فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 10، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محسن تقدسی، ندا میرباقر*، مریم ترابیان، پریسا صداقتی صفحات 687-699
    مقدمه
    بر اساس تحقیقات متعدد، ورزش نقش مهمی در کاهش اضطراب دارد. با توجه به فراوانی بالای اضطراب در بیماران دیابتی، این مطالعه با هدف بررسی اثر ورزش پیلاتس بر اضطراب بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سو کور 70 بیمار زن مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی در دو گروه آزمون (35 بیمار) و کنترل (35 بیمار) قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک و اضطراب اسپیل برگر بود. ابتدا میزان اضطراب دو گروه قبل از مداخله اندازه گیری شد. سپس در گروه آزمون تمرینات تعدیل شده پیلاتس به مدت 8 هفته و هفته ای 2 جلسه انجام شد. گروه کنترل در مدت زمان مشابه، درمان های رایج (مصرف قرص گلی بن کلامید و مت فورمین و رژیم غذایی دیابتیک) را دریافت کردند. سپس میزان اضطراب دو گروه مجددا اندازه گیری شد. در انتها داده ها با استفاده از نر م افزار 17 SPSS آزمون های آمار توصیفی، تی زوجی و تحلیل کوواریانس در سطح 05/0 >pتجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین اضطراب قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون به ترتیب 8.86 ± 67.6 و 7.65 ± 50 بود که این تفاوت معنی دار است (0.001 = pمجذور اتا نشان می دهد که ارائه تمرینات پیلاتس باعث کاهش 32.4 درصد اضطراب گروه آزمون نسبت به گروه کنترل شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تمرینات پیلاتس باعث کاهش اضطراب بیماران دیابتی شده است و می توان به عنوان یک درمان مکمل از آن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تمرین پیلاتس، اضطراب آشکار، اضطراب پنهان، دیابت نوع 2
  • زهرا نجفی، زهرا تقربی*، محسن تقدسی، خدیجه شریفی، علیرضا فرخیان صفحات 700-712
    مقدمه
    یکی از متداول ترین مشکلات روان شناختی پس از سکته قلبی، اضطراب است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر هم زمان رایحه درمانی و استماع آوای قرآن بر اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی بستری در بخش سی سی یو بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 92-1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که در آن 70 بیمار مبتلا به سکته قلبی شرکت داشتند. بیماران به روش تصادفی سازی بلوکی در گروه آزمون (35 نفر) و کنترل (35 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمون به طور هم زمان هم رایحه اسطوخودوس و هم آوای قرآن را طی دو روز متوالی و در مجموع چهار بار دریافت کردند. گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای را از سوی پژوهشگر دریافت نکرد. در شروع مطالعه و پایان هر نوبت از آن، سطح اضطراب هر دو گروه اندازه گیری شد. داده ها با پرسش نامه اضطراب آشکار اسپیل برگر جمع آوری و با نرم افزار آماری spss نسخه 16 با استفاده از آزمون های مجذور کای، تی مستقل، اندازه های تکراری و آنالیز کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در شروع مطالعه، میانگین نمره اضطراب در گروه آزمون (34/13 ± 74/43) و کنترل (89/12 ± 31/41) تفاوت آماری معنی داری نداشت. بین دو گروه از نظر میزان اضطراب، بعد از مداخله، در هر چهار نوبت (اول: آزمون 91/8 ± 23/33، کنترل 21/13 ± 89/40، دوم: آزمون 42/8 ± 84/30، کنترل 56/13 ± 63/40، سوم: آزمون 45/7 ± 32/29، کنترل 96/13 ± 51/39 و چهارم: آزمون47/7 ± 45/27، کنترل 95/13 ± 77/38) تفاوت آماری معنی دار مشاهده شد (0.05>P).
    نتیجه گیری
    رایحه درمانی همراه با استماع آوای قرآن باعث کاهش اضطراب بیماران مبتلا به سکته قلبی می شود. بنابراین می تواند جهت کاهش اضطراب این بیماران توسط پرستاران آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، رایحه درمانی، اسطوخودوس، سکته قلبی، آوای قرآن
  • فاطمه شبیری، انسیه جنابی*، مینا حاجیلو مهاجران، مژگان ترکمنی صفحات 713-719
    مقدمه
    قاعدگی دردناک یا دیسمنوره یکی از شایع ترین اختلالات در زنان است به طوری که بین 93-60 درصد از زنان به آن مبتلا می باشند. جهت درمان آن در سراسر جهان از داروهای مسکن، گیاهان دارویی و ماساژدرمانی استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف گیاه توکلیجه بر درد دوران قاعدگی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی است که جهت تعیین اثر نوشیدن توکلیجه بر بهبود درد قاعدگی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد تویسرکان انجام شده است. در این مطالعه با رعایت اخلاق در پژوهش، دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 45 نفر) تقسیم شدند. در گروه مداخله و کنترل، به افراد، دو روز قبل از قاعدگی و 3 روز اول قاعدگی روزی 3 بار 10 گرم گیاه توکلیجه و کنترل به صورت دم کرده داده شد و درمان برای مدت 3 ماه ادامه یافت. نتایج قبل از مداخله، 1 و 3 ماه بعد از مداخله ثبت شد. ابزار اندازه گیری درد در این مطالعه مقیاس دیداری (Visual Analog Scale) بود. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 و آزمون های آماری تی مستقل و کای دو انجام شد.
    یافته ها
    شدت درد در گروه مداخله پس از گذشت 1 و 3 ماه پس از مصرف توکلیجه نسبت به گروه کنترل ارتباط معنی داری داشته است (001/0 = P)؛ بدین معنی که با مصرف توکلیجه شدت درد کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که مصرف توکلیجه بر تسکین درد قاعدگی موثر است و استفاده از این داروی گیاهی احتمالا می تواند جایگزین داروهای شیمیایی و عوارض ناشی از آن شود.
    کلیدواژگان: درد، دیسمنوره اولیه، توکلیجه
  • رضا ضیغمی، فریبا محمدی حریری*، شبنم جلیل القدر، محمود علیپور حیدری صفحات 720-733
    مقدمه
    اختلالات خواب و هیپوکسی متناوب، منجر به توسعه عوارض عروقی می شود. رایحه درمانی باعث آزادسازی اندورفین در مغز و ایجاد حس خوب بودن می شود. بهارنارنج یک گیاه آرام بخش و تقویت کننده خواب است این مطالعه با هدف «تعیین تاثیر رایحه بهارنارنج بر کیفیت خواب بیماران قلبی» طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی با گروه کنترل، پیش آزمون و پس آزمون است. دو بخش مراقبت ویژه قلبی بر اساس تخصیص تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم و بیماران بستری در این بخش ها بر اساس معیارهای ورود، وارد مطالعه شدند. سه شب متوالی، رایحه درمانی با اسانس بهارنارنج 10 درصد انجام شد و پرسش نامه خواب بیمارستانی برای بررسی کیفیت خواب شب گذشته آنان به صورت قبل و بعد، در هر دوگروه آزمودنی تکمیل گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های آماری کای دو، تی تست، یو من ویتنی و ویلکاکسون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نمونه ها در هر گروه 30 نفر بودند که از نظر ویژگی های زمینه ای تفاوت معناداری نداشتند (05/0 p). کیفیت خواب در مقوله های وضعیت خواب بیمار در شب گذشته، دفعات بیدار شدن از خواب در طول شب، وضعیت خواب شب گذشته، رضایت از خواب شب گذشته، و مدت انتظار جهت شروع خواب، در دو گروه آزمون تفاوت معنی دار داشت (05/0> p). اما در زمینه مدت زمان شروع، طول خواب و خوابیدن مجدد پس از بیدار شدن تاثیر معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    رایحه درمانی با اسانس بهارنارنج را می توان به عنوان درمان کمکی برای اختلالات خواب در بیماران قلبی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، بیماران قلبی، اسانس بهارنارنج، کیفیت خواب، مراقبت ویژه
  • معصومه نمازی، صدیقه امیرعلی اکبری*، فراز مجاب، عاطفه طالبی، حمید علوی مجد، شراره جان نثاری صفحات 733-744
    مقدمه
    با توجه به دردناک بودن زایمان، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر رایحه بهارنارنج بر شدت درد در فاز فعال زایمان در زنان نخست زا صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق با روش کارآزمایی بالینی و بر روی 126 نفر زن نخست زای (63 نفر در گروه مداخله و63 نفر درگروه کنترل) مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر شهرستان تویسرکان انجام گردید. در گروه رایحه درمانی 4 میلی لیتر اسانس بهارنارنج و در گروه شاهد 4 میلی لیتر نرمال سالین به گاز آغشته و به یقه لباس نمونه ها متصل شد و هر نیم ساعت یکبار تجویز رایحه و نرمال سالین تکرار شد. شدت درد قبل ازمداخله و پس از مداخله در دیلاتاسیون های 4-3، 7-5 و 10-8 سانتی متر اندازه گیری شد. نمونه ها تا هنگام زایمان پی گیری شدند. ابزارها شامل پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و مامایی، چک لیست معاینه و مشاهده و مقیاس عددی اندازه گیری درد بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی مستقل، من ویتنی یو و کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    پس از مداخله، شدت درد در گروه مداخله در دیلاتاسیون های 4-3 سانتی متر (74/0 ± 97/4)، 7-5 سانتی متر (48/0 ± 65/6) و 10-8 سانتی متر (56/0 ± 57/7) بود که در مقایسه با گروه کنترل در دیلاتاسیون های 4-3 سانتی متر (67/0 ± 08/8)، 7-5 سانتی متر (56/0 ± 67/8) و 10-8 سانتی متر (53/0 ± 4/9) کاهش معنی دار داشت (001/0 =p)
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که رایحه درمانی با اسانس بهارنارنج موجب کاهش شدت درد زایمان می شود. لذا استفاده از آن در کاهش شدت درد زایمان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آروماتراپی، بهارنارنج، طب مکمل، درد زایمان، گیاهان دارویی
  • علی اصغر فرازی*، نادر زرین فر، حسین سرمدیان، منصوره جباری اصل، پریسا میرزاجانی صفحات 745-756
    مقدمه
    با توجه به اهمیت داروی ریفامپین در درمان سل و از طرفی شیوع بالای بیماری تب مالت و بیماری سل در کشور عدم استفاده از داروی ریفامپین و جایگزین کردن ان با داروی دیگر که تحمل بهتر و عوارض کمتری داشته باشد ضروری است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت کارآزمایی بالینی دو سو کور انجام شد. 36 بیمار در گروه یک با داکسی سیکلین به علاوه قرص سیر به مدت 8 هفته و همراه جنتامایسین به مدت یک هفته تحت درمان بودند و 36 بیمار دیگر در گروه دو که با داکسی سیکلین به علاوه ریفامپین به مدت 8 هفته و همراه جنتامایسین به مدت یک هفته تحت درمان بودند، وارد مطالعه شدند.در پایان نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه یک 1/17 ± 2/40 و گروه دو 9/15 ± 1/40 سال بود. از نظر شکست درمان، در پایان دوره درمان در گروه یک 3 مورد (8/8%) و در گروه دو 2 مورد (8/7%) شکست وجود داشت (62/0 = p). همچنین از نظر موارد عود بیماری تا پایان ماه نهم از زمان شروع درمان، در گروه یک 5 مورد (7/14%) و در گروه دو 3 مورد (6/8%) عود علائم همراه با افزایش تیتر تست های سرولوژیک مشاهده شد که تفاوت معنی داری را بین دوگروه نشان نداد (42/0 = p).
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر تقریبا یکسان قرص سیر و ریفامپین در این مطالعه، برای جلوگیری از بروز مقاومت به ریفامپین در بیماران سلی و نیز عوارض کمتر قرص سیر، احتمالا از قرص سیر به عنوان داروی جایگزین ریفامپین در درمان تب مالت می توان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تب مالت، سیر، ریفامپین، درمان
  • حیدر حیدر آقابابا*، حمیده میرزایی، علی زارعی، بیژن اکبرپور، سعید چنگیزی آشتیانی صفحات 757-765
    مقدمه
    این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر عصاره الکلی گیاه مامیران بر غلظت کلسترول و میزان هورمون های محور هیپوفیزی تیروئیدی در رت های نر هیپرکلسترولمی شده انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 40 سر رت نر نژاد ویستار در 5 گروه (8 n=) انتخاب شدند. گروه کنترل رژیم غذایی عادی، و گروه شاهد رژیم غذایی چرب دریافت کردند و سه گروه تجربی، دریافت کننده رژیم غذایی چرب به اضافه عصاره الکلی گیاه مامیران به میزان 100، 200، 300 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی بودند. بعد از پایان این دوره 21 روزه، خونگیری از آنان انجام شد و پس از اندازه گیری مقادیر هورمون های محور مذکور (T3، T4، TSH) و میزان کلسترول، اطلاعات به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده، میزان T3 و T4 در تمام گروه های تجربی دریافت کننده عصاره مامیران نسبت به گروه شاهد کاهش معنی دار نشان داده است. میزان TSH در گروه های دریافت کننده دوز حداقل و متوسط، نسبت به گروه شاهد افزایش و میزان کلسترول در گروه دریافت کننده دوز حداقل عصاره کاهش معنی داری یافته است (000/0 =P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که عصاره الکلی گیاه مامیران می تواند باعث کاهش غلظت هورمون های تیروئیدی، میزان کلسترول و افزایش میزان هورمون های محرک تیروئیدی شود که احتمالا به دلیل وجود آلکالوئیدها و فلاونوئیدهای گیاه و همچنین تاثیر بر روی مکانیسم فیدبک منفی هورمون های تیروئید می باشد.
    کلیدواژگان: مامیران، تیروئید، کلسترول، رت
|
  • Mohsen Taghadosi, Neda Mirbagher *, Maryam Torabian, Parisa Sedaghati Pages 687-699
    Introduction
    Previous studies have revealed that doing exercise plays an important role in anxiety reduction. Due to the high rate of anxiety in diabetic patients، the present study has been designed with the aim to investigate the effects of Pilates exercises on anxiety reduction in patients with of diabetes type II.
    Methods
    In this clinical trial study، 70 women suffering from diabetes type 2 were randomly divided into an experimental group (35 patients) and a control group (35 patients). The instrument of data collection was a demographic questionnaire and Spilberger questionnaire. First، the rate of anxiety in both groups was measured before the intervention. Then، certain modified Pilates exercises were carried out in the experimental group twice a week over a period of 8 weeks. During the same period، the control group received conventional medications (Glibenclamide and Metphormin tablets and a diabetic diet). Afterwards، anxiety in both groups was measured again. Finally، the collected data were analyzed through SPSS 17. 0 software and descriptive statistics، paired t-test and co-variance test in the level of p≤0. 05.
    Results
    The mean rate of anxiety before and after intervention in the experimental group were 6. 67 ± 8. 86 and 50 ± 7. 65. respectively with a statistically significant difference (p=0. 001) Eta Squared indicates that Pilates exercises can reduce anxiety in the experimental group by 32. 4 percent comparing with the control group.
    Conclusion
    Findings of the present study reveals that Pilates exercises help reduce anxiety in patients with diabetes and can be used as a complementary treatment.
    Keywords: Pilates exercises, open anxiety, hidden anxiety, diabetes type 2
  • Fatemeh Shobeiri, Ensiyeh Jenabi *, Mina Hajiloomohajeran, Mojgan Torkamani Pages 713-719
    Introduction
    Dysmenorrhea is one of the most common disorders in women، of which 60-93% of women suffer. The treatment of this disorder all over the world is using pain-killers، consuming herbal medicines and massage therapy. The aim of this study is to investigate the effects of Stachys Lavandulifolia on pain relief in women with primary dysmenorrhea.
    Methods
    The present study is a clinical research which has been conducted with the aim to investigate the effects of Stachys Lavandulifolia in menstrual pain relief in female students of Toyserkan Azad University being randomly selected. The students were randomly divided into control and experimental groups; each containing 45 students. Initially، the participants of intervention and control groups were requested to drink Stachys Lavandulifolia and placebo respectively at a dose of 10 gram، 3 times a day at the interval of 2 days before and 3 days after the menstruation period; continuing for 3 months. The results were registered before the intervention and 1& 3 months after the intervention. The pain measurement instrument in this research was Visual Analog Scale. Independent t-test and X2 were utilized in order to analyze the collected data.
    Results
    The findings showed a meaningful difference regarding pain severity in intervention group after 1 & 3 months of Stachys Lavandulifolia consumption comparing with control group (p=0/001); as the pain reduced after Stachys lavandulifolia consumption.
    Conclusion
    The results of the present study revealed that Stachys Lavandulifolia is effective in reducing menstruation pain and can be a fine alternative to chemical medicines and their side-effects.
    Keywords: Pain, Dysmenorrheal, Stachys Lavandulifolia
  • Reza Zeighami, Fariba Mohamadi Hariry *, Shabnam Jalilolghadr, Mahmood Alipour Haidari Pages 720-733
    Introduction
    Sleep disorders and intermittent hypoxia leads to an increase in the development of cardiovascular complications. Aromatherapy brings about the release of endorphins in the brain resulting a feeling of well-being. Citrus Aurantium is known as a relaxant plant and sleep booster. The aim of the present study is to determine the scented effects of “Citrus Aurantium” on the sleep quality of the patients suffering from cardiovascular diseases.
    Methods
    This research is a clinical trial with a control group with Pre- and post-test. The patients hospitalized in Coronary Care Units were randomly divided into control and intervention groups based on the entrance criteria. A romatherapy has been carried out through using the essence of “Citrus Aurantium” 10%، and placebo carried out for three successive nights. In order to check the last night’s sleep quality out، especially in terms of the pre-and post-sleep effects، the Hospital Sleep Questionnaire was filled out in both trial groups. The collected data were analyzed by SPSS 20 software، Chi 2 Correlation Test، U Mann–Whitney، T-test، and Wilcoxon signed-rank test was interpreted as well.
    Results
    Participants were divided into two 30-person group having no background meaningful differences (p > 0. 05). The effect of Aromatherapy by the use of Citrus aurantium essence on the quality of hospital sleep was meaningful through using statistic measurements. The sleep quality had a meaningful difference between the two groups in case of the patient’s last night’s sleep condition، the number of times the patient would get out of bed during the night and the time needed to go back to sleep again (p<0/05). However، it had a meaningful effect on the initiating time to sleep، the sleep longevity and sleep again after a period of being awake.
    Conclusion
    Aromatherapy by the use of essence of Citrus aurantium can be used as a helpful remedy for sleep disorders in heart patients.
    Keywords: Aromatherapy, Heart patients, Citrus Aurantium, Sleep Quality, Intensive Care
  • Masomeh Namazi, Sedigheh Amiraliakbari *, Faraz Mojab, Atefeh Talebi, Hamid Alavi Majd, Sharareh Jannesari Pages 733-744
    Introduction
    Considering the painfulness of labor، the present study was performed aimed to investigate the effect of Citrus Aurantium aroma on the level of pain in the active phase of first labor.
    Methods
    The present research has been done as a clinical trial study on 126 nulliparous women (63 subjects in intervention group and 63 subjects in control group) admitted to Valie-Asr hospital in Toyserkan. In aromatherapy group 4ml essence of Citrus Aurantium impregnated gauze، and in the control group، only 4ml normal saline impregnated gauze were attached to their dress collar، and the administration was repeated every 30 minutes. The pain severity was measured at the beginning of the study in both groups and in dilatations 3-4، 5-7، and 8-10cm phase after intervention. Participants were followed up until the delivery time. The data were collected through demographic and obstetric questionnaire، observation checklist، and pain numerical rating scale. The data were then analyzed through using independent t-test، Man Withny-u and chi square.
    Results
    The mean pain severity score after the intervention in intervention group in dilatation 3-4 cm (4. 97± 0. 74)، 5-7 cm (6. 65± 0. 48) and 8-10cm (7. 57± 0. 56) decreased significantly (P=0. 001) compared with control group in dilatation 3-4 cm (8. 08± 0. 67)، 5-7 cm (8. 67 ±0. 56) and 8-10 cm (9. 46± 0. 53)
    Conclusion
    The findings of the study revealed that aromatherapy of Citrus aurantium essence alleviates the labor pain; therefore، this method is recommended to reduce the labor pain.
    Keywords: Aromatherapy, Citrus Aurantium, Complementary Medicine, Labor Pain, Medicinal Plants
  • Aliasghar Farazi *, Nader Zarrinfar, Hosein Sarmadian, Mansoureh Jabbariasl, Parisa Mirzajani Pages 745-756
    Introduction
    Due to the importance of Rifampin on Tuberculosis treatment and the high prevalence of brucellosis and tuberculosis in Iran، it is necessary to replace Rifampin in brucellosis treatment with other drugs that are better tolerated and have fewer side effects.
    Methods
    This research is a double-blinded clinical trial in which 36 patients were in group 1 prescribed by doxycycline capsule and garlic tablet for 8 weeks plus gentamicin for one week and 36 patients were enrolled as group 2 being prescribed by doxycycline and rifampin for 8 weeks plus gentamicin for one week. The data were collected and analyzed by SPSS version18.
    Result
    The mean age was 40. 2±17. 1 in group 1 and 40. 1±15. 9 in group 2. Treatment failore was 8. 8% in group 1 and 7. 8% in group 2. There was no significant difference in rate between two groups (P=0. 62). The disease recurrence after 9 months was 14. 7% in group 1 and 8. 6% in group 2 (p=0. 42).
    Conclusion
    Due to the same effect of garlic and Rifampin in this study and in order to prevent rifampin resistance in tuberculosis patients and its less side effects، it is recommended to replace garlic as an alternative drug in brucellosis treatment.
    Keywords: Brucellosis, Garlic, Rifampin, Treatment
  • Heidar Aqababa *, Hamideh Mirzaee, Ali Zarei, Bijan Akbarpour, Saeid Changizi Ashtiyani Pages 757-765
    Introduction
    The aim of the present study is to evaluate the effect of alcoholic extract of Chelidonium majus concentration of cholesterol and thyroid hormone levels in the male rats having hypercholesterolemia.
    Methods
    In this study، 40 male Wistar rats were divided into five groups of control group (n=8) with normal diet، observing group with fat dietary، and three experimental groups receiving the same fat diet plus ethanol extract of the Chelidonium majus plant of 100، 200، 300 (mg/kg). After this period (21 days) blood samples were collected and after measuring the amount of thyroid hormones of T3، T4، TSH and also the amount of cholesterol، the data were analyzed by using SPSS software، ANOVA and t-test.
    Results
    There was a significant increase in the amount of cholesterol، T3 a nd T4 serum level in observation group comparing with control group (P<0. 05) and the amount of T3 a nd T4 in groups receiving the maximum dose of Chelidonium majus extract had the minimum decrease comparing to the group receiving moderate dose (P<0. 05).
    Conclusions
    The results demonstrate that Chelidonium majus alcoholic extract can reduce the concentrations of thyroid hormones and the amount of cholesterol and increase the amount of thyroid-stimulating hormones as well، which is probably due to the existence of plant’s alkaloids and flavonoids، as well as the negative feedback mechanism of thyroid hormones.
    Keywords: Chelidonium majus, Thyroid, Cholesterol, Rat