فهرست مطالب

فصلنامه طب توانبخشی
سال هشتم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 25
|
  • حمزه بهارلویی، زهره شفیع زادگان*، امید خشاوی، نیلوفر فرشته نژاد، زهرا گرم آبی صفحات 1-11
    مقدمه و اهداف حفظ تعادل و ثبات پوسچرال فرآیندی پیچیده و حاصل تعامل سیستم های مختلف می باشد. کینزیوتیپینگ و کشش عضلانی از تکنیک های درمانی مورداستفاده در فیزیوتراپی است که در پیشرفت تعادل موثر هستند. با توجه به تعداد اندک پژوهش های بررسی کننده تاثیر این دو مداخله درمانی بر روی تعادل و عدم مقایسه آنها با یکدیگر، هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه اثر این روش های درمانی بر تعادل جوانان می باشد. موادو روش ها در کارآزمایی بالینی تصادفی یک سویه کور حاضر،40 داوطلب جوان خانم و آقا انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کینزیوتیپ و کشش درمانی قرار گرفتند. تیپ مورداستفاده به شکل Y و با کشش 25 درصد به صورت مهاری بر روی عضله گاستروکنمیوس چسبانده شد. در گروه کشش نیز این عضله به مدت 60 ثانیه و با 4 مرتبه تکرار تحت کشش قرار گرفت. تعادل استاتیک (سرعت و میزان جابه جایی  مرکز فشار بدن) افراد با استفاده از صفحه نیرو قبل و بعد از مداخله مورد بررسی قرارگرفت. با توجه به توزیع غیرنرمال داده ها بر اساس آزمون شاپیرو-ویلک، برای مقایسه بین گروهی متغیرهای مورد بررسی از آزمون آماری مان ویتنی و برای مقایسه درون گروهی، از آزمون ویلکاکسون استفاده گردید. یافته ها بر اساس آزمون ویلکاکسون روند کاهش سرعت و میزان جابه جایی  مرکز فشار قبل و بعد از انجام مداخله در دو گروه مشاهده شد، ولی تغییرات معنادار نشد (05/0(P˃. در مقایسه بین دو گروه بر اساس آزمون مان ویتنی، هیچ تفاوت معنا داری در متغیرهای مورد بررسی (میزان و سرعت جابه جایی قدامی-خلفی مرکز فشار بدن: 3/0=P و میزان و سرعت جابه جایی داخلی-خارجی مرکز فشار بدن: 1/0=P) در قبل و بعد از مداخله مشاهده نگردید. نتیجه گیری بر اساس یافته های مطالعه حاضر به نظر می رسد که هیچ یک از مداخلات کینزیوتیپینگ و کشش عضله گاستروکنمیوس اثر فوری بر روی تعادل افراد جوان سالم ندارد.
    کلیدواژگان: تعادل پوسچرال، کینزیوتیپینگ، کشش عضلانی، گاستروکنمیوس
  • فریده باباخانی*، رحمان شیخ حسینی، هومن مینونژاد، منیره موسوی صفحات 12-21
    مقدمه و اهداف
    امروزه پرونیشن و سوپینیشن بیش از حد مچ پا می تواند عملکرد بیومکانیکی و عصبی-عضلانی اندام تحتانی را تغییر دهد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات چهارسررانی و همسترینگ حین پرش-فرود تک پا در افراد دارای کف پای صاف، گود و طبیعی می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مقطعی حاضر، 30 زن با کف پای سالم، کف پای گود و دارای کف پای صاف در محدوده سنی 20-30 سال انتخاب شدند. میزان قوس کف پا توسط شاخص افتادگی استخوان ناوی اندازه گیری شد و سپس میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات مورد نظر با استفاده از سیستم الکترومیوگرافی سطحی 16 کاناله ساخت شرکت بایامد حین پرش-فرود تک پا، سنجیده شد. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها استفاده شد. سطح معناداری 95 درصد(05/0=α) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد میزان فعالیت فیدفورواردی عضلات وستوس لترالیس (018/0=p)، رکتوس فموریس (026/0=p) بین دو گروه کف پای صاف و گود و نیز میزان فعالیت فیدبکی عضلات رکتوس فموریس (018/0=p)، بایسپس فموریس (046/0=p) و سمی تندینوس (048/0=p) بین دو گروه کف پای سالم و گود و بایسپس فموریس (048/0=p) و سمی تندینوس (02/0=p) بین دو گروه کف پای صاف و گود دارای اختلاف معناداری بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ناهنجاری کف پای گود و صاف ممکن است با تغییر الگوی فعالیت عضلات ثبات دهنده زانو همراه باشد و ممکن است احتمال آسیب دیدگی زانو را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، پرونیشن، سوپینیشن، اندام تحتانی
  • سهیلا یزدانی*، حمید آزاده، محمد تقی کریمی صفحات 22-30
    مقدمه و اهداف
    امروزه استئوآرتریت یکی از شایع ترین علل ناتوانی در افراد مسن می باشد. بیماران مبتلا به استئوآرتریت سمت داخلی زانو اغلب بی ثباتی زانو، احساس چین خوردگی و خالی شدن زانو هنگام راه رفتن را تجربه می کنند که منجر به افزایش فعالیت عضلات می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر ارتز جدید زانو بر فعالیت عضلات اندام تحتانی، در حین راه رفتن در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 10 نفر از بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو با میانگین سنی (6/5±1/56 سال) در مطالعه حاضر شرکت کردند. شرکت کنندگان 7 مرتبه با ارتز و 7 مرتبه بدون ارتز با سرعت دلخواه راه رفتند. فعالیت عضلات اندام تحتانی با استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی سطحی ثبت گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری تی-زوجی با سطح معناداری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف استانداردشدت درد (05/0=(P و فعالیت عضلات در وضعیت راه رفتن با ارتز نسبت به وضعیت بدون ارتز به صورت معناداری کاهش یافت. اگرچه مدت زمان اجرای تست حرکت عملکردی (88/0=(P و سرعت راه رفتن (34/0=(P با ارتز و بدون ارتز تفاوت معناداری نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ارتز جدید زانو در نتیجه ایجاد ثبات مکانیکی در زانو، شدت درد و میزان فعالیت عضلات را در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، ارتز زانو، آنالیز راه رفتن، الکترومایوگرافی سطحی
  • آناهیتا بلندیان*، امیر لطافت کار، بیژن فروغ، سید صدرالدین شجاع الدین، پانته آبلندیان صفحات 31-38
    مقدمه و اهداف
    اختلالات اسکلتی- عضلانی و درد گردن بین دندان پزشکان بسیار شایع می باشد. هدف از مطالعه حاضر تاثیر تمرینات حس عمقی بر درد گردن و ناتوانی گردن دندان پزشکان زن با درد گردن مزمن غیراختصاصی می باشد.
    مواد و روش ها
    بر اساس پرسش نامه ای که بین دندان پزشکان توزیع شد، 24 نفر از دندان پزشکان که بر اساس سن و جنس همگن بودند و در سه ماه گذشته درد گردن داشتند، انتخاب شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول تمرینات حس عمقی دریافت کردند و گروه دوم هیچ مداخله ای دریافت نکردند. اندازه گیری درد گردن و ناتوانی گردن در ابتدا و پس از شش هفته مداخله صورت گرفت. آزمون های آماری کولموگروف-اسمیرنف و ویلکاکسون برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده شد (05/0≥α).
    یافته ها
    نتایج تحقیق بیانگر کاهش معنادار درد گردن (0/006=P) و ناتوانی (0/008=P) بعد از شش هفته تمرینات حس عمقی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد مداخله تمرینات حس عمقی در کاهش درد و ناتوانی گردن در دندان پزشکان دارای گردن درد مزمن موفق بوده است. با توجه به اندازه اثر بالای گزارش شده برای تمرینات حس عمقی، پیشنهاد می شود که این برنامه تمرینی برای اصلاح گردن درد مزمن و عدم تعادل عضلانی مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: تمرین حس عمقی، گردن درد، عضلات سطحی گردن، دندان پزشکان عمومی
  • زهرا شرفی، علی محمدزاده*، مرضیه شریفیان البرزی، سید مهدی طباطبایی صفحات 39-46
    مقدمه و اهداف
    توانایی برقراری ارتباط موثر کلامی با دیگران دارای اهمیت بوده و در حفظ کیفیت زندگی تاثیر دارد. اختلال درک گفتار در حضور نویز یکی از شکایات رایج افراد در تمامی سنین می باشد. توانایی پردازش شنیداری مرکزی و قابلیت های شناختی در بازشناسی گفتار در نویز موثر هستند. مطالعات موجود نشان می دهد که جنسیت و سطح تحصیلات بر مهارت های شناختی و پردازشی تاثیرگذار است. از این رو مطالعه حاضر به بررسی تاثیر جنسیت و سطح تحصیلات بر یکی از جنبه های شناخت یعنی توانایی بازشناسی همخوان های انفجاری و سایشی فارسی در حضور نویز همهمه پرداخت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مشاهده ای و به روش مقطعی بر روی 60 فرد بالغ با شنوایی هنجار (31 فرد دارای سطح تحصیلات دیپلم، 21 فرد دارای سطح تحصیلات لیسانس و 8 فرد دارای سطح تحصیلات بالاتر از لیسانس) در محدوده سنی 30 تا 49 سال (شامل 31 مرد و 29 زن)،  از بین نمونه های در دسترس انجام شد. پس از انجام ارزیابی های شنوایی و گفتاری، بازشناسی همخوان های انفجاری و سایشی در قالب هجاهای همخوان-واکه-همخوان و در حضور نویز همهمه در نسبت های سیگنال به نویز صفر، 5-، 10- به تفکیک جنسیت و سطح تحصیلات مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    با افزایش میزان نویز میانگین امتیاز بازشناسی همخوان های انفجاری و سایشی در زنان و مردان و افراد دارای سطح تحصیلات متفاوت کاهش یافت که از لحاظ آماری معنا دار بود (001/0=P).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که جنسیت و سطح تحصیلات تاثیری بر توانایی بازشناسی گفتار در حضور نویز همهمه ندارند، لیکن افزایش نویز سبب کاهش امتیاز بازشناسی همخوان های انفجاری و سایشی در حضور نویز همهمه گردید.
    کلیدواژگان: سن، همخوان سایشی، بازشناسی گفتار، نویز همهمه
  • مهدی قیطاسی*، محمدحسین علی زاده، رضا رجبی، اسماعیل ابراهیمی تکام جانی صفحات 47-60
    مقدمه و اهداف
    اسکولیوزیس بدشکلی سه بعدی ستون فقرات است که علاوه بر انحنای جانبی با چرخش جسم مهره ای حول محور عمودی بدن همراه می باشد. هدف از تحقیق حاضر مقایسه سه شیوه تمرینات اصلاحی متداول (تمرینات کششی-تقویتی)، خوداصلاحی و ترکیبی (تمرینات متداول و خوداصلاحی) بر درجه انحنای جانبی ستون فقرات (درجه اسکولیوزیس) در افراد مبتلا به ناهنجاری اسکولیوزیس غیرساختاری بود.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر 53 فرد دارای اسکولیوزیس غیرساختاری (32 زن و 21 مرد) با میانگین سن 22/2±36/23 سال، قد 3/8±61/168 سانتی متر و وزن 55/8±65/62 کیلوگرم به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه تمرینات متداول (14 نفر)، خوداصلاحی (13 نفر)، ترکیبی (14 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. هر یک از آزمودنی ها در گروه های تمرین پروتکل تمرینات را به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و در هر جلسه به مدت 60 تا 75 دقیقه انجام دادند، در حالی که آزمودنی های گروه کنترل برنامه فعالیت های زندگی روزانه خود را ادامه دادند. میزان انحنای جانبی ستون فقرات (درجه اسکولیوزیس) قبل و پس از هشت هفته تمرینات اصلاحی با استفاده از روش فتوگرامتری و بر اساس سیستم مختصات با استفاده از نرم افزار کامپیوتری Corel Draw مدل11 اندازه گیری و داده های حاصل با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد. از مدل ترکیبی تحلیل واریانس اندازه های تکراری استفاده شد تا اثر تعاملی زمان در دو مرحله پیش از مداخله و پس از مداخله بر گروه های چهارگانه تمرین و کنترل مشخص گردد. در صورت معنادار بودن اثر تعاملی زمان بر گروه های تحقیق از آزمون های تعقیبی تی زوجی برای مقایسه درون گروهی (پیش آزمون و پس آزمون) و تحلیل واریانس یک طرفه برای مقایسه بین گروهی متغیرها در پس آزمون استفاده شد. سطح معناداری در این تحقیق در سطح 95% با آلفای 5% در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که هشت هفته تمرینات اصلاحی متداول، خوداصلاحی و ترکیبی میزان انحنای جانبی ستون فقرات در گروه های تمرین را به طور معنا داری کاهش می دهد (05/0>p). بر اساس یافته های حاضر بیش ترین اثربخشی در کاهش زاویه اسکولیوزیس به ترتیب مربوط به گروه تمرینات ترکیبی با اندازه اثر 08/5، گروه تمرینات متداول با اندازه اثر 06/4 و گروه تمرینات خوداصلاحی با اندازه اثر 24/3 بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر می توان بیان نمود که پروتکل تمرینات ترکیبی شامل تمرینات خوداصلاحی، کششی-تقویتی یک روش اثربخش در کاهش انحنای جانبی ستون فقرات (درجه اسکولیوزیس) در افراد مبتلا به ناهنجاری اسکولیوزیس غیرساختاری است.
    کلیدواژگان: اسکولیوزیس غیرساختاری، فتوگرامتری، تمرینات اصلاحی
  • الهام میرجمالی، هومن مینونژاد*، فواد صیدی، هادی صمدی صفحات 61-70
    مقدمه و اهداف ضعف عضلات ثبات دهنده مرکزی می تواند تاثیر منفی بر روی تعادل داشته باشد. از طرف دیگر ثبات ناحیه مرکزی به عنوان یک رابط با انتقال موثر نیروی تولیدشده در اندام تحتانی به اندام فوقانی از طریق تنه به اجرای بهتر ورزشی کمک می کند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر تمرینات ثبات مرکزی در سطح پایدار و ناپایدار بر تعادل در ورزشکاران زن بود. مواد و روش ها جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 30 نفر از ورزشکاران زن استان گیلان بودند که به صورت هدفمند وارد تحقیق شدند که به دو گروه 15 نفری (تمرینات در سطح پایدار و تمرینات در سطح ناپایدار که به مدت 6 هفته و سه جلسه در هفته انجام شد) تقسیم شدند. تعادل ایستا با استفاده از آزمون BESS و تعادل پویا با استفاده از آزمون تعادل وای ارزیابی شد. برای بررسی تفاوت تعادل در بین ورزشکاران دو گروه از آزمون آماری تحلیل کوواریانس و تی همبسته استفاده شد. یافته ها نتایج تحقیق حاضر نشان دهنده تاثیر معنادار هر دو پروتکل تمرینی بر تعادل ایستا و پویا بود (001/0=P). همچنین نتایج آزمون تحلیل کواریانس نشان داد که تمرینات در سطح ناپایدار تاثیر بیشتری نسبت به تمرینات در سطح پایدار بر تعادل ایستا و پویا داشت (05/0>P). نتیجه گیری نتایج تحقیق حاضر پیشنهاد می کند که با توجه به تفاوت بین دو نوع تمرین در اثرگذاری بر مولفه تعادل، علاوه بر اینکه هر دو نوع تمرینات ثبات دهنده ناحیه مرکزی بدن می تواند برای بهبود تعادل، به وسیله تقویت عضلاتی که با کنترل ستون فقرات و لگن مرتبط است، مفید باشد، مربیان و ورزشکاران از تمرینات ثبات مرکزی در سطح ناپایدار برای بهبود تعادل استفاده کنند.
    کلیدواژگان: ورزشکاران، تنه، ضعف عضلانی، زنان
  • پریسا رضایی*، علیرضا صالح پور، مهسا بکتاشیان صفحات 71-78
    مقدمه و اهداف
    خواندن یکی از پایه های اصلی در زندگی هر فرد است که تاثیر مستقیمی بر زندگی وی دارد. سندرم ولوکاردیوفاشیال(VCF) یک اختلال اتوزومال غالب است که با شکاف کام، نقایص قلبی، ظاهر چهره ای مشخص و ناتوانی های یادگیری مشخص می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی مهارت خواندن و زیرمجموعه های آن در دانش آموزان مبتلا به سندرم VCF پایه اول تا پنجم تحصیلی دبستان بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-مقطعی بود. تعداد نمونه های در دسترس 6 نفر بودند (در محدوده سنی 10-6 سال) که بر اساس معیارهای ورود به مطالعه از بین مراجعین کلینیک شکاف کام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که مبتلا به سندرمVCF  بودند، انتخاب شدند. سپس آزمون خواندن و نارساخوانی نما برای هر نمونه اجرا شد. نمره کودک در خرده آزمون های آزمون نما به دست آمد. از مجموع نمرات کودک در خرده آزمون ها، نمره کلی خواندن محاسبه شد و به صورت توصیفی نمره کل خواندن و نمرات هر یک از خرده آزمون ها در نمونه های مورد بررسی تعیین شد.
    یافته ها
    نمره کلی خواندن برای دانش آموز پایه اول 225، دانش آموزان پایه دوم 257 و 277، پایه سوم 330، پایه چهارم 229 و پایه پنجم 314 بود.
    نتیجه گیری
    این کودکان در خرده آزمون های زنجیره کلمات، قافیه، درک کلمات، نشانه حرف و نشانه مقوله نمرات پایین تری را نسبت به نمره مربوط به هر یک از این زیرآزمون ها بر اساس دستورالعمل آزمون کسب نمودند. گرچه بر اساس تعداد نمونه محدود پژوهش حاضر نمی توان در مورد نقاط ضعف این کودکان نظر داد، اما می توان توجه والدین و معلمان این کودکان را به تشخیص زودهنگام مشکلات خواندن و ارائه تکالیف خاص در زمینه خواندن جلب نمود.
    کلیدواژگان: شکاف کام، خواندن، یادگیری، سندرم ولوکاردیوفاشیال
  • امید رجاییان*، مهدی خالقی، علی عباسی، فرشته افتخاری صفحات 79-86
    مقدمه و اهداف
    امروزه دانستن تغییرات زوایای مفاصل اندام تحتانی در حین فرود، بینش خوبی برای پیش گیری از بروز آسیب های زانو در افراد دارای کف پای صاف خواهد داد؛ لذا هدف تحقیق حاضر، مقایسه زوایای مفاصل اندام تحتانی به عنوان ریسک فاکتور آسیب ACL هنگام حرکت فرود تک پا در ورزشکاران دارای کف پای صاف و نرمال بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش حاضر 10 مرد جوان ورزشکار دارای کف پای صاف و 10 مرد جوان ورزشکار دارای قوس پای طبیعی در این تحقیق شرکت کردند. میزان قوس کف پا از طریق آزمون افتادگی استخوان ناوی اندازه گیری شد. میزان افتادگی بین 5 تا 9 میلی متر در گروه پای معمولی و بیشتر از 10 میلی متر در گروه کف پای صاف قرار گرفتند. داده های کینماتیکی و کینتیکی با استفاده از دوربین های ثبت حرکتی و صفحه نیرو ثبت گردید. پردازش داده ها با استفاده از نرم افزار متلب انجام گردید و پارامترهای زوایای مفاصل اندام تحتانی در اوج فلکشن زانو در سه صفحه حرکتی از طریق آزمون آماری مانوا و در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تفاوت معناداری بین دو گروه در اندازه زاویه والگوس مفصل زانو (045/0=p) و مفصل ران (037/0=p) در صفحه فرونتال مشاهده گردید. در صفحات دیگر و مفاصل دیگر تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تغییر در وضعیت طبیعی قوس پا و در نتیجه راستای بدن، زوایای مفاصل اندام تحتانی را در طی فعالیت های روزانه و ورزشی تحت تاثیر قرار می دهد که متعاقبا می تواند الگوی آسیب را تغییر دهد. نتایج تحقیق حاضر می تواند در برنامه ریزی موفق تر اقدامات توانبخشی و حرکتی افراد مبتلا به کف پای صاف موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: زوایای مفاصل اندام تحتانی، کف پای صاف، فرود تک پا
  • نگار شیرزاد عراقی، عالیه کردزعفران لو کامبوزیا*، حیات عامری، فردوس آقا گل زاده صفحات 87-94
    مقدمه و اهداف آگاهی واج شناختی به دانش فرد از واحدهای سازنده زبان اطلاق می گردد که در یادگیری خواندن در زبان های الفبایی حائز اهمیت است. خواندن یکی از سطوح عالی زبان است که در طی آن فرد نماد زبان گفتاری که در قالب زبان نوشتاری آمده است را رمز گشایی می کند. با توجه به اهمیت خواندن، پژوهش حاضر همبستگی میان آگاهی واج شناختی و زیرآزمون های آن را با سرعت و دقت خواندن در کودکان دچار اختلال پردازش شنیداری مورد بررسی قرار می دهد تا بتواند گامی در جهت آگاهی بخشی در راستای افزایش دانش زبان شناختی آنها توسط انجام راهبردهای توانبخشی بهنگام بردارد. مواد و روش ها آزمون آگاهی واج شناختی شامل 180 تصویر و در سه سطح واج، هجا و واحدهای درون هجایی و نیز آزمون های سرعت و دقت خواندن متن بر روی 15 کودک مقطع دوم تا چهارم ابتدایی دچار اختلال پردازش شنیداری انجام پذیرفت و همبستگی میان متغیرهای آگاهی واج شناختی و زیرآزمون های آن با سرعت و دقت خواندن توسط آزمون همبستگی پیرسون تعیین گردید. یافته ها وجود همبستگی میان آزمون کلی آگاهی واج شناختی با مهارت های سرعت و دقت خواندن تایید شد و از میان زیرآزمون های آگاهی واج شناختی شامل آگاهی هجایی، آگاهی درون هجایی و آگاهی واجی، تنها وجود همبستگی میان زیرآزمون آگاهی واجی با متغیرهای سرعت و دقت خواندن مشاهده گردید. نتیجه گیری در کودکان دچار اختلال پردازش شنیداری به دلیل وجود تاخیر و مشکل در کسب مهارت های پردازش واجی، درک صحیح آواهای گفتاری و مشخصه های تمایزدهنده آنها نیز با مشکل مواجه می گردد که می تواند در کسب آگاهی واج شناختی آنان تاثیرگذار باشد، به تبعیت از آن مهارت های وابسته همانند خواندن نیز دچار ضعف می گردد؛ لذا در کنار تقویت مهارت های پردازشی شنوایی، توجه به مهارت های واج شناختی کودکان دچار اختلال پردازش شنیداری نیز حائز اهمیت است تا به تبع آن مهارت خواندن این کودکان نیز تقویت و بهبود یابد.
    کلیدواژگان: آگاهی واج شناختی، سرعت خواندن، دقت خواندن، اختلال پردازش شنیداری
  • مجید مظفری زاده*، فاطمه حیدری، محمد خبیری صفحات 95-108
    مقدمه و اهداف
    ذهن آگاهی را به عنوان آگاهی غیرقضاوتی و لحظه به لحظه از تجربه حال حاضر تعریف کرده اند. ذهن آگاهی از راهبردهای ارتقاء عملکرد ورزشی است که از طریق بهبود تمرکز مفید واقع می گردد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر یک دوره برنامه آموزشی ذهن آگاهی و پذیرش بر کاهش اضطراب آسیب ورزشی و بهبود عملکرد ورزشی فوتبالیست ها بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را تیم های بزرگ سالان لیگ دسته دوم تهران به تعداد 26 تیم تشکیل دادند. نمونه آماری شامل دو تیم با دامنه سنی 5/24 سال بود که به صورت تصادفی برای پژوهش انتخاب شدند. برای اندازه گیری داده ها از پرسش نامه های جمعیت شناختی، پرسش نامه ذهن آگاهی برای ورزش، پرسش نامه اضطراب آسیب ورزشی و پرسش نامه ارزشیابی عملکرد بازیکنان استفاده شد. مداخله به صورت 7 جلسه با فواصل زمانی یک هفته اعمال شد.
    یافته ها
    نمره اضطراب آسیب ورزشی در گروه آزمایش در مرحله پیش آزمون 97/2 و در مرحله پس آزمون 57/2 بود. همچنین نمره پیش آزمون عملکرد ورزشی فوتبالیست ها 62/4 و نمره پس آزمون 06/5 گردید. با توجه به نتایج تحلیل، نمرات پیش آزمون دارای اثر معناداری بر نمره اضطراب آسیب ورزشی و عملکرد ورزشی بود که با کنترل اثر نمرات پیش آزمون، دو گروه مورد مطالعه (آزمایش و کنترل) از نظر شاخص های اضطراب آسیب ورزشی و عملکرد ورزشی تفاوت معناداری با یکدیگر داشتند (05/0P<)؛ به طوری که اضطراب آسیب ورزشی در گروه آزمایش به طور معنا داری کمتر از گروه کنترل و عملکرد ورزشی در گروه آزمایش بیشتر از گروه دیگر بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر تلویحات قابل توجهی در خصوص آموزش ذهن آگاهی در کاهش اضطراب آسیب ورزشی و افزایش عملکرد در فوتبالیست ها در بردارد. در نتیجه، مربیان و روان شناسان ورزشی می توانند تمرینات ذهن آگاهی را به عنوان روشی ساده و کم هزینه بر کاهش اضطراب آسیب ورزشی و بهبود عملکرد ورزشکاران اعمال نمایند.
    کلیدواژگان: اضطراب آسیب ورزشی، عملکرد ورزشی، ذهن آگاهی
  • محسن شهیدی، هومن مینونژاد*، رضا رجبی، فواد صیدی صفحات 109-118
    مقدمه و اهداف هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین منتخب در آب بر میزان خطای فرود در مردان فعال مستعد آسیب رباط صلیبی قدامی بود. مواد و روش ها در تحقیق حاضر 30 نفر از دانشجویان پسر رشته تربیت بدنی در معرض خطر آسیب ACL در دو گروه 15 نفره کنترل (با میانگین سنی 66/1±11/20 سال، قد 67/4±34/178 سانتی متر و وزن 69/7±68/66 کیلوگرم) و تجربی (با میانگین سنی 09/2±63/21 سال، قد 24/5±38/179 سانتی متر و وزن 75/6±01/69 کیلوگرم) قرار گرفتند. قبل و بعد از اجرای پروتکل تمرینی جهت ارزیابی عوامل خطرساز از آزمون های سیستم امتیازدهی خطای فرود (LESS) استفاده شد. سپس گروه تجربی به مدت هشت هفته تمرینات منتخب در آب را انجام دادند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون t زوجی جهت بررسی تفاوت درون گروهی و همچنین از آزمون تی مستقل جهت بررسی میزان تغییرات تفاوت های بین گروهی استفاده شد. یافته ها نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که تمرینات منتخب در آب به طور معناداری سبب تغییرات در خطای فرود مردان فعال مستعد آسیب رباط صلیبی قدامی شد (05/0≥P)، در حالی که هیچ گونه تغییر معناداری در گروه کنترل مشاهده نشد. نتیجه گیری نتایج نشان داد که تمرین در آب سبب بهبود میزان خطای فرود می گردد؛ لذا کاربرد تمرینات منتخب در آب در کنار سایر روش های تمرینی جهت بهبودی میزان خطای فرود و کاهش میزان آسیب در افراد مستعد آسیب رباط صلیبی قدامی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین در آب، رباط صلیبی قدامی، خطای فرود، مردان فعال
  • یوسف یاراحمدی*، ملیحه حدادنژاد، سید صدرالدین شجاع الدین صفحات 119-127
    مقدمه و اهداف
    فقدان کنترل حرکتی و کاهش دامنه حرکتی لومبار یکی از ریسک فاکتورهای مهم در ایجاد کمردرد است؛ از این رو تمرکز بر این عوامل تاثیر معناداری در بهبود کمردرد خواهد داشت. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر یک دوره تمرینات مقاومتی TRX بر ظرفیت عملکردی و دامنه فلکشن لومبار مردان میانسال مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی می باشد.
    مواد و روش ها
    برای اجرای تحقیق نیمه تجربی حاضر، 24 میانسال مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی به صورت هدفمند و در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (تعداد: 12 نفر، میانگین±انحراف استاندارد؛ سن 2/4±12/43 سال، وزن 11/6±3/74 کیلوگرم، قد 32/5±4/172 متر،) و کنترل (تعداد: 12 نفر، میانگین±انحراف استاندارد؛ سن 12/3±8/41 سال، وزن 22/4±93/77 کیلوگرم، قد 13/3±86/176 متر) تقسیم بندی شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته، (هر هفته سه جلسه)، تمرینات مقاومتی TRX را انجام دادند. به منظور ارزیابی ظرفیت عملکردی و دامنه فلکشن لومبار به ترتیب از تست مسافت 6 دقیقه راه رفتن و دستگاه آنالیز حرکتی استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری با سطح معناداری (05/0α≤) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که تمرینات مقاومتی TRX بر ظرفیت عملکردی و دامنه فلکشن لومبار مبتلایان به کمردرد مزمن غیراختصاصی در مقایسه با گروه کنترل تاثیر معناداری داشت (05/0α≤).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر تمرینات مقاومتی TRX به عنوان یک روش پیشنهادی و مکمل در درمان مبتلایان به کمردرد مزمن توصیه می شود. پیشنهاد می گردد مطالعات دیگری با استفاده از نمونه های بیشتر جهت تایید یافته های مطالعه حاضر انجام گیرد.
    کلیدواژگان: TRX، عملکرد، دامنه حرکتی، کمردرد
  • نسرین نازک، ملاحت اکبرفهیمی*، اکرم پرند صفحات 128-139
    مقدمه و اهداف
    کودکان با اختلال یادگیری خاص متحمل نقص/محدودیت در ظرفیت حافظه ی کاری می باشند. مداخلات موثرتر در این زمینه نیازمند برنامه ی آموزشی مورد تایید متخصصان می باشد . هدف از مطالعه حاضر طراحی برنامه ی آموزش حافظه ی کاری برای کودکان با اختلال یادگیری خاص و بررسی روایی محتوای آن می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر مراحل کار شامل: 1) انتخاب مدل حافظه ی کاری مناسب، 2) تهیه فعالیت های مرتبط با حافظه ی کاری از منابع مختلف، 3) طبقه بندی فعالیت ها، 4) تایید فعالیت ها توسط 13 نفر از متخصصان در زمینه اختلال یادگیری خاص، 5) بررسی روایی محتوایی برنامه ی آموزشی حافظه ی کاری و 6) درجه بندی فعالیت ها می باشد. روایی محتوایی با استفاده از CVR اندازه گیری شد.
    یافته ها
    برنامه ی آموزش حافظه ی کاری بر اساس مدل بدلی طراحی شده است. به طور کلی این برنامه شامل 14 فعالیت مربوط به حافظه ی کاری بینایی-فضایی و 13 فعالیت مربوط به حافظه ی کاری کلامی-شنیداری می باشد. هر طبقه بر اساس درجه ی سختی دارای 4 زیرمجموعه شامل "آسان تا سخت" (7 فعالیت)، "متوسط" (7 فعالیت)، "متوسط تا سخت" (7 فعالیت) و "سخت" (6 فعالیت) می باشد. تمامی فعالیت ها دارای CVR قابل قبول می باشند.
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش حافظه ی کاری می تواند توسط کاردرمانگران برای کودکان با اختلال یادگیری خاص استفاده شود. تاثیر این برنامه باید بررسی شود.
    کلیدواژگان: اختلال یادگیری خاص، حافظه ی کاری، روایی محتوایی
  • سید عباس فرجاد پزشک*، محمد شریعت زاده، محمد یوسفی، سپیده سمواتی شریف، محمد نوری صفحات 140-147
    مقدمه و اهداف هدف تحقیق حاضر مقایسه توزیع فشار کف پایی و نیروی عکس العمل عمودی زمین بین کفش هیدرودینامیک محقق ساخته و کفش ورزشی  EVAبود. مواد و روش ها در مطالعه نیمه تجربی حاضر 10 مرد سالم شرکت کردند. در این تحقیق کفشی مخصوص دارای مایع با ویسکوزیته معین در کف آن طراحی شد و مورد استفاده قرار گرفت که می توانست به دنبال گام برداری از طریق حرکت مایع بارهای اعمالی را کاهش دهد. به منظور مقایسه کفش ورزشی EVA به کار گرفته شده، نیروی عکس العمل عمودی زمین و توزیع فشار کف پایی با استفاده از سیستم توزیع نیروی پدار مورد اندازه گیری قرار گرفت. تحلیل داده های توزیع فشار و نیرو با استفاده از نرم افزار پدار ایکس در هشت ناحیه مختلف پا صورت گرفت. یافته ها یافته های مطالعه حاضر نشان داد کفش مخصوص با مکانیسم هیدرودینامیک توانسته فشار را در نواحی پاشنه، متاتارسال و شست به طور معناداری کاهش دهد. نتیجه گیری به نظر می رسد با توجه به یافته های تحقیق حاضر، جذب ویسکوز مایع به دنبال گام بردای توانسته در کاهش فشار و نیرو در نواحی پرفشار طی راه رفتن موثر عمل کند.
    کلیدواژگان: توزیع فشار کف پایی، نیروی عکس العمل زمین، پا، کفش هیدرودینامیک، راه رفتن
  • محمد یوسفی*، سعید ایل بیگی، سید عباس فرجاد پزشک، سپیده سمواتی شریف صفحات 148-155
    مقدمه و اهداف هدف از انجام این تحقیق ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارگونومی وضعیت قامتی آرایشگران مرد استان تهران بود. مواد و روش ها در این پژوهش توصیفی تعداد 254 نفر از کلیه آرایشگران مرد استان تهران به عنوان نمونه آماری به صورت در دسترس انتخاب شدند و با استفاده از پرسش نامه استاندارد نوردیک و تصویربرداری پوسچر های کاری به وسیله دوربین عکاسی، اطلاعات موردنیاز جمع آوری شد. سپس اطلاعات کسب شده به روش REBA (Rapid Entire Body Assessment)، امتیازدهی و با کمک نرم افزار  SPSSنسخه 21 در سطح معنی داری (05/0 ≥P) تجزیه وتحلیل شد. یافته ها بر اساس نتایج از بین 9 ناحیه مورد بررسی به ترتیب شایع ترین اختلالات موجود در بین آرایشگران مورد بررسی مربوط به ناحیه کمر (97/34%)، گردن (28/19%)، ساق پا (24/15%)، زانو (52/8) و مچ دست (38/5%) و کمترین اختلال مربوط به اختلالات ران (58/3%) بود. با توجه به روش  ربا، 37% وضعیت کاری آرایشگران دارای سطح خطر متوسط، 45% با سطح خطر بالا، و 2% پوسچرها در سطح خطر خیلی بالا قرار دارند..  نتیجه گیری با توجه به نتایج به نظر می رسد که اکثر آرایشگران استان تهران در وضعیت خطر ابتلا به آسیب های اسکلتی-عضلانی زودرس قرار دارند. و عمده این اختلالات ناشی از پوسچر های غلط و تکراری در طی روزهای کاری می باشد. لذا، توصیه می شود آموزش های لازم به منظور درمان و پیشگیری از سایر عوارض احتمالی ناشی از آن ها به این دسته از افراد ارائه گردد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی - عضلانی، ارگونومی، آرایشگران، روش REBA
  • سیاوش دست منش*، منصور صاحب زمانی، محمد تقی کریمی صفحات 156-164
    مقدمه و اهداف طراحی برنامه های تمرینی و اثربخشی آن در جهت کاهش میزان خطر سقوط و بهبود تعادل سالمندان مورد توجه بسیاری از محققان می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته برنامه تمرینی اتاگو و تای چی بر خطر سقوط و تعادل سالمندان مرد بود. مواد و روش ها تعداد 36 مرد سالمند بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (تمرین اتاگو، تای چی و کنترل) قرار گرفتند. میزان خطر سقوط با استفاده از پرسش نامه مقیاس کارآمدی سقوط و تعادل با استفاده از جابه جایی مرکز جرم قبل و بعد از برنامه تمرینی اندازه گیری شد. سپس آزمودنی های گروه تمرین تای چی و اتاگو به مدت هشت هفته به برنامه های تمرین مورد نظر پرداختند. محاسبه جابه جایی مرکز جرم با استفاده از داده های کینماتیکی و با دوربین در وضعیت ایستادن ثبت شد. یافته ها نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که شاخص خطر سقوط و همچنین شاخص تعادل قبل و بعد از برنامه تمرینی در دو گروه تفاورت معنادار دارد. همچین نتایج تحلیل بین گروهی نشان داد که تمرینات اتاگو در مقایسه با تمرینات تای چی اثرگذاری بیشتری بر شاخص خطر سقوط و شاخص تعادل دارد. نتیجه گیری به نظر می رسد تمرینات اتاگو اثرگذاری بیشتری نسبت به تمرینات تای چی در فاکتور تعادل و به ویژه در فاکتور خطر سقوط داشته است. با توجه به جزئیات برنامه تمرینی اتاگو پیشنهاد می شود برنامه های تمرینی که علاوه بر فاکتورهای تعادلی، فاکتورهای دیگر مانند قدرت و یا عملکردی بودن مهارت را مورد توجه قرار می دهد، در کاهش خطر سقوط سالمندان اثرگذاری بیشتر داشته باشد.
    کلیدواژگان: سالمندی، برنامه تمرینی اتاگو و تای چی، افتادن، تعادل
  • محمد عبدالله پور درویشانی، فرناز سیفی اسکی شهر*، امیرعلی جعفرنژادگرو، محسن کتان چی صفحات 165-176
    مقدمه و اهداف
    راه رفتن الاستیکی با درگیری مستقیم فاشیای پشتی-کمری از بروز مجدد کمردرد پیشگیری می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شش هفته راه رفتن الاستیکی بر طیف فرکانس نیروهای عکس العمل زمین طی دویدن در مناطق ده گانه پای بیماران مبتلا به کمردرد بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 28 مرد مبتلا به کمردرد به طور تصادفی به دو گروه تجربی (16 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت شش هفته، سه جلسه در هفته، چهل و پنج دقیقه در هر جلسه تمرینات راه رفتن الاستیکی را انجام دادند. طیف فرکانس نیروهای عکس العمل زمین طی پیش و پس آزمون توسط دستگاه فوت اسکن (نرخ نمونه برداری: 300 هرتز) ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که در گروه تجربی، تعداد هارمونی های ضروری در استخوان کف پایی دوم در گروه تجربی طی پس آزمون نسبت به پیش آزمون کاهش معناداری را دارا بود (017/0=P). همچنین زمان اتکای دویدن در دو گروه تجربی و کنترل طی پیش آزمون و پس آزمون برابر بود (05/0<P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد اثر تمرینات راه رفتن الاستیکی بر بهبود محتوای فرکانس نیروی عکس العمل زمین در افراد مبتلا به کمردرد می تواند ارزش کلینیکی را برای توان بخشی این افراد داشته باشد.
    واژه های کلیدی
    کلیدواژگان: راه رفتن الاستیکی، طیف فرکانس نیروی عکس العمل زمین، کمردرد، دویدن
  • ناهید علافان، رضا رجبی*، شهناز شهربانیان، هومن مینونژاد صفحات 177-187
    مقدمه و اهداف
    اسکولیوز یکی از ناهنجاری های پیچیده و متداول ستون فقرات است که سیستم حرکتی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از پژوهش حاضر توصیف و مقایسه حرکات عملکردی در دانشجویان دختر مبتلا به اسکولیوز خفیف و متوسط بود.
    مواد و روش ها
    در پژوهش حاضر، 45 دختر مبتلا به اسکولیوز با یک انحنا در ستون فقرات سینه ای انتخاب شدند. زاویه انحنا و حرکات عملکردی به ترتیب با فتوگرافی و آزمون غربالگری حرکات عملکری ارزیابی شدند، سپس آزمودنی ها بر اساس شدت انحنا به دو گروه تقسیم شدند؛ اسکولیوز خفیف: 22 دختر با انحنای 24/3±05/16 درجه و اسکولیوز متوسط: 23 دختر با انحنای 79/5±91/28 درجه. داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 20 و با آزمون های یومن-وینتی و کای دو در سطع معناداری 05/0P≤ تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    امتیاز آزمون غربالگری حرکات عملکری در گروه خفیف 24/2±14 و در گروه متوسط 2±26/13 بود. نتایج آزمون یومن-وینتی نشان داد این امتیازات بین دو گروه تفاوت معناداری ندارد (184/0=, P142=U). نتایج آزمون کای دو نیز نشان داد نحوه توزیع امتیازات صفر تا سه بین دو گروه برای هیچ یک از حرکات تفاوت معناداری ندارد (05/0<P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، امتیاز FMS در گروه مبتلا به اسکولیوز متوسط کمتر از اسکولیوز خفیف بود، اما این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود.
    کلیدواژگان: اسکولیوز، حرکت، دانشجویان، دختران
  • بهاره سپهری، خسرو خادمی، کلانتری*، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 188-198
    مقدمه و اهداف
    آرتروز زانو یکی از مشکلات رایج عضلانی-اسکلتی است که می تواند بر فعالیت روزانه بیماران تاثیر بگذارد و باعث ایجاد وابستگی و ناتوانی در فعالیت روزانه شود. ضعف عضله چهارسررانی یکی از مشکلات رایج در بیماران مبتلا به آرتروز زانو می باشد که به مهار مفصلی نسبت داده می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر کینزیوتیپ بر میزان قدرت عضلانی، مهار مفصلی، درد، تورم و دامنه حرکتی فعال زانو در زنان مبتلا آرتروز زانو می باشد.
    مواد و روش ها
    20 خانم مبتلا به آرتروز زانو برای 24 ساعت کنزیوتیپ دریافت کردند. میزان قدرت عضلانی، نسبت فعال سازی مرکزی، درد، دامنه حرکتی فعال و میزان تورم زانو قبل و بعد از کاربرد کینزیوتیپ اندازه گیری شد.
    یافته ها
    اعمال کینزیوتیپ به طور معناداری باعث افزایش قدرت، میزان فعال سازی عضله چهارسررانی، دامنه حرکتی فعال زانو و کاهش درد گردید (001/0> (P، ولی تفاوت معناداری در میزان تورم زانو ایجاد نکرد (05/0 .(P>
    نتیجه گیری
    استفاده از کینزیوتیپ در بهبود میزان قدرت عضلانی، کاهش مهار مفصلی و درد و ازدیاد دامنه حرکتی فعال زانو در بیماران مبتلا به آرتروز زانو موثر می باشد.
    کلیدواژگان: کینزیوتیپ، مهار مفصلی، دامنه حرکتی فعال، درد، تورم، آرتروز زانو، عضله چهارسرران
  • مریم رضایی مقدم، مینا میلانی*، آغافاطمه حسینی، حمید جلیل وند صفحات 199-207
    مقدمه و اهداف
    اصلی ترین هدف هنگام تجویز و تنظیم سمعک برای فرد دچار کم شنوایی حسی-عصبی، بهبود میزان درک گفتار وی در حضور نویز می باشد. عوامل زیادی در این مهم دخیل هستند و یکی از این عوامل تراکم دامنه ای است. سیستم تراکمی برای تحقق روند تراکم دامنه ای از پارامترهای تراکم دامنه ای استفاده می کند، نقطه ی زانویی یکی از این پارامترها است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی مقایسه ی اثر گذاری یک نقطه ی زانویی با دو نقطه ی زانویی در سیستم های تراکمی بر امتیاز آزمون سطح پذیرش نویز در افراد دچار کم شنوایی حسی -عصبی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر با استفاده از سمعک Motion P 3mi زیمنس و آزمون سطح پذیرش نویز به اندازه گیری میزان راحت ترین سطح گفتار، سطح نویز زمینه و سطح پذیرش نویز در سه حالت (تقویت نشده، تقویت با یک نقطه ی زانویی و تقویت با دو نقطه ی زانویی) بر روی 15 فرد مبتلا به کاهش شنوایی حسی -عصبی پرداخته شد. در انواع حالت های تقویتی، ثابت های زمانی (تند) و تعداد کانال ها ثابت (6N=) بود.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین دو حالت تقویت با یک نقطه ی زانویی و تقویت با دو نقطه ی زانویی، هم چنین بین حالت تقویت نشده و حالت های تقویتی در میانگین سطح پذیرش نویز، تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0p>). بین میانگین سطح پذیرش نویز با میانگین آستانه های شنوایی در حالت تقویت نشده ارتباط معناداری مشاهده نشد و این مساله برای حالت های با یک نقطه ی زانویی و دو نقطه ی زانویی نیز صدق می کرد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی تعیین سطح پذیرش نویز با استناد به آستانه های شنوایی افراد امکان پذیر نیست. همچنین افزایش تعداد نقطه زانویی از یک نقطه به دو نقطه، تاثیر بارزی بر امتیاز آزمون سطح پذیرش نویز ندارد و یک نقطه زانویی برای درک گفتار در نویز کفایت می کند؛ لذا به نظر می رسد نیازی به افزایش آن در سیستم های تراکمی نیست.
    کلیدواژگان: تراکم دامنه ای، درک گفتار در نویز، سطح پذیرش نویز، سمعک، کم شنوایی، نقطه ی زانویی
  • لیلا جلیل وند کریمی* صفحات 208-255
    مقدمه و اهداف مطالعه روند تکامل شنوائی در انسان دانشی به نسبت جدید بشمار می آید. شنوائی نقش مهمی در رشد و تکامل، گفتار، زبان، یادگیری، حافظه و شناخت حتی در دوران جنینی ایفا می کند. هدف از این مقاله مروری  بررسی رشد و تکامل شنوائی، گفتار، زبان و شناخت از دوران جنینی تا 8  سالگی است. مواد و روش ها در مطالعه حاضر مقالات منتشرشده طی سالهای 1932 تا 2016 در زمینه رشد و تکامل سیستم شنوائی، گفتار، زبان، سیستم عصبی، حافظه، سیستم لیمبیک و یادگیری در بانکهای اطلاعاتی Pubmed، Elsevier، ScienceDirect،  Springer،Scopus، ISI، Google Scholar و  Wiley و با واژه های کلیدی تکامل شنوائی، تکامل سیستم عصبی، تکامل حافظه، رشد گفتار ، رشد زبان، تکامل یادگیری و شناخت مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها برخلاف بینائی، تجربه شنوائی پیش از تولد آغاز شده و رشد و تکامل آن همگام با تکامل شناخت، زبان و گفتار تا سالها پس از تولد ادامه می یابد. نتیجه گیری حافظه شنیداری جنین در کسب مهارتهای زبانی آتی نقش مهمی ایفا می کند. همچنین شنوائی در شکل گیری رشد طبیعی زبان، گفتار، حافظه، یادگیری و شناخت اهمییت بسزائی دارد.
    کلیدواژگان: تکامل شنوائی، تکامل سیستم عصبی، تکامل حافظه، رشد گفتار، رشد زبان، تکامل یادگیری و تکامل شناخت
  • مهدی محسن پور*، احمدرضا ناظری صفحات 226-236
    مقدمه و اهداف
    امروزه برای افراد دارای شنوایی هنجار، فرآیند شنیدن در زندگی روزمره نیازی به صرف انرژی ندارد، اما در افراد مبتلا به افت شنوایی، شنیدن (با یا بدون سمعک) نیاز به انرژی دارد. خستگی و استرس ناشی از تمرکز یا تلاش جهت درک گفتار، تاثیرات منفی روی عملکرد افراد دارد. چالش تلاش شنیداری بسیاری از افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. این شرایط خصوصا در محیط های پر سر و صدا و شرایط دشوار شنیداری پررنگ تر است. به همین دلیل بررسی تلاش شنیداری، مکانیسم های دخیل در ایجاد آن و در صورت امکان یافتن روشی برای مدیریت و کاهش تاثیر آن بر کیفیت زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر مقالات مختلف پیرامون تلاش شنیداری در بانک های اطلاعاتی ScienceDirect، Google Scholar، Scopus، و PubMed با استفاده از کلیدواژه های تلاش شنیداری، خستگی شنیداری، افت شنوایی، سمعک و کلمات مرتبط در سال های 1975 تا 2018 مورد بررسی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد با توجه به کمبود مطالعات انجام شده در زمینه تلاش شنیداری، انجام مطالعات بیشتر و توجه به مفهوم آن خصوصا در شرایط دشوار شنیداری حائز اهمیت است، زیرا می تواند روی سایر فعالیت های شناختی تاثیر بگذارد و منجر به احساس خستگی و استرس در بیماران شود و کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: تلاش شنیداری، خستگی شنیداری، افت شنوایی، سمعک
  • حسین نبوی نیک*، حیدر صادقی صفحات 237-249
    مقدمه و اهداف
    به منظور اجرای فعالیت هایی از قبیل راه رفتن مفاصل و عضلات توسط سیستم عصبی به صورت هماهنگ به کار گرفته می شوند. همچنین به هنگام اجرای حرکات، تغییرات محیطی نیز افزوده می شود که سبب پیچیدگی بیشتر کنترل حرکت و عدم درک الگویی جامع می گردد. از این رو، سینرژی عضلانی تلاش دارد کنترل حرکاتی از قبیل راه رفتن را به گونه ای تشریح کند که بتوان یافته های آن را مانند یک الگو به تمامی شرایط مشابه تعمیم داد. لذا هدف مطالعه حاضر، مروری بر پژوهش های انجام شده در خصوص الگوی راه رفتن از منظر سینرژی عضلانی با رویکرد ارزیابی، تشخیص و بازتوانی بود.
    مواد و روش ها
    جستجوی مقالات مرتبط در بانک های اطلاعاتی مانند Science Direct، Pubmed، Springer، Elsevier، SID و Google Scholar  بر اساس معیارهای تحقیق، تعداد 13 مقاله از بین 136 مقاله انتخاب شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد CNS با ساده سازی حرکت، اجرای آن را تسهیل می کند بدین منظور CNS برای اجرای راه رفتن به 5 ماژول نیاز دارد این الگو به حدی پایدار است که حتی تفاوتی بین جوان و سالمند و یا در سرعت های مختلف وجود ندارد و تنها الگوی زمانی به دلیل تغییرات نیازهای بیومکانیکی اندکی شیفت پیدا می کند اما در شرایط پاتولوژی، هم تعداد ماژول ها و هم الگوی زمانی آن ها تغییر می کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیقات انجام شده، به نظر می رسد الگوی پایه سینرژی در راه رفتن در شرایط مختلف پایدار می باشد و بر اساس این پایداری و ثبات، می توان از آن به منظور ارزیابی الگوی حرکتی راه رفتن در افراد سالم و بیمار در هر دو بازتوانی و تشخیص استفاده کرد.
    کلیدواژگان: راه رفتن، سینرژی عضلانی، الگو
  • پروین دیباج نیا* صفحات 250-257
    مقدمه و اهداف
    گلوکوم یکی از شایع ترین بیماری های مزمن چشم است که به طور بالقوه می تواند منجر به کوری دوطرفه گردد. این بیماری ممکن است بااختلالات روان شناختی همراه باشد. هدف مطالعه حاضر ارزیابی ارتباط بین گلوکوم و اختلالات روان پزشکی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به مرور مطالعات موجود در زمینه وجود اختلالات روان پزشکی در بیماران مبتلا به گلوکوم بر اساس داده های پایگاه های اطلاعاتی تخصصی می پردازد. در این راستا خلاصه و متن کامل مقالات مرتبط با موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی مقالات موجود نشان می دهد که بیماران مبتلا به گلوکوم اغلب دارای اختلالات روان پزشکی همراه شامل اضطراب و افسردگی هستند. شیوع  اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به گلوکوم در کشورهای مختلف به ترتیب حدود 33-13 درصد و 57-10 درصد می باشد. همچنین ارتباط بیماری آلزایمر و گلوکوم مزمن در مطالعات ناهمگن گزارش شده است. باید به این نکته توجه نمود که تفاوت در نتایج ممکن است به طراحی متفاوت مطالعات و اندازه نمونه هاارتباط داشته باشد.
    در ارتباط با صفات شخصیتی این بیماران سبک های دفاعی نابالغ، الگوی کمال گرایی، روان رنجوری، تحریک پذیری خودبیمارپنداری و الگوی رفتاری نوعA  گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    در بیماری های مزمن مثل گلوکوم فاکتورهای روان شناختی شامل نقص حافظه، افسردگی، اضطراب، تیپ شخصیتی و اثرات جانبی داروها ارتباط نزدیکی به رعایت از دستورات پزشکی دارد. افزایش استفاده از مکانیسم های نابالغ دفاعی، افسردگی و اضطراب با کاهش کیفیت زندگی در این بیماران همراه است. همچنین وجود تیپ رفتاری A همراه با روان رنجوری بالا می تواند باآسیب پذیری برای گلوکوم در ارتباط باشد.
    کلیدواژگان: گلوکوم، افسردگی، اضطراب، دمانس آلزایمر، شخصیت
|
  • Hamzeh Baharlouei, Zohreh Shafizadegan *, Omid Khoshavi, Niloufar Fereshtenejad, Zahra Garmabi Pages 1-11
    Background and Aim
    Maintaining balance and postural stability is a complex process resulting from the interaction of different systems. Kinesiotaping and stretching techniques are the therapeutic techniques used in physical therapy that are effective in improving the balance. Given the few studies evaluating the effect of these two therapeutic interventions on balance and lack of a study comparing them with each other, the present study was conducted to compare the effect of these interventions on the balance of young individuals.
    Materials and Methods
    In the current single blind randomized clinical trial, 40 young male and female volunteers were selected and were randomly assigned into two groups of Kinesiotaping and stretching. The inhibitory Y-shaped tape with 25% tension was applied on Gastrocnemius. The muscle was stretched for 60 seconds for 4 times in the stretching group. Static Balance (COP excursion and velocity) was examined with Force Plate before and after the interventions. According to abnormal distribution of data based on Shapiro-Wilk test, Mann-Whitney Test was used for between group and Wilcoxon Test was used for within group analyses.
    Results
    Although based on the Wilcoxon test, COP excursion and velocity showed the decreasing trend before and after the intervention, none of the changes were significant (P˃0.05). Comparison of the two groups based on Mann-Whitney Test showed no significant differences in the variables before and after the interventions (Anterioposterior COP Excursion, Velocity: P=0.3, Mediolateral COP Excursion, Velocity: P=0.1)
    Conclusion
    According to the results, it seems that none of the kinesiotype and gastrocnemius stretching had any effect on the balance of healthy young people.
    Keywords: Postural Balance, Kinesiotaping, Muscle Stretching, Gastrocnemius
  • Farideh Babakhani *, Rahman Sheikhhoseini, Hooman Minoonejad, Monireh Moosavi Pages 12-21
    Background and Aim
    Hyper pronation/supination may change biomechanical and neuromuscular function of the lower extremities. The purpose of the present research was studying the Electromyographic activity of Quadriceps and Hamstring muscles during single leg jump-landing in people with high, flat or normal foot arches.
    Materials and Methods
    In the current cross-sectional study, 30 girls, aged 20-30 years old, with normal arch, high arch, and flat foot were recruited. The foot arch was measured using Navicular drop index, and then the amount of Electromyography activity of considered muscle was measured using wireless EMG (16 channels, Bayamed company) during single-leg jump landing. One-way ANOVA test was run to analyze the data with the significance level set at 95% (α=0.05).
    Results
    There were significant differences in feedforward activity of Vastus lateralis (P=0.018) and Rectus femoris (P=0.026) between groups with high arch and flat feet, and significant differences in feedback activity of Rectus femoris (P-0.018), Biceps femoris (P=0.046), and Semitendinosis (P=0.048) between groups with healthy and high arch feet, as well Biceps femoris (P=0.048) and Semotendinosis (P=0.02) between groups with high arch and flat feet.
    Conclusion
    According to the results, high arch and flat foot may be associated with altered activation pattern of knee stabilizers and may increase the risk of injuries in the knees.
    Keywords: Electromyography, Pronation, Supination, Lower extremity
  • Soheila Yazdani *, Hamid Azadeh, Mohammad Taghi Karimi Pages 22-30
    Background and Aim
    Osteoarthritis is one of the most common causes of disability in the elderly. Patients with medial knee osteoarthritis frequently experience knee instability, the sensation of buckling, and giving way that increase muscle activity. The objective of the present study was to assess the effect of a new type of knee orthosis on the muscle activity of the lower limb muscles in medial knee osteoarthritis patients during gait.
    Materials and Methods
    A total of 10 patients with knee Osteoarthritis (mean age 56.1± 5.6 years) participated in the current research project. The participants walked at their self-selected speed to perform 7 trials with knee orthosis and 7 trials without knee orthosis. The activity of the lower limb muscles was recorded using the surface electromyographic system. The paired t-tests with a significance level of 0.05 were run for the final analysis.
    Results
    The mean and standard deviation values of the root-mean-square and pain severity (P= 0/05) decreased significantly while walking with the orthosis compared to those without orthosis condition, although differences were not significant for walking speed (P= 0/34) and time taken to perform the timed up and go test (P= 0/8) during gait with and without the orthosis.
    Conclusion
    According to the results of the current study, it seems that the new design of the knee orthosis has a significant effect on severity of pain and reduction of the muscle activation in individuals with knee osteoarthritis due to mechanical stabilization of the knee offered by the brace.
    Keywords: knee osteoarthritis, knee orthosis, gait analysis, surface Electromyography
  • Anahita Bolandian *, Amir Letafatkar, Bijan Forogh, Sadredin Shojaedin, Pantea Bolandian Pages 31-38
    Background and Aim
    Neck musculoskeletal disorders are common among dentists. The aim of the current study was to investigate the effect of proprioceptive exercises on pain and disability index in female dentists with nonspecific chronic neck pain.
    Materials and Methods
    The questionnaire was distributed among 24 female dentists matched by age, gender, and neck pain complaints in the past three months. Particpants were randomly divided into two groups: the first group received proprioceptive exercises and the second group were not give any intervention. The pain and disability assessment were administered in the baseline and after six weeks of exercises. The Kolmogorov Smirnoff and Wilcoxon were used for statistical data analysis (α≥0.05).
    Results
    The results of the present study revealed significant decrease in neck pain (P=0.006) and disability index (P=0.008) after six weeks of proprioceptive exercise.
    Conclusion
    According to the results, the proprioceptive exercise intervention was successful in decreasing pain and disability in female dentists with chronic neck pain. Considering the extreme effect of the proprioceptive exercise group, we recommend that this program be used in the correction of individuals with chronic neck pain and muscles imbalance.
    Keywords: Proprioceptive exercise, Neck pain, Surface neck muscles
  • Zahra Sharafi, Ali Mohammadzadeh *, Marzieh Sharifian, Seyed Mehdi Tabatabaee Pages 39-46
    Background and Aim
    The ability to communicate verbally with others is important and has an impact on maintaining quality of life. Disturbance in speech perception in the presence of noise is a common complaint to specialists of all ages. Central auditory processing and cognitive ability are effective in speech recognition in noise. Previous studies showed that gender and education have an impact on cognitive and processing skills. Therefore, the present study examined the effect of gender and educational level on the ability to recognize the Persian stop and fricative consonants in the presence of babble noise.
    Materials and Methods
    The present observational and cross-sectional study was performed on 31 males and 29 females with normal hearing (31 with diploma, 21 with bachelor, and 8 with higher than bachelor educational level), aged 30-49 years, selected from available samples. After auditory and speech evaluations, recognition of stop and fricative consonants in the form of consonant-vowel-consonant syllable and in the presence of noise in signal-to-noise ratios of 0, -5, and -10 were compared.
    Results
    Comparison of two age groups revealed that the recognition score of fricative consonants was significant in signal-to-noise ratios of 0, -5, and -10 (p= 0.003). Also, there was a significant difference between the two age groups in terms of the recognition score of fricative consonants in the presence of some vowels in signal-to-noise ratios of 0, -5, and -10 (p= 0.001).
    Conclusion
    The present study showed that gender and educational level have no effect on the ability to recognize speech in the presence of babble noise; however, noise exposure reduced the recognition score of stop and fricative consonants in the presence of babble noise.
    Keywords: Sex, Educational level, Stop consonant, Fricative consonant, Speech recognition, Babble noise
  • Mehdi Gheitasi *, Mohammad Hossein Alizadeh, Reza Rajabi, Esmaeil Ebrahimi Takamjani Pages 47-60
    Background and Aim
    Scoliosis is a three-dimensional deformity of the spinal column together with the lateral deviation and the rotation of the vertebra around the vertical axis. The present study aimed to identify the effects of three methods of routine (Stretch-Strength Exercise), self-corrective, and mixed corrective exercises (Routine and Self-corrective exercise) on spinal lateral deviation degree (degree of scoliosis) in non-structural scoliotic individuals.
    Materials and Methods
    In the current study, 53 participants (32 females and 21 men) with non-structural scoliosis (average age: 23.36± 2.22 yrs., height: 168.61±8.3 cm, and weight: 62.65± 8.55 kg) were purposefully selected and randomly divided into four groups: routine (no= 14), self-corrective (no= 13), mixed exercises group (no= 14), and the control group (no= 12). Each of the participants performed corrective exercise protocols for 8 weeks, 3 sessions per week, and 60-75 minutes per session, while the control group continued their daily life activities. Spinal lateral deviations (degree of scoliosis) were measured before and after eight weeks of corrective exercises using photogrammetry method based on the coordinate system and Corel Draw computer software model 11.0. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics. ANOVA was run to determine the interactive effect of the intervention on the four groups. For intra-group comparisons, t-tests were run and one-way variance analysis for comparisons between groups. The significance level was set at 95% with α 5%.
    Results
    Findings of the present study indicated that after eight weeks of routine, self-corrective, and mixed exercises, participants’ degree of scoliosiss in the exercise groups significantly decreased (P<0.05). Based on the findings, the highest effects in reducing the angle of scoliosis were respectively observed for the mixed exercise (ES: 5.08), routine (ES: 4.06) and self-corrective (ES: 3.24) groups.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, it can be concluded that the mixed exercise protocol, including self-corrective, stretch-strength exercise, is an effective method for reducingdegree of scoliosisin individuals with non-structural scoliosis abnormalities.
    Keywords: Non-structural Scoliosis, Photogrammetry, Corrective Exercises
  • Elham Mirjamali, Hooman Minoonejad *, Foad Seidi, Hadi Samadi Pages 61-70
    Background and Aim
    The core stabilizer muscle weakness can have a negative effect on the balance. On the other hand, the stability of the core area as a connection with the effective transfer of force produced in the lower extremity to the upper limb through the trunk leads to better exercise.
    Purpose
    The present study was carried out to compare the effects of core stability trainings on stable and unstable levels on the female athletes’ balance.
    Materials and Methods
    The statistical society of the current study consisted of 30 female athletes from Guilan province who were intentionally selected to take part in the study. They were divided into two groups of 15: stable training and unstable levels of training for 6 weeks, 3 sessions per week. Static balance dynamic balance were evaluated using BESS and Y balance tests, respectively. To analyze the difference in balance between the athletes in the two groups, statistical analysis of covariance and t-correlation analysis were used.
    Results
    The results of the study showed a significant effect of both training protocols on static and dynamic balance (P = 0.001). Also, the results of covariance analysis indicated that training on unstable level had higher efficiency on static and dynamic balance (P <0.05).
    Conclusion
    The results of the present research suggest that, given the difference between the two types of training in affecting the balance component, in addition to the fact that both types of body stabilization trainings can be useful to improve the balance by strengthening the muscles that are Spinal and pelvic controls, coaches and athletes should use unstable levels of core stability training to improve balance.
    Keywords: Athletes, Trunk, Muscle Weakness, Female
  • Parisa Rezaei *, Alireza Salehpoor, Mahsa Baktashian Pages 71-78
    Background and Aim
     Reading is one of the fundamental stores in the life of an individual that has a direct influence on his/her life. Velocardiofacial syndrome (VCFS) is an autosomal dominant disorder characterized by cleft palate, cardiac defects, a typical facial appearance, and learning disabilities. The purpose of the present study was to examine reading skill and related tasks in the first-fifth grade students with VCF syndrome.
    Materials and Methods
    In the present sectional-descriptive case study, based on the available samples and based on inclusion criteria, six cleft palate 6-10 year old students with VCF syndrome were recruited from Isfahan Cleft Palates and Craniofacial Clinic. Each student was assessed using Reading and Dyslexia Test (NAMA Test). The total scores of reading skill were calculated by aggregating all scores in different subtests of NAMA Test.
    Results
    Total score of reading skill for the first-grade students was 225, and 257 and 277 (second grades), 330 (third grades), 229 (fourth grades), and 314 (fifth grades) for the other four grades.
    Conclusion
    These children gained lower scores in subtests of word continuum, rhyme, word comprehension, letter symbols, and category. Although because of the limited number of samples, we cannot make judgments about the weak points of these children, we can inform the parents and teachers about early diagnosis of reading difficulties, and give special tasks to these students. Based on the importance of education in these children’s sense of well-being and quality of life, we must focus on early intervention. Additional attention and future studies are needed to find the factors that can be important in this regard.
    Keywords: Cleft Palate, Reading, Learning, Velocardiofacial Syndrome (VCFS)
  • Omid Rajaeian *, Mehdi Khaleghi, Ali Abbasi, Fereshteh Eftekhari Pages 79-86
    Background and Aim
    Knowledge of the changes of lower limb joint anglesduring landing provides good fundamental understanding to prevent knee injuries in people with flatfeet. Hence, the purpose of the present study was to compare lower limb angles as ACL risk factor during single leg drop landing in athletes with flatfeet and normal.
    Materials and Methods
    In the current investigation, 10 young male athletes with flatfeet and 10 young male athletes with normal foot participated. The foot arch was measured using navicular drop test. Navicular drop between 5 to 9 mm was classified as normal foot and navicular drop greater than 10 mm as flatfeet. The kinematic and kinetic data were recorded using motion analysis and force plate. Data processing was performed via Mathlab software and lower limb angles parameters in knee maximum flexion in three motion plates were statistically analyzed running MANOVA at significance level of α = 0/05.
    Results
    Significant differences were observed between the two groups in knee valgus (p=0/045) and hip adduction (p=0/037) angles in frontal plane. No Significant differences were observed between the two groups in other joint angles in other planes.
    Conclusion
    According to the results, changes in the normal structure of the foot arch and consequently body alignment might affectlower limb angles in daily activities and sport that can cause changes in the pattern of injuries. The results of the current study can help better organize a rehabilitation program and activities for those with flatfeet.
    Keywords: Lower Limb joint angle, Flatfoot, single-leg drop landing
  • Negar Shirzad Araghi, Aliye Kord Zaferanloo Kambuzia *, Hayat Ameri, Ferdows Aghagolzadeh Pages 87-94
    Background and Aim
    Phonological awareness refers to the person's knowledge of units of oral language that is important in learning alphabetic languages. Reading is a high level of language proficiency, whereby the person decodes symbols of spoken language shown as written language. With regard to the importance of reading skills, the present study was conducted to investigate the correlation between phonological awareness and its subtests with reading speed and accuracy in children with central auditory processing disorder (CAPD) to take a step toward increasing their linguistic knowledge and to provide the grounds to inform them and to employ educational and rehabilitation strategies in order to meet their needs.
    Materials and Methods
    Phonological awareness test, in three levels of syllabic, intra-syllabic, and phonemic, including 180 pictures, and also text reading speed and accuracy tests were administered on 15 children with CAPD and the correlation between phonological awareness and its subtests with reading speed and accuracy was determined using Pearson correlation coefficient.
    Results
    A correlation was found between general phonological awareness test and reading speed and accuracy, and among subtests of phonological awareness, including syllable awareness, inter-syllable awareness and phonemic awareness, there was only a correlation between phonemic awareness and reading speed and accuracy.
    Conclusion
    In children with CAPD, due to the delay and problem in achieving phonemic processing skills, they encounter problems in correct comprehension of speech sounds and their distinctive features that could affect their achieving phonological awareness and therefore, the related skills, including reading, is weakened, too. Therefore, it is important to pay attention to phonological skills of children with CAPD along with strengthening their auditory processing skills to improve and strengthen their reading skills either.
    Keywords: Phonological Awareness, Reading Speed, Reading Accuracy, Central Auditory Processing Disorder
  • Majid Mozafari Zadeh *, Fatemeh Heidari, Mohammad Khabiri Pages 95-108
    Background and Aim
    Mindfulness has been defined as the non-judgemental and awareness at the moment of present experience. Mindfulness meditation is one of the main athletic performance enhancement strategies that affects through improvement of concentration. The purpose of the present study was to investigate the effectiveness of a mindfulness and acceptance training program on reducing sport injury anxiety and improving performance of soccer players.
    Materials and Methods
    The research followed a semi-experimental design with pre-test and post-test and control group. The statistical population of the study consisted of 26 soccer teams in the second group of Tehran League 2. The statistical sample included two teams with an age range of 24.5 years, who were randomly selected. To measure the data, Demographic questionnaire, Mindfulness Inventory for Sport (MIS), Sport Injury Anxiety Scale (SIAS), and Assessment questionnaire of Sport Performance were used. The Mindfulness intervention was implemented in seven sessions with one-week intervals.
    Results
    The mean scores of anxiety in the experimental group in the pre-test stage was 2.97 and 2.49 in the post-test phase. The pre-test score of soccer players was 4.62 and the post-test score was 5.6. According to the data obtained, the pre-test scores had a significant effect on the score of anxiety in sport injuries and sport performance; by controlling the effect of pre-test scores, the two groups for sport injury anxiety and sport performance were significantly different (P <0.05). So, the anxiety of sport injury in the experimental group was significantly lower than that of the control group and the sport performance was higher in the experimental group than in the control group.
    Conclusion
    Findings of the present study showed significant implications regarding the effect of a mindfulness and acceptance training program on reducing sport injury anxiety and improving performance of soccur Players. As a result, the sport coaches and sport psychologist can use mindfulness as a simple and inexpensive method to decrease sport injury anxiety and improve sport performance in athletes.
    Keywords: Sport injury anxiety, sport performance, mindfulness
  • Mohsen Shahidi, Homan Minoonejad *, Reza Rajabi, Foad Seidi Pages 109-118
    Background and Aim
    The purpose of the present study was to investigate the effect of eight weeks of selected aquaticexercises on the amount of landing error in active men susceptible to anterior cruciate ligament injury.
    Materials and Methods
    A total of 30 male students of Physical Education susceptible to injury were divided in to two groups of control (no= 15, with the average age of 20.11 ± 1.66 years, height: 178.34 ± 4.67 cm, and weight: 66.68 ± 7.69 kg) and experimental (no= 15, with the mean age of 21.63 ± 2.9 years, height: 179.38 ± 5.24 cm, and weight: 69.01 ± 6.75 kg). Prior to and after the exercise protocol, the LESS error rating system was used to evaluate the risk factors. Then, the experimental group performed the selected exercises in water for eight weeks. In order to analyze the data, paired and independent t-tests were used to examine the differences between and within groups.
    Results
    The results of statistical analyses showed that selected exercises in aquaticwould improve the landing error rate in male athletes susceptible to anterior cruciate ligament injury, while no significant changes were observed in the control group.
    Conclusion
    The results showed that water practice improves the landing error rate. So, the use of selected exercises in water, along with other training methods, is recommended to improve the rate of landing error and reduce the amount of damage in people who are prone to damage to the anterior cruciate ligament.
    Keywords: Exercise in Water, Anterior Cruciate ligament, landing error, Active men
  • Yousef Yarahmadi *, Maliheh Hadadnejad, Seyed Sadradin Shojaedin Pages 119-127
    Background and Aim
    Lack of movement control and reduction of ROM in Lumbar vertebrae are among the most important risk factors resulting in low back pain. Therefore, focus on these factors is important to alleviate low back pain. The purpose of the present study was to investigate the effect of TRX resistance training on functional capacity and lumbar range of motion in middle aged men with non-specific chronic low back pain
    Materials and Methods
    In the current quasi-experimental study, a total of 24 middle aged men with non-specific chronic low back pain were objectively selected. Participants were randomly divided into two groups: experimental (mean±SD; age: 43:12±4.2 year, weight: 74.3±6.11 kg, height:1.72/4±5.32 meter, n=12) and control group (mean±SD; age: 41.8±3.12year, weight: 77.93±4.22 kg, height:1.76/86±3.13 meter, n=12). The experimental group performed TRX Resistance Training for eight weeks (three sessions per week). In order to assess Functional Capacity and Lumbar range of motion in participants, the 6-minute walking distance test and motion analysis system were used. For data analysis, repeated measure ANOVA was run at the significance level of α≤0/05.
    Results
    The findings showed that TRX resistance training had significant effects on functional capacity and lumbar range of motion in individuals with non-specific chronic low back pain compared that of control group (α ≤0/05).
    Conclusion
    According to the results of the present study, the TRX resistance training is recommended as an adjunct method in the treatment of patients with chronic low back pain. Further studies with larger sample size are needed to support the results of the current study.
    Keywords: TRX, Functional, Range of motion, Low back pain
  • Nasrin Nazok, Malahat Akbarfahimi *, Akram Parand Pages 128-139
    Background and Aims
    Children with Specific Learning Disorder (SLD) suffer from impairment/limitation in their working memory capacity. More effective interventions require approved training program by experts. The purpose of the present study was to develop a working memory training program (WMTP) for children with SLD and assess their validity by experts.
    Materials and Methods
    First, a proper working memory model was selected and then working memory-related activities were selected from various sources. Next, the activities were classified and approved by 13 experts in SLD. Later the face and content validities of activities of WMTP were evaluated and the activities were graded. The content validity was assessed using CVR.
    Results
    The WMTP was designed based on Baddeley model. Overall, this program consists of 14 visuo-spatial working memory and 13 phonological activities with each activity divided into four categories according to the levels of difficulty. Each category consists of easy to hard (no=7), moderate (no=7), moderate to hard (no=7), and hard (no=6) activities. All the activities had acceptable CVR.
    Conclusion
    According to the results obtained in the present study, the WMTP could be applied by occupational therapists for children with SLD. The efficacy of this program should be assessed in further studies.
    Keywords: Content validity, Specific learning disorder, Working memory
  • Seyed Abbas Farjad Pezeshk *, Mohammad Shariatzadeh, Mohammad Yousefi, Sepideh Samvati Sharif, Mohammad Nouri Pages 140-147
    Background and Aim
    The aim of the present study was comparison of plantar pressure distribution and ground reaction force during walking between prefabricated shoes with hydrodynamic mechanism and EVA sport shoes.
    Materials and Methods
    In the current study, 10 healthy male individuals participated. A special shoe with specific ways for liquid flow was made for the present study that was capable of reducing pressure from damping mechanism. Also, an EVA shoe was used for comparison as reference shoe. Ground reaction force and plantar pressure distribution were measured using Pedar insole system. Data analysis was performed using Pedar X software and in eight regions of foot.
    Results
    The results of the present study showed that the special shoe with hydrodynamic mechanism could effectively reduce load in rear foot, forefoot, and toe regions.
    Conclusion
    According to the results, damping effect of liquid shoe following impact force can effectively reduce the pressure and force in high risk regions of the foot.
    Keywords: Plantar pressure distribution, ground reaction force, foot, Hydrodynamic shoe, Walking
  • Mohammad Yousefi *, Saeed Ilbeigi, Seyed Abbas Farjad Pezeshk, Sepodeh Samvati Sharif Pages 148-155
    Background and Aim
    The aim of the present study was to evaluate the musculoskeletal disorders and the posture of male barbers in Tehran province.
    Materials and Methods
    In the current study, 254 male barbers from Tehran province were selected as available statistical samples. Data was collected using Nordic standard questionnaire and imaging work postures using a camera. For data analysis, Rapid Entire Body Assessment (REBA) and SPSS, version 21, were used with the significance level set at P≤0.05%.
     
    Results
    The results of the current showed that the most common area of disorders among the barbers were waist (34.97%), neck (19.28%), legs (15.24%), knees (52 / 8), and wrist (38/5%) and the least common disorder was related to hip (58/3%). According to the REBA method, 37% of the workgroups have average risk level, 45% high risk, and 2% of the postures were related to very high levels of risk.
    Conclusion
    According to the results, it seems that most barbers in Tehran province are at the risk of early muscoskeletal disorders, most of which are due to false and repetitive postures during the work days. Therefore, it is advisable that these workers be provided with trainings for the prevention and treatment of other possible complications caused by wrong postures.
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Ergonomic, Barber, REBA
  • Siavash Dastmanesh *, Mansour Sahebozamani, Mohammad Taqi Karimi Pages 156-164
    Background and Aims
    Design and effectiveness of training programs in order to reduce the risk of falls and improve balance in older people is considered by many researchers. The aim of the present study was to evaluate the effect of Otago and Tai Chi exercise programs on balance and risk of falling in elderly men.
    Materials and Methods
    In the current study, 36 elderly men were selected based on inclusion and exclusion criteria and then randomly divided into three groups: Otago exercise, tai chi, and control. Measurement of balance was done using the center of mass displacement and measure of risk of falling was performed using Falls Efficacy Scale-International questionnaire before and after the training program. The participants took Tai Chi and Otago training programs for eight weeks. Displacement of the center of mass was calculated using kinematic data and was recorded using the motion analysis system camera in a standing position.
    Results
    The results of analysis of variance with repeated measures showed that the risk of falling scores and balance index before and after the training programs in the two intervention groups were statistically different. Such inter-group analysis showed that, compared to Tai Chi exercises, Otago exercises have greater impacts on the balance index and risk of falling scores.
    Conclusion
    According to the results, the difference in the risk of falling scores and balance index before and after the training programs in the two intervention groups were statistically significant. Such inter-group analysis showed that, compared with Tai Chi exercises, Otago exercise, has greater impact on the balance index and risk of falling scores.
    Keywords: Elderly, Otago exercise program, Tai Chi exercise program, Falling, Balance
  • Mohammad Abdollahpour Darvishani, Farnaz Seifi, Skishahr *, Amirali Jafarnezhadgero, Mohsen Katanchi Pages 165-176
    Background and Aim
    Elastic walking with direct involvement of thoracolumbar fascia can prevent from recurrent low back pain. The aim of the present study was to investigate the effect of six weeks of training of elastic walking on the frequency domain of ground reaction forces during running in 10 areas of foot in patients with low back pain.
    Materials and Methods
    A total of 28 men with low back pain were randomly divided into experimental (n=16) and control (n=12) groups. The participants in the experimental group were trained with elastic walking for six weeks, three days per week, each time for 45 min. Frequency domains of ground reaction forces during both pre- and post-test were recorded using a foot scan system (sample rate: 300 Hz).   
    Results
    The results showed that in experimental group, the number of essential harmonies in the Toe 2 region during post-test was lower than that in the pre-test (P=0.017). The duration of running stance phase during both pre- and post-test were similar in both experimental and control groups (P>0/05).
    Conclusion
    Findings of the present study demonstrated that the effects of elastic gait training on improvement of ground reaction force frequency content in low back patients may have a clinical value during rehabilitation.
    Keywords: Elastic Walking, Frequency domain of ground reaction forces, Low back pain, Running
  • Nahid Allafan, Reza Rajabi *, Shahrbanian Shahnaz, Hooman Minoonejad Pages 177-187
    Background and Aim
    Scoliosis is a complex and common deformity of the spine that affects the locomotor system. The purpose of the current study was to describe and compare functional movements in female students with mild and moderate scoliosis.
    Materials and Methods
    In the current study, we selected 45 Scoliotic females with a single curve in the thoracic spine. The degree of curvature and functional movements were assessed by photography and functional movement screen test, then participants were divided into two groups based on severity of curvature: mild scoliosis: 22 females with 16.05±3.24 degree angle of curvature and moderate scoliosis: 23 females with 28.91±5.79 degree of curvature. Data were analyzed using SPSS, version 20, and by running mann-Whitney U and Chi-square tests.
    Results
    The Functional movement scores were 14.00±2.24 in mild scoliosis and 13.26±2.00 in moderate scoliosis. The mann-Whitney U test results revealed that these scores did not differ significantly between the two groups (U=0.142.00, P= 0.184). Also, chi-square test results revealed that there is no significant difference in the distribution of scores from zero to three between two groups for any of the movements (P>0.05).
    Conclusion
    According to the results, FMS score in the group with moderate scoliosis was less than that of mild scoliosis but this difference was not statistically significant.
    Keywords: Scoliosis, movement, Females, Students
  • Bahare Sepehri, Khosro Khademi, Kalantari *, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 188-198
    Background and Aim
    Knee osteoarthritis is one of the most common musculo-skeletal disorders that can affect patient's independency in their daily activities. Quadriceps weakness, a common problem in these patients, has been attributed to Arthrogenic muscle inhibition. The aim of the present study was to investigate the effect of kinesio tape (KT) on muscle strength, quadriceps arthrogenic inhibition, pain, swelling, and active range of motion in women with knee OA.
    Method
    A total of 20 patients diagnosed with knee osteoarthritis received KT for 24 hours. Quadriceps Strength (MVC), Central Activation Ratio (CAR), pain, knee range of motion, and edema were measured before and after application of KT.
    Result
    Applying Kinesio tape significantly increased Quadriceps strength (MVC), central activation ratio, and range of motion and decreased pain (P<0.001). No significant effect was identified for knee joint edema (P>0.05).
    Conclusion
    Application of therapeutic KT is effective in improving Quadriceps strength (MVC), removing the arthrogenic inhibition, increasing range of motion, and reducing pain in patients with knee osteoarthritis.
    Keywords: Kinesio tape, Pain, Range of motion, Strength, Arthrogenic Muscle Inhibition, quadriceps
  • Maryam Rezaee Moghadam, Mina Milani *, Hamid Jalilvand, Agha Fateme Hosseini Pages 199-207
    Background and Aim
    One of the main purposes of hearing aid fitting for a patient with sensorineural hearing loss is to improve speech intelligibility in noise. Many parameters can influence this goal among which is compression. Compression systems typically compress the amplitude of sounds in order to improve speech intelligibility. One of the factors which determine the function of compression is its knee point. The present study was carried out to comprehensively investigate the effects of using one knee point compared to two knee points in compression systems on the score of the Acceptable Noise Level test in individuals with sensorineural hearing loss.
    Materials and Methods
    A total of 15 patients suffering from sensorineural hearing loss participated in the study. All participants were fitted with Siemens Motion P 3mi hearing aids. The Most Comfortable Level and the Background Noise Level were measured and the Acceptable Noise Level was tested in three conditions, i.e. unreinforced, reinforced with one knee point, and with two knee point. Time constants (fast) and channel numbers (N=6) remained fixed.
    Results
    The results of the present study showed that there was not any significant differences between the reinforced with one knee and two knee points conditions and the unreinforced and mean acceptance level of noise in reinforced conditions. No significant association was found between mean ANL and the average of hearing thresholds in unreinforced and reinforced conditions with one and two knee points.
    Conclusion
    According to the findings, it was not possible to determine the Acceptable Noise Level based only on the measured hearing thresholds. Also, increasing the number of knee points from one to two had no major effects on the score of the Acceptable Noise Level test, and one knee point might be enough to understand Speech in noise. Therefore, it seems that there is no need to increase the number of knee points in the compression systems.
    Keywords: amplitude compression, speech in noise perception, Acceptable Noise level, Hearing aid, Hearing loss, knee points
  • Leyla Jalilvand Karimi * Pages 208-255
    Background and Aims
    The study of hearing development in human fetuses and infants is relatively young. Hearing plays an important role in normal development of speech, language, learning, memory, and cognition even prior to birth. The aim of the present study was to review articles on development of hearing, speech, language, and cognition before birth up to eight years of age.
    Materials and Methods
    In present study, articles on development of hearing, speech, language, nervous system, memory, limbic system, and learning that were published between 1932 to 2016 on Pubmed, Elsevier, Science Direct, Springer, Scopus, ISI, Google Scholar, and Wiley databases were searched and reviewed using the following keywords: development of hearing, development of speech and language, development of nervous system, development of memory, and development learning and cognition.
    Results
    In contrast to vision, early experience of hearing begins before birth and its development continues along the development of speech, language, and cognition to years after birth.
    Conclusion
    Fetal auditory memory plays an important role in acquisition of future language skills. Also, hearing is vital in normal development of speech, language, memory, learning, and cognition.
    Keywords: development of hearing, development of speech, language, development of memory, Development of learning, cognition
  • Mehdi Mohsonpour *, Ahmadreza Nazeri Pages 226-236
    Background and Aim
    Hearing process for daily activities of normal people is possible without special effort, and yet, in peoples suffering from hearing loss - with or without hearing aids – it mandates effort. The stress and fatigue secondary to this effort and concentration to percieve the speech have negative effects on these individuals’ performance. This challenge affects a big population in the community. This is more prominent in difficult hearing situations and noisy environments. Therefore, it seems to be important to assess listening effort, its physiopathology, and the contributing factors, and when possible, provide ways to manage it and decrease its negative effects on these individuals’ quality of life.
    Materials and Methods
    To collect data for the current study, we performed a search of the relevant articles using several keywords, including: listening effort, listening fatigue, hearing loss, and hearing aid, in ScienceDirect, GoogleScholar, Scopus, and PubMed databases, published between 1975 and 2018.
    Conclusion
    According to the results, the listening effort is not well studied yet. But it could affect other cognitive activities and lead to fatigue and increase stressing and consequently negatively impact the quality of life. Therefore, conducting more studies in this domain and considering its importance in future studies is necessary.
    Keywords: Listening effort, listening fatigue, Hearing loss, Hearing aid
  • Hossein Nabavinik *, Heydar Sadeghi Pages 237-249
    Background and Aims
    The nervous system uses muscles and joints in order to perform activities in a coordinated manner, such as walking. Environmental changes are also added while executing the movement, which cause more complexities in movement control and misunderstanding of a comprehensive model. Hence, muscle synergy attempts to explain movements such as walking in such a way that it can generalize its findings as a pattern to all the same conditions. The purpose of the present study was to review the research on walking patterns from the point of view of muscle synergy using the evaluation, diagnosis, and rehabilitation approach.
    Materials and Methods
    From among 136 articles, 13 were selected from databases, incuding Science Direct, Pubmed, Springer, Elsevier, SID, and Google Scholar, based on research criteria.
    Results
    The results showed that CNS facilitates its implementation by simplifying the movement. To this end, CNS needs 5 modules to walking. The pattern is so stable that even there is no difference between the young and the elderly or at different speeds. Only there is a slight shift in the time pattern due to changes in biomechanical needs, but in pathology conditions, there are some changes both in the number of modules and their time pattern.
    Conclusion
    According to the findings of the present research, it seems that the basic pattern of synergy is stable in walking under different conditions so that it can be used to assess the motor pattern in healthy individuals and patients in both rehabilitation and diagnosis.
    Keywords: gait, Muscle Synergy, Pattern
  • Parvin Dibajnia * Pages 250-257
    Background and Aim
    Glaucoma is one of the most common chronic eye diseases that can potentially result in bilateral blindness, and may also be related to psychological disturbances. The purpose of the present study was evaluation of the relationship between glaucoma and psychiatric disorders.
    Materials and Methods
    In the current article,we reviewed the available articles on psychiatry disorders in patients with glaucoma based on specialized databases and identified articles based on their abstracts and full-texts.
    Results
    Evaluation of available articles revealed that patients with glaucoma often have coexisting psychiatric disorders such as anxiety and depression. The prevalence of anxiety and depression in glaucoma patients in different countries is approximately between 13-33% and 10-57%m respectively. Also, the association between Alzheimer's disease and chronic glaucoma is heterogeneous. It should be noted that the differences in results may be attributed to study design sand sample sizes. In connection with personality traits in glaucoma patients, immature defense style, perfectionistic pattern, neuroticism, hypochondriacal tendencies, irritability, and type A behavioral pattern are reported, as well.
    Conclusion
    According to the results,in chronic diseases such as glaucoma, psychological factors are closely related to medical guidelines. These factors include memory deficit, depression, anxiety, personality type, and side effects of the drugs. Increased use of immature defense mechanisms, and accompanying depression and anxiety have been associated with decreased quality of life in these patients. The existence of type A behavioral pattern with high neuroticism can provide vulnerability to glaucoma.
    Keywords: glaucoma, Alzheimer's disease, depression, Anxiety, Personality