فهرست مطالب

نشریه توسعه پرستاری در سلامت
سال دوم شماره 1 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی ملکی، پیمان اشرفی، مجید میری، مهدی عبدالوند صفحه 7
    زمینه و هدف
    یکی از مولفه های مهم در برنامه ریزی های مربوط به سلامت هر جامعه، میزان مرگ و میر و علل آن می باشد. از آنجا که بیماری های قلبی عروقی یکی از اصلی ترین علل مرگ و میر در ایران و در سراسر جهان به شمار می رود لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در شهرستان الیگودرز انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی- تحلیلی گذشته نگر می باشد. در این مطالعه اطلاعات مربوط به علل مرگ 625 متوفی در سال 1388 با استفاده از نرم افزار ثبت مرگ موجود در مرکز بهداشت شهرستان الیگودرز مورد بررسی قرار گرفت. سپس اطلاعات جمع آوری شده برای محاسبه میزان میرایی ناشی از بیماری های قلبی عروقی توسط نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بیماری های قلبی عروقی در حدود نیمی از موارد علل مرگ و میر را شامل می شدند. همچنین میزان مرگ و میر ناشی از بیمارهای قلبی به طور معنی داری در مردان بیشتر از زنان بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که شیوع مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر بوده و بنابراین داشتن برنامه ریزی و اجرای راهکارهای مناسب جهت کنترل و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی همچنان یک ضرورت بشمار می آید.
    کلیدواژگان: شیوع، مرگ و میر، بیماری های قلبی عروقی
  • زهرا تقربی، اسماعیل فخاریان، اصغر رسولی نژاد صفحه 13
    زمینه و هدف
    به منظور بهبود عملکرد موسسات آموزشی، شناسایی وضعیت برون دادهای نامطلوب و عوامل موثر بر بروز شاخص های مربوطه امری ضروری است؛ لذا با هدف بررسی برون دادهای نامطلوب و عوامل مرتبط با آن در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان؛ مطالعه ای بر روی کلیه دانش آموختگان این دانشکده انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی کلیه دانش آموختگان دانشکده مذکور از سال 1365 تا انتهای 1382 (1174 نفر) به روش سرشماری انتخاب شدند. پرسشنامه ای حاوی شاخص های تعیین کننده نامطلوب بودن برون داد موسسات آموزشی (اخذ معدل نامطلوب، انصراف، اخراج، ترک تحصیل، تغییر رشته) و عوامل مرتبط احتمالی استفاده گردید. اطلاعات با SPSS16 با استفاده از نسبت شانس و درصد تفاوت تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    معدل کل در 01/8% واحدهای پژوهش نامطلوب بود. 51/0% تغییر رشته، 55/2% انصراف، 51/0%اخراج و 79/1% ترک تحصیل کرده بودند. به علاوه، بروز برون دادهای نامطلوب با ویژگی های فردی، معیارهای پذیرش و پیشینه تحصیلی دانشجویان ارتباط داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به وضعیت برون دادهای نامطلوب و عوامل خطر مربوطه؛ جهت بهبود عملکرد موسسات آموزشی، تغییر در شیوه های گزینش و آموزش دانشجو، و برنامه ریزی جهت شناسایی و حمایت از دانشجویان در معرض خطر ضروری است.
    کلیدواژگان: افت تحصیلی، شکست تحصیلی، برون داد نامطلوب، عوامل مرتبط
  • رفعت سیدامامی، حسن افتخار اردبیلی، بنفشه گلستان صفحه 23
    زمینه و هدف
    فعالیت بدنی کافی و منظم از عوامل اصلی حفظ و ارتقای سلامت در سراسر دوره زندگی است. بی تحرکی یک مشکل سلامت عمومی جهانی است. به طور کلی سالیانه 9/1 مرگ ها در جهان به بی تحرکی نسبت داده می شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مداخله آموزش در مورد فعالیت بدنی بر آگاهی، نگرش و رفتار رابطان بهداشتی بوده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه کمی از نوع نیمه تجربی می باشد. این مطالعه در مراکز بهداشتی درمانی منطقه 14 تهران در سال 1387 انجام یافته است. نمونه گیری به روش سرشماری صورت گرفت. 80 زن رابط بهداشت (داوطلب سلامت) منطقه 14 تهران به طور تصادفی در دو گروه شاهد و مداخله قرار گرفتند (گروه مداخله 41 نفر، گروه شاهد 39 نفر). ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد در مورد فعالیت بدنی بود که در ابتدای مطالعه (پیش آزمون) و 4 هفته پس از مداخله (پس آزمون) توسط همه شرکت کنندگان تکمیل شد. مداخله آموزش سلامت به صورت سه جلسه آموزشی با فواصل یک هفته ای به گروه آزمون ارایه شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمارهای توصیفی و تحلیلی در نرم افزار SPSS انجام یافت.
    یافته ها
    در مرحله پیش آزمون دو گروه شاهد و آزمون به لحاظ متغیرهای آگاهی، نگرش و عملکرد تفاوت آماری معناداری نداشتند، اما تغییرات امتیازات دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون در مورد آگاهی و عملکرد تفاوت آماری معنادار بین دو گروه نشان داد.
    نتیجه گیری
    مداخله آموزشی انجام یافته در این پژوهش بر افزایش آگاهی و میزان کلی فعالیت بدنی زنان رابط بهداشت موثر بوده است. بنابراین ارائه آموزش در این زمینه به رابطان بهداشتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، رابطان بهداشتی، مداخله آموزش سلامت، آگاهی، نگرش، رفتار
  • فرخنده حیاتی، آرزو شاهسواری، محمود محمودی صفحه 31
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایع ترین اختلالات در زنان در قرن حاضر می باشد اما با وجود پیشرفت های علمی و تحقیقات وسیع هنوز هیچ علت واحد یا اختصاصی برای آن وجود ندارد. هدف از این مطالعه، تعیین مشخصات فردی زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی بود که بر روی 175 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، صورت گرفت. روش گردآوری داده ها در این پژوهش، مصاحبه و ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه حاوی مشخصات دموگرافیک بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی (توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار) استفاده گردید.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد اکثریت واحدهای مورد پژوهش (7/37درصد) در گروه سنی50-41سال، همسردار (4/79درصد) و وضعیت اقتصادی متوسط و ضعیف بطور مساوی (4/47درصد) داشته اند. همچنین در 44درصد موارد همه درمان های ضد سرطان روی آن ها انجام گرفته و بیشتر از 24 ماه از زمان بیماری آن ها گذشته (7/29 درصد)، یائسه شده (64 درصد) و سن یائسگی50-41سال (9/67 درصد) داشته و در 1/58 درصد موارد تشخیص بیماری بعد از یائسگی بوده است همچنین 7/10 % نمونه ها اظهار داشته اند که پس از یائسگی از هورمون درمانی استفاده کرده اند و 3/89 % سابقه ای از هورمون درمانی بعد از یائسگی نداشته اند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد سرطان پستان یک اختلال چند عاملی بوده به طوری که شرایط مختلف فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی، میزان دسترسی و زمان استفاده از روش های درمانی می توانند بر بروز، شدت علائم و پیش آگهی آن موثر باشد. لذا شناخت و کنترل عوامل موثر در بروز این اختلال، در شناسایی جمعیت در معرض خطر و کنترل آن موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: عوامل فردی، عوامل اجتماعی، سرطان پستان
  • زهره خداکرمی، نسرین متین نیا صفحه 37
    زمینه و هدف
    اعتیاد به مواد مخدر علاوه بر زیان های جدی و خطرناک جسمی، مشکلات عدیده اجتماعی و اقتصادی کشورها را نیز به دنبال داشته است. از سوی دیگر نوجوانی مخاطره آمیز ترین دوران زندگی از نظر شروع به مصرف مواد است. بنابراین درک علل و عوامل زمینه ای اعتیاد موجب می شود تا روند پیشگیری و پیگیری در افراد در معرض خطر به طور هدفمند طرح ریزی شود. این مطالعه با هدف تاثیر برگزاری کلاس های آموزشی جهت آگاه سازی نوجوانان با علل وعوامل زمینه ساز اعتیاد انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در سال 1388 در مراکز پیش دانشگاهی شهر همدان صورت گرفته است. در این پژوهش 220 دانش آموز دختر در دو گروه شاهد و آزمون شرکت داشتند. جهت بررسی میزان آگاهی واحدهای پژوهش با علل مرتبط با اعتیاد از پرسشنامه ای خود ساخته قبل و بعد از آموزش استفاده گردید سپس میزان آگاهی اندازه گیری واحدها قبل و بعد از آموزش مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار V.15 SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که در نمره آگاهی گروه شاهد در نتیجه دو بار تست، اختلاف معنی دار وجود نداشت درحالی که در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله در نمره آگاهی تفاوت معنی دار آماری دیده شد. از طرفی در گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد در نمره آگاهی افزایش معنی دار نشان داده است. همچنین نتایج پژوهش مشخص نمود قبل از آموزش در گروه شاهد 5/7 درصد و در گروه آزمون 8/3 درصد دانش آموزان سطح آگاهی بسیار خوبی داشتند اما بعد از آموزش در گروه شاهد 6/6 و در گروه آزمون 84 درصد از آگاهی بسیار خوبی برخوردار شدند.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که میزان آگاهی در گروه آزمون بعد از مداخله به طور چشمگیری افزایش یافته است بنابراین دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی به این گونه آموزش ها نیاز اساسی دارند.
    کلیدواژگان: آموزش، دانش آموزان، عوامل زمینه ساز، اعتیاد
  • فیروزه پیامنی، مجید میری صفحه 45
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس یکی از بیماری های شایع سیستم خود ایمنی می باشد که روی سیتم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد و باعث ایجاد اختلالات متعددی در بیماران می گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی و تعیین علائم و عوارض بیماری در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی است. تعداد 200 نفر از بیماران مبتلا به ام. اس مراجعه کننده به انجمن ام. اس ایران در سال 1387 که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. نمونه گیری به صورت آسان و در دسترس بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و روش جمع آوری آن مصاحبه بود و در پایان داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 5/41 درصد از واحدهای مورد پژوهش بیش از 10 سال سابقه ام. اس داشتند. میانگین مدت ابتلا بیماران 11/8 (با انحراف معیار 20/6) بوده است. بیماری در 2/46 درصد از واحدهای مورد پژوهش طی شش ماه گذشته یک بار عود داشته است و شایع ترین علائم و عوارض بیماری ام. اس واحدهای مورد پژوهش به ترتیب 5/75 درصد اختلال خستگی، 5/70 درصد اختلال تعادل و 70 درصد ضعف و گرفتگی عضلات بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان می دهد واحدهای مورد پژوهش علائم و عوارض متعدد بیماری را در طی مبتلا شدن به بیماری ام اس تجربه می کنند که می تواند بر شدت و عود بیماری و در نهایت کیفیت زندگی بیماران تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، علائم، عوارض
  • محبوبه بیات، مرضیه بیات، بهنام خالدی پاوه صفحه 51
    زمینه و هدف
    هر ساله هزاران کودک به دلایل مختلف در مراکز نگهداری شبانه روزی پذیرفته می شوند. کودکان ساکن در این مراکز معمولا کسانی هستند که به دلیل بی توجهی، آزارهای جسمی، سوء مصرف مواد توسط والدین، طلاق و فقر اقتصادی- اجتماعی به این مراکز سپرده می شوند. از سوی دیگر ورود به مراکز نگهداری شبانه روزی و زندگی در این محیط نیز کودکان را در معرض مشکلات رفتاری و بهداشتی فراوانی قرار می دهد. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی مشکلات رفتاری کودکان 11-7 ساله ساکن مراکز نگهداری شبانه روزی شهر تهران در سال 1385 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به صورت مقطعی و جامعه پژوهش کلیه کودکان 11-7 ساله ساکن مراکز نگهداری شبانه روزی بودند. تعداد نمونه 105 کودک (57 پسر و 48 دختر) که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق چک لیست مشکلات رفتاری کودکان (CBCL) و از طریق مصاحبه با مربیانی که بیشترین شناخت را از کودکان و رفتار آن ها داشتند جمع آوری گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شایع ترین اختلالات رفتاری در این کودکان به ترتیب بزهکاری (8/44درصد)، برون گرایی (40درصد)، درون گرایی (40 درصد)، مشکلات اجتماعی (3/13درصد) و پرخاشگری (4/11درصد) بود. همچنین برحسب امتیاز کسب شده از کل سوالات پرسشنامه بیشتر از 28درصد از این کودکان از نظر سلامت روانی دارای اختلال بودند. آزمون کای اسکوار نیز نشان داد میان مشکلات توجه با جنس و سلامت روانی با جنس ارتباط معنی دار وجود داشت (05/0>P) ولی بین سایر اختلالات رفتاری با جنس، سن و مدت زمان سکونت در مراکز ارتباط معنی دار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های به دست آمده از این مطالعه و نتایج سایر تحقیقات انجام شده درکشورهای دیگر، توجه بیشتر و رسیدگی به وضعیت سلامت این گروه از کودکان و انجام مطالعات بیشتر در خصوص بررسی عوامل موثر بر سلامت روانی آن ها توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، کودکان، مراکز نگهداری شبانه روزی
  • سیما هاشمی، مژگان منتظریان، لیلا نیسی صفحه 59
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از انواع روش های درمانی بیماران جراحی است که تجربه ای استرس زا بوده و باعث ایجاد واکنش های روانی متعدد از جمله اضطراب می شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آموزش بر میزان اضطراب بیماران قبل از اعمال جراحی شکم می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 80 نفر (40 نفر گروه آزمون و 40 نفر گروه کنترل) از بیماران کاندید اعمال جراحی شکم به صورت نمونه گیری تصادفی و مستمر در بخش های جراحی زنان و مردان بیمارستان گنجویان دزفول انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشخصات فردی و بیماری و مقیاس دیداری عددی میزان اضطراب و نوع مداخله آموزش چهره به چهره درباره ی مدیریت درد بود. میزان اضطراب در دو گروه قبل از عمل جراحی از طریق معیار دیداری عددی خود گزارش دهی میزان اضطراب اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    در این تحقیق میانگین نمره اضطراب قبل از عمل در گروه کنترل 80/6 با انحراف معیار 8/2 و در گروه آزمون 30/4 با انحراف معیار 6/1 بوده است.
    نتیجه گیری
    آموزش قبل از عمل موجب کاهش میزان اضطراب بیماران می شود و می توان از این روش به عنوان یکی از درمان های طب مکمل در بالین بهره گرفت.
  • محبوبه بیات، آرزو شاهسواری، سعید فروغی صفحه 67
    زمینه و هدف
    حوادث و اتفاقات از مهم ترین عوامل تهدیدکننده سلامت بشر هستند و شایع ترین علت مرگ و میر قابل پیشگیری درکودکان را تشکیل می دهند. ثابت شده است که استفاده از اطلاعات اپیدمیولوژی مربوط به حوادث، در پیشگیری وکنترل حوادث کودکان نقش اساسی دارد. این مطالعه با هدف بررسی مهم ترین علل حوادث در کودکان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک تحقیق توصیفی می باشدکه به منظور بررسی شیوع سوانح در کودکان زیر 5 سال مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام جعفرصادق (ع) در شهرستان الیگودرز صورت گرفته است. تعداد نمونه ها120 نفر بود و اطلاعات مورد نیاز از پرونده بیمارستانی کودکان حادثه دیده استخراج و با استفاده از نرم افزار spss-13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بیشترین علت صدمه سقوط از ارتفاع (5/32%) و مسمومیت (7/26%) بود و بیشترین عضو آسیب دیده سر، گردن و تنه (7/31%) و بیشترین مکان وقوع حادثه منزل (8/30%) بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت با آموزش خانواده و انجام اقداماتی در جهت افزایش ایمنی منازل می توان بروز حوادث درکودکان و میزان مرگ و میر را در این قشر مهم و آسیبب پذیر کاهش داد.
    کلیدواژگان: شیوع، حوادث، کودکان
  • احمدرضا بیات، حبیب امانی صفحه 75
    زمینه و هدف
    اوتیسم اختلال رشد ذهنی پیچیده ای می باشد که به نظر می رسد یک اختلال در سیستم عصبی باعث عدم عملکرد صحیح مغز می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تحریکات حسی مختلف در کاهش رفتار بیش فعالانه و افزایش توجه و تمرکز کودک اوتستیک نسبت به تحریکات محیطی بود که به صورت موردی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    آزمودنی یک پسر 10 ساله با سن عقلی 4 سال بود که با تشخیص اوتیسم و با رفتارهای بیش فعالانه به کلینیک گفتاردرمانی مراجعه نموده بود. دوره آزمایشی شامل انجام تمرینات مختلف به روش درک مجموعه حواس بود که طی 60 جلسه توسط آسیب شناس گفتار و زبان انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که تحریکات حسی مختلف می تواند در کاهش رفتار بیش فعالانه و افزایش توجه و تمرکز کودک اوتستیک نسبت به تحریکات محیطی تاثیر داشته باشد.
    نتیجه گیری نتایج حاکی از این است که گنجاندن برنامه های تحریک حسی به صورت منظم و مداوم در جلسات درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم می تواند نتایجی قابل توجهی جهت رفع مشکلات توجه، تمرکز و ارتباطی آنان به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: تحریکات حسی، رفتار بیش فعالانه، کودک اوتستیک
|
  • Dr.Maleki.A., Dr.Ashrafi.P., Miri.M., Abdolvand.M., Amani.Aa Page 7
    Background and Aim
    One of the most important indicators of community health planning is statistics related to causes of death in the community. Cardiovascular diseases are the main cause of mortality in Iran and around the world. The main aim of this study is to determine the prevalence of mortality due to cardiovascular diseases in Aligudarz during the year1388.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive analytic one. The information related to about 625 cases of deceased in Aligodarz during the year 1388 was assessed using death registration software in the city health center. Then, collected Statistics were analyzed with spss software in order to calculate the mortality rate due to cardiovascular disease.
    Results
    Results showed that cardiovascular diseases were account for nearly about half of cases of mortality in Aligudarz during the year1388. Besides, this mortality rate was significantly high in male rather than female.
    Conclusion
    findings showed that cardiovascular diseases play an important role in total mortality rate. Therefore, good planning for control and prevention of cardiovascular disease is considered as a necessity.
    Keywords: Incidence, Mortality Rate, Cardiovascular Diseases
  • Tagharrobi.Z., Fakharian.E., Mirhoseini.F., Rasoulinejad.Sa, Akbari.H., Ameli.H Page 13
    Background and Aim
    to improve the performance of educational institutions, identifying of improper outputs status and influential factors on incidence of relevant indicators is essential. So, this study was carried out in order to assess the miserable outputs and its related factors in Nursing & Midwifery faculty of KAUMS.
    Materials and Methods
    in this cross sectional study all of alumni of the mentioned faculty from 1986 until the end of 2003(n=1174) were selected via census method. The questionnaire including determining indicators of improper outputs (grades average, Withdrawing, Ejection from university, education leaving, and major changing) and possible related factors was used. Data were analyzed using Odds Ratio and Difference percentage by spss16.
    Results
    the frequency of unacceptable total average, Withdrawing, Ejection from university, education leaving, and major changing were %8/01, %2/55, %0/51, %1/79, and %0/51 respectively. There was association between Demographic data, educational background, and admission criteria with miserable outputs.
    Conclusion
    with regard to miserable outputs status and its risk factors, to improve the performance of educational institutions, the students selecting and training methods should be modified. Furthermore, planning for recognition and supporting of the vulnerable students is a must.
    Keywords: Educational drop, out, Academic failure, Improper output, Related Factors
  • Seyedemami.R., Eftekharardebili.H., Golestan.B Page 23
    Background and Aim
    Regular and adequate physical activity is a major factor in maintaining good health throughout entire life course. Levels of inactivity are high in all countries. Effective educational interventions are needed to promote physical activity in all populations. The aim of this study was to determine the effect of a heath education intervention on physical activity knowledge, attitude, and behavior in health volunteers of Tehran in 2008.
    Materials and Methods
    All active female health volunteers of Tehran, district 14 (n=100) were recruited for this experimental study. Data were gathered using a questionnaire of knowledge, attitude, and behavior regarding physical activity. The questionnaire was completed by all participants in two phases of pre- and post-intervention (four weeks after the intervention). Health education intervention strategies were presented to the intervention group during three educational sessions with one week interval between the sessions. Data were analyzed using related statistical tests.
    Results
    Findings showed significant statistical differences in knowledge, total physical activity rate per week, and the mean sitting time per day between the control and intervention groups after the intervention (P<0.05). While, these variables were not significantly different before the educational intervention among both groups.
    Conclusion
    The health education intervention presented in this study was effective in promoting knowledge, total physical activity rate per week, and mean sitting time per day among the female health volunteers.
    Keywords: Physical Activity, Health Volunteers, Health education, Educational Intervention, Knowledge, Attitude, Behavior
  • Hayati .F., Shahsavari.A., Mahmoudi.M. Page 31
    Background and Aim
    Breast cancer is one of the most common disorders in women during current century. Despite scientific progresses and researches there is no specific cause for breast cancer. This study performed in order to determine variables demographic in women with breast cancer referred to hospitals related to Medical sciences universities in Tehran in the year 1386.
    Materials and Methods
    This was a descriptive study has been done on 175 women with breast cancer selected randomly. Data were obtained through interview and by questionnaires include demographic characteristics. Findings were analyzed by descriptive statistical tests.
    Results
    Findings showed that most women (% 37/7) were in the age group of 41-50, married (% 79/4), and in regard to economic situation, % 47/4 of them were in intermediate and low level equally. Besides, all types of treatments were done for % 44, and more than 24 months past from their diagnose in % 29/7, and 64 percent were menopause, menopausal age in 67/9 percent was 41-50, in % 58/1 of samples their disease was diagnosed in menopausal period, % 89/3 reported using hormone therapy during their menopausal period and 89/3 percent didnt use hormone therapy in menopausal period.
    Conclusion
    The results showed that breast cancer is a multi factorial disorder affected by different personal, familial, social, economic conditions and accessibility and time of treatment could affect symptom's severity and prognosis of the illness. Therefore, to determine and control the related factors of this disorder will be really effective for screening and controlling the high risk population.
    Keywords: Social Factors, Personal Factors, Beast Cancer
  • Khodakarami.Z. Matinnia.N Page 37
    Background and Aim
    Addiction not only results in some serious physical problems, but also results in social and economical problems for countries. On the other hand, adolescence is the most risky period for Substance Abuse. Therefore, understanding predisposing factors related to addiction could due to a purposefully planned program for prevention and follow up. The purpose of this study was the effect of instructional classes on adolescent's knowledge from predisposing factors related to addiction.
    Materials and Methods
    This research was a semi experimental study has been done at Hamedan pre university centers. In this study 220 female students in two groups (case –control) have taken part. They are selected in randomly branch. The tool of assessment was a questionnaire that was provided by researcher. Case and control groups answered the questions then interaction performed at 20 minute. Finally, level of their knowledge about predisposing factors of addiction evaluated again. All statistics computed by the SPSS software.
    Results
    results showed that knowledge score in control group was not significant in test re test (p>0/05) but there was a meaningful difference in case group before and after interaction (p=0 /00, t= -20/3).Before interaction only7/5 percent in control group and 3/8 percent in case group have very good knowledge (p=0/00) but after interaction 6/6 percent in control group and 84 percent in case catch it.
    Conclusion
    In this study, most adolescences knowledge about predisposing factors of addiction increased significantly after intervention. Therefore, such instructional classes are very important for them.
    Keywords: Education, Pre university Students, Predisposing Factors, Addiction
  • Payamani.F., Miri. M. Page 45
    Background and Aim
    Multiple sclerosis (M.S) is one of the most common autoimmune diseases that affects central nervous system and causes numerous disorders. The objective of this study was investigation of side effects and symptoms in patients with Multiple Sclerosis.
    Materials and Methods
    This research was a descriptive study. In this study, 2oo men and women suffered from M.S were selected by easy sampling method. The Study’s tool was questionnaire and data was collected by interview and were analyzed with SPSS through descriptive statistical.
    Results
    Results showed that 41.5% of patients have MS more than 10 years (mean 8/11 years).46/2 percent of patients experienced recurrence of their disease for at least one time during 6 months ago. The most common side effects and symptoms were: fatigue (%75/5), balance disorder (%70/5), and muscles weakness and cramps (%70).
    Conclusion
    According to the results of this study, patients experience various signs and symptoms due to M.S. That these can affect on intensity and recurrence of disease and ultimately affect patient's quality of life is.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Side Effects, Symptoms
  • Bayat.M., Bayat.M., Khaledipaveh.B Page 51
    Background and Aim
    Every year, thousands of children admitted in foster care centers because of several reasons, neglect, physical abuse, parental substance abuse, divorce and social- economic poverty. In addition, living in these centers causes a host of behavioral and health problems. In regard to this issue, mental health status of 7-11 years children living in foster care centre in Tehran was assessed.
    Materials and Methods
    we performed a cross sectional study with 105 children (57 boy, 48girl). In this research, sampling method was census. The required information about children's mental health was obtained by the child behavioral checklist (CBCL) from guardians who recognized these children on the basis of their behavior.
    Results
    Result have showed that most frequent type of behavioral problem in these children was as follows: Delinquent (%44/8), Externalizing (%40), Internalizing (%40), social problems (%13/3) and aggression (%11/4). Further more, the obtained total scores of questionnaire showed that more than %28 of these children had mental health problem. Ki- scoare test showed that there was a meaning full relation between problems related to attention and mental health with gender.
    Conclusion
    On the basis of these finding and results of researches in other countries, full attention and health facility should be given to these findings and the results of other studies, paying full attention, assessment and further studies on high risk groups of children are recommended.
    Keywords: Mental health, Children, Foster Care Centers
  • Hashemi.S. Montazerian.M. Nisi.L. Bahrampour. E Page 59
    Background and Aim
    Today, surgery is one way to treatment of patients that is a stressful experience and Causes numerous Psychological reactions Such as anxiety. Purpose of the study was to determine the effect of education on level of Patient's anxiety before abdominal surgical operations.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 80 people (40 people in exam group and 40 people in Control group) was Selected from Candidate Patients for abdominal Surgical operations randomly and Continuously in surgical wards of Ganjavian hospital in Dezful city. Data were collected by questionnaire included individuals characteristic, disease and criteria of Visual analogue scale, anxiety level and type of intervention was face to face education about pain management. Anxiety level was measured in two groups before surgical operation, through criteria of visual analogue scale and self- report. Data were analyzed by statistic methods through SPSS software.
    Results
    In this research, average of anxiety level before operation in Control group was 6.80 with standard deviation of 2.8 and in exam group was 4.30 with standard deviation of 1.6.
    Conclusion
    Findings of this research showed that education was effective on anxiety level before abdominal surgical operation. Therefore, education caused a reduction in anxiety level. It is suggested that for reduction of patient's anxiety before surgical operations could apply this intervention as a non- medicine in surgical wards.
    Keywords: Education, Level of anxiety, Abdominal Surgical Operations
  • Bayat.M., Shahsavari.A., Forughi.S., Mirzajani.F., Alamneshan.F Page 67
    Introduction
    Accidents and events are important health threatening factors and are most common preventable causes of death in children. It's evident that epidemiologic information related to these accidents has a main role in prevention and control of children's accidents. Therefore, this study was done to investigate the most important causes related to accident in children.
    Materials And Method
    This research was a descriptive study in order to assess prevalence of accidents in children less than 5 years referred to emergency ward of Imam jafar sadegh hospital in Aligodarz. Total samples were 120, and information was obtained from injured child's hospital files. Data were analyzed by spss-ver 13.
    Results
    Results showed that: Common causes of accidents were: falling(32/5) toxicity (26/7%) and the most injured organs were head and trunk (31/7%) and most common place of event's occurrence was home.
    Conclusion
    On the basis of the results, it could be concluded that by family training, performing some tasks for increase home security, and give more attention to these problems, accidents and as a result, pediatric mortality rate will be decreased.
    Keywords: Prevalence, Accidents, Children
  • Amani. H., Bayat. A.R Page 75
    Back ground &
    Aim
    Autism is a complicated disorder seems that a disorder in nervous system lead to malfunction of brain. This study’s purpose was to investigate the effect of various sensory stimulations on decreasing hyperactivity behaviors and increasing attention and concentration of autistic child to the environmental stimulation.
    Materials and Methods
    In this study, the subject was a 10 year boy with mental age of 4, identified as an autistic case with hyperactive behaviors was referred to a speech therapy clinic. Training period was about in 60 sessions and done by a speech therapist.
    Results
    The result showed that effect of various sensory stimulations could be effective on reducing hyperactivity behaviors and increasing attention and concentration to environmental stimulation in autistic child.
    Conclusion
    Results showed that sensory stimulation programs in therapeutic sessions of autistic children could result in significant outcomes in reduction of their problems in attention, concentration and communication.
    Keywords: Sensory Stimulation, Hyperactive Behavior, Autistic Child