فهرست مطالب

فصلنامه طب توانبخشی
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/16
  • تعداد عناوین: 21
|
  • مقالات پژوهشی
  • علیرضا بیاتی، راضیه یوسفیان ملا، حیدر صادقی، علی اصغر جامه بزرگی*، سید مهدی طباطبایی صفحه 1
    مقدمه و اهداف
    هر رشته ورزشی نسبت به ویژگی و نیاز آن رشته و نوع تمرینات و مهارت هایی که انجام می دهد به سطوح مختلفی از تعادل نیاز دارد. این مطالعه با توجه به نقش تعادل ایستا و شاخص های آنتروپومتریکی در ورزش تیراندازی و تاثیر آن بر عملکرد تیراندازان و با هدف آگاهی دادن به متخصصین ورزش تیراندازی به منظور شناسایی نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف تیراندازان زن و مرد صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    ارزیابی های شاخص های آنتروپومتریکی: وزن، قد (ایستاده و نشسته)، طول دو دست، طول بازو، طول واقعی پا، طول کف پا، پهنای زانو، محیط بازو در حال استراحت و انقباض، محیط ساعد، محیط لگن، محیط وسط ران، محیط زانو، محیط ساق پا، محیط مچ پا، BMI، درصد چربی بدن، WHR و دو تست تعادلی شارپندرومبرگ و لک لک از 32 تیرانداز (16 تیرانداز زن و 16 تیرانداز مرد از میان 45 تیرانداز تیم ملی) و 32 نفر گروه کنترل (16 زن و 16 مرد) گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد که، در نمره تعادل لک لک با شاخص های آنتروپومتریکی در زنان تیرانداز تنها بین متغیر وزن و در مردان تیرانداز تنها بین متغیر پهنای زانو ارتباط معناداری وجود دارد و در زنان تیرانداز (به جز در شاخص وزن) و مردان تیرانداز نمره تعادل شارپندرومبرگ هیچ ارتباط معناداری با هیچ یک از شاخص های آنتروپومتریکی آنها ندارد. تیراندازان دارای تعادل بالاتری نسبت به افراد گروه کنترل هستند و همچنین مقایسه شاخص های اصلی آنتروپومتریکی تیراندازان نخبه بزرگسال زن و مرد نشان داد که بین بیشتر شاخص های آنتروپومتریکی اختلاف معناداری بود.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که تیراندازان نخبه ایرانی بطور معناداری تعادل ایستای بالاتری نسبت به گروه کنترل خود دارند.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، شاخص های آنتروپومتریکی، تیرانداز، نخبه
  • زهره ابراهیمی، محمد اکبری*، علی امیری صفحه 11
    مقدمه و اهداف
    سندرم دردکشککی- رانی یک عارضه رایج عضلانی- اسکلتی است. این سندرم، دارای عوامل مختلفی است. راستای نامناسب کشکک، به عنوان علت درد و اختلال مفصل کشککی- رانی، شناخته شده است. هدف از این مطالعه، مقایسه راستای کشکک بین بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی و افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    روش نمونه گیری به شیوه غیراحتمالاتی ساده از بیماران مراجعه کننده به کلینیک فیزیوتراپی بود. راستای کشکک بین دو گروه مقایسه شد: بیست و پنج بیمار مبتلا به سندرم درد کشککی رانی با سابقه 15-12 ماه و 25 فرد سالم همجور با بیماران. زاویه کیو به صورت بالینی با استفاده از گونیومتر و زاویه کانگروئنس، طول کشکک و زاویه تیلت خارجی کشکک با استفاده از تصاویر رادیوگرافی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    طول کشکک و تیلت خارجی کشکک در گروه بیماران، از نظر آماری بزرگتر از افراد سالم بود. زاویه کیو و زاویه کانگروئنس بین دو گروه، تفاوت آماری معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    عدم درمان به موقع و سریع بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی زمینه مساعدی برای تغییر راستای کشکک فراهم می کند. بنابراین برای پیشگیری از تغییرات راستای کشکک در این بیماران مناسب است در طراحی برنامه درمانی به رفع هر چه سریعتر عوامل زمینه ساز و اصلاح راستای کشکک توجه شود.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی، رانی، راستای کشکک، زاویه کیو، زاویه کانگروئنس، طول کشکک، زاویه تیلت خارجی کشکک
  • ژاندارک اقلیدی، زهرا شفیعی، منیر وطن دوست*، مهدی رضایی، علی اصغرجامه بزرگی، مهدی طباطبایی صفحه 20
    مقدمه و اهداف
    سکته مغزی با رشد رو به افزایش در ایران و بسیاری از کشورهای دنیا یکی از شایع ترین بیماری ها در میان افراد به شمار می رود و عوارضی نظیر اختلال تعادل و پوسچر، فقدان قدرت، اختلالات حرکتی، راه رفتن، اختلالات حسی در پی دارد که کیفیت زندگی آن ها را دستخوش تغییرمی نماید. لذا درمان پزشکی و توانبخشی در این بیماران حائز اهمیت است. یکی از برنامه های توانبخشی در مورد افراد مبتلا به سکته مغزی تمرینات ذهنی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات ذهنی بر بهبود تعادل و کیفیت زندگی بیماران سکته مغزی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد. شرکت کنندگان شامل 32 بیمار پذیرش شده در کلینیک مهرورزان وآرمان شهر قم بودند که با داشتن معیارهای ورود به این مطالعه وارد شدند. پس از ارزیابی اولیه که توسط درمانگر مجرب انجام شد، کلیه بیماران به صورت تصادفی در دو گروه مداخله (Mental Practice) با میانگین سنی 9/ 66 و گروه کنترل با میانگین سنی 4/ 66قرار گرفتند. گروه مداخله علاوه بر دریافت تمرین های متداول کاردرمانی توسط همان درمانگر تحت تمرین ذهنی به مدت شش هفته قرار گرفتند در حالیکه گروه کنترل فقط تمرین های متداول کاردرمانی را دریافت کردند. تعادل کلیه ی بیماران با استفاده از تست های عملکردی تعادل(Berg Balance Scale، Timed Get Up&GO) در طی چهار مرحله متفاوت که به ترتیب قبل از شروع مداخله ی درمانی، بلافاصله پس از انجام مداخله، دو هفته و شش هفته پس از انجام مداخله بود، مورد ارزیابی قرار گرفتند. ارزیابی کیفیت زندگی بیماران نیز با تست 36SF قبل از شروع مداخله ی درمانی و شش هفته پس از انجام مداخله صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که، نمرات تست های عملکردی تعادل و بعد وضعیت ذهنی تست 36SF در هر دو گروه اختلاف معنی داری داشته (P<0/01) و در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل این اختلاف افزایش بیشتری نشان داده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش موید نقش موثر تمرینات ذهنی در بهبود عملکردهای تعادلی بیماران سکته ای و تاثیر اختلاف معنی دار تمرینات ذهنی بر ابعاد وضعیت ذهنی کیفیت زندگی در مقایسه با ابعاد فیزیکی آنها با تست های Berg، Timed Up & Go و SF36می باشد. پیشنهاد می گردد که این روش به عنوان یک برنامه عملی برای بهبود تعادل و کیفیت زندگی بیماران سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، تمرین ذهنی، تعادل، کیفیت زندگی
  • فاطمه حسناتی*، محمدرضا رستمی، عباس علیپور صفحه 28
    مقدمه و اهداف
    رشد آگاهی واجشناختی در بررسی سواد دانش آموزان اهمیت داشته و یک پیش بینی کننده قوی برای دستیابی به خواندن می باشد. در این میان پدیده دوزبانگی از عوامل تاثیرگذار بر توانایی های شناختی و زبانی و به تبع آن توانایی خواندن و نوشتن است، بنابراین بررسی بیشتر و زودهنگام در مورد تاثیر این پدیده اجتماعی بر عملکرد تحصیلی این کودکان ضروری به نظر می رسد. با توجه به شیوع بالای دوزبانگی در ایران هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر آموزش مدرسه ای بر مهارت های آگاهی واجشناختی کودکان دوزبانه لک-فارس زبان 6 ساله می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی و روش بررسی توصیفی-تحلیلی می باشد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش 30 کودک6 ساله دوزبانه لک-فارسی زبان شهرستان نورآباد و الشتر می باشد که به صورت تصادفی از بین کودکانی که در طرح سنجش ورود به دبستان شرکت کرده و قبول شده بودند انتخاب شدند. برای انجام این مطالعه، از آزمون آگاهی واجشناختی سلیمانی-دستجردی که مناسب این مقطع می باشد استفاده شد. سپس این کودکان سه ماه پس از ورود به پایه اول دبستان مورد بررسی مجدد قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج بررسی ها نشان می دهد که این کودکان در همه مهارت های آگاهی واجشناختی مورد بررسی در دوبار انجام آزمون تفاوت معناداری نشان دادند (001/ 0≥p).
    نتیجه گیری
    تفاوت نمرات به دست آمده از خرده آزمون های قبل و بعد از آموزش دلالت بر اهمیت آموزش مدرسه ای این کودکان دارد. به دلیل ارتباط نزدیک بین آگاهی واجشناختی و سواد، مسئولین باید از برنامه های آموزش دوزبانگی در سطوح کودکستان و پیش دبستانی جدی تر حمایت نمایند.
    کلیدواژگان: آموزش، دوزبانگی، آگاهی واجشناختی، کودکان
  • زهرا محمدرضا سعادت، علی اصغر جامه بزرگی*، زهرا شفیعی، اشکان ایرانی، سید مهدی طباطبایی، فریور عبدالله زاده لاهیجی صفحه 34
    مقدمه و اهداف
    سندرم تونل کارپ از شایعترین بیماری های مربوط به دست است. شیوع این بیماری بالغ بر 2/9% در زنان و 6% در مردان می باشد. این بیماری با علائمی نظیر پارستزی، گزگز و مورمور، درد و ضعف در ناحیه تنار بروز پیدا می کند. درمان های رایج در سندرم تونل کارپ شامل دو دسته درمان های غیر جراحی یا محافظتی و درمان جراحی می باشد. زمانیکه بیماری پیشرفت کند و درمان های محافظتی سودمند نباشند، روش جراحی انتخاب می شود. بعد از جراحی ممکن است چسبندگی در محل اسکار، سندرم درد راجعه ای پیچیده، حساسیت و التهاب ناحیه اسکار تا 8 هفته یا بیشتر و درد در ناحیه تنار و هایپوتنار دیده شود. قابل ذکر است که جهت کاهش و پیشگیری از به وجود آمدن عوارض پس از جراحی، راهکارها و توصیه هایی وجود دارد که از جمله آنها، راهکارهای توانبخشی به ویژه کاردرمانی می باشد. لذا با توجه به فقدان اطلاعات دقیق درمورد زمان شروع کاردرمانی بعد از جراحی CTS و همچنین اهمیت آن در بهبود عملکرد، کاهش شدت علائم و بازگشت سریعتر افراد به کار و حرفه خود، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر کاردرمانی زودهنگام بر بهبود عملکرد و کاهش شدت علائم بعد از جراحی آزادسازی تونل مچ صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود و جامعه مورد مطالعه، بیماران مراجعه کننده به بیمارستان اختر با تشخیص سندرم تونل کارپ ایدیوپاتیک کاندید جراحی بودند. این پژوهش بر روی 20 بیمار با میانگین سنی 35 تا 65 انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه در دو گروه شاهد و آزمون قرار گرفتند. نمونه های گروه آزمون علاوه بر توصیه های معمول جراح مربوطه، در هفته اول بعد از جراحی، کاردرمانی زودهنگام با پروتکل یکسان دریافت می کردند. ارزیابی ها پیش از جراحی و 1 ماه پس از آن برای هر دو گروه انجام شد که شامل ارزیابی عملکرد و شدت علائم توسط پرسشنامه بوستون و شمارش تعداد هفته های تاخیر در بازگشت به کار بیماران بود.
    یافته ها
    یافته های حاصل از این پژوهش توسط آزمون های آماری مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن نشان داد که برنامه کاردرمانی در هفته اول بعد از جراحی تونل مچ منجر به تغییرات معنادار آماری در کاهش شدت علائم (035/ 0=P) و تسریع در زمان بازگشت به کار بیماران (001/ 0=P) می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های به دست آمده از این تحقیق، اگرچه بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپ بعد از جراحی در هر دو گروه بهبودی در علائم و عملکرد را نشان دادند ولی در گروه آزمون کاردرمانی زودهنگام به طور معناداری کاهش شدت علائم و کاهش زمان تاخیر در بازگشت به کار بیماران موثر بوده است لذا انجام کاردرمانی زودهنگام بر روی بیماران فوق توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: کاردرمانی زودهنگام، عملکرد دست، سندرم تونل کارپ، جراحی
  • آناهیتا یونسی رمدانی، محمدحسین علیزاده، هومن مینو نژاد، سیدعلی امامی هاشمی* صفحه 41
    مقدمه و اهداف
    اعتیاد به گروه اپیوئیدها آثار زیان باری بر ابعاد روحی و جسمی مبتلایان به مصرف آن دارد. همچنین مصرف مواد مخدر بر سیستم اعصاب مرکزی نیز تاثیر منفی می گذارد. بهره مند بودن از تعادل مطلوب برای انسان ضروری است. عدم تعادل بدن زندگی طبیعی را از انسان سلب کرده و او را در معرض آسیب و سقوط و حتی مرگ قرار می دهد. با توجه به موارد ذکرشده در بالا وابستگی به مواد مخدر بر تعادل انسان احتمال تاثیر منفی دارد که محقق در این پژوهش به دنبال پاسخ به این مسئله است.
    مواد و روش ها
    نمونه های تحقیق حاضر را 30 زن و 30 مرد وابسته به اپیوئیدهای تحت درمان با متادون تشکیل می دادند که به صورت هدفمند از بین معتادانی که تمایل به همکاری داشتند انتخاب شدند، همچنین30 زن و 30 مرد سالم که ازنظر سن، قد، وزن وBMI با نمونه های معتاد همگن بودند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند.
    در این تحقیق برای اندازه گیری تعادل پویا از دستگاه اندازه گیری تعادل Y استفاده شد و برای اندازه گیری تعادل ایستا از آزمون ایستادن روی سینه یک پا استفاده شد.
    یافته ها
    طبق یافته های حاصل از این پژوهش و نتایج تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) بین تعادل ایستا (p=0/0001) و تعادل پویا (p=0/0001) مردان و زنان معتاد و مردان و زنان سالم تفاوت معنی داری وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر، مشاهده شد که بین تعادل ایستا و پویای زنان و مردان معتاد به مواد مخدر و زنان و مردان سالم تفاوت معنی دار با اندازه اثر بزرگ وجود دارد. در نهایت می توان چنین استنباط کرد که مصرف مواد مخدر و وابستگی به آن بر تعادل ایستا و پویای زنان و مردان تاثیر منفی می گذارد.
    کلیدواژگان: افراد وابسته به اپیوئیدها، افراد تحت درمان با متادون، تعادل
  • نفیسه سادات شریعت زاده، سیدمهدی طباطبایی*، حمیدالله بهادر صفحه 49
    مقدمه و اهداف
    مهارتهای ارتباطی درعرصه علوم توانبخشی و نقش آنها دردرمان بیماران، عملکرد محوری و اثربخشی دارد. این مهارت ها، یکی از اجزای اساسی صلاحیتهای بالینی به شمار میرود که باعث همکاری ورضایت بیشتر بیمار از اقدامات درمانی موثرمی گردد. علاوه برآن درمان توانبخشی پروسه دراز مدت را به دنبال دارد، که در عمل نیاز به رویارویی مکرر، توان درمانگروبیمار دارد.شواهد حاکی از آن است که معمولا بسیاری از درمانگران به طور مفیدی با بیمارانشان ارتباط برقرارنمی کنند درحالیکه آموزش این مهارت ها بسیار ضروری است وسنجش این مهارتها، به دلیل آنکه از مولفه های کیفی برخوردار است قابل ارزیابی نمی باشد، بنابراین کارشناسان و صاحب نظران، به دنبال اتخاذ روش هایی برای ارزیابی این مهارتها، دربیان کمی وقابل مقایسه در گروه های مختلف بودند. هدف این پژوهش طراحی ابزار ارزیابی مهارتهای ارتباطی دانشجویان توانبخشی براساس مدل کارکف بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به شیوه توصیفی- تحلیلی و ازنوع همبستگی می باشدکه در دانشجویان دانشکده های توانبخشی شهر تهران در سال تحصیلی 92- 91 با روش نمونه گیری غیراحتمالی وبه شیوه دردسترس (آسان) انجام گرفت. برای بررسی روایی محتوایی وصوری فرم های ارزیابی اولیه از روش دلفی استفاده گردید.برای بررسی پایایی (Reliability) فرم ارزیابی، دوارزیاب به صورت مجزا 30نفر ازدانشجویان را به طور همزمان به صورت مشاهده مستقیم بررسی نموده وفرم مورد نظر راپرکردند. محاسبه ICC یا همبستگی بین گروهی برای تعیین پایایی ابزار ارزیابی انجام شد، همچنین برای تعیین میزان همبستگی نمره هر حیطه با نمره کل وهمبستگی نمره هریک از حیطه های چهارگانه مدل کارکف بایکدیگر از همبستگی اسپیرمن استفاده گردید. در مرحله دوم تعداد165 دانشجو توسط اساتیدشان ارزیابی گردیدند وروایی سازه ای باروش تحلیل عاملی اکتشافی محاسبه گردید. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS18 استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین روایی محتوایی برای کل فرم ارزیابی 5/ 87%، میانگین روایی صوری برای کل فرم 25/ 87% وضریب آلفای کرونباخ 93/ 0 بدست آمد. همبستگی معنی داری بین نمره هر حیطه بانمره کل ونمره هر حیطه با نمره حیطه دیگر با سطح خطای یک درصد بدست آمد. نتایج تحلیل عاملی درمرحله دوم مشخص گردید که از چهار حیطه(چهارعامل) مدل کارکف تنها سه حیطه یا عامل اعتبار لازم را کسب نموده است.
    نتیجه گیری
    ابزار ارزیابی تدوین شده براساس مدل کارکف از روایی محتوایی وصوری و سازه ای و پایایی بسیار بالایی برخوردار است ومی تواند به عنوان ابزارارزیابی مهارتهای ارتباطی در رشته های علوم توانبخشی درایران مورد استفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: ابزار ارزیابی، مهارتهای ارتباطی، دانشجویان توانبخشی، مدل کارکف
  • سحر زمانی، فرشاد اخوتیان*، صدیقه سادات نعیمی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 57
    مقدمه و اهداف
    بررسی دامنه ی حرکتی فعال گردن در معاینه و ارزیابی بیماران مبتلا به اختلالات گردنی به ویژه در تعیین میزان موثر بودن مداخلات صورت گرفته اهمیت بسیار زیادی دارد. گونیامتر از جمله ابزار های رایج برای این کار است که به سبب سهولت استفاده، حمل آسان و قیمت مناسب، کاربرد بسیار زیادی دارد. هدف از مطالعه ی پیش رو بررسی تکرار پذیری درون آزمونگر برای ابزار گونیامتر در تمامی حرکات فعال گردن میباشد
    مواد و روش ها
    15 دختر جوان سالم در بازه ی سنی 18تا30 سال در این مطالعه شرکت داشتند. نمونه ها برای تمامی حرکات فعال گردن (فلکشن، اکستنشن، فلکشن طرفی و روتیشن) سه مرتبه و با فاصله ی زمانی 5 دقیقه مورد ارزیابی قرار گرفتند. از آزمون ضریب پایایی ICC و خطای استاندارد اندازگیری SEM برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در بررسی تکرار پذیری درون آزمونگر مقادیر ضریب پایایی برای حرکت فلکشن 93/ 0 ̨برای حرکت اکستنشن 94/ 0، برای حرکت فلکشن طرفی به سمت چپ 92/ 0 ̨برای حرکت فلکشن طرفی به سمت راست 90/ 0 ̨برای حرکت چرخش به سمت راست 88/ 0 و برای حرکت چرخش به سمت چپ 89/ 0 بدست آمد
    نتیجه گیری
    ابزار گونیامتر برای اندازگیری دامنه ی حرکتی گردن برای حرکات: فلکشن اکستنشن چرخش به راست و چپ و فلکشن طرفی به سمت راست و چپ از تکرار پذیری درون آزمونگر قابل قبولی برخوردار بود
    کلیدواژگان: تکرار پذیری، درون آزمونگر، گونیامتر، گردنی، دامنه ی حرکتی
  • مسعود فکری راد، صدیقه سادات نعیمی*، خسرو خادمی کلانتری، مهری قاسمی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 65
    مقدمه و اهداف
    امروزه ارتعاش کل بدن (WBV) بعنوان یک مدالیتی جدید ورزشی در بهبود عملکرد عصبی عضلانی بسیار مورد توجه محققین است ولی تاکنون اثرات اعمال فوری آن به صورت غیر مستقیم، همراه با اعمال مقادیر مختلف بار خارجی بر حداکثر میزان قدرت انقباض ایزومتریک (MVC) و فعالیت الکترومیوگرافی (EMG) عضلات اندام فوقانی مشخص نشده است. لذا هدف این مطالعه بررسی اثرات آن یارتعاش کل بدن بر حداکثر قدرت ایزومتریک و فعالیت الکترومیوگرافی عضلات در اندام فوقانی، در قدرت های مختلف انقباض می باشد.
    مواد و روش ها
    عضله دو سر بازویی سمت غالب 15 نفر مرد جوان سالم بطورتصادفی در دو وضعیت بدون ارتعاش کل بدن و با ارتعاش کل بدن با فرکانس 50 هرتز و آمپلی تود پائین (4 میلی متر) به مدت 60 ثانیه (در دو مرحله 30 ثانیه ای و 20 ثانیه استراحت در بین دو مرحله) در 3 حالت بدون اعمال بار خارجی، با اعمال بار خارجی 10درصد MVC اولیه و 20درصد MVC اولیه در زاویه 90 درجه فلکشن آرنج و سوپینیشن ساعد، تحت انقباض ایزومتریک قرار گرفت و در حین انجام تمرینات و بلافاصله پس از تمرینات نیز فعالیت الکترومایوگرام آن در حین انجام MVC ثبت گردید. پس از ثبت پارمترهای میزان MVC، RMS، و FMED محاسبه و ثبت شدند.
    یافته ها
    کاربردWBVبدون اعمال بار خارجی باعث افزایش معنی دار میزان MVC عضله دو سر بازویی نسبت به حالت بدون ارتعاش و بدون بار خارجی(P=0.006). شد، درحالیکه کاربرد ارتعاش درحالت های اعمال بارخارجی 10درصد MVC و 20درصد MVC، با وجود افزایش در میزانMVC، دارای اختلاف معنی داری نسبت به حالت های مشابه بدون ارتعاش، نبودند. ازطرفی،کاربرد ارتعاش بدون اعمال بار خارجی سبب افزایش معنی دار میزانRMS عضله دو سربازویی گردید (P=0.001). این وضعیت در حالت کاربرد ارتعاش با اعمال بار خارجی 20 درصد MVCنیز صادق بوده است (P=0.032). میزان∆FMED نیز، هم در حالت با ارتعاش و هم در حالت بدون ارتعاش و با اعمال بار خارجی 20 درصد MVC، نسبت به حالت بدون ارتعاش، با بار خارجی 10درصد MVC دارای اختلاف معنی داری بود و این میزان معنی داری در حالت با ارتعاش با P=0.011 ودر حالت بدون ارتعاش با P=0.016 مشهود بوده است. همچنین∆FMED در حالت با ارتعاش و با بار خارجی 20درصد MVCنسبت به حالت با ارتعاش و با بار خارجی 10 درصد MVC معنی دار بود (P=0.023).
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد که اعمال یک جلسه WBV باعث افزایش آنیMVC وEMG عضله دوسر بازویی میگردد و اعمال بارهای خارجی 10 درصد و 20 درصد MVC همراه با ارتعاش، اگرچه در این مطالعه باعث افزایش معنی دار نبوده است اما سبب افزایش بیشتر MVC و EMG عضله می شود و اثر بار خارجی 20 درصدMVC در این افزایش بارزتر از 10 درصد MVC است.
    کلیدواژگان: ارتعاش کل بدن، حداکثر نیروی انقباض ایزومتریک، عضله دو سر بازویی، بارخارجی، الکترومایوگرافی سطحی، دینامومتر
  • مرضیه شریفیان البرزی، سعیده نادری*، زهرا جعفری، سید مهدی طباطبایی صفحه 80
    مقدمه و اهداف
    در دنیای امروز استفاده از ابزارهای قابل حمل پخش موسیقی دربین جوانان با سرعتی بیش از توانایی ما برای بررسی نتایج آنها روی سلامتی افراد رشد کرده است. هدف این مطالعه بررسی اثرات مخرب ناشی از استفاده نامناسب از ابزارهای شخصی پخش موسیقی بر شنوایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آسیب شنوایی ناشی از این ابزارها با استفاده از آزمون گسیل های صوتی ناشی از اعوجاج گوش بررسی شد، که در آن دامنه گسیل های صوتی ناشی از اعوجاج در سطح شدت 65 دسی بل HL، بین 21 نفر بزرگسال جوان (11مرد) که حداقل به مدت 1 سال روزانه بیش از 1 ساعت با شدت بیش از 50درصد حداکثر خروجی ابزار خود به موسیقی گوش می دادند با 21 نفر گروه کنترل مقایسه شد. مطالعه حاضر از نوع مورد – شاهد بوده و داده های حاصل از آن با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه میانگین دامنه پاسخ ها بین دو گروه نشان دهنده کاهش دامنه در فرکانس 1و2 کیلوهرتز در دو گوش و3 کیلوهرتز در گوش چپ در گروه کاربران بود(011/ 0=p). همچنین مقایسه دو جنس نشان دهنده کاهش دامنه بیشتر در مردان نسبت به زنان بود(042/ 0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده کاهش دامنه گسیل های صوتی ناشی از اعوجاج در گروه کاربران در مقایسه با گروه کنترل بود. تغییر حساسیت شنوایی اندازه گیری شده از طریق گسیل های صوتی ناشی از اعوجاج نشان دهنده اثرات مخرب گوش دادن به موسیقی بلند بر شنوایی و عملکرد حلزون می باشد.
    کلیدواژگان: وسیله پخش موسیقی، گسیل های صوتی ناشی از اعوجاج گوش، آسیب شنوایی، کم شنوایی ناشی از نویز
  • محبوبه همایون زاده آهنگر، فریده دهقان منشادی، شهناز برات، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 89
    مقدمه و اهداف
    افتادگی احشاء لگنی یکی از انواع اختلالات کف لگن و عارضه ای است که کیفیت زندگی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به شیوع نسبتا بالای افتادگی احشاء لگنی در زنان و لزوم بررسی تاثیر عوامل مستعد کننده این بیماری در جوامع مختلف، این تحقیق با هدف مقایسه وضعیت راستای ستون فقرات و لگن و عملکرد عضلات کف لگن در زنان با و بدون افتادگی احشاء لگنی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مجموع 60 نفر، با روش نمونه گیری غیر تصادفی متوالی در این مطالعه توصیفی-تحلیلی که به روش مقطعی انجام شد، شرکت کردند. 30 زن مبتلا به افتادگی احشاء لگنی درجه 2 و 2 به بالا با توجه به معیارهای لحاظ شده، از بین بیماران مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله روحانی بابل به عنوان گروه مورد و 30 زن از مراجعین همان بیمارستان که درجه افتادگی آن ها صفر و یا یک بود به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. پس از گرفتن اطلاعات جمعیت شناختی و سوابق پزشکی، بررسی بالینی شامل ارزیابی وضعیت پوسچرال ستون فقرات، سطح تون واژینال و مقادیر قدرت و استقامت عضلات کف لگن انجام شد.
    یافته ها
    بین دو گروه تفاوت معنی داری از لحاظ وجود کایفوز پشتی (P=0.98) و شیب لگن (06/ 0=P) وجود نداشت. ولی مقادیر زوایای لوردوز کمری و سطح تون واژینال، قدرت و استقامت عضلات کف لگن درزنان مبتلا به افتادگی احشاء لگنی کمتر از زنان بدون این عارضه بود (05/ 0>P).
    نتیجه گیری
    کاهش لوردوز کمری به عنوان یکی از عوامل خطرزای احتمالی در بیماران با افتادگی احشاء لگنی باید در نظر گرفته شود و مطابق نتایج این مطالعه، احتمال افزایش کایفوز و تیلت خلفی لگن در زنان با افتادگی احشاء لگنی، در یک جامعه بزرگتر آماری، می رود. همچنین در ارایه خدمات درمانی به این بیماران بر تقویت عضلات کف لگن تاکید می شود.
    کلیدواژگان: افتادگی احشاء لگنی، راستای ستون فقرات، عملکرد عضلات کف لگن
  • محمد محسن روستایی، ندا بابادی*، عباس رحیمی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 98
    مقدمه و اهداف
    با توجه به نقش مهم عضله واستوس مایل داخلی در عملکرد مفصل پاتلوفمورال و لزوم طراحی ورزش های اختصاصی برای آن، هدف از این مطالعه بررسی فعالیت الکترومیوگرافی عضلات چهارسر زانو در وضعیتهای مختلف چرخشی ران در زنجیره بسته حرکتی در زنان جوان سالم است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه شبه تجربی با نمونه گیری غیر تصادفی ساده در دسترس بر روی 35 زن جوان سالم صورت گرفت. ثبت فعالیت الکترومیوگرافی با الکترودهای سطحی از عضلات رکتوس فموریس، واستوس مایل داخلی و واستوس خارجی در زاویه های 15 و 30 و 45 درجه چرخش خارجی و داخلی و زاویه نوترال هیپ در حالت ایستاده روی پنجه های پا صورت گرفت. داده های نرمالایز شده در نرم افزار اکسل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس اندازه های مکرر نشان دادکه بین فعالیت عضلات در زاویه های 15 درجه چرخش خارجی (p=0.039)، زاویه نوترال هیپ (p=0.003)، پانزده درجه چرخش داخلی (p=0.003) و انتهای چرخش داخلی (015/ 0=p) اختلاف معنادار وجود داشت. مقایسه زوجی دو به دوی فعالیت عضلات به روش بونفرونی نشان داد فعالیت عضله واستوس خارجی در زاویه 15 درجه چرخش خارجی (047/ 0= p)، زاویه نوترال (004/ 0= p)، پانزده درجه چرخش داخلی (002/ 0=p) و 45 درجه چرخش داخلی (016/ 0= p) از عضله رکتوس فموریس به طور معناداری بیشتر بود. سایر مقایسه های دو به دوی فعالیت عضلات واستوس مایل داخلی با واستوس خارجی و نیز واستوس مایل داخلی با رکتوس فموریس معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، میانگین فعالیت عضله واستوس خارجی در همه زوایا بالاتر بود و وضعیت مورد مطالعه در این پژوهش موجب افزایش فعالیت عضله واستوس مایل داخلی به عنوان ثبات دهنده داینامیک داخلی پاتلا نسبت به عضله واستوس خارجی نشد.
    کلیدواژگان: چرخش ران، فعالیت الکترومیوگرافی، زانو، زنجیره بسته، عضله چهارسر
  • فاطمه ویس کرمی*، محمد قاسمی برومند، سید مرتضی انتظاری، سید مهدی طباطبایی صفحه 107
    مقدمه و اهداف
    این مطالعه برای تعیین تفاوت متوسط ضخامت لایه فیبرهای عصبی شبکیه در دو چشم افراد آنیزومتروپ غیر آمبلیوپ و ارزیابی ارتباط آن با استرئوپسیس نزدیک این افراد انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    این مطالعه به روش توصیفی - تحلیلی انجام گردید. در این مطالعه 23 بیمار آنیزومتروپ غیر آمبلیوپ (13بیمار مذکر، 10 بیمار مونث، میانگین سنی 82/ 27 سال; دامنه سن 18تا 35 سال) پس از اعمال معیار های ورود و خروج، وارد مطالعه شدند. تفاوت ضخامت لایه فیبر های عصبی شبکیه، بین دو چشم افراد آنیزومتروپ غیر آمبلیوپ تعیین شد و ارتباط آن با استرئوپسیس نزدیک فرد ارزیابی شد.
    یافته ها
    بیماران آنیزومتروپ در 3 گروه آنیزوآستیگماتیسم، آنیزومایوپیک و آنیزوهاپروپیک تقسیم بندی شدند.ابتدا تفاوت میانگین متوسط ضخامت لایه فیبر های عصبی شبکیه، بین چشم چپ و راست در افراد آنیزومتروپ 08/ 0 محاسبه شد که از لحاظ آماری معنی دار نشد (979/ 0=P). تفاوت میانگین متوسط ضخامت لایه فیبر های عصبی شبکیه، بین چشم چپ و راست در گروه آنیزوآستیگماتیسم 21/ 5 ± 72/ 0 شد و در گروه غیرآنیزوآستیگماتیسم 19 /4 ± 83/ 0 شد که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نشد (436/ 0 =P). تفاوت میانگین مورد نظر در گروه آنیزومایوپیک 10/ 4 ± 00/ 1 شد و در گروه غیر آنیزومایوپیک 30/ 5 ±10/ 1 شد. این تفاوت نیز معنی دار نشد (P= 0.296). گروه آنیزوهایپروپیک به علت تعداد کم (یک نفر) مورد محاسبات آماری قرار نگرفتند. همبستگی بین اختلاف ضخامت مورد نظر و استرئوپسیس 6/ 19 درصد محاسبه شد که از لحاظ آماری معنی دار نشد (P= 0.371).
    نتیجه گیری
    در افراد آنیزومتروپ غیر آمبلیوپ تفاوت قابل توجهی بین متوسط ضخامت لایه فیبر های عصبی شبکیه چشم چپ و راست وجود ندارد. بین استرئوپسیس نزدیک و اختلاف ضخامت گفته شده در این افراد نیز، رابطه معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آنیزومتروپ غیر آمبلیوپ، استرئوپسیس، آنیزوآستیگماتیسم، آنیزومایوپیک، آنیزوهایپروپیک
  • بهروز قربانزاده* صفحه 116
    مقدمه و اهداف
    خود گفتاری یک تکنیک رفتاری شناختی در ارتقاء اجرای تکلیف است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه خودگفتاری مثبت و منفی با اضطراب رقابتی و درصد صحیح سرویس در حین مسابقه در والیبالیست ها بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه تیم های والیبال شرکت کننده در مسابقات جام رمضان بود که 43 نفر از راه نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه کاربرد خودگفتاری هاردی، و اضطراب حالت رقابتی کاکس، و برای گردآوری اطلاعات مربوط به درصد صحیح سرویس والیبال نیز از روش فیلم برداری و مشاهده استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین درصد خودگفتاری مثبت با درصد صحیح سرویس حین رقابت، رابطه مستقیم وجود دارد. همچنین بین درصد خودگفتاری منفی با درصد صحیح سرویس حین رقابت رابطه معکوس وجود دارد. ولی این ارتباط ات معنا دار نبود. همچنین بین درصد خودگفتاری مثبت با درصد اضطراب حین رقابت نیز ارتباط معنا داری وجود نداشت ولی بین درصد خودگفتاری منفی با اضطراب حین رقابت ارتباط معنا دار بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش خودگفتاری با بهبود اجرای سرویس و کاهش اضطراب رقابتی ارتباط دارد، بنابراین می توان از خودگفتاری مثبت به عنوان نوعی راهکار شناختی در کنار تمرین های بدنی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: خودگفتاری، سرویس والیبال، اضطراب، رقابت
  • ندا رضوانخواه گلسفیدی، سیدعلی امامی هاشمی * صفحه 125
    مقدمه و اهداف
    سر به جلو یکی از شایع ترین پوسچرهای معیوب است که باعث عدم سازماندهی صحیح عضلات گردن شده و در نهایت ظرفیت های ششی محدود و تنفس صحیح دچار مشکل می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 4 هفته تمرینات اصلاحی بر زاویه سر به جلو و شاخص اسپیرومتری دانشجویان دختر بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 30 دانشجوی دختر دانشگاه تهران مبتلا به سر به جلو به طور تصادفی به گروه تجربی و گروه کنترل تفشیم شدند. آزمودنی ها تمرین های خود را طبق برنامه، 2 مرتبه در روز و به مدت 4 هفته انجام دادند. میزان زاویه سر به جلو و شاخص های اسپیرومتری قبل و بعد از 4 هفته مداخله اندازه گیری شد.داده ها با استفاده از تی وابسته و در سطح معناداری 05/ 0 =α انجام شد.
    یافته ها
    پس از مداخله کاهش معنی داری در زاویه سر به جلو گروه تجربی مشاهده شد05/ 0>p. همچنین در شاخص اسپیرومتریMVV تفاوت معناداری مشاهد شد05/ 0>p حجم هوای دمی با فشار در ثانیه اول FEV1 و اوج جریان دمی PIF و و اوج جریان بازدمی PEF بعد از دوره تمرینی، تغییر معناداری از لحاظ آماری نشان نداد(05/ 0
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحقیقات نشان می دهد تمرینات اصلاحی روشی ساده و غیر تهاجمی برای اصلاح ناهنجاری سر به جلو است که می تواند به افزایش حداکثر تهویه ارادی کمک کند.
    کلیدواژگان: تمرینات اصلاحی، سربه جلو، شاخص های اسپیرومتری
  • میترا رضاپور، یونس لطفی*، عبدالله موسوی، احمدرضا ناظری، عنایت الله بخشی صفحه 133
    مقدمه و اهداف
    بیشتر سالمندان در مقایسه با افراد جوان در درک گفتار به ویژه در حضور اصوات رقابتی با مشکلات بیشتری روبه رو هستند که بخشی از آن به دلیل نقص در پردازش شنوایی (مرکزی) به ویژه شنوایی دایکوتیک می باشد. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه پردازش شنوایی دایکوتیک در دو گروه سنی سالمند و جوان با استفاده از آزمون اعداد دایکوتیک دو جفتی بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر، با استفاده از نسخه فارسی آزمون اعداد دایکوتیک دو جفتی روی 28 فرد جوان 18 تا 28 ساله و 27 فرد سالمند 60 تا 80 ساله دارای شنوایی محیطی هنجار، با برتری دست راست از دو جنس انجام شد. سپس نتایج گوش راست و چپ در وضعیت های توجه شنوایی تقسیم شده و متمرکز سنجیده شد.
    یافته ها
    مقایسه امتیاز آزمون اعداد دایکوتیک دو جفتی در هر سه وضعیت توجهی نشان داد که بین دو گروه سنی تفاوت معنادار وجود داشت (001/ 0> Pvalue).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه ضعف عملکرد شنوایی دایکوتیک در سالمندان نسبت به جوانان، در هر سه وضعیت توجهی به ویژه هنگام توجه به چپ را تایید کرد. بعلاوه افراد سالمند ناقرینگی گوشی بزرگتری را نشان دادند.
    کلیدواژگان: سالمندی، آزمون اعداد دایکوتیک، توجه متمرکز، توجه تقسیم شده، پردازش شنوایی مرکزی
  • مجتبی توکلی، حسین طالبی*، سحر شمیل شوشتری، الهام آقایی صفحه 142
    مقدمه و اهداف
    دستگاه شنوایی یکی از مهمترین مسیرهای ارتباطی انسان با محیط پیرامون و زیربنای ارتباط کلامی، توانایی های ادراکی و روانشناختی انسان است و نقص آن می تواند سلامت روان افراد را به مخاطره اندازد. در این پژوهش، سعی شده است تا نیمرخ روانی افراد کم شنوا مورد بررسی قرار گرفته و با افراد دارای شنوایی هنجار مورد سنجش قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی-مقایسه ای، اطلاعات روان شناختی 40 فرد کم شنوای متوسط تا شدید دارای سمعک با میانگین سنی 85/ 27 سال، با استفاده از پرسش نامهSCL-90-R بررسی شده و با 40 فرد دارای شنوایی هنجار با میانگین سنی 52/ 27 سال سنجیده گردید. تحصیلات هر دو گروه یکسان و در حد دیپلم بود. افراد شرکت کننده در پژوهش از هر دو جنسیت بودند.
    یافته ها
    داده های آماری نشان دهنده اختلاف آماری معنادار بین میانگین میزان اختلالات روانی (روان پریشی، ترس مرضی، پرخاشگری، حساسیت در روابط متقابل، شکایت های جسمانی، افکار پارانوئیدی، اضطراب، افسردگی، وسواس) در افراد کم شنوا با افراد با شنوایی هنجار بود. (05/ 0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه، نشان از احتمال بالا بودن میزان اختلالات روانی در افراد کم شنوا نسبت به افراد هنجار بود. وجود این نتایج، اهمیت بررسی وضعیت روحی و روانی افراد مبتلا به کم شنوایی را در کنار سایر ارزیابی های مربوط به دستگاه شنوایی آشکار می سازد.
    کلیدواژگان: کم شنوایی، اختلالات روان شناختی، سلامت روانی
  • ابوالفضل میرزاده مقدم، سید مجتبی سلطاندوست ناری، ناهید خوشرفتار یزدی* صفحه 148
    مقدمه و اهداف
    یکی از شایع ترین ناهنجاری های اندام تحتانی زانوی پرانتزی (ژنوواروم) می باشد، که اختلال در راستای طبیعی ساق پا محسوب می شود. از آنجائیکه کنترل پاسچرمی تواند تحت تاثیر ناهنجاری های زانوی پرانتزی و زانوی ضربدری از راه ایجاد چرخش داخلی و خارجی درمفاصل مچ پا و پا گردد، در این تحقیق تعادل و سینماتیک راه رفتن بیماران دارای زانوی پرانتزی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 15 نفر مرد دارای زانوی پرانتزی، با میانگین سن 94/ 0 ± 2/ 20، وزن 27/ 3 ± 64، قد 59/ 4 ± 174، و تعداد 15 نفر مرد نیز بی ناهنجاری زانو، با میانگین سن 88/ 0 ± 93/ 19، وزن 2/ 4 ± 8/ 69، و قد 2/ 4 ± 174 انتخاب شدند. برای اندازه گیری سینماتیک راه رفتن از دستگاه آنالیز حرکت و برای محاسبه تعادل افراد از دستگاه صفحه نیرو استفاده شد.
    یافته ها
    هیچ تفاوت معنی داری در شاخص تعادل قدامی خلفی دیده نشد، اما در شاخص تعادل داخلی خارجی گروه مبتلا نوسان بیشتر داشت(p≤0/05).سینماتیک راه رفتن بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق بنظر می رسد که افراد دارای ناهنجاری زانوی پرانتزی در فعالیت های روزمره و به ویژه فعالیت های ورزشی که نیاز به حفظ تعادل برروی یک پا دارد دچار مشکل خواهند شد و ممکن است در معرض افتادن و بروز آسیب قرار گیرند.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، زانوی پرانتزی، سینماتیک مفاصل
  • مقالات مروری
  • زهرا مالکی، مهدی رضایی* صفحه 156
    مقدمه و اهداف

    تفکر انتقادی یک فرآیند شناختی اساسی است که توانایی دانشجویان را در مهارت حل مساله افزایش میدهد و یکی از بروندادهای اصلی آموزش عالی و معیارهای اعتباربخشی موسسات است. تفکر انتقادی برای رشته های علوم پزشکی اهمیت ویژه ای دارد زیرا دانش آموختگان آن برای بالین بیمار آماده میشوند. انتقال دانش و مهارتهای روانی- حرکتی از محیط کلاس به کلینیک و کاربرد آنها، به تفکر انتقادی نیازمند است. هدف از این مطالعه، مروری بر وضعیت مهارتهای تفکر انتقادی دانشجویان علوم پزشکی و میزان تاثیر برنامه ی درسی دانشگاه ها بر این مهارتهاست.

    مواد و روش ها

    برای جمع آوری اطلاعات این مطالعه، پایگاه های اطلاعاتی Science direct, Pubmed, Magiran, SID, Iranmedex و مجلات آموزش پزشکی با کلید واژه های تفکر انتقادی، برنامه درسی، دانشجویان، استدلال بالینی، علوم پزشکی و ترکیبی از آن ها در بازه ی زمانی سال 2000 تا 2014 جستجو گردید. مطالعاتی که تفکر انتقادی را در دانشجویان علوم پزشکی در طول تحصیلات دانشگاهی مورد بررسی قرار داده بودند، انتخاب شدند.

    یافته ها

    از میان 35 مطالعه مرتبط با موضوع، 16 مورد انتخاب شده است که با توجه به موضوع شان (بجز مطالعه سیستماتیک و دلفی که نتایج شان جداگانه بحث شده است) در سه گروه قرار گرفتند: مطالعاتی که گرایش به تفکرانتقادی را مطرح کردند، پژوهش هایی که گرایش و مهارت های تفکر انتقادی را با هم بررسی نمودند، پژوهش هایی که مهارتهای تفکر انتقادی را مورد مطالعه قرار دادند.

    نتیجه گیری

    تفکر انتقادی و روش های ارتقای آن باید مورد توجه برنامه ریزان آموزشی قرار گیرد و استفاده از روش های نوین آموزشی در برنامه درسی نهادینه شود. همچنین نیاز به تحقیقات وسیع تری برای شناسایی علل و موانع عدم رشد تفکر انتقادی در نظام آموزش پزشکی حس می شود.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، دانشجویان، علوم پزشکی، برنامه درسی
  • راحله درستی، مهری قاسمی*، خسرو خادمی کلانتری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 166
    مقدمه و اهداف
    سندرم درد پاتلوفمورال یکی از شایع ترین بیماری های زانو در جمعیت افراد ورزشکار و غیر ورزشکار است و شایع ترین علت درد جلو زانو و اطراف پاتلا در زمانی است که هیچ پاتولوژی شناخته شده ای وجود ندارد. باوجود شیوع این سندرم، علت شناسی آن تا کنون به صورت شفاف مشخص نشده است و تنها چیزی که گزارش می شود این است که سندرم درد پاتلوفمورال یک سندرم چند عاملی است. درمان بیماران مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال اغلب یک بحث چالش برانگیز است چرا که درباره ی علت شناسی آن و در نتیجه درمان آن توافق نظری وجود ندارد. لذا یکی از رایج ترین ابزارهای مورد استفاده توسط دانشمندان سراسر جهان، ثبت فعالیت الکتریکی عضلات است.
    مواد و روش ها
    برای انجام این پژوهش مقالات انگلیسی چاپ شده در بانک های اطلاعاتی GoogleScholar، PubMed و ScienceDirect جستجو شدند. در این جستجو که محدود به مطالعات سال های 2000 تا 2014 بود از کلید واژه های PFPS، EMG، knee muscles، muscle imbalance و ترکیبی از آن ها استفاده شد.
    یافته ها
    از میان تقریبا 35 مقاله مرتبط با موضوع، 8 مطالعه برای بررسی انتخاب شده است که بر اساس عضلات مورد بررسی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل مقالاتی است که عضلات واستوس را بررسی کرده اند و گروه دوم شامل مطالعاتی است که عضلات واستوس و همسترینگ را با هم مقایسه کرده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعات انجام شده و نتایج متفاوت گزارش شده، می توان گفت شواهد موجود کافی و قابل استناد نیستند. به طور کلی این مطالعه مروری نشان می دهد که فعالیت الکتریکی عضلات اطراف زانو در افراد مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال تغییر می کند ولی در مورد الگوی این تغییرات هنوز جای سوال است.
    کلیدواژگان: سندرم درد پاتلوفمورال، الکترومیوگرافی، عضلات اطراف زانو، عدم تعادل عضلانی
  • زهرا نوبخت، حسین سورتیجی، مهدی رصافیانی* صفحه 173
    مقدمه و اهداف
    سنجش بخش مهمی از فرآیند ارزیابی، برنامه ریزی درمان و مداخله می باشد و اجرای این فرآیند نیازمند دسترسی به ابزارهای مناسب است. طراحی و ساخت ابزار مسیری زمانبر و پر هزینه است، بنابراین ترجمه و استفاده از ابزارهای طراحی شده، به طور کامل نزدیک به صرفه به نظر می رسد. اما اجرای فرآیند ترجمه و بررسی روایی و اعتبار ابزار با توجه به شرایط متفاوت است و عواملی بر آن تاثیرگزار است. در این مقاله مروری سعی بر معرفی عوامل تاثیرگزار بر تصمیم گیری محقق در انتخاب شیوه ترجمه و روایی و اعتبار شده است.
    مواد و روش ها
    با توجه به هدف این پژوهش، منابع مورد بررسی قرار گرفتند تا عوامل اثرگذار بر تصمیم گیری محقق مشخص شوند. پایگاه های داده های Google scholar، Pub Med، ProQuest، Elsevier و OT seeker با کلید واژه هایtranslation، validity، reliability، cross-cultural adaptation، methodology، assessment، psychometric properties به گونه ای سازمان یافته جستجو شد. مقالات تا تاریخ مارچ 2014 جستجو شدند.
    یافته ها
    فرآیند ترجمه با توجه به تغییر زبان و فرهنگ تغییر می نماید. عوامل موثر بر تصمیم گیری محقق در زمینه روش روایی و اعتبار با توجه به ابزاری که قرار است استفاده شود، بافتاری که ابزار قرار است در آن مورد استفاده قرار گیرد، روند اجرای تحقیق روایی و اعتبار و منابع مرتبط با آن تغییر می کند.
    نتیجه گیری
    از مهمترین عوامل اثرگزار بر تصمیم گیری محقق می توان به دسترسی به مترجمین و متخصصین، هدف ابزار، دسترسی به ابزارهای مشابه، دسترسی به نمونه کافی و محدودیت زمانی تحقیق اشاره نمود.
    کلیدواژگان: ترجمه، تطابق فرهنگی، روایی، اعتبار
|
  • Alireza Bayati, Razieh Yousefian, Heydar Sadeghi, Ali, Asghar Jamebozorgi*, Seyed, Mehdi Tabatabaee Page 1
    Background And Aim
    The present study was carried out to study the role of static balance and anthropometric indices in the shooting sports and its impact on the performance of the shooters with the aim of informing the shooting sports specialists and correcting weaknesses in male and female shooters.
    Materials And Methods
    Anthropometric characteristics, weight, height (standing and sitting positions), two hands, arm length, leg length, the actual length of the foot, knee width, resting and contracting arm circumference, arm circumference, hip circumference, the mid-thigh, the knee, the leg, the ankle, BMI, percent body fat, WHR, and two tests for balance, i.e. Sharpened Romberg and stork, were evaluated for 32 shooters (16 women and 16 men from among the pool of 45 shooters of the National Shooting Team) and 32 controls (16 females and 16 males).
    Results
    The results showed that comparison of the stork balance with anthropometric indices revealed significant difference only in weight variable in female participants and the width of the knee in male participants. No sifnificant relationship was observed between Sharpened Romberg test indices and any of the anthropometric indices in females (except for weight) and males either. Shooters were observed to have better balance compared with that of the control group. Moreover, comparison of anthropometric indices of the adult male and female elite shooters showed that there is a significant difference among all the anthropometric indices.
    Conclusion
    It can be concluded that the Iranian elite shooters have a significantly higher static balance in comparison with that of the control group.
    Keywords: Balance, anthropometric characteristics, shooter, elite
  • Zohreh Ebrahimi, Mohammad Akbari*, Ali Amiri Page 11
    Background And Aim
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is one of the most frequentl musculoskeletal disorders. The cause of PFPS has been reported to be multifactorial. Patellar malalignments are accepted as the leading cause of PF pain and PF joint disorders. The purpose of the present study was to compare the patellar alignment between subjects with patellofemorall pain syndrome and healthy subjects.
    Materials And Methods
    Patellar alignment was compared in two groups. Twenty five patients with 12-15 months of PFPS and 25 matched healthy subjects were selected to take part in the study. Congruence angle, Patella height, and Lateral patellar tilt angle were measured by radiographic images. Also, quadriceps angle was measured clinically.
    Results
    The patella alta and lateral patellar tilt angle were significantly greater in patients group compared with those in the healthy group. There was no significant difference in Q angle and Congruence angle between the two groups.
    Conclusion
    Delays in treatment of patients with patellofemoral pain syndrome provide direction changes of patellar alignment. Therefore, to prevent further changes to the patellar alignment in these patients, early resolving of the possible predisposing factors is essential.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Patellar alignment, Q angle, Congruence angle, Patella height, Lateral patellar tilt angle
  • Jandark Eghlidi, Zahra Shafiee, Monir Vatandust*, Mehdi Rezaee, Ali, Asghar Jamebozorgi, Seyed Mehdi Tabatabaee Page 20
    Background And Aim
    One of the major causes of death and disability in all countries is stroke and the most common complication of stroke is hemiplegic Plzy. The aim of the present study was to investigate the effects of mental practice on improving balance and quality of life in stroke patients.
    Materials And Methods
    The present study is a randomized clinical trial (RCT). Participants were 32 patients admitted to Mehrvarzan clinic in Qom and met the inclusion criteria. After the initial assessment performed by an experienced clinician, all the participants were randomly assigned to two groups with a mean age of 66.9 for the intervention group and and 66.4 for control group. The intervention group received mental exercises in addition to conventional therapy by a therapist for six weeks while the control group received only routine occupational trainings. The balance of all patients was assessed using tests of balance function (Berg Balance Scale, Timed Get Up & GO) in four different phases: prior to the onset of clinical intervention, immediately after the intervention, two weeks after the intervention, and six weeks after the intervention. Assessment of the quality of life in the patients was carried out using 36SF test at the onset of the clinical intervention and six weeks after the intervention.
    Results
    The results showed that scores on tests of balance and mental status tests had asignificant difference, with higher indices in the intervention group.
    Conclusion
    The results of the study support the role of mental exercises to improve balance function of stroke patients and the impact of physical and mental exercises on the mental status and quality of life as compared to the physical dimensions using Berg, Timed Up Go, and SF36 tests. It is recommended that this method be used as an action plan for improving balance and quality of life in stroke patients.
    Keywords: Stroke, Mental training, Balance, Quality of life
  • Fatemeh Hasanati*, Mohammadreza Rostami, Abbas Alipour Page 28
    Background And Aim
    Development of phonological awareness is essential for literacy and it is a vigorous predictor of reading. Meanwhile, bilingualism is a factor that affects cognitive and language skills and consequently reading and writing skills, thus it seems necessary to do more studies to understand the effect of this social factor on educational performance. Considering the prevalence of bilingualism in Iran, the aim of the present study was to investigate the effect of school training on phonological awareness of Lak-Farsi bilingual 6 year old children.
    Materials And Methods
    The current study is a quasi-experimental study using a descriptive analytic method. Participants were 30 bilingual six-year-old lak-farsi speaking children randomly selected from among the children who took part in the elementary school entrance measurement project in Noorabad and Aleshtar city. In the current survey, we used the Soleimani-Dastjerdi validated phonological awareness tool. The children’s performances were evaluated again after three months.
    Results
    The findings indicated that the differences of the mean scores between test-retest were significant in all the skills (p≤0.001).
    Conclusion
    The differences between test-retest scores emphasized the importance of school training for bilingual children. Due to the interconnection between phonological awareness and literacy, authorities should seriously support the training programs for bilingual children in kindergartens and preschools.
    Keywords: Training, bilingualism, phonological awareness, children
  • Zahra Mohammadreza Saadat, Ali Asghar Gamebozorgi*, Zahra Shafiee, Ashkan Irani, Seyyed Mehdi Tabatabaee, Farivar Abdullahzadeh Lahiji Page 34
    Background And Aim
    One of the most common hand diseases is the carpal tunnel syndrome. The prevalence is over 2.9% in women and 6% in men. The disease has symptoms such as paresthesia, tingling and numbness, pain, and weakness in the thenar. The current treatment of carpal tunnel syndrome include non-surgical or care treatment and surgery. Carpal tunnel release surgery is recommended when the disease aggrevates and protective treatments are not efficient anymore. After surgery, scar adhesions, complex recurrent pain syndrome, sensitivity, inflamed scar area, and pain in the thenar and hypothenar areas may be observed for up to 8 weeks or more. In order to reduce and to prevent the development of complications after surgery, guidelines and recommendations are provided that are specific to Occupational Therapy; however, due to the lack of accurate information on when occupational therapy should start after surgery and considedring the importance of this issue in improving performance, reducing the severity of symptoms, and helping the patients return to work faster, the present study was conducted to examin the effect of early occupational therapy to improve performance and to reduce the severity of symptoms caused by carpal tunnel release surgery.
    Materials And Methods
    The present study was a clinical trial and the population consisted of the patients reffering to Akhtar hospital with a diagnosis of idiopathic carpal tunnel syndrome and thus candidates for surgery. A total of 20 patients with an average age of 35-65comprised the final particiapnts of the study. Participants were divided into two groups. The experimental group, besides the common care advised by their surgeons, received occupational therapy with the same protocol during the first week after the surgery. Evaluations carried out for both groups prior to the surgery and one month after the surgery included hand function, symptoms severity by Boston questionnaire, and return to work time.
    Results
    The statistical anlysis of the findings revealed that occupational therapy program in the first week after a CTS surgery resulted in a decrease in symptoms severity (P=0.003), and a decrease in return to work time (P=0.001).
    Conclusion
    Based on the findings, although both patient groups with carpal tunnel syndrome showed improvement in symptoms and functioning after surgery, early occupational therapy in the experimental group was shown to be significantly effective in decreasing symptoms severity and the return to work time compared with that in the controls. So, early occupational therapy on the patients with carpal tunnel syndrome is recommended.
    Keywords: Early Occupational therapy, Hand function, Carpal tunnel syndrome, Surgery
  • Anahita Younesi Ramdani, Mohammadhossein Alizadeh, Hooman Minoonejad, Seyed Ali Emami Hashemi* Page 41
    Background And Aim
    Addiction to opioids causes adverse physical and psychological effects on addicts. The drug abuse has adverse effects on the central nervous system. Meanwhile، a good balance is essential for human beings. Failure to keep balance divests the person from the natural life and may cause injury، collapse، and even death. Therefore، body balance may be negatively affected by drug dependency and the present research intentd to seek answer to this question.
    Materials And Methods
    A total of 30 male drug and 30 female drug dependants participated in the research. Participants were selected purposefully from among volunteers. Also، 30 healthy women and 30 healthy men matched for age، height، weight، and BMI with the drug dependant samples were selected as control groups. Subjects’ dynamic balance was measured via Y-test. The statical balance was measured by standing on the unilateral forefoot balance test.
    Results
    Based on the findings of the present study and the results of MANOVA test، there was a significant difference between static (p=0/0001) and dynamic balance (p=0/0001) of the addicted males and females and those of the healthy participants.
    Conclusion
    Based on the findings، there was a large effect size and a significant difference among the static and dynamic balance of the addicted males and females and those of the healthy participants. Finally، it was concluded that drug dependence affected negatively the balance of men and women.
    Keywords: Opioid dependents, Methadone, maintained subjects, Balance
  • Nafiseh Sadat Shariaatzadeh, Seyyed Mahdi Tabatabaee*, Hamidollah Bahador Page 49
    Background And Aim
    Rehabilitation communication skills, its role in treating patients, and therapy evaluation of these skills cannot be measured due to the quality constituents. Therefore, experts and connoisseurs are in search of methods for skills evaluation in order to state various groups of quantitative and comparative skills. The aim of the present research is to design communication skills tools for students in medical rehabilitation based on Carkhuff's Model.
    Materials And Methods
    The current research is of a descriptive analytical method of correlation type carried out during educational years of 2012-2013 using improbable sampling method and in (easy) access. In order to study content and face validity of primary evaluation forms, Delpha method was used to investigate reliability in evaluation form. Two assessors directly observed thirty students separately and simultaneously and were invited to fill the required form. For inter group correlation of tool reliability evaluation, ICC was applied. In addition, for the determination of correlation coefficient of each domain in comparison with the total score and the correlation of each quadruple domains of Carkhuff's model with each other, Spearman's model of correlation was run. In the second stage, 165 students were evaluated by their professors and the constructive validity was also approved by exploratory factorial analysis. For data analysis, SPSS (version: 18) was used.
    Results
    The content validity of evaluation form was 87.5% and the face validity for total form was 87.25%, and the coefficient of Cronbach's alpha was 0.93. Significant correlation was observed between each domain score and the total score, and the score of each domain and that of the other domains, with the accuracy degree of one percent. The Factorial analysis in the second stage was also specified: from among the four domains of Carkhuff's model, three domains had the required validity.
    Conclusion
    Carkhuff's model of compiled assessment tool was high in content validity, face validity, constructive validity, and reliability and therefore can be used as assessment tool in communication skills in the field of rehabilitation science.
    Keywords: Evaluation, assessment tool, device, communication skills, rehabilitation students, Carkhuff's model
  • Sahar Zamani, Farshad Okhovatian*, Sedigheh, Sadat Naemi, Alireza Akbarzadeh Baghban Page 57
    Background And Aim
    An important part of examination in patients with cervical disorders is measuring active range of motion of the cervical, particularly in evaluation of the effectiveness of interventions. Goniometer is a common instrument in measuring range of motion. Easy working, easy carrying, and custom benefits make this instrument popular and common. This study was set out to determine the intra-examiner reliability of goniometer for all active movements of cervical.
    Materials and Methods
    A total of 15 asymptomatic young women, aged 18-30 years old, volunteered for the present study. Voluntaries evaluated for all active cervical movements in three trials and 5 minutes rest time between the trials. Intraclass correlation coefficient (ICC) and Standard Error of Measurements (SEM) were used to quantify intra-examiner reliability.
    Results
    Intraclass correlation coefficients (ICC) for intra-examiner reliability of the gonameter were estimated to be 0.93 for flexion, 0.94 for extension, 0.92 for left lateral flexion, 0.90 for right lateral flexion, 0.88 for right rotation, and 0.89 for left rotation, respectively.
    Conclusion
    Goniometer has accurate intra-examiner reliability for measurement of cervical range of motion of flexion, extension, right, and left lateral flexion, and right and left rotation movements.
    Keywords: Reliability, Intrarater, Goniometer, Cervical, Range of Motion
  • Masoud Fekri Rad, Sedigheh Sadat Naimi*, Khosro Khademi, Kalantar, Mehri Ghasemi, Alireza Akbarzadeh Bagheban Page 65
    Background And Aim
    Whole Body Vibration (WBV) is more attended as a new exercise modality helping improvement in neuro-muscular performance, but so far, its immediate effect indirectly concurrent with different external load (EL) on maximum voluntary contraction (MVC) and upper limb electromyography (EMG) in not known. The purpose of the spresent study was to investigate the immediate effect of WBV on maximumisometric contraction and upper limb EMG indifferent contraction forces.
    Materials And Methods
    In 15 young healthy men, dominant biceps randomly underwent isometric contaction with supination of forearm and 90 degrees of elbow flexion while receiving no WBV or WBV with a frequency of 50 Hz and low amplitude (4 mm) for 60 seconds (i.e. two thirty-second phase with an interval of 20-second-rest) in three different modes: without EL, with an EL of 10% of primary MVC, and finally with an EL of 20% of primary MVC. In the meantime, EMG activity of the muscle was recorded and once the whole exercise protocol was terminated, MVC was measured and its EMG activity was recorded simultaneously with MVC.
    Results
    WBV without EL showed a significant increase in biceps MVC compared with no WBV and no EL(P=0.006), wheras in WBV the comparison of an EL of 10% of primary MVC and that of 20%, despite rendering higher rate of MVC, is not statistically significant. On the other hand, WBV without EL revealed a significant improvement in biceps RMS (P=0.001). The same was true in WBV with an EL of 20% of MVC (P=0.032). The rate of ∆FMED with WBV or without WBV, and with an EL of 20%, was statistically more significant than without WBV, with an external load of 10%, and this significancy with vibration was P=0.011 and without vibration was P=0.016. Meanwhile, ∆FMED was significant with WBV and with an external load of 20% of MVC compared with WBV and 10% of MVC (P=0.023).
    Conclusion
    It seems that a single session of WBV reults in an immediate increase of MVC and EMG of biceps bracheiand applying ELs of 10% and 20% of MVC with WBV did not significantly increase in the present study, but it leadsto more increase of MVC and EMG. Also, the effect of an EL of 20% of MVC in this increase is more tangible than 10% of MVC.
    Keywords: Whole Body Vibration, Maximum Isometric Strength, Elbow FlexorMuscles, Surface Electromyography, Dynamometer
  • Marziyeh Sharifian Alborzi, Saiedeh Naderi*, Zahra Jafari, Seyyed Mahdi Tabatabai Page 80
    Background And Aim
    In today’s world of gadgets, the use of Portable Music Players (PMP) in young people has grown faster than our ability to assess their potential health consequences. The aim of the present study is to investigate the damaging effects caused by improper use of portable music players on hearing.
    Materials And Methods
    Primary hearing damage caused by these devices were investigated by Distortion Product Otoacoustic Emission, whereby amplitude of DPOAE (intensity level l1= 65dBHL) was compared among 21 young adults who had used their devices at least for a year for >1 h/day, at >50% of the maximum volume setting and 21 subjects as control group. The data of the present case-control study was analyzed using Independent t-test and Mann-Whitney statistica measures.
    Results
    Mean DPOAE amplitude between the two groups showed a decrease in the amplitude f2= 1 & 2 kHz in the right ear and f2= 3 kHz in the left ear in the user group (p=0/011). Comparison of the two sexes showed a decrease in DPOAE amplitude greater in men than in women (p =0/042).
    Conclusion
    The results showed a decrease in DPOAE amplitude in users compared with that in the controls. The changes in hearing sensitivity measured by DPOAE indicate the potential harmful effects of listening to loud music on hearing and cochlea function.
    Keywords: Music players, Distortion product otoacoustic emission, Hearing damage, Noise induced hearing loss
  • Mahboubeh Homayounzadeh Ahangar, Farideh Dehghan Manshadi*, Shahnaz Barat, Alireza Akbarzadeh Bagheban Page 89
    Background And Aim
    Pelvic Organ Prolapse (POP) is a kind of pelvic floor disorders that affects the quality of life of affected individuals. According to relatively high prevalence of POP in women and the need to review the impact of risk factors in different populations, the present study aimed at compareing the alignment of the spine and pelvis and pelvic floor muscles’ function between women with and without POP.
    Material and Methods
    A total of 60 women with sequential non-random sampling were selected to participate in this descriptive-analytic cross-sectional study. Thirty women with POP who had reffered to Ayatollah Rohani hospital, according to inclusion criteria, were set asas case group and 30 women referring to the same hospital with zero or one degree of prolapse were selected as the control group. After obtaining demographic information, clinical examination including assessment of the spinal posture, state of vaginal rest tone, pelvic floor muscle's strength, and endurance were assessed. Obtained data were analysed by Kolmogorov-Smirnov test, t-test, Logistic Regression, chi-square test and Spearma.
    Results
    The data showed no significant differences between the two groups in terms of kyphosis (P=0.98) and pelvic tilt (p=0.06). But there is a significant differences in lumbar lordosis (P=0.04). Vaginal tone and pelvic floor muscle strength were significantly lower in patients compared with that in participants without pelvic organ prolapse (p<0.05).
    Conclusion
    Loss of lumbar lordosis as one of the possible risk factors should be considered in patients with pelvic organ prolapse and, according to the results, the possibility of increase in kyphosis and posterior tilt of the pelvis in women with pelvic organ prolapse is higher in a larger population. Pelvic floor muscles are also emphasized in providing health care services for these patients.
    Keywords: Spine alignment, pelvic floor muscles, pelvic organ prolapsed
  • Mohammad Mohsen Roustaei, Neda Babadi*, Abbas Rahimi, Alireza Akbarzadeh, Baghban Page 98
    Background And Aim
    Considering the important role of vasus medialise oblique in pattelofemoral joint function and the necessity of designing appropriative exercises for it, the purpose of the present study was to investigate electromyography activity of quadriceps muscle in deferent hip rotation position in closed kinetic chain in healthy women.
    Materials And Methods
    The current quasi-experimental study was conducted on 35 healthy women chosen via simple nonrandomal sampling. Electromyography activity rectus femoris, vastus medialise oblique, and vastus lateralise were recorded with surface electrodes in 15, 30, and 45 degrees of internal and external rotation and neutral position of hip with participants risen onto their toes. Normalized data was analyzed in excel.
    Results
    The outcomes of repeated measure analysis revelaed that there was a meaningful deference in 15 degree of external rotation (p=0.039), neutral position (p=0.003), 15 degree internal rotation (p=0.003), and at the end of internal position (p=0.015). Pair wise comparison between muscles activity and bonferroni showed vastus lateralise activity in 15 degree external rotation (p=0.039), neutral position (p=0.003), 15 degree internal rotation (p=0.003), and at the end of internal position (p=0.015) was more than rectus femoris muscle. Other pair comparisons between vastus medialis oblique and vastus lateralise, and vastuse medialise oblique and rectus femoris were not observed to be meaningful.
    Conclusion
    Based on the outcomes of the present study, the average vastus lateralise activity was the highest in all positions and the position studied in the current study did not lead to increase in vastus medialise oblique as a medial dynamic stabilizer compared to vastus lateralise.
    Keywords: Hip rotation, Electromyography, Knee, Closed kinetic chain, Quadriceps
  • Fatemeh Veiskarami*, Mohammad Ghasemi, Broumand, Seyed Morteza Entezari, Seyed Mahdi Tabatabaei Page 107
    Background And Aim
    This Study was performed in order to determine the mean difference of retinal nerve fiber layer thickness in both eyes of non-amblyopic anisometropia and evaluation of its relationship with near stereopsis of these individuals.
    Materials And Methods
    In the present analytical descriptive study, 23 patients with non-amblyopic anisometropia were chosen (13 men, 10 women, with an average age of 27.82 and with the range age of 18-35 years). Patients were studied after applying the inclusion and exclusion criteria. The difference of nerve fiber layer thickness in both eyes of non-amblyopic anisometropia was determined and then its relationship with near stereopsis was evaluated.
    Results
    Anisometropic patients were divided into 3 groups: anisoastigmatism, anisomyopic, and anisohypropic. The difference of the means of the retinal nerve fiber layer thickness was found to be 0.08 between the right and the left eyes in anisometropic patients, which is not statistically significant (P= 0.979). The difference of the means in anisoastigmatic group was calulcated to be 0.72±5.21 and. 83± 4.19 in non-anisoastigmatic group, which was not statistically significant, either (P= 0.436). The difference of the means in was 1.00±4.10 anisomyopic group and 1.10±5.30 in non-anisomyopic group, which waere not significant, either (P= 0.296). The data of the anisohypropic group was not stiatistically studied due to the insufficiency of participants (one individual only). The correlation coefficient between the thickness difference and stereopsis was found to be %19.6, reveling no statistically significant difference (P= 0.371).
    Conclusion
    There is no significant difference between the mean of thickness of retinal nerve fiber layers of right and left eyes in patients with non-amblyopic anisometropia. Also, there is no significant relationship between near stereopsis and the aforementioned thickness difference in these individuals.
    Keywords: Non, amblyopic anisometropia, Stereopsis, Anisoastigmatism, Anisomyopic, Anisohypropic
  • Behrouz Ghorbanzadeh* Page 116
    Background And Aim
    Self-talk is a cognitive behavioral technique to improve task performance. The purpose of the present research was to study the relationship between positive and negative self-talk and competitive anxiety, and the percentage of correct services during a volleyball match.
    Materials And Methods
    The present study was descriptive cross-correlational. The primary population consisted of all volleyball teams that participated in Ramazan cup. A total of 43 persons were randomly selected as sample group. To collect data, Hardy self-talk and Cox competitive anxiety Questionnaire and for assessing the percentage of correct services in the match, video recording and observation were used.
    Results
    The results demonstrated that there is a relationship between the percentage of positive and negative self-talk and correct services during competition but this relationship is not significant. Also, no significant relationship was found between positive self-talk and anxiety percentage during competition, but there was a significant relationship between negative self-talk and anxiety during the competition.
    Conclusion
    According to the results of the study, there is a relationship between self-talk and servicing performance and also reduction of competitive anxiety, so positive self-talk can be used as a cognitive strategy along with the physical exercises.
    Keywords: Self, Talk, Volleyball, Anxiety, Competition
  • Neda Rezvankhah Golsefidi, Seyed, Ali Emami Hashemi* Page 125
    Background And Aim
    Forward head posture (FHP) is one of the most common faulty postures which leads to improper organization of the neck muscles and limitening of pulmonary capacity and whereby breathing becomes difficult. The goal of the current study was to evaluate the effect of 4 weeks of corrective exercises on forward head angle (FHA) and spirometry parameters of college girl students.
    Materials And Method
    Thirty female students from the University of Tehran who suffered from FHP were randomly divided into experimental and control groups. The subjects performed the exercises twice a day for 4 weeks. The forward head angle and spirometry parameters were measured before and after the treatment. Collected data were analyzed using the T-dependent test via SPSS (version 21). P-value was set at 0.05.
    Result
    After the intervention, the experimental group had a significant reduction on forward head angle (p<0.05). Also, significant differences were observed in Maximal Voluntary Ventilation (MVV) (p<0.05). No significant changes were observed in Forced Expiratory Volume in One second (FEV1), Peak Inspiratory Flow Rate (PIFR), and Peak expiratory Flow Rate (PEFR) (p>0.05).
    Conclusion
    The data revealed that corrective exercise is a simple and non-invasive method to decrease FHA and can be helpful to increase MVV parameter.
    Keywords: Corrective exercises, Forward head, Spirometry Parameters
  • Mitra Rezapour, Yones Lotfi*, Abdollah Moosavi, Ahmad, Reza Nazeri, Enayatollah Bakhshi Page 133
    Background And Aim
    Most of the elderly have trouble in speech understanding especially in the presence of competitive sounds compared with the young and this is partly as a result of (central) auditory processing disorder, particularly dichotic hearing problems. The aim of the current study was investigating and comparing the dichotic hearing processing in old and young age groups by two-pair dichotic digit test.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was implemented by Persian version of two-pair dichotic digit test on 28 young subjects (18-28 years old) and 27 old subjects (60-80 years old) from both genders. All participants had normal peripheral hearing and right-handedness. Next, right and left ear results were compared in focused and divided attention conditions.
    Results
    Dichotic digit test scores in 3 attentional conditions in two age groups showed significant difference (p-value<0.001).
    Conclusion
    There was dichotic hearing dysfunction in old age group in all the three attentional conditions, especially in left ear attention. Ear asymmetry was larger for the elderly.
    Keywords: Elderly, dichotic digit test, focused attention, divided attention, central auditory processing
  • Mojtaba Tavakoli, Hossein Talebi*, Sahar Shomeil Shushtari, Elham Aghaei Page 142
    Background And Aim
    Auditory system is one of the most important channels of communication and is the basis for speech communication, perception, and psychologic abilities are based on this system. Any impairment of the auditory system could impair these abilities. The present study was carried out to investigat mental profile of adults with hearing loss.
    Materials and Methods
    In the current cross-sectional study, we surveyed psychologic information of 40 hearing impaired persons (average age: 27.85 years old) with hearing aid using SCL-90-R questionnaire and compared with 40 normal persons (average age: 27.52 years old). Participants were of both genders and had diploma degree.
    Results
    We observed significant statistical difference of mental health (psychoticism, phobic anxiety, anxiety, interpersonal sensitivity, somatization, paranoid ideation, hostility, depression, and obsessive-compulsive) between hearing impaired and normal persons (P<0.05).
    Conclusion
    The present study indicated much more mental health problems in hearing impaired persons compared with that in normal people. These results showed the importance of mental health assessment in the persons with hearing loss in addition to the other routine auditory evaluations.
    Keywords: Hearing impairment, Psychologic impairments, Mental health
  • Abolfazl Mirzadeh Moghaddam, Seyyed Mojtaba Soltandost Nari, Nahid Khoshraftar Yazdi* Page 148
    Background And Aim
    Genuvarum is one of the most common disorders of the lower extremities, which is a disorder of the normal leg. Since Genu varum and Genu valgum can affect the postural control by creating internal and external rotation of the foot and ankle, the present study was conducted to evaluate balance and gait kinematics in patients with Genu varum.
    Materials And Methods
    A total of 15 male students with genu varum, with the average age of 20/2±0/94 years, height of 174±4/59 cm, and weight 64±3/27 kg, and 15 male students without genu varum, average age of 19/93±0/88 years, height of 174±4/2 cm, and weight 69/8±4/2kg, participated in the study.To measure gait kinematics and balance, motion analysis and force plate systems were used.
    Results
    No significant difference was observed in the anteroposterior index of balance between the two groups, but regarding the mediolateral index of balance, patients had more swing. There was no significant difference between the gait kinematic in two groupwither.
    Conclusion
    Regarding the results of the present study, participants with Genu varumin daily activities, especially sports activities, will be in trouble, and may be at risk of falling and injury.
    Keywords: Genu varum, static balance, Gait kinematics
  • Zahra Maleki, Mehdi Rezaee* Page 156
    Background And Aim

    Critical thinking is a basic cognitive process which improves students’ problem solving ability and is one of the main outputs of academic centers. It has an important role in medical sciences as the students studying these branches of science are getting ready to attend clinical work. Critical thinking helps to convey psychomotor skills from class to clinic. In the present study, we aimed at reviewing medical sciences students’ critical thinking skills and the effect of the universitie's curriculums on them.

    Materials And Methods

    Databases of PubMed, ScienceDirect, Magiran, SID, Iranmedex, and Iranian medical education magazines were searched from 2000 to 2014. The terms Critical Thinking, Students, curriculum, Medical Sciences, and the combinations were used to search these databases.

    Results

    From among almost 35 relevant studies, 16 studies were selected. Based on their topics, the studies (except for the systematic review and Delphi study, which are discussed separately) were divided into three groups: 1) The studies that examined disposition to critical thinking, 2) The studies that examined critical thinking skills, and 3) The studies which examined both disposition and skills.

    Conclusion

    Facilitating students’ critical thinking must be a priority in education and new teaching methods should be used by instructors in the class. Also, we need more extensive studies to explore the barriers of improving critical thinking in students of medical sciences.

    Keywords: Critical Thinking, Students, Medical Sciences, curriculum
  • Rahele Dorosti, Mehri Ghasemi*, Khosro Khademi Kalantari, Alireza Akbarzade Baghban Page 166
    Background And Aim
    Patellofemoral Pain Syndrome (PFPS) is known as one of the most frequent knee diseases in athletic and non athletic populations and the most frequent causes of anterior or retropatellar knee pain. Despite the prevalence of PFPS, its etiology is not clearly known and has been reported to be multifactorial. Managing patients with PFPS is often challenging, in part because of a lack of consensus regarding its etiology and treatment. Electromyography (EMG) is a well-known method to study the etiology of PFPS. The aim of the present study was a systematic review of studies conducting electromyography of knee muscles in people with and without PFPS.
    Materials And Methods
    Databases of PubMed, ScienceDirect, and Google Scholar were searched for studies published in English between 2000 and 2014. The terms: PFPS, EMG, muscle imbalance, motor control, vastii muscles, and knee muscles as well as the combination of these terms were used.
    Results
    Among almost 35 relevant studies, 9 studies were selected. Based on the muscles, the studies were divided into two groups: 1) The studies that assessed vastii muscles, and 2) The studies that compared vastii and hamstring muscles.
    Conclusion
    Studies had used diverse EMG signal processing and testing protocols. The findings tended to support the notion that alteration in the electrical signal of the knee muscles is founded in individuals with PFPS, but the pattern of this alteration is still a matter of question. Due to the varietry of studies and their results, it can be concluded that the evidence, although existant, is not convincing yet.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, PFPS, EMG, knee muscles, muscle imbalance
  • Zahra Nobakht, Hossein Sourtigi, Mehdi Rassafiani* Page 173
    Background And Aim
    Assessment is an important part of the evaluation process, treatment planning, and intervention and this process requires the availability of suitable tools. Developing an assessment tool is an expensive and time-consuming process. It seems quite affordable to translate and use the existing tools. Translation, validity, and reliability process is different for various tools due to the different factors influencing the process. In the present review article, factors contributing to the researchers’ decision to choose the method of translation, validity and reliability have been discussed.
    Materials And Methods
    Literature was reviewed to identify factors contributing to the researchers’ decision-making. Google scholar, Pub Med, ProQuest, Elsevier, and OT seeker were searched. The combinations of the key words including validity, reliability, translation, cross-cultural adaptation, methodology, assessment, and psychometric properties were used. The search was limited to the articles published before March 2014.
    Result
    Translation processes change by using a tool in different language and culture. Factors contributing to the researcher's decision-making are different in the field of reliability and validity due to the assessment tool, context of the target population, the process, and resources of the research.
    Conclusion
    Access to translators and professionals, purpose of the assessment tool, access to the tools with the same context in the target language, and access to the target sample appear to be the most important factors contributing to the researchers’ decision-making.
    Keywords: Translation, cultural adaptation, validity, reliability