فهرست مطالب

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal - Volume:2 Issue: 1, 2012

Preventive Care in Nursing & Midwifery Journal
Volume:2 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناهید دریایی، میترا پیامی بوساری، نورالدین موسوی نسب، اسکندر نوریزاده صفحه 1
    زمینه و هدف
    خارج کردن لوله قفسه سینه (CTR) با درد شدید آنی همراه است که به مرور کاهش می یابد. استفاده از سرما در کنار ایندومتاسین ممکن است مدت زمان نیاز به مسکن بعدی را افزایش دهد. این مطالعه با هدف تعیین اثر سرما در ترکیب با شیاف ایندومتاسین بر نیاز به مسکن بعد از خارج کردن لوله قفسه سینه انجام گردید.
    روش بررسی
    در مطالعه نیمه تجربی با طراحی دو گروهی یک سوکور، 66 بیمار در محدوده سنی 69-18 سال با لوله قفسه سینه در پلور انتخاب شدند. در هر دو گروه یک ساعت قبل از خروج لوله قفسه سینه شیاف ایندومتاسین mg100 تجویز شد. در گروه مداخله پک ژل سرد با دمای c°4+ و در گروه کنترل پک ژل با دمای معمولی اتاق در گاز پیچیده شده و اطراف محل لوله به مدت 20 دقیقه قبل از خروج لوله قفسه سینه گذاشته شد. جهت تعیین شدت درد درک شده از ابزارVAS در دو نوبت؛ 20 دقیقه قبل از خروج لوله قفسه سینه و 15 دقیقه بعد از خروج لوله قفسه سینه استفاده شد. سپس فاصله زمانی نیاز به مسکن بعد از خروج لوله در دو گروه ثبت گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره درد قبل از خروج لوله قفسه سینه و 15 دقیقه بعد از خروج آن با وجود کاهش نمره درد در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل از نظر آماری تفاوت معنادار نداشت (05/0p>) بیماران در گروه کنترل بعد از خروج لوله قفسه سینه، در فاصله زمانی زودتر از گروه مداخله مسکن درخواست کرده بودند.
    نتیجه گیری
    کاربرد سرما در ترکیب با شیاف ایندومتاسین مدت زمان نیاز بیماران به مسکن بعد از خروج لوله قفسه سینه را افزایش داده بود. بنابراین کاربرد سرما در ترکیب با شیاف ایندومتاسین به عنوان راهکاری برای کاهش نیاز به مسکن بعد از خروج لوله قفسه سینه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: درد، سرما درمانی، ایندومتاسین، لوله قفسه سینه
  • حسین معصومی جهندیزی*، رحیم سروری زنجانی صفحه 8
    زمینه و هدف

    وازکتومی یک روش موثر و دائمی کنترل جمعیت است که با استقبال کمی از طرف مردان همراه بوده است. این مطالعه با هدف تعیین میزان رضایت مددجویان تحت عمل وازکتومی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان زنجان انجام شده است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی تعداد 101 پرونده از مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی شهر زنجان که در سال 1388 تحت عمل وازکتومی قرار گرفته بودند انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که به روش مصاحبه حضوری تکمیل شد. اطلاعات بدست آمده با آزمون آماری تی تست و مجذور کای و با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های مطالعه نشان داد که میزان رضایت در گروه سنی بالای 45 سال بالاتر از همه گروه های سنی بود (62 درصد). میزان رضایت بالا در کسانی که وازکتومی شده بودند و همسران شاغل داشتند بیشتر از کسانی بوده که همسران آنان خانه دار بودند (74 درصد در مقابل 55 درصد). میزان رضایت بالا در روستاها بیشتر از شهر بود (72 درصد در مقابل 55 درصد). میزان رضایت بالا در خانواده هایی که 5 پسر داشتند و همینطور در خانواده هایی که 4 دختر داشتند صد در صد بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده، در مجموع 4/56 درصد از وازکتومی شدگان در زنجان از انجام این عمل رضایت داشتند و اگر بتوانیم در درمانگاه ها و مراکز بهداشتی که وازکتومی انجام می شود علل بعضی نارضایتی ها را تشخیص و بر طرف کنیم این میزان می تواند باز هم افزایش یابد.

    کلیدواژگان: وازکتومی، رضایتمندی، مددجو
  • نسرین مشگین آبادی*، فرهاد رمضانی بدر، خلیل محمودی صفحه 14
    زمینه و هدف

    مداخله کرونری از راه پوست (PCI)، امروزه روشی معمول جهت درمان بیماری های عروق کرونری است. اضطراب یکی از رایج ترین پاسخ های روانشناختی بیماران نسبت به پروسیجر های قلبی و عروقی است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر ماساژ رایحه درمانی بر اضطراب بیماران PCI می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه نیمه تجربی، 76 بیمار تحت PCI الکتیو که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، به روش در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. بیماران گروه کنترل پس ازPCI تحت مراقبت روتین بخش و محدودیت حرکتی 8 ساعته قرار گرفتند و گروه آزمون علاوه بر مراقبت روتین، تحت ماساژ با محلول رایحه درمانی حاصل از ترکیب اسانس های نعناع، کرفس و لاوندر در روغن بادام شیرین (غلظت 1 درصد) قرار گرفتند. میزان اضطراب با ابزار سنجش اضطراب موقعیتی اسپیل برگر در سه سطح: (قبل از مداخله، بلافاصله پس از مداخله و 2 ساعت پس از مداخله) اندازه گیری شد. خونریزی قبل و پس از مداخله و بروز هماتوم 24 ساعت پس از PCI از طریق مشاهده، بررسی و ثبت شد.

    یافته ها

    میزان اضطراب پس از انجام ماساژ رایحه درمانی در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل به طور معنا دار کاهش یافت (0001/0>P) و تاثیر آن تا 2 ساعت بعد نیز پایدار بود (0001/0>P). در گروه آزمون تغییرات اضطراب پس از مداخله نسبت به میزان آن ها قبل از مداخله معنا دار بود (0001/0>P) ولیکن این تغییرات در گروه کنترل معنا دار نبود (05/0

    کلیدواژگان: مداخله کرونری از راه پوست، ماساژ رایحه درمانی، اضطراب
  • پروین محبی، مهین کمالی فرد، شیرین برزنجه عطری، عبدالرسول صفاییان، لیلا رستگاری صفحه 23
    زمینه و هدف
    مسایل جنسی جزء انفکاک ناپذیر وجود انسان است و آگاهی نسبت به این مسائل حق مسلم همه انسان هاست. بر این اساس مشاوره قبل از ازدواج باید زوجین را قادر سازد تا از تمامی جنبه های مسایل جنسی آگاه باشند و توان لذت بردن از این مسائل را داشته باشند. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه مددجویان درباره کیفیت مشاوره بهداشت جنسی ارایه شده در مراکز مشاوره قبل از ازدواج شهر تبریز انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی در سال 1388 بر روی 236 نفر از مددجویان مراجعه کننده به مراکز مشاوره قبل از ازدواج تبریز، که به صورت تصادفی انتخاب شدند انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی پژوهشگر ساخت بود که شامل 2 بخش سوالات دموگرافیک و سوالات مربوط به بهداشت جنسی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در رابطه با دیدگاه مددجویان در خصوص کیفیت مشاوره در زمینه بهداشت جنسی، 1/5 درصد مددجویان اظهار داشتند که اطلاعاتی در این زمینه دریافت نکرده اند. 4/53 درصد از نمونه ها اطلاعات ارایه شده را در حد ضعیف و 5/41 درصد نیز در حد متوسط ارزیابی کردند. استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه تفاوت معنی داری را بین سن و بهداشت جنسی نشان داد (003/0=p).
    نتیجه گیری
    برای رسیدن به تغییر رفتار نسبتا پایدار در زوجین و ارتقای سطح سلامت آنان، کیفیت کلاس های آموزشی موثر است. اما با توجه به پایین بودن کیفیت از دیدگاه مددجویان، جهت ارتقاء کیفیت مشاوره بهداشت جنسی اختصاص زمان بیشتری به این کلاس ها و پر بارکردن محتوای آموزشی آنها امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بهداشت جنسی، مشاوره قبل ازدواج، مددجو
  • سارا شهبازی، محمد حیدری، فاطمه علی اکبری، منصوره قدوسی صفحه 31
    زمینه و هدف
    احتراق یکی از خطرات بالقوه در اتاق عمل محسوب می گردد و پیشگیری از آن نیازمند آگاهی از خطرات و اصول پیشگیری از احتراق می باشد. لذا هدف از پژوهش حاضر، تعیین میزان آگاهی کارکنان اتاق عمل از منابع احتراق و پیشگیری از آن می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 55 نفر از پرسنل اتاق عمل بیمارستان بروجن انجام گرفته است. میزان آگاهی پرسنل از منابع احتراق و پیشگیری از آن با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در 20 سوال بررسی گردید. میانگین نمره آگاهی بین 20-0 و در چهار سطح خوب (نمرات 20- 16)، متوسط (نمرات 15-11)، ضعیف (نمرات 10-6) و خیلی ضعیف (نمرات 5-0) بررسی شد. اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی، تی مستقل و مجذور کای در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این مطالعه 4/4 درصد پرسنل دارای سطح آگاهی خوب، 3/57 درصد سطح آگاهی متوسط، 4/26 درصد سطح آگاهی ضعیف و 9/11درصد سطح آگاهی خیلی ضعیف داشتند. 100 درصد واحدهای مورد پژوهش تاکنون در کلاس های باز آموزی پیشگیری از احتراق و ایمنی در اتاق عمل شرکت نکرده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده سطح آگاهی نامناسب پرسنل اتاق عمل در خصوص منابع احتراق و راه های پیشگیری از آن می باشد. لذا برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با منابع احتراق در اتاق عمل و راه های پیشگیری از آن، با بهترین شیوه های آموزشی جهت پرسنل توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: احتراق، اتاق عمل، پیشگیری از حریق
  • سمیه حامد توسلی، فاطمه الحانی * صفحه 36
    زمینه و هدف

    تالاسمی به عنوان یک بیماری مزمن باعث محدودیت هایی در کیفیت زندگی می شود. با توجه به اینکه هدف نهایی رسنل بهداشتی به ویژه رستاران افزایش سطح کیفیت زندگی بیماران می باشد، این ژوهش با هدف بررسی مشکلات پرستاران در ارتقاء کیفیت زندگی کودکان مبتلا به تالاسمی انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر، مطالعه ای توصیفی است که در سال 1386 انجام گرفت. نمونه ها به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف از کلیه رستاران شاغل در بخش های تالاسمی 4 بیمارستان استان گیلان انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل رسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه مشکلات پرستاران در 4 حیطه بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آلفای SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که در مجموع، پرستاران عوامل مربوط به مشکلات انگیزشی- فردی را به عنوان مهم ترین مانع در جهت ارتقاء کیفیت زندگی کودکان مبتلا به تالاسمی معرفی کردند.

    نتیجه گیری

    طبق تجزیه و تحلیل داده ها یازده مانع اصلی برای ارتقاء کیفیت زندگی کودکان مبتلا به تالاسمی، توسط پرستاران معرفی گردید که پس از امتیاز دهی و اولویت گذاری به منظور حل مشکلات در این زمینه راهکارهایی با توجه به مطالعه متون، دیدگاه پرستاران و معیارهای موثر ارائه شد، بررسی و اولویت گذاری این راهکارها ما را به ارایه پیشنهاد راهکار برتر یعنی «برنامه توانمند سازی مدیران پرستاری» به منظور ارتقاء کیفیت زندگی کودکان تالاسمی رهنمون ساخت.

    کلیدواژگان: پرستار، کیفیت زندگی، کودکان سن مدرسه، تالاسمی، توانمند سازی مدیران
  • آرمان لطیفی، طاهره دهداری صفحه 45
    زمینه و هدف
    کمبود آهن شایع ترین کمبود تغذیه ای در دنیا است. زنان نیز به علت از دست دادن آهن به هنگام قاعدگی و زایمان در معرض خطر فقر آهن قرار دارند. با اصلاح رفتار و الگوی تغذیه می توان به میزان زیادی کم خونی فقر آهن را در زنان کاهش داد. هدف مطالعه حاضر تعیین رفتارهای تغذیه ای دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جهت پیشگیری از کم خونی فقر آهن در سال 1388 می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. 346 نفر از دانشجویان ساکن درخوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه ها مطالعه را تکمیل کردند. سپس داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که 2/0 درصد از دانشجویان دارای رفتارهای تغذیه ای در سطح ضعیف، 59 درصد دارای رفتارهای تغذیه ای در سطح متوسط و 8/40 درصد دارای رفتارهای تغذیه ای مناسب جهت پیشگیری از کم خونی فقر آهن بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بیش از نیمی از افراد مورد مطالعه رفتارهای تغذیه ای متوسط داشتند و با توجه به اهمیت و شیوع کم خونی فقر آهن در زنان سنین باروری و نیز با توجه به نقش بارز الگوی غذایی در ایجاد و تداوم فقر آهن، ضرورت انجام مداخلاتی مانند اجرای برنامه های آموزشی، جهت اصلاح برخی رفتارها و الگوهای غذایی مسبب کم خونی فقر آهن برای زنان سنین باروری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: رفتارهای تغذیه ای، کم خونی فقر آهن، دانشجویان
  • پیمان جانانی، مسعود رودباری، ایمان تهمتن، شهرام صدقی صفحه 53
    زمینه و هدف
    مقالات نشریات منتشر شده توسط دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه های علوم پزشکی ایران منابع ارزشمندی در زمینه پرستاری و موضوعات مربوطه می باشند. این مطالعه به تحلیل محتوا و ارزیابی مقالات این نشریات پرداخته است.
    روش بررسی
    این پژوهش مقطعی- توصیفی و از نوع کاربردی بود. این پژوهش نمونه گیری نداشت و تمام 565 مقاله پرستاری منتشر شده در 20 نشریه پرستاری دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه های علوم پزشکی ایران در بین سالهای 1384 – 1386 مورد بررسی قرار گرفت. جهت جمع آوری داده ها از چک لیست و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS16 و آمار توصیفی استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین درصد مقالات در زمینه ی موضوعی پرستاری و مقالات متفرقه به طور مساوی (4/12درصد) منتشر شده بود. بیشترین سهم روش های پژوهشی به کار رفته در مقالات به روش توصیفی تعلق داشت. از موضوعات فرعی پرستاری، آموزش پرستاری با (20درصد) و از موضوعات فرعی مامایی، آبستنی با (6/16درصد) بیشترین سهم را در نشریات پرستاری و مامایی داشتند. بیشترین تعداد مقالات پرستاری و مامایی در پایگاه اطلاعاتی مگ ایران نمایه شده بود.
    نتیجه گیری
    تعداد نشریات مصوب دارای درجه علمی- پژوهشی در رشته ی پرستاری اندک و نفوذ سایر رشته ها در نشریات پرستاری بارز بود. از این رو باید در سیاست چاپ مقالات در نشریات پرستاری تجدید نظر بعمل آید. همچنین پیشنهاد می شود یک پایگاه اطلاعاتی مستقل جهت نمایه کردن تمام مقالات پرستاری و مامایی ایجاد گردد.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، نشریات ادواری، پرستاری، مامایی، مقاله ها
|
  • Nahid Daryaei, Mitra Payami Bousari, Noraldin Moosavi Nasab, Eskandar Nourizadeh Page 1
    Background And Objectives
    Chest tube removal is a prompt painful procedure. The pain is gradually relieved after removal of the tube. Cold application in combination with the Indomethacin suppository administration may increase the duration for analgesic need. This study aimed to evaluate the effect of cold in combination with Indomethacin suppository on the duration for analgesic need after chest tube removal.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental single-blinded study was conducted on 66 patients aged 18-68 years with chest tube in pleural space. The patients were randomly allocated into two intervention and control groups. In both groups, 100mg Indomethacin suppository was administered one hour before chest tube removal. In the intervention group, a 4ºc cold pack was applied in the chest tube side for 20 minutes. In the control group, the applied pack was in room temperature. The severity of pain was evaluated using the visual analogue score 20 minutes before and 15 minutes after the chest tube removal. The duration for analgesic need after chest tube removal was recorded in both groups.
    Results
    Despite reduction, there was no statistically significant difference between the mean score of pain before the chest tube removal and 15 minutes after the procedure (p>0.05). After chest tube removal, patients in the control group requested for analgesic earlier than the patients in the intervention group.
    Conclusion
    The application of cold in combination with the Indomethacin suppository increased the duration for analgesic need after chest tube removal. The application of cold in combination with the Indomethacin suppository is recommended as a solution to reduce the need for analgesic after chest tube removal.
    Keywords: pain, cold therapy, Indomethacin, chest tube
  • Hosein Masoomi, Rahim Sorouri Zanjani Page 8
    Background And Objective

    Vasectomy as a none-expensive and easy contraceptive method is not mentioned by most of men in Zanjan. This study aimed to assess the rate of satisfaction from vasectomy among men undergone vasectomy in Zanjan, 2009.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, data were collected using 101 files of patients who undergone vasectomy in Zanjan health centers. Data were gathered using a self-structured questionnaire through face to face interviews and were analyzed using statistical tests in the SPSS.

    Results

    Overall, 56.4% of men were satisfied from vasectomy. Satisfaction rate was higher among those who aged 45 years old and more (62%). Men whose wives were housekeepers were more satisfied than men whose wives were working (74% vs. 55%). Men living in rural areas were more satisfied than men who lived in urban areas (72% vs. 55%).

    Conclusion

    Considering the causes of dissatisfactions in designing family planning programs should promote the rate of vasectomy in health centers.

    Keywords: vasectomy, satisfaction, family planning
  • Nasrin Meshgin Abadi, Farhad Ramezanibadr, Khalil Mahmoodi Page 14
    Background And Objective

    Percutaneous Coronary Intervention (PCI) is a common procedure in treatment of coronary artery diseases. Anxiety is a common psychological reaction to cardiovascular interventions. Anxiety can affect physiological responses and cause blood pressure increase, cardiac output decrease, cardiac o2 demand increase, and finally ischemic pain. The aim of this study was to assess the effect of aromatherapy massage on anxiety of patients undergone the PCI.

    Materials And Methods

    In this semi-experimental study, 76 patients undergone elective PCI who had met the inclusion criteria for the study were recruited using convenience sampling method and were randomly divided into two control and experimental groups. The patients in the control group received routine care with eight hours bed rest after the PCI. The patients in the experimental group underwent aromatherapy massage with a solution composed of mint, celery and lavender essences in sweet almond oil)%1 concentration). The intensity of anxiety was measured using the Spilberger state anxiety inventory in three stages (prior to the intervention, immediately after the intervention, and two hours after the intervention). The incidence of bleeding was observed before and after the intervention. The incidence of hematoma was observed 24 hours after the intervention.

    Results

    The intensity of anxiety had significantly decreased after aromatherapy massage in the experimental group in comparison with the control group (P< 0.0005). The effect was stable up to two hours after the intervention (P< 0.0005). In the experimental group, anxiety decreased significantly after the intervention (P< 0.0005). None of the patients in the study had bleeding. Moreover, 92.1% of patients were satisfied from the intervention procedure.

    Conclusion

    The results showed that the aromatherapy massage was a safe, non-expensive, and effective method in decreasing anxiety of patients undergone the PCI.

    Keywords: aromatherapy massage, percutaneous coronary intervention, anxiety
  • Parvin Mohebbi, Mahin Kamalifard, Shirin Barzanjehatri, Abdolrasol Safaeiyan, Leila Rastegari Page 23
    Background And Objectives
    Pre-marriage counseling enables couples to be aware of all aspects of sexuality and make them enjoy sexual activity. This study aimed to assess quality of sexual health counseling services in pre-marriage counseling centers in Tabriz.
    Material And Methods
    In this study, 236 individuals referred to the pre-marital counseling centers in Tabriz were randomly selected. Data were gathered using a self-structured instrument including items on demographic characteristics and sexual health. The validity and reliability of the instrument was confirmed.
    Results
    The results showed that 5.1% of the clients did not receive any sexual health services. More than half of the participants (53.4%) received low information and 41.5% received moderate information on the sexual health. There was a significant relationship between age and sexual health (p<0.05).
    Conclusion
    It seems that focusing on the quality of sexual health services could help couples to have a healthy marriage.
    Keywords: sexual health, pre, marriage, counseling, reproductive health
  • Sara Shahbazi, Mohammad Heidari, Fatemeh Aliakbari, Mansoreh Goddosi Page 31
    Background And Objectives
    Fire risk is a potential risk in operating rooms. To have safety, fire risk management and its prerequisites including knowledge enhancement should be considered in operation rooms. The aim of this study was to determine knowledge of operating room staff about fire resources and fire prevention in Valiasr hospital, Boroujen.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, 55 operating room staff were recruited from Valiasr hospital in Boroujen, 2011. Data were gathered using self-structured questionnaire including 20 items, scored between 0-20. Based on the questionnaire, the knowledge was categorized in four levels including: high (16-20), intermediate (11-15), weak (6 -10), and very weak (0-5). Data were analyzed using descriptive and inferential statistical tests in the SPSS.
    Results
    The results of this study showed that in 4.4% of staff, the knowledge level was high. Most of the staff had an intermediate level of knowledge (57.3%). A considerable number of the staff had weak and very week knowledge (26.4% and 11.9%, respectively). There were no training courses held on fire resources and fire prevention measurements.
    Conclusion
    The level of knowledge about fire resources and fire prevention was inadequate among the operating room staff. It is recommended that operating room staff take training courses on the issue.
    Keywords: fire, operating room, fire prevention
  • Somaye Hamed Tavassoli, Fatemeh Alhani Page 36
    Background And Objectives

    Thalassemia is a chronic disease that affects the quality of life. Health care providers, especially nurses, have an effective role in enhancing the quality of life. This study aimed to investigate challenges nurses encounter in promoting the quality of life in children suffering from Thalassemia.

    Material And Methods

    The descriptive study recruited nurses from four Thalassemia wards in Guilan using purposeful sampling method in 2007. Data were gathered using a questionnaire. The validity of the questionnaire was approved through content validity. The reliability of the questionnaire was measured using the Cronbach alpha (=80%).

    Results

    According to the results of the study, 11 major barriers were identified to promoting the quality of life in children suffering from Thalassemia. Nurses attributed the most important barriers to the individual–motivational problems.

    Conclusion

    This study identified 11 major barriers. Prioritizing the barriers and meeting them should help the planners to provide solutions to the nurse's problems in promoting the quality of life of the children. The "empowering manager's program" is recommended as an effective program for promoting quality of life in children suffering from Thalassemia.

    Keywords: school age children, empowerment, quality of life, nurse, Thalassemia
  • Arman Latifi, Tahereh Dehdari Page 45
    Background And Objectives
    Iron deficiency is a prevalent nutrition deficiency in the world. Women are at risk for iron deficiency anemia. Changing behavior towards healthy eating habits in women helps iron deficiency anemia decrease. The purpose of this study was to assess eating habits of female students residing in the dormitory of the Shahid Beheshti University of Medical Sciences focusing on prevention of iron deficiency anemia in 2009.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, a convenience sample of 348 female students was selected. Data were gathered using the demographic and nutrition pattern inventories related to prevention of iron deficiency anemia. The reliability and validity of the scale was confirmed. The statistical analysis of the data was done in the SPSS 16..
    Results
    The results showed that 0.2 percent of the participants had low level eating habit, 59 percent had a moderate level, and 40.2 percent had a high level eating habit.
    Conclusion
    Regarding the importance of the anemia and the role of healthy diets in prevention of anemia, it is recommended to increase the knowledge of women aged 15-49 years old towards health eating.
    Keywords: eating habit, behavior, iron deficiency anemia, student
  • Payman Janani, Masoud Roudbari, Iman Tahamtan, Shahram Sedghi Page 53
    Background And Objectives
    The journal articles published in the Iranian journals are valuable resources for nurses and midwives. This article aimed to analyze the content of the articles published in the nursing and midwifery journals of Iranian universities of medical sciences.
    Material And Methods
    In this cross-sectional descriptive study, 565 articles published during 2005-2007 in the 20 Iranian nursing and midwifery journals were collected. Data were collected using a checklist and were presented using descriptive statistics in the SPSS-16.
    Results
    Most articles were published equally in nursing classification (12/4%) and miscellaneous articles (12/4%). Most of the articles were conducted using descriptive methodologies. The most cited subjects were nursing education (20%) and pregnancy (16.6%) in the nursing and midwifery subheadings, respectively. The Magiran database indexed the most nursing and midwifery articles.
    Conclusion
    There were few scientific nursing and midwifery journals published by the medical sciences universities. A majority of the articles published in the nursing and midwifery universities were related to other medical fields. It seems that there should be a distinct publishing policy in nursing and midwifery journals. Creating a specific database for indexing nursing and midwifery articles is recommended.
    Keywords: content analysis, periodicals, nursing, midwifery, articles