فهرست مطالب

پژوهش در طب ورزشی و فناوری - پیاپی 1 (بهار و تابستان 1390)

نشریه پژوهش در طب ورزشی و فناوری
پیاپی 1 (بهار و تابستان 1390)

  • 82 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1391/05/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهرداد عنبریان، حمیده خداویسی صفحه 1
    با توجه به نقش پا در تشکیل سطح اتکای بدن در هنگام ایستادن به عنوان یک مولفه مهم بیومکانیکی در حفظ تعادل بدن، هر گونه تغییر در ساختار آناتومیکی طبیعی پا می تواند بر کنترل تعادل بدن موثر باشد. هدف مطالعه حاضر، مقایسه عملکرد تعادلی ایستا در بین نوجوانان با ساختار متفاوت پا بود. 60 دختر نوجوان در سه گروه با ساختار پای پرونیت، سوپی نیت و طبیعی به عنوان آزمودنی شرکت کردند. برای مشخص-کردن نوع ساختار پای آزمودنی ها از روش افتادگی استخوان ناوی استفاده شد. برای سنجش عملکرد تعادل ایستا از سیستم شمارش تعداد خطای بالانس در دو سطح سفت و نرم استفاده شد. از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری برای تحلیل داده های آماری استفاده شد (05.0P<). نتایج نشان داد که بر روی سطح سفت گروه پای پرونیت و گروه پای طبیعی از عملکرد تعادلی نسبتا مشابهی برخوردار هستند. اما در سطح نرم، گروه پای طبیعی، عملکرد بهتری در مقایسه با گروه پای پرونیت داشت. گروه پای سوپی نیت بر روی هر دو سطح سفت و نرم عملکرد تعادلی ضعیف تری در مقایسه با دو گروه دیگر نشان داد. نتایج این مطالعه نشان داد که وجود تغییرات در ساختار آناتومیکی پا می تواند بر عملکرد تعادلی ایستا موثر باشد.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، پای پرونیت، پای سوپی نیت، سیستم شمارش تعداد خطای بالانس
  • بهاره به آیین، حیدر صادقی، هادی سامع، سمیرا مشهودی صفحه 11
    ام اس بیماری مادام العمری است که به شکل های مختلف فرد را درگیر می کند. شناخت ویژگی های تعادلی انواع مختلف این بیماری مزمن و مقایسه آن با افراد سالم متخصصان را در کنترل عوارض انواع مختلف این بیماری یاری می دهد. هدف این تحقیق شناسایی خصوصیات تعادلی ایستا و پویای افراد مبتلا به ام اس و مقایسه آن ها با افراد سالم بود. 54 زن بیمار مبتلا به ام اس در سه گروه (27 عودکننده- فروکش کننده، 16 پیشرونده ثانویه، 11 پیشرونده اولیه) و 20 زن سالم به عنوان گروه کنترل در این پژوهش شرکت کردند. آزمون تعادل ایستا (حالت استاتیک) و پویا (حالت دینامیک با درجه هشت) به صورت کلی، جانبی و عقبی- جلویی توسط دستگاه بایودکس از هر چهار گروه به عمل آمد. از آزمون کلموگروف اسمیرنف جهت بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها و آزمون کای-اسکور (مجذور خی دو) برای بررسی ارتباط بین پارامترهای تحقیق با نوع بیماری ام اس استفاده شد. جهت مقایسه پارامترهای پژوهش بین زنان سالم و مبتلا به بیماری ام اس درصورت طبیعی بودن توزیع داده-ها از آزمون t نمونه های مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که بین شاخص تعادل کل و سطح جانبی در حالت ایستا و پویا در زنان مبتلا به انواع مختلف بیماری ام اس تفاوت معنی دار وجود دارد (05/0P<). گروه ام اس پیشرونده اولیه تعادل ایستا و پویای ضعیف تر و گروه ام اس عود کننده- فروکش کننده تعادل ایستا و پویای قوی تری در مقایسه با گروه های دیگر داشتند. بین تعادل ایستا و پویای انواع مختلف بیماران ام اس در سطح قدامی- خلفی اختلاف معنی دار مشاهده نشد (05/0P>). در حالی که اختلاف بین شاخص تعادل ایستا و پویا در همه سطوح بین گروه کنترل و بیماران ام اس معنی دار بود (05/0P<). با توجه به یافته های تحقیق، زنان مبتلا به ام اس عودکننده- فروکش کننده تعادل ایستا و پویای بهتری نسبت به انواع پیشرونده، خصوصا پیشرونده اولیه، داشتند. تعادل ایستا و پویای زنان مبتلا به انواع ام اس ضعیف تر از زنان سالم بود.
    کلیدواژگان: ام اس، تعادل ایستا، تعادل پویا
  • ولی الله دبیدی روشن، زینب محمدیان صفحه 21
    مطالعات زیادی اثر تمرینات ورزشی را در دختران افسرده بررسی کرده اند، با وجود این، تاثیر تمرینات منظم در محیط-های مفرح به ویژه بر شاخص های مرتبط با متابولیسم نور اپی-نفرین در دختران افسرده کاملا مشخص نیست. برای بررسی تاثیر شش هفته راه رفتن تناوبی در آب بر تغییرات MHPGسولفات ادراری و شاخص امتیاز هامیلتون و همچنین ارتباط آن ها در دختران افسرده، 24 دانش آموز دختر 18-15 ساله با درجه افسردگی متوسط به صورت تصادفی به دو گروه تمرینی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرینی، پروتکل تمرینی پیاده روی تناوبی پیشرونده در آب را به مدت 6 هفته و هفته ای 3 جلسه با شدت 60 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب اجرا کردند. شاخص هامیلتون و نمونه های ادراری به مدت 24 ساعت قبل و پس از 6 هفته تمرین جمع آوری شد. برای اندازه گیری MHPG سولفات ادراری از روش HPLC-flurometric detection استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های t و ضریب همبستگی پیرسون در سطح تحلیل شد. نتایج حاکی از افزایش معنی دار MHPG سولفات ادراری و حداکثر اکسیژن مصرفی و کاهش معنی دار نمرات مقیاس هامیلتون در گروه تمرینی به دنبال 6 هفته تمرین در مقایسه با گروه کنترل بود. به علاوه، همبستگی مثبت معنی داری (65/0 r=) بین MHPG و حداکثر اکسیژن مصرفی مشاهده شد. همچنین، همبستگی معکوس معنی داری (52/0 r= -) بین MHPG و نمرات مقیاس هامیلتون در پیشگویی افسردگی به دست آمد. این یافته ها از نقش فعالیت منظم بدنی به ویژه در محیط های مفرح در بهبود وضعیت افسردگی حمایت می کند. به علاوه، به جای سنجش MHPG سولفات ادراری می توان از آزمون هامیلتون نیز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی در آب، 3، متوکسی، 4، هیدروکسی فنیل گلیکول سولفات، هامیلتون، دختران افسرده
  • پریسا سیف، محمدرضا دهخدا، حمید رجبی صفحه 29
    هدف از انجام این تحقیق تعیین اثر یک دوره کوتاه مدت تمرین ویبریشن بر برخی از عوامل آمادگی جسمانی زنان سالمند بود. آزمودنی های داوطلب (سن24/6 ± 09/61 سال، وزن 98/11± 84/65 کیلو گرم، قد06/5± 99/156 سانتی متر و BMI، 23/4 ± 64/26 کیلو گرم بر متر مربع) به صورت تصادفی به سه گروه ویبریشن(16=n)، گروه بدون ویبریشن (14=n) و کنترل(10=n) تقسیم شدند. گروه ویبریشن تمرینات را که شامل 8 وضعیت بدنی بود به مدت 10 روز با فرکانس 40-35 هرتز و دامنه 12 میلی-متر انجام دادند. گروه بدون ویبریشن نیز تمرینات مشابه گروه ویبریشن را بر روی دستگاه خاموش انجام دادند و از گروه کنترل نیز خواسته شد که فعالیت ورزشی عادی خود را انجام دهند. برای سنجش قدرت دست و پا از دینامومتر، برای سنجش انعطاف پذیری از آزمون خم شدن تنه به جلو، برای سنجش تعادل از زمان ایستادن روی یک پا و برای ارزیابی ترکیب بدن از اندازه گیری چربی زیر پوستی سه نقطه ای (فوق خاصره، ران و سه سر بازو) به وسیله دستگاه کالیپر استفاده گردید. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری Spss 15 و Excel 2007 با روش آماری t وابسته و تجزیه و تحلیل واریانس مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته های درون گروهی نشان داد که در گروه ویبریشن قدرت دست راست (02/0p=)، قدرت دست چپ (01/0p=)، قدرت پا (008/0p=)، انعطاف پذیری (005/0p=) و تعادل پای چپ (006/0p=) افزایش و درصد چربی بدن (002/0p=) و چربی زیر پوستی ناحیه ران (01/0p=) کاهش معنی دار داشته است. در حالی که در گروه بدون ویبریشن فقط افزایش قدرت دست راست (01/0p=) و کاهش چربی زیر پوستی ناحیه ران (01/0p=) معنی دار بود. به هر حال، در گروه کنترل هیچ کدام از متغیرها اختلاف معنی داری را بین پیش آزمون و پس آزمون نشان ندادند. یافته های بین گروهی نشان داد که تمرین ویبریشن افزایش معنی-داری در قدرت دست راست و چپ (003/0p= و006/0 p=)، قدرت پا (004/0p=) و تعادل پای چپ (01/0p=) آزمودنی های گروه ویبریشن نسبت به دو گروه دیگر ایجاد کرد، ولی تاثیر معنی داری بر روی تعادل پای راست، انعطاف پذیری و درصد چربی هیچ کدام از گروه ها نداشت. بر اساس نتایج تحقیق، با انجام دوره های کوتاه-مدت تمرین ویبریشن می توان به تقویت قدرت دست، پا و تعادل سالمندانی که امکان شرکت در دوره های طولانی مدت تمرینات را ندارند پرداخت.
    کلیدواژگان: تمرین ویبریشن، آمادگی جسمانی، زنان سالمند
  • ایرج صدری، کریم آزالی علمداری، جبرئیل پوزش جدیدی، بابک عبادی شیرمرد صفحه 39
    به منظور مقایسه اثر یک وعده از نوشیدنی های OR و مگابیسیک با دارونما، 24 مرد ورزشکار داوطلب، (سن 03/2±2/24 سال، قد 02/7 ±56/173 سانتی متر و وزن 07/3±43/75 کیلوگرم) در قالب3 گروه تصادفی، در دو آزمون رست متوالی(با و بدون مصرف نوشیدنی ها) با فاصله 40 دقیقه، شرکت کردند. جهت محاسبه سطوح لاکتات و PH خون (روش گاز آنالایزر)، از هر کدام از گروه ها، شش بار خون گیری(شامل قبل از هر دو آزمون و 2 و 4 دقیقه پس از پایان آنها) به عمل آمد و همچنین اوج، میانگین و حداقل توان بی هوازی محاسبه شدند. داده های خونی مربوط به هر گروه با استفاده از آزمون اندازه گیری مکرر (آزمون تعقیبی بونفرونی)، مقایسه بین گروهی تغییرات داده ها در بین دو آزمون متوالی با استفاده از آزمون ANOVA و داده های مربوط به توان بی هوازی با استفاده از آزمون تی هم بسته با اطمینان 05/0 مقایسه شدند.
    نتایج
    سطوح لاکتات خون هر سه گروه در فاصله قبل از شروع تا 2 دقیقه پس از پایان هر دو آزمون و در فاصله بین 2 تا 4 دقیقه پس از پایان آنها، تفاوت معنی داری داشت(05/0P<). همچنین سطوح لاکتات خون گروه دارونما، مگابیسیک و OR، به ترتیب در زمانهای قبل از شروع، 2 و 4 دقیقه پس از پایان آزمون رست دوم، تفاوت معنی داری نسبت به مقادیر مشاهده شده در آزمون رست اول داشتند(05/0P<). به علاوه، با وجود عدم معنی داری تفاوت PH خون گروه OR در فاصله قبل از آغاز هر دو آزمون تا دو دقیقه پس از پایان آنها و همچنین تفاوت PH خون گروه مگابیسیک در بین 2 تا 4 دقیقه پس از پایان آزمون دوم، در بقیه موارد سطوح PH خون هر سه گروه، تفاوت معنی داری نسبت به مقادیر مرحله قبلی، داشت(05/0P<). با مصرف نوشیدنی، توان اوج و حداقل فقط در گروه OR، نسبت به آزمون اول، افزایش یافت و همچنین توان میانگین نیز در هر دو گروه OR و مگابیسیک، کاهش داشت(05/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف نوشیدنی OR می تواند در فعالیت های متناوب، بر توان بی هوازی اثرگذار باشد.
    کلیدواژگان: نوشیدنی انرژی زا، توان بی هوازی، لاکتات خون، بازیافت
  • هادی قائدی، حسین مجتهدی، وحید قاسمی، احمدرضا موحدی، حمید صالحی، مریم نزاکت الحسینی صفحه 51
    هدف این پژوهش مقایسه ویژگی های آنتروپومتریک دانش آموزان پسر 11-14 ساله در سه وضعیت اقتصادی اجتماعی بالا، متوسط و پایین بود. نمونه آماری پژوهش 610 نفر از دانش آموزان مدارس دولتی نواحی پنج گانه آموزشی شهر اصفهان بودند که به شیوه طبقه ای – تصادفی انتخاب شدند و با استفاده از معیارهای سطح درآمد، منطقه محل سکونت، منزلت شغلی و تحصیلات پدر و مادر در سه گروه با موقعیت اقتصادی- اجتماعی بالا، متوسط و پایین طبقه بندی شدند. سپس قد، وزن، ضخامت چین پوستی ناحیه سه سر، ساق پا و مجموع چین پوستی دو ناحیه و BMI آزمودنی ها اندازه-گیری شد. از تحلیل واریانس و آزمون توکی برای مقایسه میانگین های متغیرهای تحقیق استفاده شد (05/0 = ). نتایج نشان داد که وزن دانش آموزان با موقعیت اقتصادی – اجتماعی بالا بیشتر از دانش آموزان طبقه متوسط و پایین بود (05/0 = ). همچنین ضخامت چین پوستی ناحیه سه سر، ساق پا، و مجموع دو ناحیه و همچنین درصد چربی دانش آموزان با موقعیت اقتصادی – اجتماعی بالا بیشتر از دانش آموزان طبقه پایین بود (05/0 = ). به نظر می رسد کودکان خانواده هایی که از وضعیت اقتصادی – اجتماعی بالاتر و بهتری برخوردارند، به طور متوسط نسبت به کودکانی که از وضعیت اقتصادی – اجتماعی ضعیف تری برخوردارند سنگین وزن تر و چاق تر هستند.
    کلیدواژگان: موقعیت اقتصادی اجتماعی، ویژگی های آنتروپومتریک، درصد چربی بدن
  • زینب رضایی، فهیمه اسفرجانی، سید محمد مرندی صفحه 63
    هدف این تحقیق، بررسی اثر روش های مختلف شناوری در آب در مقایسه با خشکی برتغییرات لاکتات خون و عملکرد بعدی شناگران زن تمرین کرده بود. 10 نفر از شناگران با میانگین سن2/2 ±8/17 سال، قد 8/5 5/164 سانتیمتر، وزن 9/9 2/59 کیلوگرم، درصد چربی 7/1 4/22 و BMI، 4/5 8/21 کیلوگرم بر مترمربع، در سه روز جداگانه و به فاصله های 48 ساعت، در محل اجرای آزمون حضور یافتند، در هر روز شنای 100 متر کرال سینه اجرا و پس از آن آزمودنی ها در یکی از روش های بازیافت 15دقیقه ای شامل: 1.خشکی 2. شناوری متناوب در آب گرم (C °40/ 2دقیقه)/ آب سرد (C °23/ 1 دقیقه) و3. شناوری در آب سرد (C °23) شرکت کردند. لاکتات خون، ضربان قلب و دمای پوستی شناگران، قبل و پس از اجرای آزمون (صد مترکرال سینه) و درطی مدت بازیافت هر 3 دقیقه یکبار اندازه گیری شد. میزان درک فشار و احساس شناگران پس از هریک از روش های بازیافت، از طریق پرسشنامه (TQR) و (RPE) ثبت شد. در پایان برای سنجش تاثیر روش های تحت بررسی روی عملکرد، اجرای شنای صد متر تکرار گردید. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی LSD، استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که کاهش ضربان قلب پس از شناوری در آب سرد، نسبت به خشکی معنی دار است. همچنین، کاهش معنی داری در سطوح لاکتات پس از شناوری در آب گرم/سرد، در مقایسه با خشکی مشاهده شد. دمای پوستی و خستگی، پس از روش های شناوری در آب در مقایسه با گروه خشکی، به طور معنی داری کاهش و عملکرد بعدی بهبود یافت. به نظر می رسد، روش های شناوری در آب گرم/سرد و آب سرد سبب تسریع و بهبود روند بازیافت نسبت به خشکی شود.
    کلیدواژگان: شناوری در آب گرم سرد، شناوری در آب سرد، شنای 100 متر، لاکتات
|
  • Anbarian, M. Khodavisi, H Page 1
    The foot represents a small base of support as an important biomechanical parameter that the body maintains balance. It is assumed that postural stability performance could be affected by even minor alteration in the support surface in upright standing position. Therefore, the purpose of this study was to determine if individuals with different foot types would demonstrate differences in static postural stability performance. Sixty adolescent girls were categorized into three groups depending on their bilateral foot types namely, pronated, supinated and rectus feet. Foot types defined by Navicular-drop measures. We measured static stability performance with the Balance Error Scoring System once firm and once on a foam surface. ANOVA with repeated measures was employed for statistical analyses (p<0.05). Results showed no significant differences between individuals with pronated and rectus feet were revealed for static stability scores while standing on the firm surface. Pronated group showed a poor balance performance while tested on the foam surface in comparison with rectus group. Subjects with supinated feet had a poorer static stability performance on both firm and foam surfaces than others groups. These results demonstrated that static stability performance could be affected by foot type
    Keywords: Static stability, Supinated foot, Pronated foot, Balance error scoring system
  • Behaeen, B. Sadeghi, H. Mashhudi, S Page 11
    MS is a lifelong disease that could involve the person in different forms. Knowing balance characteristics of different types of this chronic disease helps the specialists for controlling their complications. The purpose of this study was to recognize static and dynamic balance of different type of MS and to compare MS patients with healthy individual. 54 MS women in three groups (27- Relapsing-Remitting, 16 secondary progressive, 11 primary progressive), 20 randomly healthful women have been elected. Static and dynamic balance test (dynamics with 8 degree), overall, lateral and anterior/posterior have been done by Biodex machinery from four groups. Kolmogorov-Smirnov inferential statistic test used to assess the normality of the data distribution and the chi-square test was used to examine the relationship within and between types of MS disease with normal. The parametric statistics tests including independent t-test applied at threshold 0.05. According to results, there are meaningful difference between overall balance index in static balance in different types of diseased women affected by MS (p<0.05). The Primary Progressive groups have weak, and Relapsing-Remitting MS group have strong static balance in comparison with other groups. Furthermore, meaningful difference shown through overall balance index in static mood in different type of disease women affected by MS (p<0.05). Difference between static balance index and dynamic was meaningful between control group and MS disease. Considering the findings of the study, women affected by relapsing-remitting type have better dynamic & static balance rather than progressive types. Static & dynamic balance in affected women was weaker than healthy women.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Static Balance, Dynamic Balance
  • Dabidy Roshan, V. Mohammadian, Z Page 21
    Training exercises are known to affect depressed girls condition, but the effect of regular exercise in exhilarating environments, in particularly on markers related to epinephrine metabolism in depressed girls are not well known. The purpose of the present study was to determine effect of the 6 weeks of intermittent walking in water on urine MHPG sulphate and Hamilton scale in the depressed girls. Twenty-four of girl's students, who suffering from moderate depression, randomly divided into exercise and control groups. The subjects in the training group performed the progressive walking exercise of 60-70% of maximal heart rate, 3 times a week and for 6 weeks. The Hamilton scale and urine samples were measured in before and after the mentioned exercise protocol. The urine MHPG sulphate was measured by HPLC-flurometric detection method. The data were analyzed by t- student and the Pearson correlation coefficient tests at p 0/05 levels. The results showed the 6 weeks of exercise resulted in significant increase in the urine MHPG sulphate and VO2max and significant decrease in Hamilton scale compared to the control group. Furthermore, there was a significantly positive correlation between the urine MHPG sulphate and VO2max (r= 0/65). However, there was a significant reversely correlation (r= - 0/52) between the urine MHPG sulphate and Hamilton scale in prediction of depression. These results emphasize the role of regular physical exercise, particularly in exhilarating environments in the promotion of depression state. Also, in some conditions can be used Hamilton scale instead of the urine MHPG sulphate detects.
    Keywords: aerobic exercise in water, 3, methoxy, 4, hrdroxyphenyl glycol, sulphate, Hamilton, Depressed girls
  • Seifp., Dehkhoda, M.R., Rajabi, H Page 29
    n this study, the effects of vibration training on physical fitness factors in elderly females investigated. 40 subjects with age 61/09±6/24 yrs, weight 65/84±11/98 kg, height 156/99±5/06 cm and body mass index 26/64±4/23 kg/m2 voluntary participated in this study and were divided in vibration (n=16), non-vibration (n=14) and control (n=10) groups. The vibration group performed exercises on the device (JET VIB) for 10 days with 35-40Hz frequency, 12 mm amplitude and eight positions. The non-vibration group performed the same exercises (in position, set and time) on the turned off device. The control group did not exercise during the study. Leg and hand strength (dynamometer), flexibility (sit and reach), balance (standing time on one leg) and body composition (skinfold with caliper) were measured. Paired sample t test and one way ANOVA used for data analysis. In within group analysis, vibration group showed significant increase in right (p=0/02) and left hand strength (p=0/01), leg strength (p=0/008), Flexibility (p=0/005) and left leg balance (p=0/006). In non vibration group just significant increase in right hand strength (p=0/01). There was no significant change in control group. Between group analysis showed, significant increase in right (p=0/006) and left hand strength (p=0/003), leg strength (p=0/004) and left leg balance (p=0/01) in vibration group comparison with to other groups. There was no significant change in right leg balance (p=0/), Flexibility (p=0/005) and body composition in any of groups. Due to the results short term vibration training can improve flexibility, strength and balance in elderly subjects.
    Keywords: Physical fitness, Elderly women, Vibration Training
  • Sadri, E. Azali Alamdari, K. Pozesh Jadidij., Ebadi Shirmard, B Page 39
    In order to compare the acute effects of OR and Megabasic (two energy drinks) by a placebo, 24 volunteer male athletes (age: 24.3±2.03 yrs, height 173.56±7.02cm and weight 75.43±3.07kg) participated in two consecutive RAST tests by 40 min rest interval in between within 3 randomly divided groups. There were six times blood sampling (before and also 2 and 4 min after than both tests) in order to analyze blood lactate and PH levels (Gas analyzer) and also the anaerobic indices (Peak, mean and mean power) was calculated. The data corresponding to each group’s blood factors was compared by ANOVA for repeated measurements (post hoc: Bonferoni), their changes between two consecutive RAST tests was compared by ANOVA (post hoc: LSD) and anaerobic power data for each group was compared using pair sample t test at 0.05 significance level.
    Results
    Significant changes were observed in blood lactate and PH levels during repeated measurements in both RAST tests at all groups (p<0.05). There were also significant differences in the amount of the changes in between the measurements between groups (p<0.05). Additionally, Peak and min power only significantly increased in second RAST test rather than first one and mean power also significantly decreased in both energy drink groups between the first and second RAST tests (p<0.05).
    Conclusions
    Consumption of the OR can affect anaerobic power during short term repeated interval activities. However, there are evident differences in between multiple brands of energy drinks with regard to the amount of the modifications in the changes at both blood lactate and PH levels, in spite of this fact that there is any consensus in this field because of the lack of comprehensive researches.
    Keywords: Energy Drink, Anaerobic power, Lactate, Recovery
  • Ghaedi, H. Mojtahedi, H. Ghasemi, V. Movahedi, A.R. Salehi, H. Nezakat Alhosseini, M. Page 51
    The purpose of the present study was to compare some antropometric characteristics of 11-14 years old male students in high, average and low Socio-economic Status. 610 students from public schools in three educational districts of Isfahan were randomly selected by clustral method. Then the Subjects were located in three low, average and high Socioeconomic status groups. Height, weight, triceps and culf skinfold thichnesses were measured. Result showed that there were Significant differences between three groups in weight, triceps and culf skinfold thickness, sum of two skinfold thickness (culf and triceps) and percent body fat. Also there were no Significant differences between three qroups in BMI and height. Result showed that weight of students with high socioeconomic Status was greater than the Students with average and low socio economic Statues. Also the skinfold thickness of triceps, calf and percent body fat of students with high socioeconomic Status were greater than students in low socioeconomic status. It seems that the childreen in high socioeconomic status have more weight and fat than children in low socioeconomic status. Other researches have Concluded that the girls in high socioeconomic status have lower percent body fat compare to children in low socioeconomic status.
    Keywords: Socioeconomic Status, Antropometry, Students
  • Rezaee, Z.* Esfarjani, F.* Marandi, S.M.* Page 63
    This study investigated the effect of water immersion and passive recovery on blood lactate and subsequent swimming performance. Ten trained female swimmers, age (17.8 ±2.2), height (164.5 5.8 cm), weight (59.2 9.9 kg), %BF (22.4 1.7) and BMI (21.8 5.4kg/m2) completed three experimental trials differing in 15 min recovery intervention three times a week with 48 hrs distance: land (sitting near the pool) (PAS), contrast water therapy (CWT) (alternating hot 40, 2 min/cold 23, 1min) and cold water immersion(CWI)(23). Before and after 100meters front crawl and each three minute during of recovery blood lactate, heart rate and skin temperature were recorded. Participants repeated 100meters front crawl after the recovery.Repeated measure and LSD were used for data analysis. In all statistical analyses, the threshold for significance was set at (p0.05). Results showed that Heart rate decreased significantly in CWI toward PAS. Lactate removal was largest in CWT compared to the PAS. Skin temperature and fatigue decreased significantly after immersion and significant difference was observed in subsequent performance after immersion toward PAS. So it seems immersion conditions, can enhance quality of recovery.
    Keywords: contrast water therapy, cold water immersion, 100, meters swimming, Lactate