فهرست مطالب

Applied Research on English Language - Volume:1 Issue: 1, Jan 2012

Applied Research on English Language
Volume:1 Issue: 1, Jan 2012

  • 130 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید کتابی صفحه 0
  • لینا فورتادو، هیدی پستل صفحات 1-19
    راهکارهای مربوط به رابطه ی سوال و جواب (QAR) به دانش آموزان این امکان را می دهد تا آنچه را که می خوانند با موفقیت رمزگشایی کرده و بفهمند. در این مطالعه یک پروژه ی تحقیقاتی عملی به مدت 18 روز با بیست و سه دانش آموز پیش دبستانی آغاز شد که در آن دانش آموزان با QAR در دو بخش «داخل کتاب» و «خارج کتاب» که شامل سوال هایی مشابه از دو داستان محبوب ازوپ بود روبه رو شدند. چالش ها و نتایج با تاکید بسیار بر آمادگی معلم، عکس العمل های معلم و اجرای عملی و آهسته ی پروژه انتخاب شده است. پس از خواندن The Tortoise and the Hare، یک پیش آزمون شفاهی به عنوان ارزشیابی پایه برای تعیین سطح درک مطلب دانش آموزان برگزار شد. سپس، راهکارهای QAR با فراهم کردن فرصتی برای تمرین درک مطلب دانش آموزان با کمک والدین در گروه های کوچک و بزرگ به صراحت تدریس شد. اکثر دانش آموزان پس از بلند خوانی The Jay and the Peacock، نمرات بالایی در پس آزمون درک مطلب گرفته و بعضی حتی نمره کامل دریافت کردند.
    کلیدواژگان: رابطه سوال و جواب(QAR)، تحقیق عملی، پرسش فکری، اجرای ساختار تئوری(ITC)، درک مطلب
  • شیوا متقی طبری، لویز بوزول صفحات 21-42
    در این مقاله، مولفین به بررسی این موضوع پرداخته اند که آیا ایرانیانی که در معرض فرهنگ استرالیایی قرارگرفته اند، در پاسخگویی به تعارف ها و تمجید ها در مراودات بین فرهنگی، همچنان تحت تاثیر قواعد فرهنگی خود- به خصوص تعارف- هستند. بدین منظور، سی داوطلب (پنج مرد و پنج زن در هر گروه) در سه گروه ایرانیان مقیم ایران، ایرانیان مقیم استرالیا و استرالیایی های انگلیسی تبار به سوالات پرسشنامه ی کتبی (DCT) پاسخ دادند. این پاسخ ها بر اساس دسته بندی هربرت (1986) طبقه بندی شدند. نتایج به دست آمده اگر چه حاکی از تشابهاتی در نوع پاسخ به تعریف و تمجید بین ایرانیان مقیم استرالیا و استرالیایی ها است، اما همچنان تفاوتهایی نیز وجود دارد. هدف این مقاله، کمک به آگاهی نسبت به زمینه هایی است که به صورت بالقوه می تواند موجب سوءتعبیر و اختلال در مراودات بین فرهنگی شود. این تحقیق همچنین می تواند کمکی در جهت یافتن راه هایی برای بهبود تدریس و یادگیری زبان باشد.
    کلیدواژگان: پاسخ به تعریف و تمجید، ایرانی، انگلیسی استرالیایی، انتقال پراگماتیک، مراوده ی بین فرهنگی
  • عباسعلی زارعی، آزما سلیمی صفحات 43-56

    تحقیق حاضر با هدف مطالعه تاثیر استفاده از شعر، تصویر و روش واژه کلیدی در درک و تولید واژگانی فراگیران ایرانی انجام شد. نمونه آماری پژوهش، 120 فراگیر سطح پائین تر از متوسط در آموزشگاه زبانسرا در کرمانشاه بودند. نخست، به منظور حصول اطمینان از تازه بودن واژگان، آزمون اولیه ای به فراگیران داده شد و واژگان آشنا از واژگان هدف حذف شدند. سپس فراگیران به سه گروه تقسیم شدند و هر گروه به یکی از سه شیوه استفاده از شعر، تصویر، و روش واژه کلیدی مورد تدریس قرار گرفت. در پایان دوره تدریس، برای اندازه گیری درک واژگانی از یک آزمون واژگانی چند گزینه ای و برای اندازه گیری تولید واژگانی از یک آزمون واژگانی پر کردن جای خالی استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از دو فرایند آماری تحلیل واریانس یکطرفه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج هر دو فرایند نشان داد که گروه تصویر بهترین نمره را داشتند و گروه واژه کلیدی با فاصله اندک به دنبال آنها بودند. ولی گروه شعر بطور معنی داری از هر دو گروه بدتر بود. نتایج این پژوهش می توند برای مولفان، معلمان، و فراگیران کاربردهای نظری و عملی داشته باشد.

    کلیدواژگان: شعر، تصویر، روش واژه کلیدی، درک واژگانی، تولید واژگانی
  • رضا پیشقدم، رضا ذبیحی * صفحات 57-71

    آموزش زبان انگلیسی در یک فرهنگ ایرانی-اسلامی سوال های پیچیده ای را پیش روی مدرسین زبان و زبان آموزان قرار می دهد. در این مقاله، نویسندگان به تبیین مسئله آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی در ایران می پردازند. پس از بررسی دیدگاه های استعماری و نیز پست مدرن در باب آموزش زبان انگلیسی، نویسندگان با نگاهی فراتر از وضعیت کنونی آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی _ که بارزترین مشخصه ی آن ادامه و تشدید روند جهانی شدن زبان انگلیسی می باشد _ بر گنجاندن ویژگی های خاص فرهنگ و مذهب ایرانی تاکید ویژه ای دارند. تشریح وضعیت فعلی آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی در ایران و مسیری که در آینده می بایست در راستای بومی سازی این رشته طی شود، در ادامه ی مقاله با راهکارهایی همراه می شود. «آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی به سبک ایرانی» راه حلی است برای مسئله ی سلطه فرهنگی و ایدئولوژیکی غرب، که خود می تواند پادزهری باشد برای قرن ها به حاشیه رانده شدن فرهنگ ایرانی و اسلامی.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، دیدگاه استعماری، دیدگاه پسااستعماری، امپریالیسم زبانی، پست مدرنیته، بومی سازی، آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی به سبک ایرانی
  • اندرو فینچ صفحات 73-86
    در این مقاله به این موضوع اشاره شده است که چگونه معلمان زبان انگلیسی می توانند ارزشیابی قابل اعتماد، معتبر و دوستانه ایی را به کلاس ارائه کرده و در نتیجه کیفیت آموزشی که در کلاس رخ می دهد را بالا ببرند. بر اساس تجربه ی نویسنده به عنوان یک معلم زبان انگلیسی، در این مطالعه این گونه تلقی می شود که ترویج و بالا رفتن آزادی، انگیزه ذاتی و عزت نفس در محیط های که در آن ارزشیابی کلاسی (CBA) انجام می شود، باعث ایجاد روش جامع یادگیری زبان شده و دانش آموزان را برای آزمون های مهمی که معمولا انگیزه ی یادگیری آن ها را شکل می دهد، آماده می کند. به جای آنکه صرفآ به حفظ کردن کد های زبان، شکل زبان، کلمات و جواب های از قبل آماده بسنده کنند، دانش آموزانی که در محیط های CBA آموزش دیده اند می- توانند به ارزشیابی خود و دیگران بپردازند، برای خود پرونده بسازند، و کارهای خود را ویرایش و اصلاح کنند. این روش، علاوه بر اینکه بار ازرشیابی که بر عهده معلم است را کم می کند، باعث ایجاد مهارت های چون حل مشکلات، تفکر انتقادی و خلاصه سازی در دانش آموزان شده و آگاهی آن ها را از فرایند یادگیری زبان بالا می برد. دانش آموزان با یادگیری اینکه چگونه برای خود هدف تعیین کنند، دست آورد های خود را ارزشیابی کرده و به نیازهای آموزشی خود فکر کنند، به زبان آموزان بهتری تبدیل خواهند شد. با وجود تصدیق جایگاه آزمون های کلی و استاندارد در جوامع امروزی، این گونه تلقی می شود که CBA در کلاس های یادگیری زبان انگلیسی می تواند یادگیری بلند مدت را افزایش دهد و در نتیجه به دانش آموزان این توانایی را بدهد تا خود را برای نیازهای آینده آماده کنند.
    کلیدواژگان: انگلیسی به عنوان زبان خارجی (EFL)، ارزشیابی کلاسی (CBA)، یادگیری بلند مدت، توانبخشی، یادگیری جامع زبان
  • نعمت الله شموسی، سعید کتابی، عباس اسلامی راسخ صفحات 87-102
    زبان آموزان ایرانی اغلب به حضور خواننده در متن توجه نمی کنند، و این امر نمرات ضعیفی در نگارش آنان به دنبال دارد. مطالعه حاضر در یکی از دانشگاه های بزرگ ایران انجام شد تا به زبان آموزان آموزش دهد چگونه به حضور مخاطب در متن توجه نمایند. تعداد سی و پنج دانشجوی زبان انگلیسی به روش آموزش فرآیندی آموزش داده شدند و از آنان خواسته شد نامه ای به یک مقام عالیرتبه ی دولتی بنویسند. پس از دریافت نسخه اول نامه مذکور، ابعاد توجه به مخاطب به آنان آموزش داده شد تا بر همان اساس نسخه اولیه را از نظر سبک و ملاحظات مربوط به مخاطب اصلاح نموده و جهت نمره گذاری ارسال نمایند. سپس از آنان مصاحبه ای در خصوص نحوه توجه به مخاطب در نگارش، نحوه دخالت دادن مخاطب در متن، و استراتژی های به کاررفته در تکمیل متن نهایی گرفته و ضبط شد. متن نوار ضبط شده بر روی کاغذ پیاده شد و به صورت کیفی مورد ارزیابی قرار گرفت که از دل داده ها، دو درون مایه اصلی حاصل شد: ملاحظات زبانشناختی و ملاحظات غیر زبانشناختی. همچنین، شرکت کنندگان به طور ضمنی به سه مرحله از توجه به مخاطب اشاره نمودند: استراتژی های قبل، بعد و حین انجام تکلیف نگارشی. به طور خلاصه، آموزش زبان آموزان ایرانی به ارتقای استراتژی های توجه به مخاطب در نگارش انجامید.
    کلیدواژگان: توجه به مخاطب در نگارش، آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه، ایرانی، آموزش، نگارش
  • پیام عباسی، روح الله داتلی بیگی صفحات 103-114
    یو لیسس اثر شناخته شده جیمز جویس یکی از آثار برجسته نو گرائی در حوزه ی رمان است. در این رمان جویس چارچوبهای قبلی را کنار گذاشته و با استفاده از شیوه های نوین جایگاه انسان عصر مدرنیته و ارتباط ضعیف و ناکارآمدش با دیگران را نمایش می دهد. آراء فروید مبنی بر منحصر به فرد بودن خود آگاهی انسان و مداخله گذشته در زمان حال تاکیدی بر تنهایی و انزوای فرد بود. جویس جایگاه انسان عصر مدرنیته را در فصل ایتاکا که ساختار روائی هماهنگی با مضامین نوگرایی دارد به تصویر کشیده است. این تحقیق تلاشی است برای نشان دادن نظرگاه جویس نسبت به انسان و شیوه های نگارشی وی برای به تصویر کشیدن انسان عصر مدرنیته. فصل ایتاکا متشکل از سوال و جوابهایی است که می توانند در کلاس مورد بحث قرار گیرند و به واسطه آنها می توان دانشجویان را در بحثهای کلاسی و گفتگوی رو در رو مبتنی بر محتوای رمان بعنوان تمرین های زبانی شرکت داد.
    کلیدواژگان: جویس، ایتاکا، نو گرائی، خودآگاهی، ساختار روائی، تمرین انگلیسی بعنوان زبان خارجی
|
  • Saeed Ketabi Page 0
  • Leena Furtado, Heidi Pastell Pages 1-19
    The Question Answer Relationship (QAR) strategy equips students with tools to successfully decode and comprehend what they read. An action research project over 18 days with twenty-three kindergarteners adapted exposure to QAR’s «In the Book» and «In my Head» categories with similar questions for each of two popular Aesop’s fables. The challenges and outcomes are presented with special emphasis on teacher-preparation, teacher-reflections, and a hands-on, day-by-day project-implementation. An oral pre-test, after reading The Tortoise and the Hare, served as a baseline assessment for student-comprehension levels. The QAR strategy was then explicitly taught, with opportunities to practice the comprehension skills in small and large groups with parental assistance. Students overwhelmingly scored higher on the post-test reading comprehension after the read-aloud of The Jay and the Peacock with some receiving perfect scores.
  • Shiva Motaghi-Tabari, Louise De Beuzeville Pages 21-42
    In this paper, the authors investigate whether Persians who have been exposed to Australian culture are still affected by their cultural norms—in particular by the politeness system taarof—in responding to compliments in an intercultural interaction. Compliment responses were elicited—through a Discourse Completion Task—from thirty participants (five males and five females in each of three groups): Persians in Iran, Persians in Australia, and Anglo-Australians. These responses were categorised according to Herbert''s (1986) taxonomy and the results show that although there are similarities in the choice of compliment response types by Australians and Persians living in Australia, there are still some differences. This paper aims to contribute to knowledge of potential areas for miscommunications in intercultural interactions, and also to find ways to improve language teaching and learning.
    Keywords: compliment responses, Persian, Australian English, pragmatic transfer, intercultural communication
  • Abbas Ali Zarei, Azma Salimi Pages 43-56

    The present study investigated the effects of three methods of vocabulary presentation, i.e., picture, song, and the keyword method on Iranian EFL learners'' vocabulary recognition and production. The participants were 102 Iranian lower-intermediate EFL learners in Zaban Sara English language institute in Kermanshah. To make sure that they had no previous knowledge of the target words, a pretest was administered. Those words about which the participants had prior knowledge were excluded from instruction. After administering the pretest, the participants were divided into three groups. Each group was instructed through a specified method of vocabulary presentation including picture, song, and the keyword method for a whole semester. The participants'' receptive vocabulary knowledge was tested through a multiple-choice test and their productive vocabulary knowledge through a fill-in-the blank test. The collected data were analyzed using two separate one-way ANOVA procedures. The results of both tests showed that the group instructed through picture had the best performance, followed closely by the group instructed through the keyword method. The group taught through the song method performed significantly worse than both the picture group and the keyword method group.

    Keywords: technique, song, visuals, vocabulary recognition, vocabulary production
  • Reza Pishghadam, Reza Zabihi Pages 57-71

    Teaching English in an Iranian and Islamic culture poses complex questions for both teachers and learners. In this paper, the authors intend to shed light on what it means to teach English as a foreign language (TEFL) in an Islamic-Iranian context. Having reviewed the colonial and postmodern views of English language teaching, the authors took a look beyond the current state of TEFL in Iran, which is marked by its continuing global tendency, and into the future with an emphasis on the importance of including the local specificities of the Iranian culture and religion. The status of the TEFL in Iran and the direction it should take in the future are accompanied by offering some solutions to inherent problems. Iranian TEFL is introduced as the successful assertion of Iranian local culture against the cultural and ideological domination of the West, which can be an antidote to the harshness of all marginalizations Iranians have suffered for centuries.

    Keywords: globalization, colonialism, postcolonialism, linguistic imperialism, postmodernism, localization, Iranian TEFL
  • Andrew Finch Pages 73-86
    This paper describes how English as a Foreign Language (EFL) teachers can bring reliable, valid, user-friendly assessment into their classrooms, and thus improve the quality of learning that occurs there. Based on the experience of the author as a an EFL teacher and teacher-trainer, it is suggested that the promotion and development of autonomy, intrinsic motivation, and self-esteem that takes place in a Classroom-Based Assessment (CBA) environment facilitates an holistic approach to language learning and prepares the students for the high-stakes tests that often determine their motivation for learning English. Rather than relying on the memorization of language code, form, lexis, and prepared answers, students who have learned in a CBA environment are able to self-assess, peer-assess, build portfolios, and edit their own work. Not only does this reduce the assessment burden on the teacher, but it also develops the skills of problem-solving, critical thinking, and summarization in the students, in addition to a heightened awareness of the language-learning process. By learning how to set goals, assess their achievements, and reflect on their future learning needs, students become more efficient language learners. While acknowledging the place of standardized, summative tests in contemporary society, it is suggested that CBA in the EFL classroom can enhance long-term learning and consequently enable and empower students to prepare for their future learning needs.
    Keywords: EFL, Classroom, Based Assessment (CBA), long, term learning, empowerment, holistic language learning
  • Nematullah Shomossi, Saeed Ketabi, Abbass Eslami Rasekh Pages 87-102
    Persian learners of English often avoid attending to audience considerations, which brings them lower scores. The present study was conducted in a major university in Iran to help Persian learners develop a sense of audience awareness in writing. Thirty five Persian students of English were trained with a focus on process-oriented instruction. The intended task was a letter where student writers were asked to write to a government authority. Having submitted their first drafts, they received training on audience parameters and were asked to revise the drafts for style and audience considerations, and to resubmit the final drafts for scoring. Participants were interviewed on how they considered the reader in the written text, how they engaged the reader in the text, and what strategies they used for the task accomplishment. The interviews were analyzed qualitatively, and transcribed protocols were studied carefully, with two core categories (i.e. linguistic and non-linguistic considerations) emerging from the data. Also, participants implied attending to audience in three phases: pre-task, on-the-task, and post-task strategies. In sum, training Persian learners resulted in their enhanced awareness of strategies they can adopt for audience considerations.
    Keywords: Audience engagement, EFL, Persian, training, writing instruction
  • Pyeaam Abbasi, Roohollah Datli Beigi Pages 103-114
    James Joyce''s Ulysses is one of the hall-marks of modernism in the realm of the novel. In this novel, Joyce breaks away from old patterns, employs new techniques, and presents the modern state of man as well as his soul-lacking indeterminate communication with others. Freud''s theories on the unique and private quality of man''s mode of consciousness and the meddling of the past with present, stressed the twentieth-century man''s ill-condition and his position among his fellow beings. Joyce portrays the modern man in his favorite chapter, ‘Ithaca,’ which has certain features that make the narrative structure in complete step with Joyce''s themes regarding the modern man. This paper is an attempt to show how the human race is perceived by Joyce, revealing how the employed elements depict a modern picture of the modern man. This chapter contains many questions and answers that can be discussed in class and students can be engaged in novel-based dialogues and class discussion as an EFL practice.
    Keywords: Joyce, Ithaca, modernism, consciousness, narrative structure, EFL practice