فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 24، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سارا فرج پور، افشار جعفری *، محمدرضا علیپور، علی ضرغامی خامنه صفحات 1944-1957
    مقدمه
    مقاومت به انسولین یکی از بزرگ ترین مشکلات بالینی جمعیت مبتلا به اضافه وزن است. هدف پژوهش حاضر، تعیین تاثیر چهار هفته تمرین ترکیبی با و بدون مصرف کافئین بر سطوح شاخص های مقاومت به انسولین در دختران مبتلا به اضافه وزن است.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور، 20 دختر دانشجوی مبتلا به اضافه وزن ساکن خوابگاه دانشگاه تبریز شرکت کردند. از همه افراد رضایت نامه کتبی گرفته شد. میانگین درصد چربی نمونه ها 1/91±33/43و شاخص توده بدنی آنان 2/05±28/21 kg.m2 بود. آزمودنی ها در دو گروه همگن 10 نفری کافئین و دکستروز (هر یک 5 mg.kg-1.day) قرار گرفتند و به مدت چهار هفته و هر هفته 3 روز در تمرین ترکیبی ایروبیک - مقاومتی (30 دقیقه فعالیت ایروبیک با شدت بین 65 تا 85% - HRreserve و 30 دقیقه فعالیت مقاومتی با شدت 70 تا 75% 1-RM) شرکت کردند. تغییرات شاخص ها طی دو مرحله (حالت پایه و 24 ساعت پس از دوره مکمل دهی و فعالیت ورزشی) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی زوجی در سطح آلفای %5 بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سطوح گلوکز (98/62 در مقابل 67/51 mg.dl) و انسولین ناشتای سرمی (14/27در مقابل 16/15μm.ml) و شاخص مقاومت به انسولینی به ترتیب در گروه کافئین و دارونما پس از 4 هفته کاهش معنی داری یافت (3%=P)؛ درصورتی که این کاهش در گروه کافئین در مقایسه با گروه دارونما ازلحاظ آماری معنی دار نبود (5%P>).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد انجام 4 هفته تمرینات ترکیبی ایروبیک - مقاومتی به تنهایی و همچنین در تعامل با مکمل دهی کافئین، بر بهبود نسبی این شاخص ها تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: کافئین، گلوکز، انسولین، اضافه وزن
  • پریسا صداقتی *، حسن دانشمندی، ابوطالب صارمی، مژگان اشتری صفحات 1958-1967
    مقدمه
    تغییرات فراتر از کنترل زنان تحت تاثیر دوران بارداری، زمینه ساز مشکلات جسمی و روحی گسترده ای در آنان است؛ به طوری که حتی در یک بارداری طبیعی، این تغییرات، می تواند در توانایی فرد برای انجام امور روزمره زندگی ایجاد اختلال کند. تحقیق حاضر به بررسی تاثیر تمرینات آکواژیمناستیک بر سطح کیفیت زندگی زنان باردار می پردازد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع کوهورت آینده نگر بود. نمونه ها به طور هدفمند، از بین 62 زن نخست باردار مبتلا به کمردرد غیراختصاصی انتخاب شدند که در سال 1391 به یکی از بیمارستان های شهر تهران مراجعه می کردند. سی ودو نفر از متقاضیان در گروه اول کلاس آکواژیمناستیک این بیمارستان و 30 نفر غیرمتقاضی نیز در گروه دوم این کلاس ها شرکت کردند. دامنه سنی نمونه ها 28 تا 35 سال بود و در سه ماهه دوم بارداری خود بودند. همه آزمودنی ها فرم رضایت نامه کتبی را تکمیل کردند. گروه متقاضی به مدت هشت هفته تمرینات آکواژیمناستیک در خشکی و آب را از هفته 14 تا 22 بارداری تحت نظر متخصصان و مربیان انجام داد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد هشت هفته تمرینات آکواژیمناستیک باعث افزایش معناداری در امتیاز کل کیفیت زندگی (0/001=p)، عملکرد جسمانی (14%=p)، محدودیت ایفای نقش ناشی از وضعیت سلامت جسمانی (0/001=p)، محدودیت های ایفای نقش ناشی از مشکلات هیجانی (0/002=p) و سلامت عمومی (0/001=p) زنان باردار نخست زا شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات آبی مانند آکواژیمناستیک می تواند به عنوان ورزشی مفرح، گروهی و ایمن در بهبود سطح کیفیت زندگی، درد جسمانی و سلامت عمومی در دوران بارداری اثر داشته باشد و می توان انجام آن را تحت نظارت متخصصان و مربیان توصیه کرد.
    کلیدواژگان: آب درمانی، بارداری، سلامت، کیفیت زندگی، ورزش
  • محمد آقاجانی *، محسن تقی زاده، فرزانه مقامی نژاد، ملیحه رحمانی صفحات 1968-1977
    مقدمه
    اغلب افراد سالمند به مشکلات مربوط به حافظه و یادگیری دچار می شوند. رویکردهای مختلفی برای بهبود حافظه مطرح شده است که طب مکمل و استفاده از گیاهان دارویی یکی از آن هاست. هدف این مطالعه بررسی تاثیر عصاره کندر و بادرنجبویه به صورت مکمل بر حافظه سالمندان است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی با طرح موازی دو سو کور است که بر روی 70 سالمند مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر کاشان در سال 1395 انجام شد. از تمام افراد، رضایت نامه آگاهانه دریافت شد. گروه مداخله ترکیب گیاهی کندر و بادرنجبویه و گروه کنترل، دارونما را به مدت یک ماه مصرف کردند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های جمعیت شناختی و مقیاس حافظه وکسلر بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون کای اسکوئر، آزمون تی مستقل و آزمون تی زوجی با نرم افزار SPSS نسخه 13 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین دو گروه ازنظر اطلاعات زمینه ای (سن، جنس، وضعیت تاهل، شغل و میزان تحصیلات) وجود نداشت (5%
    نتیجه گیری
    ترکیب گیاهی کندر و بادرنجبویه بر حافظه سالمندان تاثیر مثبت داشت. پیشنهاد می شود برای بهبود حافظه در سنین بالا از این ترکیب گیاهی استفاده شود.
    کلیدواژگان: کندر، بادرنجبویه، حافظه، سالمندی
  • سحر جعفری، علیرضا مهدی زاده، سعید قوام زاده * صفحات 1978-1988
    مقدمه
    در سال های اخیر در مطالعات روی جانوران آزمایشگاهی، اثر زیره ی سبز در کنترل دیابت نوع 2 آشکار شده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر دوزهای 50 و 100 میلی گرمی عصاره ی زیره ی سبز بر شاخص های آنتروپومتریک، پارامترهای هموستاز گلوکز و پروفایل لیپیدی در نمونه های انسانی مبتلا به دیابت نوع 2 است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر، یک کارآزمایی بالینی دو سو کورکنترل شده با دارونماست که در کمیته ی اخلاق دانشگاه علوم پزشکی ارومیه تایید شد. نمونه ها از میان بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به درمانگاه های بیمارستان امام خمینی ارومیه انتخاب شدند. سپس، بر اساس معیارهای ورود و تخصیص تصادفی به 3 گروه مصرف کننده ی دوز 100 میلی گرمی و 50 میلی گرمی عصاره ی الکلی زیره ی سبز و مصرف کننده ی دارونما (پارافین خوراکی) تقسیم شدند. قبل و پس از 8 هفته مداخله، اندازه های آنتروپومتریک (قد، وزن، شاخص توده ی بدنی و ضخامت چین پوستی) و نمونه خون آنان گرفته شد. سپس اطلاعات وارد نرم افزار SPSS شد وبا استفاده از آزمون K-S، تی زوجی، آنووا، بونفرونی و من کووا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین قند خون ناشتا، سطح انسولین سرم، بررسی مدل هموستاتیک مقاومت به انسولین (HOMA-IR)، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) وکلسترول توتال در دو گروه دریافت کننده ی مکمل، کاهش معنادار (0/001 p<) داشت و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) دردو گروه نسبت به گروه دارونما افزایش معنادار یافت.
    نتیجه گیری
    تجویز کوتاه مدت مکمل 100 یا 50 میلی گرمی الکلی زیره ی سبز در افراد دیابتی نوع 2 می تواند در بهبود حساسیت به انسولین، کلسترول توتال و تری گلیسیرید موثر باشد.
    کلیدواژگان: زیره ی سبز، دیابت نوع 2، پروفایل لیپیدی، شاخص های تن سنجی
  • احمد عبدی * صفحات 1989-2000
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی اثر تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز بر apoA-1 سرمی، نیم رخ لیپیدی و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی نر دیابتی با استرپتوزوسین است.
    مواد و روش ها
    چهل سر موش صحرایی دیابتی با میانگین سن 12 هفته و وزن 10 ± 130 گرم انتخاب شدند و به طور تصادفی به چهار گروه «کنترل، عصاره، تمرین و تمرین – عصاره» تقسیم شدند. دیابت در موش ها با تزریق وریدی 60 میلی گرمی استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن انجام شد. سطح گلوکز بالای mg250 در دسی لیتر به عنوان معیار دیابت، در نظر گرفته شد. تجویز عصاره به صورت دهانی و به مقدار 150 میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن در روز بود. برنامه تمرین شامل 6 هفته فعالیت هوازی و 5 جلسه در هفته با 50 تا %55 اکسیژن مصرفی بیشینه بود. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح 5%α≤ تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز تاثیر معنا داری بر apoA-1 سرمی (0/000=p) و گلوکز (0/002=p) داشت؛ اما بر انسولین (0/656=p) و HOMA-IR (0/458=p) تاثیر معنا داری نداشت. علاوه بر این، یک دوره تمرین هوازی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز تاثیر معنا داری بر تری گلیسیرید (0/007=p)، کلسترول تام (29%=p)، LDL (12%=p) و HDL (0/000=p) داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات منظم هوازی و مصرف عصاره دانه گشنیز آثار مفیدی بر برخی شاخص های خطرزای قلبی - عروقی در دیابت داشته باشد و احتمالا می تواند برخی از عوامل مربوط به بیماری های قلبی - عروقی را کنترل کند.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، دیابت، عصاره دانه گشنیز، apoA-1 سرمی، نیمرخ لیپیدی
  • سمیه گرجی * صفحات 2001-2013
    مقدمه
    «فرسودگی شغلی» یکی از مهم ترین مشکلات افراد شاغل است که می تواند معضلات دیگری را برای شاغلان ایجاد کند. هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر دم کرده رزماری و گیاه کاکائو بر فرسودگی شغلی کارگران است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که 99 نفر از کارگران واحدهای فنی در محدوده سنی 20 تا 60 سال با حداقل یک سال سابقه کار در آن شرکت کردند. از آزمودنی ها رضایت نامه کتبی دریافت شد. مدت زمان این تحقیق 2 ماه بود. شرکت کنندگان به طور تصادفی به 3 گروه «کنترل، رزماری و کاکائو» تقسیم شدند. افراد گروه کنترل، هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. در گروه رزماری به هر نفر 4 گرم برگ خشک شده رزماری در 150 سی سی آب جوش داده شد. در گروه کاکائو به هر نفر 5 گرم پودر کاکائو در 150 سی سی شیر داده شد. نمره فرسودگی شغلی با پرسش نامه فرسودگی شغلی گلدارد، قبل و بعد از مطالعه تعیین شد. از روش تی زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره فرسودگی شغلی بین 3 گروه، به شرح گروه کاکائو 22/7±135/8، گروه رزماری 21/02±1/134 و گروه کنترل 1/9±135/23 قبل از مداخله اختلاف معناداری نداشت (0/95=p)؛ ولی بعد از مداخله در گروه کاکائو به 31/2±122/5 و در گروه رزماری به 125/5±24 رسید که در مقایسه با میانگین گروه کنترل 23/7±136/4 کمتر شده بود (4%=p)؛ این اختلاف ازنظر آماری معنادار بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از دم کرده رزماری و کاکائو طی 2 ماه اثر مطلوبی در کاهش فرسودگی شغلی کارگران داشت. پیشنهاد می شود در این زمینه مطالعات بیشتری انجام شود.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، رزماری، کاکائو، کارگران، شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران
  • طاهره شاکری، محمد یوسف پور، پروفسور محمد آزادبخت * صفحات 2014-2024
    مقدمه
    باتوجه به مصرف زیاد خاکشی در ایران، هدف از این تحقیق، بررسی تطبیقی خواص خاکشی از منظر دانشمندان طب سنتی با پژوهش های پزشکی معاصر است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش پیمایشی و به صورت کتابخانه ای انجام شد. برای بررسی خواص خاکشی از دیدگاه طب سنتی ایران، از تک نگار مربوط به خاکشی در قسمت مفردات کتاب های مرجع طب سنتی ایران همچون قانون ابن سینا، الحاوی رازی، مخزن الادویه عقیلی خراسانی، الصیدنه فی الطب، تحفه المومنین، اختیارات بدیعی، الابنیه عن حقایق الادویه، خلاصه الحکمه و قرابادین کبیر استفاده شد. همچنین برای دسترسی به یافته های نو در مورد اجزای شیمیایی، خواص و عوارض خاکشی در طب رایج، کلیدواژه Descurainia sphia در پایگاه های داده ای اینترنتی مانند Google scholar، Pubmed و Sciencedirect جست وجو شد و از برخی یافته های موجود در این پایگاه ها، به عنوان نمونه هایی از شواهد علمی جدید در این زمینه، استفاده شد.
    یافته ها
    برخی از خواص درمانی گیاه خاکشی که در این مطالعه تطبیقی موردتوجه قرار گرفت و در منابع جدید نیز تایید شد عبارت است از: نرم کننده، تقویت کننده قلب، ضدانگل، ملین، ضدعفونی کننده، مفید برای ناراحتی های روده مثل اسهال یا یبوست و هموروئید، مقوی معده و هاضمه، ضدالتهاب، ضدتب، ضددرد و تسهیل کننده زایمان.
    نتیجه گیری
    در پژوهش های پزشکی گذشته و دوره معاصر، بسیاری از کاربردهای درمانی خاکشی مثل نرم کنندگی تایید شده است؛ لذا آموزش و اطلاع رسانی در خصوص موارد مصرف تاییدشده خاکشی برای جامعه پزشکی و عموم مردم ضروری است.
    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، خواص خاکشی، نرم کننده، طب سنتی
  • وحید ولی پور ده نو *، نیک زاد رضایی راسخ صفحات 2025-2040
    مقدمه
    نیازمندی های فیزیولوژیکی فوتبال، پیچیده است و تا حدودی نتیجه ماهیت الگوی ورزش است. هدف مطالعه، بررسی تاثیر مکمل آرژنین بر آزمون های عملکردی و میزان تستوسترون خون پس از مسابقه فوتبال است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی با مصرف مکمل بر روی فوتبالیست ها اجرا شد. 22 نفر به طور تصادفی به دو گروه 11 نفره مکمل و دارونما تقسیم شدند. ابتدا از نمونه ها رضایت نامه آگاهانه گرفته شد. سپس در وضعیت ناشتا نمونه خون آنان گرفته شد. آزمودنی ها بعدازظهر، آزمون های سرعت، توان و استقامت هوازی را انجام دادند و چهل وهشت ساعت بعد، در مسابقه فوتبال شرکت کردند. ده دقیقه بعد از مسابقه، آزمون های عملکردی تکرار شد. روز بعد از مسابقه، نمونه خون ناشتای دوم گرفته شد. در دوره ریکاوری گروه مکمل 6 گرم آرژنین و گروه دارونما یک قرص ویتامین C 250 را در 4 روز مصرف کردند. پس از 4 روز نمونه خون ناشتای سوم گرفته شد و بعدازظهر، آزمون های عملکردی اجرا شد. برای اندازه گیری سرعت، توان و استقامت هوازی، به ترتیب، آزمون های سرعت 35 متری، پرش عمودی و یک ونیم مایل دویدن از آنان گرفته شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اجرا و غلظت تستوسترون پس از مسابقه کاهش یافت (5%>p) و پس از ریکاوری به سطح پایه برگشت (5%
    نتیجه گیری
    اجرای عملکردی و غلظت تستوسترون پس از مسابقه فوتبال کاهش یافت و استقامت هوازی پس از مصرف آرژنین در دوره ریکاوری به طور معناداری افزایش یافت.
    کلیدواژگان: فوتبال، ال، آرژنین، بازگشت به حالت اولیه، تستوسترون
|
  • Sara Farajpour, Bahram Jamali Qarakhanlou *, Mohammadreza Alipour, Ali Zarghami Khameneh Pages 1944-1957
    Introduction
    Insulin resistance is one of the biggest medical problems in overweight population. So, the purpose of the present study is to determine the effectiveness of a four-week concurrent training with and without caffeine ingestion on the levels of insulin resistance indices of the overweight girls.
    Methods
    For this purpose, 20 overweight female students resident in dormitories of Tabriz university (mean body fat 33.43±1.91% and BMI 28.21±2.05 kg.m2) were chosen. After completing consent forms in a randomized double-blind clinical trial, they were divided into two homogeneous groups of 10 subjects; Caffeine and Placebo (each one 5 mg.kg-1.day) along with a 4-week concurrent aerobic-strength training (30 min of aerobic activity with intensity between 65-85% HRreserve and 30 min of resistance exercise with the intensity of 70-75% 1-RM; 3 days per week). Blood samples were taken at two phases (baseline and 24-hours after supplementation and exercise training period). Data were analyzed using dependent t-test at level α≤0.05.
    Results
    The results showed that the fasting serum blood glucose (62.98 vs 67.51 mg.dl) and insulin levels (14.27 vs 16.15 µm.ml) and insulin resistance index were significantly decreased in two groups (P=0.03) after the 4-week supplementation. Whereas, this reduction in caffeine group was not statistically significant (P>0.05) compared with placebo group.
    Conclusion
    It seems that four weeks of compound training of aerobic and resistance training alone and also in interaction with caffeine supplementation is effective on relative improvements of this indices.
    Keywords: Caffeine, Glucose, Insulin, Overweight
  • Parisa Sedaghati * Pages 1958-1967
    Introduction
    The uncontrolled changes in pregnancy can cause a wide range of physical and psychological problems, so even in a normal pregnancy, these changes may interfere with the ability of pregnant women to perform their everyday life affairs. The aim of the present study was to assess the effect of aquagymnastic training on the quality of life among the pregnant women.
    Methods
    This Cohort study was carried out on primiparous women (n=62; age range= 28-35) referred to the Sarem hospital (Tehran, Iran) with a history of non-specific back pain. All subjects completed the written consent form. The first and second group was consisted of 32 applicants and 30 non-applicants for taking part in the hospital's aquagymnastic classes, respectively. The participants were in the second trimester of pregnancy. The applicants performed an 8-week aquagymnastic training, both in water and land (between the 14-22 weeks of pregnancy) under the researcher’s supervision with the assistance of an aquagymnastic coach in the hospital.
    Results
    The results showed that the 8-week aquagymnastic training, significantly promoted the general quality of life (P=0.001), physical function (P=0.014), limitation of role playing due to the physical health status (P=0.001), limitation of role playing due to the emotional problems (P=0.002) and general health (P=0.001) among the primiparous women in the second trimester of the pregnancy.
    Conclusion
    It seems that the aquagymnastic training can be suggested as a safe, group-centered and entertaining sport by specialists and coaches to promote the quality of life and general health during the pregnancy.
    Keywords: pregnancy, exercise, Health, quality of life
  • Mohammad Aghajani *, Mohsen Taghizadeh, Farzaneh Maghaminejad, Maliheh Rahmani Pages 1968-1977
    Introduction
    In elderly, most people experience memory and learning problems. Different approaches have been proposed to improve memory; one of them is the complementary medicine and the use of herbs. This study was designed to assess the effect of Frankincense extract and Lemon balm extract on the memory of elderlies.
    Method
    This study is a double-blind controlled clinical on 70 elderly patients referred to Kashan clinics in 2015. Signing an informed testimonial, Intervention group received Frankincense and Lemon balm tablet and control group received placebo, for one month. Study data were collected by a demographic questionnaire, Wechsler Memory Scale-Revised. Data analyzed using Chi-squares, independent-samples t-tests, and paired t-test by SPSS v13.
    Result
    There was no significant difference between the two groups in background information (age, gender, marital status, job and education level) (p>0.05). After the administration of Frankincense and Lemon balm supplements, we observed a significant different between two groups in total memory (227.58±40.22 vs 194.36±27.61,p=0.002) and two subscale memory included: auditory immediate (102.38±20.51vs 85.45±15.71, p= 0.0001) and immediate memory (48.25±12.88 vs 34±6.55, p= 0.002) at the end of study.
    Conclusion
    Frankincense and Lemon balm tablet supplementation in elderly had beneficial effects on the memory. Therefore, it is recommended to use this herbal combination to improve the memory of the ages.
    Keywords: Frankincense, Lemon balm, Memory, Elderly
  • Sahar Jafari, Alireza Mehdizadeh Dr, Said Ghavamzadeh Dr * Pages 1978-1988
    Introduction
    In recent years, the effect of green cumin for the treatment of diabetes type II has been known in trials on laboratory animals. The purpose of this study was to evaluate the effect of 50 and 100 mg doses of green cumin essential oil on anthropometric measurements, glucose homeostasis parameters and lipid profile in patients with diabetes type 2.
    Methods
    This study was a double blind and placebo controlled clinical trial that was approved by ethics committee of Urmia University of Medical Sciences. In the present study, the subjects were divided into three groups after selecting the patients with diabetes type 2 from Imam Khomeini hospital’s clinics randomly according to the inclusion criteria: the groups who consumed the 100 & 50 mg doses of alcoholic extract of cumin, and the placebo group(edible paraffin). Before and after 8 weeks intervention, anthropometric measurements(height, weight, body mass indx and skinfold) and blood samples were taken. Then all of these data were analyzed by SPSS software(K-S test, paired T-test, ANOVA, bonferroni and MANCOVA).
    Results
    Results showed that the mean of fasting blood sugar (FBS), serum levels of insulin, HOMA-IR, LDL and total cholesterol in both supplement groups (P
    Conclusion
    This study indicated that Short-term daily supplementation green cumin extract -100 or 50 mg -in patients with diabetes type 2 during 8 weeks may reduce serum levels of insulin, blood glucose, total cholesterol and triglyceride.
    Keywords: green cumin_type 2 diabetes_lipid profile_anthropometric mesurements
  • Ahmad Abdi Dr * Pages 1989-2000
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effect of aerobic training with coriander seed extract on apoA-1, Lipid Profile and Insulin Resistance in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Methods
    40 diabetic male Wistar rats with the average age of 12 weeks and weight 130 ± 10 g were randomly divided into four groups: control, extract, training and training-extract. Diabetes was induced in rats with a single injection of streptozotocin-induced in a dose of 60 mg/kg of body weight. High glucose levels in 250 mg/dl defined as diabetic criteria. Extract administered orally 150 mg per kilogram of body weight per day. The program training was included six weeks of aerobic exercise, 5 times a week with 50 to 55 percent of maximal oxygen consumption. Data were analyzed with using of one-way ANOVA and Tukey test at α
    Results
    The results showed that aerobic training with coriander seed extract significantly affect serum apoA-1 (p=0.000) and glucose (p=0.002). However, it had no significant effect on insulin (p=0.656) and HOMA-IR (p=0.458). Also, aerobic training followed by coriander seed extract had a significant effect on triglyceride (p=0.007), total cholesterol (p=0.029), LDL (p=0.012) and HDL (p=0.000).
    Conclusion
    It seems that regular aerobic exercise and coriander seed extract had beneficial effects on markers of cardiovascular risk in Diabetes and it can probably control some factors related to cardiovascular diseases.
    Keywords: Aerobic training, Diabetes, Coriander seed extract, apoA-1, Lipid profile
  • Somayeh Gorji * Pages 2001-2013
    Introduction
    Burnout is one of the most important problems employees may encounter and by which many health problems arise to be dealt with by the employees and the owners in the industry. The present study intended to compare the effect of Rosmarinus Officinalis (RO) and Theobroma Cacao (Ca) on burnout in employees who work in industrial environments.
    Methods
    A clinical trial study performed to see whether or not RO and Ca have an effect on the burnout. A number of 99 employees, aged between 20 and 60, who had worked at least 1 year in the technical wards, took part in the study. The participants randomly assigned to three groups of control, RO, and Ca. The RO group received 4 gr of Rosemary in 150cc boil water, and the Ca group 5 gr of cacao in 150 cc milk per day for 2 months. The control group, on the other hand, received anything. The data collected via Geldard Burnout Inventory before and after the treatment. A t–test conducted to analyze the collected data.
    Results
    Mean burnout score in RO group and in Ca group was respectively (134.1±21.02) and (135.8±22.7) before intervention and it was (125±24.5) (in RO group) and (122.5±31.2) (in Ca group) after intervention. Significant differences were found between the control and Ca groups (p=0.02) and also between the control and RO groups (p=0.04) in favor of the experimental groups.
    Conclusion
    The results of the study revealed that Rosmarinus and cocoa have a positive effect on burnout in employees in this study. Further studies in this field are suggested.
    Keywords: Rosmarinus, cocoa, burnout, Complementary medicine
  • Tahereh Shakeri, Mohammad Yousofpour, Mohammad Azadbakht* Pages 2014-2024
    Introduction
    Due to the prevalent usage of flixweed among people, the aim of this research was a comparative study on the properties of flixweed from the perspective of traditional and modern medicine scientists.
    Methods
    This study was carried out by the use of traditional medicine reference books such as Al-Qanon, Al-Hawi, Makhzanol Aladvyh, Alsydnh fi Tibb. The key words for traditional medicine were “Khobbeh”, Khakshi and Khakshir. Also, the key words of flixweed, Descurainia sophia, Sisymbrium irio and Sisymbrium sophia were used in databases such as scopus, pubmed, medline, google scholar.
    Results
    The most medicinal properties of flixweed are: emollient, cardiotonic, anti-parasitic, laxative, antiseptic, anti-inflammatory, antipyretic, analgesic, facilitating the delivery and use for intestinal disorders such as diarrhea or constipation and hemorrhoids, stomach tonic and digestive.
    Conclusion
    Modern medical researchers were confirmed many therapeutic applications of flixweed.
    Keywords: Comparative Study, Sisymbrium irio, flixweed, Emollient, traditional medicine
  • Vahid Valipour Dehnou *, Nikzad Rezaei Rasekh Pages 2025-2040
    Introduction
    The physiological demands of soccer are complex, and is partly a consequence of the nature of the exercise pattern. The purpose of this study was to investigate the effect of L-Arginine supplementation on functional tests and blood Testosterone level after a football match.
    Methods
    This semi-experimental study with supplementation performed on football players. At first, written consents were obtained, then fasting blood samples were taken. Then, in the afternoon, speed, muscular power and aerobic endurance tests were performed. 48 hours later a football match was held. 10 min after the match, functional tests were re-tested. One day after the match, fasting blood samples were obtained. Then, players randomly divided in two groups: Supplement (N=11) and Placebo (N=11). During a 4-day recovery, supplement and placebo groups received 6 g L-Arginine and one tablet vitamin C 250 per day, respectively. After four days, fasting blood samples were drawn and subjects performed functional tests in the afternoon of the same day. To measure speed, muscular power and aerobic endurance, 35 Miter Speed, vertical jump and 1.5-Mile Run tests performed, respectively. To analyze data, repeated measures ANOVA was used.
    Results
    Results showed that performance and testosterone concentration after the match decreased (p .05). Also, results showed that after recovery significant difference was found between groups only in aerobic endurance (p= .045).
    Conclusion
    After the football match, performance and testosterone concentration were decreased, and the consumption of L-Arginine during recovery significantly increased the aerobic endurance.
    Keywords: Football, L-Arginine, Recovery, Testosterone