فهرست مطالب

فصلنامه طب توانبخشی
سال سوم شماره 1 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • احسان شیرعلی وند*، محمد قاسمی برومند، محمود جباروند بهروز، محمدآقازاده امیری، سید مهدی طباطبایی صفحه 1
    مقدمه و اهداف
    این مطالعه جهت تعیین اعتبار دستگاه های ارب اسکن II و پنتاکمHR با تست استاندارد پاکی متری التراسونیک در افراد دوربین بعد از عمل جراحی لازک انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بروش توصیفی- تحلیلی انجام گردید.جامعه مورد بررسی، بیماران مراجعه کننده به بخش لیزیک بیمارستان فارابی بودند.جمع آوری نمونه ها از شهریور ماه سال 90 آغاز شد و بمدت 9 ماه بطول انجامید. در این مطالعه 28 چشم مبتلا به دوربینی که جراحی LASEK انجام داده بودند انتخاب شده و توسط سه دستگاه ارب اسکنII، پنتاکم HR و اولتراسوند پاکی متر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از 28 چشم پس از جمع آوری در نرم افزار آماری SPSS-18 با استفاده از روش آماری T-2test آنالیز شدند و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    ارب اسکن II در اندازه گیری ضخامت مرکز قرنیه بعد از عمل همبستگی مناسبی با دستگاه اولتراسوند پاکی متر (083/0 r= و 05/0< p) و همینطور ارب اسکن II در اندازه گیری ضخامت مرکز قرنیه بعد از عمل همبستگی مناسبی نیز با دستگاه پنتاکم (072/0 r= و 05/0< p) داشت. در اندازه گیری منطقه محیطی قرنیه، پنتاکم همبستگی مناسبی با اولتراسوند داشته و در هیچکدام از مناطق محیطی اختلاف معنی داری مشاهده نشد. ارب اسکن نیز در 3 منطقه همبستگی مناسبی با التراسوند پاکی متر داشت و فقط در منطقه نازال اختلاف معنی داری مشاهده شد (37/0r=، 05/0< p و 74/2- =t، 01/0 = sig).
    نتیجه گیری
    پنتاکم HR و ارب اسکنII در منطقه 3 میلیمتر از مرکز قرنیه همبستگی مناسبی با اولتراسوند پاکی متر دارند اما در مناطق محیطی قرنیه دستگاه پنتاکم همبستگی مناسبی با دستگاه اولتراسوند پاکی متر داشت.
    کلیدواژگان: پنتاکم HR، ارب اسکن II، التراسوند، دوربینی، لازک
  • سید حسن افتخار واقفی، لیلا الیاسی*، حکیمه اکبری، علیرضا رشیدزاده، آزیتا ضیایی، شهرزاد افتخار صفحه 8
    مقدمه و اهداف
    به منظور تطابق و هماهنگ بین انسان ابزار و محیط کارایجاد بانک اطلاعات آنتروپومتری بسیار لازم می باشد. امروزه آنتروپومتری در طراحی صنعتی نقش بسزایی دارد. این اطلاعات می بایست به طور منظم جمع آوری شود. هدف از این مطالعه تعیین نسبت طول استخوان کلاویکل (ترقوه) به قد بر حسب جنس در افراد بالغ بین 30-20 سال شهر کرمان می باشد.
    مواد و روش ها
    محدوده سنی افراد مورد مطالعه 30-20 سال می باشد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی انتخاب شدند. روش نمونه گیری به طور متوالی Consequence و نوع مطالعه به صورت Cross sectional می باشد. تعداد کل نمونه 800 نفر از شهرکرمان، که از این تعداد 400 مرد و 400 زن در این تحقیق شرکت نمودند. پارامترهای طول کلاویکل راست، طول کلاویکل چپ، عرض شانه، طول اندام فوقانی راست، طول اندام فوقانی چپ، قد و وزن اندازه گیری گردید. وسایل مورد نیاز جهت اندازه گیری ابعاد، متر پلاستیکی و فلزی، زاویه سنج، قطر سنج و همچنین ترازو استفاده گشت.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد بین طول کلاویکل و قد افراد همچنین بین طول کلاویکل با پارمترهایی چون عرض شانه، طول اندام فوقانی راست و چپ در هر دو گروه رابطه معنی داری وجود دارد. طول کلاویکل چپ در هر دو جنس از سمت راست بزرگتر است همچنین طول کلاویکل راست و چپ در مردان در مقایسه با گروه زنان به طور معنی داری طویل تر است. 05/0p<
    نتیجه گیری
    استفاده از داده های آنتروپومتری در طراحی یک محصول می تواند، سبب کاهش اشتباهات انسانی، افزایش و ارتقاء سلامت جامعه و کیفیت محصولات و استفاده بهینه از فضاهای کاری شود. همچنین با استفاده از اندازه یک استخوان منفرد، همانند کلاویکل می توان به جنسیت یا سن افراد و یا ارتباط بین طول استخوان و وزن افراد پی برد. همچنین می توان استفاده شایانی در پزشکی قانونی، مهندسی پزشکی، ارگونومی و جراحی نمود.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، کلاویکل، ابعاد بدن
  • حمیدرضا صبوری*، علی اصغر جامه بزرگی، امیرحسین کهلایی، سید مهدی طباطبایی صفحه 15
    مقدمه و اهداف
    استقلال زندگی روزمره بیماران تعویض مفصل ران پس از ترخیص از بیمارستان توسط عواملی چون درد، ترس از افتادن، پایبندی به اصول احتیاط حرکتی، ضعف عضلات اطراف مفصل ران، مسائل روانی و وابستگی به دیگران تهدید می شود. علیرغم وجود درمان های مجزا این عوامل همچنان اثرگذاری منفی خود را نشان می دهند. در این پژوهش کاربرد وسایل تطابقی جهت کاهش تاثیر عوامل منفی موثر بر استقلال این بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی دو گروه شاهد و آزمون (شامل 10 بیمار آقا و 10 بیمار خانم در هر گروه) در دامنه سنی 60 الی 80 سال شرکت داشتند. نمونه های گروه آزمون علاوه بر درمان روتین فیزیوتراپی وسایل تطابقی را پیش از جراحی دریافت کردند. ارزیابی اولیه استقلال زندگی، پیش از جراحی و ارزیابی ثانویه 6 هفته پس از جراحی با استفاده از پرسشنامه بارتل انجام و نتایج دو ارزیابی مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه عدم تفاوت معنادار بین میانگین امتیاز پبش آزمون پرسشنامه بارتل دو گروه شاهد و آزمون (90/0=P.value)، تفاوت معنادار بین میانگین پس آزمون (00/0Pvalue=) و تفاوت معنادار بین میانگین اختلاف نمره پیش و پس آزمون (00/0= Pvalue) را نشان داد.
    نتیجه گیری
    بیمارانی که از وسایل تطابقی استفاده می کنند به سطح بالاتری از استقلال در فعالیت های روزمره زندگی می رسند که از جمله دلایل آن نشستن و برخاستن آسان تر از روی صندلی، کاهش درد، کاربرد راحت تر توالت فرنگی، جبران محدودیت دامنه جرکتی و افزایش قدرت عضلانی است.
    کلیدواژگان: وسایل تطابقی، استقلال در فعالیت های روزمره زندگی
  • ساناز بهاره برزگر، وحید نجاتی*، حمیدرضا پوراعتماد صفحه 23
    مقدمه و اهداف
    اطلاعات بینایی به وسیله طیفی از بسامد های مختلف انتقال می یابند و نرون های بینایی به بسامدهای مختلف برای پردازش اطلاعات حساس هستند. پژوهش حاضر به منظور بررسی تفاوت توجه به تصاویر فیلتر بسامدی در کودکان مبتلا به اتیسم و عادی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در یک بررسی مقطعی 30 کودک و نوجوان مبتلا به اتیسم با 30 نفر همتا از نطر سن و جنس به وسیله تصاویر فیلتر شده بسامدی در آزمون نرم افزاری دات پروب مورد مقایسه قرار گرفتند. داده ها به وسیله آزمون آماری تحلیل واریانس آنووا با اندازه گیری متواتر و نرم افزار spss نسخه 18 تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین کودکان مبتلا به اتیسم و کودکان عادی در زمان واکنش به چهره های فیلتر شده تفاوت معنی داری وجود داشت. مبتلایان به اتیسم در واکنش به چهره های با فیلتر بالا نسبت به پایین بهتر عمل کردند و زمان واکنش کمتری داشتند.
    نتیجه گیری
    فیلتر بسامدی اطلاعات دیداری می تواند موجب جلب توجه بیشتر کودکان مبتلا به اتیسم شود و این موضوع می تواند در آموزش و مداخلات درمانی این کودکان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اتیسم، سوگیری توجه، فیلتر بسامدی
  • طیبه طهماسبی*، وحید نجاتی، محمد قاسمی برومند، سید مهدی طباطبایی صفحه 32
    مقدمه
    تاکنون نظریات گوناگونی پیرامون علل ایجاد کننده نارساخوانی ارائه شده است که در میان آن ها اختلالات عملکردهای بینایی از اهمیت چشمگیری برخوردار است. بر همین اساس تمرینات توانبخشی متفاوتی برای برطرف کردن مشکلات بینایی مرتبط توصیه شده است. هدف ازاین مطالعه بررسی تاثیر برنامه توانبخشی عملکردهای بینایی پایه بر توانایی خواندن کودکان نارساخوان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 20 کودک نارساخوان 11-7 سال به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (10نفر) و شاهد (10نفر) قرار داده شدند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه تمرینات توانبخشی بینایی را که شامل تمرینات تقویتی سهولت تطابقی و همچنین نرم افزار برنامه توانبخشی شناختی نجاتی (تمرینات تقویتی کارکردهای بینایی پایه) بود، انجام دادند اما گروه شاهد هیچ گونه تمرینی را دریافت نکردند. عملکرد سهولت تطابق و توانایی خواندن در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله به ترتیب توسط آزمون سهولت تطابق و آزمون ارزیابی توانایی خواندن فارسی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که در گروه آزمایش پس از انجام مداخله، افزایش معناداری در نمرات صحت و درک خواندن و کاهش معناداری در نمره خطای خواندن ایجاد شدهاست (0005/0p≤). در صورتی که در گروه شاهد هیچ گونه بهبودی در موارد ذکر شده ایجاد نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت که برنامه توانبخشی عملکرد های بینایی پایه باعث بهبود در توانایی خواندن کودکان نارساخوان می شود. بنابراین در مواردی که نارساخوانی مرتبط با مشکلات دستگاه بینایی است، می توان از تمرینات تقویتی عملکردهای بینایی پایه به عنوان یک روش درمانی موثر بهره جست.
    کلیدواژگان: نارساخوانی، عملکردهای بینایی پایه، توانایی خواندن، توانبخشی شناختی
  • لاله جولاهی*، سید مهدی طباطبایی، خسرو خادمی کلانتری صفحه 42
    مقدمه و اهداف
    شناخت نیازهای اطلاعاتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و برآورده کردن این نیازها در تولید علم و ارتقای دانش تاثیر گذار است. هدف بررسی نیازهای اطلاعاتی جامعه مورد مطالعه در دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1390می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که ابزار گردآوری پرسشنامه خودساخته شامل 56 سوال که پرسشهای آن توسط صاحبنظرانی در علوم کتابداری و آمار زیستی ارزیابی و اعتبار آن مورد تایید قرار گرفت پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ بیش از 85% محاسبه شد، جامعه آماری شامل 93 نفر و داده ها توسط نرم افزار18 spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که(6/91%) افراد جامعه، اینترنت را به عنوان انتخاب اول و در تامین نیاز اطلاعاتی7(/50%) رجوع به کتابخانه دانشکد را بر گزیده اند. دراستفاده ازسایتهای اینترنتی به عنوان یک منبع اطلاعاتی، (9/86%)از پاسخگویان، موتور جستجوی گوگل را به عنوان انتخاب اول و حدود(13%) انتخابهای بعدی آنها بوده است، اولویت استفاده از منابع به ترتیب کتابهای چاپی(3/73%)، Science Direct (2/59%)، Pubmed (1/53%) بوده است، مهمترین مانع دسترسی به منابع علمی (3/81%) سرعت کم شبکه از نظر پاسخگویان بوده است.. نیاز به آموزش در بین جامعه آماری زن و مرد با مقدار(236/0 p=) تفاوت معنی داری دیده نشد. بین اساتید و داشجویان تحصیلات تکمیلی از نظر مفید بودن کنفرانسها با مقدار (856/0 p=) تفاوت معنی داری حاصل نشد.
    نتیجه گیری
    پاسخگویان از اینترنت به عنوان منبع اصلی برای به دست آوردن اطلاعا.استفاده میکنند. جامعه پژوهش مهمترین منابع مورد استفاده را به ترتیب منابع چاپی، جستجو در گوگل، سایتهای علمی Sciencedirect و pubmed به کار میگیرند. پاسخ دهندگان مشکل عمده را سرعت کم اینترنت در بدست آوری اطلاعات اظهار داشته اند.
    کلیدواژگان: نیازهای اطلاعاتی، اعضای هیئت علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی
  • نوید میرزاخانی*، طلیعه شیخ فندرسکی، مهدی طباطبایی، سید کامران سلطانی عربشاهی صفحه 51
    مقدمه و اهداف
    ارتباط، به عنوان مهمترین ویژگی لازم برای افراد شاغل در مراقبت های بهداشتی اولیه توصیف شده است. مهارتهای ارتباطی یکی از اجزای اصلی صلاحیتهای بالینی به شمار میرود که برای تبعیت بیمار از اقدامات درمانی کمک کننده میباشد. هدف از این پژوهش تعیین وضعیت مهارت های ارتباطی پایه دانشجویان کارشناسی ترم 6 و 8 دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 91-1390 تا بتوان از آن برای تدوین برنامه های درسی استفاده کرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از پرسشنامه مهارت های ارتباطی درمانگر و بیمار استفاده شد که توسط متد کالگری-کمبریج بیان می شود و در این تحقیق متناسب با زبان و فرهنگ فارسی تغییر داده شده بود و اساتید دو گروه فیزیوتراپی و کاردرمانی بعد از بررسی دانشجویان حین کار بالینی به آن پاسخ دادند. جامعه آماری این پژوهش 89 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشکده توانبخشی شهید بهشتی ترم 6-8 هستند که از این تعداد تعداد 53 نفر از دانشجویان کارشناسی کاردرمانی و 36 نفر از دانشجویان کارشناسی فیزیوتراپی بودند.
    بحث: نتایج نشان می دهد که اکثریت دانشجویان نمره متوسط را در مهارت های ارتباطی درمانگر- بیمار کسب می کنند اما دانشجویان فیزیوتراپی بهتر از دانشجویان کاردرمانی در این مهارت ها ارزیابی شده اند.
    نتیجه گیری
    نیاز به آموزش مهارت های ارتباطی و برقراری ارتباط صحیح بالینی گرچه در هر دو رشته وجود دارد ولی با توجه به نمرات کسب شده و نیاز بیشتر دانشجویان کاردرمانی و تاثیر آن بر نتایج درمانی آنها، آموزش به این گروه از دانشجویان در اولویت قرار گرفته و قویآ پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت های ارتباطی، دانشجویان، توانبخشی
  • مقالات مروری
  • احمد رضا ناظری*، فرزانه ضمیری، مریم دلفی صفحه 58
    مقدمه و اهداف
    سالمندی واقعیتی است که توجه به آن از ضروری ترین اولویت های نظام سلامت هر کشوری می باشد. از آنجا که امروزه با افزایش امید به زندگی، دوران سالمندی طولانیتر گردیده است باید به نیازهای ارتباطی سالمندان توجه ویژه ای مبذول داشت. سالمندی تاثیرات عملکردی محسوسی بر فرآیندهای پردازشی در حوزه ی شنوایی و البته گفتار می گذارد که تقلیل توانایی درک گفتار بویژه در محیط شلوغ، بارز ترین جلوه ی آن محسوب می گردد.این مطالعه ی مروری کوشیده است که بر اساس آخرین پژوهش های بالینی در منابع گوناگون اشکال مختلف اختلال پردازش شنوایی را معرفی نموده و علایم و نشانه های بالینی آنها را نیز مطرح سازد.
    مواد و روش ها
    با جستجو در مقالاتی که از سال 2000 میلادی تاکنون در زمینه ی اختلالات پردازش شنوایی و گفتار در سالمندان منتشر گردیده اند 42 مقاله ی مرتبط از بانک های اطلاعاتی google scholar-proquest-pubmed-sciencedirect انتخاب گردیدند.11 مقاله بر گزیده شدند که 2 مقاله مروری و 9 مقاله تجربی بودند.انواع اختلالات پردازشی شنوایی سالمندان با استناد به این مقالات و 3 کتاب مرتبط مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    اختلال پردازش شنوایی در سالمندان به شکل اختلال در درک گفتار بویژه در محیط شلوغ بروز میابد. در تبیین چگونگی رویداد آن به سه عامل آسیب شنوایی محیطی،کاهش توانایی های شناختی و اختلال خالص پردازش شنوایی اشاره میشود. اگر چه این هر سه عامل به شدت در هم تنیده اند اما امکان مطالعه ی اختلال پردازش شنوایی که به صورت اختصاصی در اثر سالمندی ایجاد می شود تا حدودی فراهم است.نقص در پردازش زمان و آسیب در پردازش فضایی دو عامل اساسی اختلال پردازش در سیستم عصبی مرکزی شنوایی محسوب می شوند.
    نتیجه گیری
    اختلال پردازش زمان و آسیب در پردازش فضایی دو پدیده ایی هستند که در فرایند سالمندی در سیستم پردازش مرکزی شنوایی بوجود می آیند. این دو پدیده تا حدی مستقل از آسیب شنوایی و کاهش توانایی های شناختی هستند. با شناخت وجوه متفاوت این دو پدیده امکان توانبخشی امکان توانبخشی اختلالات مربوط به آنها بر اساس توانایی ساخت پذیری در سیستم عصبی مرکزی فراهم است.
    کلیدواژگان: پردازش شنوایی، سالمندی، شنوایی دو گوشی، پردازش زمانی، شنوایی دایکوتیک، شناخت
|
  • Ehsan Shiralivand*, Mohammad Ghasemi, Broumand, Mahmoud Jabbavand, Behrouz, Mohammad Aghazadeh Amiri, Seyyed Mahdi Tabatabaie Page 1
    Background And Aim
    To determine the validity in central corneal thickness (CCT) peripheral corneal thickness (PCT) measured by Scheimpflug imaging (Pentacam, Oculus) and scanning-slit topography (ORBSCAN II, Bausch & Lomb) with that by gold standard method of ultrasound (US) in Hyperopic eyes after LASEK surgery.
    Materials And Methods
    the present study which was based on descriptive and analytic census that carried out in hyperopic patients who undergone LASEK eye surgery in Farabi eye hospital in 2012 and collection of samples lasted for 9 months. The subjects were inspect by ultrasound (US), Scheimpflug imaging (Pentacam, Oculus) and scanning-slit topography (ORBSCAN II, Bausch & Lomb). statistical analysis of collected data was performed using SPSS software version 18 and T-2test method.
    Results
    CT and PCT were evaluated in 28 eyes. CCT measured by Orbscan II had good correlation with those measured by ultrasound pachymetry(r=0.083 and p<0.05) also Orbscan II had good correlation in CCT measurement with Pentacam HR (p<0.05 and r=0.072).PCT measured by Pentacam HR had good correlation with those ultrasound pachymetry readings and there is no considerable discrepancy between two method. Orbscan II had good correlation in superior, inferior and temporal corneal thickness but there was considerable discrepancy in nasal corneal thickness measured by Orbscan II with those of ultrasound pachymetry (sig=0.01, t=-2.74, p<0.05).
    Conclusion
    Pentacam HR and ORBSCAN II showed good correlation with US in CCT measurement but in PCT measurement Pentacam HR had better correlation comparing with ORBSCAN II for hyperopic patient after LASEK refractive surgery
    Keywords: hyperopia, Pentacam HR, ORBSCAN, LASEK, Ultrasound
  • Seyed Hassan Eftekhar Vaghefi, Leila Elyasi *, Hakimeh Akbari, Alireza Rashidzade, Azita Zeiai, Shahrzad Eftekhar Vaghefi Page 8
    Background And Aim
    In order to make a dimensional proportion between human and his equipment or environment, anthropometric data bank is essential. Anthropometry has an important role in industrial management and ergonomic design. This information is needed to be collected regularly in every society. The purpose of survey study was to determine the ratio clavicle to height and sex in adults, between ages 20-30 in Kerman.
    Materials And Methods
    In this descriptive and analytical study. Cluster sampling method was used to select the subjects. Participants were 800 Iranian people in Kerman: males (n=400) and females (n=400) who were randomly selected. We measured these parameters: the length of right and left Clavicle, shoulder width, length of right and left Upper extremity, height, weight. For anthropometric measurement metallic and plastic tape, goniometer, caliper and actually weighing scales were used.
    Results
    These result were showed, there is a meaningful relationship between the length of clavicle and height. According to our result, left Clavicle is longer than the right one in both men and women. Both right and left Clavicle are longer in men than women. (P<0.05)
    Conclusion
    The usage of anthropometric data in designing a product can reduce human errors and improve public health and qualification of products and efficient use of workplaces. Also used as a single bone, such as clavicle can be gender, age or the relationship between bone length and body weight were discovered. Also can be have a great use in forensics, biomedical engineering, ergonomics and the surgery.
    Keywords: Anthropometry, clavicle, body dimension
  • Hamidreza Sabouri*, Ali, Asghar Jamehbozorgi, Amir, Hossein Kahlaei, Seyyed, Mehdi Tabatabaee Page 15
    Background And Aim
    Independency in daily living of total hip arthroplasty patients after discharge from hospital affected by factors like pain, fear of falling, hip muscle weakness, mental issues and independency to others. Although this factors have specific treatments but still their bad effects have been seen. In this study adaptive device utilization with the goal of reduce negative factors effects on patient independency had investigated.
    Materials And Methods
    In this quasi experimental study control and experimental groups (each consist of 10 male and 10 female patient) in range of 60 to 80 years were participated. Experimental group received adaptive devices before surgery plus routine physiotherapy sessions. first assessment of life independency done before surgery and the second done 6weeks after surgery using Bartel Index and then the results compared with other.
    Results
    The finding of this study revealed not meaningful differences between pretest scores average of two groups (P = 0.9), meaningful difference between post test scores average (P = 0.000) and meaningful difference between two group changes (P = 0.000)
    Conclusion
    Patients who utilize adaptive devices arrive upper level of independency in daily living that attributed to easier sit to stand from chair, pain relief, easier use of toilet seat, compensation of limited range of motion and muscle strength.
    Keywords: Adaptive devices, Independency of Daily living Activities (ADL)
  • Bahareh Barzegar, Vahid Nejati*, Hamid Reza Pour Etemad Page 23
    Background And Aim
    Visual information by a range of different frequencies transmitted and visual neurons are sensitive to different frequencies for processing this information. The present study was done for examine the difference of attention to filtered and non filtered images in children with autism and normal children.
    Materials And Methods
    In present cross sectional study, thirty children with autism and thirty normal children matched in age and sex compared in filtered stimuli of faces with dot probe task. Data was analysed with Repeated Measures ANOVA test and version 18 of spss.
    Results
    children with autism and normal children had significant difference in reaction time to filtered faces. Children with autism more attend to high frequency images than low frequency images in compare to normal children and they have lower reaction time than normal children.
    Conclusion
    Frequency filter visual information can lead to more attention in children with autism, and it could be considered children's education and therapeutic interventions.
    Keywords: Autism, Frequency Filtering, Attention Bias
  • Tayebe Tahmasbi*, Vahid Nejati, Mohammad Ghssemi Broumand, Seyed Mehdi Tabatabaee Page 32
    Background And Aim
    Many theories have discussed the etiology of dyslexia in which defect in visual performance is the current one. Therefore different rehabilitation exercises are recommended for elimination related visual defect. The purpose of this study is to determine the effectiveness of visual basic functions on improving reading abilities among students with dyslexia.
    Materials And Methods
    In this study, A total of twenty dyslexic children, 7-11 years of age, were randomly allocated into an experimental group (n=10) and a control group (n=10). The experimental group performed training of visual rehabilitation through 10 sessions that consisted of accommodation facility (AF) training as well as Nejati cognitive rehabilitation program software (basic visual functions training). Control group, however, did not receive any treatment. AF and reading ability were assessed respectively by AF test and Assessment of Persian Reading Ability Test in 2 groups before and after intervention.
    Results
    Research findings indicate that after visual rehabilitation intervention, reading accuracy and comprehension scores improved in experimental group, as well as reading error score was reduced in this group (p≤0.0005). Whereas, there was not any improvement in control group.
    Conclusion
    According to the results, it seems that basic visual functions rehabilitation would improve reading ability in dyslexic children.
    Keywords: Dyslexia, Basic visual functions, Reading ability, Cognitive rehabilitation
  • Laleh Joulahi*, Seyyed, Mehdi Tabatabei, Khosro Khademi, Kalantari Page 42
    Background And Aim
    Understanding the information needs of Faculty members and graduate studentshas an impact at raise and promoting knowledge If needs to be resolved. The peresent research aimed to determine the information needs of Faculty members and post-graduate students at Rehabilitation Faculty of Shahid Beheshti of Medical University.
    Materials And Method
    The methodology was descriptive-sectional survay using a questionnaire includes 56 question that the evaluation and validation. It has been approved by pundits inlibrary scienceand Biostatistics. Reliability of which was measured 0.85 based on Chronbach’s alpha.The populationconsisted of 93 persons data were analyzed by 18 spsssoftware.
    Results
    Finding show that (91.6%) of the population chosed Internet as a first. (50.7%) of them goto the faculty libraryto provide information needs. Rate of using the Google was (86/9%) as the first and Other Options about (13%).The first priority was touseprint resources (73/3%), Science Direct (59/2%) and Pubmed was (53/1%). the most important hindrance in access to source was Low-speed internet (81.3%). Thetarget populationIn terms of gender. There was nosignificant difference intheneed for training (p= 0.236).Between Faculty members and post-graduate students was no significant in terms of useful conferences (p=0.856).
    Conclusion
    Internetis the main source used to gain information by respondents. Most sources were used print resources, search in google, sciencedirect and pubmed. Low-speed Internethas been a major problem respondents.
    Keywords: Information needs, Faculty members, Post graduate students, Rehabilitation Faculty, Medical University
  • Navid Mirzakhani*, Talieh Sheikh Fendreski, Mehdi Tabatabae, Kamran Soltani, Arabshahi Page 51
    Background And Aim
    Communication are described as a major feature for people working in primary health care these skill is a key component of the clinical competencies and is helpful for patient adherence. The purpose of this research was to assess communication skills of undergraduate student of shahid Beheshti University of Medical Sciences، Faculty of Rehabilitation in in the academic year 2011-2012
    Materials And Methods
    in this cross-sectional study a questionnaire were used that was written base on the method of Calgary - Cambridge and had modified for Persian culture and language. Physiotherapy and occupational therapy professors answered this questionnaire base on their observation and evaluation of their student while communication with their patients. The population of this study was 89 undergraduate students from Shahid Beheshti University of Medical Sciences، Faculty of Rehabilitation in the academic year 2011-2012 that was in 6-8 semesters. 53 students were studying occupational therapy and 36 students were studying physiotherapy.
    Results
    The results show that most of the students were gained average score in the communication skills questionnaire and there was no significant difference between physiotherapy student and occupational therapy students.
    Conclusion
    Considering the obtained results, it can be said that communication skills of rehabilitation students is deficient and considering the importance of such skills, necessity of their education in clinical settings before contacting real clients is revealed.
    Keywords: communication skill training, rehabilitation student
  • Ahmad, Reza Nazeri*, Younes Lotfi, Abdollah Moosavi, Farzaneh Zamiri, Maryam Delfi Page 58
    Background And Aim
    Aging is one of the most essential priorities of health system in all countries. With respect to increased life expectancy in recent years, we must serve special focus on their needs. Aging has apparent functional effects on speech and hearing processing, the most robust of them is decreased speech discrimination ability, especially at diffuse fields. This study has tried to introduce the different kinds of auditory processing disorders according to recent clinical researches.
    Material and Methods
    Auditory processing deficit at elderly is representated as speech discrimination problem especially at noisy environments. 3 related factors are: peripheral hearing loss, cognitive declines and pure auditory processing disorders. Although these factors are intertwined but it is possible to study pure auditory processing deficits at elderly. Time processing & spatial processing deficits are two main causes.
    Results
    Hydrogen molecule as an antioxidant potentially has numerous benefits including rapid diffusion into tissues and cells. Also it is mild enough neither to disturb metabolic redox reactions nor to affect reactive oxygen species that function in cell signaling and the action mechanism of hydrogen molecule is performed via decrease of the enzymes involved in apoptosis and inflammation.
    Keywords: Auditory Processing, Aging, Binaural Hearing, Temporal Resolution, Dichotic Hearing, Cognition