe that learning opportunities should be organized so that each student can engage in activities based on their ability. Establishing an e-learning environment (Analysis) (ADDIE) is a proof of this claim. This study is aimed at investigating the effect of educational design model on evaluation, implementation, development, and design with the focus of e-Learning on the achievement motivation of students at the third grade of high school.
    Methods
    This study employed quasi-experimental methods. 2477 students from third grade in high school of education office in Sari, region 1 in the 2012-2013 academic year. Using multi stage cluster sampling method, two classes with sample size of 49 students were selected and were randomly divided into experimental group (26 persons) and control group (23 persons). For data collection, Hermans achievement motivation test (1970) and researcher made questionnaire in English course were utilized. The validity of the questionnaire was verified by experts and the reliability was found as 0.86 by using Cronbach’s Alpha. Data analysis was carried out by descriptive and Analysis of covariance statistics (ANCOVA).
    Results
    Results showed that the use of educational design model (Pα>=0.01), with the focus of e-Learning enhances the achievement motivation of students at the third grade of high school in English course.
    Conclusion
    Because of the influence of educational design model to increase student motivation, it seems that using this teaching method is useful in education.
    Keywords: Educational Design, ADDIE Model, E, learning, Achievement Motivation, English, Student
  • Taraneh Enayati, Farshideh Zameni, Mousa Movahedian Pages 76-92
    Introduction
    It appears that the effectiveness of a multigrade school class is dependent on the type of class management. Therefore this study aims to determine the classroom management strategies in multigrade schools with emphasis on the role of technology in Mazandaran province of Iran.
    Method
    The research was a descriptive survey. The statistical population consisted of multigrade school teachers in the eastern part of Mazandaran province, including 129 people of whom 97 were chosen as the subjects of the study based on Krejcie and Morgan's table. A questionnaire with the reliability of 0.90 was used for data collection. Factor analysis was used to analyze the data via SPSS 22.
    Results
    The results revealed that KMO measure of sampling adequacy was 0.711 (sig=0.000). Also, results revealed that ten strategies can be employed to explain total Variance of managing multigrade classes: Using classroom spaces (9.884), flexibility (8.283), application of software and hardware technologies (7.551), organizing learning environment (7.497), evaluation (7.103), appropriate teaching methods (7.034), educational tools (6.144), delegation of authority (5.970), teacher's professional experiences (4.851), and enlivening the learning environment (4.562).
    Conclusion
    In order to implement the policy of education for all, multigrade schools should be considered as an opportunity. Therefore applying educational technology is one of the effective ways to manage these kinds of classrooms so as to facilitate learning and improve performance in the classrooms of multigrade schools.
    Keywords: Schools, Primary Schools, Multigrade Schools, Classroom Management, Strategy, Educational Technology
  • Mohsen Izan, Mohammad Reza Keramati, Masoud Gholamali Lavasani Pages 93-106
    Introduction
    The purpose of the present study is to investigate the effect of classroom management based on cooperative learning approach on the educational achievement of students in elementary sixth in science course.
    Method
    The method of this study was quasi-experimental and with pre-test - post-test using two control groups and two experimental groups. The statistical population was elementary sixth students in Piranshahr primary schools in schooling year 2011-2012.
    Sample size was 120, and through multi-stage cluster sampling, 60 students were classified into experimental groups and the other 60 students into control groups. Classroom management based on cooperative learning approach was used in the experimental groups while that based on traditional teaching approach (lecture) was used in the control groups.
    The study instruments were inclusive made-researcher educational achievement tests. All the tests were consistent in terms of validity and reliability coefficient (0.91). Data was analyzed by descriptive statistics (mean and standard deviation), and inferential statistics (T test).
    Results
    The results revealed that the educational achievement of students having classroom management based on cooperative learning approach with mean scores (15.69) were more involved in learning than students who are based on the Traditional approach (lectures) with mean scores (14.10), were learning (p
    Conclusion
    Based on the present results, implementation of classroom management based on cooperative learning approach can have positive effects on educational achievement in Science class.
    Keywords: Classroom Management based on Cooperative Learning Approach, Educational Achievement, Science, Elementary Six