فهرست مطالب

Crop Protection - Volume:1 Issue: 3, Sep 2012

Journal Of Crop Protection
Volume:1 Issue: 3, Sep 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/07/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیرا فراهانی، علی اصغر طالبی، کورنلیس وان اکتربرگ، احسان رخشانی صفحات 173-179
    برای اولین بار جنس Syntretus Foerester از زیرخانواده Euphorinae (Hym.: Braconidae) از ایران گزارش شد. نمونه ها با استفاده از تله مالیز از زیستگاه های مختلف در استان های شمالی در طی سال های 2010 و 2011 جمع آوری شد. دو گونه شامل S. ocularis van Achterberg & Haeselbarth و S. xanthocephalus (Marshall) جمع آوری و شناسایی شد. خصوصیات افتراقی و پراکنش عمومی این گونه ها مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: Syntretus، گزارش جنس جدید، شمال ایران
  • رویا ویسی، سیدعلی صفوی*، یونس کریم پو صفحات 181-187

    شته روسی گندم به عنوان یکی از آفات بسیار مهم غلات دانه ریز، به ویژه گندم در سرتاسر جهان شناخته شده است. این شته علاوه بر تغذیه مستقیم از گیاه، با انتقال عوامل بیماری زای گیاهی، باعث ایجاد خسارت زیادی شده و یکی از مهم ترین عوامل کاهش عملکرد گندم است. در این مطالعه ویژگی های زیستی شته روسی روی شش رقم گندم یاواروس، پیشتاز، عدل، امید، داراب 2 و سپاهان مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش ها در شرایط گلخانه با دمای 2±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 10±55 درصد و دوره ی نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام شد. در این پژوهش به منظور تعیین میزان مقاومت یا حساسیت ارقام در مقابل شته، طول دوره پورگی، میزان باروری شته ها، تولید مثل روزانه هر شته ی ماده ی بالغ، طول عمر کل و طول عمر حشرات بالغ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که از نظر طول دوره ی پورگی، قدرت باروری شته ها و میزان تولید مثل روزانه هر شته ی ماده ی بالغ، اختلاف معنی داری در سطح پنج درصد بین ارقام وجود داشت. بر این اساس بیشترین طول دوره ی پورگی مربوط به شته های پرورش یافته روی ارقام امید و سپاهان و کمترین طول دوره پورگی مربوط به رقم یاواروس بود. بیشترین و کمترین میزان باروری به ترتیب روی ارقام یاواروس و امید مشاهده گردید. همچنین بیشترین تعداد پوره ی تولید شده هر شته بالغ ماده در هر روز روی رقم یاواروس و کمترین آن روی رقم امید دیده شد. نتیجه بررسی ها و محاسبات مربوطه نشان داد که در بین ارقام مورد مطالعه، رقم یاواروس به شته ی روسی حساس تر بوده و رقم امید در مقایسه با سایر ارقام مقاوم تر می باشد.

    کلیدواژگان: گندم، شته روسی گندم، مقاومت
  • دیا بوکتیلا، سیدا خراط، ماها مزقانی، خماخم، عبدالرحمان جرایا، محمد مکنی صفحات 189-199
    پروانه مینوز مرکبات،Phyllocnistis citrella Stainton (Lepidoptera: Gracillariidae) مهمترین آفت وارداتی مرکبات در کشور تونس می باشد. ارزیابی تنوع ژنتیکی و ساختار جمعیتی آفت برای اجرای موثر استراتژی مدیریت تلفیقی آن ضروری است. به همین منظور، تکنیک RAPD-PCR مبتنی بر هشت پرایمر الیگونوکلئوتید، برای تعیین تنوع ژنتیکی هشت جمعیت مختلف از P. citrella جمع آوری شده از مناطق شمالی، مرکزی و جنوبی تونس استفاده شد. در مجموع 66 مارکر رپید و 33 فنوتیپ مشخص گردید. پلی مرفیسم بین جمعیتی براساس درصد مارکرهای پلی مرفیک (12/62 %)، میانگین تعداد فنوتیپ های مشخص شده براساس هر پرایمر (125/4) و میانگین فاصله ژنتیکی (199/0) تعیین شد. تحلیل سلسله مراتبی مبتنی بر روش UPGMA نشان داد که تنوع ژنتیکی متاثر از الگوی پراکنش منطقه ای است. صحت این الگو با تحلیل PCO نیز اثبات گردید. در عین حال، همبستگی ضعیف (69/0) بین دو پارامتر فاصله ژنتیکی و فاصله جغرافیایی نیز نشان دهنده این موضوع است که اختلاف شرایط کلیماتیک شمال و جنوب کشور تونس نقش مهمی در واگرایی جمعیت های P. citrella دارد که منجر به محدود شدن تبادل ژنتیکی بین جمعیت ها شده است. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان دهنده وجود تفاوت آشکار ژنتیکی است که بایستی در زمان برنامه ریزی برای کنترل آفت در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: مرکبات، تنوع ژنتیکی، مدیریت آفات، Phyllocnistis citrella، RAPD، PCR
  • سیده مینو سجادیان، وحید حسینی نوه، محمد وطن پرست صفحات 201-210
    سوسک برگخوار سیب زمینی، Say Leptinotarsa decemlineataو سوسک توتون،F. Lasioderma serricorne به ترتیب از آفات مخرب پیش از برداشت گیاهان تیره ی سیب زمینی، Solanaceae، و پس از برداشت فراورده های غذایی و انباری می باشند. در این پژوهش، برخی ویژگی های بیوشیمیایی سلولاز در روده میانی لاروهای سن آخر این آفات مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. فعالیت اندو- بتا- 1،4- گلوکاناز با استفاده از بستره کربوکسیل متیل سلولز سنجیده شد. بیشینه های فعالیت آنزیم در سوسک کلرادوی سیب زمینی و سوسک توتون به-ترتیب در pH های 7 و 6 به دست آمدند. آنزیم در سوسک کلرادوی سیب زمینی و سوسک توتون بیشترین پایداری را به ترتیب در pH های 7 و 5 تا 6 نشان داد، اما نتایج نشان دادند که آنزیم سوسک توتون از آنزیم سوسک کلرادوی سیب زمینی پایدارتر بود. بیشترین فعالیت سلولاز در هر دو گونه، در دمای 50 درجه سلسیوس مشاهده گردید. EDTA و SDS فعالیت سلولاز را کاهش دادند درحالی که یون های Ca2+، Mg2+ و Na+ بر فعالیت سلولاز اثر افزایشی قابل توجهی داشتند. یون K+ روی فعالیت آنزیم اثر معنی داری نداشت. مقادیر Km و Vmax آنزیم در سوسک کلرادوی سیب زمینی به ترتیب 608/0 درصد و 0187/0 میکرومول بر دقیقه بر میلی گرم پروتئین، و در سوسک توتون به ترتیب 99/0 درصد و 0035/0 میکرومول بر دقیقه بر میلی گرم پروتئین به دست آمدند. بررسی زایموگرام ها وجود دو باند با فعالیت سلولازی را در روده ی میانی هر دو گونه مشخص نمود.
    کلیدواژگان: سوسک کلرادوی سیب زمینی، سوسک توتون، سلولاز، گوارش، زایموگرام
  • آتنا زاهدی طبرستانی، مسعود شمس بخش، ناصر صفایی صفحات 211-219
    ویروس زردی غربی چغندر (BWYV) از گونه های جنسPolerovirus و خانواده Luteoviridae یکی از ویروس های مهم کشاورزی می باشد که بیش از 150 گونه گیاهی متعلق به 23خانواده گیاهان دو لپه ای را در سطح دنیا آلوده می کند. ردیابی BWYV در مزارع کلزای استان های گلستان و تهران توسط آزمون الیزای غیرمستقیم 3/8% آلودگی را نشان داد. آلودگی نمونه های الیزا مثبت با تکثیرژن پروتئین پوششی ویروس توسط RT-PCR تایید شد. ترادف ژن پروتئین پوششی هفت جدایه منتخب تعیین و در سطوح اسید نوکلئیک و اسید آمینه با ترادف 12 جدایه از کشورهای متفاوت موجود در GenBank مقایسه شد. آنالیز مقایسه ای ترادف اسید نوکلئیک ژن پروتئین پوششی BWYV جدایه های ایرانی 4/93-100 درصد و در سطح اسید آمینه 2/93 - 100% مشابهت نشان داد. بیشترین تشابه جدایه های ایرانی با سایر جدایه ها بین جدایه هایIr8 و Ir100 از ایران با جدایه های فرانسه (X13063 وL39967) و انگلیس (L39973 و L39970) با 2/97% و 6/96% به ترتیب در سطح اسید نوکلئیک و اسید آمینه بود. آنالیز نوترکیبی هیچگونه رخداد نوترکیبی درون گونه ای را در بین ژن پروتئین پوششی BWYV نشان نداد. این اولین گزارش از تعیین ترادف، تجزیه و تحلیل بخشی از ژنوم جدایه-های ایرانی ویروس زردی غربی چغندر است.
    کلیدواژگان: Polerovirus، تنوع ژنتیکی
  • هوشنگ رفیعی دستجردی، مهدی حسن پور، قدیر نوری قنبلانی، علی گلی زاده، سمیه سرمدی صفحات 221-228
    زنبور Habrobracon hebetor Say پارازیت خارجی لاروهای تعداد زیادی از بال-پولکدارن آفت می باشد که در برنامه های کنترل بیولوژیک استفاده وسیعی دارد. در مطالعه حاضر اثرات دز توصیه شده مزرعه ای حشره کش های ایندوکساکارب، ایمیداکلوپرید و دلتامترین روی پارامترهای جدول زندگی زنبور پارازیتوئید H. hebetor در تیمار مرحله شفیرگی مورد بررسی قرار گرفت. 100 شفیره دو روزه هر کدام با یک میکرولیتر از محلول-های سمی به روش موضعی مورد تیمار قرار گرفتند. شاهد تنها با استون تیمار شد. تعداد 30 عدد زنبور کامل ماده ظاهر شده در هر تیمار انتخاب و به همراه یک حشره نر به صورت جداگانه به داخل ظروف پتری پلاستیکی منتقل شدند. در هر روز تعداد 3 عدد لارو سن آخر بید آرد Anagasta kuehniella (Zeller) در اختیار هر زنبور قرار گرفت. تعداد تخم های گذاشته شده به ازای هر ماده تا مرگ آخرین فرد شمارش شدند و تعداد تخم های تفریخ شده، تعداد لاروها، شفیره ها و حشرات کامل تولیدی در هر تیمار نیز مشخص شد. سپس جداول زندگی به روش کری (1993) تشکیل و پارامترهای جدول زندگی محاسبه شدند. دلتامترین و ایمیداکلوپرید بیشترین اثر سوء را روی پارامترهای جدول زندگی زنبور داشتند ولی ایندوکساکارب تاثیر معنی داری نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که ایندکساکارب برای زنبور نسبتا امن بوده و می تواند در برنامه های مدیریت تلفیقی آفات به همراه زنبور پارازیتوئید H. hebetor مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جدول زندگی، دشمنان طبیعی، اثرات زیرکشندگی، دموگرافی
  • مصطفی مهرپرور، ابراهیم محمدی گل تپه، ناصر صفایی صفحات 229-238
    بیماری حباب خشک قارچ خوراکی دکمه ای با عامل Lecanicillium fungicola، یکی از بیماری های مهم قارچی قارچ خوراکی دکمه ای سفید در مراکز پرورش قارچ در ایران محسوب می شود. بیست و سه جدایه قارچ بیمارگر از مراکز پرورش قارچ خوراکی جمع آوری و واریته آنL. fungicola var. fungicola تشخیص داده شد و از نظر تنوع ژنتیکی، تنوع در میزان رشد پرگنه و ویرولانس با یکدیگر مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل URP نشان داد که تنوع ژنتیکی جدایه ها پایین بوده (میانگین ده درصد برای ده پرایمر مورد استفاده) و تقریبا از نظر ژنتیکی یکنواخت هستند. ارتباط نسبی میان محل جمع آوری جدایه ها و گروه بندی ملکولی آنها مشاهده شد اما هیچ رابطه ای میان میزان رشد میسلیومی، آزمایش ویرولانس و نقوش حاصل از URP جدایه ها دیده نشد. میزان بالای یکدست بودن ژنتیکی جدایه ها به تاثیر قارچکش های مورد استفاده برای کنترل بیماری های قارچی قارچ خوراکی نسبت داده شد.
    کلیدواژگان: بیمارگر قارچی، Agaricus bisporus، پرایمر عمومی برنج، تنوع ژنتیکی، Lecanicillium fungicola، جمعیت همسان
  • سمانه تیموری، محمد حاجیان شهری، کامران رهنما، حمید افضلی صفحات 239-247
    به منظور شناسایی گونه های پی تیوم مولد پوسیدگی ریشه و طوقه طالبی در استان خراسان رضوی در سال های زراعی 1388-89 از گیاهان بیمار نمونه برداری صورت گرفت. قطعاتی از حاشیه بافت سالم و آلوده پس از شستشوی سطحی با آب معمولی و خشک کردن بدون ضدعفونی سطحی روی محیط کشت CMA- PARP کشت گردیدند. خالص سازی جدایه ها به روش تک ریسه انجام شد و شناسایی براساس کلید قارچ شناسی van der Plaats –Niterink صورت گرفت. گونه های بیماری زای شناسایی شده شامل Pythium aphanidermatum،P. ultimum var. ultimum و P. deliense بودند. بیماری زایی جدایه ها روی طالبی در شرایط گلخانه و با استفاده از مایه پی تیوم روی بذر گندم در مرحله گیاهچه ای طالبی به اثبات رسید. نتایج نشان می دهد که P. aphanidermatum بیشترین پراکنش در سطح مزارع استان را دارا بوده و از همه مناطق جداسازی گردید. P. ultimum از نیشابور، فریمان و مشهد جداسازی شد.P. deliense در خواف ردیابی شد و این گونه قبلا در ایران از روی صیفی جات گزارش نشده بود. براساس اطلاعات ما، این تحقیق اولین گزارش از شناسایی و پراکنش گونه های پی تیوم مولد پوسیدگی ریشه و طوقه طالبی در ایران است.
    کلیدواژگان: گونه های پی تیوم، پوسیدگی ریشه، طالبی، ایران
  • فاطمه علوی فرد، حسن رضا اعتباریان، نواز الله صاحبانی، حشمت الله امینیان صفحات 249-259
    فعالیت بیوکنترلی دو جدایه Candida membranifaciens بر علیه کپک خاکستری میوه سیب با عامل Botrytis mali و نیز توانایی آنها برای القای پاسخ های دفاع بیوشیمیایی در بافت سیب مورد بررسی قرار گرفت. زخم های میوه سیب (Malus domestica) با 50 میکرولیتر سوسپانسیون مخمرC. membranifaciens (1 × 107 CFU/ml) و 4 ساعت بعد با 20 میکرولیتر سوسپانسیون کنیدیاییB. mali (1 × 105 conidia/ml) مایه کوبی شدند. سپس سیب ها 8 روز در دمای 20 درجه سلسیوس نگهداری شدند. قطر زخم ها 4 و 8 روز بعد از مایه کوبی با بیمارگر اندازه گیری شد. علاوه بر کنترل کپک خاکستری این دو جدایه C. membranifaciens موجب افزایش فعالیت پراکسیداز و β-1, 3-glucanase گردیدند. این دو جدایه همچنین موجب کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز شدند. تجمع ترکیبات فنلی در میوه سیب تیمار شده با آنتاگونسیت ها و مایه-کوبی شده با B. mali افزایش یافت و بالاترین میزان آن 6 روز پس از تیمار بود. توانایی C. membranifaciens برای تحت تاثیر قرار دادن آنزیم های متابولیزکننده H2O2 و افزایش سطح فعالیت β-1, 3-glucanase و ترکیبات فنلی ممکن است برخی از مکانیسم های فعالیت بیوکنترلی آن باشد.
    کلیدواژگان: سیب، کاتالاز، پراکسیداز، ترکیبات فنلی، β، 1، 3، glucanase
|
  • Samira Farahani, Ali Asghar Talebi, Cornelis Van Achterberg, Ehsan Rakhshani Pages 173-179
    The genus Syntretus Foerster of the subfamily Euphorinae (Hym.: Braconidae) is recorded from Iran for the first time. The specimens were collected using malaise traps from different habitats of Northern provinces during 2010 and 2011. Two species، S. ocularis van Achterberg & Haeselbarth and S. xanthocephalus (Marshall) were collected and identified. A brief discussion about diagnostic characters، as well as comments on general distribution of both species are presented.
    Keywords: Braconidae, Euphorinae, Syntretus, new genus record, northern Iran
  • Roya Veisi, Seyed Ali Safavi, Younes Karimpour Pages 181-187

    The Russian wheat aphid (RWA)، Diuraphis noxia has been known as a major pest of small grains، particularly wheat worldwide. This study evaluated the biological responses of RWA to six wheat cultivars including Yavarus، Pishgam، Aadl، Omid، Darab 2 and Sepahan. The experiment was conducted under greenhouse conditions of 25 ± 5 °C، 55 ± 10 % R. H. and a photoperiod of 16:8 (L: D) h. Resistance or susceptibility of cultivares against the aphid nymphal development time، adult fecundity، daily reproduction، total longevity and adult longevity were investigated. The ANOVA of the data indicated that there were significant differences (P < 0. 05) among cultivars regarding duration of nymphal development time، fecundity and daily reproduction. The longest mean nymphal development time was obtained on Omid and Sepahan، and the shortest on Yavarus. The highest and the lowest total fecundity were observed on Yavarus and Omid، respectively. Also، the highest and the lowest mean offspring produced per female per day (daily reproduction) was observed on Yavarus and Omid، respectively. On the whole، Yavarus appeared to be susceptible to the Russian wheat aphid while Omid was resistant.

    Keywords: Wheat, Diuraphis noxia, resistance
  • Dhia Bouktila, SaÏda Kharrat, Maha Mezghani, Khemakhem, Abderrahmane Jerraya, Mohamed Makni Pages 189-199
    The citrus leafminer، Phyllocnistis citrella Stainton (Lepidoptera: Gracillariidae) is a major invasive pest of citrus in Tunisia. In order to help the implementation of an efficient integrated management strategy، it was essential to assess the genetic diversity and population structure of the pest. For this purpose، random-amplified polymorphic DNA-polymerase chain reaction (RAPD-PCR) was applied، using eight oligo-nucleotide primers، to reveal genetic variability among eight populations of P. citrella، originating from the north، center and south of Tunisia. A total of 66 RAPD markers and 33 phenotypes were generated. Inter-population polymorphism was revealed، using the percentage of polymorphic markers (62. 12 %)، mean number of phenotypes generated per primer (4. 125) and mean genetic distance (0. 199). Hierarchical analysis، using the UPGMA method، indicated that the genetic variability was influenced by the regional distribution. This pattern of population clustering was supported by Principal Coordinate Analysis (PCO). Yet، a weak correlation (0. 69) was revealed between genetic and geographic distances، suggesting that climatic contrariety between the north and south of Tunisia plays a major role in the differentiation of P. citrella، leading to a restriction of gene flow between populations. Results obtained in this work show clear genetic differences، which should be considered in the development of control strategies.
    Keywords: Citrus, genetic diversity, pest management, Phyllocnistis citrella, RAPD, PCR
  • Seyede Minoo Sajjadian, Vahid Hosseininaveh, Mohammad Vatanparast Pages 201-210
    Leptinotarsa decemlineata (Say) and Lasioderma serricorne F. are destructive pre-harvest and post-harvest pests of many plants in the family Solanaceae، and stored foodstuffs and non-food items، respectively. In this study، some biochemical characteristics of cellulase in the larval digestive tract of these pests were studied. Endo-β-1،4-glucanase activity was measured against the substrate carboxyl methyl cellulose. Maximum activity of the enzyme in L. decemlineata and L. serricorne occurred at pH 7. 0 and pH 6. 0، respectively. The enzymes from L. decemlineata and L. serricorne were maximally stable at pH 7. 0 and pH 5-6، respectively. However، the enzyme extracted from L. serricorne is more stable than that of L. decemlineata. Cellulase activity was in the highest level at 50 °C in both species. EDTA and SDS reduced cellulase activity، while the Ca2+، Mg2+ and Na+ ions had a significant increasing effect on cellulase activity. K+ did not have any significant effect on the enzyme activity. The values of Km and Vmax were 0. 608 % and 0. 0187 µmol min-1 mg-1 protein in L. decemlineata، and 0. 99 %، and 0. 0035 µmol min-1 mg-1 protein in L. serricorne، respectively. Zymogram studies revealed two bands of cellulase activity in the digestive tract of both species.
    Keywords: Leptinotarsa decemlineata, Lasioderma serricorne, cellulase, digestion, zymogram
  • Atena Zahedi Tabarestani, Masoud Shams, Bakhsh, Naser Safaie Pages 211-219
    Beet western yellows virus (BWYV)، a species of the genus Polerovirus in the family Luteoviridae، is an agriculturally important virus infecting over 150 plant species in 23 dicotyledonous families worldwide. A survey of BWYV in canola fields in Golestan and Tehran provinces of Iran using indirect triple antibody sandwich enzyme-linked immunosorbent assay (TAS-ELISA) indicated 8. 3 % infection. The presence of BWYV was confirmed by amplification of the coat protein (CP) gene of the virus via running a reverse transcription-polymerase chain reaction (RT-PCR) on total RNA extracted from ELISA positive leaf tissues. DNA sequences of the BWYV coat protein (CP) gene of seven Iranian isolates were determined and compared at the nucleotide (nt) and amino acid (aa) levels with those of twelve BWYV isolates from different countries deposited in GenBank. Sequence analysis data showed that the identity of BWYV-CP at nt and aa levels among the Iranian isolates were 93. 4 % to 100 % and 93. 2 % to 100 %، respectively. The maximum similarity of isolates at nt and aa levels were 97. 2 and 96. 6 %، which occurred among two Iranian isolates (Ir 8 and Ir 100) and four isolates from France (L39967 and X13063) and England (L39973 and L39970). The recombination analysis among the nineteen isolates including seven Iranian isolates revealed that there was no distinct intra-specific recombination event among BWYV isolates. This is the first report of sequencing and analyzing of the BWYV CP gene of Iranian BWYV isolates.
    Keywords: BWYV, Polerovirus, genetic diversity
  • Hooshang Rafiee, Dastjerdi, Mehdi Hassanpour, Gadir Nouri, Ganbalani, Ali Golizadeh, Somaye Sarmadi Pages 221-228
    Habrobracon hebetor Say (Hymenoptera: Braconidae) as an ectoparasitoid of larval stage of lepidopterous pests is widely used in biological control programs. In the present research، the effect of field recommended doses of imidacloprid، indoxacarb and deltamethrin were studied on life table parameters of H. hebetor in pupal stage treatment. One hundred، two-day-old pupae were treated with 1 micro liter insecticide solution using topical method. The pupae were treated with acetone in the control. Thirty emerged adults in each treatment were transferred individually to a Petri dish along with a male for mating. Three last instar larvae of Anagasta kuehniella (Zeller) (Lepidoptera: Pyralidae) were presented to each female wasp daily as host. The numbers of eggs produced per female per day were counted until all of the females were dead. The gross and net reproductive rates in control، imidacloprid، indoxacarb and deltamethrin treatments were 204. 6، 207. 7، 209. 1 and 112. 1 and also 75، 41. 3، 64. 6 and 14. 9، respectively. Intrinsic rate of increase was estimated to be 0. 215، 0. 154، 0. 205 and 0. 14 female offspring/female/day، respectively. Deltamethrin and imidacloprid had the most adverse effects on life table parameters of H. hebetor. Intrinsic rate of increase was not significantly affected by indoxacarb. These findings indicated that indoxacarb was relatively safe for H. hebetor and could be an appropriate candidate in integrated chemical and biological control.
    Keywords: Life table parameters, demography, insecticides, natural enemy
  • Mostafa Mehrparvar, Ebrahim Mohammadi Goltapeh, Naser Safaie Pages 229-238
    The dry bubble disease، caused by Lecanicillium fungicola، is an important fungal disease of white button mushroom in Iranian mushroom production farms. Twenty-three isolates of the pathogen collected in Iranand identified as L. fungicola var. fungicola، were compared for genetic polymorphism، diversity in growth rate and virulence. Ten Universal Rice Primers (URP) were used to evaluate the genetic diversity of L. fungicola var. fungicola. URP analysis showed that the genetic diversity of Iranian isolates was low (average 10 % over the 10 primers used) and that they were almost clonal. Relative correlations between geographical origins of isolates and molecular grouping were observed but there was no correlation between mycelial growth rate، virulence assays and URP patterns. Significant differences were observed between isolates based on mycelial growth rate and virulence assays. The high level of genetic homogeneity is attributed to the effect of fungicides used for control of the mushroom diseases which might have imposed a significant selection pressure on the fungal populations.
    Keywords: Mycopathogen, Agaricus bisporus, universal rice primer, genetic diversity, Lecanicillium fungicola, clonal population
  • Samaneh Teymoori, Mohammad Hajian Shahri, Kamran Rahnama, Hamid Afzali Pages 239-247
    In order to study the role of Pythium species associated with cantaloupe root and crown rot، samples were collected from infected fields in different areas of Khorasan Razavi province during 2009-2010. The Root pieces were washed and cultured on CMA-PARP medium. The pythium isolates were then purified by hyphal tip method and identified based on van der Plaats-Niterink mycological key. The pathogenic species were identified as Pythium aphanidermatum، P. ultimum var. ultimum، and P. deliense. The pathogenicity of isolates on cantaloupe seedlings was tested under greenhouse conditions by using wheat grain inoculum. The results indicated that P. aphanidermatum was the most prevalent species and was recovered in all the regions. P. ultimum was isolated from Neyshabour، Fariman and Mashhad whereas P. deliense was detected in Khaaf. This to our knowledge، is the first report on occurrence and distribution of Pythium species causing root and stem rot on cantaloupes in Khorasan province.
    Keywords: Pythium species, Root rot, Cantaloupes, Iran
  • Fatemeh Alavifard, Hasan Reza Etebarian, Navazollah Sahebani, Heshmatollah Aminian Pages 249-259
    The biocontrol activity of two isolates of Candida membranifaciens against grey mold of apple fruit caused by Botrytis mali and their ability to induce biochemical defense responses in apple tissue were investigated. Apple fruit (Malus domestica) wounds were inoculated with 50 µl yeast suspension (1 × 107 CFU/ml) of C. membranifaciens followed 4 h later by 20 µl of conidial suspension of B. mali (1 × 105 conidia/ml). The apples were then incubated at 20 ºC for 8 days. Lesion diameter sizes were measured 4 and 8 days after pathogen inoculation. In addition to controlling grey mold، these two isolates of C. membranifaciens caused increases in peroxidase and β-1، 3-glucanase activities. These isolates also caused inhibition in catalase activity. The accumulation of phenolic compounds was increased in apple fruit treated with antagonists and inoculated with B. mali and exhibited the highest level 6 days after treatment. The ability of C. membranifaciens to affect H2O2-metobolizing enzymes and increase levels of β-1، 3-glucanase activity and phenolic compounds may be one of mechanisms responsible for its biocontrol activity.
    Keywords: Catalase, Peroxidase, Phenolic compounds, β 1, 3, glucanase