فهرست مطالب

راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی - پیاپی 1 (بهار و تابستان 1393)

نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی
پیاپی 1 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ناهید ذرراتی*، محمد خیر صفحه 1
    مقدمه و هدف
    بهداشت روان، بخشی جدایی ناپذیر از بهداشت عمومی است که فرد را از عناصر شناختی، عاطفی و همچنین از توانایی های خود در ایجاد رابطه با دیگران آگاه می گرداند. انسان با داشتن تعادل روانی، بهتر می تواند بر تنیدگی ها و فشارهای زندگی فائق آمده و فردی مفید برای جامعه باشد. هدف این پژوهش بررسی رابطه کمال گرایی و اهمالکاری و تعیین نقش پیش بینی کنندگی این دو متغیر در سلامت روان دانشجویان می باشد.
    روش ها
    روش انجام این پژوهش با توجه به هدف و ماهیت موضوع توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان است که اعضای نمونه آماری به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده از میان دانشجویان سالهای مختلف پزشکی انتخاب گردید. حجم نمونه بدست آمده برای این پژوهش با توجه به فرمول کوکران 212 نفر بود که از بین آنها 181 نفر پرسشنامه را تکمیل کردند. به منظور گردآوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه های سلامت روان، ، پرسشنامه کمال گرایی و پرسشنامه اهمالکاری استفاده شد. برای تحلیل داده ها روش های آماری رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون به کار گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد رابطه معناداری بین خرده مقیاسهای اهمال کاری شامل بعد آمادگی برای امتحان، آمادگی برای مقاله و آمادگی برای مقابله با تمرکز و خرده مقیاسهای کمال گرایی شامل تمرکز بر اشتباهات، نظم و سازماندهی، ادراک فشار از سوی والدین، هدفمندی و نشخوار فکر با سلامت روان دانشجویان وجود دارد. همچنین مقیاس کلی اهمالکاری و مقیاس کلی کمال گرایی قابلیت پیش بینی سلامت روان را داشتند. در بررسی خرده مقیاسهای متغیر آمادگی برای امتحان و آمادگی برای تکلیف از متغیر اهمالکاری و خرده مقیاس نشخوار فکر از متغیر کمال گرایی قابلیت پیش بینی سلامت روان را داشت
    کلیدواژگان: اهمال کاری، کمال گرایی، سلامت روان، دانشجویان علوم پزشکی
  • فاطمه قائدی، نرگس طوقیان چهارسوقی* صفحه 11
    مقدمه
    تفکر انتقادی ترکیبی از توانایی های شناختی و حالات شخصیتی می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت شخصیت در تفکر انتقادی، این مطالعه با هدف تعیین همبستگی ویژگی های شخصیتی با مهارت های تفکر انتقادی در دانشجویان کارشناسی پیوسته پرستاری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه همبستگی با تعداد 165 نفر از دانشجویان کارشناسی پیوسته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر اساس نمونه گیری خوشه ایانجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش مشخصات دموگرافیک، آزمون مهارت های تفکر انتقادی فرم ب و پرسشنامه ی مقیاس شخصیتی آیزنک ( EPQ_R ) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و در سطح آمار توصیفی از توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از آزمون همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    همبستگی معنی داری بین میانگین نمره تفکر انتقادی و نمره برون گرایی- درون گرایی وجود ندارد و بین میانگین کلی امتیازات تفکر انتقادی با میانگین کل نمره ی شخصیت همبستگی معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    تفکر انتقادی دانشجویان در حد رضایت بخشی نبود. همچنین بین ویژگی شخصیتی با تفکر انتقادی همبستگی وجود نداشت. بنابراین با توجه به یافته ها، آموزش تفکر انتقادی بایستی بدون درنظر گرفتن ویژگی های شخصیتی دانشجویان، برای همه آنها انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: مهارت های تفکر انتقادی، ویژگی های شخصیتی، دانشجویان پرستاری
  • اسکندر غلامی پریزاد، الهه غلامی پریزاد، علی اشرف عیوضی، زینب غضنفری* صفحه 18
    مقدمه
    روش تدریس سخنرانی به عنوان روش غالب در تمام سطوح نظام آموزشی کشور ایران، یکی از کهن ترین روش های آموزش فراگیران بوده که قدمت آن به سده پنجم قبل از میلاد می رسد. این روش در فرایند تدریس و یادگیری هنوز یکی از عمده ترین روش های آموزشی مورد استفاده بویژه در نظام آموزش عالی کشورمان به حساب می آید. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کمی و کیفی این روش تدریس از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام طراحی و اجرا شده است.
    روش کار
    این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی در سال 1390 بر روی 840 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر سه حیطه تعامل، مدیریت موضوع و فضای کلاس، و وظایف سازمانی انجام شد. روائی پرسشنامه با دو روش اعتبار محتوا و نیز اعتبار سازه ای و پایائی آن با کمک آلفای کرونباخ مورد تائید قرار گرفت. به علاوه در این پرسشنامه از شاخص مقبولیت نیز برای ارزیابی کلی پرسشنامه استفاده شد. در نهایت داده ها با کمک نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری من ویتنی و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 36 درصد دانشجویان مورد مطالعه روش تدریس سخنرانی را مطلوب ارزیابی نمودند. از میان متغیرهای حیطه تعامل فرصت طرح سوال توسط استاد، و انجام کار تیمی توسط فراگیران به ترتیب 3/51% و 6/28% بیشترین و کمترین مطلوبیت را در بین سایر متغیرها داشتند. زمان صرف شده برای هر جلسه و پوشش سرفصل درس از مجموع متغیرهای حیطه وظایف سازمانی به ترتیب با 2/57% و 4/32% دارای بیشترین و کمترین مطلوبیت نسبت به سایر متغیرهای مورد بررسی بودند. همچنین در مقایسه میانگین نمره حیطه مدیریت موضوع و فضای کلاس بین دختران و پسران اختلاف معنی داری مشاهده گردید (05/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد روش سخنرانی با وجود استفاده از وسایل مدرن کمک آموزشی نمی تواند رضایتمندی قابل قبولی را از نظر فراگیران در بخش های قابل توجهی از اهداف آموزشی فراهم نماید. لذا ضروری به نظر می رسد سیاستگزاران نظام آموزشی با رویکرد جدید درصدد جایگزینی این روش با روش های مناسب دیگر در بسیاری از دروس باشند و یا با برنامه ریزی دقیق در خصوص بهینه سازی و تقویت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف آن بکوشند
    کلیدواژگان: ارزیابی، سخنرانی، دیدگاه دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
  • میترا سرشار، سید کامران سلطانی، لیلا جویباری، فاطمه مهرآور، نادر ممتاز منش، اکرم ثناگو، غلام رضا حسن زاده* صفحه 28
    مقدمه
    نتایج تحقیقات نشان داده است که یکی کلیدهای مهم یادگیری «روش تدریس» است و تاثیر سایر عوامل مثل خصوصیات فردی مدرس بر یادگیری دانشجو، بسیارناچیز است. لذا در سا ل های اخیر، آموزش پزشکی دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده و روش های جدید آموزشی متنوعی ابداع شده است. هدف از این مطالعه تبیین تجربیات و دیدگاه اعضاء هیات علمی علوم پایه دانشکده پزشکی در خصوص روش های مختلف تدریس می باشد .
    روش کار
    مطالعه حاضر به صورت پژوهش کیفی به منظور درک تجارب و دیدگاه های اعضاء هیات علمی استفاده شده است. جامعه پژوهش شامل اعضای هیات علمی گروه های علوم پایه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1392 بودند. حجم نمونه 20 استاد که به روش نمونه گیری هدفمند وارد مطالعه شدند. به منظور جمع آوری داده ها از مصاحبه های باز و نیمه ساختار بصورت انفرادی استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوی مرسوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .
    یافته ها
    درون مایه های اصلی بر گرفته از این مطالعه «روش های مختلف تدریس»، « علل انتخاب و به کارگیری روش های مختلف تدریس» و «موانع و تسهیل کننده های انتخاب روش های تدریس» بوده است. روش های مختلف تدریس در بین اساتید در سه دسته ی کلی روش های سنتی، روش های نوین، روش های ادغام یافته و تلفیقی دسته بندی گردیدند. علل انتخاب و به کارگیری روش های مختلف تدریس زمان آموزش در این مطالعه، می توان به تجهیزات آموزش، شخصیت استاد و میزان علاقمندی او، عملکرد صحیح سیستم و نظام آموزشی اشاره نمود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نمایانگر آن است علی رغم این که اکثر اساتید علوم پایه با اجرای روش های نوین آموزشی موافق بودند اما به دلیل عدم وجود بسترهای مناسب و وجود موانع اجرایی، این روش ها را برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی مناسب تر دانسته اند. از طرفی این مطالعه نشان داد که اساتید و دانشجویان آمادگی تحول و نوسازی نظام آموزش پزشکی را دارند. تحول در نظام آموزشی نیازمند کنشگرانی است که بتوانند خوب فکر کنند، خوب نظریه پردازی نمایند، استدلال کنند و بتوانند نظریه های جدید را در عرصه عمل به کار گیرند.
    کلیدواژگان: روش تدریس، روش های نوین آموزش، استاد، دانشجو، دانشگاه علوم پزشکی
  • سمیه خرمیان طوسی*، بهنام زینلی صفحه 38
    مقدمه
    دندانپزشکان بر اساس مشاهدات جمع آوری شده از بیماران، طرح درمان را مشخص می کنند. با این وجود در بسیاری از موارد، مشاهدات موجود ناکامل و مبهم است و در نتیجه فرآیند تصمیم گیری همراه با عدم قطعیت می باشد. در این مقاله یک سیستم تصمیم یار مبتنی بر شبکه بیزی بررسی شده است که می تواند برای تعیین طرح درمان در شرایط دشوار تصمیم گیری به دانشجویان و دندانپزشکان یاری برساند.
    روش کار
    در این سیستم، متغیرهای ورودی علائم بیمار و متغیرهای خروجی درمان ها بودند. شبکه بیزی برای 13 علامت تشخیص پوسیدگی و 5 درمان مرتبط طراحی شد. برای تعیین روابط بین متغیرها از الگوریتم خوشه بندی k_میانگین استفاده شد.
    یافته ها
    سیستم پیشنهادی با استفاده از سناریوهای واقعی بیماران ارزیابی شده است و نتایج حاصل، حاکی از دقت قابل قبول آن می باشد.
    نتیجه گیری
    می توان از این سیستم بعنوان نرم افزار کمک آموزشی در دانشکده های دندانپزشکی برای آموزش به دانشجویان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: شبکه بیزی، سیستم تصمیم یار، دندانپزشک، عدم قطعیت
  • بهجت ناصریان، علی علوی، مهرگان حیدری هنگامی، نادره نادری* صفحه 45
    مقدمه
    ایمنی شناسی یکی از شاخه های زیست پزشکی است که تقریبا در تمامی رشته های مرتبط با پزشکی کاربرد داشته و تدریس می شود. محیط آموزشی یکی از عوامل تعیین کننده دروقوع یاددهی و یادگیری است .هدف این مطالعه ارزیابی محیط آموزشی موثر درکلاس ایمنی شناسی از دیدگاه دانشجویان سه رشته پزشکی ،دندانپزشکی وعلوم آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بود.
    روش کار
    پرسشنامه DREEM توسط دانشجویان علوم آزمایشگاهی ،دندانپزشکی و پزشکی که واحد ایمنی شناسی رادر نیمسال اول سال تحصیلی 92-91 اخذ کرده بودند تکمیل گردید. اطلاعات حاصله وارد نر م افزار SPSS شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره کل کسب شده از پرسشنامه DREEM از مجموع 200امتیاز، برای دانشجویان پزشکی شعبه بین الملل 2/23±7/125، دانشجویان علوم آزمایشگاهی5/13±1/136 و دانشجویان دندانپزشکی 3/15±4/132 بود . بین این سه میانگین، تفاوت معنی دار وجود داشت.
    بالاترین نمره ها در هر سه رشته مربوط به حیطه« احساس دانشجو نسبت به آموزش دهندگان» وکمترین نمره ها در هر سه رشته مربوط به حیطه «احساس دانشجو نسبت به جو آموزشی »بود.در اکثر حیطه ها بالاترین امتیاز ها مربوط به رشته علوم آزمایشگاهی وکمترین امتیاز ها مربوط به رشته پزشکی شعبه بین الملل بود .بین میانگین نمرات نهایی کسب شده در امتحان درس ایمنی شناسی در سه رشته نیزاختلاف معنادار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    محیط آموزشی کلاس های ایمنی شناسی در سه دانشکده در سطح« خوب» است .برای ارتقا محیط آموزشی به سطح «بسیار خوب» ، توجه به جو آموزشی در شعبه بین الملل و تلاش در جهت بهبود شرایط روانی اجتماعی دانشجویان درهر سه دانشکده ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: ایمنی شناسی، پرسشنامه DREEM، محیط آموزشی، یاددهی و یادگیری
  • زهره رادافشار، افسون پیروزان، مهدی شهبازی، پروین رضایی* صفحه 57
    مقدمه
    امروزه بسیاری از فرآورده های علمی در رشته های مختلف به زبان انگلیسی منتشرمی شود. رشته دندانپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست. ارزیابی توانایی دانشجویان در درک مفاهیم منابع اموزشی به زبان انگلیسی، از اهمیت فراوانی به ویژه برای برنامه ریزان اموزشی برخوردار است. این مطالعه به منظور ارزیابی توانایی دانشجویان دندانپزشکی هرمزگان در درک مفاهیم فیلم های آموزشی تخصصی به زبان انگلسی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1392 به شکل سرشماری بر روی تمامی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان که واحد زبان تخصصی انگلیسی را گذرانده بودند (38 نفر) انجام شد. ابزار این پژوهش یک فیلم آموزشی دندانپزشکی به زبان انگلیسی با موضوع استفاده از لیزر در بیماری های لثه بود که از حیث روائی صوری به تایید متخصصین رسیده بود. پس از مشاهده فیلم،دانشجویان به سوالات مطرح شده پاسخ داده و نمرات کسب شده،مبنای قضاوت در مورد توانایی انان در درک مطالب اختصاصی دندانپزشکی قرار گرفت. علاوه بر این، در کنار هدف اصلی مطالعه، به صورت بخش جانبی و به صورت مختصر، علاقه مندی به یادگیری زبان انگلیسی، درک دانشجو از فیلم های آموزشی تخصصی به زبان انگلیسی، میزان استفاده از این نوع محصولات آموزشی دریادگیری موضوعات مرتبط با رشته دندانپزشکی، رضایت مندی دانشجویان از نحوه آموزش زبان در این دانشگاه و شرکت یا عدم شرکت آنان در کلاسهای آموزشی فوق برنامه زبان انگلیسسی در خارج از دانشگاه نیز هرکدام صرفا توسط یک سوال پرسیده شد.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    از 38 دانشجوی شرکت کننده در این مطالعه، 23 نفردختر(60.5%) و 15 نفر پسر (39.5%) بودند. 31 نفر از دانشجویان (81%) نمره کمتر از 10 و 7 نفر(19%) نمره بالاتر از 10 را کسب کردند. بر اساس نتایج بین میزان درک دانشجویان از فیلم های آموزشی تخصصی به زبان انگلیسی با جنسیت، میزان رضایت مندی از نحوه آموزش زبان انگلیسی در دانشگاه و میزان علاقه مندی به استفاده از فیلم های آموزشی تخصصی، رابطه معنا داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: زبان انگلیسی، فیلم های آموزشی، دانشجویان، دندانپزشکی
  • روح انگیز نوروزی نیا*، محمد نوری سپهر، علی احسان حیدری، کوروش کبیر صفحه 64
    مقدمه
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، جامعه آماری را کلیه اساتید دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال تحصیلی 91-90 تشکیل می داد که تعداد81 نفر از اساتید به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای دو بخشی شامل اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد شده مهارتهای ارتباطی کوئین دام جمع آوری شد. تحلیل داده ها، در سطح آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی [آزمون T نسخه 16 انجام شد.
    یافته ها
    ارتباط وجود داشت. نتایج بیانگر عدم وجود ارتباط بین مهارتهای ارتباطی اساتید با نمره ارزشیابی آنها می باشد.
    کلیدواژگان: مهارتهای ارتباطی، ارزشیابی، دانشگاه
  • بهجت ناصریان، زهرا خادمی*، صدیقه عابدینی، امین قنبر نژاد صفحه 72
    مقدمه
    پرستاران بخش عمده نظام بهداشتی را تشکیل می دهند. آموزش پرستاران در حفظ جایگاه شغلی آنان اهمیت زیادی دارد. آموزش مداوم شیوه ای است تا پرستاران بتوانند با کمک آن مهارتهای حرفه ای خود را افزایش دهند.در این راستا آگاهی از نظرات مخاطبین می تواند برای برنامه ریزان آموزشی مفید فایده باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین دیدگاه پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی بندر عباس نسبت به برنامه های آموزش مداوم انجام گردید.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی کلیه پرستاران شاغل(390نفر ) در سه بیمارستان آموزشی شهر بندرعباس به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری، پرسشنامه، دارای 6 حیطه، انگیزه شرکت در آموزش مداوم ، موانع آموزش مداوم، نیاز به آموزش مداوم ، به روز بودن اطلاعات آموزش مداوم ، شیوه های آموزشی و تجهیزات به انضمام متغیر های دموگرافیک بود و به صورت خود ایفا توسط پرستاران تکمیل گردید.روایی و پایایی پرسشنامه مورد سنجش قرار گرفت و تایید گردید.اطلاعات با استفاده از آزمون های توصیفی و Anova مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج، ارتباط آماری معناداری بین میانگین نمرات حیطه های مختلف بر حسب جنس، وضعیت تاهل و رده شغلی را نشان نداد. 5/44 % پرستاران بیان داشته بودند که بیشترین انگیزه آنان برای شرکت در برنامه های آموزش مداوم ، افزایش دانش است و 7/ 55% آنان مهمترین مانع جهت شرکت در این برنامه ها را طول مدت زمان اختصاص داده شده به اجرای برنامه آموزشی می دانستند. بیش از نیمی از شرکت کنندگان(5/65 %) نیاز به برنامه ی آموزش مداوم را در حد متوسط ارزیابی و 48% پرستاران برگزاری این برنامه ها به شکل کارگاه را موثرتر از سایر روش ها ذکر نموده بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، برای بهره گیری بیشتر از برنامه های آموزش مداوم پرستاران، توصیه می شود که با افزایش تعداد کادر پرستاری و کاهش حجم کاری ، سعی در کاهش موانع شرکت در این برنامه ها نمود. همچنین برنامه ریزان آموزشی قبل از طراحی محتوای برنامه ها، نیاز سنجی دقیق تری انجام دهند تا این برنامه ها در راستای نیازهای آموزشی فراگیران باشد تا بتواند انگیزه بیشتری برای شرکت در این برنامه ها ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: آموزش مداوم، دیدگاه پرستاران
|
  • N. Zarrati*, M. Khayer Page 1
    Introduction
    Mental health¡ is an integral part of public health that aware an individuals from cognitive¡ emotional elements and his ability to create relationships with others. People with mental equilibrium can be overcome stress and pressures of life and he can be a useful person to society.
    Aims: The present research aims to investigate the relationship between perfectionism with of negligence and determine the role of these two variables in predicting of students'' mental health.
    Methods
    Regarding the aim and nature of the subject¡ this is a descriptive correlational research. The statistical population of the research includes medical students of Hormozgan University of Medical Sciences. The members of the sample were organized through random sampling from students in different years of university. The amount of the sample for the present research¡ based on Cochran formula¡ was 212 among which 181 completed the questionnaire. In order to collect the data required from mental health questionnaires¡ perfectionism questionnaire and negligence questionnaire were used. To analyze the data the statistical methods of multiple regression and Pearson Correlation Coefficient was employed.
    Results
    The results indicated that there is a significant relationship between the subscales of Negligence including Readiness for exam¡ readiness for paper and readiness to deal with a focus and the subscales of perfectionism including focus on errors; discipline and organization¡ understanding force form the parents¡ goal-orientedness and rumination and students’ mental health. Also the overall scale of negligence and the overall scale of perfectionism had the ability to predict the mental health. In investigation¡ the variable subscales of preparedness for exam and homework from the negligence variable¡ and the subscale of rumination from the perfectionism variable had the ability to predict the mental health.
    Keywords: Negligence, Perfectionism, Mental Health, Medical Sciences Students
  • F. Ghaedi, N. Toghiann* Page 11
    Introduction
    Critical thinking is a combination of cognitive ability and personality states. Thus¡ in this regard to the importance of character in critical thinking¡ this study aimed to determine the correlation between personality traits with the critical thinking skills of nursing students was conducted.
    Methods
    This correlational study was conducted on 165 nursing students of Isfahan University of Medical Sciences based on cluster sampling. The data gathering tool was a questionnaire consisted of three parts: demographic characteristics¡ critical thinking skills test (Form B) and Eysenck Personality Questionnaire scales (EPQ_R). To analyze the data used SPSS version 16 and descriptive statistics¡ frequency distribution¡ mean¡ standard deviation and Pearson correlation test in inferential statistics.
    Results
    There is no significant correlation between the mean score of critical thinking¡ and extroversion-introversion.There is no significant correlation between total mean scores of critical thinking with total mean scores of critical thinking of personality.
    Conclusion
    Critical thinking of students was not satisfactory. Also¡ there was no correlation between personality traits with critical thinking. Thus¡ according to the findings¡ teaching critical thinking should be done for all types of personality traits.
    Keywords: critical thinking skills, personality traits, nursing students
  • E. Gholami, Parizad, E. Gholami, Parizad, A. Ashraf Eivazi, Z. Ghazanfari* Page 18
    Introduction
    Lecture¡ as the dominant method¡ in all of the Iran education system is one of the oldest methods. This education method is one of the most used methods in teaching and learning especially in higher education. This study was developed and carried out for quantitative and qualitative assessment of lecture from IUMS students’ perspectives.
    Methods
    This cross-sectional study carried out on 840 students of Ilam University of Medical Sciences by using a researcher-made questionnaire including three dimensions; interaction¡ subject and class management¡ and organizational tasks. Validity and reliability of the questionnaire was confirmed by content and construct validity and alpha cronbach. An acceptance criteria was used in order to total evaluation of the scale. Data collected analyzed by SPSS software and Mann-whitney and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    Totally¡ 36 percent of students studied assessed lecture¡ good. In interaction subscale¡ opportunity for questioning by the teacher and team work by learners gained the highest (51.3%) and lowest (28.6%) desirability among all variables respectively. Time spent for session and course topics cover in organizational tasks¡ gained highest (57.2%) and lowest (32.4%) desirability among the subscale variables. A significant difference was found between girls and boys by subject and class management (P
    Conclusion
    the results showed that lecture cannot achieve the acceptance satisfaction in the most of educational goals. So¡ it is necessary that educational systems’ policy makers replace this method with appropriate methods in many of courses or try for optimizing the method with deep studies.
    Keywords: evaluation, lecture, student's perspective, Ilam University of Medical Sciences
  • Mitra Sarshar, Kamran Soltani Arabshahi, Liela Mahasti Jouybari, Fatemeh Mehravar, Nader Momtazmanesh, Akram Sanagu, Gholamreza Hasanzadeh* Page 28
    Introduction
    Researches has shown that one of the important keys to learning «teaching method» and the impact of other factors such as teacher characteristics on student learning are minimal. So in recent years¡ medical education has undergone tremendous changes and has developed a variety of new methods of teaching. The purpose of this study was to explore the experiences and perspectives of basic sciences faculty members of medical school of Tehran university of medical sciences regard to different teaching
    Methods
    In this qualitative study in 2013¡ using purposeful sampling¡ thirty faculty members from different academic rank¡ degree¡ school and training records participated in the research. The data gathered by In-depth interviews. All of the interviews tape recorded transcribed verbatim and analyzed according to the content analysis method.
    Results
    The main themes taken from the study «method of teaching» ¡ «Choosing and applying various methods of teaching» and «Barriers and facilitators of teaching methods» are. Different ways of teaching among teachers in three general categories: traditional techniques¡ new methods¡ techniques and fusion categories were merged. Choosing and using different teaching methods¡ teaching time in this study can be school supplies¡ teacher''s personality and interest rates¡ he pointed to the proper functioning of the system and the education system.
    Conclusion
    These results indicate that despite the fact that most science teachers agreed with the implementation modern methods of education¡ but due to the lack of suitable substrates and administrative obstacles¡ the methods to graduate students at has been considered more appropriate. Furthermore¡ this study showed that teachers and students are prepared for transformation and modernization of medical education. Development actors in the educational system need to be able to think well¡ a good theory should be able to argue a new theory and practice in the field to operate.
    Keywords: Teaching, Innovative Teaching Methods, Teacher, Student, Medical University
  • S. Khoramian Tusi*, B. Zeynali Page 38
    Introduction
    Dentists have to choose a precise treatment plan based on the prevailing sign symptoms gathered from patients. However; in most of cases¡ the symptoms are complicate which makes the lack of confidence for the dentist to find an accurate treatment plan. This study introduces a new diagnosis system that helps the dentists and students to choose an accurate course of treatment for dental caries. This diagnostic system is based on Bayesian Network (BN) analysis
    Methods
    In this system¡ patient’s symptoms were as input variables and treatments were as output variables. A Bayesian Network is designed for 13 different sign-symptoms and 5 related treatments. K-means clustering algorithm is used to determine the relationships between variables¡ including symptoms and treatment
    Results
    The system evaluated by using actual scenario to determine the accuracy and showed reliable outcome.
    Conclusion
    This system can be used in dental schools to teach students.
    Keywords: Bayesian Network, Decision making system, Dentist, Uncertainty
  • B. Naserian, A. Alavi, M. Heidari Hengami, N. Naderi* Page 45
    Introduction
    Immunology Department of Hormozgan University of Medical Sciences is responsible for teaching immunology in all affiliated medical colleges in Hormozgan province. It has been proved that educational environment plays an important role in teaching and learning process. The purpose of this study was to explore students'' views toward learning environment exists in immunology educational setting in International Medical Campus of Qeshm¡ paramedical and dental Schools.
    Methods
    In this cross-sectional study ¡Dundee Ready Educational Environment Measure (DREEM) questionnaire was anonymously administered to all Medical¡ Dentistry and Medical Laboratory Science students who had enrolled in the practical and theoretical courses of immunology during the years 2012-2013. The collected data were analyzed using parametric tests in SPSS.
    Results
    There were significant differences between the DREEM mean scores of Medical (125. 7±23. 2) ¡ Medical Laboratory Science (136. 1±13. 5) and Dentistry (132. 4±15. 3) students. Regarding DREEM questionnaire subscales¡ «students’ perceptions of teachers» achieved highest and «students’ perceptions of atmosphere» achieved lowest Score in all disciplines. In most of the subscales¡ Medical Laboratory Science students rated higher and students of International Medical Campus of Qeshm rated lower than others.
    Conclusion
    Students in all disciplines perceived educational environment of immunology setting as «good». To enhance the learning environment to «very good» level¡ factors
    influencing educational climate especially in International Branch of Qeshm should be considered and improved.
    Keywords: DREEM questionnaire, Educational environment, Immunology, Teaching, learning
  • Z. Radafshar, A. Piroozan, M. Shahbazi, P. Rezaei* Page 57
    Introduction
    English language is the only widely foreign language in field of science specially in dentistry. And so , it is a prime necessary for student to have sufficient skills an English language to understand the concepts of the educational materials in English particularly , the educational video CD.
    Objectives
    Assessing the dentistry student potentials on understanding the concepts of English educational CDs.
    Methods
    In 2014 , 38 students from faculty dentistry of Hormozgan university were passed their professional English course two successfully. They were tested on comprehension skills by watching educational videos.
    Results
    Only 19 percent of objectives obtained scores higher than 10 based on a (0-20) grading systems.
    Conclusion
    Regarding the data obtained in the present study , the necessity for focusing on different aspects of English language is out of question .
    This could be achieved efficiently through an amalgamated scheme including the use of educational videos materials.
    Keywords: language, students, materials
  • R. Norouzinia*, M. Noorisepehr, A. Heidari, K. Kabir Page 64
    Introduction
    The ability of effective communication is the most important indicator of effective teaching that enhances the self-confidence and learning motivation in students. On the other hand¡ evaluation of teachers in view point of students is the most common method of determining success in achieving the goals of education¡ so this study was performed to determine the relationship between Communication skills of Academic members and their evaluation outcome in Alborz university of Medical Sciences 2013.
    Methods
    This descriptive cross sectional study done in 2013 in in Alborz university of Medical Sciences. 81 academic members were selected by convenient sampling method. The data collection instrument was a demographic questionnaire and Queen Dom validated questionnaire¡ which has 34 items and 5 subscales¡ with the maximum score of 170. Analysis of the data took place on two levels of descriptive statistics [average and standard deviation] and inferential statistics [T-test and Pearson correlation coefficient] by SPSS 16.
    Results
    Total mean of communication skills was 123.93±7.82. Mean of communication sub-skills including emotion control¡ message perception¡ decisiveness¡ listening to and showing recognition to message were 29.04±2.88¡ 33.9±2.70¡ 18.44±1.71¡ 25.54±2.45 and 17±2.13¡ respectively. There was a significant association between emotion control and evaluation score and regulating emotions (p=0.02). Test results showed that there weren’t any significant association between total score of communication skills with evaluation score and demographic variables.
    Conclusion
    The results indicate there is no relationship between teacher evaluation score and their communication skills.
    Keywords: communication skills, evaluation, university
  • B. Naserian, Z. Khademi*, S. Abedini, A. Ghanbarnejad Page 72
    Introduction
    Nursing staff have crucial role in the health care systems. So¡ their Education has a wide role in promoting the scientific and professional skills among nurses. This study was conducted to investigate the nurses'' opinion about continuous Nursing Education in teaching hospitals of Bandar Abbas.
    Methods
    This descriptive cross sectional study was conducted on 3 teaching hospitals in Bandar Abbas in 2011. The members of target population were 390 nurses. The data were collected by an approved questionnaire which consisted of demographic information¡ and six areas consist of motivation¡ continuous education barriers¡ and continuous education needs¡ educational methods¡ educational equipments and opinion about up-to date information¡ were evaluated. The data were analyzed by using descriptive statistics and ANOVA method.
    Results
    there was not significant relationship between six evaluated areas and sex¡ genus¡ marriage and Categories of carrier. 45% of nurses was believed that increasing their knowledge is main purpose to participate in (CNE). The issue of 55.7% was that the most barriers to participate in educational program is the lack of enough time. On the whole 65.5% of participant have been evaluated the (CNE) as a moderate and 48% believed that designing (CNE) as a workshop¡ is more effectiveness than other educational methods.
    Conclusion
    In order to increase nurses'' motivation and to provide the best value for (CNE)¡ we should increase number of nurses in hospitals¡ decreasing the workload¡ attempts to reduce the barriers for (CNE) programs and giving special time for these programs .Before designing (CNE) ¡ it is necessary to evaluate the educational needs of nurses.
    Keywords: Continuing educational, nurses view points