فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال پنجم شماره 2 (تابستان 1395)

فصلنامه طب توانبخشی
سال پنجم شماره 2 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/07
  • تعداد عناوین: 26
|
  • مقاله پژوهشی
  • سعید ایل بیگی، مهدی مهجور*، مهین خیرخواه، جعفر خوشبختی صفحات 1-8
    مقدمه و اهداف
    تعادل در افراد کم توان ذهنی به دلیل ضعف در اجرای وظایف تعادلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به این منظور هدف پژوهش حاضر ارزیابی اثر بخشی 8 هفته تمرینات طناب زنی بر تعادل ایستا و پویای پسران دانش آموز کم توان ذهنی آموزش پذیر می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع کاربردی و نیمه تجربی می باشد. نمونه آماری شامل 20 نفر دانش آموز پسر عقب مانده ذهنی بود که بصورت تصادفی و مساوی در دو گروه تجربی قرار گرفتند. قبل و بعد از تمرینات طناب زنی تعادل ایستا و پویا به ترتیب به وسیله تست لک لک و تست تعدیل شده ستاره(Y) مورد سنجش قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تجربی تمرینات طناب زنی را به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه 45 دقیقه انجام دادند و گروه کنترل در این مدت تمرینی انجام ندادند. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و همبسته در سطح معنی داری (05/0> P) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش اختلاف معناداری در تعادل ایستا (019/ P=) و پویا در سطوح قدامی (03/0P=)، خلفی-داخلی (008/0P=)، خلفی-خارجی (017/ P=) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل پس از تمرینات وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    تمرینات طناب زنی استفاده شده در این تحقیق باعث بهبود در تعادل ایستا و پویا در دانش آموزان عقب مانده ذهنی سنین بین 11 تا 17 سال گردید.
    کلیدواژگان: کم توان ذهنی، تعادل ایستا، تعادل پویا، تمرینات طناب زنی
  • لاله جولاهی، فهیمه باب الحوائجی *، نجلا حریری صفحات 9-19
    مقدمه و اهداف
    هدف این پژوهش ارائه الگویی مناسب برای اطلاع رسانی پزشکی و سلامت در کتابخانه های عمومی برای شهروندان است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به صورت کیفی و با استفاده از روش نظریه زمینه ای به منظور استخراج الگویی تحلیلی و جامع انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش انجام مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته با 18 نفر از متخصصان و مدیران حوزه سلامت و بهداشت و نهاد کتابخانه های عمومی است. برای اطمینان از درستی و پایایی داده های کیفی از معیارهای قابل دقت علمی استفاده شد. پس از پیاده سازی مصاحبه ها به روش کدگذاری باز، محوری و گزینشی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقوله اصلی شناسایی و سپس در ارتباط با مقوله اصلی شرایط علی، زمینه، مداخله گر، راهبردها و پیامدهای آن معین شد.
    یافته ها
    ویژگی های تولیدکننده و توزیع کننده اطلاعات به عنوان زمینه های الگوی بدست آمده مشخص شده اند که وجود توانایی های بالا در وزارت بهداشت مانند نیروهای متخصص در وزارت بهداشت، دسترسی به منابع اطلاعاتی سلامت و توانایی کتابداران آموزش دیده و وجود مخاطب عمومی در کتابخانه های عمومی بود. ایجاد تفاهم نامه بین دو سازمان و تدوین برنامه و فضای تعامل از مقوله های راهبردی بودند و پیامدهای آن شامل ارتقا بهداشت و سواد سلامت ، دسترسی مردم به منابع معتبر و روزآمد بدست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نیازهای کاربران برای دسترسی به اطلاعات معتبر، ضروری به نظر می رسد که الگویی بومی ارائه شود. استفاده از این الگو برای تولید و توزیع منابع اطلاعاتی پزشکی و سلامت به عموم مردم کمک می کند.
    کلیدواژگان: اطلاع رسانی پزشکی، کتابخانه های عمومی، سواد سلامت، منابع اطلاعاتی بهداشت
  • روح الله حسن پور حیدری، اصغر رضاسلطانی*، صدیقه سادات نعیمی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 20-28
    مقدمه و ا
    هدف
    ضعف و آتروفی عضلات گردن و پوسچر نامناسب از عوامل اصلی بروز گردن درد در افراد شاغل در ادارات به شمار می روند. در بین لایه های گوناگون عضلات پارااسپاینال عضلاتی که عمقی ترند مشارکت بیشتری در حفظ ثبات سگمنتال ستون فقرات دارند. در بیماران گردن دردی، ضخامت و قدرت عضلات ساب اکسیپیتال ممکن است به علت درد و ناراحتی تغییر کند. هدف از این مطالعه، سنجش ضخامت و قدرت عضلات ساب اکسیپیتال بین مردان گرفتار به گردن درد مزمن غیراختصاصی و مردان سالم است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی موردی-مشاهده ای بر روی پانزده مرد گرفتار به گردن درد مزمن غیراختصاصی و پانزده مرد سالم انجام شد. اندازه گیری ضخامت عضلات ساب اکسیپیتال (رکتوس کپیتیس و اوبلیک کپیتیس زبرین) در وضعیت استراحت و بیشترین قدرت ایزومتریک و همچنین قدرت آن ها به وسیله دستگاه اولتراسونوگرافی و دینامومتر انجام گرفت.
    یافته ها
    ضخامت عضلات رکتوس کپیتیس و اوبلیک کپیتیس زبرین هم در وضعیت استراحت و هم در بیشترین قدرت ایزومتریک به طور معناداری در گروه بیمار کوچکتر از گروه سالم بود(001/0 >p ). دو گروه از نظر بیشترین قدرت ایزومتریک عضلات گردن تفاوت معناداری با هم داشتند(008/0P=). نتایج نشان دهنده ی افزایش میزان قدرت در گروه سالم نسبت به گروه بیمار بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که سایز عضلات رکتوس کپیتیس و اوبلیک کپیتیس زبرین در مردان گرفتار به گردن درد مزمن غیراختصاصی نسبت به افراد سالم کاهش می یابد. همچنین قدرت عضلات ساب اکسیپیتال اکستانسور گردن در مردان با گردن درد کمتر از مردان سالم است. ضخامت کم و ضعیف بودن قدرت عضلات ممکن است زیر تاثیر درد و رفلکس های مهاری در بیماران گردن دردی باشد.
    کلیدواژگان: گردن، ساب اکسیپیتال، گردن درد، ضخامت، قدرت، اولتراسونوگرافی
  • مونا دلاوریان *، فرزاد توحیدخواه، پروین دیباج نیا، غلامعلی افروز، الهه نایبی، شهریار غریب زاده صفحات 29-39
    مقدمه و اهداف
    اختلالات رفتاری در کودکان و نوجوانان شیوع زیادی یافته است. بسیاری از این کودکان به دلیل رفتار های خصمانه و پرخاشگرانه، از سوی والدین، معلمان و همتایان خود طرد می شوند و همین امر موجب کاهش فرصت های آموزشی آنان خواهد شد. بنابراین ضرورت شناخت زودهنگام و هرچه دقیق تر آنان، به طور کامل محسوس است. تشخیص و تمیز هر چه سریعتر میان ADHD از سایر اختلالات عاطفی-رفتاری مشابه، مانند افسردگی، اضطراب، اضطراب و افسردگی همزمان، و اختلال سلوک، یکی از اقدامات مهم و اساسی در حیطه اختلالات روانشناختی کودکان است.
    مواد و روش ها
    نمونه شامل 271 کودک، شامل 44 کودک گرفتار به ADHD، 31 کودک با تشخیص اختلال سلوک، 35 نفر با اختلال افسردگی، 33 نفر با اضطراب و افسردگی همزمان، 41 نفر با اختلال اضطراب و 87 کودک با رفتار طبیعی ولی با نشانه پرخاشگری موقت بودند. در این مطالعه دو سیستم متفاوت حمایتگر تصمیم، شامل شبکه عصبی مصنوعی چندلایه پرسپترون و شبکه عصبی تابع پایه شعاعی، بر اساس نشانه ها و علایم طراحی و مقایسه گشتند.
    یافته ها
    میانگین دقت شبکه ها در تشخیص و تمییز اختلالات به 95.57 و 96.30 درصد به ترتیب توسط شبکه های عصبی چندلایه پرسپترون و تابع پایه شعاعی رسید. در نتیجه سیستم های طراحی شده، به ویژه شبکه تابع پایه شعاعی، احتمالا دستیار قابل اعتمادی برای متخصصان در تشخیص و تمیز کودکان با اختلالات عاطفی-رفتاری خواهند بود.
    نتیجه گیری
    هر دو سیستم طراحی شده، به ویژه شبکه تابع پایه شعاعی، می توانند به عنوان یک ابزار مناسب جهت تمییز و تشخیص و همچنین ابزار غربالگری قابل اعتماد برای اختلالات عاطفی-رفتاری کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، بیش فعالی، اختلال اضطراب، اختلال افسردگی کودکان، اختلال سلوک، شبکه عصبی مصنوعی چند لایه پرسپترون، شبکه عصبی تابع پایه شعاعی
  • گزارش مورد
  • سپیده راجزی اصفهانی، لادن فتی، حمیدرضا حسن آبادی، حمید یعقوبی*، علیرضا ظهیرالدین، سیدسعید صدر، نیلوفر مهدوی، سیماسادات نوربخش صفحات 40-51
    مقدمه و اهداف
    نسبت معناداری از افرادی که گرفتار به اختلال وسواس– اجبار هستند به درمان های دارویی و روان شناختی معمول پاسخ نمی دهند. خلا درمانی موجود باعث مزمن شدن بیماری و افزایش میزان ناتوانی بیماران در انجام اعمال اجتماعی، شغلی و افزایش هزینه های تحمیل شده به جامعه می گردد. هدف از مطا لعه حاضر، ارزیابی نقش مدل فراشناختی ولز در کاهش نشانه ها و توان بخشی بیماران گرفتار به اختلال وسواس– اجبار است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر، یک بررسی تک موردی آزمایشی 10 جلسه ای روی یک بیمار پیچیده مقاوم به درمان دارویی با پیگیری یک، سه و شش ماهه است. ابزار مورد استفاده مصاحبه بالینی نیمه ساختاریافته تشخیصی برای اختلالات-TR DSM-IV، مقیاس وسواس- اجبار ییل براون، مقیاس افسردگی بک دو، مقیاس آشفتگی ذهنی، پرسشنامه فراشناخت ولز و برنامه ناتوانی عملکرد سازمان بهداشت جهانی است. برای تحلیل داده ها از روش ترسیم نمودار و محاسبه نرخ بهبودی استفاده شد.
    یافته ها
    نمرات آزمودنی به ترتیب در پیش آزمون و پس آزمون در مقیاس شدت براون از 36 به 8 کاهش یافت (نرخ بهبودی: 77%). هم چنین میزان افسردگی، آشفتگی ذهنی و ضعف عملکرد بیمار کاهش معناداری داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    برابر نتایج این پژوهش، درمان فراشناختی که به نحوه پاسخگویی فرد به افکارش و شکل ارتباط با آن ها تاکید دارد، می تواند یک برنامه درمانی جایگزین برنامه های قبلی در نظرگرفته شود که موجب تغییرات معناداری در نشانه های بیماران می شود و فواید درمانی آن تا مرحله پیگیری ادامه می یابد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس، اجبار، فراشناخت، افسردگی، توان بخشی
  • مقاله پژوهشی
  • مریم خالقی سهی، صدیقه سادات نعیمی *، خسرو خادمی کلانتری، علیرضا اکبرزاده باغبان، عرفان قاسمی صفحات 52-60
    مقدمه و اهداف
    هدف از این مطالعه بررسی زمان شروع فعالیت عضلات شکم در مقایسه با زمان شروع فعالیت عضله دلتویید اندام بالاتنه غالب هنگام پاسخ های وضعیتی پیش بینانه در افراد سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی مشاهده ای، 20 نفر خانم (با میانگین سنی25/3سال و22/36kg/m2BMI =) مورد بررسی قرار گرفتند . هنگام انجام حرکت خم کردن سریع شانه ی اندام غالب در وضعیت ایستاده ، داده های الکترومیوگرافی عضله عرضی شکم و مایل خارجی در هر دو سمت تنه و عضله دلتوییداندام غالب ثبت شد. در این افراد زمان شروع فعالیت عضلات تنه هنگام تنظیمات وضعیتی پیش بینانه بررسی شد .برای مقایسه زمان شروع فعالیت عضلانی میان هر دو سمت تنه از آزمون آماری ناپارامتریک Wilcoxon signed ranked test استفاده شد .
    یافته ها
    در سمت مقابل اندام در حال حرکت عضله عرضی شکم و عضله مایل خارجیزودتر از عضله دلتوئید وارد عمل شدند اما عضلاتشکم در سمت اندام در حال حرکت به شکل قابل توجهی دیرتر از عضله دلتوئید شروع به فعالیت کردند و بین عضلات دو سمت تنه اختلاف معناداری از جهت زمان شروع فعالیت، دیده شد. (عضله عرضی شکمP=0/001، عضله مایل خارجیP=0/005)
    بحث و نتیجه گیری
    در افراد شرکت کننده در این مطالعه فعالیت پیش خوراندی عضلات شکم برای مقابله با اغتشاشات احتمالی ناشی از حرکت سریع اندام بالاتنه غالب تنها در سمت مقابل اندام در حال حرکت مشاهده گردید ولی عضلات شکم در سمت اندام در حال حرکت به شکل پس خوراند وارد عمل شدند. نتایج حاضر نشان دهنده ی این موضوع می باشد که عضلات شکم نیز جزئی از سینرژی های مورب هستند که در ارتباط با انتقال مناسب حرکت و گشتاور تولیدی حاصل از حرکت اندام عمل می کنند. به نظر می رسد الگوی بکارگیری متقابل عضله عرضی شکم، الگوی مناسب تری نسبت به الگوی انقباض همزمان این عضله برای ثبات بخشیدن به تنه باشد.
    کلیدواژگان: تنظیمات وضعیتی پیش بینانه، زمان شروع فعالیت، عضله عرضی شکم، عضله مایل خارجی
  • حسین رفسنجانی ده قاضی، خسرو خادمی کلانتری*، اصغر رضاسلطانی، صدیقه سادات نعیمی، علیرضا اکبرزاده باغبان، صادق توکلی، سیما ضرغامی صفحات 61-68
    مقدمه و اهداف
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آنی تحریک عصب پرونئال مشترک برروی ظرفیت فعال سازی بیشترینی عضله چهارسررانی در افراد گرفتار به استئوآرتریت زانو بود.
    مواد و روش ها
    15شرکت کننده گرفتار به استئوآرتریت زانو (9 نفر مرد و 6 نفر زن، با میانگین سنی 53/50) در این پژوهش شرکت کردند. بیشترین گشتاور اکستانسوری عضله چهارسرانی با استفاده از یک دستگاه اندازه گیری نیروی عضله به تازگی طراحی شده بود ، در یک روز و طی دو مرحله ( هم زمان با تحریک الکتریکی عضله چهارسرانی و هم زمان باتحریک الکتریکی عصب پرونئال مشترک ) مورد ارزیابی قرار گرفت . پایایی این دستگاه (ضریب همبستگی رده ای ≥ 90/0، انحراف معیار بین شرکت کنندگان ≤ 1/9 تعداد) بوسیله دکتر اصغررضاسلطانی و همکاران در محیط آمایشگاه بیومکانیک دانشکده علوم توانبخشی شهیدبهشتی ، مورد ارزیابی قرار گرفته بود.
    یافته ها
    تفاوت معناداری بین بیشترین گشتاور اکستانسوری عضله چهارسررانی ، هم زمان با تحریک عضله چهارسررانی در مقایسه این هم زمانی با تحریک عصب پرونئال مشترک وجود داشت. بیشترین گشتاور اکستانسوری عضله چهارسررانی هم زمان با تحریک الکتریکی عصب پرونئال مشترک به طور معناداری (023/0P=) بالاتر از بیشترین گشتاور اکستانسوری عضله چهارسررانی هم زمان با تحریک عصب پرونئال مشترک بود .
    نتیجه گیری
    تحریک الکتریکی عصب پرونئال مشترک هم زمان با بیشترین تلاش ارادی فرد در راستای فعال سازی عضله چهارسررانی که در این مطالعه از آن استفاده شد ، روشی مفید در راستای تقویت این گروه عضلانی می باشد . این روش برای ارزیابی یک برنامه فیزیوتراپی یا توانبخشی نیز می تواند مناسب باشد.
    کلیدواژگان: کوادریسپس، تروما زانو، نقص فعال سازی، عصب پرونئال مشترک، استئو آرتریت زانو، مهار عصبی، عضلانی
  • روح الله صمدی*، اسماعیل کاظم پور صفحات 69-75
    مقدمه و اهداف
    این پژوهش در پی بررسی تاثیر آموزش مراقبت از کمر بر کاهش کمردرد بیماران است. فرضیه اصلی عبارت است از: برنامه آموزش مراقبت از کمر بر کاهش کمردرد بیماران تاثیر دارد. فرضیه های ویژه عبارت است از: 1) بین تاثیر برنامه آموزش مراقبت از کمر در افراد چاق و لاغر تفاوت وجود دارد. 2)بین تاثیر برنامه آموزش مراقبت از کمر در افراد با تحصیلات گوناگون تفاوت وجود دارد.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق شبه آزمایشی بوده است. جامعه آماری تعداد 36 نفر از بیماران گرفتار به کمردرد مراجعه کننده به فیزیوتراپی مرکزی املش بودند که در اردیبهشت تا تیر ماه 1393 به این مرکز مراجعه نموده بودند. حجم نمونه 20 نفر بوده، که به روش در دسترس با شرایط ویژه به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده ، پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی آن مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ 94 صدم محاسبه گردید. از روش های آمار توصیفی و در بخش آمار استنباطی از تحلیل کوواریانس(آنکوا) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج برگرفته از این پژوهش نشان داد، برنامه آموزش مراقبت از کمر بر کاهش درد بیماران تاثیر دارد. بین تاثیر برنامه آموزش مراقبت از کمر در افراد چاق و لاغر تفاوت معنا دار مشاهده نشد. بین تاثیر برنامه آموزش مراقبت از کمر بین افراد با تحصیلات گوناگون نیز، تفاوتی مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    آموزش نحوه ی مراقبت از کمر بر کاهش کمردرد بیماران تاثیر مثبت دارد. در پژوهش انجام شده تفاوتی در آموزش مراقبت از کمر در افراد چاق و لاغر یافت نشد، اما از آنجا که شیوع کمردرد در افراد دارای اضافه وزن بیشتر می باشد پیشنهاد می شود آموزش برای رسیدن به وزن متعادل و حفظ آن در آموزش ها مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: برنامه آموزش مراقبت از کمر، کمر درد، کاهش درد
  • سعیده سلطانی، لاله لاجوردی *، لیلا میرزایی، حسینعلی عبدالرزاقی، فرزانه صابری صفحات 76-85
    مقدمه و اهداف
    به دنبال آسیب های عصبی دست و اندام بالایی، تغییراتی در سطوح سلولی، شیمیایی و عملکردی از نوک انگشت تا کورتکس مغز رخ می دهد که بازگشت عملکرد های حسی و حرکتی دست را بعد از ترمیم عصب چالش برانگیز می کند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر دریافت بازخورد بینایی از طریق آئینه بر بهبود نتایج حرکتی دست پس از ترمیم عصب مدین و اولنار می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، تعداد 20 بیمار از جامعه در دسترس (18 مرد، 2 زن، میانگین سن: 28 سال) با ترمیم عصب مدین/ اولنار و یا ترکیبی از آسیب هر دو عصب در ناحیه مچ یا قسمت زیرین ساعد، بطور تصادفی در دو گروه آزمایش ( 10 نفر) و گروه کنترل ( 10 نفر) مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران گروه آزمایش، برنامه های توانبخشی مرسوم و مداخله دریافت بازخورد بینایی از طریق آئینه را دریافت نموده در حالی که گروه کنترل فقط در برنامه های توانبخشی مرسوم شرکت کردند. این مداخله بصورت روزانه 15 دقیقه، 5 روز در هفته و به مدت 4 هفته برای بیماران گروه آزمایش اجرا گردید. پیامدهای حرکتی مورد ارزیابی شامل دامنه حرکتی فعال انگشتان، توانایی آپوزیشن و مهارت های زبردستی بود که به ترتیب توسط گونیامتر، درجه آپوزیشن و آزمون های پوردو پگ بورد و جعبه- مکعب مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 20 بیمار شرکت کننده 14 بیمار مورد بررسی نهایی قرار گرفتند. هر دو گروه نسبت به درمان های دریافتی بهبودی معناداری را نشان دادند (02/0 >P ). بهبودی دامنه حرکتی و توانایی آپوزیشن در دو گروه تفاوت معناداری نداشته اما نتایج بدست آمده از آزمون جعبه- مکعب بهبودی بیشتری را به نفع گروه مداخله نشان داد (06/0P= ).
    نتیجه گیری
    مداخله آئینه درمانی به همراه برنامه توانبخشی مرسوم نسبت به گروه کنترل از لحاظ آماری تفاوت معناداری نداشته است اما حاکی از اثر مثبت این رویکرد بر افزایش نتایج در زمینه دامنه حرکتی و مهارت های زبردستی می باشد.
    کلیدواژگان: آئینه درمانی، بازنمایی کورتیکال دست، آسیب عصبی، بازخورد بینایی، بازآموزی حرکتی
  • الهه سلطانی ابهری، آزاده شادمهر *، بهروز عطار باشی مقدم، شهره جلایی صفحات 86-95
    مقدمه و هدف
    انعطاف پذیری جزء مهمی از عملکرد طبیعی سیستم عضلانی اسکلتی می باشد. به همین منظور تمرینات انعطاف پذیری، جزء ثابت برنامه های آماده سازی ورزشکاران محسوب شده و به صورت عمومی پیش از تمرین یا شرکت در رقابت های ورزشی پیشنهاد می گردد. با توجه به نتایج ضد و نقیض در فواید کاربرد استرچینگ در برنامه ی گرم کردن از یک سو و کاربرد ویبراسیون عمومی بدن (whole body vibration:WBV) برای بهبودی انعطاف پذیری از سوی دیگر، هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر ویبریشن عمومی بدن بر انعطاف پذیری اندام تحتانی در زنان جوان سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    25 زن جوان سالم با میانگین سنی 09/1±76/20 سال در این مطالعه شرکت کردند. انعطاف پذیری این افراد قبل و بعد از مداخله با استفاده از آزمون های Passive Knee Extension ، Hip Flexion و Modified sit and Reach اندازه گیری شد. سپس شرکت کنندگان به حالت نیمه اسکات روی پلت فورم دستگاه WBV (فرکانس30 هرتز، آمپلی تود2 میلی متر ) در پنج ست 60 ثانیه ای و60 ثانیه استراحت بین ست ها ایستادند.
    یافته ها
    پس از اعمالWBV، انعطاف پذیری همسترینگ، فلکسورهای هیپ در هر دو پا و نیز انعطاف پذیری عمومی بدن بطور معنی داری نسبت به قبل از آن افزایش یافت (00/0=P) .نتایج نشان دادند که انعطاف پذیری همسترینگ و فلکسورهای هیپ بین دو پای راست وچپ قبل از مداخله با یکدیگر اختلاف معنی داری دارند(05/0≥P ). ولی پس از اعمال WBV بین انعطاف پذیری فلکسورهای هیپ در دو پا تفاوت معنی دار وجود نداشت (14/0=P).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که کاربرد WBVمی تواند روش تمرینی مناسبی برای افزایش انعطاف پذیری اندام تحتانی باشد.
    کلیدواژگان: ویبریشن، انعطاف پذیری، استرچ
  • میناز اسلامدوست نفوتی، مهدی رضایی *، زهرا پاشازاده آذری، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 96-105
    مقدمه و اهداف
    هدف این مطالعه مقایسه الگوهای عملکرد حرکتی در کودکان اوتیسم با عملکرد بالا با کودکان عادی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مقایسه ای و از نوع مورد- شاهدی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان 7 تا 12 ساله مدرسه اوتیسم پیک هنر و کودکان عادی از مدارس ابتدایی استان تهران در سال 1393 می باشد. آزمودنی های پژوهش شامل 36 کودک 12- 7 ساله گرفتار به اوتیسم با عملکرد بالا از مدرسه پیک هنر بودند که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. و 36 نفر از کودکان عادی که به شیوه همگن انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های کارز و آزمون تبحر حرکتی برونینکس- اوزرتسکی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیری مانوا نشان داد که بین دو گروه از کودکان در الگوهای عملکرد حرکتی تفاوت معناداری وجود دارد (01/0>P). می توان نتیجه گرفت که کودکان عادی نرخ بالاتری از الگوهای عملکرد حرکتی را دارند.
    نتیجه گیری
    این نتیجه اشارات مهمی در زمینه آموزش و افزایش بهداشت روانی کودکان در بر دارد. از سوی دیگر الگوهای عملکرد حرکتی به عنوان یک عامل کلیدی در موفقیت کودکان نقش دارد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، اوتیسم با عملکرد بالا، عملکرد حرکتی
  • سید مجید حسینی، فریبا تلیکانی *، عباس رحیمی، زهرا ابراهیم آبادی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 106-114
    مقدمه و ا
    هدف
    پیچ خوردگی مچ پا معمول ترین ضایعه ای است که در فعالیت های ورزشی گزارش شده است. با توجه به میزان شیوع بالا و پیامدهای آن پیشگیری از اولین پیچ خوردگی مچ پا از اهمیت زیادی برخوردار است. حمایت کننده های خارجی مانند بانداژ و بریس به این منظور استفاده می شوند.از جمله روش های پیشگیری می توان به استفاده از حمایت کننده های خارجی مانند بانداژ و بریس ها اشاره کرد. هدف از این مطالعه بررسی اثر بانداژ ورزشی پیشگیرانه مچ پا بر بزرگی بیشترین نیروی عمودی واکنش زمین و زمان رسیدن به این مقدار به دنبال آزمون فرود تک پا می باشد.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه شبه تجربی به روش قبل و بعد بر روی 35 دختر سالم ورزشکار غیر حرفه ای صورت گرفت. در این مطالعه از صفحه نیرو برای ثبت داده ها استفاده شد. آزمودنی ها پیش و پس از بانداژ ورزشی مچ پای ترجیحی به روش Gibney Closed Basket Weave از سکویی به ارتفاع 30 سانتی متر که در فاصله 10 سانتی متری از صفحه نیرو قرار داشت، با پای ترجیحی روی مرکز صفحه نیرو پریدند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 و آزمون تی زوجی انجام شد. به دنبال بانداژ ورزشی مچ پا تغییر معناداری در بزرگی بیشترین نیروی عمودی واکنش زمین مشاهده نشد (371/0=p)، در حالی که زمان رسیدن به بیشترین نیروی عمودی واکنش زمین به دنبال بانداژ به طور قابل توجهی کاهش یافت (001/0=P). سرعت بارگذاری نیز به طور معناداری افزایش یافت (001/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بانداژ ورزشی مچ پای ترجیحی زنان ورزشکار میتواند به طور معناداری به کاهش زمان رسیدن به بیشترین نیروی عمودی واکنش زمین و افزایش سرعت بارگذاری بینجامد. کاهش این فاصله زمانی و افزایش سرعت بارگذاری باعث می شود که پس از برخورد پا با زمین، ساختارهای اسکلتی- عضلانی بدن زودتر و با فاصله زمانی کوتاه تری زیر بیشترین بیشترین نیروی عمودی واکنش زمین قرار گیرند. بنابراین به نظر می رسد استفاده مکرر و درازمدت از بانداژ ورزشی پیشگیرانه می تواند به آسیب دیدگی ساختارهای مفصلی بینجامد.
    کلیدواژگان: بانداژ ورزشی مچ پا، آزمون فرود، نیروی عمودی واکنش زمین، صفحه نیرو
  • احسان کاخکی بیدختی، مینو کلانتری*، علی اصغر جامه بزرگی، علیرضا اکبرزاده باغبان، فیروز مددی صفحات 115-121
    مقدمه و اهداف
    شکستگی های اندام فوقانی یکی از رایج ترین شکستگی های سیستم اسکلتی هستند. مداخلات درمانی که برای شکستگی های اندام فوقانی انجام می شود به دو گروه مداخلات جراحی و غیر جراحی تقسیم میشوند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی آسیب و ناتوانی حاصل از این شکستگی ها در دو گروه جراحی و غیر جراحی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی، 70 نفر بزرگسال بالای 18 سال دارای سابقه ی شکستگی اندام فوقانی که 34 نفر درمان جراحی و 36 نفر درمان غیر جراحی دریافت کرده بودند و حداقل 2 ماه از ضایعه ی آنها می گذشت به روش در دسترس انتخاب شدند. نمره ی آسیب و ناتوانی در هر دو گروه به ترتیب با استفاده از دستورالعمل نمره دهی آسیب انجمن پزشکی آمریکا) AMA (و پرسشنامه ی ناتوانی بازو ،شانه و دست (DASH) مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت و تجزیه و تحلیل داده ها با روش t مستقل و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 19 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد افرادی که بعد از شکستگی اندام فوقانی، درمان جراحی دریافت کرده اند نسبت به افرادی که درمان غیر جراحی دریافت کرده اند، نمره ی آسیب بیشتری داشته اند(019/0=p ) اما نمره ی ناتوانی بین دو گروه درمانی تفاوت معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد، که نتایج AMA و DASH در مورد آسیب و ناتوانی به جا مانده از شکستگی های اندام فوقانی که به روش های های جراحی و غیر جراحی درمان می شوند با هم متفاوت است. از انجایی که AMA بر اساس سیستم ICF طراحی شده و علاوه بر معیارهای سنجش عملکرد، ارزیابی های فیزیکی را نیز در بر میگیرد لذا از لحاظ سنجش عملکردی ابزار مناسبت و جامعتری نسبت به DASH می باشد.
    کلیدواژگان: آسیب، شکستگی، اندام فوقانی، جراحی
  • فاطمه تاجیک، محسن روستایی *، فریده دهقان منشادی، علیرضا اکبرزاده باغبان، حسین وطن پور صفحات 122-131
    مقدمه و اهداف
    پر عرق کردنی اولیه (Primary hyperhidrosis) یک اختلال عملکردی با علت ناشناخته و برآمده از تحریک بیش از حد اعصاب سمپاتیک تحریک کننده غدد عرق است. در سالهای اخیر مطالعات زیادی برای بررسی اثر بخشی جریان های گوناگون برروی پرعرق کردنی کف دست صورت گرفته که یکی از این روش ها استفاده از جریان مستقیم پالس دار است که بدلیل کاهش خطر سوختگی و شوک الکتریکی، جلوگیری از پلاریته و نداشتن آزار حسی مورد توجه محققان قرارگرفته است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر بخشی و پایایی یونتوفروزیس آب لوله کشی با جریان مستقیم پیوسته و جریان مستقیم پالس دار بر پر عرق کردنی اولیه کف دست می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تعداد 20 فرد داوطلب گرفتار به پرعرق کردنی اولیه کف دست با دامنه سنی 18 الی 45 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. شرکت کننده ها بطور تصادفی به دو گروه مداخله ای تحت درمان با هر دو جریان مستقیم پیوسته و جریان مستقیم پالس دار قرار گرفتند. تست گرویمتری برای اندازه گیری میزان عرق کردن در شروع درمان، جلسه چهارم وهشتم درمان وهفته های 4، 8 و 12 پس از پایان درمان استفاده شد. کیفیت زندگی شرکت کننده ها با استفاده از پرسشنامه DLQI در شروع درمان و پیگیری های بعدی ارزیابی شد.
    یافته ها
    میزان عرق کردن بطور معناداری در طول 8 جلسه درمان در هر دو گروه مداخله کاهش یافت. کیفیت زندگی در هر دو گروه نیز بهبود یافت(01/0< P).
    نتیجه گیری
    یافته های بدست آمده از این مطالعه نشان می دهد که هر دو جریان مستقیم پیوسته و پالس دار در درمان هایپرهیدروزیس کف دست موثر است اما استفاده از یونتوفروزیس آب لوله کشی با جریان مستقیم پالس دار نسبت به جریان مستقیم پیوسته دارای پیامدهای جانبی کمتری می باشد.
    کلیدواژگان: یونتوفورزیس، پرعرق کردنی اولیه، جریان مستقیم پیوسته، جریان مستقیم پالس دار، دست
  • آذر مهری*، سقراط فقیه زاده، سیده زهره موسوی صفحات 132-140
    مقدمه و اهداف
    اپیدمیولوژی یکی از مسائل علوم بهداشتی است که به عنوان مکملی برای علوم بالینی و آزمایشگاهی پایه در آسیب شناسی گفتار و زبان و شنوایی- شناسی مطرح می باشد. آگاهی از میزان شیوع انواع اختلالات ارتباطی به ویژه اختلالات گفتار و زبان می تواند به برنامه ریزی دقیق درمان های توانبخشی این بیماران کمک نماید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی می باشد و تعداد 2003 عدد پرونده موجود دربایگانی و در جریان کلینیک گفتاردرمانی دانشکده توانبخشی تهران در یک دوره 10 ساله مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 851 پرونده بر اساس نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شده و اطلاعات استخراج شده بوسیله نرم افزار SPSS16 و با استفاده از شاخص های پراکندگی مرکزی بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از 851 پرونده مورد بررسی، بیشترین افراد یعنی 401 نفر ( 1/47 %) در گروه سنی 5-1 سال قرار داشتند. همچنین تعداد 343 نفر( 3/40 %) دارای اختلال دیرکرد در رشد گفتار و زبان بودند در صورتی که 184 نفر ( 6/21%) گرفتار به اختلال در تولید صداها و 180 نفر( 2/21 %) گرفتار به لکنت بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بیشترین تعداد مراجعان دارای دیرکرد در رشد گفتار و زبان بودند بنابراین با پایش مداوم روند گفتار و زبان و افزایش سطح آگاهی والدین می توان از بروز این اختلال پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: خصوصیات دموگرافی، شیوع، اختلالات گفتار و زبان، دانشکده توانبخشی تهران
  • نرگس قمری، مهدی رصافیانی *، محبوبه قمری، فاطمه قمری، فرزانه یزدانی صفحات 141-150
    مقدمه و اهداف
    مسیر پیشرفت شغلی مجموعه متوالی نگرش ها و رفتارهای فرد در زمینه فعالیت ها و تجربه های مربوط به کار می باشد. برای پیمودن مسیر پیشرفت شغلی، افراد به عوامل انگیزشی نیاز دارند که بتواند انگیزه کافی را در آنها ایجاد کند. بنابراین شناسایی عوامل انگیزشی یک حرفه و مسیر پیشرفت شغلی آن دارای اهمیت می باشد. بنابراین مطالعه حاضر برای بررسی ارتباط بین توان بالقوه انگیزش و مسیر پیشرفت شغلی در حرفه کاردرمانی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه حاضر بصورت توصیفی مقطعی بوده و 105 کاردرمانگر مشغول به کار بالینی در آن شرکت نمودند. برای بررسی توان بالقوه انگیزش حرفه کاردرمانی، از پرسشنامه معتبر ویژگی های شغل طراحی شده توسط جان واگنر و برای بررسی مسیر پیشرفت شغلی از پرسشنامه معتبر ارزیابی مسیر پیشرفت شغلی طراحی شده توسط تی جی. دلانگ استفاده گردید. داده ها با استفاده از برنامه SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که در حرفه کاردرمانی به ترتیب نیاز به اهمیت، استقلال، تنوع، هویت و بازخورد در بین افراد شرکت کننده تامین شده است. از بین ابعاد مسیر پیشرفت شغلی به ترتیب بعد خلاقیت دارای بیشترین اهمیت و ابعاد خدمت، شایستگی فنی، استقلال کاری، امنیت، شایستگی مدیریتی، تنوع و تعیین هویت در درجه بعدی اهمیت می باشند. بعلاوه توان بالقوه انگیزش تنها با بعد صلاحیت مدیریتی دارای همبستگی معنادار بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که کاردرمانگران شرکت کننده، اهمیت زیادی به ارایه خدمت به مراجعین خود با بکارگیری خلاقیت در نوع خدمات و بهره گیری از مهارت فنی و تخصصی خود می دهند و اینها را مهمترین عامل در مسیر رشد شغلی خود تلقی می کنند.
    کلیدواژگان: توان بالقوه انگیزش، مسیر پیشرفت شغلی، کاردرمانی
  • مالک امینی، افسون حسنی مهربان*، امید رستم زاده صفحات 151-157
    مقدمه و اهداف
    هدف از این مطالعه بررسی روایی صوری، محتوا، و همگرای نسخه فارسی پرسشنامه Children Participation Questionnaire (CPQ بود.
    مواد و روش ها
    بررسی حاضر از نوع مطالعه متدولوژیکال بود که به سنجش روایی صوری، محتوا، و همگرای نسخه فارسی پرسشنامهChildren Participation Questionnaire (CPQ پرداخته، برای ترجمه از روش IQOLA استفاده شد. برای ارزیابی روایی همگرا از ابزار ارزیابی رفتار انطباقی واینلند استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ترجمه این پرسشنامه آسان بود. ارزیابی روایی صوری و محتوا به تغییراتی در بعضی از آیتم های پرسشنامه انجامید. و همچنین همبستگی قابل قبولی بین آیتم های مرتبط دو پرسشنامه دیده شد (r> 66/0 و 001/0Pv<).
    نتیجه گیری
    روایی صوری، محتوا، و همگرای نسخه فارسی پرسشنامه مشارکت کودکان مناسب و قابل قبول می باشد و این پرسشنامه می تواند در مطالعات مرتبط مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه مشارکت کودکان، روایی، پایایی
  • سید محمدرضا چهری*، رامین بلوچی، رسول اسلامی، احسان زارعیان صفحات 158-172
    مقدمه و اهداف
    تعادل یکی از اجزای سازنده و جدایی ناپذیر فعالیت های روزانه و سنگ بنای عملکردهای ورزشی می باشد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات تعادلی بر میزان تعادل ایستا و پویای دانش آموزان پسر گرفتار به کف پای صاف غیرمنعطف بود.
    مواد و روش ها
    روش این تحقیق از نوع نیمه تجربی، با یک گروه مداخله تمرینی و یک گروه کنترل بود. جامعه تحقیق را تمام دانش آموزان پسر 11 تا 15 ساله گرفتار به کف پای صاف غیرمنعطف شهرستان قدس تشکیل می داد (31 نفر). برای اینکه افراد در دو گروه مساوی 15 نفره قرار گیرند یکی از آنها به صورت تصادفی حذف شد و نمونه های این تحقیق که شامل 30 نفر (سن: 18/1±33/13، قد : 17/7±2/141، وزن: 05/8±7/34، شاخص توده بدنی: 72/2±58/18، طول اندام پایین تنه: 46/5±47/76) بود به صورت تصادفی ساده در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی، تمرینات تعادلی را به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه انجام دادند. قبل و بعد از دوره تمرین از هر دو گروه، تست های تعادلی که شامل تست تعادل بس برای سنجش تعادل ایستا و تست تعادل گردش ستاره برای سنجش تعادل پویا بود گرفته شد و نتایج، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و تحلیل کوواریانس(ANCOVA)، مورد مقایسه قرار گرفت. (05/ 0>P)
    یافته ها
    نتایج آزمون کوواریانس، اختلاف معناداری را در پس آزمون تست های SEBT و BESS، بین دو گروه نشان داد. (05/ 0>P)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، مشخص شد که پروتکل تمرینی اجرا شده، توانسته است میزان تعادل ایستا و پویای افراد گرفتار به کف پای صاف غیرمنعطف را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: تمرینات تعادلی، تعادل ایستا، تعادل پویا، کف پای صاف
  • مهدی اسدی قلعه نی *، علی اصغر نورسته، حسن دانشمندی، سعید بحیرایی صفحات 173-183
    مقدمه و اهداف
    ورزشکاران در رشته های گوناگون ورزشی برای رسیدن به سطوح عملکردی عالی نیازمند انجام تمرینات مستمر و تقویت عضلات ویژه ای از بدن می باشند و مجبورند زمان زیادی را در وضعیت بدنی غالب آن رشته ورزشی به تمرین بپردازند؛ درنتیجه، بسته به وضعیت غالب هر رشته ورزشی راستای بدنی و میزان قوس های ستون فقرات ورزشکاران ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد. هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه وضعیت سر، شانه و ستون فقرات در پیشکسوتان فوتبالیست، والیبالیست و افراد غیر ورزشکار بود .
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع علی مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش را همه ی پیشکسوتان 60-45 ساله فوتبالیست و والیبالیست استان گیلان تشکیل دادند که نمونه آماری این پژوهش شامل 30 نفر پیشکسوت فوتبالیست (سن: 91/3 ± 52/52سال، قد: 63/ 6 ± 73/168 سانتیمتر، وزن: 77/10 ± 53/76 کیلوگرم شاخص توده بدنی: 65/4 ± 79/26 کیلوگرم بر مترمربع) و30 پیشکسوت والیبالیست (سن: 06/6 ± 53سال، قد: 72/5 ± 33/184 سانتیمتر، وزن: 8/11 ± 25/79 کیلوگرم و شاخص توده بدنی: 23/6 ± 4/23 کیلوگرم بر مترمربع) و 30 غیر ورزشکار (سن: 88/4 ± 9/52 سال، قد: 01/17 ± 36/167 سانتیمتر، وزن: 86/20 ± 93/84 کیلوگرم و شاخص توده بدنی:34/7 ± 45/30 کیلوگرم بر مترمربع) نیز به صورت غیر تصادفی هدف دار از جامعه در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها ورزشکار دارای سابقه حداقل 15 سال بازی و تمرین در رشته ورزشی خود بوده اند و در حال حاضر نیز حداقل هفته ای سه جلسه تمرین منظم دارند. برای ارزیابی ناهنجاری های سر به جلو و شانه گرد از نمای جانبی، کج گردنی و شانه نابرابر از نمای قدامی، توسط دوربین دیجیتال عکس برداری و با نرم افزار اتوکد2007 زوایای موردنظر به دست آمد. برای ارزیابی زاویه کایفوز و لوردوز از اسپاینال موس استفاده شد، تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی شفه در سطح معنی داری (05/ > P) صورت گرفت.
    نتایج
    نتایج آماری نشان داد که زاویه سر به جلو فوتبالیست ها کمتر از والیبالیست ها و غیر ورزشکاران بود(001/0p=).شانه گرد در والیبالیست ها به صورت معنی داری بیشتر از دیگر گروه ها بود(001/0p=). شانه نابرابر نیز در والیبالیست ها بیشتر از سایر گروه ها بود(001/0p=). زاویه کایفوز در غیر ورزشکاران و فوتبالیست ها به صورت معنی داری کمتر از والیبالیست ها بود. زاویه لوردوز در بین فوتبالیست ها از دیگر گروه ها بیشتر بود(001/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر وضعیت های سر، شانه و ستون فقرات در ورزشکاران می تواند تحت تاثیر نوع رشته ورزشی قرار گیرد. بنابراین توجه بیشتر به برنامه های تمرین درمانی برای اصلاح و بهبود وضعیت بدنی در ورزشکاران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پیشکسوت فوتبالیست، والیبالیست، نیمرخ ساختاری
  • سید مهدی بانان خجسته، میر علی اعتراف اسکویی، محمد تقی پور، قدمعلی طالبی* صفحات 184-192
    مقدمه و اهداف
    موبیلیزاسیون عصب، رویکردی به نسبت جدید در حیطه درمان دستی بوده که هنوز اثر بخشی و موثر ترین شیوه ی انجام آن به درستی روشن نیست. هدف این مطالعه بررسی تاثیر درمان دستی بر روی شدت سمپتوم های حسی دست و ظرفیت تانسیون پذیری عصب مدین در گرفتاریان به سندروم تونل کارپ (CTS) بود.
    مواد و روش ها
    در این کار آزمائی بالینی، 32 بیمار گرفتار به CTS به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و درمان تقسیم شدند. در هر دو گروه به مدت 4 هفته از اسپلینت استراحت، دستگاه تحریک الکتریکی پوستی، و اولتراسوند استفاده شد. در گروه درمان، علاوه بر مدالیته های فیزیوتراپی، از درمان دستی (شامل موبیلیزاسیون عصب و ساختارهای اطراف) نیز استفاده شد. شدت سمپتوم های حسی دست با استفاده از مقیاس بصری درد و ظرفیت تانسیون پذیری عصب مدین با استفاده از آزمون نورودینامیک عصب مدین در قبل و بعد از 4 هفته درمان اندازه گیری شدند. برای مقایسه داده های قبل و بعد از مداخله در داخل هر یک از گروه ها، از آزمون t زوجی برای مقایسه داده ها بین دو گروه از آزمون تی مستقل استفاد شد. سطح معنی داری، 025/0 P> در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    شدت درد و گزگز دست و نیز میزان تانسیون عصب مدین در هر دو گروه شاهد و درمان پس از 4 هفته به طور معنی داری کاهش یافت 025/0 P>میزان بهبودی درد و ناراحتی های حسی دست، و قابلیت تانسیون پذیری عصب مدین در گروه درمان نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر بود 025/0 P>
    نتیجه گیری
    افزودن روش های درمان دستی مربوط به ساختارهای اطراف عصب و خود عصب به مدالیته های مرسوم فیزیوتراپی، موجب بهبودی بیشتر درد و ناراحتی های حسی دست و افزایش ظرفیت تانسیون پذیری عصب مدین بیماران گرفتار به CTS می شود.
    کلیدواژگان: سندروم تونل کارپ، نورودینامیک عصب مدین، درمان دستی
  • ناهید خوشرفتار یزدی، الهام حکاک دخت، انسیه سادات مهاجران *، سحر چکنی صفحات 193-200
    مقدمه و ا
    هدف
    تیرکشیدن شدید یا درد ناشی از فعالیت در ناحیه ی شکمی یکی از اختلالاتی است که در فعالیت های ورزشی بوجود می آید. ناهنجاری های ستون فقرات نیز از جمله عواملی هستند که در بروز این درد نقش دارند. از این میان می توان به برخی عوامل از قبیل اسکولیوز، کایفوز، لوردوز و سر به جلو اشاره کرد. هدف از این پژوهش مقایسه ناهنجاری های ستون فقرات بین دو گروه گرفتار به عارضه تیرکشیدن پهلو و سالم بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 101 نفر از دختران غیر فعالی که در حال گذراندن واحد تربیت بدنی عمومی در دانشگاه فردوسی بودند بطور تصادفی انتخاب شدند و تعداد 51 نفر گرفتار به عارضه ی تیرکشیدگی پهلو بعنوان گروه تجربی و 50 نفر بدون عارضه مورد مطالعه قرار گرفتند. هر یک از شرکت کنندگان هنگام دویدن در صورت بروز درد پهلو در سه جلسه ی پیاپی، در گروه تجربی و در غیر این صورت در گروه کنترل جای گرفتند. برای اندازه گیری ناهنجاری ستون فقرات از صفحه ی شطرنجی استفاده شد. مشاهدات صورت گرفته از نماهای گوناگون بررسی، و با آزمون نیویورک ثبت گردید. برای مقایسه بین دو گروه کنترل و تجربی از آزمون t مستقل و کی دو استفاده گردید.
    یافته ها
    بر پایه یافته های تحقیق بین اسکولیوز، کایفوز و لوردوز، در دو گروه گرفتار به عارضه تیرکشیدن پهلو و سالم اختلاف معناداری مشاهده نشد (05/0P).
    نتیجه گیری
    بر پایه نتایج بدست آمده و با توجه به مشاهده ی اختلاف معنادار بین دوگروه در تحقیق حاضر، کایفوز، لوردوز و اسکولیوز بر بروز درد پهلو تاثیری ندارد. اما ناهنجاری سر به جلو ممکن است عاملی برای بروز تیرکشیدن پهلو باشد.
    کلیدواژگان: تیرکشیدن پهلو، ناهنجاری های ستون فقرات، کایفوز، لوردوز، اسکولیوز، دویدن
  • علی شمسی ماجلان، طالب فدایی ده چشمه*، مونا اقایی صفحات 201-208
    مقدمه و اهداف
    شین اسپیلینت یکی از آسیب های رایج در ورزشکاران می باشد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر سطح زمین بازی در بروز سندروم فشار داخلی تیبیا در بازیکنان حرفه ای مرد و ارتباط آن با وضعیت پا می باشد.
    موادوروش ها
    درمجموع 90 نفر از بازیکنان حرفه ای مرد سه رشته فوتسال، فوتبال و فوتبال ساحلی در قالب سه گروه 30 نفری در این تحقیق شرکت کردند. به منظور مقایسه شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا در بین سه رشته از پرسش نامه معروف یاتس و وایت استفاده شد. همچنین برای ارزیابی وضعیت قرارگیری پای ورزشکاران دارای سندروم فشار داخلی تیبیا از شاخص معتبر پاسچر پا استفاده شد.
    یافته ها
    در مجموع یافته ها نشان داد شیوع سندروم فشار داخلی ساق در بازیکنان مرد حرفه ای فوتبال، فوتبال ساحلی و فوتسال 4/24 درصد بوده است. همچنین نشان داده شد تفاوت معنی داری ازلحاظ شیوع این سندروم درسه رشته وجود دارد (05/0p≤). بطوری که در بازیکنان فوتسال شیوع آن از همه بیشتر (2/12) درصد و بعد از آن در فوتبال (9/8) درصد و سپس در فوتبال ساحلی (3/3) درصد بوده است (01/0P=). همچنین نتایج نشان داد، رابطه معناداری بین میزان شیوع سندروم فشار داخلی تیبیا و پرونیشن پا وجود دارد (05/0 p≤). به گونه ای در مجموع بازیکنان سه رشته دارای این سندروم متداول ترین پوسچر پا، پرونیشن بود و میزان آن (2/12) درصد گزارش شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق می توان گفت، سطح و پرونیشن پا از عوامل مهم بروز سندروم داخلی تیبیا می باشند. از این رو به مربیان پیشنهاد می شود، درباره این ناهنجاری به اصلاحاتی از جمله استفاده از نوارهای ضد پرونیشن وکفی های مخصوص بیاندیشند.
    کلیدواژگان: سندروم فشار داخلی تیبیا، پاسچر پا، بازیکنان مرد حرفه ای، سطح زمین بازی
  • نوید میرزاخانی، ملیکا کنگرانی فراهانی*، مهدی رضایی، علیرضا اکبرزاده باغبان، اسماعیل صادقی صفحات 209-218
    مقدمه و اهداف
    با توجه به شیوع اختلال یادگیری و در نظر گرفتن عوامل تاثیرگذار بر پیشرفت تحصیلی و اعتماد به نفس دانش آموزان دبستانی، در این تحقیق به بررسی مقایسه ای اضطراب و جرات ورزی در دانش آموزان با اختلال یادگیری 8 تا 12 ساله شهر تهران در سال تحصیلی 94-1393 با همتایان عادی آنان پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش مشاهده ای توصیفی از نوع مقطعی مقایسه ای انجام شد.گروه اول شامل دانش آموزان با اختلال یادگیری 8 تا 12 ساله مراکز اختلال یادگیری تهران بود و گروه دوم شامل دانش آموزان عادی 8 تا 12 ساله شهر تهران بود که با گروه اول از لحاظ سن و جنسیت همتاسازی شده بودند. به هریک از دانش آموزان دو فرم داده شد. فرم اول، مقیاس جرات ورزی گمبریل و ریچی و فرم دوم، مقیاس اضطراب اسپنس نسخه کودکان بود. فرم سوم نیز، مقیاس اضطراب اسپنس نسخه والدین بود که به وسیله ی یکی از والدین دانش آموز تکمیل شد.
    یافته ها
    این تحقیق بر روی 80 کودک شامل40 دانش آموز با اختلال یادگیری و 40 دانش آموز عادی انجام شد. میانگین نمره جرات ورزی دانش آموزان با اختلال یادگیری 92/51 و میانگین آن در همتایان عادی 87/94 بدست آمد و اختلاف بین این دو گروه کودک عادی و اختلال یادگیری معنی دار بود(001/0Pv<). میانگین نمره اضطراب در مقیاس اسپنس نسخه کودکان و والدین به ترتیب در گروه دانش آموزان با اختلال یادگیری 60/46 و 57/36 و در گروه دانش آموزان عادی 67/18و 12/17 بوده است و اختلاف بین این دو گروه از نظرآماری معنی دار بود (0001/0Pv<). بین جرات ورزی و اضطراب دانش آموزان رابطه معکوسی وجود داشت (514/0=R2 و 0001/0Pv<).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که کودکان عادی در مقایسه با کودکان با اختلال یادگیری، جرات ورزی بیشتری داشتند ولی از اضطراب کمتری برخوردار بودند.همچنین رابطه معکوس بین جرات ورزی و میزان اضطراب دانش آموز وجود داشت.
    کلیدواژگان: اختلال یادگیری، مهارت جرات ورزی، اضطراب
  • اسماعیل صادقی، علی اصغر جامه بزرگی *، اشکان ایرانی، مینو کلانتری، فیروز مددی، سید مهدی طباطبایی صفحات 218-225
    مقدمه و اهداف
    فلج مغزی نوعی ناتوانی نورولوژیک و غیر پیش رونده ی رشدی است. یکی از درمان های فلج مغزی، جراحی در چند سطح در یک جلسه می باشد. بعد از جراحی از دو روش بانداژ و گچ گیری برای بی حرکتی استفاده می شود. روش بانداژ در مقایسه با روش گچ گیری، یک روش جدید می باشد و مطالعه ای مشابه که از روش بانداژ برای بی حرکتی بعد از جراحی استفاده شده باشد؛ پیدا نشد. به تازگی تمایلی برای بی حرکتی دراز مدت بعد از جراحی به دلیل ضعف عضلانی، کانترکچر مفاصل، بهبود آهسته و توانبخشی، و تاخیر در بازگشت بدون محدودیت به فعالیت روزانه وجود ندارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر حرکات زود هنگام بر عملکرد کودکان فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک به دنبال جراحی و بی حرکتی به دو روش بانداژ و گچ گیری در اندام تحتانی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 100 کودک فلج مغزی همی پلژی و دایپلژی، 7 تا 12 سال که داوطلب جراحی بودند، به صورت تصادفی در دسترس انتخاب شدند و با پرسشنامه عملکرد حرکات درشت(GMFM66)مورد ارزیابی قرار گرفتند. این کودکان با نظر جراح ارتوپد به دو روش بانداژ و گچ گیری تحت عمل جراحی قرار گرفتند. سپس بر پایه نوع بی حرکتی که استفاده شده بود، دو گروه 40 نفره به صورت تصادفی انتخاب شدند. در ماه اول و سوم بعد از جراحی دوباره هر دو گروه بانداژ و گچ گیری به کمک همین پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای مقایسه داده ها از آزمون ناپارامتری Mann-Whithney و آزمون ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نسبت تغییرات عملکرد حرکات درشت بر اساس پرسش نامه عملکرد حرکات درشت در ماه اول بعد از جراحی در روش بانداژ بعد از جراحی 0019/0 بود. که این تغییر از نظر آماری معنی دار نبود(42/0 P=). و در روش گچ گیری بعد از جراحی نیز به دلیل اینکه هنوز پای کودک در داخل گچ بود قابل اندازه گیری نبود. در ماه سوم بعد از جراحی میانگین نسبت تغییرات عملکرد حرکات درشت در هر دو روش بانداژ و گچ گیری بعد از جراحی به طور معنی داری افزایش یافته بود (001/0 P<) و اما اختلاف میانگین نسبت تغییرات عملکرد حرکات درشت در این دو روش بایکدیگر معنا دار نبود (128/0 P=).
    نتیجه گیری
    در روش بانداژ بعد از جراحی در ماه اول بعد از عمل امکان تحرک وجود داشت ولی در روش گچ گیری کودک بی تحرک بود. در ماه سوم بعد از جراحی نتایج نشان داد که در هر دو روش بهبودی حاصل می شود و نتایج آماری در هر دو گروه مشابه بود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، دایپلژی اسپاستیک، حرکات زودهنگام، بانداژ، گچ گیری، عملکرد حرکات درشت، جراحی
  • علی محمدزاده*، سیده زهره موسوی، مجید اشرفی صفحات 226-234
    مقدمه و اهداف
    بازخورد شنیداری مسئول کنترل گفتار و صوت می باشد. هرگونه تغییر در سیستم شنوایی شاخص های صوتی از جمله انحراف در فرکانس پایه، تغییرات فرکانس، تغییرات شدت و تشدید را تحت ناثیر قرار می دهد. این مطالعه به بررسی تاثیرات کم شنوایی بر صوت ورزشکاران با توجه به نوع ورزش آن ها انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی با 30 نمونه بزرگسال ورزشکار کم شنوا با افت شنوایی شدید تا عمیق در محدوده سنی30-18 سال انجام شد. سپس جهت تجزیه و تحلیل شاخص های اکوستیک واکه /a/ را به مدت 5 ثانیه با نرم افزار MDVP فرکانس پایه و تغییرات آن، جیتر، شیمر، تغییرات دامنه شدت صوت و نسبت نویز به هارمونی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شاخصهای صوتی با ویژگی های دموگرافیک (05/0=p). میانگین فرکانس پایه 78/0=p و نسبت نویز به هارمونی 09/0=p در افراد کم شنوای شدید تا عمیق رابطه معناداری نداشتند. بین سه گروه ورزشی در شاخص فرکانس پایه اختلاف معنا داری مشاهده نگردید (01/0=p). همچنین میان NHR و VTI برای سه گروه اختلاف معناداری مشاهده نشد اما در تغییرات فرکانس پایه میان سه گروه ورزشی اختلاف معنا داری دیده شد (03/0=p).
    بحث و نتیجه گیری
    شنوایی بر شاخص های آکوستیکی صوت تاثیر گذاشته و تغییرات این شاخص ها با نوع ورزش افراد مرتبط است. نتایج این پژوهش در راستای ارائه فیدبک صحیح تر هنگام درمان و نیز ارائه ایده ها و اعمال اصلاحاتی در ساخت وسایل کمک شنیداری و برنامه ریزی های ورزشی مفید می باشد.
    کلیدواژگان: بزرگسال، شاخص های اکوستیک، کم شنوا، ورزشکار
  • مقاله مروری
  • منصور صاحب الزمانی*، رامین بیرانوند صفحات 235-248
    مقدمه و اهداف
    هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی چهارچوب علمی تحقیقات مرتبط با آسیب های ورزشکاران رشته های رزمی و همچنین انجام یک جمع بندی مطلوب و ارائه اطلاعات مناسب تری از تحقیقات پیشین می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه جستجوی مقالات در پایگاه های تخصصی صورت پذیرفت و 17 مقاله مرتبط بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد که بیشترین آسیب های کاراته در ناحیه سر و گردن و در مورد رشته های تکواندو و جودو در ناحیه اندام تحتانی رخ می دهد که بیشتر این آسیب ها از نوع کوفتگی و کبودی می باشند. بر اساس این بررسی ها مشخص شد که اکثر آسیب های گزارش شده در هنگام تمرین اتفاق افتاده اند که البته این آسیب ها بطور عام از نوع خفیف می باشند. بررسی ها همچنین نشان داد که خطای تکنیکی حریف بعنوان مهم ترین عامل ایجاد آسیب در هر سه رشته کاراته، تکواندو و جودو محسوب می شود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که اختلافات آشکاری بین شیوه گزارش تحقیقات موجود در زمینه آسیب ورزشکاران رشته های رزمی وجود دارد که امکان جمع بندی دلخواه نتایج را دشوار می کند و بر همین اساس، نیاز به همسان سازی این ویژگی ها در تحقیقات آتی ضروری به نظر می رسد؛ با این وجود به نظر می رسد که الگوی آسیب ها در تحقیقات داخلی به طور کلی مشابه گزارش های صورت گرفته در خارج از کشور می باشد. از طرفی با توجه به اینکه هیچکدام از تحقیقات پیشین به بررسی تاثیر اقدامات مداخله ای بر کاهش آسیب ها نپرداخته اند و از آنجا که پیشنهادها پیشگیرانه ی ارائه شده در این تحقیقات تنها بر اساس حدس و گمانه زنی و یا با استناد به نتایج تحقیقات خارجی ارائه شده اند، به نظر می رسد که بسیاری از این پیشنهادها قابل اتکا نمی باشد و لازم است در تحقیقات آتی تلاش بر این باشد تا از استراتژی های پیشگیری از آسیب و اقدامات مداخله ای برای کنترل خطرپذیری فاکتورها و مکانیسم های آسیب در رزمی کاران ایرانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آسیب های ورزشی، ورزش های رزمی، کاراته، تکواندو، جودو
|
  • Saied Ilbeigi, Mahdi Mahjur*, Mahin Khirkhah, Jafar Khoshbakhti Pages 1-8
    Background And Aim
    Balance in in individuals with intellectual disability is very important due to weakness in the balance of implementing tasks. The present study aimed at evaluating the effects of 8 weeks of rope‐jump on static and dynamic balance in male students with intellectual disability.
    Materials And Methods
    In the present applied and quasi experimental study, the sample consisted of 20 male students, aged between 11-17, with intellectual disability randomly divided in to two groups. Prior to and after rope‐jump training, static and dynamic balance values were measured using stork and modified star tests (Y). The experimental group did rope‐jump training for eight weeks, three sessions per week, each session lasting for 45 minutes, while the control group did not do the trainings. Data was analyzed using independent and paired t-test. Statistical significance was set at p≤0.05.
    Results
    According to the results, significant differences were observed in the Balance (p= 0/019) and dynamic anterior surface (p= 0/03), posterior-interior (p=0/008), and posterior-external (p=0/017) in the experimental group compared to those in the control group.
    Conclusion
    Rope‐jump training used in the present study improved the static and dynamic balance in male students with intellectual disability.
    Keywords: Intellectual Disability, Static Balance, Dynamic Balance, Rope ‐Jump Training
  • Laleh Joulahi, Fahimeh Babalhavaeji *, Nadjla Hariri Pages 9-19
    Background And Aim
    The aim of the present study was to provide a model for medical and health information in public libraries for citizens.
    Materials And Methods
    The methodology was qualitative using grounded theory to extract analytical and comprehensive model. The population consisted of 18 specialists and officials in the field of Health and Public libraries selected using purposive sampling. The research tools were semi-structured interviews. To ensure the validity and reliability of qualitative data, measures with standards of scientific rigor were used. The interviews were analyzed using open coding, axial, and selective methods. The main issues were identified, and so were causal conditions, grounded, interferer, strategies, and consequences.
    Results
    The main features of both the manufacturer and distributor of health information were found as the proposed model: high potentials and abilities in the Ministry of Health like specialists in Health area, access to health information, the skills of trained librarians, and the general audience of public libraries. Strategies were establishing agreement between the two organizations, planning programs, and promoting interactive atmosphere, which can lead to promotion of health and health literacy individuals’ access to more reliable and up to date resources.
    Conclusion
    Since users need to have access to reliable information, it seems necessary to provide a local model for this purpose. Using this model to produce and distribute medical and health information resources can be helpful to the public.
    Keywords: Medical information, Public libraries, Health literacy, Health information resources
  • Rouhollah Hasanpour Heidari, Asghar Reza Soltani *, Sedighe Sadat Naimi, Alireza Akbarzade Baghban Pages 20-28
    Background And Aim
    Weakness and atrophy of neck muscles and poor posture are major factors in the incidence of neck pain in office workers. Among different layers of paraspinal muscles, the deeper ones are more involved in segmental spinal stability. In patients with neck pain, the thickness and strength of suboccipital muscles may change as a result of the pain and discomfort. The purpose of the present study was to compare the thickness and strength of upper dorsal neck muscles in male participants with chronic non-specific neck pain and healthy male participants.
    Materials And Methods
    The current observational-case control study was performed on 15 male participants with chronic non-specific neck pain and 15 healthy male participantss. The thickness and the strength of the Suboccipital neck extensor muscles including Rectus Capitis posterior (RC) and Obliqus Capitis Superior (OCS) were measured while participants were at rest and during isometric maximum voluntary contraction using ultrasonography and dynamometer.
    Results
    The thicknesses of RC and OCS muscles at rest and maximum voluntary contraction were significantly smaller in patients compared with those in healthy participants (p
    Conclusion
    The present study showed that the RC and OCS muscles in patients with chronic non-specific neck pain were thinner compared with those in healthy participants.The results indicated higher muscle strength in healthy participants compared to that in patient particiapnts. Suboccipital neck extensor muscles were also significantly weaker in male particiapnts with neck pain. The low thickness and strength of muscles may be the results of pain and inhibitory reflexes in patients with neck pain.
    Keywords: Neck, Suboccipital, Neck pain, Thickness, Strength, Ultrasonography
  • Mona Delavarian *, Farzad Towhidkhah, Parvin Dibajnia, Gholam Ali Afrooz, Elahe Nayebi, Shahriar Gharibzadeh Pages 29-39
    Background And Aim
    The incidence of behavioral disorders among children and teenagers has recently found interest among researchers. Due to their harsh and offensive mood, most of the affected individuals are rejected from their families and society, which leads to decreasing their chance of normal development, so it is important to identify and treat them in the course as early as possible. Diagnosing and distinguishing attention deficit/hyperactivity disorder from other similar behavioral disorders such as depression, anxiety, comorbid depression and anxiety, and conduct disorders is one of the most important and essential proceedings in field of child psychology disorders.
    Materials And Methods
    The samples consisted of 271 children, including 44 with ADHD, 31 with conduct, 35 with depression, 33 with mixed depression and anxiety, and 41 with anxiety as well as 87 children with normal but temporarily aggressive behavior. In the present study, two different decision support systems, multilayer perceptron and Radial Basis Function neural networks, were designed and compared based on the signs and symptoms.
    Results
    The mean of accuracy of the networks in diagnosis and distinguishing reached to 95.57 and 96.30 percentages with MLP and RBF, respectively. Therefore, the designed decision support systems, especially RBF, was observed to be a reliable assistant for the experts in the diagnosis and distinguishing the mentioned behavioral disorders.
    Conclusion
    Both designed systems, especially RBF, can be used as a reliable device for distinguishing, diagnosing, and also screening of child emotional and behavioral disorders
    Keywords: Attention deficit, hyperactivity disorder, Anxiety disorder, Child depression disorder, Conduct disorder, Multi, layer perceptron neural network, Radial basis function neural network
  • Sepideh Rajeziesfahani, Ladan Fata, Hamidreza Hassanabadi, Hamid Yaghuobi *, Alireza Zahiroddin, Seyedsaeid Sadr, Noiloofar Mahdavi, Simasadat Noorbakhsh Pages 40-51
    Introduction and Aim: A significant ratio of people who suffer from Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) do not respond well to common drugs and psychological treatments. The treatment gap increases the chronicity of the disorder and develops morbidity in social functioning, employment, and costs imposed to society. The purpose of the present study was to assess the role of Well's metacognitive model in reducing OCD symptoms and rehabilitation in the patients.
    Materials And Methods
    The current study is a single case study carried out in 10 sessions on a drug-resistant patient with one, three, and six month follow-ups. The tools were Structured Clinical Interview (SCID-I), Yale Brown Obsessive-Compulsive Scale (Y-BOCS), Beck Depression Scale (BDI-II), the Scale of Mental Distress (SUDs), Metacognition Questionnaire (MCQ-30), and World Health Organization's Disability Scale (WHODAS 2.0). To analyze the data, diagrams were used and the rate of recovery was calculated.
    Results
    Test scores, from pre-test to post-test for (Y-BOCS) intensity scale was reduced from 36 to 8 (recovery rate: 77%). Also, the rate of depression, mental distress, and disability of patient had a significant reduction.
    Conclusion
    The meta-cognitive therapy which insists on the form of thoughts and the relationship with intrusions can be an alternative choice for drug-resistant patients with OCD and they will benefit from its therapeutic effects even in the follow-up stages.
    Keywords: Obsessive, Compulsive Disorder (OCD), Metacognition, Depression, Rehabilitation
  • Maryam Khaleqi, Sohi, Sedigheh Sadat Naimi *, Khosro Khademi Kalantari, Alireza Akbarzadeh Baghban, Erfan Ghasemi Pages 52-60
    Background And Aim
    The present study was conducted to compare bilateral abdominal muscles onset times with that of dominant upper limb deltoid muscle associated with anticipatory postural responses in healthy participants.
    Materials And Methods
    In the current observational study, 20 healthy female individuals (mean age 25.3 yrs and BMI =22.36kg/m2) were studied. While they were performing rapid arm flexion in standing position with their dominant limb, electromygraphic data of Transverse Abdominus (TrA) and External Oblique (EO) in both sides and the deltoid muscle of dominant limb were recorded. The onset times of these muscles were the main measured parameter during anticipatory postural response. Wilcoxon signed-ranked test was used to compare bilateral abdominal muscles onset times.
    Results
    Contra lateral TrA and EO were recruited prior to deltoid muscle, but in Ipsilateral side these muscles were activated primarily after deltoid. There were significant differences between abdominal muscles onset time in comparison between the two sides of the trunk (TrA: p=0.001, EO: p=0.005).
    Conclusion
    Feed-forward activation of the abdominal muscles, prior to perturbation due to rapid arm movements, was observed for one body side in healthy subjects but these muscles in Ipsilateral side were activated in feedback manner. The results of the present study show that abdominal muscles are a part of diagonal synergies related to transferring movement and torque efficiently produced by the moving limb. It seems that reciprocal pattern of TrA muscle activation is a more efficient pattern in comparison with co-contraction pattern previosely introduced.
    Keywords: Anticipatory postural response, Onset time, Transverse abdominus muscle, External oblique muscle
  • Hossein Rafsanjani, Dehghazi, Khosro Khademi Kalantari *, Asghar Rezasoltani, Sedighe Sadat Naimi, Alireza Akbarzadeh Baghban, Sadegh Tavakoli, Sima Zarghami Pages 61-68
    Background And Aim
    The purpose of the present study was to evaluate the impact of the common peroneal nerve stimulation on the immediate activation of the maximum capacity of the quadriceps muscle in individuals with knee osteoarthritis.
    Materials And Methods
    A total of 15 patients with knee osteoarthritis (9 men and 6 women, with the mean age of 53.50) participated in the current research. Chharsrany muscle extension peak torque was assessed using a recently-designed device to measure muscle force on a single day in two stages (duing electrical stimulation of Chharsrany muscle and the common peroneal nerve).The reliability of the device (correlation coefficient traces ≥ 90/0, the standard deviation of ≤ 1/9 participants) was previously evaluated by Soltany and colleagues in the Biomechanics Laboratory, at the School of Rehabilitation Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran.
    Results
    A significant difference was found between peak torque of quadriceps muscle extension, with the stimulation of Chharsrany muscle compared with that of the same musches extension stimulated with the common peroneal nerve.
    Conclusion
    Electrical stimulation of the common peroneal nerve with the voluntary maximum attempt of the individual to activate the quadriceps muscle, as used in the current study, is a useful way to strengthen this groups of muscles. This method may also be appropriate for the evaluation of physiotherapy or rehabilitation programs
    Keywords: Quadriceps, Knee trauma, Impaired activation, Common peroneal nerve, Knee osteoarthritis
  • Roohallah Samadi *, Esmaeil Kazempour Pages 69-75
    Background And Aim
    The present study aimed to investigate the impact of Back school education program on relieving patients’ LBP. The main hypothesis was that Back school education program affects patients’ LBP relieving. The sub-hypotheses were: 1. There is a difference between LBP-care training program in obese and lean patients, and 2. There is a difference between Back school education programs in patients with different education types.
    Materials And Methods
    The current research followed the quasi-experimental method. The population of the study consisted of 36 patients with low back pain who had referred to Amlash Central Physiotherapy between May to June 2014. The sample size included 20 patients selected based on availability and having specific conditions. The instrument used consisted of a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by the advisors and the Physiotherapy Department, and the reliability was calculated through Cronbach's Alpha to be 94%. Descriptive and inferential statistical methods (ANCOVA) were used to analyze the data.
    Results
    The results of the study indicated that the training program affected relieving the pain in the patients. No significant difference was observed between the effectiveness of low back care in obese and lean patients. Furthermore, no significant difference was observed between the effectiveness of low back care in patients with different education types.
    Conclusion
    The results of the present study indicated that the training program improved the patients’ pain relief. No significant difference was observed between the effectiveness of low back care in obese and lean patients. However, since LBP has mostly been found in the obese individuals, it is recommended that the training program be oriented towards weight loss and be constantly included in the education program.
    Keywords: Back care education program, Back pain, Pain reduction
  • Saeideh Soltani, Llaleh Lajevardi *, Leila Mirzaei, Hossein Ali Abdolrazaghi, Farzaneh Saberi Pages 76-85
    Background And Aim
    Restoration of motor and sensory functions in the hand after nerve repair is a complex process based on multi-level cellular, chemical, and functional changes occuring from finger tips to cerebral cortex. The aim of the present study was to determine the effect of Mirror Visual Feedback (mirror therapy) on improving motor outcomes after median /ulnar nerve repair.
    Materials And Methods
    A total of 20 patients (18 men, 2 women; mean age: 28 years) with acute complete ulnar, median, or combined median and ulnar nerve transections at the distal forearm level participated in the present randomized controlled trial study. Experimental group received the mirror therapy program for 15 minutes per day in addition to the traditional rehabilitation program, 5 days a week for 4 weeks, while control group received only the traditional rehabilitation program. Outcome measures including Total Active Motion (TAM), Opposition grade, Purdue pegboard test, and Box and Block Test were given prior to (4-6th week after surgery), and after (12th week after surgery) the treatment.
    Results
    The final analysis was performed on 14 patients. The AROM of fingers, opposition and dexterity significantly improved in the post-test in both groups; however, there were no significant differences between the two groups. However, the results of Box and Block test revealed more improvement in the experimental group (p=0.06).
    Conclusion
    Based on statistical analysis, Mirror therapy, in combination with the traditional rehabilitation program, has no significant effect on motor outcomes improvement, compared with that on the control group. But, the results suggest that mirror therapy is effective in improving the dexterity and Active Range of Motion.
    Keywords: Mirror Therapy, Hand Cortical Representation, Nerve Injury, Mirror Visual Feedback, Motor re, learning
  • Elahe Soltani Abhari, Azadeh Shadmehr *, Behrouz Attarbashi, Shohreh Jalaei Pages 86-95
    Background And Aim
    Flexibility is an important component of the normal musculoskeletal system function. Therefore, flexibility exercises as a basic component of athletes’ warm–up programs are generally recommended before training or participating in sports competitions. Due to the controversy in use of stretching in the warm-up programs, as well as the use of whole body vibration (WBV) in improving flexibility, the aim of the present study was to investigate the effects of WBV on lower extremity muscles flexibility in healthy young women.
    Materials And Methods
    A total of 25 healthy young women with an average of age 20/76±1/09 years old participated in the present study. Their flexibility were measured using passive knee extension test, hip flexion, test and modified sit and reach test before and after the intervention. Participants stood on WBV equipment (f=30 Hz, Amp=2mm 5×60s hold ⭺) in semi squat position.
    Results
    After WBV, the flexibility of the hamstring and hip flexor as well as general flexibility significantly increased (P=0/000). The results showed that, before WBV, there was significant differences in hamstring and hip flexors flexibility between the two legs (P≤0/05), but after WBV, no significant difference was observed in hip flexors flexibility (P=0/14).
    Conclusion
    The findings of the study indicate that the WBV seems to be a suitable training method for improving lower extremity muscular flexibility.
    Keywords: Whole Body Vibration, Flexibility, Stretch
  • Minaz Eslamdoost Nafuti, Mehdi Rezaee*, Zahra Pashazadehazari, Alireza Akbarzadeh, Baghban Pages 96-105
    Background And Aim
    The purpose of the present comparative case-control study was to compare patterns of motor function in normal and high function autistic children. The population comprised of all 7-12 year-old high function autistic children in Aieen-e Mehrvarzi School and the normal children in Grade School in Tehran in 1393.
    Materials And Method
    Participants included 36 high function autistic children, 7-12 year-old, in Peyk-e Honar School selected based on available sampling. Also, 36 normal children were selected using matching method. To collect data, the Gilliam Autism Rating Scale and Bruininks-Oseretsky test of motor proficiency were used.
    Results
    The results of MANOVA showed that there is a significant difference between the two groups of children in patterns of motor function (P
    Conclusion
    The present study presented significant results in educating autistic children in the field of movement exercises with the aim of motor skills and mental health improvement. In addition, motor function patterns were shown to play an important role in the success of these children.
    Keywords: Autism, High function autism, Motor function
  • Seyed Majid Hosseini, Fariba Telikani *, Abbas Rahimi, Zahra Ebrahim Abadi, Alireza Akbarzadeh Baghban Pages 106-114
    Background And Aim
    Ankle sprain is the most common injury in sports activities. Because of the high prevalence and its implications, it is important to identify specific injury prevention strategies in athletes. External supports such as taping and bracing are used for the sake of this purpose. The aim of the present study was to investigate the effect of prophylactic athletic ankle taping on maximum vertical ground reaction force (VGRF) and the time to peak VGRF during landing.
    Materials And Methods
    The current quasi-experimental cross over trial and pre-post test study was performed on 35 healthy female recreational athletes. The force plate was used for data collection. Taping was performed according to Gibney closed basket weave method. Before and after taping, participants landed from the platform with the height of 30 cm on the force plate placed 10 cm far from the platform. Participants were instructed to hop with the dominant leg on the center of the force plate.
    Results
    The results of the paired T-test analysis revealed no significant changes in peak VGRF following prophylactic athletic ankle taping (P=0.371). However, following the taping, the time to peak VGRF reduced significantly (P=0.001). Also, a significant increase was noticed in the loading rate (P=0.001).
    Conclusion
    The results of the present study indicated that athletic ankle taping of the dominant leg in female athletes significantly decreased the time to peak VGRF and increased loading rate making musculoskeletal structures get affected by VGRF very quickly after landing. It seems that using prophylactic athletic ankle taping constantly and over time may facilitate damage to articular structures.
    Keywords: Athletic ankle taping, Drop landing, Vertical ground reaction force, Force plate
  • Ehsan Kakhki Beidokti, Minoo Kalantari *, Ali, Asghar Jamebozorgi, Alireza Akbarzadeh, Baghban, Firouz Madadi Pages 115-121
    Background And Aims
    Upper extremity fractures are one of the most common fractures of musculoskeletal system. Medical interventions used for this fractures are "operative" and "none-operative". The main purpose of the present study was investigating fracture impairment and disability in two groups of operative and none-operative interventions.
    Materials And Method
    In the present descriptive study, 70 adults with upper extremity fracture were selected based on convenience sampling. Participants were then divided into two groups of "operative" (34 participants) and "none-operative" groups (36 participants). Impairment rate and disability score, evaluated using AMA guides (6th ed.) and DASH, respectively, were compared in the two groups. Data analysis was performed using SPSS (v. 19) through running independent t-test (p
    Results
    There was a significant difference in impairment rate between the two groups of operative and none operative interventions, but no significant difference was observed in the disability score between the two groups.
    Conclusion
    The results of the present study showed that impairment of none-operative fractures was less than that of the operative group. Since AMA is designed based on ICF, according to findings, it was observed to be a better and more comprehensive tool compared with DASH. Also, the results of the present study can be used for fracture management by rehabilitation clinicians.
    Keywords: Upper extremity, Operative, AMA guides
  • Fatemeh Tajik, Mohammad Hossein Roustaei *, Farideh Dehghan Manshadi, Alireza Akbarzadeh Baghban, Hossein Vatanpour Pages 122-131
    Background And Aims
    Primary Hyperhidrosis (PHH) is a functional disorder of idiopathic etiology caused by overstimulation of the sympathetic nervous system stimulating the sweat glands. In the recent years, many studies have evaluated the effectiveness of the palmar hyperhidrosis; one of these methods is the use of pulsed direct current which has been of interest to researchers due to its effect on prevention and reduction of the risk of burns and electrical shock, polarity, and discomfort. The aim of the present study was to compare the efficacy and long-lasting effect of tap water iontophoresis in continous direct and pulsed direct currents on primary hyperhidrosis of hand.
    Materials And Method
    A total of 20 participants, aged 18-45, volunteerd and were diagnosed with the primary palmar hyperhidrosis. Participants were randomly assigned into two intervention groups treated by either ontophoresis of the tap water with DC or with pulsed DC. Gravimetric method was also applied to measure the sweating rate at the baseline, 4 days, 1 week, 4 weeks, 8 weeks, and 12 weeks after the treatment. Participants’ quality of life was also assessed using the DLQI at baseline and all follow-up time points.
    Results
    Sweating rate significantly reduced during the eight treatment sessions in both intervention groups.The quality of life, too, improved in both intervention groups (P
    Conclusion
    The findings of the present study suggest that both continuous and pulsed direct current is effective in the treatment of palmar hyperhidrosis, but Iontophoresis with pulsed direct current has less side effects.
    Keywords: Iontophoresis, Hyperhidrosis, Pulsed direct current, Direct current, Hand
  • Azar Mehri *, Soghrat Faghih Zadeh, Seyede Zohre Mousavi Pages 132-140
    Background And Aim
    Epidemiology is one of the Health Sciences issues that is considered as a supplement to the basic sciences and clinical laboratory in speech-language pathology and audiology. Having an understanding of the prevalence of communication disorders, especially speech and language disorders, can help us devise better plans for the patient's rehabilitation programs.
    Methods
    In the present cross-sectional study, 2003 records, from a 10-year period, were studied in the archives of the Speech Therapy Clinic in Tehran Rehabilitation Faculty. All the 851 cases were selected based on systematic sampling and the data was analyzed using SPSS (v. 16).
    Results
    Important findings include: from among 851 records, 401 patients (%47.1) aged between 1 to 5 years. A total of 343 patients (%40.3) had speech and language delay. Also, 184 patients (6.21%) had articulation and voice disorders and 180 patients (2.21%) were stutterers.
    Conclusion
    The largest number of referrals to the speech therapy clinics was the delayed speech and language disorders, and the apraxia and PKU had the lowest rates. The ratio of male to female patients was approximately 2 to 1.
    Keywords: Demographic characteristics, Prevalence, Speech, Language disorders
  • Narges Ghamari, Mehdi Rassafiani *, Mahbobeh Ghamari, Fateme Ghamari, Farzaneh Yazdani Pages 141-150
    Background And Aim
    Career path is the sequence of individual attitudes and behaviors in the field of activities and experiences related to their work. For a career path, people need motivating factors. Thus, identifying motivating factors and career path is important in any profession. Therefore, the present study examined the relationship between motivational potential and career path in occupational therapy.
    Materials And Methods
    A total of 105 occupational therapists participated in the present cross-sectional study. To examine themotivational power of occupational therapists, John Wagner’s validated job characteristic model questionnaire was used. Also, Delong’s career path evaluation questionnaire was used to examine participant’s career. Data was analyzed using SPSS (v.19).
    Results
    The results revealed that in the field of occupational therapy, Task Significance, Autonomy, Skill Variety, Task Identity, and Feedback were important for occupational therapists, respectively. Among career anchors, creativity anchor was the most important followed by the Service, Technical competence, Autonomy, security, Management competence, skill variety, and task identity. In addition, a significant relationship was observed between the potential motivation and management competence anchors.
    Conclusions
    The present study showed that the participating occupational therapists attach great importance to providing service to their clients using creativity in services and taking advantage of their technical skills and see them as the most important factors in the growth of their career path.
    Keywords: Motivational potential, Career path, Occupational therapy
  • Malek Amini, Afsoon Hasani Mehraban*, Omid Rostamzade Pages 151-157
    Background And Aim
    The aim of the present study was translation of Children Participation Questionnaire (CPQ) into Persian and then assessment of the face, content, and convergent validity of the new intrument.
    Materials And Methods
    The present study was a methodological research. The translation procedure was carried out using the IQOLA protocol. For assessment of convergent validity the Vinland Questionnaire was used.
    Results
    The results showed that the translation of questionnaire was easy. The assessment of face and content validity led to some changes in some items of the questionnaire according to Iranian context, and the convergent validity was acceptable (r>0/66, p
    Conclusions
    The face, content, and convergent validity of the Persian version of Children Participation Questionnaire (P-CPQ) were acceptable and this questionnaire is now useable in other studies.
    Keywords: Children Participation Questionnaire, Validity, Reliability
  • Seied Mohammad Reza Chehri *, Ramin Baluchi, Rasul Eslami, Ehsan Zareian Pages 158-172
    Background And Aim
    : Balance is one of the integral parts of daily activities and the keystone of doing exercise. The purpose of the present study was to consider the effect of eight weeks of balance training on static and dynamic balance in boy students with inflexible flat foot.
    Materials And Methods
    The study method followed pretest-posttest pattern on two experimental and control groups. Statistical population of the study inlcuded all boy students with inflexible flat foot in Ghods town (n=31). One of the participants wre randomly eliminated and other students (age: 13.33±1.18, height: 141.2±7.17, weight: 37.4 ±8.05, body mass index: 18.58±2.72, and lower exterimity height: 76.47±5.46) divided randomly in to experimental (n=15) and control (n=15) groups. Participant's ability of static balance was assessed using BESS (Balance Error Scoring System) test and the ability of dynamic balance was assessed using Star Excursion Balance Test (SEBT). Experimental group performed balance training protocol for eight weeks, three times a week and every time for one hour, while the control group only performed daily activities. Data was statistically analyzed running Covariance analysis (ANCOVA) in SPSS (v. 20).
    Result
    The results showed that there are significant differences between experimental and control groups in BESS and SEBT post-tests (P
    Conclusion
    According to the obtained results, balance training protocol can help increase the static and dynamic balance in individuals with inflexible flat foot.
    Keywords: Balance training, Static balance, Dynamic balance, Flat foot
  • Mahdi Asadi Ghalehney*, Ali Asghare Norasteh, Hassan Daneshmandi, Saeid Bahiraei Pages 173-183
    Background And Aim
    Athletes of different sports require constant trainings and strengthening of certain muscles in order to achieve higher levels of performance and therefore must spend a lot of time in the dominant posture of that sport. As a result, depending on the dominant posture of each sport, athletes’ body and curves of the spine may be affected. The aim of the present study was to compare head, shoulder, and spine in veteran soccer and volleyball players and non-athletes.
    Materials And Methods
    In the present comparative study, the statistical population consisted of all 45-60 year-old veteran soccer and volleyball players in Guilan, from whom 90 were randomly selected (30 veteran soccer football players: mean age: 52/52±3/91 years, height: 168/73±6/63 cm, weight: 76/53±10/77kg, BMI: 26/79±4/65 kg/m2, and veteran volleyball players: mean age: 53±6/06years, height: 184/33±5/72cm, weight: 79/25±11/8, BMI: 23/4±6/23 kg/m2, and 30 non-athletes: mean age: 52/9±4/88, height: 167/36±17/01, weight: 84/93±20/86 kg, BMI: 30/45±7/34 kg/m2). The participants had a history of at least 15 years of playing and practicing their sports, and had also at least three weeks of regular practice at the time of the study. Paricipants’ photos were examined in sagittal and frontal planes for forward head, torticollis, uneven shoulder, and forward head posture (FHP). Then, kyphosis and lordosis angles were assessed using spinal mouse. One-way ANOVA and scheffe post hoc tests were run in SPSS to anlyze the data (version 21).
    Results
    Statistical analyses showed that soccer players had forward angles less than those of the volleyball players and non-athletes (P= 0/001). Round shoulder was significantly more in volleyball players compared with that in the other groups (P= 0/001). Unequality shoulder was also observed to be more in volleyball players (P
    Conclusion
    Data analysis showed that the forward head, uneven shoulder, round shoulder, and kyphosis and lordosis are significantly different among the three groups studied. However, no significant difference was found in torticollis between the two groups. Structural profile factors in athletes can be influenced by the type of sports they are engaged. Therefore, more attention to therapeutic exercises is necessary to correct and improve structural profiles in the athletes.
    Keywords: Structural profile, Soccer, Veterans, Volleyball
  • Seyed Mehdi Banan Khojaste, Mir Ali Eteraf Oskuoei, Mohammad Taghipour, Ghadam Ali Talebi * Pages 184-192
    Background And Aims
    Nerve mobilization is a relatively new approach in manual therapy whose efficacy and the most effective method of use are not clear. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of manual therapy on severity of hand symptoms and median nerve tension in patiens with Carpal Tunnel Syndrome (CTS).
    Materials And Methods
    In the current RCT study, 32 patients with CTS were assigned into two groups of treatment and control. In both groups, the patients received the routine physiotherapy including the rest splint, TENS, and therapeutic ultrasound for four weeks. In addition to the routine physiotherapy, the patients in the treatment group received the manual therapy for both nerve mobilization and mechanical interface structures. The severity of hand symptoms (pain and tingling) and median nerve tension were assessed at the baseline and after four weeks using visual analogue scale and, median neurodynamic test, respectively. Paired and independent t-tests were run to compare data within and between the two groups. The significance level was set at p
    Results
    There was a significant improvement in the severity of hand symptoms and median nerve tension in both groups at the end of the study compared to baseline values (p
    Conclusion
    Using manual therapy for nerve mobilization and mechanical interface structures, accompanied by physiotherapy modalities, leads to more improvement in hand sensory discomfort and median nerve tension in patients with carpal tunnel syndromes.
    Keywords: Carpal Tunnel Syndrome, Median Nerve Neurodynamic, Manual Therapy
  • Nahid Khoshraftar Yazdi, Elham Hakkak Dokht, Ensiyeh Sadat Mohajeran*, Sahar Chakani Pages 193-200
    Background ans Aim: The aim of the present study was to compare spinal abnormalities between the two groups of clients with Exercise related Transient Abdominal Pain (ETAP) and without the side stitch.
    Materials And Methods
    A total of 101 non-active volunteer girls, aged between 18-25, who had taken a course on Physical Education in Ferdowsi University of Mashhad, were randomly selected to be part of the experimental and control groups. Fifty one students who reported the pain in three consecutive sections of exercise were defined as the ETAP group and the other 50 students who reported no pain were considered as the control group. In order to evaluate spinal deformities, checkerboard was used and the results were recorded in NewYork Scale.
    Results
    Based on the findings of the current study, there was no significant meaning in scoliosis, kyphosis, and lordosis in the two groups (P>0.05). But a significant relationship was observed between patients with forward head posture and those who were suffered from exercise related abdominal pain (P=0.02)
    Conclusion
    As a result of the present investigation, kyphosis, lordosis and scoliosis deformities do not affect the incidence of side pain. But the forward head abnormality may be a factor in the occurrence of the side stitch.
    Keywords: Exercise related transient abdominal pain (ETAP), Spinal abnormalities, Kyphosis, Lordosis, Scoliosis, Forward Head Posture
  • Ali Shamsi Majelan, Taleb Fadaei Dehcheshmeh*, Mona Aghaei Pages 201-208
    Background And Aim
    Shin splint is one of the common injuries in most athletes. The purpose of the present study was to compare the effect of playing surface on the Medial tibia stress syndrome in male professionals and its relationship with foot posture.
    Materials And Methods
    A total of 90 male professional players of futsal, soccer, and beach soccer participated in three groups of 30. We used the shine spilint questionnaire to compare the spread of Medial tibia stress syndrome among these participants. Also, we used foot posture index to assess the feet location in athletes with Medial tibial stress syndrome.
    Results
    The results showed the sptread of Medial tibia stress syndrome in male professional futsal, soccer, and beach soccer players is %24.4. Also, the results showed significant differences in the prevalnce of this syndrome among these three sports (p≤/05). The prevalence rate of this syndrome in futsal players (%12.2) is the highest among these three sports and then come soccer (%8.9) and next beach soccer (%3.3) (p=0/00). Also, the results revealed a significant relationship between foot pronation and Medial tibia stress syndrome (p≤/05), moreover the most common foot posture in players among these three sports was found to be pronation with %12.2 prevalence.
    Conclusion
    According to the resultes of the present survey, it can be stated that level and pronation are the main causes of Medial tibia stress syndrome, so we recommend that trainers consider using anti-pronation bands and special insoles to correct this disorder.
    Keywords: Medial tibia stress syndrome, Foot posture index, Male professional players, Playing surface
  • Navid Mirzakhany, Melika Kangarani Farahani *, Mehdi Rezaee, Alireza Akbarzadeh Baghban, Esmaeil Sadeghi Pages 209-218
    Background And Aim
    According to the prevalence of learning disability and its effects on the educational achievement and self-esteem of elementary school’s students, in the present study we made an attempt to compare assertiveness skills and anxiety between students with learning disabilities and typical peers in elementary schools of Tehran.
    Materials And Methods
    In the present cross-sectional study, 80 elementary school students in Tehran, aged between 8-12 years, were selected following convenience sampling from public schools and the centers of learning disability. Gambrill and Richie (GR) Assertiveness Inventory and Spence Children’s Anxiety Scale (SCAS) child and parent form were used for data collection.
    Results
    The population of the study was 80 students composed of 40 students with learning disability and 40 typical peers. After data collection and data analysis, the mean of the score of assertiveness scale in the students with learning disability was calculated to be 51.92, while it was 94.87 in the typical peers. Moreover, the means of the score of SCAS in child and parent version of students with learning disability were 46.60 and 36.57, while in typical peers they were 18.67 and 17.12, respectively (P-value
    Conclusion
    Students with learning disability showed lesser assertiveness skills compared with that in typical peers. Also, these students have more anxiety than typical peers. Moreover, there is an inverse relationship between assertiveness and anxiety in the students with learning disability.
    Keywords: Learning disability, Assertiveness skills, Anxiety
  • Esmaeel Sadeghi, Ali Asghar Jamebozorgi *, Ashkan Irani, Minoo Kalantari, Firooz Madadi, Seyyed Mehdi Tabatabaee Pages 218-225
    Background And Aims
    Cerebral palsy is a non-progressive neurological and developmental disability. One of the treatments for cerebral palsy is multi-level surgery in one session (SEMLS). After surgery, bandages and casting techniques are used for immobilization. Compared with the casting, bandage is a new method and no similar study is reported using bandage technique for immobilization after surgery. In the recent years, long-term immobilization after surgery is avoided because of muscle weakness, stiff joints, slow recovery and rehabilitation, and delayed return without restriction to daily activity. The aim of the present study was to evaluate the effect of early movements on the performance of children with cerebral palsy with spastic diplegia following surgery and immobilization in lower limb using two
    Methods
    bandage and casting.
    Materials And Methods
    In the present cross-sectional study, 100 children with hemiplegic and diplegia cerebral palsy, aged 7-12 years old, with indications for surgery, were randomly selected and evaluated using Gross Motor Function Questionnaire (GMFM66). The children underwent surgery using two methods of bandages and casting according to an orthopedic surgeon's opinion. Then, based on the type of immobility used, two groups of 40 were randomly selected. In the first and the third month after the surgery, both groups were evaluated using GMFM66 questionnaire. To compare the two groups, ANOVA and nonparametric Mann-Whithney tests were used.
    Results
    The mean ratio of gross motor function Based on Gross Motor Function Measure (GMFM66) changes in the first month after surgery was 0.0019 in the cases with bandage. The change was not statistically significant (P=0.42). Because in the first month of the child's leg in plaster, in casting group, the mean ratio changes of gross motor function was not measured. Three months after surgery, the mean ratio changes of gross motor function in both methods of casting and bandage after surgery increased significantly (P
    Conclusion
    In the first month after surgery in bandaged group, children had mobility, but in the casting group, children were immobile. In the third month after surgery, improvement was observed in both methods and statistical results were similar in both groups.
    Keywords: Cerebral palsy, Spastic diplegia, Early motion, Bandages, Casting, gross Motor function, Surgery
  • Ali Mohammadzadeh*, Seyedeh Zohre Mousavi, Majid Ashrafi Pages 226-234
    Background And Aims
    Auditory feedback mechanism is responsible for controlling speech and voice, so, any changes in the auditory system, influences voice parameters, including fundamental frequency deviation, changes in frequency, intensity, and resonance. The present study was carried out to study the effect of hearing loss on the quality of voice and phonation in athletes with regards to their exercise type.
    Materials And Methods
    The present cross-sectional study was performed on 30 athlete adults with severe to profound hearing loss. The participants ranged between 18-30 years old. To analyze acoustic parameters, the vowel /a/ was reviewed for 5 seconds using MDVP software for fundamental frequency and its variation, jitter, Shimmer, changes in intensity, and noise to harmonic ratio.
    Results
    The results showed that there is no significant correlation between voice acoustic parameters and demographic factors (p>0.05), fundamental frequency (p=0.78), and noise to harmonic ratio (p=0.09) in participants with severe and profound hearing losses. There was no significant difference in the fundamental frequency (p=0.01) among the three sport groups either. Moreover, NHR and VTI, among these three groups, showed no significant differences, however a significant difference was observed in fundamental frequency (p=0.03) among the three groups.
    Conclusion
    Hearing loss has impacts on various voice parameters and changes in these parameters are correlated with the individual's sport types. The findings of the present study can be used in providing better feedbacks during treatments and in giving corrective hints in improving hearing aids and sport programs.
    Keywords: Acoustic parameters, Athlete, Adults, Hearing loss
  • Mansour Sahebozamani *, Ramin Beyranvand Pages 235-248
    Background And Aims
    The purpose of the present study was to evaluate the scientific framework of studies related to martial arts injuries and to provide a comprehensive review of the previous studies.
    Materials And Methods
    The search for articles was performed in specialized databases and 17 articles were selected based on the inclusion and exclusion criteria.
    Results
    The study showed that most injuries in karate occur in the head and neck, and in taekwondo and judo they occur in the lower extremities. Most of these injuries are contusions and bruises. It was also found that most of the reported injuries occurred during practice, but these injuries are generally mild. The study also showed that the opponent's technical foul is the most important cause of injuries in karate, taekwondo, and judo.
    Conclusion
    The present study revealed that there are clear differences between the method of research report related to martial arts injuries, that results in difficult conclusions, so matching the features seems to be necessary in future studies. However, it seems that the pattern of injuries in domestic investigations is similar to those reported abroad. Since none of the previous studies examined the effect of interventions on the reduction of injuries and the preventive suggestions offered are presented based on speculations or studies in other countries, it appears that many of these suggestions are not reliable and future attempts should aim to study the injury prevention strategies and interventions to control risk factors and injury mechanisms in Iranian martial artists.
    Keywords: Sport Injuries, Martial Arts, Karate, Taekwondo, Judo