فهرست مطالب

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal - Volume:6 Issue: 1, 2016

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal
Volume:6 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/04/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهناز آزادی مقتدر، انسیه جنابی * صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    قاعدگی دردناک یا دیسمنوره یکی از شایع ترین اختلالات در زنان است، به طوری که بین 93-60 درصد زنان به آن مبتلا می باشند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ویتامین ب1 بر شدت دیسمنوره اولیه در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان سال 1392 می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی دو سوکور است که در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان انجام شد. در این مطالعه دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 62 نفر) تقسیم شدند. در گروه آزمون ویتامین ب1 100میلی گرم و در گروه کنترل دارونما به مدت 15 روز در ماه، در فاز لوتئال به صورت روزانه یک عدد به مدت دو ماه داده شد. جهت تعیین شدت درد قبل و بعد از مداخله از نمودار استاندارد دیداری (Visual Analog Scale) استفاده گردید و نتایج قبل از مداخله٬ 1 و 2 ماه بعد از مداخله ثبت شد. از نرم افزار 16SPSS و آزمون تی تست مستقل جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره درد پس از دو ماه مصرف در گروه مداخله از 24/2±36/6 به 11/2±28/3 و در گروه کنترل از 17/2±66/6 به 03/2±48/5 کاهش یافت که نمره درد در گروه آزمون پس از دو ماه مصرف دارو در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافته است (001/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه پیشنهاد می گردد که مصرف ویتامین ب1 جایگزین داروهای شیمیایی در تسکین دیسمنوره اولیه شود.
    کلیدواژگان: دیسمنوره اولیه، درد، ویتامین ب1، ایران
  • میثم نعمتی خواه، نسرین بهرامی نژاد *، سقراط فقیه زاده، نعمت الله سیمان نژاد صفحات 8-17
    زمینه و هدف
    ارتقاء کیفیت مراقبت از کاتترهای ورید مرکزی مستلزم بهبود عملکرد پرستاران در رعایت دستورالعمل های استاندارد مراقبت از کاتترها می باشد. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش به روش مبتنی بر مشارکت و سخنرانی بر عملکرد پرستاران در ارتباط با مراقبت از کاتتر ورید مرکزی انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون دو گروهی بر روی 46 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه دو بیمارستان آموزشی که به روش غیر تصادفی به دو گروه کنترل (18n=) و مداخله (28n=) تقسیم شدند، انجام گرفت. مداخله آموزشی مبتنی بر مشارکت در گروه آزمون طی یک ماه اجرا شد. در گروه کنترل روش آموزشی روتین (ارائه سمینار) انجام شد. قبل از اجرای مداخله با استفاده از 3 جلسه بحث گروهی متمرکز با شرکت کنندگان دیدگاه های آنها در مورد نحوه اجرای برنامه آموزشی و روش مشارکت آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات در بدو ورود و سه ماه پس از مداخله توسط چک لیست مشاهده ارزیابی گردید.
    یافته ها
    نشان داد مداخله آموزشی مبتنی بر مشارکت منجر به افزایش نمرات عملکرد پرستاران درمقایسه با گروه سخنرانی شد (001/0>p). این در حالی بود که در پیش آزمون بین دو گروه از نظر نمره عملکرد تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مبتنی بر مشارکت در مقایسه با روش سخنرانی در بهبود عملکرد پرستاران در مراقبت از کاتترهای ورید مرکزی موثرتر می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، مشارکتی، عملکرد، پرستاران، کاتتر ورید مرکزی، ایران
  • فاطمه رستمخانی *، راضیه مقدم، عفت سادات مرقاتی خویی، فاطمه جعفری، گیتی ازگلی صفحات 18-28
    زمینه و هدف
    بارداری با تغییرات متعدد بیولوژیکی، سایکولوژیک و اجتماعی همراه است که ممکن است بر عملکرد جنسی تاثیر بگذارند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مشاوره بر اساس مدلPLISSI بر عملکرد جنسی زنان باردار انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی شاهد دار تصادفی است که بر روی 60 زن باردار که به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه تجربه و شاهد قرار گرفتند، انجام شد. گروه تجربه، مداخله بر اساس مدلPLISSIT و گروه شاهد مشاوره روتین را دریافت کردند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات فردی و مامایی و پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) استفاده شد. نمره عملکرد جنسی افراد قبل، 2 و 4 هفته بعد از مداخله سنجیده شد. نتایج با آزمون های آماری تی، کای دو، من ویتنی و فریدمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره عملکرد جنسی نمونه ها قبل از مداخله درگروه تجربه 36/4±76/24 و دو هفته بعد 24/4±98/27 و چهار هفته بعد50/4±12/28 بود که از نظر آماری این اختلاف ها معنی دار بود (به ترتیب 001/0P= و 001/0P<) . در حالی که میانگین گروه شاهد قبل از دریافت مشاوره روتین 05/4±13/25، دو هفته بعد32/4±03/25 و چهار هفته بعد 05/5±72/23 بود که از نظر آماری معنی دار شناخته نشد. بین نمرات عملکرد جنسی در گروه تجربه و شاهد قبل از مداخله اختلاف معنی دار وجود نداشت (796/0P=)، اما دو هفته و چهار هفته بعد از مداخله بین نمرات عملکرد جنسی دو گروه اختلاف معنی دار بود (به ترتیب 004/0 P=و 001/0P<).
    نتیجه گیری
    مشاوره جنسی زنان بر اساس مدل PLISSIT می تواند موجب بهبود عملکرد جنسی زنان باردار شود.
    کلیدواژگان: مشاوره، مدلPLISSIT، عملکرد جنسی، زنان باردار، ایران
  • معصومه معصومی، نسرین حنیفی *، محمدرضا جمشیدی، سقراط فقیه زاده صفحات 29-37
    زمینه و هدف
    مراقبت از دهان یک فعالیت اساسی در مراقبت های پرستاری است و در بیماران بد حالی که قادر به انجام این فعالیت نیستند موجب برقراری آسایش، راحتی و پیشگیری از ضایعات دهانی می شود. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای دو نوع دهانشویه کلرهگزیدین و آب ازن دار در پیشگیری از ضایعات دهانی در بیماران بخش های ویژه انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 74 بیمار تحت ونتیلاتور بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان موسوی شهر زنجان، به صورت در دسترس و تخصیص تصادفی وارد مطالعه شدند. گروه شاهد 35 بیمار و گروه آزمون 39 بیمار را شامل می شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از مقیاس ارزیابی دهان بکBOAS انجام شد. داده ها با کمک نرم افزار آماری SPSS 16 و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، تست دقیق فیشر و کوکران کیو تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد میانگین امتیاز ضایعات دهانی بر طبق BOAS دو گروه آزمون و شاهد تا روز سوم با هم یکسان بودند، اما در روز چهارم میانگین امتیاز ضایعات دهانی در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد کاهش معنی دار آماری (013/0=P) داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش، اثربخشی بهتر آب ازن دار نسبت به کلرهگزیدین را در پیشگیری از ضایعات دهانی، نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ضایعات دهانی، آب ازن، کلرهگزیدین، مراقبت از دهان، ایران
  • قاسم بنیانی پودنک، میترا پیامی بوساری *، فرخنده شریف صفحات 38-51
    زمینه و هدف
    چالش اصلی در پیوند کبد، کمبود عضو اهدایی است. استفاده از دهندگان زنده جهت پیوند، راهکاری جدید می باشد. این مطالعه با هدف تبیین مفهوم اهدای کبد بر اساس تجربیات دهندگان زنده پیوند کبد انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع کیفی با رویکرد کیفی-توصیفی است. مشارکت کنندگان 12 اهداء کننده زنده کبد با سابقه اهدای چهار روز تا 12 سال بودند که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. جهت گردآوری داده از روش مصاحبه عمیق و بدون ساختار و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا و مقایسه مداوم استفاده شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به ظهور یک تم اصلی و پنج زیرطبقه شد که بیانگر معنای عمل پیوند کبد بر اساس تجارب اهداءکنندگان زنده بود. مشارکت کنندگان عمل اهدای کبد را «اقدامی حیات بخش و داوطلبانه دارای ابعاد مختلف موثر بر زندگی» توصیف کرده بودند. مشارکت کنندگان از بعد جسمی اهدای کبد را جراحی نسبتا سخت با عوارض جسمی ناخوشایند پس از عمل و نیازمند تداوم مراقبت در منزل؛ از بعد عاطفی ترکیبی از عواطف مثبت و منفی در قالب امیدها، ترس ها و نگرانی ها؛ از بعد معنوی اقدامی انسانی، حیات بخش و زیبا؛ از بعد اجتماعی عملی داوطلبانه با وجهه اجتماعی و نیازمند حمایت خانواده و دولت؛ و از بعد اقتصادی عملی پر هزینه و زمان بر توصیف کرده بودند.
    نتیجه گیری
    دهندگان زنده کبد علی رغم تجربه مشکلات متعدد، اهدای کبد را اقدامی حیات بخش و داوطلبانه می دانند. اگر چه شدت عوارض جسمی در اکثریت این بیماران خفیف و در اغلب موارد مشارکت کنندگان به تدریج به وضعیت قبل از عمل بازگشته بودند لیکن توصیه این عمل نیازمند تحقیقات بیشتری است. همچنین علاوه بر بعد جسمی لازم است سایر ابعاد اهدای کبد مورد توجه پرستاران و سیستم های حمایتی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیوند کبد، دهندگان زنده پیوند، مطالعه کیفی، ایران
  • زهرا خوشکباری، ندا ثنایی *، فرشته جواهری طهرانی صفحات 52-61
    زمینه و هدف
    ارزیابی مستمر برنامه های کارورزی به منظور ارتقاء فرایند آموزش و شناسایی نقاط قوت و ضعف دانشجویان پرستاری یک ضرورت محسوب می شود، پرستاران به جهت تماس مداوم با دانشجویان در محیط بالین می توانند به پیشبرد ارزیابی کمک کنند. این مطالعه با هدف مقایسه دیدگاه سرپرستاران و پرستاران از مهارت های بالینی دانشجویان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقایسه ای بر روی 100 پرستار و سرپرستار شاغل در بیمارستان های زنجان در سال 1393- 1394 انجام شد. پرسشنامه سنجش مهارت بالینی دانشجویان شامل 36 سوال در ابعاد ارائه خدمات کلی، تامین امنیت بیمار، مراقبت بالینی، ارزیابی بالینی، انجام فرآیند پرستاری و آموزش به بیمار بود. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مهارت های بالینی دانشجویان از نظر اکثریت سرپرستاران (15/57 درصد) و پرستاران (98/56 درصد) خوب بود و تفاوت معنی داری مشاهده نشد (213/0p=). میانگین نمره کل ابعاد از نظر سرپرستاران 03/21±11/139 و پرستاران 11/21±23/144 بود. همچنین میانگین نمرات سرپرستاران و پرستاران به ترتیب در ابعاد ارائه خدمات عمومی 06/4±23/19 و 26/3±73/18، تامین امنیت و خلوت 46/3±03/16 و 36/2±83/14، مراقبت بالینی 26/6±93/66 و 06/5±44/58، ارزیابی بالینی 96/2±44/23 و 06/2±03/20، آموزش به بیمار 06/4±93/14 و 67/3±66/17 و فرآیند پرستاری 06/7±83/22 و 06/4±23/19 بود و بین میانگین کل و میانگین نمره هیچ یک از ابعاد، تفاوت آماری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    مهارت های بالینی دانشجویان در ابعاد ارائه خدمات عمومی، تامین امنیت و خلوت بیمار، مراقبت بالینی، ارزیابی بالینی، آموزش بیمار و انجام فرآیند بالینی از نظر سرپرستاران و پرستاران پژوهش خوب ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: دیدگاه، مهارت بالینی، پرستار، سرپرستار، دانشجوی پرستاری، ایران
  • اعظم ملکی *، سقراط فقیه زاده صفحات 62-71
    زمینه و هدف
    مشارکت مردان در برنامه های مراقبتی خانواده یکی از استراتژی های مهم سلامت مادر و کودک می باشد، در این راستا مطالعه ای با هدف تعیین نحوه و میزان عملکرد مردان پس از گذر به مرحله پدری انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، یک مطالعه توصیفی مقطعی بود که در سال92-1391 در شهر زنجان انجام شد. عملکرد 403 نفراز پدران که هشت هفته از زایمان همسرانشان می گذشت، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و پرسشنامهاستاندارد عملکرد پدران (IFS-F) بررسی و بر اساس نقطه برش میانه، وضعیت عملکرد سطح بندی شد. روایی محتوا با ضریب نسبی 89/0 و پایایی حیطه های عملکرد با ضریب آلفای کرونباخ 52/0-90/0 تایید و داده ها با آمار توصیفی و آزمون کروسکال والیس در سطح اطمینان 95 درصد آنالیز شدند.
    یافته ها
    بیشترین میانگین عملکرد پدران در حیطه شغل وکمترین مربوط به حیطه اجتماع بود. افزایش مشارکت نسبت به دوران حاملگی، در فعالیت های منزل 2/23 درصد، مراقبت از فرزند دیگر خانواده 4/30 درصد بود. نزدیک به 7 درصد پدران درفعالیت شغلی و 6/27 درصد در حیطه فعالیت های اجتماعی- ارتباطی افت عملکرد داشتند. میانگین عملکرد پدران با سن ازدواج، شغل، تعداد فرزندان، تحصیلات و تجربه اول پدر شدن ارتباط معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد در اکثر حیطه ها پدران عملکرد متوسطی داشتند. با توجه به اهمیت مشارکت مردان در سلامت زنان و کودکان و متاثر بودن وضعیت عملکرد پدران از متغیرهای دموگرافیک، آموزش و شرکت پدران مخصوصا پدران جوان با تحصیلات پایین در کلاس های آمادگی برای والد شدن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پس ازتولد، مراقبت خانواده، پدران، عملکرد، ایران
  • فاطمه مهدوی صائب، مهین روحانی *، نسرین حنیفی، کوروش کمالی صفحات 72-82
    زمینه و هدف
    کیفیت مراقبت پرستاری در بخش های مراقبت ویژه که شامل بیمارانی با شرایط بحرانی هستند حائز اهمیت فراوان است. از این رو پرستاران این بخش ها باید از شایستگی بالینی بالایی برخوردار باشند. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای شایستگی بالینی پرستاران بخش های مراقبت ویژه، به دو روش خودارزیابی و ارزیابی توسط سرپرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- مقایسه ای، در مدت شش ماه از خرداد تا آذرماه 1392 میزان شایستگی بالینی 148 پرستار بخش مراقبت های ویژه را با دو روش خودارزیابی و ارزیابی توسط سرپرستاران مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اندازه گیری نمود. ابزار مورد استفاده، مقیاس صلاحیت بالینی (NCS) بود که سطح صلاحیت بالینی پرستاران و نیز میزان به کارگیری مهارت های بالینی را در 63 مهارت و هفت حیطه مختلف مورد ارزیابی قرار داد. جهت مقایسه نتایج این دو روش، در مورد سطح حیطه های صلاحیت بالینی و سطح به کارگیری حیطه های مهارتی ضریب توافق کاپا محاسبه گردید.
    یافته ها
    همه ضرایب توافق بین سطح شایستگی بالینی خودارزیابی و ارزیابی توسط سرپرستاران نسبتا ضعیف و در دو حیطه، بسیار ضعیف بود. کم ترین توافق با 098/0 مربوط به حیطه تضمین کیفیت و بیشترین توافق با 373/0 مربوط به حیطه یاری رسانی و کمک به بیمار بود. ضرایب توافق کاپا در ارزیابی فراوانی به کارگیری مهارت ها توسط پرستاران در تمام حیطه ها بسیار ضعیف بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، هیچ توافقی بین روش خود ارزیابی و ارزیابی توسط سرپرستاران، برای ارزیابی صلاحیت بالینی وجود ندارد. بنابراین هیچ یک از این دو روش قابل استفاده به جای روش دیگر نیست.
    کلیدواژگان: پرستاری مراقبت ویژه، شایستگی بالینی، خودارزیابی، سرپرستاران، ایران
|
  • Mahnaz Azadimoghtader, Ensiyeh Jenabi* Pages 1-7
    Background And Objectives
    Primary Dysmenorrhea is one of the most common disorders in women affecting % 60-93 of them. This study was conducted to evaluate the therapeutic effects of Vitamin B1 on intensity of primary dysmenorrheal on students of Islamic Azad University of Hamadan in 2014.
    Materials And Methods
    This double-blind randomized controlled trial was conducted on female student's at Islamic Azad University of Hamadan, who met the inclusion criteria. The participants were allocated randomly into two groups of intervention and control (62 participants in each group). The intervention and control groups were received vitamin B1 (100mg/day) and placebo daily during the Loteal phase (15 days) for two months, respectively. The Visual Analog Scale (VAS) was used to measure and compare pain intensity of primary dysmenorrheal before, one month and two months after the intervention in both groups. Data was analyzed using SPSS software v.16. through independent t-student test.
    Results
    The mean score of pain was decreased in both groups after intervention and changed from 6.36±2.24 to 3.28±2.11 in intervention group, and from 6.66±2.17 to 5.48±2.03 in control group. A significant difference was found between the mean score of severity of pain before, and two month after intervention in intervention group compared to control group (P
    Conclusion
    According to the results of the current study using Vitamin B1, as an alternative treatment to chemical drugs, is recommended to decrease the pain intensity of primary dysmenorrheal
    Keywords: primary dysmenorrhea, pain, vitamin b1, Iran
  • Meysam Nematikhah, Nasrin Bahraminejad *, Soghrat Faghihzade, Nematollah Soleyman Nejad Pages 8-17
    Background And Objectives
    Improving nurses’ adherance with nursing standard catheter care is needed to enhance the quality of central venous catheters care. This study aimed to compare the effect of collaborative teaching method and lecture method on nursesing care of Central venous catheters.
    Materials And Methods
    This quasi- experimental pretest-post test design study was conducted on 46 nurses working in intensive care units of two educational hospitals. The participants were allocated non-randomly to the intervention (n=28) and the control group (n=18). The intervention group were received a collaborative-based training program for the period of one month, and control group were received the routine teaching method (provision of a seminar). Before intervention three focus group discussions were conducted for the intervention group to incorporate their views of the teaching methods, type of their participation, in the collaborative-based training program. Data was collected before and three months after intervention using an observational checklist.
    Results
    The results showed that nurse's performance score of Central venous catheters care in collaborative-based training program group was significantly higher than control group (p
    Conclusion
    The results of the current study suggest that collaborative-based training program is more effective than lecture method in improving nurses’ performance of Central venous catheter care.
    Keywords: collaborative, teaching, performance, nurses, central venous catheter, Iran
  • Fatemeh Rostamkhani *, Raziyeh Moghadam, Efat Alsadat Merghati Khoei, Fatemeh Jafari, Giti Ozgoli Pages 18-28
    Background And Objectives
    The sexual function of pregnant women might be affected by multiple changes during pregnancy e.g. biological, psychological and sociological changes. This study was conducted to determine the effect of counseling using the PLISSIT (Permission-limited Information-Specific Suggestion-Intensive Therapy) Model on Sexual Function of Pregnant Women.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 60 pregnant women who were randomly assigned to control and intervention groups. The intervention group were counseled using the PLISSIT model, and the control group received routine sexual consultation. Data was collected using demographic, obstetric, and the Female Sexual Function Index (FSFI) questionnaires. Sexual function scores were assessed before, two and four weeks after intervention. Data was analyzed using T-tests, x2, Mann Whitney, and Wilcoxon tests.
    Results
    The mean scores of sexual function in intervention groups were changed significantly from 24.76±4.36 before intervention, to 27.98±4.24 two weeks (p=0.001) and 28.12±4.50 four weeks after (p
    Conclusion
    Using PLISSIT model for sexual counseling could improve sexual function of pregnant women.
    Keywords: Counseling, PLISSIT Model, Sexual Function, Pregnant Women, Iran
  • Masoumeh Masoumi, Nasrin Hanifi *, Mohammadreza Jamshidi, Soghrat Faghihzadeh Pages 29-37
    Background And Objectives
    Oral care is a fundamental activity in nursing care. Providing oral care for ill patients, who are not able to keep their oral care, would provide comfort for patients and prevented them from oral lesions. This study was conducted to compare of the effect of Ozone water with Chlorhexidine in prevention of oral lesions in patients in critical care units.
    Materials And Methods
    This randomized controlled trial was carried out on 74 patients under mechanical ventilation in intensive care unit of Mousavi hospital in Zanjan. The participants were selected preliminary using convenience sampling, and then allocated randomly to two groups of intervention (n=39) and control (n=35) groups. Data was collected using the Beck Oral Assessment Scale (BOAS) scale. The data were analyzed using univariate statistical analysis (independent t statistical tests, Fisher's exact test, and Cochran Q (in SPSS16.
    Results
    The results of the study showed that the mean score of oral lesions according to BOAS in intervention group was almost the same as control groups by the third day of intervention. However, the mean score of oral lesions in the intervention group was reduced statistically compared to control group (P=0/013) on the fourth day.
    Conclusion
    The results of the current study revealed that Ozone water is more effective than chlorhexodone in prevention of oral lesions.
    Keywords: Oral lesions, Zone, Chlorhexidine, Oral Care, Iran
  • Ghasem Bonyani Poudnak, Mitra Payami Bousarri *, Farkhondeh Sharif Pages 38-51
    Background And Objectives
    The main challenge in liver transplantation is shortage of donor organs, and using living donor live transplantation (LDLT) has been considered as a new strategy. This study aimed to explore the concept of liver transplantation in living donors’ experiences after donating.
    Materials And Methods
    A qualitative study with qualitative descriptive approach was conducted in 12 participants with 4 days to 12 years history of liver donation, who were selected using purposive sampling. Data was collected using unstructured in-depth interviews and was analyzed by content analysis and constant comparative analysis.
    Results
    One main theme and five sub themes emerged. Participants described liver donation as a "life-saving and voluntary action with different aspects influencing life". From physical and emotional aspects, the liver transplantation was described as “a relatively hard surgery with unpleasant physical consequences after surgery which is required a continued home care” and “A combination of positive and negative feelings including hope, fear and concern”, respectively. The liver transplantation was identified as a humanitarian action, life-giving and beautiful, from the spiritual aspect. From the social dimension liver transplantation was explained as” a voluntary work with social prestige which needs the family and government support”, and from the economic aspects it was identified as” an expensive and time-consuming procedure”.
    Conclusion
    Although living donors have experienced numerous problems, donation was perceived as a voluntary lifesaving behavior. Even though, a low severity of physical complications, and gradual returning to previous healthy condition was reported by most of participants, further research is needed to recommend this operation. In addition to physical dimension, the other aspects of liver transplantation should be considered and supported by nurses and supportive organizations
    Keywords: liver transplant, living donor, qualitative study, Iran
  • Zahra Khoshkbari, Neda Sanaie *, Fereshteh Javaheri Tehrani Pages 52-61
    Background And Objectives
    Primary Continued evaluation of nursing internship training programs is required to improve the educational process, and identify the strengths and the weaknesses of nursing students. Due to continued contact of the nurses with the students in clinical setting, they could be very helpful for evaluation of this program. The present study aimed to identify the views of nurses compared to the head nurses toward the internship nursing students’ clinical skills.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was conducted in nurses and head nurses (n=100) working in hospitals at Zanjan in 2014-2015. Data was collected using Students Clinical Skills Questionnaire including 36 questions in six dimensions (general services, security, clinical care, patient assessment, education and nursing process). Data were analyzed using SPSS software (version 16.0).
    Results
    the majority of the head nurses (%57.15) and the nurses (%56.98) believed that the students had a good level of clinical skill, and there was no significant difference between head nurses and nurses (P=0.213). The total mean score of skills for the head nurses and the nurses were 139.11±21.03 and 144.23±21.11, respectively. The mean scores of the head nurses and the nurses in different aspects of clinical skills were as following, respectively: public service delivery (19.23±4.06 vs. 18.73±3.26); the security and privacy of patient (16.03±3.46 vs. 14.93±2.36); clinical care (66.93±6.26 vs. 58.44±5.06); clinical assessment (23.44±2.96 vs. 20.03±2.06); patient education (14.93±4.06 vs.17/66±3.67) and nursing process (22.83±7.06 vs. 19.23±4.06). No significant difference was found between the total score and each dimensions of the nursing clinical scale between the nurses and the head nurses.
    Conclusion
    Different aspects of the internship nursing students clinical skills (including public services, security and privacy of patient, clinical care, clinical assessment, patient education and clinical process) were evaluated as an appropriate level by the head nurses and the nurses.
    Keywords: View, Clinical skill, Nurse, Head Nurse, Nursing student, Iran
  • Azam Maleki *, Soghrat Faghihzadeh Pages 62-71
    Background And Objectives
    Men's participation in family care programs is one of the important strategies in maternal and child health care. The present study aimed to evaluate the father's function after the transition to fatherhood stage and its related factors.
    Materials And Methods
    The study was a cross-sectional design that conducted in Zanjan between 2012-2013. The function of 403fatherswere investigated whose wives had delivered in last 8 weeks. The samples were selected randomly, and the data was collected using the Inventory of Functional Status- Father (IFS-F) scale, which in the father's function were categorized according to the median cut-off point. The content validity and reliability of the scale was approved using Content Validity Ratio (CVR=0.89) and Cronbach’s Alpha in the function of the components were 0.52- 0.90, respectively. Data were analyzed using descriptive statistics and kruskal-Wallis H test (Acceptable P value
    Results
    The highest and lowest mean score of father's function belonged to the job and social dimensions, respectively. There was an increased level of father's participation in home activities (23.2%), and taking care of the other children (30.4%) compared to pregnancy period. The father's function dropped by 7% and 27.6% in their job and social activity dimensions, respectively. A significant association was found between the mean score of father's function and the marriage age, the number of children, educational level, and the time of first fatherhood experience.
    Conclusion
    Moderate father's function in most of the fatherhood dimensions was remarked in the current study. Given that the importance of the men's participation in maternal and child health care, and influencing of the demographic characteristics on this process, it is recommended that the fathers, and young fathers with low education level particularly, to be attended fatherhood preparations courses.
    Keywords: Postnatal, Family care, Fathers, Function, Iran
  • Fatemeh Mahdavisaeb, Mahin Ruhani *, Nasrin Hanifi, Kurosh Kamali Pages 72-82
    Background And Objectives
    The high clinical competency of Critical Care Nurses (CCNs) is required, as the quality of nursing care in critical care units (CCUs) with critically ill patients is extremely important. This study was conducted to compare CCN's clinical competency using self-assessment method and assessment by their Head nurses.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 148 CCNs who were included in the study in a period of six months (June -November 2014), in the hospitals of the Zanjan university of medical sciences. Data was collected using Nurse Competency Scale (NCS) which assesses 63 skills in seven different domains. The Cohen's kappa coefficient was used to compare the agreement between the clinical competency and the use of skills in CCNs and their head nurses.
    Results
    The inter-rater agreement was poor between the nurses and their Head nurses in the evaluation of the clinical competency, and in two aspects was very poor. The "Quality assurance" (0.098) and the" Helping Role" (0.373) domains had the lowest and the highest level of agreement, respectively. The inter-rater agreement of the use of skills by nurses was reported very poor in all domains.
    Conclusion
    The current study revealed that there is no agreement between the evaluation of CCN's clinical competency by own nurses and their head nurses indicating these two methods are not interchangeable.
    Keywords: Critical Care Nurse, Clinical competency, Self, assessment, Head nurses, Iran