فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات اقتصادی کاربردی ایران
پیاپی 7 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سعید راسخی صفحات 1-17
    علی رغم توجه ویژه نظریه های مرسوم تجارت بین الملل به بهره وری، در مدل های جدید تجارت کمتر به این عامل مهم توجه شده است. در این راستا، مقاله حاضر به بررسی اثر بهره وری کل عوامل تولید بر تجارت درون صنعت پرداخته است. برای این منظور، بر اساس آخرین اطلاعات در دسترس، داده های تجارت خارجی و ویژگی های خاص صنایع برای 16305 کارگاه صنعتی بالای 10 نفر کارکن کشور طی دوره ی زمانی 1382-1386 در سطح تجمیع 4 رقم طبقه بندی ISIC اندازه گیری، پالایش و پردازش شده است. نتایج برآورد مدل های داده های تابلویی نشان می دهد بهره وری کل عوامل تولید اثر مثبت بر تجارت درون صنعت صنایع کارخانه ای ایران دارد. همچنین بر اساس سایر نتایج این مقاله، تمایز محصول و صرفه های ناشی از مقیاس، اثر مثبت و معنادار بر تجارت درون صنعت صنایع کارخانه ای ایران دارند. در چهارچوب نتایج به دست آمده در این تحقیق، توصیه می شود ضمن توجه به عوامل موثر بر تجارت درون صنعت، ارتقای بهره وری عوامل تولید صنایع و توسعه تولید بخش صنعتی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تجارت درون صنعت، بهره وری کل عوامل تولید، نظریه سازمان صنعتی، داده های تابلویی، صنایع کارخانه ای، ایران
  • ابراهیم هادیان، علی حسین استادزاد، علی صفوی صفحات 19-40
    هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر نوسانات درآمدهای نفتی، تغییر در نرخ مالیاتی و رشد اقتصادی بر میزان کسری بودجه دولت در اقتصاد ایران می باشد. برای این منظور از روش شبکه های عصبی چند لایه ای (MLP) که ابزاری قدرتمند در برآورد تاثیر رفتارهای نوسانی و غیرخطی متغیرها می باشد، استفاده گردیده است. نتایج نشان می دهد در صورت ثابت ماندن درآمدهای نفتی، افزایش 13 تا 26 درصد در نرخ مالیات موجب کاهش کسری بوجه خواهد شد. به گونه ای که در صورت 26 درصد افزایش در نرخ مالیات، بیشترین بهبود در کسری بودجه را تجربه خواهیم کرد. اما در صورتی که نرخ مالیات افزون بر 26 درصد افزایش یابد نه تنها کسری بودجه را کاهش نخواهد داد بلکه افزایش آن را به دنبال خواهد داشت، به عنوان مثال 31 درصد افزایش در نرخ مالیات، کسری بودجه را به میزان 30 درصد افزایش می دهد. این نتیجه می تواند به دلیل تاثیر پذیری مخارج دولت از درآمدها باشد. همچنین در سناریوی دیگر، در صورت کاهش 30 درصدی درآمدهای نفتی، حتی با افزایش 10 درصدی در نرخ مالیات، کسری بودجه دولت به دو برابر افزایش خواهد یافت، که این به دلیل کاهش فزاینده درآمدهای دولت ناشی از کاهش های درآمدهای نفتی و کاهش تولید کل به دلیل کاهش سرمایه گذاری می باشد. علاوه بر یافته های فوق، نتایج دیگر این مطالعه حکایت از این دارد که در صورت افزایش نرخ رشد اقتصادی تا یک نقطه آستانه، بهبود در کسری بودجه را خواهیم داشت. بعد از این حد آستانه، در صورت افزایش نرخ رشد اقتصادی، نرخ بهبود کسری بودجه کاهش می یابد. دلیل این موضوع را می توان رفتار دولت در مخارج دانست که با افزایش درآمد دولت مخارج خود را افزایش می دهد. با فرض عدم تغییر در نرخ مالیات و درآمدهای نفتی، با نرخ رشد اقتصادی 8/7 درصدی، کسری بودجه سالانه، 70 درصد بهبود خواهد یافت.
    کلیدواژگان: کسری بودجه، اقتصاد ایران، روش MLP
  • حمید ابریشمی، نفسیه بهرادمهر، طاهره سیفی صفحات 41-62
    با توجه به اهمیت ویژه ی نفت به عنوان یکی از منابع اصلی تامین کننده ی انرژی در جهان و قیمت آن در بازارهای بین المللی، بر آن شدیم تا در این پژوهش به پیش بینی قیمت نفت خام با استفاده از متدولوژی جدیدی بپردازیم. روش حاضر ترکیبی از تبدیل موجک و مدل های، رگرسیون هارمونیک و مدل هلت-وینترز است که به طور همزمان برای پیش بینی سری زمانی قیمت نفت خام به کار گرفته شده اند. داده های سری زمانی قیمت نفت خام، ابتدا با استفاده از تبدیل موجک به سه سری داده های دارای روند، داده های متاثر از عوامل فصلی و داده های با فرکانس بالا (تلاطمات) تجزیه می شوند. سپس هر سری با استفاده از مدل مربوط به آن پیش بینی شده و در مرحله ی نهایی، برای دستیابی به پیش بینی نهایی سری های زمانی پیش بینی شده با هم ترکیب می شوند. پیش بینی های بدست آمده با استفاده از مدل پیشنهادی با پیش بینی های حاصل از روش مقایسه گردیده است. نتایج حاکی از آن است که مدل مورد استفاده در این تحقیق، پیش بینی صحیح تر و با خطای کمتری برای قیمت نفت خام ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: قیمت نفت خام، تبدیل موجک، مدل هلت، وینترز، رگرسیون هارمونیک، ARMAX
  • سعید صمدی، رحمان خوش اخلاق، سید پرویز جلیلی کامجو، هادی امیری صفحات 63-86
    توسعه مالی و بانکی از اصلی ترین کلیدهای دستیابی به رشد بلندمدت از طریق شفافیت و گسترش اطلاعات، شناسایی فرصت های سرمایه گذاری و کسب و کار، کاهش هزینه مبادلات، افزایش کارایی بازارها، متنوع سازی، کاهش و پوشش ریسک، تجهیز پس اندازها، جذب سرمایه های سرگردان و خرد و تسهیل جریان تخصیص بهینه منابع می باشد. هدف از توسعه بازارهای بانکی و بازارهای مالی که در دهه های اخیر کشورهای در حال توسعه و بخصوص کشورهای درحال گذار شدیدا آن را دنبال می کنند، ایجاد ارتباط بین این دو بخش و تقویت بخش تولید، به عنوان بخش حقیقی اقتصاد می باشد. با توجه به این مهم در این مقاله با بهره گیری از رویکرد تحلیل حساسیت در چهار مدل مجزا به ارزیابی تاثیر انفرادی و همزمان شاخص های توسعه بانکی (بازار پول) و شاخص های توسعه مالی (بازار سهام) بر رشد تولید ناخالص داخلی (بخش حقیقی اقتصاد) خواهیم پرداخت. به منظور نیل به این هدف ما از مدل پانل پویا (DPD) به روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) و تخمین زن های آرلانو- باور/ بوندل – باند دو مرحله ای در طی دوره 2010- 1995 برای 32 کشور که علاوه بر ایران شامل کشورهای درحال توسعه و نوظهور می باشد، بهره خواهیم برد. نتایج مدل حاکی از تاثیر مثبت و معنی دار شاخص های پولی، مالی و متغیرهای کلان اقتصادی بر رشد تولیدناخالص داخلیدر مدل های همزمان و مدل های مجزاست. کنترل شاخص های پولی، مالی و شاخص های اقتصاد کلان به صورت مجزا در چهار مدل متفاوت تاثیری بر معنی داری یا تغییر علامت سایر متغیرها ندارد وثبات علامت در هر چهار مدل وجود دارد که علاوه بر آزمون های والد، سارگان و آزمون خودهمبستگی مرتبه اول و دوم نشان از تصریح درست مدل اقتصادسنجی دارد.
    کلیدواژگان: شاخص های پولی، مالی، آرلانو، باور، بوندل - باند دو مرحله ای، پانل پویایGMM
  • علی حسین صمدی، فریبا مهرپور صفحات 87-110
    هدف اصلی مقاله ی حاضر بررسی تاثیر حفاظت از حقوق مالکیت بر سرمایه گذاری خصوصی در ایران طی دوره ی زمانی 1390- 1350 است. برای رسیدن به این هدف، رابطه ی درازمدت بین حفاظت از حقوق مالکیت و دیگر متغیرهای تاثیرگذار بر سرمایه گذاری خصوصی، با تاکید بر شکست ساختاری، مورد بررسی قرار گرفته است.
    نتیجه ی آزمون هم جمعی کرانه ی پسران و همکاران (2001)، بیانگر وجود رابطه ی درازمدت بین حفاظت از حقوق مالکیت و سرمایه گذاری خصوصی در ایران می باشد. نتایج تخمین الگوی خود توضیح با وقفه های گسترده نشان می دهد که حفاظت از حقوق مالکیت در درازمدت تاثیر مثبت و معناداری بر سرمایه گذاری خصوصی در ایران دارد و در کوتاه مدت این تاثیر معنادار تضعیف می شود. هم چنین، نتایج تخمین نشان می دهد که تاثیر حفاظت از حقوق مالکیت بر سرمایه گذاری بخش خصوصی نسبت به نوع شاخص انتخاب شده برای حفاظت از حقوق مالکیت، حساس بوده است. بنابراین دولت می تواند با توجه بیشتر به وظایف سنتی خود و هم چنین ایجاد تحول در نظام حقوقی جامعه متناسب با تحول در نظام تولیدی، به حفاظت از حقوق مالکیت کمک کرده و سرمایه گذاری خصوصی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: حفاظت از حقوق مالکیت، سرمایه گذاری خصوصی، شکست ساختاری، آزمون زیوت، اندریوز، الگوی خود توضیح با وقفه های گسترده، ایران
  • سیدعبدالمجید جلایی، امین قاسمی نژاد، علی اکبر کریمیان صفحات 111-127
    دستیابی به نرخ رشد اقتصادی بالا که مستلزم به کارگیری سیاست های مناسب اقتصادی و همچنین شناخت بیشتر عوامل موثر بر رشد اقتصادی است، یکی از اهداف مهم هر اقتصادی به شمار می رود. نفت به عنوان اصلی ترین منابع انرژی و عامل مهم تولید، موجب رشد و توسعه هر کشوری می شود. بر این اساس شناخت نحوه و شدت اثر گذاری تکانه های نفتی بر رشد اقتصادی هر کشور برای سیاست گذاری اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجا که تاثیر تکانه های نفتی بر رشد اقتصادی عموما به صورت خطی است بر این اساس سوال مقاله این است که آیا در چهارچوب الگوریتم های جستجوی ابتکاری تکانه های نفتی بر رشد اقتصادی ایران تاثیر مثبت داشته است؟ برای پاسخ به این سوال رفتار غیرخطی مدل رشد اقتصادی ایران با دو الگوریتم جستجوی گرانشی و بهینه سازی انبوه ذرات طی دوره 1390-1353 برآورد شده است. نتایج نشان می دهد که متغیرهای تکانه مثبت نفتی، نسبت سرمایه به تولید، و نسبت مخارج دولت به تولید ناخالص داخلی، جمعیت فعال و درجه باز بودن اقتصاد بر رشد اقتصادی ایران دارای تاثیر مثبت و متغیرهای نرخ ارز، نرخ تورم دارای تاثیر منفی بر رشد اقتصادی می باشند. پس به طور کلی تاثیر تکانه های نفتی بر رشد اقتصادی ایران مثبت می باشد این موضوع می تواند در تصمیم سازی های اقتصادی دارای اهمیت ویژه باشد.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، تکانه نفتی، الگوریتم جستجوی گرانشی، الگوریتم بهینه سازی انبوه ذرات، بهینه سازی
  • صادق بافنده ایماندوست، محسن راستین صفحات 129-151
    یکی از عوامل مهم در توسعه اقتصادی کشور توجه به صادرات غیرنفتی، از جمله صنایع چوب و کاغذ است. هدف مقاله ی حاضر بررسی تاثیر نرخ تعرفه بر صادرات صنایع چوب و همچنین صنایع کاغذ با استفاده از داده های سالیانه 1355تا1390 می باشد. برای این منظور ابتدا با استفاده از الگوی خود توضیح برداری(VAR) و بر اساس روش یوهانسون، توابع عرضه برای صادرات این صنایع برآورد شده و سپس با استفاده از مدل تصحیح خطا به تلفیق رابطه کوتاه مدت و بلند مدت آن ها پرداخته شده است. همچنین اثر شوک ها و میزان اثرپذیری یک متغیر درون زا بر سایر متغیرهای مدل (با توجه به مدل های تخمینی) مورد بررسی قرار می گیرند. نتایج تحقیق نشان می دهد که افزایش نرخ تعرفه وارداتی تاثیر منفی بر عرضه صادرات این صنایع دارد، لذا کاهش متناسب نرخ تعرفه به سیاست گذاران توصیه می شود. همچنین نرخ واقعی ارز نیز تاثیر مثبتی بر عرضه صادرات این صنایع دارد. ضرایب جملات خطا برای صادرات صنایع چوب 19/0 درصد و صادرات صنایع کاغذ41/0 درصد به دست آمده است.
    کلیدواژگان: نرخ تعرفه، الگوی خود توضیح برداری، توابع عرضه صادرات، صنایع چوب، صنایع کاغذ
  • محمد مهدی برقی اسکویی، سیامک شهباززاده، اتابک شهباززاده صفحات 153-171
    در مورد تاثیر نرخ ارز بر فعالیت های اقتصادی ادبیات وسیعی وجود دارد. در این میان، بررسی اثر بی ثباتی نرخ ارز بر صادرات کالاهای با فناوری بالا بیشتر قابل توجه است. لذا هدف اصلی این مطالعه، بررسی تاثیر بی ثباتی نرخ واقعی ارز بر صادرات کالاهای با فناوری بالا در ایران طی سال های 1347-1389 می باشد. در این راستا، ابتدا شاخص بی ثباتی نرخ واقعی ارز با استفاده از مدل EGARCH(0،1) تخمین زده شده و سپس با استفاده از روش هم انباشتگی سایکنن و لوتکیپول و روش حداقل مربعات اصلاح شده (FMOLS)، تاثیر شاخص بی ثباتی نرخ واقعی ارز به همراه سایر متغیرهای مدل بر صادرات کالاهای با فناوری بالا مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که متغیرهای بی ثباتی نرخ واقعی ارز و قیمت کالاهای صادراتی تاثیر منفی و معنی داری بر صادرات کالاهای با فناوری بالا داشته و اثر متغیرهای تولید ناخالص داخلی جهان (درآمد خارجیان) و درجه باز بودن اقتصاد بر صادرات کالاهای با فناوری بالا مثبت و معنی دار بوده است. یافته های تجربی مقاله ی فوق، دلالت های مفیدی را برای سرمایه گذاران و سیاست گذارانی که نیازمند تشخیص اثرات دقیق بی ثباتی نرخ ارز بر روی صادرات کالاهای با فناوری بالا هستند فراهم می کند.
    کلیدواژگان: صادرات کالاهای با فناوری بالا، شاخص بی ثباتی نرخ واقعی ارز، EGARCH، هم انباشتگی سایکنن و لوتکیپول، FMOLS
  • علی کاوند، داریوش حسنوند صفحات 173-195
    تحقیق حاضر درصدد آن است تا به بررسی تاثیر توسعه مالی بر عرضه صادرات غیرنفتی با استفاده از الگوی خود بازگشت با وقفه های توزیعی ARDL در ایران طی دوره ی 1357-1388 بپردازد. در مدل، قیمت نسبی صادرات، تولید ناخالص داخلی بدون نفت، و شاخص عمق مالی از متغیرهای تعیین کننده عرضه صادرات معرفی شده اند. نتایج تحقیق نشان می دهد؛ در کوتاه مدت همه متغیرهای مستقل مدل دارای علائم مورد انتظار و با معنی هستند. در بلندمدت نیز متغیرهای مذکور دارای علائم مورد انتظار و به غیر از پارامتر ضریب متغیر شاخص عمق مالی همه با معنی هستند و حاکی از این است اگر چه در کوتاه مدت، توسعه مالی بر عرضه صادرات غیر نفتی تاثیر دارد اما در بلند مدت، تاثیری بر آن ندارد. عدم تاثیرگذاری توسعه مالی بر عرضه صادرات بر نقش انفعالی بودن بخش خدمات مالی و سرمایه ای در تجارت بویژه صادرت تاکید دارد. لذا، به منظور کارا کردن آن که بتواند بر فعالیت های اقتصادی کشور از جمله تجارت و بویژه صادرات تاثیر بگذارد لازم است تا قوانین و مقررات و نظارت در بخش مالی بازنگری و اصلاح شوند. به ویژه اینکه کشور ما که در حال الحاق به سازمان جهانی تجارت (WTO) است، اصلاحات در بخش مالی از الزامات است.
    کلیدواژگان: توسعه مالی، عرضه صادرات، ایران، ARDL
|
  • Saeed Rasekhi Pages 1-17
    Despite of paying special attention of traditional trade theories to productivity، but this important subject has been less taken into account by new trade models. In this framework، present paper has examined the impact of total factor productivity on intra industry trade. For this، based on the very latest data، trade and industry specific data of 16305 firms with above 10 workers have been measured، collected and processed at the 4 aggregation level of ISIC classification during 2003-2007. The results obtained from the panel data estimations show that total factor productivity has a positive and significant effect on intra industry trade of Iran’s manufacturing industries. According to the other results، product differentiation and scale economies have positive and significant effects on the intra industry trade. In the framework of the obtained results، we suggest that it should be paid attention on total factor productivity and production development of the industrial sector as well as the factors affecting on intra industry trade.
    Keywords: Intra Industry Trade, Total Factor Productivity, Industrial Organization Theory, Panel Data, Iran's Manufacturing Industries
  • Ebrahim Hadian, Ali Hossein Ostadzad, Ali Safavi Pages 19-40
    The main purpose of this studyisinvestigated the impact of fluctuations in oil revenues and effects of tax revenues in the budget deficit simultaneously. Also in this study we has been used a multilayer neural network (MLP) as a powerful tool for the simulation of nonlinear andfluctuations behavior to simulate the impact of changes in oil and tax revenues on the budget deficit. Results showthat 13 to 26 percent increase in tax rate can improve budget deficit، in a manner that 26 percent increase in the tax rate will have the greatest improvement in the budget deficit. The budget deficit gets worse for upper than 26 percent increase in tax rate. For example 31 percent increase in tax rate can increase budget deficit in 30 percent. In other scenario we investigate that30 percent decline in oil revenues must be at best 60 percent tax rate increase to 80 percent the size of the budget deficit wills improves. This reflects theheavydependenceof budget deficit on oil revenues and the low effects of tax revenues on budget. Also in the other scenario the results show that if the oil revenue decreases 30 percent، even with a 10 percent increase in tax rate، the government deficit will increase into twice. This is due to reduced government revenues resulting from declines in oil revenues due to decreased investment and lower total production. In addition to thesefindings، the results ofthis study indicate that، the improvement in the budget deficit by growth rate increases until a threshold point. After this threshold point، the rate of improvement in the budget deficit is reduced by growth rate increases. The reason for thiscan be government expenses behavior، government spending increases withincreased in income. Assuming no changes in tax rates and oil revenues،the economic growth rate of 7. 8percent (threshold point)، budget deficit، 70 percent will improve.
    Keywords: Budget deficits, MLP method, Iranian economy
  • Hamid Abrishami, Nafiseh Behradmehr, Tahereh Seyfi Pages 41-62
    This paper presents a new model for forecasting crude oil prices. The model is a combination of wavelet transformation with the ARMAX، Harmonic regression Holt-Winters and models. The study applies this model to forecasting the time series data of crude oil. The time series data of oil prices are decomposed by applying wavelet transformation to the three series; trend series، seasonality series and high frequency (fluctuations) series. The study then proceeds to apply the related models to forecast each series and finally to achieve the final forecasting، combines the forecasted time series with each other. By comparing the resulted forecasts from the proposed model with ARMA model، it is indicated that the using model in this thesis has better performance and accuracy.
    Keywords: crude oil price, natural gas price, wavelet transform, Holt, Wintres model, Harmonic regression, ARMAX
  • Saeed Samadi, Rahman Khoshaklag, Seyyed Parviz Jalili Kamjo, Hadi Amiri Pages 63-86
    Banking and financial development are one of the main keys to achieving long-term growth through transparency and dissemination of information، investment opportunities and business identify، reducing transaction costs، increased market efficiency، diversification، coverage and reduce risk، Equip savings، micro and wandered investment attraction and facilitating the resource allocation. In recent decades the banking and financial markets developments، those follows in developing countries especially strongly in emerging economies are create relationships between this two sectors of economy and enhance of the manufacturing sector، as a real sector of the economy. According to this، In this paper، four distinct models to assess the impact of individual and simultaneous development bank (money market) and indicators of financial development (stock market) on the growth of GDP (the real economy) will be discussed. In order to achieve this goal we use dynamic panel data with generalized method of moment’s model and Arellano-Bover/ Blundel- Bond Dynamic Panel Data Two Step Estimator during 2010 - 1995 for 32 countries، including developing and emerging countries and Iran. In the simultaneous and separate models، the result indicates a positive and significant impact of monetary، fiscal and macro-economic variables on GDP growth. Control of monetary، fiscal and macroeconomic indicators separately in four different models did not effect on significant or sign of other variables. There is sign stability in all four models، the Wald test، Sargan test and first and second order autocorrelation of show that econometric model is specified correctly.
  • Ali Hussein Samadi, Fariba Mehrpoor Pages 87-110
    The main aim of this paper is investigating the effect of property rights security on private investment in Iran during 1971-2011. For doing so, the long-run relationship between property rights security, and other factors on private investment, considering the structural breaks, has been studied. The result of Pesaran et al. (2001) cointegration bound test shows that, there is a long-run relationship between property rights security and private investment. The ARDL test result shows that property rights security has a significant effect on private investment in Iran in long-run, and short-run for this effect is significantly weakend. The results also show that, the impact of property rights security on private investment is sensitive to the type of property rights security index. So, the government can pay more attention to their traditional duties, and also change in the social legal system according to the change in the production system, helping to protect property rights and increase private investment.
    Keywords: Security of Property Rights, Private Investment, Structural Breaks, Zivot Andrews Test, ARDL, Iran
  • Majid Jalaee, Amin Gasemi Nejad, Ali Akbar Karimian Pages 111-127
    Achieving high economic growth rate which requires the utilization of proper economic policies and the more knowledge about factors affecting the economic growth is one of the most important goals in any economic system. Oil، as one the major source of energy and an important factor in production، leads countries to grow and develop. Since the effect of oil shock on the economic growth is linear، the question formulated in this research is the effect of the oil movement on Iran economic growth based on the framework of the searching algorithm. In order to answer this question، the non-linear behavior of Iran economic growth model was estimated by making use of two searching gravitational algorithms and optimizing the maximum of the particles between 1974-2011. Findings show that positive shock of oil، investment to production ratio، government expenses to gross national product ratio، the active population، and the degree of openness of the economic affirmatively influence Iran’s economic while the currency rate and the inflation rate negatively affect it. Therefore، generally، the effect of oil shocks has positive impacts on the growth of Iran economy. This can be highly influential in making important economic decision
    Keywords: economic growth, oil shock, Gravitational Search Algorithm, Particles Swarm Optimization (PSO) algorithm, optimization
  • Sadeg Bafandeh, Mohsen Rastin Pages 129-151
    One of the important factors for improving economic development in Iran is attention on non-oil base export، especially wood and paper industry. The purpose of the present paper is to investigate the impact of the tariff rates on wood industry and paper industry exports during 1977-2011. To do so، vector auto regressive (VAR) model has been used and with Johansson approach، supply of export will be estimated. After this we combined the short-term and long-term relationship by using of error correlation model (ECM). The results show that appreciating tariff rate of import has negative effect on supply of wood and paper industries، so appropriate decreasing the tariff rate have been advised to policy makers. In addition، real exchange rate has positive effect on supply of wood and paper industries. Error Correction coefficients for wood and paper industry calculated، 0. 19 and 0. 41 respectively.
  • Mohammad Mehdi Bargi Osskoee, Siyamak Shahbazzade, Atabak Shahbazzadeh Pages 153-171
    There are extensive literatures on the impact of exchange rates on economic activity. The effect of exchange rate volatility on exports of high technology is more noticeable. In this context، investigate the effect of the real exchange rate volatility on different variables such as the export is important. The main objective of this paper is to investigate the impact of real exchange rate volatility on exports of Iran’s high technology goods over the period of 1968-2010. To that end، the real exchange rate volatility index has been estimated incorporating with EGARCH (0، 1) model than we using cointegration of Saikkonen & Lutkepohl and FMOLS to investigate the impact of the real exchange rate volatility index، along with other variables of model exports of high technology goods have been evaluated. The main finding of this study show that the real exchange rate volatility variables and export prices have negative and significant effects on exports of high technology goods and variables GDP’s world، GDP’s Iran and trade of openness have positive and significant effects on exports of high technology goods. The empirical findings of this paper، thebeneficial implications for investors and Policymakers needs to recognize the exact effects of exchange rate volatility on exports of high technology goods are provided.
    Keywords: Export of High technologygoods, Real Exchange Rate Volatility index, EGARCH, Cointegration of Saikkonen, Lutkepohl, FMOLS
  • Ali Kavand, Daruosh Hassanvand Pages 173-195
    The present research tries to examine the effect of financial development on supply of non-oil export using the Auto-Regressive Distributed Lags (ARDL) model in Iran during the period (1357-88). In the model، relative price of non-oil export، GDP without oil، and financial deepening index are introduced as the determinants of supply of non-oil export. The results show all of the autonomous variables have expected signs and are significant in short run. The mentioned variables also have the expected sign and except financial deepening index are significant in long run. The results indicate that although financial development affects on supply of non-oil export in the short run. But it does not have any effect on supply of non-oil export in the long run. It emphasizes that financial and capital sector in trade especially in export is passive. Therefore، for the efficiency of this sector، it is necessary to modify the rules، regulations، and supervision. Especially، for our country which is accessing WTO.
    Keywords: Financial Development. Export Supply. Iran. ARDL