فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال سوم شماره 3 (پیاپی 8، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کامبیز روشنایی، نسرین حیدریه، آذین بستانی صفحات 1-13
    مقدمه
    ا ضطراب یک اختلال شایع است که اغلب با علائم فیزیولوژیک همراه است. با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی ضد اضطراب، در این پژوهش تاثیر عصاره دانه گیاه عناب بر رفتار شبه اضطرابی در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 42 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد. حیوانات به گروه های کنترل 1 (دست نخورده) و کنترل 2 (نرمال سالین) و گروه های تجربی (عصاره هیدروالکلی دانه عناب در دوزهای 25، 50 و100 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه مرجع دیازپام (1میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. حیوانات، تزریقات را به صورت حاد و داخل صفاقی و نیم ساعت قبل از آزمون دریافت کردند و سپس در ماز صلیبی شکل مرتفع قرار گرفتند. در مرحله بعد شاخص های استاندارد ارزیابی اضطراب در آن ها ثبت شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    گروه های کنترل 1 و 2 تفاوت معناداری در شاخص های اضطراب نشان ندادند. عصاره در دوز 50 میلی گرم (0.05 >p) و در دوز 100 میلی گرم (0.001> p) به صورت معناداری سبب افزایش مدت زمان حضور در بازوی باز و نیز در دوز 100 میلی گرم (0.001> p) سبب افزایش تعداد ورود به بازوی باز در ماز صلیبی شکل مرتفع در مقایسه با گروه کنترل 2 گردید. تزریق عصاره در دوز 100 میلی گرم اثرات مشابه با اثرات ضد اضطرابی دیازپام نشان داد و در مقادیر فوق تاثیری بر میزان فعالیت حرکتی رت نشان نداد.
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی دانه عناب در دوز 50 و 100 میلی گرم اثر کاهشی بر رفتار شبه اضطرابی در موش صحرایی نر نشان داد.
    کلیدواژگان: اضطراب، عصاره دانه عناب، رت نر، ماز صلیبی شکل مرتفع
  • کبری عباسی نیا*، معصومه خیرخواه، فرشته جهدی، فاطمه حسینی صفحات 14-25
    مقدمه
    به مجموعه ای از علائم جسمی، روانی و احساسات مرتبط با چرخه قاعدگی در زنان واقع در سنین باروری «سندرم پیش از قاعدگی» گفته می شود. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر اسید چرب امگا3 و پرفوران بر شدت علائم خلقی سندرم پیش از قاعدگی است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور با سه گروه درمانی بود که در این مطالعه 150 نفر دانشجو به صورت تصادفی به 3 گروه امگا3، پرفوران و دارونما تقسیم شدند و به مدت سه دوره متوالی تحت درمان قرار گرفتند. آنها روزانه 2 کپسول در دوره اول برای یک ماه، و در دوره دوم و سوم از 8 روزقبل از قاعدگی تا 2 روز بعد از قاعدگی مصرف کردند و شدت علائم را در پرسشنامه علائم پرکردند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون های تی زوج، ویلکاکسون و آنالیز واریانس با تکرار استفاده شد. برای کلیه آزمون ها (05/0 >P) معنا دار تلقی شده است.
    یافته ها
    شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی بعد از درمان در گروه امگا3 و پرفوران بیشتر از دارونما کاهش داشت، قبل از مداخله اختلاف آماری معنی داری در میانگین شدت علائم خلقی، در بین سه گروه وجود نداشت(0.68=p). اما میانگین شدت علائم خلقی به ترتیب، یک ماه، دو ماه و سه ماه بعد از مصرف امگا3 (46/30، 79/32 و 06/24) و یک ماه، دو ماه و سه ماه بعد از مصرف پرفوران (93/30، 80/31 و 64/23) بود (0.001 = p).
    نتیجه گیری
    امگا3 و پرفوران به طور معناداری شدت علائم خلقی سندرم پیش از قاعدگی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: امگا3، پرفوران، سندرم پیش از قاعدگی، علائم خلقی
  • مهری جمیلیان، حمیدرضا جمیلیان*، ساناز میرزایی صفحات 26-36
    مقدمه
    زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی ممکن است با تغییرات روحی و جسمی زیادی مواجه شوند. یافتن یک روش درمانی موثر و مطمئن جهت درمان این سندرم، همیشه دغدغه مهمی بوده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مصرف خوراکی امگا3 و گل سرخ بر علائم سندرم پیش از قاعدگی، انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده با دارونما بود. نمونه های مورد پژوهش 120 بیمار مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی بودند که به طور تصادفی در سه گروه مساوی قرار گرفتند. گروه اول با کپسول امگا3(500mg) روزانه یک عدد و گروه دوم با قطره خوراکی گل سرخ، روزانه 30 قطره، از 14 روز قبل از شروع قاعدگی تا اتمام قاعدگی و به مدت 3 سیکل متوالی تحت درمان قرار گرفتند و گروه سوم تحت درمان با دارونما درمان شدند. جهت جمع آوری اطلاعات، از پرسش نامه ثبت وضعیت استاندارد شده استفاده شد که شدت علائم بالینی را قبل و پس از مداخله اندازه گیری و نتایج آن را مقایسه می کرد. به منظور آنالیز آماری، از آزمون کای دو، آزمون فیشر و آنالیز واریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    هیچ تفاوت معناداری از نظر سن، شاخص توده بدنی، تحصیلات و شدت علائم بالینی بین گروه ها وجود نداشت. علائم روانی و خلقی شامل تنش عصبی، تحریک پذیری، اضطراب، افسردگی، خستگی، فراموش کاری، کاهش میل جنسی، عدم تمرکز حواس، گریه کردن، میل به خودکشی و افزایش اشتها در گروه تحت درمان با عصاره گل سرخ به طور معناداری نسبت به امگا3 و دارونما کاهش داشت (0.001 =P) و در مقابل علائم جسمانی شامل ورم اندام ها، دردناک بودن پستان ها، نفخ شکم و تپش قلب در گروه تحت درمان با امگا3 نسبت به دو گروه دیگر به طور معنی داری بهبود یافت (0.001 =P). در مورد علائم سردرد و فراموش کاری در هر سه گروه تفاوت معنا داری نسبت به قبل از مداخله وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    گل سرخ و امگا3 در کاهش علائم روانی و جسمی بیماران مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی موثر به نظر می رسند. کاربرد درمانی این داروها نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، علائم روانی، علائم جسمی، امگا3، عصاره گل سرخ
  • محبوبه والیانی، زینب صمدی*، فاطمه شادمان صفحات 37-47
    مقدمه
    سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از تغییرات جسمی، روحی و رفتاری است که در اواخر فاز ترشحی سیکل قاعدگی ظاهر و منجر به اختلال در روابط بین فردی و فعالیت های طبیعی می شود. با توجه به عدم شناخت دقیق سبب شناسی این سندرم، درمان های متفاوتی برای آن پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر تمرینات ایروبیک و مصرف ویتامین6 B بر شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی دختران غیر ورزش کار در سال 90-89 انجام شد.
    مواد و روش ها
    60 دانشجوی دختر غیر ورزش کار 25-18 ساله دانشگاه آزاد خوراسگان، از طریق تکمیل 5 پرسش نامه و جدول ثبت علائم روزانه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه «ایروبیک، مصرف ویتامین 6 B و کنترل» قرار گرفتند. تمرینات در گروه ایروبیک، در سالن ورزشی دانشگاه طی یک دوره 2 ماهه و در 3 جلسه 60 دقیقه ای در هفته انجام شد و گروه ویتامین 6 B نیز به مدت 2 ماه روزانه یک عدد قرص ویتامین 6 B را مصرف کردند. پس از 1 ماه تمرین و مصرف ویتامین 6 B مجددا پرسش نامه PMS بین سه گروه به عنوان «میان آزمون» توزیع شد و پس از 2 ماه نیز «پس آزمون» از آنان به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شدت علائم پس از یک و دو ماه (0.001>P) تمرین و مصرف ویتامین6 B کاهش یافت. همچنین میانگین درصد کاهش نمره علائم جسمی، روان شناختی و نمره کل PMS در تمرینات ایروبیک بیشتر از گروه ویتامین6 B و کنترل محاسبه شد(0.05 >P)
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان دادکه انجام تمرینات ایروبیک و مصرف ویتامین6 B در کاهش شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی موثر است.
    کلیدواژگان: تمرینات ایروبیک، سندرم پیش از قاعدگی، ویتامین6B
  • معصومه رجبی نایینی، مریم مدرس*، غلامرضا امین، ناصر بحرانی صفحات 48-58
    مقدمه
    دیسمنوره یکی از شایع ترین عوارض جانبی IUD است. با توجه به گرایش عمومی به استفاده از داروهای گیاهی و اثرات مفید زیره سبز بر انقباضات عضلانی، این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر زیره سبز و مفنامیک اسید بر دیسمنوره ثانویه ناشی از IUD انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی، سه سو کور و متقاطع است که بر روی 100 نفر از زنان دارای آی. یو.دی، مراجعه کننده به 6 مرکز بهداشتی شهرستان کرج انجام شد. این پژوهش در سه مرحله اجرا گردید: در مرحله اول در طول یک سیکل شدت درد تمامی شرکت کنندگان با استفاده از مقیاس VAS اندازه گیری شد. در مرحله دوم افراد به صورت تصادفی به دو گروه مفنامیک اسید و زیره سبز تقسیم شدند و طی 2 سیکل متوالی کپسول ها را دریافت کردند. در مرحله سوم برای هر یک از افراد، روش درمانی گروه مقابل با جابه جا شدن داروها برای دو سیکل متوالی دیگر تکرار شد. شدت درد در طول این 5 سیکل با استفاده از مقیاس VAS اندازه گیری شد. با توجه به اینکه حداکثر زمان بازگشت درد با زیره سبز 24 ساعت و در کپسول مفنامیک اسید 6 تا 8 ساعت گزارش شده است مصرف آن در 7 روز خونریزی قاعدگی اثری بر دوره های بعدی نخواهد گذاشت. در پایان نتایج با آزمون های کای اسکوئر و فیشر، تی زوج، ویلکاکسون و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین شدت درد قبل از درمان 72/1 ± 28/4 بود که این میزان پس از مداخله در گروه دریافت کننده مفنامیک اسید به37/1 ± 89/1 و در گروه مصرف کننده زیره سبز به 33/1 ± 01/2 رسید که کاهش معناداری را بعد از مداخله در هر دو گروه نشان داد (001/0 >P). این کاهش در مقایسه دو گروه اختلاف معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که کپسول زیره سبز می تواند شدت دردقاعدگی ناشی از IUD را مشابه کپسول مفنامیک اسید و به طور موثری کاهش دهد، لذا به نظر می رسد بتوان آن را در تخفیف دیسمنوره ثانویه ناشی IUD توصیه نمود.
    کلیدواژگان: آی، یو، دی، دیسمنوره ثانویه، زیره سبز، مفنامیک اسید
  • فریده باستانی، مرضیه سبحانی*، سهیلا شمسی خانی، رضا نگارنده، محمدرضا برنا، حمید حقانی صفحات 59-69
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروزیس باعث اختلال در کیفیت خواب می شود. طب فشاری، یک روش ارزان و غیر تهاجمی است که می تواند در کنترل علائم این بیماری کاربرد داشته باشد. هدف از انجام این پژوهش، تعیین تاثیر طب فشاری بر کیفیت خواب زنان مبتلا به ام.اس است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور بود که 100 نفر از زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (عضو انجمن اصفهان) با دارا بودن معیارهای ورود به مطالعه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمون و پلاسبو تقسیم شدند. ابتدا ضمن گردآوری اطلاعات فردی، کیفیت خواب با شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ (P.S.Q.I) در هر دو گروه اندازه گیری شد. سپس در گروه آزمون، طب فشاری روی نقطه شن من به مدت پنج دقیقه، در هر دو طرف بدن نمونه ها، آموزش و توسط پژوهشگر انجام می شد. در مرحله بعد این مداخله توسط خود بیماران به مدت چهار هفته انجام می گرفت. در گروه پلاسبو، هم همین روند ادامه می یافت با این تفاوت که به جای فشار، لمس نقطه کاذب مطرح بود. کیفیت خواب چهار هفته پس از آخرین مداخله در هر دو گروه سنجیده شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    بیماران از نظر اطلاعات دموگرافیک همگن بودند. قبل از مداخله، تفاوت معنادار آماری در کیفیت خواب (0.89 =p) بین دو گروه آزمون و پلاسبو وجود نداشت. لیکن پس از مداخله، کیفیت خواب در گروه آزمون، در مقایسه با گروه پلاسبو بهبود یافت (0.0001 ≥ p).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که طب فشاری می تواند در بهبود کیفیت خواب زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، کیفیت خواب، طب فشاری، زنان
  • پگاه مطوری، زهره ونکی*، زهرا زارع، ولی الله مهرزاد، مجتبی دهقان صفحات 70-79
    مقدمه
    تهوع، شایع ترین، بدترین و پر دردسرترین عارضه ناشی از شیمی درمانی است و کنترل و تخفیف آن یکی از وظایف پرستاران انکولوژی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه لمس درمانی بر میزان تهوع شرطی و حاد زنان مبتلا به سرطان سینه تحت شیمی درمانی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه کارآزمایی بالینی یک سو کور با تخصیص تصادفی در سه گروه کنترل، دارونما و آزمون است که در سال 92-1391 در بیمارستان آموزشی اصفهان انجام گرفته است. چگونگی مداخله در آن انجام برنامه لمس درمانی بر روی زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی است. به منظور جمع آوری اطلاعات از فرم بررسی اطلاعات دموگرافیک مقیاس دیداری شدت تهوع در دو فاز شرطی و حاد استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 16 SPSS و با استفاده از آزمون های ساین و کراس کالوالیس تحلیل گردید.
    یافته ها
    41% بیماران در هر گروه دچار تهوع شرطی شدند. آزمون آماری علامت در مقایسه قبل و بعد در هر گروه نشان داد مداخله لمس درمانی موجب کاهش شدت تهوع شرطی در گروه مداخله نشده است(0.5 = p). در مورد شدت تهوع حاد آزمون آماری کروس کالوالیس نشان داد شدت تهوع طی 24 ساعت بعد از شیمی درمانی در گروه آزمون کمتر از گروه کنترل و دارونماست (0.001> p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، آموزش و اجرای این روش به وسیله پرستاران بالینی، به عنوان یک مداخله مستقل پرستاری، جهت کاهش تهوع شرطی ناشی از شیمی درمانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تهوع، لمس درمانی، سرطان پستان، شیمی درمانی
  • لیلا جویباری، عبدی کر، اکرم ثناگو*، علی تازیکه، بهروز امان محمدی صفحات 80-86
    مقدمه
    اخیرا توجه به منابع گیاهی برای دستیابی به اثر دارویی آن ها افزایش یافته است. مردم ترکمن در طب عامیانه از میوه سنجد تفت داده شده در روغن کنجد در درمان زخم سوختگی استفاده می کنند. هدف از این مقاله کاربرد موضعی پودر سنجد در بیماران دارای زخم سوختگی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - مشاهده ای با نمونه گیری مبتنی بر هدف، 40 بیمار با سوختگی درجه دو از شهرستان آق قلا در سال 1389 مورد مطالعه قرار گرفتند. این افراد کسانی بودند که از پودر تفت داده شده سنجد در روغن کنجد برای درمان سوختگی به عنوان درمان خانگی استفاده کرده بودند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از چک لیست حاوی مشخصات دموگرافیک و سوختگی انجام شد و داده ها با استفاده از آزمون کای اسکوئر و تی تست در سطح معنی داری 05/0> p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    60 درصد نمونه ها مذکر و میانگین سنی آنان 9/21 سال بود. بیشترین موارد سوختگی با مایعات داغ و شعله آتش با وسعت 9 تا 30 درصد بود. از نظر شدت در 80 درصد موارد، سوختگی از نوع درجه دو بود. حداقل دفعات مصرف پودر سنجد 2 بار و بیشترین آن 6 بار و طول مدت بهبودی نیز از 7 الی14 روز متغیر بود. داده ها نشان داد استفاده کنندگان از این درمان خانگی به بهبودی کامل دست یافتند و اسکار و عفونتی از آنان گزارش نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس مشاهده محققان این مطالعه و گزارش بیماران، پودر سنجد تفت داده شده در روغن کنجد سبب بهبودی سوختگی درجه دو شده است. محققان، خود بر این باورند که تنها با مطالعه کارآزمایی بالینی می توان در خصوص تاثیر سنجد اظهار نظر نمود.
    کلیدواژگان: طب عامیانه، سنجد، روغن کنجد، سوختگی، ترکمن
|
  • Doctor Kambiz Roshanai, Doctor Nasrin Heydarieh, Azin Bostani Pages 1-13
    Introduction
    Anxiety disorder is a common، problem that often associated with physiological symptoms. Because of synthetic drugs and medications possess enormous side effects، hence the present study was to investigate anxiolytic effect of seed of Ziziphus jujuba extract (SZJE) in rat using in Elevated plus maze (EPM).
    Methods
    Anxiety was measured by the number of entries and duration spent in open and close arm of the EPM following administration of the extracts intraperitoneally (i. p). Total number of entries was measured as an index of locomotor activity. Diazepam (1. 0 mg/kg، i. p.) was used as the positive control.
    Results
    The SZJE at the dosage 50-100mg/kg increased the percentage of time-spent (p<0/05، p<0/001) and at the dosage 100mg/kg increased the percentage of arm entries in the open arms of the EPM (p<0/001) and decreased the percentage of time-spent and the percentage of arm entries in the closed arms of the EPM. The effect of The SZJE at the dosage 100mg/kg did not differ significantly from diazepam. Ad ministration of the extracts in these doses had no effect on locomotor activity.
    Conclusion
    These results suggested that extract seed of Ziziphus jujuba possessed anxiolytic effect at 50-100 mg/kg doses.
    Keywords: Anxiety, Ziziphus jujuba seed extract, Male rat, Elevated plus maze
  • Kobra Abbasinia *, Masoomeh Masoomeh Masoomeh Masoomeh Khirkhah, .Fereshte Fereshte Fereshte Jahdi, Agha Fatemeh Hosini Pages 14-25
    Introduction
    A collection of physical and psychological symptoms associate with the menstrual cycle in women during childbearing age is called Premenstrual Syndrome. The aim of this study was to compare the effects of Omega-3 and Perforan on severity mood symptoms in Premenstrual Syndrome.
    Methods
    The study was a randomized، double blind، placebo- controlled trial، with three treatment- groups. The subjects of this study (150 students) were divided randomly into three groups include of Omega-3، Perforan group and placebo control group. The subjects took drugs during three subsequent cycles so that they took two capsules daily in the first cycle for one month and in the second and third cycles they took them from eight days before menstruation to two days after it and records the severity of the symptoms of her menstruation in the questionnaire of the symptoms.
    Results
    The severity of premenstrual syndrome was lower in the treatment groups (Omega-3 and Perforan) than in the placebo group. Results showed that there was no statistically significant difference between three groups before the intervention (p=0. 68). But severity of mood symptoms one، two and three months after use of omega-3 were (30. 46، 32. 79 and 24. 06) and one، two and three months after use of perforn were (30. 93، 31. 80 and 23. 64 respectively (p=0. 001).
    Conclusion
    Omega-3 and Perforan significantly reduce the severity mood symptoms of Premenstrual syndrome.
    Keywords: (Hypericum perforatum) Perforan, Omega, 3, Premenstrual syndrome, Mood symptoms
  • Dr Mehri Jamilian, Dr Hamidreza Jamilian *, Dr Sanaz Mirzaie Pages 26-36
    Introduction
    Premenstrual syndrome (PMS) refers to a cyclic appearance of somatic and psychiatric symptoms that affect some women. Finding an effective and safe method for the treatment of PMS has always been a serious concern. The purpose of the present study is to evaluate the effect of omega-3 fatty acids and rose damascena in the treatment of PMS.
    Methods
    A randomized placebo controlled clinical trial was performed on 120 women. The women randomly assigned into 3 equal groups. The first group received omega-3 500 mg/day، the second group received rosa damascene 30 drops/day and third group was as control group that received placebo during leuteal phase for 3 consecutive cycles. The severity of each of the symptoms were compared in all groups before and after intervention. Statistical analysis was performed using chi-square tests، fischer exact test، and ANOVA.
    Results
    There were no significant differences among the groups according to age، BMI، level of education، and the severity of primary symptoms. The mean severity of affective and psychological symptoms including tension، depression fatigueability، decreased libido، lack of concentration، crying، suicidal thonghts increased appetite in rosa damascene group were significantly lower than the other groups (p=0. 001)، and the mean severity of physical symptoms including edematous extrimities، breast tenderness، bloating and palpitation in omega-3 group were significantly lower than the other groups (p=0. 001). Headache and forgetfullness have not any meaningfull difference between groups.
    Conclusion
    Rosa damascena and Omega-3 seems to be effective in reducing psychiatric and somatic symptoms of PMS. Therapeutic use of these drugs needs further studies.
    Keywords: premenstrual syndrome, Psychiatric Symptoms, Somatic Symptoms, Omega3, Rosa Damascene
  • Mahboubeh Valiani, Zeinab Samadi *, Fatemeh Shadman Pages 37-47
    Introduction
    The Premenstrual syndrome (PMS) is a combination of distress physical، psychological and behavioral changes that occur in the luteal phase of the menstrual cycle and lead to disordering in individual relationships and normal activities. Since، the etiology of the PMS is not clear، to relief the symptoms of this syndrome، different methods were used. The main object of this project is to compare the effects of 2 different methods of aerobic exercise and vitamin B6 intake on the severity of symptoms of premenstrual syndrome in Non-Athlete girls in 2011-12.
    Methods
    Sixty non - athlete girl students aged 18-25 at Khorasgan University were chosen 5 questionnaires and also daily symptoms the were divided into three aerobic exercise، vitamin B6 and control groups randomly. They aerobic exercise constructed for 8 weeks، 3 sessions in a week، and each session 60 minutes done in the University Club. The experimental group (vitamins B6) were used a pill every day for 2 month s. After 1 month s the PMS questionnaire was distributed among the 3 groups again (mid-test) and after 2 month s the posttest was conducted.
    Results
    The results showed that the severity of symptoms reduced after 1 and 2 (P ≤ 0. 001) month s exercise. Also the results indicate that the mean score in decreasing physical، psychological symptoms and total score in Aerobic was more than vitamins B6 and control group (P ≤ 0. 05).
    Conclusion
    The results of this study concluded that aerobic exercise and vitamins B6 intake can reduce the severity of symptoms of premenstrual syndrome.
    Keywords: Aerobic exercise, premenstrual syndrome, vitamin B6
  • Masoomeh Rajabi Naeeni, Maryam Modarres *, Gholamreza Amiin, Naser Bahrani Pages 48-58
    Introduction
    Dysmenorrehea is one of the most common side effects of IUD. Considering public enthusiasm to the use of herbal medicine and positive effects of cumin on muscle cramps، this study conducted to compare the effects of cumin and mefenamic acid capsules on secondary dysmenorrhea due to IUD.
    Methods
    This crossover triple-blind randomized clnical trial study was performed on 100 IUD users who came to 6 health centers in Karaj. Research took place in three stages. In the first stage severity of dysmenorrehea was measured using Visual Analogue Scale (VAS). In the second stage all participants were randomly allocated to mefenamic acid and cumin groups. They took capsules for two consecutive cycle. In the third stage each research unit received the same treatment of the opposite group with replacing the medicine for two more consecutive cycle. Severity of pain was assessed using VAS for 5 cycle. Considering that the maximum efficacy time for cumin was 24 hours and for Mefenamic acid was 6 to 8 hours،the use of drugs in 7 days duringmenstruation،had no effect on subsequent cycles. Data، was analyse by Chi-square and Fisher''s exact test، paired t-test، Wilcoxon،and one way ANOVA.
    Results
    The mean pain intensity before treatment was 4. 28 ± 1. 72 and after treatment was 1. 89 ± 1. 37 and 2. 01 ± 1. 33 in the mefenamic acid and cumin groups. There was a significant difference in decrease of pain intensity in both groups (P<0. 001). There wasn’t a significant difference in decrease of pain intensity between two groups.
    Conclusion
    This study showed that cumin same as mefenamic acid capsules can decrease the severity of dysmenorrehea effectively. Therefore it is recommended to use it in the treatment of secondary dysmenorrhea due to IUD.
    Keywords: IUD, Secondary Dysmenorrehea, Cumminum Cyminum, Mefenamic Acid
  • Dr. Farideh Bastani, Marzieh Sobhani *, Soheila Shamsikhani, Dr. Reza Negarandeh, Hamid Haghani Pages 59-69
    Introduction
    Multiple sclerosis affects the patients’ quality of sleep. Acupressure is an inexpensive and non invasive procedure that can be used to control symptoms of the disease. The aim of this study was to investigate the effect of acupressure on quality of sleep in women with MS.
    Methods
    In this single blind randomized clinical controlled trial، 100 women were recruited from Esfahan MS association. Subjects were equally divided into two groups of experimental and placebo، by random allocation method. Then P. S. Q. I was used to evaluate the quality of sleep in each group. The members of experimental group were under acupressure in shen men point for 5 minutes bilaterally. In addition، the participants were instructed to perform acupressure in same point once daily for four weeks. Subjects in placebo group were trained to touch the placebo point. The quality of sleep was measured in both groups four weeks after intervention. The data was analyzed by SPSS.
    Results
    The study findings showed no difference in sample characteristics between the experimental and placebo groups. But there were no significant differences in quality of sleep (p=0. 89) at baseline in two groups. There was significant improving on quality of sleep in experimental group compared to placebo group four weeks after intervention (p<0. 0001)
    Conclusion
    This study showed، that acupressure can be effective in improving sleep quality in women with multiple sclerosis.
    Keywords: Multiple Sclerosis, quality of sleep, Acupressure, Women
  • Pegah Matory, Zohreh Vanaki *, Zahra Zare, Valolah Mehrzad, Mojtaba Dehghan Pages 70-79
    Introduction
    Nausea is the worst and prevalent complication of chemotherapy. Reduction of this is one of the most important role of oncologist nurses. The purpose of this research is to Investigate the effect of therapeutic touch on anticipatory and acute induced-nausea in breast cancer women in 2013-14 in Isfahan.
    Methods
    This is a randomized control trial، one side blind study containing 3 research groups (control، placebo، intervention) done in Seyed Alshohda hospital in Isfahan 2013-14، the study was constructed by the use of random allocation، intervention of Therapeutic touch on breast cancer women and with same medicine regiment among the 3 groups. The data was recorded by demographic form and VAS at anticipatory and acute phase. Data analysis was done by SPSS،v16 and Sign & kruskalwallis.
    Results
    41% of patients experienced anticipatory nausea. Findings show that therapeutic touch was significantly effective in reducing intensity of acute nausea compare to control and placebo groups after 24h (p<0/0001). But it was not true about anticipatory nausea.
    Conclusion
    Base on findings educating and implementing of TT plane is proposed for clinical nurses to reduced chemotherapy induced acute mausea.
    Keywords: nausea, Therapeutic touch, breast cancer, chemotherapy
  • Jouybari L., Kor A., Sanagoo A. *, Tazikeh A., Aman Mohamadi B. Pages 80-86
    Introduction
    Recently، the herbs with medicinal effects has been subject of attention of many of researchers. The Turkmen people use roasted fruit Elaeagnus Angustifolia powder in sesame oil as home remedy for burn wounds. The aim of study was to report the use of powder fruit Elaeagnus Angustifolia on healing of burn wound.
    Methods
    In this descriptive observational study in 2010 by purposeful sampling 40 patients from Aq-Qalla (Turkmen area in Northern Iran) whom has burn wounds degree two were included. The patients used roasted powder of fruit Elaeagnus Angustifolia in sesame oil as remedy. Data analyzed using Chi-square and t-test at significance level p<0. 05.
    Results
    60 percent of the patients were male and the mean age of them was 21. 9 years. The most cases of burn was due to hot liquid and flame of fire and the most extent area of burn was 9 to 30 percent. In terms of severity، 80 percent of patients had second-degree burn. The less frequency use of Elaeagnus Angustifolia was twice and most one was six times. The recovery period varied from 7 to 14 days. The results showed the users of this traditional remedy achieved to complete recovery and also reported no infection.
    Conclusion
    According to the patients self-reports and the researchers'' observations، the use of roasted powder of Elaeagnus Angustifolia in sesame oil was effective in healing of burn wounds with severity degree two. The researchers believed that merely with randomized clinical observation the effectiveness of Elaeagnus Angustifolia would be evaluated.
    Keywords: Folk Medicine, Elaeagnus Angustifolia, Sesame Oil, Burn, Turkmen