فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 23، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه محدث اردبیلی *، فاطمه عبدالهی، طاهره نجفی قزلچه، فاطمه حسینی صفحات 1851-1861
    مقدمه
    بیش از یک سوم افراد دیابتی دچار اختلال خواب هستند. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر رایحه درمانی با عصاره ی بهارنارنج بر کیفیت خواب مبتلایان به دیابت نوع 2 است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی غیرتصادفی با روش نمونه گیری در دسترس است که در آن 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت کردند. از تمام افراد، رضایت نامه ی کتبی آگاهانه دریافت شد. بیماران دو بخش داخلی زنان و مردان به طور تصادفی (قرعه کشی) در یکی از گروه های آزمون یا کنترل قرار گرفتند و با تناوب هفتگی جابه جا شدند. افراد گروه آزمون طی سه شب متوالی، پنبه ی آغشته به 8 قطره اسانس بهارنارنج 20% را استشمام کردند و نمونه های گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند. داده ها با استفاده از پرسش نامه ی کیفیت خواب ریچارد کمپبل در هر دو گروه در شروع و پایان مطالعه جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 22 و آزمون های آماری کای اسکوئر، فیشر، تی مستقل و تی زوجی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره ی کل کیفیت خواب قبل از مداخله در گروه آزمون 17/47±45/79 بود و در گروه کنترل 19/10±44/67 بود که بعد از مداخله در گروه آزمون به 16/05±49/79 و در گروه کنترل به 17/87±44/38 تغییر یافت که این تفاوت ازلحاظ آماری معناداری نبود. تغییرات نمره ی قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون 5/007±4- شد که در مقایسه با گروه کنترل با نمره ی 3/72±0/286، ازنظر آماری معنادار بود (0/000=p).
    نتیجه گیری
    باتوجه به هزینه ی کم رایحه ی بهارنارنج می توان از آن برای بهبود کیفیت خواب بیماران دیابت نوع 2 استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی استنشاقی، اسانس بهارنارنج، کیفیت خواب، دیابت نوع 2
  • اکبر معین *، علی ضرغامی خامنه صفحات 1862-1873
    مقدمه
    قرن هاست که از خارمریم، به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر مکمل یاری کوتاه مدت مقادیر مختلف عصاره ی سیلیبوم ماریانوم بر پاسخ شاخص های التهابی مردان فعال در جریان یک جلسه فعالیت هوازی است.
    مواد و روش ها
    در این طرح نیمه تجربی دو سو کور، 27 مرد فعال (با حداکثر اکسیژن مصرفی 50 - 45 ml.kg.min-1) پس از اخذ رضایت نامه به 3 گروه 9 نفری تقسیم شدند. گروه 1 و 2 به ترتیب، مکمل سیلی مارین 5 و 10 mg.kg-1.day را دریافت کردند و به گروه دارونما دکستروز 5 mg.kg-1.day داده شد. پس از مکمل یاری 14 روزه، آزمودنی ها در یک وهله فعالیت هوازی شامل 30 دقیقه دویدن روی نوارگردان با شیب صفر درجه و شدت 70 تا 75% ضربان قلب ذخیره ی بیشینه شرکت کردند. تغییرات شاخص های مورد مطالعه در 3 مرحله ی حالت پایه، پس از دوره ی مکمل یاری و 24 ساعت پس از فعالیت ورزشی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مکرر، تعقیبی بونفرونی و تی مستقل در آلفای 5% بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که یک جلسه فعالیت هوازی منجر به افزایش معنی داری در شاخص های التهابی 24 ساعته در تمام گروه ها شد (0/001P=)؛ هرچند، گروه های مصرف کننده ی سیلی مارین باعث تعدیل پاسخ شاخص های التهابی (CRP و PBMC) به ترتیب، برای گروه شبه دارو و گروه های 5 و 10 mg.kg-1.day سیلی مارین؛ 0/014P=) متعاقب یک جلسه فعالیت هوازی در مقایسه با گروه شبه دارو شدند.
    نتیجه گیری
    بر اساس این تحقیق، پیش بینی می شود مکمل یاری مقادیر مختلف سیلی مارین در یک اثر وابسته به دوز بتواند از پاسخ التهابی مردان فعال، متعاقب انجام فعالیت هوازی بکاهد.
    کلیدواژگان: فعالیت هوازی، سیلی مارین، پروتئین واکنشگر-C، لکوسیت
  • فروغ رفیعی، دریادخت مسرور، حمید حقانی، حمیده عظیمی * صفحات 1874-1886
    مقدمه
    تغییر سبک زندگی یکی از عوامل مهم در کاهش شیوع دیابت و عوارض آن است. با ماشینی شدن زندگی و افزایش بی تحرکی در جوامع، این مطالعه، با هدف «بررسی تاثیر ورزش تای چی بر قند خون ناشتای افراد مبتلا به دیابت نوع2» انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی دوگروهی که در سال1395در دو بیمارستان فیروزگر و حضرت رسول اکرم(ص) تهران انجام شد تعداد67 بیمار مبتلا به دیابت نوع2شرکت داشتند. بعد از دریافت رضایت نامه ی کتبی از نمونه ها،آنان به طور تصادفی در2گروه تای چی و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی ها8 هفته و هفته ای3روز ورزش تای چی را به مدت30دقیقه انجام دادند. قند خون ناشتای آنان قبل و بعد مداخله در آزمایشگاه کنترل شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی(فراوانی نسبی،میانگین و انحراف معیار) و آزمون های کولموگرف – اسمیرنوف، تی مستقل، تی زوجی و کای دو در نرم افزارSPSS نسخه ی16در سطح معنی داری کمتر از 05/0 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    بیشتر افراد هر دو گروه را زنان تشکیل داده بودند؛ در مقایسه ی جنس در دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد(0/882p=). میانگین سنی افراد گروه تای چی6/35±51/63سال و میانگین سنی افراد گروه کنترل7/83±51/85سال بود که بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت(0/995p=). بیشتر افراد دو گروه دارای تحصیلات دیپلم بودند؛ بین دو گروه ازاین لحاظ تفاوت معنی دار مشاهده نشد(0/160p=). تفاوت میانگین قندخون بین ابتدای مداخله(36/13±149/82) و پایان مداخله در گروه تای چی(29/92±124/21)(0/013p=)معنی دار بود. تفاوت میانگین قندخون ناشتای پایان مداخله بین گروه های تای چی و کنترل معنی دار بود(0/003p=).
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج پژوهش، انجام8هفته ورزش تای چی بر کاهش سطح قندخون موثر است؛ لذا انجام این ورزش به افراد مبتلا به دیابت نوع2توصیه می شود و باید در آموزش های پرستاری مدنظر قرار گیرد
    کلیدواژگان: تای چی، ورزش، دیابت نوع 2، قند خون ناشتا
  • بهرام عابدی، راضیه اخلاقی، عباس صارمی * صفحات 1887-1896
    مقدمه
    آیریزین یک مایوکاین می باشد که پیشنهاد شده است مزایای ضد چاقی اعمال می کند، به هرحال، پاسخ آن به ورزش روشن نیست. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثرات حاد تمرین هوازی بر سطح پلاسمایی آیریزین و مقاومت به انسولین در زنان چاق و دارای وزن طبیعی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش-پس آزمون، 12 زن چاق (نمایه توده بدنی: 4/32 کیلوگرم/متر مربع و سن: 5/27 سال) و 12 زن با وزن طبیعی (نمایه توده بدنی: 9/20 کیلوگرم/متر مربع و سن: 4/25 سال) شرکت کردند. بعد از اندازه گیری حداکثر اکسیژن مصرفی، آزمودنی ها به فعالیت حاد هوازی بر روی تردمیل پرداختند. پس از حداقل 8 ساعت ناشتایی نمونه های خونی قبل، بلافاصله و یک ساعت پس از فعالیت برای اندازه گیری سطوح آیریزین، گلوکز و انسولین جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    در سطح پایه مقدار آیریزین در زنان با وزن طبیعی نسبت به زنان چاق بیشتر بود(05/0P<). آیریزین پلاسمایی بعد از ورزش افزایش یافت (05/0P<) و تفاوت معنی داری بین زنان چاق و دارای اضافه وزن وجود نداشت(05/0P >). گلوکز خون و مقاومت به انسولین بعد از ورزش کاهش یافت(05/0P<)، اگرچه بهبودی در زنان چاق نسبت به زنان با وزن طبیعی بیشتر بود(05/0P<).
    نتیجه گیری
    یک جلسه ورزش استقامتی موجب بهبودی متوسط در مقادیر آیریزین گردش خون و مقاومت به اسولین در زنان چاق و دارای وزن طبیعی می شود.
    کلیدواژگان: ورزش حاد، آیریزین، شاخص های متابولیکی، چاقی
  • علی جدیدی *، محمد گلی طالب، غلامرضا صدرکیا صفحات 1897-1905
    مقدمه
    گیاه دارویی اسپند با نام علمی Peganum harmala L.، از مهم ترین گونه های علفی-دارویی است که به دلیل خاصیت ضدمیکروبی آن به طور سنتی در درمان بیماری های عفونی استفاده می شود. این مطالعه با هدف مقایسه اثر ضدمیکروبی اسپند و محلول پراکسید هیدروژن بر بار میکروبی بخش های بیمارستانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بود که در بخش های مختلف یک بیمارستان آموزشی انجام شد. در این مطالعه از هر بخش دو عدد ترالی جمع آوری شد. سپس از آن ها یک نمونه کشت اولیه اخذ شد. نمونه ها به دو بخش تقسیم شدند؛ یک بخش با 10 گرم دود اسپند در هر مترمکعب و بخش دیگر با محلول پراکسید هیدروژن گندزدایی شد. پس از گذشت زمان کافی، نمونه گیری مجدد انجام شد و نمونه ها در محیط بلادآگار و مک کانکی کشت شدند. در پایان، نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد محلول پراکسید هیدروژن بیشتر بر استافیلوکوک ها و باسیل های گرم مثبت و دود اسپند بیشتر بر باسیل های گرم منفی اثر ضدمیکروبی دارد. آزمون کای دو نشان داد اثر ضدمیکروبی دود اسپند تفاوتی با اثر ضدمیکروبی محلول پراکسید هیدروژن ندارد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به اینکه دود اسپند می تواند به اندازه پراکسید هیدروژن خاصیت ضدمیکروبی داشته باشد و به شکلی مناسب از باسیل های گرم منفی گندزدایی کند، می توان از آن به عنوان یک روش کمکی در گندزدایی محیط های درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسپند، گندزدایی، ضدعفونی، عفونت های بیمارستانی، گیاهان دارویی
  • جلیل عظیمیان، فاطمه پاشازاده، محمود علیپورحیدری، فاطمه رنجکش * صفحات 1906-1917
    مقدمه
    پرفشاری خون یکی از اختلالات شایع دوران بارداری است. به رغم اینکه پرفشاری خون مشکلات بسیاری را در بارداری ایجاد می کند هنوز درمان مناسبی برای آن یافت نشده است. یکی از روش های مطرح در درمان فشارخون، روش های کاهش استرس نظیر آرام سازی و تصویرسازی ذهنی است. این مطالعه با هدف «بررسی تاثیر آرام سازی پیشرفته عضلانی و تصویرسازی ذهنی بر پرفشاری خون بارداری» انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی-تصادفی روی 80 بیمار مبتلا به پرفشاری خون بارداری در بیمارستان کوثر قزوین انجام شد. از شرکت کنندگان رضایت نامه آگاهانه اخذ شد. نمونه ها با تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت 8 هفته و هفته ای 2 بار تمرین های آرام سازی فیزیکی و ذهنی را انجام دادند. فشارخون افراد در گروه مداخله قبل و بعد از جلسه های آرام سازی و در گروه کنترل هفته ای دو بار پس از 15 دقیقه استراحت اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از چک لیست گردآوری شد و با نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون های آماری مجذور کای، تی استیودنت، من ویتنی و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 7/25 ± 31/21سال بود. مداخله آرام سازی پیش رونده عضلانی و تصویرسازی ذهنی، فشارخون سیستول و دیاستول گروه مداخله (mmhg 1/37 ± 80/37، 1/02 ± 131/00) را نسبت به گروه کنترل (mmhg 75/0 ± 97/02، 0/7 ± 150/08) به طور معناداری کاهش داد (0/000=p).
    نتیجه گیری
    آرام سازی فیزیکی و ذهنی در کاهش فشارخون سیستول و دیاستول دوران بارداری موثر است و به عنوان یکی از روش های درمان پرفشاری خون بارداری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آرام سازی عضلانی، تصویرسازی ذهنی، فشارخون، پرفشاری خون بارداری، بارداری
  • رامین شعبانی *، ملاحت موذنی، مونا مهدیزاده صفحات 1918-1930
    مقدمه
    یائسگی پدیده ای قابل پیش بینی در زندگی زنان است که با علائم متعددی همراه است. هدف از این مطالعه، تعیین اثر یک دوره تمرین ترکیبی مقاومتی- استقامتی بر ترکیب بدن، استقامت قلبی- تنفسی، میزان سرمی سروتونین و کیفیت خواب زنان یائسه است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 22 زن یائسه غیرفعال به طور داوطلبانه شرکت کردند. نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه آزمون (12 نفر) و شاهد (10 نفر) تقسیم شدند. پس از اخذ رضایت نامه از آنان، گروه آزمون به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته تمرین های ترکیبی استقامتی و مقاومتی را انجام دادند. ترکیب بدن، استقامت قلبی – تنفسی و سروتونین سرمی نمونه ها به همراه کیفیت خواب آنان قبل و پس از دوره تمرین با پرسش نامه پیتزبرگ اندازه گیری شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارSPSS نسخه 22 در سطح معنی داری آماری (0/05≥ α) استفاده شد. از آزمون های تی مستقل و وابسته جهت آزمون فرضیه ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که در گروه آزمون، شاخص های ترکیب بدن کاهش معنی دار (0/01 = p) یافت و کیفیت کلی خواب (0/001 = p) به همراه استقامت قلبی - تنفسی (0/01 = p) و مقادیر سرمی سروتونین (0/01 = p) نمونه ها افزایش معنی دار داشت. در این مدت در گروه کنترل تغییر معنی داری در متغیرهای تحقیق مشاهده نشد (0/05
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که احتمالا تمرین ترکیبی مقاومتی - استقامتی موجب بهبود شاخص های ترکیب بدن، کیفیت خواب و مقادیر سروتونین سرمی زنان یائسه می گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، یائسگی، تمرین ترکیبی، سروتونین
  • زهرا معصومی، آرش خلیلی، فاطمه دلفروز، جواد فردمال، آرزو شایان * صفحات 1931-1943
    مقدمه
    سندرم پیش از قاعدگی اختلالی شایع در میان زنان است. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای تاثیر ویتامین E و روغن گل مغربی بر سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی دو سو کور و تصادفی است. آزمودنی های تحقیق 70 نفر از رابطان مرکز بهداشتی - درمانی امام حسین (ع) شهر همدان بودند. از همه آنان رضایت نامه کتبی اخذ شد و به دو گروه آزمون (35 نفر) و مداخله (35 نفر) تقسیم شدند. به گروه آزمون، روزانه در 3 دوز متوالی یک کپسول 400 واحدی ویتامین E و به گروه مداخله نیز روزانه در 3 دوز متوالی یک کپسول 1000 میلی گرمی روغن گل مغربی داده شد. مدت مداخله 60 روز بود. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه ویژگی های دموگرافیک، پرسش نامه شدت سندرم قبل از قاعدگی و فرم ثبت وضعیت روزانه سندرم قبل از قاعدگی بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
    یافته ها
    پس از مداخله در گروه مصرف کننده گل مغربی میانگین نمرات علائم تنش (0/004=p)، اختلال در خواب (0/019=p)، میل به شیرینی جات (0/014=p)، حساسیت پستان ها (0/025=p) و نفخ شکم (0/001p=) به طور معناداری کاهش یافت و میانگین مجموع نمره علائم سندرم قبل از قاعدگی در گروه گل مغربی 64/66± 90/66 و در گروه ویتامین E 74/58 ± 108/84بود که این تفاوت معنادار است (0/05p<).
    نتیجه گیری
    تاثیر داروی گل مغربی در تخفیف علائم سندرم قبل از قاعدگی بیشتر از داروی ویتامین E است؛ بنابراین می توان از این دارو جهت تخفیف علائم پیش از قاعدگی سود جست.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، گل مغربی، ویتامین E
|
  • Fariba Abdollahi *, Fatima Mohaddes Ardebili -, Tahereh Najafi Ghezelje -, Fatima Hosseini Agha Pages 1851-1861
    Introduction
    More than one third of diabetic patients suffer from sleep disorders. The aim of this study is to determine the effect of aromatherapy with bitter orange extract on Sleep quality in type 2 diabetic Patients.
    Methods
    This study was a clinical trial in which sixty diabetic patients were selected by the convenience sampling. Signing an informed testimonial, women and men of medical wards randomly assigned to either experimental or control groups. The patients in experimental group inhaled 8 drops of bitter orange extract 20% during the three consecutive nights. The control group did not receive any intervention. All the participants in both groups completed a Richard Campbell sleep questionnaire at the beginning and end of the experiment. Data were collected and analyzed by SPSS software version 22 and chi-square tests, fisher exact, independent t-test and paired t-test.
    Results
    . The mean of total sleep quality score was 45.79±17.47 in the experimental group and 44.67±19.10 in control group at the beginning of the study; and it was 49.79±16.05 in the experimental group and 44.38±17.87 in control group at the end. Statistically, it was not observed as a significant difference in both groups. Score changes was statistically meaningful in experimental group before and after study -4±5.007, compared with control 0.286±3.72 (p
    Conclusion
    Considering its low cost, safety and simplicity, aromatherapy with bitter orange extract can be used in order to improve sleep quality in patients with type 2 diabetes.
    Keywords: Aromatherapy inhalation, bitter orange extract, quality of sleep, diabetes
  • Akbar Moin Dr *, Ali Zarghami Khameneh Pages 1862-1873
    Introduction
    Milk thistle has been used for centuries as a herbal medicine for the treatment of different diseases. The aim of this study was to investigate the effects of different doses of short-term milk thistle extract supplementation on the inflammatory markers response in active male induced by one-session aerobic exercise.
    Methods
    For this purpose, Twenty-seven active male with VO2max 45-50 ml.kg-1.min, after completing consent forms, in a quasi-experimental and double-blind design were divided in three homogeneous groups of 9 subjects; supplement (Silymarin: 5 and 10 mg.kg1.day) and placebo (Dextrose: 5 mg.kg-1.day). After 14-day supplementation, all subjects were participated in a single aerobic exercise include; running on the treadmill at the 0% slope for 30 min with the intensity of 70-75% HR reserve. Blood samples were taken at three phases (baseline, after supplementation period and 24 hour after the exercise). Data were analyzed using repeated-measure 3×3 ANOVA, Bonferroni and independent t-test at α≤0.05.
    Results
    The results showed that a single bout of aerobic exercise causes a significantly increased 24-hour inflammatory indices in all groups (P=0.001). However, in comparison to the placebo group, silymarin ingestion groups cause to attenuate the inflammatory markers response (CRP & PBMC) for placebo, 5 and 10 mg.kg-1.day of silymarin, respectively; P=0.023 and P=0.014) following one-session aerobic exercise.
    Conclusion
    Based on the present findings, it can be concluded that the short-term of silymarin supplementation in dose-dependent response together with aerobic exercise could reduce the inflammatory markers in active males.
    Keywords: Aerobic exercise, Silymarin, C-reactive protein, Leukocyteocyte
  • Forough Rafii, Daryadokht Masroor, Hamid Haghani, Hamideh Azimi * Pages 1874-1886
    Introduction
    Changing life style is considered as an important factor in the reduction of diabetes incidence and its side effects. Due to the tendency of sedentary life style and automation, The aim of this study was to determine the effect of tai chi exercise on fasting blood glucose levels in patients with type2 diabetes.
    Methods
    It was a semi-experimental two group trial that was done in 2 Tehran’s hospital(firoozgar-rasol) in 1395. After gathering written testimonial, a total of 67 patients with type2 diabetes were randomly assigned into two groups (Tai chi and control). Tai chi group practiced 30minutes, 3days a week for 8 consecutive weeks. fasting blood glucose was measured before and after the study in hospital. Data was analyzed by descriptive statistics (Relative ferequency, Mean, standard deviation), kolmogrov-smirnov test, paired T, independent T, ANOVA and Chi-square tests using SPSS(v.16). Significant level was considered at less than 0.05.
    Results
    Most contributers were women in both groups. There was not a significant difference of the gender between two groups (p=0.882). Age mean of people in Tai chi group was 51.63±6.35 and in control group was 51.85±7.83. There was not an important difference between two groups (p=0.995).
    The majority of participants in both groups were diploma. There was not a significant difference in the education level between two groups (p=0.160). An important difference was seen between the mean of initial (149.82±36.13) and last fasting blood glucose of Tai chi exercise groups(124.21±29.92)(p=0.013). There was also a significant difference between the mean of last fasting blood glaucose of Tai chi and control groups (p=0.003).
    Conclusion
    According to the findings, 8weeks of tai chiexercise reduces fasting blood glucose levels; therefore this exercises is recommended to patients with type2 diabetes and must be put in nursing Curriculum.
    Keywords: Tai Chi_Exercise_Type 2 Diabetes_Fasting Blood Glucose
  • Abbas Saremi * Pages 1887-1896
    Introduction
    Irisin is a myokine that has been proposed to exert anti-obesity benefits. The purpose of this study was to evaluate the effects of acute aerobic exercise on plasma Irisin level, insulin resistance and lipid profile in obese and normal weight women.
    Methods
    In this semi-experimental study with pretest–posttest design, 12 obese women (BMI: 32.4 kg.m2, age: 27.5 yr) and 12 normal weight women (BMI: 20.9 kg.m2, age: 25.4 yr) participated. After measuring the maximal uptake oxygen of participants, they did acute endurance exercises using treadmill. After at least 8-hour-fasting, blood samples including before, immediately and one hour after activity samples were collected to measure the levels of irisin, glucose, insulin and lipid profile. Data analyzed using repeated measures ANOVA.
    Results
    At baseline, irisin (p=0.01) and HDL (p=0.05) level was greater in normal-weight than obese women. Plasma irisin increased above baseline immediately after exercise (p=0.03) with no differences between obese and normal weight women (p=0.23). Blood glucose (p=0.01) and insulin resistance (p=0.04) decreased immediately after exercise, while insulin resistance improvement was greater in obese than in normal-weight women (p=0.02).
    Conclusions
    A single bout of endurance exercise induces improvements in circulating irisin concentrations and insulin resistance in obese and normal weight women.
    Keywords: Acute exercise, Irisin, Metabolic Parameters, Obesity
  • Ali Jadidi *, Mohammad Golitaleb, Gholamreza Sadrkia Pages 1897-1905
    Introduction
    March medicinal plant with the scientific name of Peganum harmala L., is considered as herbaceous species which is traditionally used as an antimicrobial drug in the treatment of infectious diseases. This study aimed to compare the antimicrobial effect of Peganum harmala smoke and hydrogen peroxide solution on the microbial load in the hospital wards.
    Methods
    This study was a trial study done in indifferent parts of a teaching hospital. Two trolleies were collected from each ward of the hospital, then a primary culture samples were taken. The sample were divided into two halves. One was disinfeted with smoke harmala (10gr/m3) and the other with Hydrogen peroxide. After the appropriate time, the re-sampling was carried out on blood agar and Mac Cancan. The results were analyzed using the software SPSS16.
    Results
    The results showed that hydrogen peroxide had some antimicrobial effects on staphylococs and gram-positive, and Peganum harmala smoke had the effects on the gram-negative bacilli. Chi-square test revealed no differences in their antimicrobial effects between Peganum harmala smoke and Hydrogen peroxide solution.
    Conclusions
    Since Peganum harmala smoke can be as effective disinfectant as hydrogen peroxide in their properties, and regarding its effects on the Gram-negative bacilli, it can be used as an auxiliary disinfectant in the theraputic wards.
    Keywords: Smoke Peganum harmala, disinfection, sterilization, hospital infections, medicinal plants
  • Jlill Azimian, Fatemeh Pashazadeh, Mahmood Alipour Heidary, Fatemeh Ranjkesh* Pages 1906-1917
    Introduction
    Hypertension is a common disorder in pregnancy. Although this disorder is accompanied by many difficulties in pregnancy, no effective therapy has still been found to treat it. One of the main methods in the treatment of hypertension is stress reducing programs such as relaxation and Guided Imagery. This study is aimed to evaluate the effects of progressive muscle relaxation and guided imagery on the gestational hypertension.
    Methods
    The present study is a randomized clinical trial in gestational hypertension patients undergoing in Kosar hospital, Qazvin, Iran. 80 patients were selected after obtaining the informed consent by convenience method and randomly allocated in intervention and control groups. The intervention group received physical and mental relaxation for eight weeks, twice a week. Blood pressures were measured before and after the relaxation sessions for the intervention group and the control group blood pressure were measured twice a week after 15-minute rest. Data were collected by a check list and were analyzed by SPSS v20. Statistical testes such as T-test, chi squares, Mann–Whitney and repeated measure were used for analysis.
    Results
    The mean age of participants was 31.21±7.25 years. The results indicated that the physical and mental relaxation significantly decreased the systolic and diastolic (131.00±2.02,80.37±1.37 mmhg) blood pressure in the intervention group compared by the control group(150.08±0.67,97.02±0.75 mmhg)(p=0.000).
    Conclusion
    According to the results, physical and mental relaxation is effective on the decrease of the systolic and diastolic blood pressure during pregnancy and it is suggested as a treatment for gestational hypertension.
    Keywords: Guided Imagery, Muscle Relaxation, Blood pressure, gestational Hypertension, Pregnancy
  • Ramin Shabani *, Malahat Moazzeni, Mona Mehdizadeh Pages 1918-1930
    Introduction
    Menopause, an expected event in a woman’s life, is associated with multiple symptoms. The aim of this study was to investigate the effect of combined resistance-endurance exercise training on body composition, cardiorespiratory endurance, serum levels serotonin and sleep quality in menopausal women.
    Methods
    22 sedentary postmenopausal women voluntarily participated in this study who were randomly assigned to two groups: experimental group (n=12) and control group (n=10). Written consent was obtained from the research samples. The experimental group performed endurance and resistance exercise training for 8 weeks (3 sessions a week). Body composition variables, cardiorespiratory endurance, serum levels of serotonin and Pittsburgh Sleep questionnaire were measured at the beginning and end of exercise period. These data were analyzed by SPSS (version 22) software. p
    Results
    The results showed a significant reduction in body composition variables (p=0.01) and the overall quality of sleep (p=0.001) as well as a significantly increase in cardiorespiratory endurance (p=0.01) and serum serotonin level (p=0.01) in the experimental group. During the study, no significant change was observed in the control group (p>0.05).
    Conclusions
    The results indicated that a combined resistance - endurance training would probably improve the body composition, sleep quality, and serum serotonin levels in postmenopausal women.
    Keywords: quality of Sleep, menopause, combined training, serotonin
  • Zahra Masumi, Arash Khalili, Fatemeh Delforooz, Javad Faradmal, Arezoo Shayan* Pages 1931-1943
    Introduction
    Premenstrual syndrome is a common disorder among women. This study aimed to comparison effect of vitamin E oil, evening primrose were on premenstrual syndrome.
    Methods
    Study was double-blind clinical trial and randomly on 70 volunteers Imam Hossein health centers in Hamadan, was carried out. After obtaining consent, the first group (n = 35) received a capsule of vitamin E (400 UI) and the second group (n = 35) capsules of evening primrose oil (each capsule 1000 mg) 3 successive doses for 60 days. As tools for collecting data were demographic questionnaire form and the daily status of premenstrual syndrome. Data using SPSS software (version 16) were analyzed.
    Results
    After the intervention, evening primrose consumer groups, the mean scores of stress symptoms(p=0.004), sleep disturbance(p=0.019), appetite for sweets(p=0.014), sore breasts(p=0.025), bloating(p
    Conclusion
    The effect of evening primrose oil in the symptoms of premenstrual syndrome was better than the drug Vitamin E, but drug Evening primrose oil can used to relieve symptoms of premenstrual.
    Keywords: premenstrual syndrome, evening primrose oil, Vitamin E