فهرست مطالب

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal - Volume:1 Issue: 2, 2012

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal
Volume:1 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منصور غفوری فرد، میترا پیامی بوساری، علیرضا حیدری صومعه صفحه 1
    زمینه و هدف
    جنگ به عنوان یک پدیده خانمان سوز، سبب پیدایش لطمات فیزیکی و روانی متعددی می شود. یکی از این عوارض، فقدان بینایی است. از آنجا که نابینایی ممکن است قدرت سازگاری جانبازان را تحت تاثیر قرار دهد و این موضوع در جانبازان کمتر بررسی شده است لذا این مطالعه با هدف بررسی وضعیت سازگاری جانبازان محروم از یک چشم در شهر زنجان در سال 1390 انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی از نوع تحلیلی است که در آن تعداد 45 نفر از جانبازان محروم از یک چشم شهر زنجان بر اساس نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سازگاری بل جمع آوری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 45 نفر با میانگین سنی 7 ± 48 سال شرکت داشتند. در بعد سازگاری خانه، اکثر نمونه ها (7/66 درصد) دارای وضعیت سازگاری متوسط بودند. در بعد سازگاری سلامتی نیز، بیشترین نسبت افراد (7/66 درصد) سازگاری ضعیف داشتند. نتایج مطالعه ارتباط معنی داری بین نمره سازگاری سلامتی و سن افراد نشان داد (041/0= P، 30/0= r). همچنین بین میانگین بعد سازگاری خانه و بعد سازگاری سلامتی اختلاف معنی داری وجود داشت (00/0= p). اما بین متغیرهای سن، تاهل، تحصیلات، ورزش، علت آسیب، درآمد، درصد جانبازی با میانگین بعد سازگاری خانه و سازگاری سلامتی تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0< p).
    نتیجه گیری
    با وجود اینکه در این مطالعه اکثر جانبازان وضعیت سازگاری مناسبی نداشتند لذا از مسئولین مربوطه در سطح کلان کشور انتظار می رود که به وضعیت روانی این گروه از هموطنان عزیز توجه بیش از پیش مبذول دارند و با برگزاری جلسات آموزش در مورد مهارت های زندگی و نیز فراهم کردن زمینه حضور فعال این افراد در سطح اجتماع باعث ارتقاء سلامت جسمی و روانی آنها شوند.
    کلیدواژگان: جانبازان، نابینا، سازگاری خانه، سازگاری سلامتی
  • عاکفه احمدی افشار، بنفشه پرویزی، نورالدین موسوی نسب صفحه 9
    زمینه و هدف
    کهیر یکی از مشکلاتی است که شیوع بالایی دارد. در صورتی که بیش از 6 هفته تداوم یابد کهیر مزمن نامیده می شود. عوامل مختلفی در ایجاد آن دخالت دارد و نقش این عوامل در مطالعات مختلف متفاوت است. هدف از این مطالعه بررسی نقش عوامل شناخته شده و میزان پاسخ به درمان در بیماران دچار کهیر مزمن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کلیه بیماران مبتلا به کهیر مزمن مراجعه کننده به درمانگاه آلرژی بیمارستان ولی عصر شهر زنجان طی سالهای 86-1383 مورد بررسی قرار گرفتند. همراه با گرفتن شرح حال دقیق و معاینه کامل، آزمایشات معمول شامل اندازه گیری آنزیم های کبدی، هورمون های تیروئیدی، IgE سرمی، اندازه گیری کمپلمان، بیماری های بافت همبند، آزمایش مدفوع در سه نوبت، آنالیز ادرار و در موارد شدید آزمایش تکمیلی تر و نمونه برداری از ضایعات انجام شد. میزان پاسخ به درمان در طی 2 هفته و 2 ماه بعد از درمان ارزیابی شد. یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون کای دو مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 160 بیمار مورد بررسی (108 زن و 52 مرد در سنین 70 – 4 سال)، 75 نفر (875/46%) کهیر ایدیوپاتیک، 25 نفر (9/19%) آتوپی و 25 نفر (625/15%) کهیر فیزیکی داشتند. میزان پاسخ به درمان متداول با آنتی هیستامین ها در بیش از 80 درصد بیماران مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه همانند سایر مطالعات کهیر ایدیوپاتیک شایع ترین شکل بیماری را تشکیل می دهد. هر چند در مقایسه با مطالعات دیگر شیوع کمتری دارد. ارتباط واضحی بین غذاها و داروها نیز با بیماری یافت نشد. میزان پاسخ به درمان با آنتی هیستامین های جدید بسیار بالا بود.
    کلیدواژگان: کهیر مزمن، کهیر ایدیوپاتیک، کهیر فیزیکی
  • کژال رضایی، رضا قانعی، منصور غفوری فرد صفحه 16
    زمینه و هدف
    وقفه های تنفسی خواب، شامل دوره های انسدادی تکراری خواب است که خواب را منقطع می کند. این عارضه از مهم ترین عوامل خطر قابل تعدیل سکته مغزی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت وقفه های تنفسی خواب در بیماران مبتلا به سکته مغزی انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 132 بیمار مبتلا به سکته مغزی که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند انجام شد. برای تعیین افراد در معرض خطر وقفه های تنفسی از پرسشنامه برلین استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS و با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها در این مطالعه 6 /11 ± 5/69 سال بود. نتایج مطالعه نشان داد که 5/45 درصد بیماران در معرض خطر بالای وقفه های تنفسی در طول خواب بودند. علاوه بر این، فشار خون سیستولیک (0001/0 P=) و دیاستولیک (01/0 P<) در گروه در معرض خطر بالا و خطر پایین وقفه تنفسی اختلاف معناداری نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای وقفه های تنفسی و ارتباط بین این اختلال با افزایش فشار خون در بیماران مبتلا به سکته مغزی، اجرای روش های غربالگری جهت شناسایی افراد در معرض خطر بالا و پیشگیری از این اختلال ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: وقفه تنفسی، خواب، سکته مغزی
  • مریم سکاکی، خدیجه حاجی میری صفحه 21
    زمینه و هدف
    زایمان طبیعی در اکثر موارد بهترین نوع زایمان است و انجام عمل سزارین محدود به مواردی است که زایمان از طریق کانال طبیعی میسر نبوده و یا با خطراتی جدی برای مادر یا جنین همراه باشد. این مطالعه با هدف بررسی علل سزارین و ارائه پیشنهاداتی برای کاهش آن در مرکز آموزشی درمانی امدادی ابهر در سال 1389 انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. جامعه مورد پژوهش کلیه مادران سزارین شده در سال 1388 بود که تعداد 467 پرونده بایگانی شده مادران سزارین شده مورد بررسی قرار گرفته و با 391 مادر مصاحبه انجام شد. اطلاعات موجود در پرونده ها در برگه ثبت مشخصات و اطلاعات کسب شده از مادران در پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و در نرم افزار SPSS با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از کل موارد تولد زنده، 5/31 درصد آن به طریق سزارین بود. بیشترین فراوانی علت سزارین مربوط به سزارین های تکراری (6/29%) بود و پس از آن دفع مکونیوم (15%)، پرزانتاسیون بریچ (1/14%) و جفت سرراهی (9/10%)، بیشترین علل را تشکیل می دادند. نتیجه آزمون آماری کای اسکوئر اختلاف معنی دار آماری بین علل ذکر شده توسط پزشک و اظهارات مادران سزارین شده نشان نداد (13/0 p=).
    نتیجه گیری
    شیوع سزارین در مرکز منتخب بالاتر از استاندارد مورد قبول سازمان بهداشت جهانی می باشد. شیوع بالای سزارین های تکراری نشان می دهد که برای کاهش سزارین های بار اول، برنامه های مداخله ای لازم است. درصد بالای پرزانتاسیون بریچ و جفت سرراهی که بسیار بیشتر از شیوع آن در کل جهان می باشد به عنوان علت سزارین اورژانسی نیز جای تامل دارد.
    کلیدواژگان: زایمان، سزارین، علل سزارین
  • فاطمه صارمی، شمسی تاران، اعظم ملکی صفحه 29
    زمینه و هدف
    رسیدن به پیامد بارداری خوب به طور موثری تحت تاثیر وضعیت سلامت، شیوه زندگی و تاریخچه قبلی حاملگی زنان می باشد. از آنجایی که بسیاری از پیامدهای نامطلوب بارداری قابل پیشگیری می باشد. در این راستا مطالعه ای با هدف شناسایی علل بستری مادران باردار در اتاق زایمان بیمارستان آیت الله موسوی زنجان انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی علت بستری4830 زن باردار که دارای حاملگی بالای 20 هفته بوده و از خرداد 89-1388 در اتاق زایمان بیمارستان آیت الله موسوی زنجان بستری و زایمان کرده بودند، بررسی شد. جمع آوری داده ها با استفاده از یک چک لیست، شامل: شکایت اصلی، مشخصات جمعیت شناختی و زایمانی مادران بود. آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های t-test و کای اسکوئر صورت گرفت.
    یافته ها
    از 4830 زن بستری شده، 1278 نفر به علت عوارض زایمانی بستری شده بودند. میانگین سنی زنان 26/6 ± 52/26 سال و میانگین سن حاملگی 40/21 ± 24/264 روز بود. شایع ترین علت بستری پارگی کیسه آمنیون 1/49 درصد، زایمان زودرس 3/29 درصد، آغشته شدن مایع آمنیون به مکونیوم 5/15 درصد و افزایش فشارخون 8/11 درصد بود. فراوانی زایمان سزارین، نوزاد پسر، آپگار دقیقه اول و پنجم کمتر از6، فشارخون بالا و چندقلویی در زایمان های زودرس و شیوع دفع مکونیوم و پارگی کیسه آمنیون در زایمان های ترم و پست ترم بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در مطالعه حاضر، زایمان زودرس و پارگی کیسه آمنیون شایع ترین علت بستری بود، در راستای بهبود پیامد های مادر و کودک در نظر گرفتن اولویت های پژوهشی یا آموزشی در جهت پیشگیری، تشخیص زودرس و یا درمان این موارد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بستری، مادران باردار، اتاق زایمان، عوارض حاملگی
  • سهیلا عباسی، کلثوم فداکار سوقه، سودابه مهدی زاده صفحه 35
    زمینه و هدف

    وجود کودک عقب مانده ذهنی می تواند تاثیرات نامطلوبی را بر ساختار و عملکرد خانواده گذاشته و باعث شود که خانواده تحت تنش های جسمانی، روانی، اجتماعی و اقتصادی قرار گیرد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر مشکلات عاطفی خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی تحت پوشش مراکز بهزیستی استان گیلان انجام شد.

    روش بررسی

    پرسشنامه ای شامل اطلاعات فردی کودک عقب مانده ذهنی و اطلاعات فردی- اجتماعی خانواده و مشکلات عاطفی خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی تهیه شد که مبنای آن چند پرسشنامه مشکلات عاطفی از منابع بین المللی بود. در این پژوهش140 نفر از والدین کودکان مبتلا به عقب ماندگی ذهنی تحت پوشش مراکز کم توانان ذهنی وابسته به بهزیستی استان گیلان به روش سرشماری انتخاب و از طریق مصاحبه وارد مطالعه شدند و نتایج حاصل از آن با استفاده از نرم افزار spss مورد تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که 9/57% از واحد های مورد پژوهش مشکلات عاطفی داشتند که این مشکلات در خانواده هایی که کودک عقب مانده آنان مونث، با عقب ماندگی ذهنی خفیف، وابستگی کامل به خانواده در انجام مهارت های خودیاری، دارای اختلال رفتاری، مادرخانه دار، پدر دارای بیماری جسمی، تعداد بالاتر اعضای خانواده، درآمد پایین خانواده (کمتر از 200 هزار تومان) بیشتر بود. (05/0 > p)

    نتیجه گیری

    توجه بیشتر به مسائل اقتصادی، ترتیب دادن برنامه های تفریحی، آموزش تکنیک های مقابله با استرس و ایجاد خدمات مشاوره روانی برای کاهش مشکلات عاطفی خانواده های دارای کودک عقب مانده ذهنی توصیه می شود

    کلیدواژگان: خانواده، عقب ماندگی ذهنی، مسائل روانی
  • مهدی خزلی، طاهره دهداری صفحه 43
    زمینه و هدف
    سرطان دهانه رحم از جمله سرطان هایی است که می توان آن را در مرحله پیش بدخیمی با آزمایش پاپ اسمیر تشخیص داد. کارکنان خدمات بهداشتی، در صورتی می توانند نقش موثر خود را در آموزش ایفا کنند که علاوه بر دانش و نگرش مثبت، شرکت فعالانه ای در برنامه غربالگری داشته باشند. هدف از این پژوهش تعیین دانش، نگرش و عملکرد زنان شاغل در شبکه بهداشت شهرستان گیلان غرب در سال 1389 در زمینه پاپ اسمیر و سرطان دهانه رحم بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش 70 نفر از زنان متاهل شاغل در شبکه بهداشت گیلان غرب که با روش سرشماری انتخاب شدند مشارکت داشتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه 4 قسمتی صورت گرفت. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS با استفاده از شاخص های مرکزی، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه انجام شد.
    یافته ها
    مشارکت کنندگان دانش متوسط (2/66 درصد نمره کل) داشتند. بین میزان دانش افراد با تحصیلات، شغل و مدت ازدواج آنها رابطه معنی داری وجود داشت. در زمینه نگرش، مشارکت کنندگان نگرش نسبتا مطلوب (97/68 درصد نمره کل) داشتند. بین میزان نگرش و سطح تحصیلات و شغل رابطه معنی داری وجود داشت. در مجموع 7/65 درصد افراد حداقل یک بار آزمایش پاپ اسمیر را انجام داده بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش کلیدی کارکنان بهداشتی در آموزش و تشویق زنان به انجام پاپ اسمیر، تهیه و اجرای برنامه های آموزشی جهت ارتقاء میزان دانش و عملکرد این افراد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دانش، نگرش، عملکرد، پاپ اسمیر
  • شهناز ترک زهرانی، لیلا رستگاری، ناهید خداکرمی، پروین محبی صفحه 51
    زمینه و هدف
    سرطان دهانه رحم یکی از سرطان های شایع در کشورهای در حال توسعه است. بیماری و درمان های آن بر جنبه های مختلف کیفیت زندگی تاثیر گذار است. هدف این تحقیق بررسی کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی زنان درمان شده از سرطان دهانه رحم می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش به روش توصیفی همبستگی، از طریق سرشماری، تعداد 65 نفر از افراد درمان شده از سرطان دهانه رحم را که بین سال های 1387-1380 بیماری آنها تشخیص داده شده و درمان شده بودند را مورد مطالعه قرار داد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های کیفیت زندگی مختص سرطان دهانه رحم، پرسشنامه کیفیت زندگی تمام افراد سرطانی سازمان تحقیق و درمان سرطان اروپا و پرسشنامه حمایت اجتماعی وین فیلد و تایگمن بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS17 و شاخص های آماری توصیفی و آزمون های آماری رگرسیون، آزمون همبستگی اسپیرمن، من ویتنی و آزمون کروسکال والیس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که نمره کیفیت زندگی افراد درمان شده از سرطان دهانه رحم، متوسط (60/7 ± 98/46) است و نمره حمایت اجتماعی آن ها نیز در حد متوسط می باشد (91/20 ± 11/34) و ارتباطی بین کیفیت زندگی افراد در ابعاد جسمانی و روانی و اجتماعی با حمایت اجتماعی آنها مشاهده نشد. همچنین نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین سازگاری روانی و رفاه معنوی افراد با کیفیت زندگی آن ها رابطه آماری معنی داری مشاهده نشد (05/0 < p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده ارتباطی بین کیفیت زندگی افراد و حمایت اجتماعی آن ها دیده نشد و با توجه به متوسط بودن نمره هر دو می توان با مشاوره های لازم برای افراد و خانواده های آن ها بر این مشکل غلبه کرد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سرطان دهانه رحم، حمایت اجتماعی
|
  • Mansor Ghafouri Fard, Mitra Payami Bousaria, Ali Reza Heyadari Some A. Page 1
    Background And Aim
    War is an unpleasant event imposes for peoples and that causes physical and psychological disorders. One of these complications is blindness. Whereas the blindness may affect the adjustment state of warfare veterans and also the psychological effects of blindness was not studied. So this study was performed to detect the adjustment status among warfare Veterans with one eye blindness in Zanjan city, 2011.
    Materials And Methods
    This study is a crosssectional analytical descriptive study which 45 warfare veterans of zanjan city participated in the study according to census. Data was gathered using Bell Adjustment inventory. We used SPSS ver.16 and ANOVA test for statistical analysis.
    Results
    45 warfare veterans of zanjan city with mean age of 48 ± 7 years participated in the study. The results showed that 66/7% of samples had moderate home adjustment. Only 11/1% had good home adjustment. Regarding to the health adjustment, most portions of samples (66/7%) had fair adjustment. Pearson correlation showed a meaningful relation between health adjustment and age of veterans (p=0/041, r=-0/30). Pared t-test showed meaningful differences between means of home and health adjustment scores. There was a meaningful difference between social adjustment and age category (p=0/016). But there were no differences in the mean of home and health adjustment scores according to age, marriage status, education, exercise, income, percentage of veterans and reason of hurt (p>0/05).
    Conclusion
    In this study, a lot of veterans had not a good adjustment. So it is expected from authorities of our country to pay a lot of attention to the psychological status of veterans and holds the educational sessions about life skills and active participating in social fields to promote the physical and psychological health of veterans.
    Keywords: veterans, blindness, home adjustment, health adjustment
  • Akefe Ahmadiafshar, Banafshe Parvizy, Noraldin Mousavinasab Page 9
    Background And Objectives
    The incidence and etiologic factors of chronic urticaria, a common disease, was varied in different studies. The purpose of this study was to determine some causes of chronic urticaria and response to treatment in the patients suffering from chronic urticaria in allergy clinic of Vali-Asr Hospital in Zanjan during May 2004 to September 2007.
    Material And Methods
    In this study, after taking thorough history and examining patients, laboratory test including atopy, thyroid disorders, collagen vascular, liver disorders and stool examination for parasitic infestation were taken. Data were analyzed using the SPSS.
    Results
    One hundred forty six patients had chronic urticaria (100 females and 46 males, mean age: 30.69 years); 75 patients (51.4%) had idiopathic urticaria. From all, 42 patients (28.8%) had atopy; and 25 patients (17%) had physical urtiaria. Response to treatment was seen in more than 80% of the patients.
    Conclusion
    In our study, idiopathic urtiaria was the most common one; however, the incidence was low in comparison with the other studies. We could not find any association between the consumption specific food and drugs with the urticaria. The response to treatment using the anti-histamines was very good.
    Keywords: chronic urticaria, idiopathic urticaria, autoimmune disorders
  • Maryam Sakkaki, Khadije Hajimiri Page 21
    Background And Objectives
    Normal vaginal delivery is the best type of delivery in most cases; and cesarean section is restricted to cases in which vaginal delivery is accompanied with risks for mother and baby. The aim of this study was to determine rate and causes of cesarean delivery in an educational hospital in 2009.
    Material And Methods
    This was a cross-sectional study. Data were gathered using 467 patient's medical files and interviews with 391 women who underwent cesarean section and were recorded in a data sheet. Data were analyzed using the SPSS.
    Results
    The rate of cesarean section was 31.5% of all live births. The most causes of cesarean section were repeated cesarean section (29.6%), mecuneum staining (15%), breech presentation (14.1%), and placenta previa (10.9%).
    Conclusion
    The findings of the study showed that the rate of cesarean section in our selected hospital was more than the reported rates by the WHO. Based on the results, we should decrease the rate of the first cesarean sections. In order to achieve this goal, it is essential to implement interventional programs in order to change women’s attitudes towards benefits of vaginal delivery. Moreover, we should admit low risk mothers in active phase of labor.
    Keywords: delivery, cesarean section, Iran
  • Fateme Saremi, Shamsi Taran, Azam Malekia Page 29
    Background And Objectives
    Health status, lifestyle and previous history of pregnancies significantly affect pregnancy outcome; however, many adverse pregnancy outcomes are preventable. This study aimed to investigate causes of hospitalization of pregnant women in delivery unit of Zanjan Ayatollah Mosavi hospital.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, the causes of hospitalization of 4830 women with gestational ages more than 20 weeks were investigated during 2009-2010. Data were collected using a check list including patient's chief complaint, women’s demographic characteristics and delivery history. Data were analyzed using descriptive test, chi square, and t-test in a confidence level of 95 %.
    Results
    From 4830 hospitalized women, 1278 were hospitalized due to obstetrics complications. The mean age of women was 26.52±6.26 year. The mean gestational age was 264.24±21.40 days. The most common causes of hospitalization were rupture of amniotic membranes (49.1%), preterm labor (29.3%), meconium staining (15.5%), and hypertension (11.8%). The rate of caesarian section, male baby, APGAR score lower than six in the 1st and 5th minutes of delivery, hypertension, and twin pregnancies were high in preterm labors. Meconium staining and rupture of amniotic membranes were common in term and post term deliveries.
    Conclusion
    Findings showed that the most common causes of hospitalization were rupture of amniotic membranes and preterm labor. It is necessary to conduct more research on the causes of these complications.
    Keywords: hospitalizing, pregnant women, delivery unit, pregnancy complications
  • Soheyla Abbasi, Kolsom Fadakar Sogheh, Sodabe Mehdizadeh Page 35
    Background And Objectives

    Having a mentally retarded child has adverse effect on the structure and function of family and has physical, social and economic tension to family. The aim of this study was to investigate emotional conditions of families of mentally retarded children under protection of welfare centers.

    Material And Methods

    In this survey, 140 parents of children who were suffered from mental retardation were recruited to the study. Data were gathered using a research-structured instrument via interviews with the participants. Data were analysis in the SPSS-14 using Chi-square test and the Fisher’s exact test.

    Results

    The result of our study showed that 57.9% of the parents had emotional problems. The emotional problems were more serious in parents of children who were female, had mild mental retardation, were completely dependent to their family, and had behavioral problems. Moreover, in the families whose mothers were housewives, father had physical illness, the number of family members were more than four, and the monthly income of the family was less than 2000000 Rilas, the condition was more serious (p<0/05)

    Conclusion

    It is recommended to pay more attention to families of mentally retarded children via providing coping techniques and counseling services as well as supporting financially.

    Keywords: family, mental retardation, psychological problems
  • Mahdi Khezeli, Tahere Dehdari Page 43
    Background And Objectives
    Cervical cancer can be recognized in pre-malignancy phase using Pap smear test. Health services employees can play an important role in educating women to participate in regular screening program. The purpose of this study was to determine knowledge, attitude and practice of female employees of health network in Guilan-Gharb about Pap smear and cervical cancer in 2011.
    Material And Methods
    In this study, 70 women were recruited. Data were gathered using a four-part questionnaire. Data were analyzed using central indexes, one way ANOVA test, and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Participants had moderate knowledge (66.2% of the total score). There was a significant relationship between the knowledge with education, job, duration of marriage, and number of pregnancy. Participants had optimum attitude (68.97% of the total score). There was a significant relationship between the attitude with education, job, and the number of pregnancy. In total, 65.7% of the participants had once undergone a Pap smear test.
    Conclusion
    Health employees have important role in educating and encouraging women to do Pap smear test; so, it is essential to promote their own knowledge, attitude, and practice on the Pap screening test.
    Keywords: knowledge, attitude, practice, pap smear