فهرست مطالب

نشریه پژوهش های زبانشناختی در زبان های خارجی
سال هشتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/15
  • تعداد عناوین: 14
|
  • اسحق اکبریان ، جواد قاسمی صفحات 337-368
    شیوه متفاوت درک، سازماندهی، و نگه داری اطلاعات زبان آموزان، سبک یادگیری نامیده می شود. استفاده بیشتر و کمتر از سبک خاصی، به ترتیب اولویت اصلی و فرعی تلقی می گردد. پاسخ 235 دانشجوی زبان انگلیسی به پرسشنامه ی سبک های غالب یادگیری ادراکی رید (1984) نشان داد که سبک های یادگیری شنیداری، دیداری، لامسه ای، و حرکتی، اولویت اصلی بوده، ولی یادگیری فردی و گروهی، اولویت فرعی است. متغیرهایی مانند جنسیت، سن، ترم و مقطع تحصیلی، سطح بسندگی، و رشته تحصیلی نقش به سزا و متفاوتی در سبک یادگیری دانشجویان دارد. شیوه ی یادگیری شنیداری، اولویت فرعی دانشجویان پسر و اولویت اصلی دانشجویان دختر است. همچنین، متغیر سن و سبک لامسه، و مقطع تحصیلی و سبک های لامسه و بصری، رابطه ی معناداری را نمایان می سازد. متغیر ترم تحصیلی و سطح بسندگی با سبک خاصی، تفاوت معنادار ندارد ولی بین رشته تحصیلی و سبک یادگیری لمسی، تفاونی معنادار دیده می شود. یافته های نشان می دهد که معلمان زبان باید توجه خاص و زیادی به روش های گوناگون تدریس و مواد آموزشی متنوع، برای واکنش به سبک های یادگیری متفاوت در هنگام تدریس داشته باشند.
    کلیدواژگان: تفاوت های فردی، سبک های یادگیری، سبک های غالب یادگیری ادراکی، جنسیت، سن، مقطع تحصیلی
  • بهروز محمودی بختیاری، ساغر منشی صفحات 369-388
    بخش عمده ای از آیات قرآن کریم در قالب تعامل گفتاری بیان شده اند و از منظر گفتمان دراماتیک قابل بررسی هستند. در این پژوهش نخست انواع مختلف دیالوگ و همینطور تعاریف و مفاهیم اصلی آن ها مرور می شوند و ثانیا گفتمان و دیالوگ به مثابه گفتمان مورد توجه قرار می گیرند. سپس در چهارچوب مذکور، از دایره گسترده دیالوگ های قرآنی بر رخداد گفتاری حضور فرشتگان در منزل حضرت ابراهیم (ع) تمرکز می شود که در آیاتی از سوره های هود، حجر، عنکبوت و ذاریات مطرح شده است. همچنین ضمن مرور دنباله ها و نوبت های گفتاری در آیات پیش گفته، تحقق یا عدم تحقق شاخص های هر یک از اقسام دیالوگ در این رخداد نیز بررسی می شود. بر این اساس می توان گفت که تعاملات موجود در رخداد گفتاری حضور فرشتگان در منزل حضرت ابراهیم (ع) کم وبیش هم سو و منطبق با چهارچوب گفتمان دراماتیک و واجد ویژگی های ساختاری و کارکردی تبیین شده هستند؛ در نتیجه می توان آن ها را بدون تغییر یا با اعمال کمترین تغییرات در اقتباس های قرآنی مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: قرآن، تحلیل گفتمان، دیالوگ دراماتیک، ادبیات نمایشی، ابراهیم (ع)
  • مهدی مهرانی راد ، قاسم مدرسی، هاشم لقمانیان صفحات 389-412
    این پژوهش به مقایسه تاثیر آموزش صورت محور با ترجمه، آموزش صورت محور بدون ترجمه و آموزش معنا محور بر یادگیری واژگان زبان دوم می پردازد. در این پژوهش 79 دانش آموز پسر دبیرستانی از شهرستان قوچان، که بطور تصادفی انتخاب شدند در سه گروه آموزشی شرکت کردند. در انجام پژوهش، در 10 جلسه، به هر یک از گروه های آموزشی، به شکل متفاوتی واژگان مشترکی از زبان انگلیسی آموزش داده شد. روند آموزش در هر گروه شامل انجام دو نوع تمرین یادگیری واژگان بود؛ تمرین اول همراه با یک متن، و تمرین دوم بدون استفاده از متن انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که استفاده از روش های آموزشی مذکور باعث ایجاد نتایج متفاوتی در فراگیری واژگان توسط دانش آموزان می شود. یافته های پژوهش نشان داد که کارکرد گروه صورت-محور با ترجمه، برتر از گروه های صورت محور بدون ترجمه و معنا محور است. نتایج به دست آمده با درنظر گرفتن نظریه توجه و فرضیه حجم درگیری مورد بحث قرار گرفت. کاربردهای آموزشی پژوهش نیز ارایه شد.
    کلیدواژگان: بازخوانی فعال، تکلیف صورت محور با ترجمه، تکلیف صورت محور بدون ترجمه، تکلیف معنا محور، یادگیری واژگان
  • میلاد رمضانی، بیوک بهنام ، سعیده آهنگری صفحات 413-448
    تعامل نه تنها دریادگیری زبان بشر عاملی بنیادین محسوب می شود، بلکه درزندگی اجتماعی وی نیز عنصری اساسی است. با توجه به اهمیت بررسی تعامل درزبان دوم که محوریت اجتماعی دارد، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیرآموزش تعامل-محور (مبتنی بر مکالمه کاوی) بر توانش تعاملی درتکالیف زوج-گفتار بوده است که بدین منظور 124 زبان آموز سطح متوسط بر اساس نمرات آن ها، در آزمون تعیین سطح تافل، در دو گروه آزمایش و کنترل قرارگرفتند. گروه آزمایش علاوه بر منابع اصلی خود، مکالمات برگزیده از کتاب فراترازگفتار را طبق چرخه آموزشی فیلیپی و روهان (2015) فراگرفتند درحالی که گروه کنترل تنها در معرض یادگیری منابع اصلی خود بودند. توانش تعاملی آن ها در 4 تکلیف مختلف زوج-گفتار به وسیله مقیاس سنجش توانش-تعاملی ونگ (2015) مورد سنجش قرارگرفت. نتایج برآمده از تحلیل کواریانس موید موفقیت گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بود. بنابراین شایسته است که معلمان با اتخاذ این رویکرد آموزشی، فرصت هایی دراختیار زبان آموزان قرار دهند تا آن ها بتوانند به شکل معناداری مفاهیم اصلی مکالمه را در زبان گفتار همسازی نمایند. این تعامل می تواند منجر به هوشیاری بیشتر در مهارت گفتاری و نیز طبیعی تر به نظر رسیدن مکالمات روزمره آن ها شود.
    کلیدواژگان: آموزش تعامل-محور، مکالمه کاوی، توانش تعاملی، تکالیف زوج-گفتار، همسازی
  • حسن پروان ، حسین سرکار حسن خان صفحات 449-474
    در یادگیری زبان بیگانه، زبان آموز همواره با چالش های مختلفی دست و پنجه نرم می کند و بندرت قادر است بدون یاری گرفتن از افراد صاحب نظر پیشرفت قابل توجهی در مهارت های زبانی کسب کند. مقاله پیش رو با درنظرگرفتن همین محدودیت، به معرفی پیکره ها ی زبانی و چگونگی استفاده از آنها در امر آموزش زبان می پردازد. پیکره متنی امروزه به مجموعه ای از متون گفتاری و نوشتاری دیجیتالی شده گفته می شود که از نمونه های زبانی جمع آوری شده از حوزه های مختلف تشکیل شده و در پژوهش های زبانی مورد استفاده پژوهشگران قرار می گیرند. قصد نگارنده البته این نیست که با استفاده از پیکره به بررسی تحولات زبانی بپردازد، بلکه سعی بر این است تا نشان دهد، زبان آموزان نیز می توانند با استفاده از پیکره های متنی و مستقل از دیگران بر بسیاری از مشکلات مربوط به یادگیری زبان غلبه کنند. برای تبیین این مسئله روند تولید یک پیکره، شیوه جستجو در آن با استفاده زبان پرس و جوی پیکره و حل و فصل برخی از مشکلات زبانی شرح داده می شوند.
    کلیدواژگان: پیکره متنی، زبان پرس وجوی پیکره، زبانشناسی پیکره ای، آموزش زبان، صفت تفصیلی
  • محمودرضا عطایی، عصمت بابایی، محمد شاهین تقدمی صفحات 475-506
    موفقیت یک دوره آموزشی مستلزم نیازسنجی، به روزرسانی مستمر و همچنین حصول اطمینان از درک متقابل و همسوی افراد ذینفع در سطوح کلان، میانی و خرد از جنبه های مختلف آموزشی آن دوره است. در این پژوهش، برای فراهم سازی بایسته های بازنگری و رفع اشکالات احتمالی دوره های نوپای آموزش زبان با اهداف خاص کانون زبان ایران صورت گرفته است. در این پژوهش که بخشی از یک برنامه پژوهشی گسترده است، با بهره گیری از پرسشنامه و مصاحبه های کیفی نیمه-ساختارمند استوار بر چارچوب نظری بالدف و کپلان (2005) ، نظرات افراد در سطوح کلان، میانی و خرد کانون زبان ایران در زمینه محتوای آموزشی دوره های آموزش زبان با اهداف ویژه کانون زبان ایران بررسی و نتایج با بهره گیری از تحلیل محتوا و آمار توصیفی به صورت کیفی و کمی گزارش شده است. بررسی نتایج پژوهش موجود نشان از تفاوت و گاه تناقض برداشت افراد در سطوح مختلف دارد که پرداختن به آن می تواند نقطه شروع مناسبی برای بازبینی و به روزرسانی دوره ها باشد.
    کلیدواژگان: آموزش زبان با اهداف خاص، کانون زبان ایران، ارزیابی دوره های آموزشی، به روز رسانی دوره های آموزشی، فهم متقابل
  • امیر حسین درگاهی ترکی ، محمدحسین حدادی صفحات 507-528
    جهان معاصر را دیگر نمی توان بدون ارتباطات گسترده بین فرهنگی تصور کرد. در میان این موقعیت های ارتباطی بین فرهنگی، توانش بین فرهنگی نقش غیرقابل انکاری در موفقیت یا شکست این ارتباطات ایفا می کند. ارتباطی که در صورت شکست می تواند موجب بدبینی و بروز قضاوت های نادرست میان اعضای فرهنگ های مختلف نسبت به یکدیگر شود. آموزش توانش بین فرهنگی یکی از مطالبات پراهمیت محققان عصر حاضر است که یکی از جایگاه های اصلی انتقال آن کلاس های آموزش زبان خارجی است. انتقال توانش بین فرهنگی به دانشجویان دوره کارشناسی رشته زبان آلمانی دانشگاه تهران هنگام آموزش نیز از ضروریاتی است که برخی محققان ایرانی بر فقدان آن تاکید و در جستارهای خود اشارتی به آن داشته اند. این مقاله قصد دارد ضمن بررسی مبناهای نظری توانش بین فرهنگی با رویکردی انتقادی، شفافیت بیشتری در این زمینه ایجاد کرده و با معرفی طرح آموزشی مشخصی بر مبنای نظریه های بررسی شده، راهکاری کاربردی و قابل اتخاذ برای طراحی واحد درسی در رشته زبان آلمانی دانشگاه تهران ارائه دهد، تا بدین وسیله گامی دیگر در تحقق این هدف برداشته شود.
    کلیدواژگان: توانش بین فرهنگی، آموزش زبان خارجی، آموزش توانش بین فرهنگی، مدل ‎های توانش بین فرهنگی، ارتباط بین فرهنگی
  • لیلا دوبختی ، محمد ظهرابی صفحات 529-558
    پژوهش حاضر به شناسایی نیازهای زبان تخصصی دانشجویان رشته طراحی فرش در دانشگاه هنر اسلامی تبریز می پردازد. جامعه پژوهش شامل سه گروه اساتید تخصصی (دو نفر) ، فارغ التحصیلان (چهار نفر) و دانشجویان کارشناسی (47 نفر) می باشد. اطلاعات از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته و پرسشنامه گردآوری گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که زبان انگلیسی در تحصیل و شغل آینده دانشجویان دارای اهمیت زیادی بوده و دانشجویان برای برقراری ارتباط با بازارهای جهانی فرش و همچنین متخصصین این رشته، نیاز به تقویت مهارت گفتاری خود دارند. در حالیکه هر چهار مهارت یادگیری زبان انگلیسی در موفقیت تحصیلی آنها مهم ارزیابی گردیده، مهارت های خواندن و گفتاری به عنوان مهمترین مهارت ها و دو مهارت گفتاری و نوشتاری به عنوان ضعیف ترین مهارت ها معرفی گردیدند. اکثر دانشجویان معتقد بودند که ساعت و تعداد واحد اختصاص یافته به این ماده درسی کافی نمی باشد. نتایج حاصل از این پژوهش می تواند در تهیه محتوای درسی زبان تخصصی این گروه از دانشجویان سهم شایانی داشته باشد.
    کلیدواژگان: نیاز سنجی، زبان انگلیسی، زبان تخصصی، کارشناسی فرش، دانشگاه هنر اسلامی تبریز
  • حمدا… راوند صفحات 559-584
    کارگرد دوگانه سوال (DIF) وقتی اتفاق می افتد که آزمون شوندگان با سطح توانایی برابر از سازه مورد سنجش، عملکرد متفاوتی در هر کدام از سوالات یک آزمون داشته باشند. مطالعه حاضر به بررسی DIF در سوالات خواندن و درک مفاهیم آزمون منحصرا زبان ورودی دانشگاه های ایران می باشد. علاوه بر این در مطالعه حاضر روش DIF مبتنی بر مدل های تشخیصی طبقه بندی و روش منتل هنزل پرداخته شده است. بدین منظور پاسخ 10000 نفر از داوطلبان آزمون مذکور با استفاده از بسته های CDM و difRدر نرم افزار R استفاده گردید. نتایج نشان داد که در روش تشخیصی طبقه بندی یک سوال و در روش سنتی منتل هنزل دو سوال دارای DIF متوسط شناخته شدند که به نظر می رسد تهدیدی برای روایی سازه آزمون مورد نظر محسوب نمیشود. همچنین میتوان نتیجه گرفت هنگامی که نیمرخ خصیصه ای به عنوان متغیر جور کردنی استفاده می شود تعداد سوالات کمتری به عنوان DIF شناخته می شود.
    کلیدواژگان: کارگرد دوگانه سوال، DIF، نيمرخ خصيصه اي، مدل هاي تشخيصي طبقه بندي، روش منتل هنزل
  • سید محمد رضی نژاد صفحات 585-602
    این پژوهش به بررسی همنوایی فرایندهای درج، حذف و تغییر مشخصه واجی برای اقناع اصل توالی رسایی در زبان ترکی آذربایجانی در چارچوب نظریه بهینگی می پردازد. فرایند همنوایی که اولین بار توسط کیسبرث (1970) مطرح شد بدین معنی است که ممکن است در یک زبان یک ساخت خاصی در برون داد مجاز باشد یا نباشد و آن زبان درصدد است تا آن ساخت خاص برآورده شود و یا از آن اجتناب شود. برای رسیدن به آن هدف، شیوه های متعددی نظیر فرایند درج، حذف یا تغییر مشخصه واجی بکار بسته می شوند. این فرایندها علیرغم اینکه منجر به تغییرات متفاوتی می شوند اما هدف ساختاری یکسانی را دنبال می کنند بعبارتدیگر این فرایندها با هم همسو و همنوا می شوند. این پژوهش ابتدا به معرفی این فرایند پرداخته و سپس توضیح می دهد که قواعد اشتقاقی ابزاری برای نمایش وحدت عملکرد این فرایندهای واجی ندارد و در نهایت نشان می دهد که در زبان ترکی آذربایجانی در خوشه های همخوانی پایانه هجا، فرایندهای درج، حذف و تغییر مشخصه واجی همنوا می شوند تا محدودیت اصل توالی رسایی برآورده شود.
    کلیدواژگان: همنوایی، حذف، درج، تغییر مشخصه واجی، اصل توالی رسایی
  • امیر حسین سر کشیکیان ، عبدالمجید طباطبایی لطفی، منیره معماریان صفحات 603-626
    هدف از مطالعه حاضر، طراحی و روایی سنجی پرسشنامه راهبردهای خودنظم بخشی در مهارت شنیداری زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه است. نخست، 94 گویه بر پایه مدل خود نظم بخشی پینتریچ (2004) طراحی شد. سپس، این پرسشنامه به صورت آزمایشی بین 30 نفر از زبان آموزان زبان انگلیسی، به عنوان زبان خارجه ایران، توزیع شد. نتایج حاکی از انسجام درونی قابل قبول پرسشنامه بود. در مرحله بعد، پرسشنامه محقق ساخته بین 200 نفر از زبان آموزان زبان انگلیسی، به عنوان زبان خارجه ایران، توزیع شد. بر اساس نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی، مشخص شد که این پرسشنامه از یک عامل اصلی و چهار زیرعامل تشکیل شده است. همچنین، نتایج تحلیل عاملی تاییدی، حاکی از آن بود که داده گردآوری شده برازش قابل قبولی با مدل فرضی این پرسشنامه را دارا است. در پایان، مصادیق کاربردی نتایج این تحقیق در مطالعه و آموزش مهارت شنیداری زبان آموزان زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه بحث خواهد شد.
    کلیدواژگان: مهارت شنیداری، راهبرد خودنظم بخشی در مهارت شنیداری، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی، زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه
  • مصطفی مالکی ، نادر حقانی صفحات 627-644
    واکاوی دلایل افزایش تعداد ایرانیانی که به یادگیری زبان آلمانی می پردازند و بسترسازی نظری برای آن موضوع تحقیق پیش رو است. در این راستا 370 نفر زبان آموز ایرانی موسسه زبان آلمانی تهران (DSIT) انتخاب گردیدند و انگیزه آنها بر اساس نظریه ی «خود انگیزشی زبان دوم» (L2 Motivational Self System) مورد بررسی قرار گرفت. بررسی های این تحقیق بر اساس «خودهای ممکن» (possible selves) و مقایسه آن با نتایج پژوهش های صورت گرفته در زبان انگلیسی نشان می دهد که انگیزش یادگیری زبان آلمانی رابطه ی معناداری با مولفه های نظریه فوق، یعنی «خود ایدآل زبان دوم» (L2 Ideal-Self) ، «خود-باید زبان دوم» (L2 Ought-to Self) و «تجربه های محیطی زبان دوم» (L2 Learning Experiences) دارد. در این بین «نقش انگیزش ابزاری» در میان فراگیران زبان آلمانی در ارتباط با این نظریه پررنگ تر از سایر فاکتورهای انگیزشی است. دستاورد این تحقیق می تواند در اتخاذ سیاست های زبان خارجی در حوزه های آموزشی رسمی و غیررسمی موثر افتد.
    کلیدواژگان: انگیزش، سیستم خود-انگیزشی زبان دوم، انگیزش ابزاری، خودهای ممکن، زبان آلمانی
  • زهره مهماندوست ، سید محمد علوی، شیوا کیوان پناه صفحات 645-664
    سواد سنجش و ارزشیابی مدرسان دانشگاهی در سال‮های اخیر به‮طور فزاینده‮ای در برنامه های مرتبط با توسعه حرفه‮ای معلمان مورد توجه قرار گرفته است. سواد سنجش و ارزشیابی می‮تواند به معلمان و دانش‮آموزان در درک نقش اساسی ارزشیابی در محیط کلاس کمک بسزایی کند، به‮کارگیری سنجش و ارزشیابی معنادار و پیوسته، نه تنها برای معلمان و دانش‮آموزان، بلکه برای تمامی فعالان عرصه آموزش لازم و مفید است. ضعف آموزشی معلمان در زمینه سنجش و ارزشیابی سبب افت کیفی شاخص‮های یادگیری در دانش‮آموزان شده است. با هدف دستیابی به میزان سواد سنجش و ارزشیابی مدرسان دانشگاه نسبت به معیارهای «سن» ، «تجربه تدریس» و «رشته تحصیلی» آنها، پرسش‮نامه طراحی‮شده میان تعداد 002 نفر از مدرسان دانشگاه توزیع و توسط آنان تکمیل شد. نتایج تحلیل کمی، تفاوت معناداری را در میزان سواد سنجش و ارزشیابی بین مدرسان با تجربه های کاری مختلف در سنین متفاوت و گرایش‮های رشته زبان انگلیسی نشان داد. سواد سنجش و ارزشیابی باید به‮عنوان یک ضرورت جهت پیشرفت حال و آینده معلمان و مدیران آموزش مبنای نظر قرار گیرد
    کلیدواژگان: سواد سنجش و ارزشیابی، فعالان آموزش، کیفیت آموزش، توسعه حرفه?ای، برنامه?های آموزشی معلمان
|
  • Is&amp, #, haaq Akbarian email , Javad Ghasemi Pages 337-368
    Learners vary in understanding, organizing, and retaining information or experience, called preferred learning style. We administered Reid’s (1984) Perceptual Learning Style Preference Questionnaire to 235 Iranian EFL learners to determine their styles and the role of some variables in their preference. Kinesthetic, auditory, visual, and tactile learning styles came out as major category while individual and group learning styles appeared as minor type. Furthermore, females, not males, prefer auditory learning. Also, age makes a significant difference in preferring only tactile learning style. However, graduate students differed significantly in tactile and visual learning styles from undergraduate students, due possibly to the low number of graduate participants. Yet, participants differed across disciplines of English literature, translation, and TEFL in only tactile learning style. Post-hoc comparisons indicated more preference of tactile style for TEFL students. Other variables investigated showed no significant difference. Thus, Iranian language teachers should be considerate and provide various teaching methods and materials selectively to respond to the diverse learning styles of the learners with different age, gender, and discipline.
    Keywords: perceptual learning style preference, tertiary EFL learners, age, discipline, gender
  • Saghar Maneshi Pages 369-388
    A great amount of the verses in the Holy Qoran deal with communicative correspondences, and are therefore good cases to be analyzed in terms of dramatic discourse. This article aims to study the different types of dialogue in general, and then studies dialogue as an important mode of discourse. Then, on the basis of the current theories in discourse analysis, it studies the story of the presence of the angles in Abraham's house, which takes place according to the verses 69-73 in Hud chapter, 51-58 in Hijr chapter, 31-32 in Ankabut chapter, and 24-34 in Zariyat chapter. The present article studies the turns of the dialogues, and their dramatic potentials to proceed the story. The article concludes that the interactions available in this story and its likes may be set well in the framework of dialogue analysis, and this approach can pave the way for better dramatic adaptations of the Holy Qoran.
    Keywords: Qoran, Discourse Analysis, Dramatic Dialogue, Dramatic Literature, Abraham
  • Mehdi Mehrani Rad email , Ghasem Modarresi, Hashem Loghmanian Pages 389-412
    Research into translation has recently focused on incorporating findings from other disciplines into the field of translation studies. The present study, as an initial attempt in the context of Iran, set out to compare the effectiveness of form-focused instruction with translation, form-focused instruction without translation, and meaning-focused instruction on vocabulary retention and active recall. In so doing, a total of 79 male Iranian high school students from Quchan participated in this experimental study. For the purpose of this stufy they were divided into three educational classes where they a different treatment, in accordance with the experimental conditions. The results of the study showed that the students in the form-focused instruction with translation performed significantly better than the other students both on a vocabulary retention test, and on an active recall translation test. The findings of the study are discussed in light of attention theory and anvolvement laod hypothesis. Pedagogical implications are also explained.
    Keywords: Active recall, form-focused with translation tasks, form-focused without translation tasks, meaning-focused tasks, vocabulary retention
  • Milad Ramazani, Biook Behnam email , Saeideh Ahangari Pages 413-448
    Interaction is fundamental not only in human’s language learning process but also in his social life. Due to the significance of L2 interactions which are socially oriented, the current study attempts to investigate the effect of interaction-focused pedagogy based on conversation analysis on interactional competence of Iranian EFL learners. 124 Iranian intermediate EFL learners were placed in treatment and control groups based on their TOEFL iBT scores. The selected dialogues of the book ‘Beyond Talk’ were taught to the treatment group according to the principles of conversation analysis using the pedagogy wheel by Filipi and Barraja-Rohan (2015) while the control group were only taught by their main materials. Their interactional competence were assessed by Wang’s (2015) rating scale in pretest and posttest. After running MANCOVA, the results revealed the outperformance of the treatment group. Therefore, it is suggested that interaction-focused pedagogy can provide opportunities for co-construction of meaning in conversation and meaningful interaction. This interaction can lead to an awareness in speaking and authenticity in conversation.
    Keywords: interaction-focused pedagogy, conversation analysis, interactional competence, paired-speaking tasks, co-construction
  • Hassan Parvan email , Hossein Sarkar Hassankhan Pages 449-474
    When learning a foreign language, the learner will always deal with different challenges and it is very difficult for him to make significant progress without being directly assisted by experts of that language. This article will try, keeping in mind the abovementioned point, to introduce the concept of “text corpora” and the ways they can be used in teaching a specific language to have the learner overcome such challenges. “Text corpus” refers to a set of digitalized oral and written texts that helps and assists linguistic researchers in their research. Of course, the author of this article does not intend to discuss the changes and developments of language, rather he intends to demonstrate that learners can employ and utilize text corpora to overcome many of the challenges of learning a new language even when isolation of the experts of the language. In order to do so, we will discuss the process through which a text corpus is developed and how to search within it using Corpus Query Language (CQL).
    Keywords: Text Corpus, Corpus Query Language, Corpus Linguistics, Comparative, Language Teaching
  • Mahmood Reza Atai, Esmat Babai, Mohammad Shahin Taghaddomi email Pages 475-506
    The literature on curriculum evaluation and renewal indicates that the success of a given curriculum depends largely on the extent to which all stakeholders develop and share similar understanding of different aspects of that curriculum. The importance of evaluation and renewal is doubled when it comes to English for Specific Purposes (ESP) which is by definition a needs-oriented movement. As such, the present study, which is a part of a larger study, shed light on the Iran Language Institute ESP stakeholders' perceptions as to the educational content of the programs. In so doing, semi-structured qualitative interview and questionnaire were employed to probe the stakeholders' perceptions regarding the educational content. Descriptive statistics and content analysis were employed to analyze the data. The results indicated that there were different, and at times contradictory, perceptions with regard to the educational content. The findings of this study might be considered a starting point for the ILI ESP curriculum renewal.
    Keywords: English for Specific purposes, Iran Language Institute, Curriculum Evaluation, Curriculum Renewal, Shared Understanding
  • Amir Hossein Dargahi Tarki , Mohammad Hossein Haddadi Pages 507-528
    Today it would be impossible to imagine the world without extensive intercultural communication and having the necessary competence for communication between different cultures plays an indispensable role in the success or failure of such interactions. A communication that in case of failure would lead to pessimism and misjudgment amongst members of different cultures.
    Present-day scholars have reiterated on the importance of teaching intercultural competence in foreign language teaching classes as the main place to transfer such skills. A number of Iranian researchers have also highlighted the significance of training the intercultural competence to the students of German Language at the University of Tehran.
    Adopting a critical approach, this article seeks to examine the theories of intercultural communication in order to shed light on the issue and to introduce a relevant educational plan based on those theories. We intend to present a practical strategy in order to design a new course for German language department at Tehran University to make a contribution to the field.
    Keywords: Intercultural Competence, Foreign Language Teaching, Intercultural Competence Training, Intercultural Competence Models, Intercultural Communication
  • Leila Dobakhti , Mohammad Zohrabi Pages 529-558
    The present study aimed to identify ESP needs of the carpet students in Tabriz Islamic Art University. The participants of the study included 2 subject specific teachers, 4 graduates and 47 students of the faculty of carpet of the university. The data was collected through semi-structured interviews and a questionnaire. The results of the research show that English is important in the education and future career of students, and students need to strengthen their speaking skills in order to communicate with the global carpet markets as well as specialists in the field. While all the four skills of learning English were important in their academic achievement, reading and speaking were introduced as the most important skills and two skills of speaking and writing were considered as the weakest skills. Most of the students believed that the hours and number of units assigned to this subject were not sufficient. The results of this research can contribute to the preparation of ESP course content of this group of students.
    Keywords: needs analysis, English language, specialized language, carpet bachelor, Tabriz Islamic Art University
  • Hamdollah Ravand Pages 559-584
    The present study investigates )DIF) in the reading comprehension items of the university entrance examination for the applicants into the English programs at Iranian universities. A diagnostic classification (DCM)-based method of DIF detection was used. A comparison was also made between the DCM-based method and the traditional Mantel-Hanzel method in which the matching variable was total score. To this end item responses of 10000 test takers who took the test in 2014 were analyzed using the CDM and difR packages in R. based on the DCM approach 1 item and based on the Mantel-Hanzel approach 2 items were flagged for moderate DIF. As to the construct validity of the test under study, it can be concluded that the results are generalizable across gender. A methodological implication of the present study is that when the matching variable in DIF detection methods is total score, more items are likely to be flagged for DIF, as compared with when the attribute profiles of the test takers are used as the matching variable.
    Keywords: attribute, attribute profile, DIF, diagnostic classification models, Mantel-Haenszel
  • Seyyed Mohammad Razinejad Pages 585-602
    This article studies conspiracy of the processes of feature changing, epenthesis and deletion for satisfying sonority sequence principle in Azarbaijani Turkish language by applying optimality theory. Conspiracy which is introduced by Kisseberth (1970) means that sometimes in a language or some languages certain structure is allowed or not allowed in output and that language tries to reach or avoid it in output. For reaching this goal different processes like feature changing, epenthesis and deletion are applied. Although these processes causes different changes but they follow the same structural goal. In other words these processes conspire together for reaching the same goal. This article first introduces conspiracy in this language and then explains that for showing the unity of operation of these processes, rewrite rules don’t have any means. Finally, this article shows that in Azarbaijani Turkish language in coda, the processes of feature changing, epenthesis and deletion conspire to satisfy sonority sequence principle.
    Keywords: conspiracy, epenthesis, deletion, feature changing, sonority sequence principle
  • Amir Hossein Sarkeshikian , Seyyed Abdol, Majid Tabatabaee, Monireh Memarian Pages 603-626
    This study aimed to develop a self-regulatory listening strategies questionnaire (SRLSQ) in order to measure degree of EFL listeners ' self-regulation listening strategies. To that end, 94 items were initially designed based on Pintrich’s (2004) model of self-regulation. Then, this instrument was piloted to 30 Iranian EFL learners, showing acceptable internal consistency reliability. Afterward, the questionnaire was administered to 200 Iranian EFL learners. After the questionnaires were returned, exploratory factor analysis (EFA) was conducted in order to determine the underlying structure of this multi-dimensional instrument. Based on the EFA results, the self-regulatory listening strategies questionnaire was found to be composed of one factor with four underlying subcomponents, as represented by Pintrich’s model. Confirmatory factor analysis revealed that the questionnaire data best fitted the hypothetical model of this questionnaire since five goodness-of-fit indexes were all above the recommended values. Finally, theoretical and practical issues concerning self-regulation in EFL listening research are briefly discussed, and implications are offered.
    Keywords: listening skill, self-regulatory listening strategy, construct validity, confirmatory, exploratory factor analysis, EFL
  • Mostafa Maleki , Nader Haghani Pages 627-644
    The present research seeks to examine “learning motivation” for German language outside university. For the purpose of this study, a sample group 370 learners from among students of DSIT language Institute in Tehran was selected. Components of L2 Motivational Self System theory can be considered as factors affecting motivation. In addition, these factors often have a meaningful correlation with “instrumental motivation” including “education and employment in Germany”. A study of motivation variables in our sample group in terms of possible selves and its comparison with the results of other research conducted in the area of English language learning, show that motivation for learning German language outside university and school has a meaningful correlation with L2 Ideal Self, L2 Ought-to Self as well as L2 Learning Experience. The results of this survey can support the Foreign Language Policy in both formal and informal language learning settings providing motivational aspects of learning of German in Iran.
    Keywords: Motivation, L2 Motivational Self System, German Language, Possible Selves, Instrumental
  • Zohreh Mehmandoust , Sayyed Mohammad Alavi, Shiva Kaivanpanah Pages 645-664
    In recent years, assessment literacy has been increasingly understood as a proper focus for teachers’ professional development programs. As assessment literacy can bring the understanding of the significant role of assessment in classroom setting for both teachers and students, teachers’ assessment literacy is required for employing ongoing and meaningful assessment. This is not only beneficial for teachers and students but also for all education authorities. Accordingly, this study seeks to investigate teachers’ assessment literacy in the classroom setting. For this purpose, 200 university instructors participated in the present study completing a developed questionnaire. The data were analyzed through parametric statistical analysis. The findings of this study signify that teachers’ assessment literacy development needs to be a precise component of teacher education programs; additionally, practical professional development can help teachers to combine more quality with their assessment which shows a growth in students learning achievement. Therefore, assessment literacy must be an essential content area for any present and future development attempts for both teachers and administrators.
    Keywords: assessment literacy, education authorities, assessment, professional development, teachers' assessment programs
  • zohreh Naemi Pages 665-691
    This study was done to determine the effectiveness of information and communication technology (ICT) on academic achievement motivation and academic self-efficacy in Arabic language curriculum. This study was semi -experimental and pretest-posttest with control group. The statistical population of this research was all of high school female students of Sabzevar in the academic year 2015-2016. 50 students (25 persons for experimental group and 25 persons for control group) were selected by multi-stage cluster method. The experimental group received ICT intervention during 2 months and control group trained using traditional teaching method. Data was collected using a standard questionnaire of Herman’s academic achievement motivation and Jinks and Morgan academic self-efficacy. The collected data was analyzed using covariance analysis. The results showed that ICT have a significant effect on the academic achievement motivation and academic self-efficacy of high school female students. According to the results using ICT in Arabic language training could be used as an effective intervention to promote achievement motivation and academic self-efficacy of students.
    Keywords: Information, communication technology, Academic Achievement Motivation, Academic Self-efficacy, Arabic Language, Curriculum