فهرست مطالب

پژوهش در طب ورزشی و فناوری - پیاپی 7 (بهار و تابستان1393)

نشریه پژوهش در طب ورزشی و فناوری
پیاپی 7 (بهار و تابستان1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی قاسمی کهریزسنگی*، علی کاظمی، علی اصغر رواسی، محمدرضا حائری، محمدرضا دهخدا صفحه 1
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر مکمل سازی گلوکز وگلوتامین طی چهارهفته تمرین تناوبی- استقامتی وامانده ساز، که باعث تخلیه گلیکوژنی عضلات می-شود، بر HSP72 سرم مردان غیرورزشکار بود. بدین منظور 20 نفر مرد سالم که فعالیت بدنی منظم نداشتند انتخاب شدند و به طور تصادفی در چهار گروه تحت مطالعه قرار گرفتند: گروه مکمل سازی گلوکز به همراه تمرین تخلیه گلیکوژنی (n=5، مکمل 1)، گروه مکمل سازی گلوتامین به همراه تمرین تخلیه گلیکوژنی (n = 5، مکمل 2)، گروه تمرین تخلیه گلیکوژنی (n=5، دارونما) و یک گروه بدون هرگونه دستکاری (n=5، کنترل). نمونه های خونی در ابتدای دوره چهارهفته ای پروتکل تمرینی تناوبی- استقامتی وامانده ساز براساس آزمون RHIET و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی از سیاهرگ زند اعلی جمع آوری شد. غلظت HSP72 سرم به وسیله تکنیک ELISA اندازه گرفته شد. اثرات اصلی و متقابل با استفاده از آزمون آماری آنووای دوراهه اندازه-گیری و به وسیله آزمون تعقیبی توکی کامل شد. سطح معنی داری نیز α=0.05 انتخاب شد. نتایج تحقیق نشان داد که متغیر مستقل تمرین باعث کاهش معنی-دار HSP72 سرم [F(1،17)= 6.362 P<0.05] شد. متغیر مستقل مکمل نیز باعث کاهش معنی دار HSP72 سرم [F(1،17)= 15.362 P<0.01] شد. نتایج آزمون تعقیبی توکی حاکی از اختلاف معنی دار بین گروه های دارونما با مکمل گروه 1(p<0.05) و بین گروه های دارونما با گروه مکمل 2 (p<0.01) بودند. اثر متقابل بین دو متغیر مستقل مکمل سازی و تمرینی معنی دار نبود. به طور کلی، نتایج تحقیق پیشنهاد می کند که مکمل سازی گلوکز یا گلوتامین در وضعیت تمرینی تخلیه گلیکوژنی باعث کاهش میزان HSP72 سرم در مردان غیرورزشکار پس از چهارهفته می شود.
    کلیدواژگان: مکمل سازی گلوکز، مکمل سازی گلوتامین، تمرین تخلیه گلیکوژنی، HSP72 سرم، مردان غیرورزشکار
  • مسعود جوکار *، مقصود پیری، حیدر صادقی، سارا زارع کاریزک صفحه 13
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثر ترکیب تمرین مقاومتی ویژه و معمول شنا بر عملکرد شنای قورباغه نوجوانان پسر بود. 20 شناگر پسر تیم امید استان البرز با میانگین و انحراف استاندارد سنی 1±13، وزن 02/1±65/50 کیلوگرم و قد 91/4±8/159 سانتی متر در این پژوهش مشارکت داشتند. آزمودنی ها پس از آزمون گیری اولیه در متغیرهای عملکردی (رکورد 50 متر قورباغه)، تکنیکی (تعداد استروک) و قدرتی (قدرت عضلات راست کننده ستون فقرات)، به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (ترکیب تمرین مقاومتی ویژه و معمول) و گروه کنترل (تمرین معمول) تقسیم شدند. یک هفته تمرین آشناسازی به منظور سازگاری استفاده از جلیقه برای تمرین مقاومتی انجام شد و سپس پروتکل تمرینی به صورت سه روزدرهفته و به مدت شش هفته اجرا شد. تمرین شامل 15 دقیقه گرم-کردن و هشت تکرار مسافت 50 متری شنای قورباغه با فواصل استراحتی یک دقیقه بین تکرارها، در دو گروه تمرینی (با استفاده از جلیقه تمرینی) و گروه کنترل (بدون استفاده از جلیقه تمرینی) بود. در پایان، دوره تمرینی پس آزمون، متناسب با پیش آزمون به عمل آمد. از آزمون کلموگروف– اسمیرنوف (KS) جهت تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها، از آزمون تی همبسته جهت تعیین تغییرات درون گروهی و از تحلیل کوواریانس برای مقایسه تفاوت بین گروهی در دو گروه استفاده شد. نتایج نشان داد هرچند عملکرد شنا در هردوگروه بهبود معناداری داشته است(05/0 p≤)، تفاوت معناداری در رکورد شنا، تعداد استروک و قدرت عضلات بین دو گروه وجود نداشت (05/0 p≥). در توجیه آن شاید بتوان به حرفه ای نبودن آزمودنی ها یا پایین بودن شدت تمرین مقاومتی استناد کرد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی ویژه، عملکرد شنای قورباغه، تعداد استروک، عضلات راست کننده ستون فقرات
  • مجتبی ابراهیمی ورکیانی*، محمدحسین علیزاده، حسین علی نظری صفحه 19
    تکواندو یکی از پرطرفدارترین ورزش های رزمی در ایران و جهان است. ورزش تکواندو دارای ماهیتی برخوردی و میزان آسیب بالا است. با توجه به این موضوع، با گذر زمان، تجهیزات محافظتی بیشتری برای این رشته در نظر گرفته شده است. هدف از تحقیق حاضر مقایسه آسیب های ورزشی دو فصل از لیگ برتر تکواندو در دو فصل 85 و 90 و بررسی نقش وسائل محافظتی همچون لثه، دستکش و جوراب های مخصوص و هوگو الکترونیک در کاهش آسیب های بازیکنان لیگ برتر تکواندو ایران بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی- مقایسه ای و آینده نگر بود که در آن 197 ورزشکار با میانگین سنی 2/23 سال و میانگین وزنی 52/70 کیلوگرم در لیگ سال 1390 به روش آینده نگر تحت مطالعه قرار گرفتند و نتایج به روش توصیفی با نتایج تحقیق مشابهی در لیگ سال 1385 مقایسه شد. میزان بروز آسیب از 5/69 آسیب در 1000 ورزشکار درمعرض خطر به 09/19 آسیب در 1000 ورزشکار درمعرض خطر تقلیل یافت. به-علاوه، ازنظر نوع آسیب دیدگی، به استثنای خون ریزی بینی، از دیگر آسیب ها کاسته شده بود. تعداد آسیب ها در اندام فوقانی، تحتانی، سروگردن و تنه نیز کاهش یافت. با توجه به نتایج، احتمالا کاهش آسیب ها ناشی از به کارگیری تجهیزاتی همچون هوگو الکترونیک، که عاملی برای کاسته شدن قدرت ضربات بود، و جوراب و دستکش های مخصوص برای پوشش و محافظت بیشتر و استفاده از لثه در محافظت از آسیب های دندان و فک باشد. البته در این میان نباید از حرفه ای ترشدن و اضافه شدن تمرین های بدن سازی با اصول علمی به تمرین های تیم ها نیز غافل شد.
    کلیدواژگان: تجهیزات محافظتی، تکواندو، آسیب ورزشی، لیگ برتر، هوگو الکترونیک
  • مارال رامز *، حمید رجبی صفحه 29
    مطالعات بسیاری اثر مثبت و منفی حرکات کششی را بر کارآیی حرکتی مطالعه کرده اند و اکثر این مطالعات، سازوکارهای عصبی را مسئول این تغییرات معرفی کرده اند، اما به نظر می رسد عوامل سوخت وسازی و قلبی و تنفسی نیز با تغییرات کارایی حرکتی ارتباط داشته باشند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین تغییرات برخی متغیرهای قلبی تنفسی طی فعالیت زیربیشینه با مولفه آهسته اکسیژن مصرفی به دنبال کشش ایستا و پویا در 16 دانشجوی زن رشته تربیت بدنی با سن 62/1±87/23، قد 23/6±46/163 سانتی متر، وزن 84/7±20/57 کیلوگرم، چربی70/2±96/23 درصد و حداکثر اکسیژن مصرفی 41/3±15/42 میلی لیتر بر کیلوگرم بر دقیقه بود. آزمودنی ها در سه جلسه جداگانه (در یک طرح متقاطع)، دو پروتکل کشش (ایستا و پویا) و بدون کشش را قبل از فعالیت زیربیشینه (6 دقیقه دویدن روی نوارگردان با شدت 70درصد حداکثر اکسیژن مصرفی)، انجام دادند. تمام متغیرها به وسیله گازانالایزر جمع آوری و نمودار پویایی اکسیژن مصرفی ثبت شد. نتایج آزمون رگرسیون چندمتغیره، همبستگی مثبت بین اکسیژن مصرفی مولفه آهسته با تغییرات تهویه ریوی (76/0)، تواتر تنفسی (48/0)، حجم جاری (67/0)، ضربان قلب (41/0)، ثابت زمانی 1 (49/0)، ثابت زمانی 2 (52/0) و ثابت زمانی 3 (46/0) نشان داد که تهویه ریوی بالاترین همبستگی را داشت. به طورکلی، نتایج این پژوهش نشان داد که بخشی از تغییرات در مولفه آهسته اکسیژن مصرفی به دنبال حرکات کششی به عوامل سوخت وسازی و قلبی تنفسی وابسته است.
    کلیدواژگان: متغیرهای قلبی، تنفسی، مولفه آهسته اکسیژن مصرفی، کشش ایستا و پویا، فعالیت زیربیشینه
  • مهدی عجم، آذر آقایاری، رهام سالک، سوانا حق وردیان*، مهدی قیطاسی صفحه 41
    تحقیق حاضر به بررسی اثر 12 هفته تمرین هوازی بر برخی شاخص های سیستم ایمنی و سلامت عمومی در بیماران زن مبتلا به سرطان پستان پرداخت. 40 زن مبتلا به سرطان پستان در دو گروه تمرین با میانگین 2/13±9/36 سال، وزن 95/9±2/67 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 9/2±9/21 کیلوگرم بر مترمربع و کنترل با میانگین 1/10±6/38 سال، وزن 28/8±1/65 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 1/2 ± 4/21 کیلوگرم بر مترمربع قرار گرفتند. گروه تمرین، علاوه بر شیمی درمانی، 12 هفته پیاده روی متوالی با شدت متوسط (براساس مقیاس اصلاح شده بورگ و 60-40 درصد حداکثر ضربان قلب) به-صورت 3 جلسه در هفته و به مدت 30 تا 45 دقیقه انجام دادند. برای ارزیابی سلامت عمومی از پرسش نامه استاندارد G.H.Q استفاده شد. برای ارزیابی شاخص های سیستم ایمنی قبل، پس از هفته های چهارم، هشتم و دوازدهم، آزمایش DIFF، HB، HCT CBC و شمارش پلاکت گرفته شد. داده ها در سطح معناداری 05/0 و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شدند. تحلیل داده ها و شناسایی اثر خالص مداخلات تمرینی با استفاده از تحلیل کوواریانس (CANCOVA) انجام شد. سلامت عمومی و امید به زندگی در گروه کنترل کاهش معناداری داشت (05/0≥p). میانگین میزان گلبول های سفید خون در گروه تمرین و کنترل به ترتیب افزایش غیرمعنادار و کاهش معناداری را نشان داد. تمرین هوازی منظم با شدت متوسط می تواند مانع افت سطح گلبول های سفید در طی فرایند درمان بیماران شود و در تقویت سیستم ایمنی و ارتقای سطح سلامت عمومی موثر باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، سرطان پستان، شاخص های سیستم ایمنی، سلامت عمومی
  • زهره مظلوم*، بهمن پناهنده، محسن ثالثی، صاحب عباس ترکی صفحه 55
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مکمل یاری هم زمان کراتین و ال-کارنیتین بر عملکرد بی هوازی و تغییرات وزن بدن در ورزشکاران انجام شد. در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سوکور 45 ورزشکار رزمی کار 18 تا 30 مرد وارد مطالعه و به طور تصادفی به چهار گروه دریافت کننده الف) کراتین، ب) ال-کارنیتین، ج) کراتین-ال-کارنیتین و د) دارونما تقسیم شدند و به مدت 28 روز مکمل یاری شدند. عملکرد بی هوازی ورزشکاران با آزمون وینگیت و تغییرات وزن طی دو مرحله قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. برای مقایسه قبل و بعد متغیرها در هر گروه از آزمون تی مزدوج و برای مقایسه میانگین متغیرها میان چند گروه از آزمون تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد. شاخص های عملکرد بی هوازی در دو گروه دریافت کننده کراتین و کراتین-ال-کارنیتین پس از مداخله نسبت به پیش از مداخله به طور معنی داری بیشتر بود. وزن بدن نیز در گروه های دریافت کننده مکمل افزایش معنی داری داشت، اما در مقایسه بین گروهی تفاوت ها معنی دار نبود. براساس دوز مصرفی و مدت مکمل یاری در این مطالعه، مصرف هم زمان کراتین و ال-کارنیتین اثر مثبتی بر عملکرد بی-هوازی دارد. از طرفی، کارنیتین عامل کاهش وزن شناخته شده است، درحالی که طبق یافته های این مطالعه این مکمل موجب افزایش وزن نیز می شود.
    کلیدواژگان: مکمل یاری تغذیه ای، کراتین، ال، کارنیتین، عملکرد بی هوازی
  • علی سلیمی *، شهرام لنجان نژادیان، احمدرضا موحدی صفحه 63
    هدف اصلی این تحقیق بررسی پارامترهای بیومکانیکی اندام فوقانی بسکتبالیست ها حین پرتاب های آزاد موفق و ناموفق بود. شش نفر)میانگین و انحراف از معیار سنی 09/2±23(از بسکتبالیست های حرفه ای که در سوپرلیگ بسکتبال فعالیت داشتند با کسب رضایت در آزمون مشارکت کردند. جهت ثبت سینماتیک حرکت از دو دوربین پرسرعت zr-200 Casio در فرکانس 240 هرتز و جهت ثبت فعالیت الکتریکی از دستگاه الکترومایوگرافی ME6000 T16 استفاده شد. از آزمون آماری ویلکاکسون جهت بررسی اختلافات معنی دار بین پرتاب های موفق و ناموفق استفاده شد (05/0 ≤ p). مشاهده کردیم که سرعت زاویه ای مفصل مچ در لحظه رهایی توپ به طور معناداری در پرتاب های موفق بیشتر بود (028/0 ≤ p). مفاصل مچ (008/0 ≤ p) و شانه (023/0 ≤ p) نیز فلکشن بیشتری در پرتاب های موفق نشان دادند؛ درحالی که آرنج (002/0 ≤ p) در پرتاب های موفق فلکشن کمتری نسبت به پرتاب های ناموفق داشت. نتایج نشان دادند جابه جایی زاویه ای مچ (034/0 ≤ p) و آرنج (004/0 ≤ p) در پرتاب های موفق به طور معناداری بیشتر از پرتاب های ناموفق بود. سطح زیر منحنی پتانسیل الکتریکی هر سه عضله فلکسور کف دستی زند اعلی، سه سر بازو و دلتوئید قدامی در پرتاب های موفق بیشتر از پرتاب های ناموفق بود، اما تنها اختلاف معنی دار در سطح زیر منحنی عضله سه سر بازویی مشاهده شد (034/0 ≤ p). در نگاه کلی، می توان گفت افزایش در سرعت زاویه ای مچ دست و میزان فعالیت عضله سه سر بازویی در موفقیت پرتاب های آزاد تاثیر داشته اند.
    کلیدواژگان: بیومکانیک، سینماتیک، الکترومایوگرافی، پرتاب آزاد بسکتبال
  • حسن دانشمندی *، منصوره مقربی منظری صفحه 75
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر هشت هفته تمرین اصلاحی جامع بر سندرم متقاطع فوقانی بود. 40 دانشجوی دختر که به ناهنجاری های سر به جلو، شانه به جلو و کایفوز مبتلا بودند داوطلبانه در این پژوهش مشارکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (با میانگین سنی 70/1±60/21 سال، قد 11/5±78/159 سانتی متر، وزن 60/4±04/59 کیلوگرم) و کنترل (با میانگین سنی 87/1±85/21 سال، قد 32/4±15/160 سانتی متر، وزن 76/5±42/58 کیلوگرم) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرین های اصلاحی جامع را به مدت هشت هفته و سه روز در هفته انجام می دادند. زوایای سر به جلو و شانه به جلو آزمودنی ها به روش عکس برداری از نمای جانبی و زاویه کایفوز توسط خط کش منعطف (93/0=r) قبل و بعد از هشت هفته تمرین اصلاحی اندازه گیری شد. داده ها و اطلاعات با نرم افزار SPSSتجزیه و تحلیل آماری شد (05/0p≤). نتایج نشان داد زوایای سر به جلو، شانه به جلو و کایفوز آزمودنی ها به طور معناداری در گروه تجربی کاهش یافته است (05/0p≤). براساس یافته ها به محققان و متخصصان پیشنهاد می شود به منظور کسب نتیجه موثرتر در برنامه تمرینی خود به اصلاح هم زمان ناهنجاری ها به عنوان روشی نو توجه کنند.
    کلیدواژگان: تمرین اصلاحی جامع، سندرم متقاطع فوقانی، سر به جلو
  • فرزاد ناظم *، زهرا صفایی شکیب، مهرداد عنبریان، مجید جلیلی صفحه 87
    اعتباریابی مدل های پیشگوی درصد چربی بدن دختران نوجوان ایرانی با توجه به وضعیت بالیدگی در سنجش خطر فاکتورهای آنتروپومتریک مفید خواهد بود. هدف این پژوهش ارزیابی صحت چهار مدل پیشگوی رایج درصد چربی بدن دختران نوجوان شهر همدان بوده است. نسبت چربی بدن 266 دختر نوجوان 12تا 16ساله با میانگین های وزن (کیلوگرم 18/10±69/55)، شاخص جرم بدن (کیلوگرم بر مترمربع 6/3±93/21) و درصد چربی تام (41/4±65/29) بوسیله روش مرجع (تحلیل بیوالکتریک ایمپدانس) و اندازه گیری ضخامت چربی زیرجلدی با استفاده از مدل های پیشگوی دیورنین، وستریت، اسلاتر و دیونبرگ اندازه گیری شد. بین برآورد نسبت چربی بدن به روش های ضخامت چربی زیرجلدی چهارگانه در وضعیت با و بدون مداخله بلوغ بیولوژیک با روش مرجع همبستگی معناداری حاصل شد. اما بیشترین دامنه همبستگی در وضعیت با و بدون مداخله بالیدگی در مدل لگاریتمی دیورنین-راهامان مشاهده شد (001>p و918/0-822/0=R). به نظر می رسد برای سنجش مقدماتی ترکیب بدن دختران، کاربست مدل لگاریتمی دیورنین-راهامان، به ویژه درکنار نقش اثرگذار بلوغ، کارآمدتر جلوه می کند. این نکته شاید از جنبه عملکرد ورزشی برای مربیان ورزش نوجوانان یا در پرتو مطالعات پیمایشی و همه گیرشناسی برای سازمان های بهداشتی راه گشا باشد.
    کلیدواژگان: مدل های پیشگوی لگاریتمی و خطی ضخامت چربی بدن، بالیدگی دختران
|
  • Ghasemia.*, Kazemia., Ravasi, A.A., Haeri, M.R., Dehkhoda, M.R Page 1
    The aim of the present study was to investigate the effect of glucose and glutamine supplementation on serum HSP72, in non-athlete men during four weeks exhaustive endurance - intermittent training that causes glycogen depletion. For this purpose 20 non-athlete healthy men were selected and randomly divided into four groups including: glucose supplementation with glycogen depletion training group (n = 5, supplement 1), glutamine supplementation with glycogen depletion training group (n = 5, supplement 2), glycogen depletion training group (n =, placebo) and a group without any treatment (n = 5, control). The blood samples were collected at the onset of training protocol period and 48 hours after final training session from anticubital venous. Serum HSP72 concentration were determined by ELISA technique. The main and interaction effects of variables were determined using TWO WAY ANOVA compeleted with Tukey post-hoc test. The significant level was chosen as α = 0.05.The results showed the significant effect of training variable for serum HSP72 concentration, [F(1,17)= 6.362 P<0.05]. The effect of supplementation variable was significant for serum HSP72 concentration, [F(1,17)= 15.362 P<0.01]. Post-hoc test showed the significant difference between placebo with supplement 1 group (p<0.05) and placebo with supplement 2 group (p<0.01). The interaction effect between two variables was not significant. In summery, the results suggested that in glycogen depletion training condition, glucose or glutamine supplementation have significant effect on serum HSP72 concentration.
    Keywords: Glucose supplementation, Glutamine supplementation, Glycogen depletion training, Serum HSP72, Nonathlete men
  • Jokarm.*, Pirim., Sadeghih., Zare Karizak, S Page 13
    The purpose of this study was to determine the effect of combination specific resistance and ordinary swimming training on Breaststroke swimming performance in young boys. Twenty boys of Alborz province swimming team age of 13±1 years, weight 50/ 65±1/02kg and height 159/8 ±4/91cm, participated in this study. After the initial testing of the performance variable (Fifty-meter record of Breaststroke swimming), technical variable (stroke number) and strength variable (strength of spinal extensor muscles), subjects were randomly divided in two groups, Experimental group (combination specific resistance and ordinary swimming training) and control group(ordinary swimming training).A week of familiarization training was performed to adapt with vest (specific resistance) and then training program were performed for 6 weeks, three sessions per week. Training program consisted of 15minutes of warmup and 8 repeats of 50 meters breaststroke with minute rest interval between repetitions, in exprimental group (with vest of training) and control group(without vest of training). At the end of the training, post test was performed in accordance with the conditions of the pre test. Kolmogorov –Smirnov test was used to determine normality of data distribution, Paired t-tests was used to determine within group changes and the covariance analysis was used to compare the progress of dependent variables between the two groups. The results of this study indicated that although swimming performance was significantly improved in both groups (p≤0.05), but there were no significant differences between the groups in fifty-meter record of Breaststroke swimming, stroke number and strength of spinal extensor muscles(p≥0.05).It may be attributed to non professional subjects or Low-intensity resistance training.
    Keywords: Specific resistance training, breaststroke swimming performance, stroke number, spinal extensor muscles
  • Ebrahimi Varkianim.*, Alizadeh, M.H., Nazari, H.A Page 19
    Introduction
    Taekwondo is one of the most popular martial arts in the world and Iran. Taekwondo is a contact sport which contains a high rate of injuries. Thus, the more travelling through the time, the more protective equipments is provided to prevent injuries. The present study purposed to compare the sport injuries of premier leagues in 2 season and study the effectiveness of protective equipments such as protective gums, particular gloves and socks, and electronic Hugo in the Iranian taekwondo athletes.
    Method
    For this prospective study, 197 athletes(with the mean age and body mass of 23.2 year-old and 70.52 kg, respectively) were studied for injuries incurred in 2011-2012 league. Afterward, the collected results were compared with the results of the same league in 2006-2007, descriptively.
    Results
    As shown, the injury rate was declined from 69.5 injury per 1000 AE in 2006-2007 league to 19.09 injury per 1000 AE in 2011-2012 league. All injury types were decreased except epistaxis. Likewise, number of injuries in upper extremity, lower extremity, head and neck and trunk were decreased.
    Discussion
    The injury reduction may be due to the application of protective equipments like electronic Hugo which was a main factor in reducing strikes’ power, and the usage of particular socks and gloves for more coverage and protection. Additionally protective gums could protect tooth and mandible from injury. Of course the effect of getting more professional and performing scientific conditioning trainings should not be ignored.
    Keywords: Protective Equipments, Taekwondo, Sport Injury, Premier League, Electronic Hugo
  • Ramezm.*, Rajabi, H Page 29
    The purpose of this study was to determine the relationship between changes of some of the cardiorespiratory factors during submaximal activity with slow component of Vo2 after static and dynamic stretching in 16 active women from physical education college (Mean ± SD: age, 23.87 1.62 yr; weight, 57.20 ± 7.84 kg; height, 163.46 ± 6.23 cm; body fat %, 23.96 ± 2.70 and Vo2max, 42.15 ± 3.41 ml.kg-1.min- 1). After measurement of Vo2max and LT, the subjects performed two protocols of stretching (static and dynamic) and one protocol without stretching before submaximal activity (treadmill running at 70% Vo2max) in three separate sessions. Respiratory gas exchange and HR was measured by gas analyzer and polar and time constants (τ1- τ2 - τ3) were calculated from O2 kinetics graph. Results revealed a positive correlation between slow component of Vo2 with changes of VE (0.76), Fb (0.48), Tv (0.67), HR 0.41), τ1 (0.49), τ 2 (0.52), τ 3 (0.46) and steady state oxygen uptake increased significantly after static stretching (P=0.031). Therefore, results of this study showed that some of changes in slow component of Vo2 after static and dynamic stretching related to metabolic and cardiorespiratory factors.
    Keywords: Cardiorespiratory factors, Slow component of Vo2, Static, Dynamic stretching, Submaximal activity
  • Ajamm., Aghayaria., Salekr., Haghverdians.*, Gheitasi, M Page 41
    Introduction
    This research aimed to analyze the effect of 12 weeks aerobic exercise training on some characteristics of immune system and general health of women with breast cancer.
    Methods
    40 female with breast cancer, undertaking chemotherapy, were classified in exercise group with mean age of 36/9±13/2 years, weight of 67/2±9/95 kilograms and body mass index of 21/9±2/9 kg/m2 and control group with mean age of 38/6±10/1 years, weight of 65/1±8/28 kilograms and body mass index of 21/4±2/1kg/m2. Exercise group Perfored in 12 contionous weeks walking with moderate intensity (based on Modified-Borg scale and 40-60% Maximum Heart rate)/3 times a week/30-45 minutes in each session. General Health Questionnaire (GHQ) was used for evaluating general health level. Before and after 4, 8 and 12 weeks CBC DIFF test was conducted for aim of assessing some characteristics of immune system. CANCOVA was used to determine the pure effect of exercise intervention. The data were analyzed with significant level of p≤0/05 and by SPSS 16.
    Results
    General health and hope of life was decreased significantly after intervention in control group (p≤0.05). Number of leukocytes of exercise group was higher after the exercise intervention, but this difference was not significant, but number of leukocytes of control group was decreased significantly (p≥0.05).
    Conclusion
    Regular aerobic exercise with moderate intensity is an effective way in maintenance the number of leukocytes, improving immune system and enhancing levels of general health.
    Keywords: Aerobic Exercise, Breast Cancer, Immune System Indexes, General Heath
  • Mazloomz.*, Panahandehb., Salesim., Abbas Torki, S Page 55
    Aims
    This study investigated the effects of creatine and L-carnitine supplementation on anaerobic performance and body weight changes in athletes.
    Methods
    In this single-blind randomized clinical trial, 45 athletes were selected and randomly divided into four groups supplemented with: a) Creatine, b) L-carnitine, c) Creatine- L- carnitine and D) placebo. The supplementation period was 28 days. Wingate anaerobic test was done for assessing athlete's anaerobic performance and their weights were measured before and after the supplementation period. To compare the variables before and after each test, paired t-test and anova are used compare within and between variables respecdivey.
    Results
    The anaerobic performance indices in the groups receiving creatine and creatine- L-carnitine were significantly increased after intervention. Body weights were also significantly increased in the supplemented groups.
    Conclusions
    Based on the dosage and duration of supplementation in this study, concurrent creatine and L-carnitine supplementation has positive effects on anaerobic performance. Despite L-carnitine is a weight loss agent, the findings of this study showed weight gain in the supplemented groups.
    Keywords: Dietary Supplementation, Creatine, L, Carnitine, Anaerobic Performance, Athletes
  • Salamia.*, Lenjannejadian, Sh, Movahedi, A.R Page 63
    The main purpose of the present study was to investigate the kinematics and kinetics of successful versus unsuccessful basketball free throw shots. Six professional basketball players (age= 23±2.09 years members of Iranian premier basketball league participat in test. Kinematics of arm motion during basketball free throws were recorded by two Casio zr200 camera in frequency of 240 Hz. Wilcoxon test was used for significant differences between successful versus unsuccessful free throws (p ≤ 0/05). Angular velocity of the wrist was found to be significantly higher in successful versus unsuccessful shots at the time of ball release (p ≤ 0/028). Wrist (p ≤ 0/008) and shoulder (p ≤ 0/023) joints were found to have significantly more flexion in successful versus unsuccessful shots while elbow (p ≤ 0/002) remained significantly less flexed in successful shots. Angular displacement of wrist (p ≤ 0/034) and elbow (p ≤ 0/004) was shown to be significantly greater in successful versus unsuccessful shots. Integrated EMG of Anterior Deltoid (AD), Triceps Brachii (TB) and Flexor Carpi Radialis (FCR) muscles was more in successful free throw versus unsuccessful free throw, but the only significant difference was observed in the Integrated EMG of the Triceps Brachii muscle (p ≤ 0/034). In summery, increasing the wrist angular velocity and activity of triceps brachii muscle affected successful free throws.
    Keywords: Biomechanics, Kinematic, kinetic, Electromyography, Basketball free throw
  • Daneshmandih.*, Mogharrabi Manzari, M Page 75
    The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks comprehensive corrective exercises on upper Crossed syndrome. 40 female college students with forward head, forward shoulder, and kyphosis voluntarily participated in this study and randomly divided to two experimental group (with mean age 21.60±1.70 years, height 159.78±5.11 cm, and weight 59.04±4.6 kg) and control group (with mean age 21.85±1.87 years, height 160.15±4.32 cm, and weight 58.42±5.76 kg). The experimental groups performed comprehensive corrective exercises included eight weeks and three times per week. The angles of forward head and forward shoulder were assessed using photographic taken from lateral view and Kyphosis angle was assessed using flexible ruler (r=0.93) before and after eight weeks corrective exercises program. The data was analyzed by SPSS (p≤0.05). On the base of findings, we suggest that experts in order to obtain better results in their training programs, pay attention to correct abnormalities simultaneously, as a new approach.
    Keywords: Comprehensive Corrective Exercises, Upper Cross Syndrome, Forward Head
  • Nazemf.*, Safaishakibz., Anbarianm., Jalili, M Page 87
    Validation of predicting fatness methods in the Iranian girls with respect to the maturity process could help to identify anthropometric risk factors. This study evaluate the accuracy of four body composition prediction equations in the teenager students in Hamadan city.
    Method
    The anthropometry profile of 266 adolescent girls (12-16 ys) including, weight (55.69±10.18 kg),body mass index (21.93±3.6 kg/m2) and percent body fat averages (29.65±4.41%) were measured using the bioelectrical impedance analysis (BIA) as a reference style and the selected skinfold prediction equations, ie, Durnin-Rahaman, Deurenberg, Westrate- Deurenberg, Slaugter.
    Results
    Significant relationship was observed between BIA and four body composition prediction equations (p<0/05) with intervene the maturity level. However the most relationship was found among BIA method and Durnin-Rahaman logarithmic equation (R=0.82-0., p<001).
    Conclusion
    It seems that physical education coaches and health-related organizations for athletic performance and Clinical assessments of body composition in young individuals probably can accurately utilized fat prediction, especially by applying the Diurnin- Rahaman skinfold equation.
    Keywords: Logarithmic, linear equations, Maturation, Adolescent girls