فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences - Volume:2 Issue: 1, 2011

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:2 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/04/04
  • تعداد عناوین: 7
|
  • امیر افشه، فرهاد کیانفر، علی شاعیدی صفحه 2
    مقدمه
    این مقاله دستاورد تحقیقی است که توسط محقق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اندیمشک صورت گرفته تا تعیین نماید که کاربرد اینترنت و فن آوری شبکه داخلی اینترانت و اکسترانت در آموزش چه تاثیری بر بهره وری کارکنان خواهد داشت، و اینکه تاثیرگذاری کدام یک از این ابزار بیش از بقیه می باشد.
    مواد وروش ها
    روش تحقیق مورد استفاده برای رسیدن به مقاصد این پژوهش، روش مقطعی و نوع تحقیق شبه آزمایشی است و از نظر هدف از نوع تحقیق کاربردی می باشد، و از روش های آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزارSPSS 12 انجام شده است. جامعه آماری در این تحقیق کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اندیمشک به تعداد 86 نفر است که همین تعداد نیز به عنوان نمونه انتخاب شد. در تحقیق حاضر از پرسشنامه به عنوان ابزار تحقیق برای آزمون فرض های تحقیق استفاده شده و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 89% به دست آمد. همچنین در پایان از طریق این نرم افزار، با اطمینان 95% و خطای قابل قبول 5% آزمون مقایسه میانگین تک نمونه ای (T-Test) و خی دو انجام گرفت.
    نتایج
    در نتیجه این تجزیه و تحلیل، مشخص شد که کاربرد اینترنت، اینترانت و اکسترانت به میزان خیلی زیادی بر بهره وری کارکنان تاثیر می گذارد(000/0p≤). هم چنین نتایج بیانگر این است که هیچ تفاوت معنی داری بین میزان تآثیر کاربرد اینترنت، اینترانت و اکسترانت بر بهره وری کارکنان دانشگاه وجود ندارد به این معنی که کاربرد هر دو روش در آموزش در حد زیادی بر بهره وری کارکنان تاثیر می گذارد.
    نتیجه گیری
    کاربرد هر دو فن آوری در ارائه آموزش به کارکنان دانشگاه به میزان زیادی در بهره وری آنها موثر است و هر چقدر آموزش بعد تخصصی تر به لحاظ علمی و حرفه ای تر به لحاظ روش تدریس و حتی به لحاظ فن آوری داشته باشد با بهره وری رابطه بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: اینترنت، اینترانت و اکسترانت، آموزش الکترونیکی، بهره وری کارکنان
  • زهرا دهقانی، عباس عباس زاده، مرضیه معطری، مسعود بحرینی صفحه 12
    مقدمه
    افزایش و بهبود شایستگی های بالینی دانشجویان در شرایط رشد فزاینده دانش بشر، اهمیت توجه به پرورش مهارت های بالینی دانشجویان را روشن نموده است. در این راستا استفاده از راهبرد بازاندیشی به عنوان راه کار توصیه شده است.
    مواد و روش ها
    چهل و دو نفر از دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی شهرستان شیراز داوطلبانه در این پژوهش شرکت نمودند. این افراد پس از شرکت در یک جلسه توجیهی در آزمون مهارت های بالینی شرکت کردند. سپس به دو گروه 21 نفری تجربی و شاهد تقسیم شدند. گروه شاهد در برنامه های معمول بالینی تنظیم شده و گروه تجربی، علاوه بر شرکت در برنامه های معمول بالینی، در برنامه مداخله این پژوهش نیز شرکت نمودند، پس از آن به مدت دوازده هفته، به بازاندیشی پرداختند در پایان دو گروه مجددا در آزمون مهارت های بالینی شرکت کردند.
    نتایج
    نتایج به دست آمده از این آزمون، مبنای تحلیل آماری بود و برای تحلیل داده ها از آزمون تی استفاده شد. نتایج پژوهش موید تاثیر بازاندیشی بر صلاحیت های بالینی بود. یافته ها تفاوت دانشجویان دو گروه را از نظر کسب مهارت های بالینی مورد تایید قرار داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه آزمون مهارت های بالینی یک آزمون اختصاصی برای اندازه گیری مهارت های بالینی است، تغییر به دست آمده در نتیجه یک روش آموزشی، یافته ارزشمندی است که لزوم استفاده از راهبرد بازاندیشی را در برنامه های آموزشی تصریح می نماید.
    کلیدواژگان: شایستگی های بالینی، دوباره اندیشیدن، آموزش بالینی
  • مانوش مهرابی، احمد علیپور، نسیم سعید صفحه 19
    مقدمه
    برای زندگی موفق در جامعه دموکراتیک مردم بایستی قادر به تفکر انتقادی به منظور اخذ تصمیمات صحیح در مورد مسائل شخصی و جامعه ای خود باشند. اگر دانشجویان یاد بگیرند انتقادی فکر کنند، راهنمایی می یابند که زندگی آنها را زنده تر می کند. آموزش مهارت های تفکر به عنوان اولویت اصلی در برنامه ریزی های آموزشی مراکز تعلیم و تربیت در نظر گرفته شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی تحلیلی است که با هدف مقایسه تفکر انتقادی دانشجویان ترم اول و آخر کارشناسی دانشگاه پیام نور مرکز شیراز انجام شد. دانشجویان مورد نظر به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و به منظور اندازه گیری میزان تفکر انتقادی در آنان از آزمون تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t و آنالیز واریانس استفاده شد.
    نتایج
    نمرات کل تفکر انتقادی دانشجویان ترم اول و ترم آخر دانشگاه پیام نور مرکز شیراز تفاوت معناداری نداشت. فقط نمره بخش ارزشیابی (017/0p=) دانشجویان ترم آخر افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این یافته ها می توان گفت با توجه به اهمیت تفکر انتقادی لازم است از شیوه های مناسب آموزشی تفکر انتقادی در طول تحصیل استفاده شود.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، آموزش، دانشگاه پیام نور، دانشجو
  • مهران فرج اللهی، فهیمه سادات حقیقی صفحه 24
    هدف این مقاله، معرفی راهبردهای نوینی برای سنجش برخط آموزشی می باشد. سوال اصلی این است:«چگونه می فهمیم که دانشجویان برخط در حال یادگیری هستند؟ برای رسیدن به پاسخی مطمئن، مطالعه اسنادی (مکتوب، الکترونیکی) و کتابخانه ای انجام و با روش فیش برداری اطلاعات جمع آوری و ادبیات تحقیق بررسی گردید. یافته ها نشان داد که علاوه بر آزمون های چندگزینه ای متداول و ارزیابی پروژه های درسی، راهبردهای نوین سنجش شامل: مشارکت، پوشه کار، خودارزیابی، سنجش همکلاسی و مشاوره نقش وکارایی زیادی در تحقق یادگیری برخط خواهند داشت. هر کدام از راهبردهای نوین سنجش برخط دارای مزایا و معایبی می باشند که به طور جداگانه بررسی و در جدولی ارائه گردیده است. استفاده از راهبردهای نوین سنجش از یک طرف تعاملات آموزشی و یادگیری را بیشتر ساخته و باعث افزایش کارایی و عمق یادگیری می شود، از طرف دیگر موجب برجسته شدن انتظارات و اهداف آموزشی شده و با ارائه بازخورد، به تعاملات یادگیری جهت داده و یادگیری را معنی دارتر می سازند.
    کلیدواژگان: یادگیری برخط، سنجش برخط، مشارکت برخط، پوشه کار، خود ارزیابی برخط، سنجش برخط همکلاسی، مشاوره برخط
  • سهراب نجفی پور*، صدیقه نجفی پور، رحیم رئوفی صفحه 34

    روش های تدریس و فناوری های های آموزشی در ایجاد محیط مناسب یادگیری و کارایی آموزشی نقش بسزایی دارند یکی از فناوری های موثر در حیطه آموزش، یادگیری توسط فناوری های الکترونیکی است و پادکست نیز شاخه ای از آموزش الکترونیکی می باشد. مقاله حاضر با بحث در مورد پادکست و کاربردهای آموزشی آن شروع می شود و بطور خلاصه مراحل مختلف پادکستینگ را بررسی کرده و به پیشروی های اخیر آن در حیطه آموزش اشاره می کند. پادکستینگ روشی برای ساخت و انتشار محتویات صوتی و تصویری بر روی تارنمای جهانی(www) بصورت سریالی از قطعات و فایل های با زمینه و تم مشترک می باشد. این قطعات سریالی با فایلی به نام فید(feed) همراه خواهد شد که به مخاطبین این اجازه را می دهد که با مشترک شدن در پادکست مربوطه این قطعات را بصورت خودکار و به روز دریافت نمایند. این فناوری پتانسیل بالایی برای بهبود کیفیت تجربیات آموزشی و افزایش یادگیری دارد. پادکستینگ این قابلیت را دارد که جلسات تدریس اساتید را آرشیو کرده و آن ها را برای بازخوانی مجدد پخش و توزیع کند. با آن می توان مطالب آموزشی تکمیلی را تهیه نمود و برای انتقال به دانشجویان و سایر علاقه مندان به کار برد، و یا می توان دانشجویان را ملزم به تولید و ارائه پادکست های آموزشی ویژه خودشان به عنوان تکلیف درسی نمود. تهیه محتوای مناسب برای پادکست سخت ترین و زمانبرترین قسمت این فرایند است که شامل طراحی، نوشتن، ضبط صوتی- تصویری، ادیت محتویات دیجیتالی و متراکم کردن آنها می باشد.
    بطور خلاصه، هرچند استفاده از پادکست توسط اساتید و دانشجویان به امری متداول تبدیل شده و به نظر می رسد سبب بهبود کارایی آموزشی می گردد، ولی در این راه به تحقیقات گسترده و عمیق آموزشی و مرور پژوهش های صورت گرفته نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: پادکست، فناوری های آموزشی، تدریس، یادگیری
  • صفحه 44
|
  • Amir Afsheh, Farhad Kianfar, Ali Shaeidi Page 2
    Introduction
    This study was done in Islamic Azad University of Andimeshk, in order to determine how and to what extent the application of internet, intranet, and extranet technology in education has influenced Staff productivity.
    Materials And Methods
    This study is a quasi-experimental and cross-sectional study determined to be applicable in practice. Descriptive and inductive statistical methods were applied using SPSS software, version 12. All 86 University Staff were selected to participate in this study. A questionnaire was used as the research tool with a reliability of 89%, estimated by Cronbach's alpha coefficient. Moreover, the confidence level was estimated to be 95% with an acceptable error of 5%, using t test and the Chi square test.
    Results
    Analysis results showed that the application of internet, intranet, and extranet has a considerable influence on staff productivity (p≤0.001). The results showed that there is no significant difference between the use of internet, intranet, and extranet in the staff's productivity and all of these technologies are effective in educating staff members with respect to productivity.
    Conclusion
    These methods are influential in staff productivity. The more professional and academic training staff receive, the more productive they will eventually become.
    Keywords: Internet, intranet, extranet, electronic education, staff productivity
  • Dehghany Zahra, Abaszadeh Abas, Moattari Marzieh, Bahreini Masoud Page 12
    Introduction
    With the evergrowing increase of knowledge in today's global society, teachers now feel it is necessity to train students to become reflective thinkers. This issue is particularly important for nursing students who are responsible for taking care of patients. The purpose of this study is to investigate nursing students’ views on reflection in practice.
    Materials and Methods
    Forty two nursing students voluntarily participated in this study. After explaining the aims of the study to the participants, they took part in the clinical skills test. They were divided into two equal case and control groups. The control group took part in routine clinical programs and the case group participated routine clinical programs as well as this study's interventional program. They were asked to reflect on their clinical experiences for the last 12 weeks of their clinical course and take part in the clinical skills test again.
    Results
    The results obtained in this study are based on statistical data and t-test results. The results confirm the role of reflection on clinical competency, and the two groups were different with respect to learning clinical skills.
    Conclusion
    Since the clinical skills test is a specific test for evaluating clinical skills, the notable change is considerablly valuable and reflection is suggested to be implemented in the nursing curriculum in Iran as one of the necessary criteria for competency.
    Keywords: competency, reflection, clinical education
  • Manoosh Mehrabi, Ahmad Alipoor, Nasim Saeed Page 19
    Introduction
    To live successfully in a democratic society, people should be able to think critically in order to make correct personal and social decisions when encountering problems. If students learn to think critically they will find a guide to live more lively. The first priority in educational centers is to train students to think critically.
    Materials And Methods
    The aim of this descriptive and analytic study is to evaluate critical thinking in freshmen and senior students of Payam-e-Nour University. 60 Students were selected by the purposeful sampling method and to measure their critical thinking, the CCTST form-B questionnaire was used. Data were analyzed using t and variance tests.
    Results
    There was no significant difference between the total critical thinking scores in freshman and senior students, but the difference was significant regarding evaluation scores between the two groups (P value=0.017).
    Conclusion
    since critical thinking is highly valued, appropriate educational methods should be implemented in higher education programs.
    Keywords: critical thinking, teaching, Payam, e, Nour University, student
  • Mehran Farajollahi, Fahime Sadat Haghighi Page 24
    This paper studies some new online assessment methods. The main question is: How do we know online students are actually learning? In order to find an appropriate answer to this question, the research methods we used were documentation (paper-based, electronic), literature review. The results showed that in addition to multiple choice questions and evaluating study projects, there are some new online assessment methods that have a high and effective influence on online learning. These methods include online consultation, self online assessment, online peer assessment, and e-portfolio. The advantages and disadvantages of each method was individually assessed and shown in a table. Using new assessment methods improves educational interaction, and highlights the educational objects and leads to a meaningful learning experience. Moreover, it can enhance educational goals and expectations and guide learning with the help of feedbacks.
    Keywords: online learning, online assessment, online cooperation, portfolio, online self assessment, online peer assessment, online consultation
  • Sohrab Najafipour, Sedigheh Najafipour, Rahim Raoofi Page 34

    Different teaching methods and educational technologies have a great impact on preparing a convenient learning environment and educational effectiveness for students. One of the effective technologies in the field of education is electronic learning. One branch of e-learning is podcasting. The present paper begins with a discussion of podcasting and its educational applications, and briefly reviews procedures and current progress in the field of podcasting. Podcasting is a means of publishing audio and video content on the web as a series of episodes with a common theme. These episodes are accompanied by a file called a “feed” that allows listeners to subscribe to the series and receive new episodes automatically. This technology has a strong potential to improve educational experience and increase learning effectiveness. Podcasting can archive educational lectures of instructors and distribute them for reviewing. Complementary audio-visual educational contents can be prepared by podcasting. Students and other interested people can easily and conveniently access these podcast files. Moreover, students can be encouraged to create and distribute their special educational podcast as homework. Generating appropriate content for a podcast is typically the most time-consuming and labor-intensive part of the process. These steps include planning, writing and recording content, as well as audio/video editing, and file compression. Higher education institutions are using podcasts out¬side of the classroom in a variety of different applications. In summary, although the use of podcasts is popular among faculty members and students, and seems to improve educational effectiveness, a lot of extensive rigorous pedagogical research and review should be done on podcasts.

    Keywords: podcast, educational technology, teaching, learning