فهرست مطالب

توسعه پرستاری در سلامت - سال چهارم شماره 6 (زمستان 1392)

نشریه توسعه پرستاری در سلامت
سال چهارم شماره 6 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • معصومه ذاکری مقدم، سیما هاشمی* صفحه 5
    زمینه و هدف
    یکی از شایع ترین روش های تشخیصی و درمانی در بیماری های قلبی، کاتتریسم قلبی می باشد که باعث افزایش مقادیر همودینامیک قلبی بیماران می شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آرام سازی عضلانی بنسون بر میزان مقادیر همودینامیک قلبی در بیماران کاندید کاتتریسم قلبی است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای نیمه تجربی است که 118 بیمار کاندید کاتتریسم قلبی بستری در بخش های قلب بیمارستان امام خمینی تهران در دو گروه آزمون و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. ابراز جمع آوری اطلاعات شامل برگه های مشخصات جمعیت شناختی، مشاهدات و ثبت مقادیر همودینامیک بود. پس از فراهم نمودن آمادگی های لازم برای بیماران، نوار صوتی آرام سازی بنسون با صدای پژوهشگر ضبط شد سپس نوار ضبط شده همراه با هدفون در اختیار بیماران گروه آزمون قرار گرفت تا به مدت 20 دقیقه به کار ببرند و قبل و بعد از انجام مداخله مقادیر همودینامیک قلبی شامل فشارخون سیستول و دیاستول و نبض سنجش شد. همچنین در گروه کنترل یک ساعت قبل و بلافاصله قبل از کاتتریسم قلبی این مقادیر سنجش و ثبت شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در گروه آزمون و کنترل بین مقادیر همودینامیک قلبی (فشار خون سیستول و دیاستول و تعداد نبض بیماران) از لحاظ آماری اختلاف معنی دار وجود دارد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    آرام سازی عضلانی بنسون در کاهش مقادیر همودینامیک قلبی بیماران کاندید کاتتریسم قلبی موثر است و بنابراین پیشنهاد می شود از این روش مکمل قبل از عمل کاتتریسم قلبی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آرام سازی عضلانی بنسون، مقادیر همودینامیک قلبی، بیماران کاندید کاتتریسم قلبی
  • فیروزه پیامنی، علی اکبر نظری، هایده نکته دان، مجید میری، سعید فروغی، فتانه قدیریان* صفحه 13
    زمینه و هدف
    مطالعات بسیاری به نقش تغذیه به عنوان یک فاکتور احتمالی مهم در ابتلا به بیماری ام اس اشاره کرده اند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت عادات غذایی و تغذیه در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن ام اس تهران در سال 1387 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. تعداد 200 نفر از بیماران مبتلا به ام اس مراجعه کننده به انجمن ام اس ایران در سال 1387 به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. نمونه گیری به صورت آسان و در دسترس بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و روش جمع آوری آن مصاحبه بود. در پایان داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و نرم افزار SPSS 5/11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 78 درصد واحد های مورد پژوهش از نظر عادات غذایی و تغذیه در سطح نسبتا مطلوب بوده اند و بین وضعیت عادات غذایی و تغذیه با وضعیت تاهل (015/0p =) و وضعیت درآمد (001/0p =) ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    عادات غذایی و تغذیه مناسب می تواند در کنترل بیماری و برخی از علائم و عوارض آن تاثیرگذار باشد، لذا ارتقاء رفتارهای تغذیه ای با برنامه های آموزشی منسجم در این گروه از بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروز، عادات غذایی، تغذیه
  • مریم رادمهر، احمد ایزدیطامه، امیر اشکان نصیری پور، لیلا نیسی* صفحه 21
    زمینه و هدف
    نظریه دلبستگی یکی از نظریه های معاصر در پیش بینی سلامت روان بالغین است. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه میان سبک های دلبستگی با نگرش و رفتارهای بهداشتی بالغین در شهرستان شوش انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و نمونه های آن شامل 300 نفر از کارمندان شاغل شهرستان شوش بودند که به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه مقیاس سبک دلبستگی بزرگسالان و پرسشنامه خود ساخته نگرش ها و رفتارهای بهداشتی بود که روایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 75/0 محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد درحالی که 87 درصد نمونه ها نگرش بهداشتی در حد بالا داشتند ولی اکثریت آنان رفتار بهداشتی در حد پایین را گزارش کردند. فراوانی سبک دلبستگی 64 درصد نمونه ها ایمن و 3/28 درصد غیر ایمن بود و بین نوع سبک دلبستگی افراد و نگرش ها و رفتارهای بهداشتی آنان همبستگی معنی داری به دست نیامد درحالی که بین میانگین نمرات نگرش و رفتار بهداشتی با میانگین نمرات سبک اجتنابی رابطه معنی دار و معکوس مشاهده شد. همچنین یافته ها همبستگی معنا داری بین نوع سبک دلبستگی و وضعیت تاهل و سن نمونه ها نشان داد (021/0= p).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد نوع نگرش و رفتارهای بهداشتی بزرگسالان را نمی توان براساس برخی مشخصات فردی پیش بینی کرد و باید با مطالعات وسیع تر عوامل موثر در بروز رفتارهای ناسالم بهداشتی را شناسایی نمود.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، نگرش، رفتارهای بهداشتی
  • سارا ضیاغم، مریم بخشنده باورساد، شایسته حقیقی، معصومه سیاحی*، منصوره زرگر نتاج، شهناز آبادیان صفحه 31
    زمینه و هدف
    زایمان طبیعی بهترین روش زایمان می باشد. سزارین بدون اندیکاسیون مامایی هزینه نسبتا زیادی را بر سیستم بهداشتی تحمیل می کند. درخواست مادر یکی از دلایل عمده افزایش میزان سزارین است که این امر در اکثر مواقع از عدم آگاهی یا دریافت اطلاعات نادرست ناشی می شود. هدف این مطالعه تعیین نیازهای آموزشی دوران بارداری برای انتخاب نوع زایمان سزارین یا طبیعی از دیدگاه زنان باردار شکم اول می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که بر روی 150 نفر از زنان باردار شکم اول مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر اهواز در سال 1391 انجام شد. جامعه آماری با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. اطلاعات از طریق پرسشنامه محقق ساخته (86/0=a) و با روش مصاحبه جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 با محاسبه آمار توصیفی و همبستگی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند (05/0 p<).
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین سنی مادران 85/4± 32/25 سال بود. اکثریت مادران (7/48 درصد) تحصیلات دانشگاهی و 1/68 درصد مادران خانه دار بودند. در این مطالعه، 3 اولویت اول آموزشی از دیدگاه زنان باردار به ترتیب شامل آموزش و کسب اطلاعات در مورد تاثیرگذاری نوع زایمان بر وضعیت جسمی مادر، تاثیرگذاری نوع زایمان بر وضعیت سلامت نوزاد و نحوه انجام زایمان طبیعی بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش پیشنهاد می گردد مسئولین مراقبت های بهداشتی، برنامه های آموزشی را بر اساس نیازهای مددجویان طراحی نمایند تا علاوه بر تاثیرگذاری بیشتر سبب کاهش هزینه های مربوطه گردد.
    کلیدواژگان: نیاز آموزشی، زایمان طبیعی، زایمان سزارین، زنان باردار
  • حمیده بابایی *، معصومه شمس قهفرخی، مریم سرلک، محبوبه مدنی، مهدی رزاقی ابیانه صفحه 41
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر، عوامل کنترل کننده بیولوژیک، به منظور کاهش بیماری های قارچی در انسان مورد استفاده قرار می گیرند که در این میان می توان به باکتری های غیر پاتوژن از جمله باسیلوس سوبتیلیس به علت توانایی بالقوه در تولید ترکیبات مهارکننده قارچ ها اشاره کرد. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضد قارچی از فیلترای باسیلوس سوبتیلیس در برابر قارچ های بیماری زاست.
    مواد و روش ها
    تعداد پنجاه نمونه خاک زراعی از مناطق مختلف استان تهران جمع آوری شد و برای جدا سازی باسیلوس سوبتیلیس به روی محیط کشت GYA کشت داده شد. باکتری های جدا شده به منظور توانایی مهار رشد قارچ ها در محیط کشت GYA و با استفاده از آزمون کشت متقابل و به صورت چشمی ارزیابی شدند سپس از فیلترای کشت باکتری که بیشترین فعالیت آنتاگونیستی را در مقابل قارچ ها نشان داده بود رقت های سریالی تهیه شد و فعالیت آنتاگونیستی آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز گردید.
    یافته ها
    در مجموع از 50 نمونه خاک جمع آوری شده 38 نمونه حاوی باسیلوس سوبتیلیس بود که فیلترای کشت آن قادر به مهار رشد بیش از 50 درصدی قارچ های مورد نظر بود. نتایج نشان داد که اختلاف معنادار آماری میان مقدار مهار رشد حاصل از قارچ در مقایسه با گروه کنترل وجود دارد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد باکتری باسیلوس سوبتیلیس با تولید ترکیبات ضد قارچی، می تواند ابزار مناسبی برای کنترل زیستی قارچ ها در طبیعت باشد.
    کلیدواژگان: باکتری باسیلوس سوبتیلیس، قارچ های بیماری زا، فعالیت آنتاگونیستی، فیلترای کشت باکتری
  • ابوالفضل شجاعی*، فرهاد کامرانی، شهلا محمدزاده، محمد فشارکی، امیر منصوری، محمدرفیع بذرافشان صفحه 49
    زمینه و هدف
    میزان آگاهی و نگرش معلمین در مورد بیماری ایدز یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر میزان آگاهی و نگرش جوامع در مورد این بیماری می باشد. آموزش معلمان در زمینه ایدز با ارتقای آگاهی و بهبود نگرش آنان، به گسترش برنامه های آموزش پیشگیری از ایدز کمک می کند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 120 معلم (70 زن و 50 مرد) شاغل در دبیرستان های شهرستان خاتم به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه خود ساخته سنجش آگاهی و نگرش معلمان در رابطه با بیماری ایدز استفاده شد. پرسشنامه در دو نوبت (قبل و دو هفته بعد انجام آموزش) توسط نمونه ها تکمیل شد. آموزش شامل 2 جلسه 45 دقیقه ای بود که بر اساس محتویات کتابچه آموزشی که توسط محققین طراحی شده بود ارائه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی زوجی با استفاده از SPSS13 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 98/7±87/34 سال بود. 3/58 درصد از واحدهای مورد پژوهش زن بودند. 8/85 درصد نمونه ها دارای تحصیلات لیسانس و 8/85 درصد متاهل بودند. نتایج آزمون تی زوجی رابطه آماری معنی داری بین میانگین امتیازات سطح آگاهی قبل و بعد از آموزش نشان داد (05/0p<). همچنین نتایج آزمون تی زوجی نشان دهنده رابطه آماری معنی داری بین میانگین امتیازات سطح نگرش قبل و بعد از آموزش بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت آموزش بیماری ایدز به معلمان موجب افزایش آگاهی و بهبود نگرش آن ها نسبت به بیماری ایدز می گردد.
    کلیدواژگان: معلمان، آموزش، ایدز، آگاهی، نگرش
  • صفیه جمالی*، حسین زارعی صفحه 57
    زمینه و هدف
    سلامتی زنان شاغل باردار و شیرده در محیط کار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. رضایت زناشویی یکی از شاخص های سلامت روان است و یکی از عوامل موثر بر آن، اشتغال است. از طرفی تغییرات خلقی و نیازهای زنان باردار در خانه و محل کار مشکلاتی را برای آنان ایجاد می کند. هدف از این مطالعه مقایسه رضایت زناشویی زنان باردار شاغل و غیر شاغل می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی- مقایسه ای است. نمونه پ‍‍ژوهش شامل 239 زن باردار شاغل و غیرشاغل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر جهرم در سال 1392 بود. داده ها با پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ جمع آوری و برای تجزیه و تحلیل آن ها از محاسبه میانگین، انحراف معیار و آزمون های آماری استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان باردار 95/4±47/28 و در دامنه سنی (18-45 سال) بود. 3/51 درصد زنان غیر شاغل و 7/48 درصد شاغل و 2/26 درصد روستایی و 8/73 درصد شهری بودند و اکثریت آنان (51 درصد) تحصیلات دانشگاهی داشتند. همچنین بین میانگین رضایت زناشویی در زنان باردار شاغل (40/18± 06/78) و غیر شاغل (57/16±4/84) تفاوت معناداری مشاهده شد (03/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اشتغال بر رضایت زناشویی زنان باردار تاثیر منفی داشته است. تغییرات خلقی در دوران بارداری می تواند تحت تاثیر اشتغال زن تشدید و باعث عدم رضایت زناشویی وی گردد. بنابراین برگزاری کلاس های مشاوره زناشویی در دوران بارداری جهت بالا بردن بهداشت روان زنان باردار به عنوان بخش مهمی از مراقبت های پره ناتال توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، بارداری
  • فرخنده حیاتی*، سیمین جهانی، پروانه موسوی صفحه 65
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایع ترین اختلالات در سراسر جهان است. این مطالعه، با هدف تعیین باورهای بهداشتی در مورد ماموگرافی در زنان شهر اهواز در سال 1389 انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است که بر روی 120 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز ماموگرافی شهر اهواز که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، انجام گرفته است. روش گردآوری داده ها در این پژوهش، مصاحبه و ابزار مورد استفاده پرسشنامه های حاوی مشخصات فردی و باورهای بهداشتی مدل چمپیون بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده گردید.
    یافته ها
    اکثریت نمونه ها در گروه 50-41 سال (45 درصد)، تحصیلات زیر دیپلم (7/41 درصد) و متاهل (7/86 درصد) بودند. اولین مراجعه برای انجام ماموگرافی (3/48 درصد)، جهت غربالگری سرطان پستان (2/49 درصد). از نظر سابقه سرطان پستان در بستگان درجه یک (8/80 درصد) سابقه مثبت نداشتند. نتایج نشان داد شایعترین مانع برای انجام ماموگرافی، انجام خودآزمایی پستان برای یافتن تغییرات به جای ماموگرافی بود که 2/79 درصد با آن موافق بودند. بین تعداد مراجعات برای انجام ماموگرافی و نمره کلی باورهای بهداشتی ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (05/ 0p<).
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج این تحقیق نشان می دهد زنان جامعه ایرانی نیاز به آموزش های لازم در زمینه بیماری سرطان پستان، روش های تشخیصی و غربالگری دارند. در این راستا، کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی نقش مهمی در ارتقاء سطح آگاهی و دانش و تغییر نگرش مثبت نسبت به روش های پیشگیرانه و رفتارهای غربالگری به ویژه انجام ماموگرافی در زنان از سنین40 سال به بالا را دارند.
    کلیدواژگان: عوامل فردی، باورهای بهداشتی، ماموگرافی، سرطان پستان
  • کتایون وکیلیان*، شیرین مبصری صفحه 73
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف تاثیر کلاس های آموزش گروهی آمادگی برای تولد بر دانش، نگرش و عملکرد مادران باردار انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه مداخله ای با 85 مادر داوطلب شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان در 6 گروه 15- 14 نفره طراحی شد. کلاس ها هر 2 هفته یک بار در بیمارستان طالقانی شهر اراک برگزار شد. در این کلاس ها دانش و مهارت های لازم در زمینه بارداری و مراقبت های آن، تغذیه، ورزش، نحوه صحیح شیردهی، مراقبت های بعد از زایمان و نوزاد آموزش داده شد. روش های آموزشی سخنرانی، فیلم، مولاژ و پمفلت بودند. در پایان داده ها توسط آزمون کای دو، ویلکاکسون آنالیز شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد میانگین آگاهی مادران در مورد مراقبت های دوران بارداری از 2/5 ±91/17 قبل از آموزش به 2/7± 4/25 بعد از آموزش افزایش یافت (001/0p =). همچنین قبل از آموزش 1/63 درصد مادران نگرش خوبی به مراقبت های دوران بارداری داشتند که بعد از آموزش به 1/94 درصد رسید (001/0 p=). 5/50 درصد پس از زایمان از روش های ایمن برای جلوگیری از بارداری استفاده کرده و 80 درصد تا 5 ماهگی از تغذیه انحصاری استفاده کرده بودند.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش آموزش گروهی می تواند در افزایش دانش، نگرش و عملکرد مادران باردار موثر باشد.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، مراقبت های بارداری، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • مرتضی نادری، سجاد چمن دوست، فیروزه نظری، میرجمال حسینی* صفحه 83
    دی اکسین ها و ترکیبات مشابه آن به عنوان گروه بزرگی از ترکیبات آلی از 419 ترکیب مختلف تشکیل شده اند که از جمله آن ها می توان به دی بنزو دی اکسین های پلی کلرینه (PCDDs)، دی بنزو دی فوران های پلی کلرینه (PCDFs) و پلی کلرینه های بی فنیل ((PCBs اشاره کرد. دی اکسین ها در صنعت به عنوان محصولات جانبی احتراق در برخی فرآیندهای صنعتی مانند فرآیند سفید کردن کاغذ و چوب با ترکیبات کلردار و فرآیند ذوب تولید می گردند. حلالیت بالا در چربی، تجمع زیستی در زنجیره غذایی و انتشار در مسافت های طولانی از منبع انتشار از ویژگی های مهم این ترکیبات می باشد. مواجه شدن انسان با این ترکیبات عمدتا از طریق مصرف غذای آلوده، به خصوص غذاهای دریایی اتفاق می افتد که سبب بروز اختلال عملکردی در بسیاری از ارگان های بدن مثل کبد، کلیه، سیستم ایمنی، سیستم عصبی و دستگاه تولید مثلی می گردد. به دلیل سرطان زا بودن دی اکسین در انسان، تعدادی از کشورها استانداردهای بسیار دقیقی برای انتشار آن ها در محصولات غذایی تدوین نموده اند و با اشاره و تاکید بر منابع انتشار این ترکیبات در چهار گروه اصلی شامل زباله سوزی، احتراق، منابع صنعتی و منابع طبیعی، به فکر راهکارهایی جهت پیشگیری یا کاهش تولید این محصولات فرعی افتاده اند. جدید ترین تکنولوژی ها برای کاهش تشکیل و انتشار دی اکسین ها از منابعی مانند گاز دودکش ها، خاکستر فرار و خاک شامل تصفیه گاز دودکش ها، خاکستر فرار و احیاء خاک و رسوبات می باشد. این مقاله مروری سعی دارد به طور گذرا و جمع بندی شده به تماس و سمیت دی اکسین ها با انسان و استانداردهای تدوین شده در کشورهای مختلف اشاره نماید.
    کلیدواژگان: دی اکسین ها، اثرات سمی، سرطان، منابع، مواجه
|
  • Zakerimoghadam M., Hashemi S.* Page 5
    One of the most prevalent methods of diagnostic and treatment of heart diseases is cardiac catheterization, that increases cardiac hemodynamic amounts of heart patients. The purpose of this study is determining the effect of Benson muscle relaxation on cardiac hemodynamic amounts in patients candidated for cardiac catheterization.
    Material and Methods
    This research is quasi-experimental study that 118 patients candidated cardiac catheterization at cardiac wards of Tehran Imam Khomeini hospital investigated in two groups: test and control. Data collection tools included papers of sample characterization, observations and records of hemodynamic amounts. After providing necessary preparations for patients, Benson muscle relaxation tape is recorded by researcher's voice and recorded tape and head phone were given to test group patients to use them For 20 minutes, and cardiac hemodynamic amounts includes systolic blood pressure, diastolic blood pressure and pulse rate were examined before and after intervention. In control group, these amounts were measured and recorded one hour and immediately before cardiac catheterization. The data were analyzed by descriptive and deductive statistic tests.
    Results
    The result showed that there was a statistical significant differences between cardiac hemodynamic amounts (systolic blood pressure, diastolic blood pressure and pulse rate (p<0/001).
    Conclusion
    Benson muscle relaxation is effective in decreasing the amounts of cardiac hemodynamic in patients candidated cardiac catheterization and so it is recommended that this method is used as a complementary tool before cardiac catheterization operation. It is therefore recommended that this methodbe used complement preoperative cardiac catheterization.
    Keywords: Benson muscle relaxation, cardiac hemodynamic amounts, patients candidated cardiac catheterization
  • Payamani F., Nazari A., Noktehdan H., Miri M., Foroghi S., Ghadirian F.* Page 13
    Background and Aim
    Different studies support the role of nutritional factors as one of the important probable factor in Multiple Sclerosis (MS) etiology. The objective of this study was to determine of MS patient's nutritional status referred to MS Association in Tehran City in 2008.
    Material and Methods
    This research was a descriptive and analytical study. In this study 2oo men and women who were suffering from M.S disease were selected. Study instrument was questionnaire and method was interviews. Data were obtained through easy, the data were analyzed with SPSS version 11.5 through descriptive and Inferential statistical methods.
    Results
    The results showed that nutritional status in the sample (%78) was relatively desirable. Findings showed there were significant relation between marriage status (P=0/015), family income and nutrition (P=0/001).
    Conclusion
    Suitable Food and feeding habits can effect on prevention and signs and symptoms due to MS. Therefore, improvement in Food and feeding habits in these patients seem to be essential that we can access to it with holistic educational programs.
    Keywords: Multiple sclerosis, Food, feeding habits
  • Radmehr M., Ezadi T. A, Nasiripour A. A, Neisi L.* Page 21
    Background and Aim
    The "Theory of attachment" is one of the Contemporary theories for anticipating the mental health in adults. This study aimed to determine the relationship between adults’ attachment styles and attitudes of health behaviors in the city of Shoosh.
    Material and Methods
    This study was a descriptive correlation study. 300 employees working in shoosh city were selected by census sampling. The supplementary questionnaire of revised adult attachment (RASS) coefficient and self-made questionnaire of healthy attitude and behavior (alfa =0.75) were used for data collection.
    Results
    The results indicated that whereas 87% of the respondents showed a healthy attitude, majority of them were reported to have weak healthy behaviors. The frequency of attachment style in 64% of samples was safe and in 28.3% was unsafe. There was no significant relationship between attachment style of people and their healthy attitude and behavior, but a significant, negative relationship between the average values of healthy attitude and behavior with avoidance style was found. The results also showed a significant relationship between the styles of attachment with marital status and the age of samples (p=0.021).
    Conclusion
    This study showed that the type of the health attitude and behaviors in adults cannot be easily predicted with some personal traits and conditions, and more extensive studies should be performed in order to assess and detect effective factors which cause unhealthy behaviors.
    Keywords: Attachment styles, Attitude, health Behaviors
  • Ziaghm S., Bakhshandeh Bavarsad M., Haghighi Sh, Sayhi M.*, Zargar, Natage M., Abadian Sh Page 31
    Background and Aim
    Vaginal delivery is the best method of delivery. Cesarean section without obstetric indications imposed relatively high costs on the health system. One of the major causes of increased rates of cesarean section is the mother's preference, which refers to the lack of knowledge or incorrect information. The purpose of this study is determination of educational needs in pregnancy period to choose cesarean section or vaginal delivery in aspect of nulliparous women.
    Material and Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 15 nulliparous pregnant women referred to Ahvaz health center units in 2012. The statistical populations were selected by simple available sampling. Data were collected through structured questionnaires (alfa =0.86) by interviews method. The Data were analyzed by SPSS 16.0 software, using descriptive statistics and Pearson correlation coefficient. P-Value less than 0.05 were considered as statistically significant.
    Results
    The results showed that the mean age of referred mothers was 25.32±4.85 years. Majority of mothers (48.7 percent) were college graduates and 68.1 percent were housekeeper. In this study, the three educational priorities in the pregnant women’s point of view were training and gaining more information about the effectiveness of delivery mode on maternal body condition, the effectiveness of delivery mode on newborn health and more information about how to vaginal delivery respectively.
    Conclusion
    The results of this study suggested that Health authorities must design the educational programs based on the needs of clients to increase the effectiveness of training and also reduce the costs.
    Keywords: educational needs, Natural Childbirth, Cesarean Section, Pregnant Women
  • Babaei H.*, Shams Ghahfarokhi M., Sarlak M., Madani, Razzaghi Abyaneh M Page 41
    Background and Aim
    Among the biological control agents used in recent years for reducing fungal human diseases, non pathogenic bacteria such as B.subtilis have received major consideration because of their unique ability to produce a wide variety of fungal inhibitory compounds. The purpose of this study was to evaluate the antifungal activity of B.subtilis culture filtration against pathogenic fungi.
    Material and Methods
    Fifty soil samples were collected from so different part of Tehran and cultured on glucose yeast extract agar for isolate of B.subtilis. All isolated B.subtilis were screened for their ability to inhibit all fungi growth using the dual culture on medium GYA on base visual agar plate assay, then of B.subtilis culture filtration showed most remarkable antagonistic activites against fungi was prepared serial dilution and antagonistic activity amount was evaluated. The results were analyzed using the SPSS software program.
    Results
    Totally 38B.subtiliswere obtained from soil samples that showed antagonistic activites against fungi. Bacteria cultured filtrated was able to inhibition more than 50% related to the evaluated fungi. This inhibition amount reported related to the current fungi in comparision to control group using the SPSS software, statistically, less than 0/05 in significant level. The results showed that there was statistically significant difference between the inhibition amount related to the current fungi compared to the control group (p<0.05)
    Conclusions
    The results show that the B.subtilis with produce antifungal metabolites can be an appropriate tool for biological control fungi in nature.
    Keywords: Bacillus subtilis, Fungal diseases, Antagonistic activity, Filtration medium
  • Shojaei A.*, Kamrani F., Mohammad, Zadeh S., Fesharaki M., Mansouri A., Bazrafshan M Page 49
    Background and Aim
    Teachers knowledge and attitudes about AIDS is one of the most important factors influencing communities attitudes and awareness about this disease. Educating teachers about AIDS helps expanding AIDS education plans by promoting knowledge and enhancing attitude of teachers.
    Material and Methods
    in this Quasi experimental study all of the Khatham city high school teachers enrolled (120 subjects include 70 female, and 50 male). Data gathering instruments were demographic, AIDS knowledge and attitude self designed questionnaires. Questionnaires completed by subjects in two times (before education and two weeks after education). Education was included two 45 min sessions based on AIDS hand book education that developed by researchers. The data were analyzed by SPSS 13 software, using paierd T-test.
    Results
    mean age of subjects was 34.87±7.98. 58.3% were female, 85.8% of them were graduated and 85.8% were married. Result shows that there is significant relationship between knowledge scores of subjects in pre and post education using paired T-test (p<0.05). Also there was significant relationship between attitude scores in pre and post education (p<0.05).
    Conclusion
    this study showed that education can improve knowledge and attitude of teachers about AIDS.
    Keywords: teacher, education, AIDS, knowledge, attitude
  • Jamali S. *, Zarei H. Page 57
    Background and Aim
    Being healthy in the period of Pregnancy and lactation is crucially for female in work place. So it is important to pay attention to safety and health of working pregnant women and lactating women in work place. Marital satisfaction is an index of psychological health and one of the factors which can affect it is occupation. On the other hand, mood changes and pregnant requirements at home and word place can cause some problems for them. The aim of this study was to assess marital satisfaction between working and non-working pregnant women.
    Material and Methods
    This is a descriptive study, Sample size include 239 working and nonworking pregnant women referring to Jahrom health care centers in 1392. Data was collected by questionnaires of Enrich marital satisfaction that included 35 questions. We analyzed data for mean and standard deviation and used t test to evaluate the groups.
    Results
    Mean age in pregnant women was 28.47± 4.95 and age range was 18-45 years old. Almost half of women (51%) had college education. Marital satisfaction in working pregnants was 78.6 ± 18.40 and in non-workings was 84.43±16.57 and difference between two groups was statistically significant(P=0.03). 76.2% of non-working pregnants and 89% of working pregnants had low marital satisfaction.
    Conclusion
    Results of this study show that working had negative effects on marital satisfaction. Mood changes in pregnancy can affected by working and may result in marital dissatisfaction. So make marital counseling classes to enhance the mental health of pregnant women as an important part of prenatal care is recommended.
    Keywords: satisfaction, working women, pregnancy, non, working women
  • Hayati F.*, Jahani S., Mousavi P Page 65
    Background and Aim
    Breast cancer is one the most common disorders in Worldwide. This study conducted to determine health beliefs before mammography in women referred to Ahvaz mammography centers in 2010.
    Material and Methods
    This descriptive correlational study was conducted on 120 women referred to Ahvaz mammography center. The statistical populations were selected by purposive sampling. The data were obtained through interview by Demographic questionnaire and Champion's Health Belief Model scale. The data were analyzed by descriptive and deductive statistic testes.
    Results
    Findings showed the majority of the women were in the 41-50 age group 45%), 41.7% undergraduates, 86.7% women were married. 48.3% the first time were referred for mammography, 49.2% of women referred for breast cancer screening. 80.8% had not a positive history of breast cancer in first degree relatives. breast self examination was the most common barrier to do mammography and 79.2% of women accepted it.
    Conclusion
    Findings of this study suggest that Iranian women need to be trained in the field of breast cancer, Diagnostic and screening methods. In this context, health care workers play an important role in promoting health awareness, knowledge and positive attitude towards the prevention and behavior change, particularly screening mammography in women older than 40 years.
    Keywords: personal characteristics, health beliefs, mammography, Breast cancer
  • Vakilian K.*, Mobaseri Sh Page 73
    Background and Aim
    the aim of this study was to investigate the effects of group training classes of birth preparationon the knowledge, attitude and practice of pregnant mothers.
    Material and Methods
    This experimental study was designed with 85 mothers volunteered to participate in childbirth preparation classes in six groups of 15-14 people. Classes were hold every 2 weeks in Arak Taleghani Hospital. The knowledge and skills of prenatal care, nutrition, exercise, correct feeding, postpartum care and newborn have been taught In these classes. Teaching methods were Lectures, films, and pamphlets. Findings were evaluated by 2אל and Wilcoxon test.
    Results
    The collected data showed that Mother's knowledge in prenatal care increased after training (25. 4 ± 2. 7 vs. 17. 91±5. 2) (p=0. 001). 63. 1% mothers had good attitude about prenatal care that increased to 94. 1% after training (p=0. 001). 50. 5% mothers used safe methods of contraception and 80% had used exclusive breast feeding up to 5 months.
    Conclusion
    The use of group education had a significant effect on knowledge, attitude and practice of pregnant women.
    Keywords: Group education, prenatal care, knowledge, attitude, practice
  • Naderi M., Chamandust S., Nazari F., Hosseini M., J * Page 83
    Dioxins and dioxin-like chemical composed of 419 compounds are a large group of compounds including polychlorinated dibenzo-pdioxins (PCDDs), dibenzofurans (PCDFs), and biphenyls (PCBs) and related compounds. They are byproducts of combustion and various industrial processes, such as chlorine bleaching of paper pulp and smelting. Soluble in fat, Persistent in environment and disperse in long distances from the source of emission and bioaccumulation in food are important properties of dioxins. Besides, human exposure often occurs through diet specially sea foods. Dioxins and dioxin-like compounds exposure cause disorder in many organs of human such as liver, kidney, immune system, reproductive system, neurotic system and metabolic disorder. Due to classification of dioxins as carcinogen in human, a number of countries have introduced stringent emission standards. They imply in new methods for prevention or amelioration of dioxins from four major source such as, incineration, combustion, industrial and reservoir sources. State-of-the-art remediation technologies available for reducing dioxins formation and emission from the important sources such as, flue gas, fly ash and soil are Treatment of flue gases, Treatment of fly ash and Remediation of soil and sediment. This review paper tries to talk generally about dioxin exposure and toxicity and then points to emission standards in other countries.
    Keywords: Dioxins, Toxic effects, Cancer, Sources, Exposure