فهرست مطالب

پژوهش در طب ورزشی و فناوری - پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1390)

نشریه پژوهش در طب ورزشی و فناوری
پیاپی 2 (پاییز و زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حیدر صادقی، حسین رستم خانی، حمدالله هادی صفحه 1
    هدف از انجام تحقیق، مقایسه اثر خستگی عضلات اکستنسور زانو و پلانتار فلکسور مچ پا بر تعادل پویا در مردان سالمند فعال بود. 15 نفر از سالمندان بالای 60 سال که هفته ای سه بار در فعالیت های آمادگی جسمانی شرکت داشتند، با میانگین و انحراف استاندارد سنی 6.57±72، قد 4.8±168.4 سانتی متر و وزن 7.4±70.5 کیلو گرم، بدون سابقه آسیب در اندام تحتانی، در این تحقیق شرکت کردند. برای برآورد تعادل پویای آزمودنی ها، پس از گرم کردن مختصر (10-5 دقیقه کشش و دوی نرم)، از تست تعادل ستاره (SEBT) در هشت جهت استفاده شد. برای ایجاد خستگی در عضلات اکستنسور زانو و پلانتار فلکسور مچ پای آزمودنی ها حرکات باز شدن زانو و پلانتار فلکشن مچ پا در تکرارهای 50 تایی و ست های نامحدود، با 50 درصد یک تکرار بیشینه و استراحت چهار دقیقه ای بین ست ها اجرا شد. فرض بر این بود که در هر کدام از تکرارها که آزمودنی قادر به ادامه حرکت نباشد خستگی اتفاق افتاده است. آزمون خستگی در دو گروه عضلانی مورد مطالعه، با فاصله 72 ساعت و تا حد ممکن در شرایط مساوی اجرا شد. پس از اعمال برنامه خستگی پس آزمون SEBT به عمل آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی، آزمون t همبسته و مستقل در سطح معنی داری 05/0 p≤ استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که اعمال برنامه خستگی در عضلات اکستنسور زانو و پلانتار فلکسور مچ پا باعث کاهش معنی دار فاصله دستیابی در آزمون SEBT می شود. ضمن اینکه اعمال برنامه خستگی در ناحیه زانو باعث کاهش بیشتر فاصله دستیابی آزمودنی ها شد. با توجه به یافته های این تحقیق می توان توصیه کرد که در طراحی برنامه های تمرینی، که با هدف افزایش تعادل پویا در گروه سالمندان طراحی می شود، افزایش استقامت عضلانی اندام تحتانی در ناحیه زانو مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خستگی، تعادل پویا، سالمندان فعال
  • علیرضا سرمدی، رسول باقری، فائزه نصیری پور، محبوبه بانژاد صفحه 11
    نواربندی به عنوان یکی از ابزارهای توان بخشی بیماران و ورزشکاران مورد استفاده قرارمی گیرد. مطالعات بسیاری درمورد تاثیرگذاری این روش بر افزایش دقت حس تشخیص موقعیت مفصل و بهبود تعادل بیماران انجام شده است. اثر نواربندی بر گیرنده های حسی پوست و ایجاد آگاهی بیشتر درباره اندامی که نواربندی بر آن انجام شده از سازوکار های اثر آن است. این سوال مطرح است که آیا هنگامی که فرد توجه خود را به کارهای دیگری معطوف می کند و توجه او از تحریکات حسی ناشی از نواربندی دور می شود، این اثر گذاری همچنان باقی است یا خیر؟
    ده فرد سالم با میانگین سن3/3±26 سال، قد1/4±161 سانتی متر و وزن 1/14±52 کیلوگرم به عنوان آزمودنی در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها در پنج مرحله روی دستگاه ثبت کننده تعادل قرار گرفتند و تعادل آن ها سنجیده شد. مراحل آزمایش شامل ایستادن و حفظ تعادل روی یک پا (پای غالب)، ایستادن و حفظ تعادل همراه با انجام تکلیف دوگانه (شمارش معکوس 3 تایی از100)، ایستادن و حفظ تعادل همراه با اعمال نواربندی بر ساق پا، ایستادن و حفظ تعادل همراه با نواربندی و انجام تکلیف دوگانه، مرحله اول تکرار می-شد.
    با وجود اینکه تغییرات یافت شده در این مطالعه به سطح معنی داری نرسید (05/0
    کلیدواژگان: نواربندی، تکلیف شناختی، تعادل
  • علی کاظمی، محمد فشی صفحه 27
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر اجرای سه نوع بازیافت به صورت فعال، غیرفعال و حرکات کششی حین انجام تمرین استقامتی شدید تکراری بر ظرفیت تامپونی و تنظیم یون هیدروژن خون و ارائه راهبردهایی برای بهبود پاسخ های فیزیولوژیکی در رابطه با سیستم های بافری بدن می باشد که ممکن است موجب تاخیر در بروز خستگی و بهبود اجرای ورزشی در مورد برخی از رشته های ورزشی که الگوی فعالیت بدنی آن ها شبیه به پروتکل انجام شده در این تحقیق است، خواهد شد. به همین منظور، محقق 10 نفر از دانشجویان رشته تربیت-بدنی ورودی سال 86 دانشگاه تریت معلم تهران را تحت عنوان گروه تجربی یا آزمایش انتخاب کرده و این موضوع را طی پژوهش خود مورد بررسی قرار داده است. گروه آزمایش سه نوع بازگشت به حالت اولیه را حین اجرای پروتکل ورزشی آزمون استقامتی شدید تکراری طبق الگویی خاص و با اجرای یکی از سه نوع بازیافت ذکر شده به صورت متقاطع طی سه روز متوالی به مدت یک هفته انجام دادند. بلافاصله پس از آخرین مرحله بازیافت از آزمودنی ها نمونه خون شریانی گرفته شد و با دستگاه گازومتری PH، PCO2، BB، HCO3-، BE و O2-sat اندازه گیری شدند. نتایج تحلیل واریانس برای اندازه گیری های تکراری نشان داد که بین بازیافت فعال و حرکات کششی و نیز بین بازیافت غیرفعال و حرکات کششی در مورد PH و BB، بین بازیافت فعال و غیرفعال برای O2-sat تفاوت معناداری در سطح آلفای 05/0 وجود دارد. بین بازیافت فعال، غیرفعال و حرکات کششی در مورد PCO2، HCO3- و BE در سطح آلفای 05/0 تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که انجام انواع بازیافت حین تمرینات استقامتی شدید تکراری بر روی ظرفیت تامپونی خون شریانی تاثیر گذار است و با توجه به معنادار بودن اختلاف میانگین ها در مورد برخی اجزای سیستم بافری بدن حین بازیافت غیرفعال نسبت به دو نوع دیگر بازیافت انجام شده، ظرفیت تامپونی خون شریانی طی بازیافت غیرفعال نسبت به بازیافت فعال و حرکات کششی کمتر تضعیف می شود.
    کلیدواژگان: بازیافت، ظرفیت تامپونی، آزمون استقامتی شدید تکراری، یون هیدروژن
  • میترا عزیزی، سحر رزمجو، خالد محمدزاده، پژمان احمدی صفحه 41
    هدف تحقیق حاضر بررسی اثر محدود کردن حرکت قفسه سینه در آب بر عملکرد قلبی تنفسی، توان هوازی و عملکرد دختران شناگر نخبه بود. 24 دختر شناگر نخبه داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (تمرین شنا بدون بستن باند) و تجربی (تمرین شنا با بستن باند) تقسیم شدند. هر دو گروه در برنامه تمرین شنای یک ماهه (سه بار در هفته برای چهار هفته) شرکت کردند و در هر جلسه حدود 3.5 تا 4 کیلومتر (70 تا 85 % HRmax) شنا کردند. توان هوازی، عملکرد ریوی، زمان رسیدن به واماندگی و عملکرد شنا اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون t استفاده شد. نتایج نشان داد زمان رسیدن به واماندگی در گروه تجربی افزایش معنی داری داشت (012/0P=). نتایج آزمون عملکردی t بیست نیز بهبود معنی داری را برای همین گروه نشان داد. در مقایسه بین گروهی نیز تغییر معنی-داری مشاهده نشد. در مجموع، استفاده از باند الاستیکی به منظور افزایش میزان بار وارد بر عضلات تنفسی در هنگام تمرین هوازی باعث ایجاد سازگاری هایی در این عضلات می شود و این امر مزیت هایی برای بهبود عملکرد ورزشی به ارمغان می آورد.
    کلیدواژگان: محدود کردن حرکت قفسه سینه، شناگران نخبه، توان هوازی، عملکرد قلبی ریوی
  • نسرین عبداللهی شمامی، وحید تادیبی، ناصر بهپور صفحه 55
    هدف این پژوهش مطالعه ارتباط بین موفقیت در صعود به قله ای بلندتر از 6000 متر و نتایج آزمون های آمادگی بدنی است که معمولا از سوی فدراسیون کوهنوردی برای انتخاب افراد اعزامی به ارتفاعات اجرا می شود. در پژوهش حاضر ارتباط بین نتایج این آزمون ها در 8 کوهنورد زن (سن: 7/8±4/34 سال، قد: 9/5±9/163 سانتی متر، جرم بدن: 8/3±6/60 کیلوگرم) و موفقیت و عملکرد آنها در صعود به قله 6654 متری مراپیک بررسی شد. یافته ها نشان داد موفقیت در صعود به قله با نتایج آزمون های آمادگی بدنی شامل آزمون کوپر، پرش جفت، بارفیکس، و دراز نشست و نیز حجم تمرینات هفتگی، سن، جرم بدن، شاخص توده بدنی، و درصد چربی بدن کوهنوردان ارتباط معنی داری نداشت. از طرفی موفقیت در صعود به قله ارتباط معنی داری داشت با عملکرد کوهنوردان در ارتفاع بالاتر از 5000 متر در دو روز پیش از صعود به قله (039/0p=) و همچنین سابقه شب مانی در ارتفاعات بالاتر از 3000 متر (002/0p=). به طور کلی آمادگی بدنی کوهنوردان در ارتفاع نزدیک به سطح دریا نمی تواند تضمین کننده موفقیت و عملکرد آنان در ارتفاعات بلند باشد. تجربه و سابقه صعود و شب مانی در ارتفاعات می تواند ملاک بهتری برای تشخیص موفقیت کوهنوردان در صعودهای آتی باشد.
    کلیدواژگان: کوهنوردی، ارتفاع، کوه گرفتگی حاد، آمادگی بدنی
  • نیکو خسروی، علی اصغر رواسی، فاطمه شریفی صفحه 67
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثر دو شدت مختلف فعالیت بدنی بر سلول های اجدادی اندوتلیال سیار (EPC) در زنان جوان سالم بود. به همین منظور به وسیله پرسش نامه، 15 دانشجوی دختر از بین داوطلبان شرکت در پژوهش به طور تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه (گروه 1: میانگین سن8/1±22 سال، شاخص توده بدن 91/1±81/20 کیلوگرم بر متر مربع، تعداد 8 نفر، گروه 2: میانگین سن5/1±21سال، شاخص توده بدن 66/1±38/20 کیلوگرم بر متر مربع، تعداد 7 نفر) قرار گرفتند. هر گروه به مدت 30 دقیقه در شدت فعالیت مربوط به خود(گروه1: 70% و گروه2: 85% HRmax) روی نوارگردان دویدند. نمونه های خونی برای اندازه-گیری سلول های اجدادی اندوتلیال سیار +CD34 و ایزوتوپ کنترل آن (Isotype control)، گلبول سفید و پلاکت، قبل و 10 دقیقه پس از انجام آزمون از همه آزمودنی ها گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t وابسته (زوجی)، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. حداقل سطح معنا داری (05/0 > P) در نظر گرفته شد. یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که هر دو شدت فعالیت بدنی باعث افزایش معنادار تعداد CD34+، WBC و Plt می شود، این اثرگذاری با شدت 85% HRmax بیشتر بود، اما از نظر آماری معنادار نبود. از بین متغیرهای اندازه گیری شده فقط بین CD34+ و پلاکت رابطه معنادار مشاهده شد. در نهایت می توان بیان کرد که فعالیت بدنی با شدت70% و 85% HRmax می تواند موجب افزایش بازسازی عروق ناشی از بسیج EPC شود و با توجه به ارتباط معنادار پلاکت با EPC این گونه بسیج سلولی ممکن است به عنوان ساز و کار جبرانی یا ترمیم فیزیولوژیک در آسیب التهابی حاد به کار رود.
    کلیدواژگان: شدت فعالیت بدنی، سلول های اجدادی اندوتلیال (EPC) سیار، زنان جوان
  • ابراهیم متشرعی، محمدرضا کردی، احمد فرخی، ولی الله کاشانی صفحه 79
    هدف تحقیق حاضر، تدوین هنجار ویژگی های بیوانرژیک بازیکنان نخبه مرد و زن بدمینتون کشور به تفکیک جنسیت است. روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی هنجارساز است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی بازیکنان مرد و زن نخبه و زبده بدمینتون ایران در سال1389، 128 بازیکن نخبه و زبده شامل 64 بازیکن نخبه و زبده مرد (با میانگین سن 40/3 ± 92/19سال، قد 13/6 ± 53 /176 سانتی متر، وزن 77/6 ± 46 /70 کیلوگرم و سابقه فعالیت رقابتی 68/2 27/9 سال) و 64 بازیکن نخبه و زبده زن (با میانگین سن44/2± 00 /17 سال، قد 87/5 ±90 /163 سانتی متر، وزن 75/5 ± 18/56 کیلوگرم و سابقه فعالیت رقابتی 55/1 27/6 سال) و نمونه آماری با جامعه آماری برابر بود. با توجه به ویژگی ها و نیازمندی های اختصاصی ورزش بدمینتون، توان هوازی، توان بی هوازی بی لاکتیک و توان بی هوازی با لاکتیک مورد اندازه گیری قرار گرفت. همچنین براساس توزیع نمرات به دست آمده، جدول های فراوانی و نقاط درصدی بازیکنان به تفکیک جنسیت، جهت تدوین هنجارهای مربوط، با استفاده از نرم افزار 15-spss ترسیم شد و سپس براساس هنجار درصدی به دست آمده و براساس مقیاس رایج لیکرت، دسته بندی عملکرد بازیکنان صورت گرفت. همچنین از آزمونt یک نمونه ای جهت مقایسه ویژگی های بیوانرژیک بازیکنان نخبه و زبده کشور با بازیکنان نخبه جهانی استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که میانگین توان هوازی بازیکنان مرد و زن نخبه و زبده بدمینتون ایران با مقادیر 16/55 و 05/44 میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه به طور معنی داری از بازیکنان مرد و زن نخبه جهانی با مقادیر 63 و 50 میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه پایین تر p < 0.01) (بود. همچنین میانگین ارتفاع پرش سارجنت بازیکنان مرد و زن نخبه و زبده بدمینتون ایران با مقادیر 63 و 48 سانتی متر نسبت به بازیکنان مرد زن نخبه جهانی بدمینتون با مقادیر 63 و 56 سانتی متر به شکل معنی داری پایین تر p < 0.01) (اما توان بی هوازی با لاکتیک بازیکنان مرد و زن نخبه و زبده بدمینتون کشور در وضعیت مناسبی قرار داشت. نتایج تحقیق بیانگر نیاز به توجه، بازنگری و طراحی تمرینات اختصاصی در جهت توسعه و بهبود توان هوازی و بی هوازی بی لاکتیک در بین بازیکنان بدمینتون کشور است.
    کلیدواژگان: هنجار، ویژگی های بیو انرژیک، بازیکن نخبه بدمینتون
|
  • Sadeghih., Rostamkhanyh., Hadi, H Page 1
    The purpose of this study was to examine the effect of knee extensor and ankle plantar flexor fatigue on dynamic balance among active elderly males. Fifteen healthy individuals having age of 72±6.57 years, height of 168.4±4.8 cm and weight of 70.5±7.4 kg without history of injuries at lower extremity, participated in this study. Knee extensor and ankle plantar flexor muscles fatigued with free sets of fifty repeated of knee extension and ankle plantar flexion loading with 50% of one repetition maximum (1RM), while four minutes rest applied between every set. Fatigue protocol applied for each muscle group after 72 hours rest at same environment condition. Star excursion balance test (SEBT) used to measure dynamic balance before and after applying fatigue protocol. Dependent and independent t-test used for data analysis in significant level 0.05. Significant differences shown between pre and post reaching distance using SEBT. The results also showed significant differences between decrease of reaching distance in SEBT after applying muscle fatigue protocols in knee extensor and ankle plantar flexor. Due to results, increasing lower limb muscle endurance, especially at knee, recommended for training program designitation for elderly subjects to achieve dynamic balance improvement.
    Keywords: Fatigue, Dynamic balance, Active elderly
  • Sarmadi, A.R., Rasool Bagherir., Faeze Nasiripurf., Banejad, M Page 11
    Objective
    KinesioTaping is a method for rehabilitation of patients and athletes. The efficacy of taping to enhance proprioception precision and balance has been studied. The effects on skin sensory receptors and limb consciousness are mechanisms of taping but there is an important question that if the persons pay attention to other task the effectiveness of taping is still exists or not?
    Materials And Methods
    Ten healthy persons with average age of 28±3/3 years¸ height of 161±4/1cm and weight of 52±14/1kg participated in this study. The index of stability was assessed in five conditions standing on the BIODEX ISOKIETIC Instrument. The examination five conditions were as following order.1-standing barefoot for 20 second (dominant foot).2-standing and dual tasking for 20 second.(Reverse numbering from digits between 100-150). 3-standing with taping on proneal muscles for 20 second.4-standing with taping and dual tasking for 20 second.5-first condition was repeated.
    Results
    However¸ there was not any significant difference between the Stability Index (SI) of the test conditions in this study but the pattern of changes showed that when volunteers performed dual task with or without tape the stability index improved. Improvement of SI with taping was not considerable.
    Conclusion
    Taping has a little positive effect on stability but effects of dual tasking were coincided with the non-linear U-shaped pattern of dual tasking effect. It means that stability was improved by the dual tasking used in this study which may be too light to decrease stability of the subjects. This finding showed that triple reverse numbering is not enough difficulties to attention demand interferes the stability of the subjects.
    Keywords: KinesioTaping¸ cognitive task¸ stability
  • Kazemia., Fashi, M Page 27
    Background/
    Aim
    Many studies were shown the effect of type's recovery on performance. Active recovery has been reported by some to promote greater exercise capacity, while others have not confirmed these results. The aim of this study was to determine the effect of three types of recovery during repeated high-intensity endurance training on blood buffering capacity and H+ regulation. Design/method; the statistical population of this research was physical education students studying at Tarbiat Moallem University of Tehran. Ten students participated in this study. Each individual completed a special questionnaire to be healthy during the study period. On subsequent days they performed repeated high-intensity endurance test (RHIET).The RHIET consist of four bouts about 2; 30 minutes. Recovery periods of 5minutes were allowed between bouts. RHIET differed in the kind of activity performed during the recovery periods; Gouging at 63% maximum heart rate, stretching exercises and lying supine. A sample of 5CC blood artery obtained from each individual immediately after the last recovery period. Blood sample were sent to the laboratory for homology test. Their buffering capacity was measured by assessment of the following parameters: PH, PCO2, BB, HCO3-, BE, O2-sat. The ANOVA Repeated-Measures was use to analyze the data by spss16. Results; Significant differences were shown between the active recovery and the stretching exercises recovery and between the inactive recovery and the stretching exercises recovery on PH, BB and between active recovery and the inactive recovery on O2-sat (P≤0/05). There were no significant differences between the active, inactive and stretching exercises recovery on HCO3-, PCO2 and BE (p≤0/05). Conclusion; Therefore, this study has show that the inactive recovery improve buffering capacity compared to the stretching exercises and the active recovery. This finding is agreement with research dating Argyris (2004), DuPont (2004), Buchheit (2009) and in agreement with research dating Dorado (2004). Nick Draper (2006), De Geus Bas (2007). Alveolar gas exchange can therefore increase due to slower heart rate and slower breathing rate. The kidneys removal H+ and reabsorption HCO3-. The body's metabolism becomes lower and producing metabolic is decrease. Temp whole body (muscle, blood) is decrease; oxygen is combined with the hemoglobin strongly. Hence, PH is increase and buffering capacity is improved.
    Keywords: recovery, repeated high, intensity endurance training, blood buffering capacity, H+ regulation
  • Azizym., Razmjos., Mohamadzadeh, Kh., Ahmady, P Page 41
    This study is aimed to evaluate the effect of 4 weeks swimming training with chest wall restriction on aerobic power, cardio-respiratory functions and swimming performance of elite female swimmers. 24 elite female swimmers volunteered to participate in this study and were randomly divide into two groups: Control (swimming training without chest wall restriction) and experimental group (swimming training with chest wall restriction). Both groups were in a monthly swimming program (they trained 3 times a week for a total of 4 weeks). They swam almost 3.5 to 4 km/d with 70 – 85% of HRmax. Aerobic power, pulmonary parameters, time to exhaustion and swimming performance were measured. To analyze data, student t test was used. The results showed that Time to exhaustion increased in group training with chest wall restrictor (P=0/012). T-20 test results showed improvements in experimental group. No significant difference was observed in VO2max, MVV, FVC, and FEV1/FVC in two groups. Also there was no significant difference between the groups. Therefore, the results showed that using chest elastic band in order to impose more stress on respiratory muscles during exercise leads to some adaptations in these muscles and it is associated with some improvements in exercise performance.
    Keywords: Aerobic power, cardio, respiratory functions, chest wall restricting
  • Abdollahi Shamamin., Tadibiv., Behpoor, N Page 55
    The purpose of this study was to investigate the relationship between success on an over 6000m summit and results of physical fitness tests that normally are performed by mountaineering federation to select mountaineers for climbing high mountains. Therefore in this study, relationship between the results of these tests in 8 female climbers (age, 34.4±8.7year, height, 163.9±5.9cm, body mass, 60.6±3.8kg) and their performance and success while ascending Mera Peak (6654m) were assessed. Results showed that none of the cooper test, long jump, chin up, and sit up tests; and also weekly training volume, age, body mass, BMI, and percent of body fat were significantly correlated to climbing ability at altitude, summiting, or incidence of acute mountain sickness. Summiting was only related to climbing ability over 5000m in 2 days before summiting (p=0.039) and sleeping history over 3000m (p=0.002). In conclusion, physical fitness near to sea level could not guaranty climbing ability, summiting, and healthy mood at high altitude. Climbing and sleeping history at high altitude may be better criteria for a successful upcoming climb.
    Keywords: Mountaineering, altitude, acute mountain sickness, physical fitness
  • Khosravin., Ravasi, A.A., Sharifi, F Page 67
    The purpose of this study was to determine the effect of two different intensities of physical activity on circulating endothelial progenitor cells (EPC) in healthy young women. For this purpose, 15 female students from volunteers were randomly selected via questionnaire (group 1: mean age 22 ±1/8 years, BMI 20/81±1/91 kg/m2, n = 8. group 2: mean age 21 ±1/5 years, BMI 20/38 ± 1/66 kg/m2, n = 7). Each group ran 30 minutes at their particular (group 1: 70% HRmax & group 2: 85% HRmax) activity on treadmill. Blood samples were taken from all subjects for measurement of circulating endothelial progenitor cells CD34+ and same Isotype control, white blood cells and platelets before and10minutes after the test. The related T-test (paired) were used for comparisons within a group, to compare variables between groups were used one way of variance analysis (ANOVA) for determining the relationship between variables were used Pearson correlation coefficient. Statistical significance was accepted as a P value of <0.05. Results of this study showed that both intensities of physical activity increased significantly the number of EPC, WBC and Plt, this affects was higher in intensity 85% HRmax, but was not statistically significant. Just was observed significant association between EPC and platelet. In summary, can be expressed that physical activity with intensity 70% and 85% HRmax can increase re-enthotelialisation due to mobilization of EPC, and with attention to significant association between EPC and platelet these cell mobilization may serve as a physiologic repair or compensation mechanism in acute inflammatory injury.
    Keywords: intensity of physical activity, circulating endothelial progenitor cells (EPC), young women
  • Motesharreie., Kordi, M.R., Farokhia., Kashani, V Page 79
    The purpose of this study was to collect the norm of bio-energetic characteristics of male and female elite and advanced Badminton players in Iran based on gender differences. This is a descriptive research of the kind of normative survey. Statistical population of the research includes all elite and advanced male and female Badminton players in Iran during 2010 including 128 elite and advanced players, 64 male (mean age 19.92 + 3.4 yr. height 176.53 + 6.13 cm, weight 70.46 + 6.77 kg and competitive experience 9.27 + 2.68 yr) and 64 females (mean age 17.00 + 2.4 yr, height 163.90 + 5.87 cm, weight 56.18 + 5.75 kg and competitive experience 6.27 + 1.55 yr). The statistical sample was equal to the statistical population. Regarding the specific characteristics and demands of Badminton, aerobic power, alactic anaerobic power and lactic anaerobic power were measured. Also based on the distribution of the obtained scores, frequency tables and percentage points of the players were drawn based on gender differences in order to collect the related norms, using spss-15 software. Then according to the percentage norm and Likert scale, player's performance was classified. One sample t test was applied to compare bio-energetic characteristics of national and world elite Badminton players. The results of this study indicated that the average aerobic power of Iranian male and female elite and advanced badminton players, respectively 55/16 and 44/05 ml/kg.min are significantly lower than the values for world male and female elite badminton players which are 63 and 50 ml/kg.min (p 0.01). also, the average of sergeant vertical height of Iranian male and female elite and advanced badminton players accounting for 63 and 48 centimeters are again significantly lower than the reported values for world male and female elite badminton players as 75 and 56 centimeters (p 0.01) but lactic anaerobic power of male and female Iranian elite and advanced badminton players was in a good situation. The results of study highlight an urge to review and pay more attention to designing professional practices in order to improve and develop the aforementioned factors.
    Keywords: norm, bioenergetics characteristics, elite Badminton player