فهرست مطالب

دندانپزشکی کودکان ایران - پیاپی 18 (بهار و تابستان 1393)

مجله دندانپزشکی کودکان ایران
پیاپی 18 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم حاج نوروز علی تهرانی، پورنامجو بهمنی، مینا شاه طوسی صفحات 7-12
    زمینه و هدف
    انتخاب راه صحیح پیشگیری یک بیماری یا ناهنجاری خاص بدون توجه به عوامل اتیولوژیک آن موثر نیست و عادات دهانی از عوامل اتیولوژیک محیطی مشکلات ارتودنتیک است. هدف مطالعه تعیین رابطه برخی ویژگی های دموگرافیک و اجتماعی با فراوانی مکیدن انگشت در کودکان 4 تا6 سال شهرستان دشتی بوشهر است.
    روش بررسی
    نوع مطالعه مقطعی و توصیفی تحلیلی است. گروه هدف کودکان 4 تا 6 سال و شامل 630 کودک که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. اطلاعات به واسطه سوال از والدین و بررسی پرونده خانواده و ثبت در چک لیست جمع آوری شدند.
    یافته ها
    فراوانی مکیدن انگشت بین دختران شایعتر از پسران است. 131 کودک عادت مکیدن انگشت داشتند و 499 کودک فاقد آن بودند. از این تعداد 73 دختر، 7/55% و 58 پسر، 3/44% عادت مکیدن انگشت داشتند.فراوانی مکیدن انگشت میان کودکانی که خانواده های آنها دخانیات استفاده می کنند ومنزل مسکونی شخصی ندارند، شایعتر است طول مدت تغذیه باشیشه شیر و استفاده از پستانک با مکیدن انگشت نسبت عکس دارد.
    نتیجه گیری
    مکیدن انگشت با جنس کودکان ارتباط دارند. استفاده از دخانیات در خانواده و داشتن خانه مسکونی با مکیدن انگشت درکودکان رابطه دارد و تغذیه با شیشه شیر طولانی تر از 12 ماه و استفاده از پستانک باعث کاهش مکیدن انگشت می شود. پیشنهاد می شود مسئولان بهداشتی کشور با اجرای برنامه های آموزشی در زمینه شناخت مکیدن انگشت و عوامل تاثیر گذار بر آن و رسیدگی به موقع در مراحل اولیه با صرف دقت و هزینه کمتر پیشگیری نمایند. به والدین توصیه می شود که اگر فرزند شما می خواهد انگشت خود را بمکد به او یک پستانک بدهید.
    کلیدواژگان: فراوانی، مکیدن انگشت، اجتماعی، جمعیتی(دموگرافیک
  • مهدی قندهاری، احمد جعفری، سعید رحمانزاده صفحات 13-18
    زمینه و هدف
    آگاهی مادران در مورد دندانهای شیری و اهمیت آنها در سلامت جسمی و روحی فرزندانشان موجب توجه بیشتر به دندانهای شیری کودکان میشود. لذا بررسی میزان آگاهی در این مورد حائز اهمیت است تا برنامه ریزی های بهداشتی و درمانی برای بالا بردن سطح سلامت دهان از طریق ارتقاء سطح آگاهی مادران جهت کاهش هزینه های درمانی انجام گیرد. این تحقیق به منظور تعیین میزان آگاهی مادران و عوامل مرتبط با آن در مورد اهمیت دندانهای شیری کودکان انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مقطعی و توصیفی- تحلیلی انجام شد. جمعیت مورد مطالعه مادران کودکان 5-3 ساله ی مهدکودک های شهر تبریز بود که به روش نمونه گیری چند مرحله ای و طبقه بندی متناسب، به تعداد 175 نفر به صورت تصادفی انتخاب شد. پس از تکمیل پرسشنامه، داده ها با آزمون فیشر، آزمون استقلال کای-دو، آزمون کروسکال-والیس و با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    آگاهی مادران نسبت به اهمیت دندانهای شیری در 4/18% موارد خیلی ضعیف بود. آنان در 35% موارد آگاهی متوسط تا خوب در این زمینه داشتند. بیشترین منبع کسب آگاهی مادران رادیو و تلویزیون (6/62%) و در مرتبه دوم دندانپزشکان (8/46 %) بود. مادرانی که اطلاعات خود را از دندانپزشکان دریافت کرده بودند، اگاهی بالاتری داشتند (p=0.000). آگاهی مادران تحت تاثیر میزان درامد خانواده، سطح تحصیلات و اشتغال قرار داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که میزان آگاهی مادران در مورد اهمیت حفظ دندانهای شیری نیاز به ارتقاء دارد. میزان آگاهی با سطح تحصیلات مادر و درآمد خانواده، رابطه مثبت معنی دار داشت.
    کلیدواژگان: آگاهی، پیشگیری، دندان های شیری، سلامت دهان و دندان
  • حسین افشار، اعظم نحوی * صفحات 19-24
    زمینه و هدف

    تحقیقات دندانپزشکی نشان داده است که پلاک دندانی فاکتور اصلی موثر در پوسیدگی های دندانی است. حذف رسوبات پلاک از طریق شیمیایی و مکانیکی صورت می گیرد.گرچه مسواک زدن تکنیک شناخته شده ای برای حفظ بهداشت دندانی است، برای سالها از جویدن آدامس به عنوان یک جایگزین برای تمیز کردن دندان ها حمایت شده است. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات انواع آدامسهای موجود در بازار ایران است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی- توصیفی ترکیبات 11 نوع آدامس موجود در بازار ایران (آدامس های sugar free و آدامس های حاوی قند) بررسی شده است.

    یافته ها

    مواد تشکیل دهنده آدامس ها شامل: base یا پایه ی آدامس، شیرین کننده، نرم کننده ها، طعم دهنده، آنتی اکسیدان، رنگ دهنده، جلا دهنده و امولسیفایر است. شیرین کننده اصلی در آدامس های sugar free زایلیتول و سوربیتول است که بیشتر باکتری های دهان نمی توانند زایلیتول و سوربیتول را به فرم اسید متابولیزه کنند. در حالی که شیرین کننده اصلی در آدامس های حاوی قند گلوکز می باشد.

    نتیجه گیری

    آدامس های sugar free می توانند در پیشگیری از پوسیدگی های دندانی موثر باشند.

    کلیدواژگان: آدامس، شیرین کننده، پوسیدگی دندانی
  • طاهره اسکندریان، حمیدرضا افتخاریان جهرمی، روژین سلیمان زاده * صفحات 25-30
    زمینه و هدف

    یکی از چالش های پیش روی دندانپزشکان کودکان درمان بیماران غیرهمکار است. روش های فارماکولوژیک با کاربرد داروهای با اثر آرامبخشی ملایم همواره مورد توجه بوده است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی خاصیت آرامبخشی و ایمنی داروی خوراکی پره گابالین در کودکان است.

    روش بررسی

    بیست و یک کودک در این کارآزمایی بالینی متقاطع و دوسو کور شرکت کردند. برای هر کودک دو جلسه ی درمانی برنامه ریزی شد. در جلسه ی درمانی اول پیش دارویی با پره گابالینیا دارونما با انتخاب تصادفی انجام شد و داروی دوم در جلسه ی بعدی به بیمار داده شد. اثربخشی دارو با مقیاس آرامبخشیRamsay و مقیاس رتبه بندی رفتاری فرانکل سنجیده شد. این دو مقیاس دو ساعت و نیم پس از تجویز دارو توسط دندانپزشک نمره دهی شدند. داده ها با استفاده از آزمون آماری M ann-Whitney U آنالیز شدند و تعداد درمان های موفق با آزمون Chi-square بین دو گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    سطح آرامبخشی کودکان حین درمان در گروه پره گابالین به طور معنی داری بیشتر از گروه دارونما بود (007/0= p). رتبه بندی رفتار کودک حین درمان اختلاف معنی داری را بین دو گروه نشان نداد (067/0= p). تعداد درمان هایی که با موفقیت به اتمام رسید در گروه پره گابالین به طور معنی داری بیشتر بود (013/0= p). علایم حیاتی بیماران در کلیه ی مراحل درمان در محدوده ی طبیعی بود.

    نتیجه گیری

    تجویز پره گابالین در کودکان از ایمنی کافی برخوردار است. آرامبخشی قابل توجهی دو و نیم ساعت پس از مصرف خوراکی پره گابالین مشاهده می شود که منجر به افزایش موفقیت در اتمام درمان های دندانپزشکی کودکان غیرهمکار می شود.

    کلیدواژگان: پره گابالین، تکنیک های کنترل رفتاری، اثر آرامبخشی
  • ندا احمدی، مریم زارع، ناصر کاویانی*، عادله ملک پور صفحات 31-38
    زمینه و هدف

    تست های حرارتی و الکتریکی پالپ برای استفاده کودکان محدودیت دارد و اغلب پاسخ مثبت و منفی کاذب را به دنبال دارد. محدودیت اصلی این تست ها ارزیابی حیات پالپ فقط از طریق تحریک الیاف عصبی حسی است که در بعضی موارد از جمله تروماهای دندانی غیر قابل اعتماد می باشند. پالس اکسیمتری یک روش اثبات شده برای اندازه گیری سلامت عروق بوسیله ارزیابی اشباع اکسیژن است. هدف این مطالعه بررسی تست های حرارتی و الکتریکی پالپ و ارزیابی اشباع اکسیژن دندانهای قدامی در کودکان می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی بدون جهت از 17 کودک دختر و پسر 10 تا 12 ساله که دارای دندان های سالم سانترال در فک بالا، بدون هیچگونه پوسیدگی بودند استفاده شد. همچنین بیماران هیچگونه سابقه تروما به ناحیه قدامی فک بالا و درمان های ارتودونسی و ترمیمی و همچنین عادات پارافانکشنال خاصی نداشتند. پس از ایزوله کردن دندان ها، با استفاده از اسپری خنک کننده 1،1،1،2 تترافلورواتان تست سرما، با استفاده از گوتا پرکا تست گرما و با استفاده از پالپ تستر مدل PT-20 تست الکتریکی پالپ انجام شد. سپس میزان اشباع اکسیژن خون پالپ بوسیله دستگاه پالس اکسیمتری بررسی و نتایج به عنوان داده ثبت شد و داده های حاصل توسط t-test آنالیز و نتایج گزارش شدند.

    یافته ها

    در تمام بیماران نتیجه تست گرما و سرما به صورت + بود. نتایج مطالعه نشان داد که متوسط نمره تست الکتریکال دختران برابر 69/5 و برای پسران برابر 41/5 بود. همچنین متوسط نمره تست الکتریکال دندان چپ بیماران برابر 35/5 و برای دندان راست 77/5 بود. متوسط Spo2 دختران برابر 78/92 و متوسط Spo2 پسران برابر 19/99 بود. متوسط Spo2 دندان چپ بیماران برابر 12/92 و متوسط Spo2 دندان راست برابر 88/92 بود.

    نتیجه گیری

    پالس اکسی متری به دلیل غیر تهاجمی بودن، ارزان بودن و داشتن معیار عددی برای بررسی حیات پالپ بر اساس میزان اشباع اکسیژن خون در گردش از روش هایی است که می تواند برای بررسی حیات پالپ بخصوص در مواقع تروما و دندانپزشکی کودکان کمک زیادی به دندانپزشان بکند.

    کلیدواژگان: حیات پالپ، پالس اکسیمتری، دندانپزشکی کودکان
  • مینا طوسی، مریم حاج نوروز علی تهرانی، مریم غفورنیا، صادق بلاش آبادی صفحات 39-46
    زمینه و هدف
    عادات دهانی مجموعه اعمال عصبی عضلانی هستند که بر روی اکلوژن تاثیرات متفاوتی می گذارند. در صورت جلوگیری نکردن به موقع آنها موجب تغییرات نامطلوب گوناگونی بر روی روابط نرمال اکلوژن کودکان در دراز مدت می گردد.از جمله این تغییرات نامطلوب افزایش اورجت قدامی است که عدم درمان به موقع و صحیح آن میتواند عوارض نامطلوبی را ایجاد کند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بعضی از عادات دهانی و تاثیر گذاری آنها بر افزایش اورجت قدامی انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش مقطعی بین 151 کودک پیش دبستانی 5-3 ساله انجام گرفت. گروه دارای افزایش اورجت(51=n)و گروه نرمال (100=n) شامل کودکان فاقداورجت افزایشیافته بودند. از طریق پرسشنامه، اطلاعات لازم در مورد شیر خوردن از سینه مادر، شیر خوردن از شیشه شیر و رفتارهای مکیدنغلط تغذیه ای جمع آوری شد. داده ها از طریق تست های آماری t -student، chi-square آنالیز گردید.
    یافته ها
    98% از کودکان در هر دو گروه دارای عادت دهانی مکیدن سینه مادر بودند.نسبت شانس افزایش اورجت قدامی در عادات دهانی استفاده از شیشه شیر، مکیدن انگشت و عادت استفاده از پستانک به ترتیب 6/1، 9/6 و 7/1 برابر گروه شاهد بود.همچنین نسبت شانس افزایش اورجت قدامی با وجود همزمانی دو عادت استفاده از شیشه شیر و انگشت مکیدن، شیشه شیر و پستانک، پستانک مکیدن و انگشت مکیدن به ترتیب 5، 5/1، 5 برابر گروه شاهد بود.وجود همزمانی سه عادت دهانی، استفاده از شیشه شیر، انگشت مکیدن و پستانک مکیدن شانس افزایش اورجت قدامی را 6/3 برابر می کند. وجود همزمان چهار عادت دهانی شانسی برابر با همزمانی سه عادت دهانی ذکر شده دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیتهای این پژوهش به نظر می رسد که شیر خوردن از شیشه شیر، مکیدن انگشت و مکیدن پستانک به طور مستقیم درافزایش اورجت در کودکان پیش دبستانی تاثیر داشته باشد.
    کلیدواژگان: عادت دهانی، رفتار تغذیه ای، اورجت، دندانهای شیری
  • شراره موسوی زاهد، کمال امینی، قاسم انصاری صفحات 47-54
    زمینه و هدف
    نقش میکروارگانیسم ها و محصولات ویرانگر آنها، به عنوان عامل اصلی بیماری های پالپ و پری اپیکال، به طور کامل شناخته شده است. مهم ترین هدف درمان های اندو، حذف این میکروارگانیسم ها از فضای کانال ریشه است. برای دستیابی به این منظور، پاکسازی کامل مکانیکی و شیمیایی کانال لازم و ضروری میباشد. اما در بررسی های گوناگون به اثبات رسیده است که شستشوی مکانیکی کانال به تنهایی برای حذف میکروارگانیسم ها کافی نبوده، لذا توجه به خاصیت ضدمیکروبی این محلول ها روز به روز افزایشیافته است. هدف کلی این تحقیق تعیین اثر ضدمیکروبی C alcipex II به عنوان شستشودهنده در طی آماده سازی کانال در دندانهای نکروزه و عفونی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی 60 دندان قدامی تک کاناله طبق شرایط ورود به مطالعه جمع آوری شده و دبری های سطحی آنها حذف گردید. پس از قطع تاج دندان ها توسط دیسک الماسی برای ایجاد طول یکسان 14 میلی متر در نمونه ها، پاکسازی اولیه کانال ها برای ایجاد قطر یکسانانجام شد و انتهای ریشه دندان ها توسط کامپوزیت فلو سیل و در اتوکلاو در دمای 121 درجه سانتیگراد و فشار 15پوند بر اینچ مربع استریل شدند. سپس دندان ها به میکروارگانیسم انتروکوکوس فکالیس آغشته شده و به چهار گروه 15 تایی تقسیم و پاکسازی نهایی و شستشو با هر یک از شوینده ها (Calcipex II، هیپوکلریت سدیم، کلرهگزیدین) انجام گرفت. پس از گذشت زمان انکوباسیون، تعداد کلونی های رشد یافته توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر شمارش شد و از آزمون واریانسیک طرفه برای آنالیز داده های خام استفاده شد.
    یافته ها
    کلسیم هیدروکساید خمیری شکل Calcipex II اثر بارز و مهمی بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس نداشته و تاثیر آن بر روی این باکتری کمتر از هیپوکلریت سدیم و کلرهگزیدین بود. (05/0
    کلیدواژگان: اثرات ضدمیکروبی، دهان شویه کلرهگزیدین، Calcipex II، محلول شستشو دهنده کانال، هیپوکلریت سدیم
  • نوع شناسی موانع بهداشت دهان و دندان کودکان
    پروانه صحرایی، نسترن کشاورز محمدی، شیوا رضوی صفحات 63-72
    زمینه و هدف
    بهداشت دهان و دندان بخشی از سلامت عمومی در تمام عمر می باشد؛ با وجود اهمیت آن، رعایت این رفتار با موانعی همراه است. موانع درک شده مهم ترین بعد در بیان یا پیش بینی رفتارهای محافظت کننده سلامتی هستند. این مطالعه باهدف مروری بر مطالعات در رابطه با شناسایی انواع موانع بهداشت دهان و دندان جهت ارتقاء سلامت دهان و دندان کودکان طراحی شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مروری بوده و با انتخاب لغات کلیدی مقالات پایگاه داده های Science Direct، Medline، PMDR، Cochrane، PubMed، proQuest، Scopus، Ovid، Biomed Central، Elsevier، Google Scholar، انجمن دندان پزشکی کودکان آمریکا، انجمن دندان پزشکی آمریکا، انجمن دندان پزشکی استرالیا، سازمان بهداشت جهانی و جستجوی مقالات از سایت های علمی– پژوهشی داخلی، Irandoc، SID، magiran، Iranmedex،Medlib جستجو و مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در تحلیل موانع استخراج شده از مطالعات چهار طبقه اصلی به عنوان موانع بهداشت دهان و دندان کودکان با عناوین «موانع فردی»، «موانع مربوط به دندانپزشکی»، «موانع مربوط به دندانپزشک»، «موانع محیطی- اجتماعی» پدیدار شد.
    نتیجه گیری
    شناخت موانع و برنامه ریزی جهت رفع آن از مهم ترین اقدامات پیش نیاز تغییر رفتار و موفقیت در آموزش بهداشت است. یافته های این مطالعه که جمع بندی موانع را از دیدگاه های مختلف نشان داده است می تواند منبعی ارزشمند در زمینه طراحی مداخلات موثر جهت ارتقاء بهداشت دهان و دندان کودکان باشد، برطرف نمودن این موانع برای اتخاذ رفتارهای سالم بهداشت دهان و دندان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: موانع، بهداشت دهان و دندان، کودکان
  • دنتینوژنز ایمپرفکتا نوع 2: گزارش مورد
    پیوند معینی، مریم افشاریان زاده، احسان عبدلی تفتی صفحات 73-78
    دنتینوژنز ایمپرفکتا نوع 2 یا hereditary opalescent dentin،یک صفت اتوزومال غالب بوده که هر دو سیستم دندانی شیری و دائمی را درگیر می کند. در هر دو جنس رخ داده و از نظر بالینی به صورت دندانهای زرد- قهوه ای و از نظر رادیوگرافی در آن نقایص ساختاری مانند تاج پیازی و پالپ چمبر کوچک دیده می شود. اغلب، نقایص مینرالیزاسیون زیرین باعث سایش مینا شده که به طور ثانویه باعث درگیری عاج و ساییدگی آن می شود. این مقاله گزارشی از پسربچه 6 ساله با دنتینوژنز ایمپرفکتا و طرح درمان پیشنهادی برای وی می باشد.
|
  • M. Hajenoruzali Tehrani, P. Bahmani, M. Shahtusi Pages 7-12
    Background And Aims
    choice correct preventive way of a diseases or abnormality Particular without notice to etiologic factors is not effective and oral habit is environment etiologic factors in orthodontic problem. The aim of the study is define the relationship between social and demographic factors with prevalence of Digit sucking in 4 to 6 years old children in Busher Dashty city.
    Materials And Methods
    Study type is descriptive analytic cross - section. the purpose group was 4 to 6 years old children. Group of 630 individuals were selected cluster random sampling manner. Data gain by question of parent and family, hygiene file evaluation and use of check listed.
    Results
    Digit sucking is higher prevalence among girls. 131 children with digit sucking and 499 no digit sucking. 73 girls (55/7%) and 58 boys (44.3%) have Digit sucking habit. Digit sucking in higher prevalence among children which the family smoking and havent owned home. long bottle feeding periods and use of pacifier showed a preventive effect against finger sucking.
    Conclusion
    Digit sucking has relation with children sex. The family use of smoking and have owned home relation to digit sucking and decrease in Digit sucking children is as a result of bottle feeding period's longer than12 months or use of pacifier. Propos responsible hygiene country with effect education plane about recognize appropriate and effective factors of Digit sucking and in early items can waste less time an investment prevention of Digit sucking. Propos to parent if your child wants to suck their digit you should offer him or her pacifier.
    Keywords: Digit sucking, prevalence, Social, Demographic
  • Dr M. Ghandehari, Dr A. Jafari, Dr S. Rahmanzadeh Pages 13-18
    Background And Aims
    Understanding the importance of primary teeth will influence physical and mental wellbeing of children. Mothers as primary care giver are important in health promotion programs for children. Purpose of this study conducted to determine the level of knowledge of mothers about the importance of primary teeth in 3-5 year children in Tabriz.
    Materials And Methods
    A cross-sectional descriptive study has been designed. Mother’s of preschool children aged 3-5 years were selected from Tabriz kindergarten. Data was analyzed by using multi-stage sampling and SPSS software.
    Results
    18.4% of mothers had very poor knowledge about the importance of primary dentition, 46.6% had poor knowledge, 27% had moderate knowledge and only 8% of the mothers had good awareness. The data also suggest that there is a significant relationship between mother's education level and family income level and the level of knowledge (P value<0.05). Source of information for mothers was mainly radio and TV.
    Conclusion
    The results of this study showed that mother's awareness about the importance of primary teeth was low. Significant relationship was found between mother's education, family income and mother's awareness.
    Keywords: Knowledge, primary teeth, dental, oral health
  • Dr H. Afshar, Dr A. Nahvi Pages 19-24
    Background And Aims

    Dental research has developed substantial evidence that dental plaque is the predominant etiological factor responsible for dental caries. Plaque deposits can be removed either mechanically or chemically. Although brushing the teeth with a toothbrush is a widely recognized technique for maintaining dental health, chewing gum has over the years been advocated as a possible excellent adjunct for cleaning the teeth. The purpose of this study was to investigate the properties of different gums present in Iranian market.

    Materials And Methods

    In this cross - sectional study, compounds of 11 gum species (sugar free gums, gums containing sugar) is investigated.

    Results

    gum ingredients include: gum base, sweeteners, flavouring, antioxidant, colour, glazing agent and emulsifier. The most common dietary polyols used in sugar-free chewing gum are Xylitol and Sorbitol. Most oral bacteria do not metabolise Xylitol and Sorbitol to form acid. While the main sweetenerin chewing gum containing the sugar is glucose.

    Conclusion

    sugar free gum can be effective in preventing dental caries.

    Keywords: gum, sweetener, dental caries
  • Dr T. Eskandarian, Dr H. Eftekharian Jahromi, Dr R. Soleymanzade Pages 25-30
    Background And Aims

    Treatment of uncooperative children is achallenging issue in pediatric dentistry. Pedodontistsare interested in medications with mild sedative effects. The aim of the current study was to evaluate the sedative effect and safety of pregabalin in uncooperative children.

    Materials And Methods

    Twenty-one children were included in this randomized crossover, double-blinded placebo-controlled clinical trial. Each child participated in two separated dental visits. Pregabalin or placebo was given randomly at the first visit and the alternative was used at the second visit. Ramsay Sedation Scale and Frankl behavioral rating scale were using to evaluate the efficacy of the premedication. These scales were scored 2.5hours after premedication. The data were analyzed with the Mann-Whitney U test. The comparison of the number of the “successful” treatments was done using the Chi-square test. Monitoring of the vital signs was done under the supervision of an anesthesiologist throughout the treatment procedure.

    Results

    Sedation level of the children during the dental treatment was significantly higher in the pregabalin group than in the placebo group (p=0.007). The Children’s behavioral rating score during the dental treatment was not significantly different between the two groups (p=0.067). The number of treatments which are finished “successfully” was more in the pregabalin group (p=0.013). Children’s vital signs during the entire treatment procedure were within the normal range.

    Conclusion

    Pregabalin provides sufficient safety in children. A significant sedative effect is anticipated to be seen from 2.5 hours after orally given pregabalin in children. Sedative effect of pregabalin results in more successful treatment procedures in uncooperative children.

    Keywords: pregabalin, behavior management techniques, sedative effect
  • Dr N. Ahmadi, Dr M. Zare, Dr N. Kaviani, Dr A. Malekpour Pages 31-38
    Background And Aims

    Thermal and electric pulp testing vitality is of limited use with children, often resulting in false positive or false negative results. The main limitation of the present pulp testing methods is the evaluation of vitality by stimulating the sensory nerve fibers which is unreliable in cases of trauma. Pulse oximetry is a proven method of measuring vascular health by evaluating oxygen saturation. The aim of this study is to evaluate the thermal and electric tests methods and examining the oxygen saturation of teeth in children.

    Materials And Methods

    In this study seventeen children aged between 10 to 12 years with vital maxillary central incisors with no caries, history of trauma to the teeth, orthodontic treatment, restoration and par functional habits, participated. After isolating teeth, for the cold test refrigerant spray 1,1,1,2 tetrafluoroethane, for the warm test gutta-percha and for the electric pulp test the pulp vitality tester (PT-20) was used. The Spo2 of teeth was evaluating with pulse oximetry. Then data reported.

    Results

    All the teeth gave positive responses to the thermal test. The mean value of electric pulp test for girls was 5.69 and for boys were 5.41. Also the mean value of electric pulp test in the maxillary left central was 5.35 and for maxillary right central were 5.77. The mean value of Spo2 for girls was 92.78 and for boys was 92.19.The mean value of Spo2 in the maxillary left central was 92.12 and in the maxillary right central was 92.88.

    Conclusion

    Pulse oximetery is a noninvasive, cheap method to detect pulp vitality by evaluating the oxygen saturation which can be useful for evaluating the pulp vitality especially in the case of trauma and pediatric dentistry.

    Keywords: Children, Pulp Vitality, Pulse Oximetry
  • Dr M. Shahtusi, Dr M. Hajenoruzali Tehrani, Dr M. Ghafournia, Dr S. Balash Abadi Pages 39-46
    Background And Aims
    Oral habits of neuromuscular actions that have different effects on occlusion. If you do not stop them on time, they cause a variety of adverse changes in children with normal occlusion in long-term. One of this adverse changes is anterior overjet increased that unless to be treated properly and timely, can cause adverse effects. This study aimed to determine the relationship between oral habits and their impact on the increase of anterior over jet.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out on 151 preschool-children aged 3-5 years. The increased overjet group (n = 51) and the normal group (n = 100) was made up of children without increased overjet. Information on breastfeeding, bottle feeding and non-nutritive sucking habits was collected using a structured questionnaire. Data was analyzed using chi-squared test and student’s t-test. Statistical significance was set at p < 0.05.
    Results
    98 % of children in both groups were breast sucking oral habits. The odds ratio of increased anterior overjet with oral habits such as bottle feeding, thumb sucking and pacifier sucking habit were relatively 1/6, 6/9 and 1/7 times than normal group and the odds ratio of increased anterior overjet with simultaneous habits such as bottle feeding- thumb sucking, bottle feeding- pacifier sucking and thumb- pacifier sucking were relatively 5, 1/5and 5 times than normal group. There concurrency three oral habits, use a bottle feeding, thumb sucking and pacifier sucking a chance to increase the anterior overjet 6/3 times. Coexistence of four oral habits chance coincidence is mentioned three oral habits.
    Conclusion
    Under the limitations of the present study, it appears increased overjet in the primary dentition in preschool children is directly related to bottle feeding, thumb sucking and pacifier sucking habits.
    Keywords: Oral habits, feeding behavior, over jet, Primary dentition
  • Dr Sh Mousavizahed, Dr K. Amini, Dr Gh Ansari Pages 47-54
    Background And Aims
    Microorganisms and their by-products are responsible for pulp and periapical diseases. The main purpose of root canal treatment is to eliminate these microorganisms from the root canal system. In order to achieve this purpose, complete mechanical and chemical cleaning of the root canal is mandatory. Many studies have shown that mechanical irrigation of the infected root canal system will not completely eliminate the microorganisms and the antibacterial properties of these solutions must be considered. The aim of this study was to investigate the antibacterial capability of calcipex II as an irrigant during cleaning and shaping of infected root canals.
    Materials And Methods
    In this invitro investigation, 60 single-rooted permanent anterior teeth were selected. Crowns of the teeth were cut to obtain a 14 mm length in all samples. Initial instrumentation of the canals was performed to achieve similar diameters in all canals. The apical foramen of the root were sealed with composite resin and then all samples were sterilized in autoclave. Then, the teeth were infected with Enterococcus faecalis and were randomly divided into four groups of 15. Final cleaning and shaping with one of the irrigants were performed in each group. After incubation, a spectrophotometer was used to count the number of obtained colonies in each sample. One-way variance test was used for statistical analysis.
    Results
    The antibacterial effect of Calcipex II on E. Faecalis was less than sodium hypochlorite and chlorhexidine. Discussion and
    Conclusion
    The results of this study indicated the strong antibacterial property of chlorhexidine. Considering the long-standing antibacterial property of chlorhexidine and biocompatibility of chlorhexidine with the periapical tissue, this solution can be an alternative choice for irrigation of infected canals.
    Keywords: Antimicrobial activity, Chlorhexidine, CalcipexII, Canal irrigant, Sodiumhypochlorite
  • Typology of barriers to children's oral health
    Dr P. Sahrai, Dr N. Keshavarz Mohammadi, Dr Sh Razavi Pages 63-72
    Background And Aims
    Oral health is element of individual health in all stages of life, especially during childhood. Despite its importance, people experience several barriers in achieving oral health. This study aims to identify experienced barriers towards oral health reported in local and international literature and researches.
    Materials And Methods
    This study was reviewed and with keyword selection database articles ScienceDirect, Medline, PMDR, Cochrane, PubMed, proQuest, Scopus, Ovid, BioMedCentral, Elsevier, Google Scholar, American Academy of Pediatric Dentistry, American Dental Association, Australian Dental Association, World Health Organization and Search articles of Sites Scientific– Research Internal Irandoc, SID, magiran, Iranmedex, Medlib Search and were reviewed.
    Results
    Data analysis of findings led to categorizing barriers in four major groups including individual barriers, dentistry barriers, dentist barriers and environmental barriers.
    Conclusion
    These findings have significant implications in developing oral health promotion programs targeting at children. It especially draws the attention to barriers beyond individual control which should be considered in oral health promotion programs.
    Keywords: barriers, oral health, Children
  • Dentinogenesis Imperfecta type II: A case report
    Dr P. Moini, Dr M. Afsharianzadeh, Dr E. Abdoli Tafti Pages 73-78
    Dentinogenesis Imperfecta type II or hereditary opalescent dentin is inherited as an autosomal dominant trait, that affects both primary and permanent dentition. It occurs in both sex. Clinically, this disorder is characterized by yellowish brown teeth with structural defects such as bulbous crown and small pulp chambers, radiographically. The underlying defect of mineralization often results in shearing of the overlying enamel; leaving exposed weakened dentin which is prone to wear. In this article, a 6 year old Iranian boy with Dentinogenesis Imperfecta and his recommended treatment plan is reported.