فهرست مطالب

Applied Research on English Language - Volume:3 Issue: 2, Aug 2014

Applied Research on English Language
Volume:3 Issue: 2, Aug 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید کتابی صفحه 0
  • مگ گبهارد، واوان گوناوان، آی، آن چن صفحات 1-18
    این مطالعه موردی به بررسی این موضوع می پردازد که یک معلم تایوانی که در یک دوره ی کارشناسی ارشد آموزش زبان شرکت کرده است چگونه از زبانشناسی ساختارمند- نقش گرا و آموزش سبک محور در طراحی و آموزش زبان به فراگیران زبان انگلیسی در تایوان استفاده کرده است. با استفاده از روش مدت دار قوم شناسی، نتیجه این تحقیق نشان داد که برداشت و تصور این معلم از دستور زبان از دیدی سنتی، محدود به جمله و متمرکز بر ساختار به فهمی کاربردی تر از ارتباطات پیوسته مابین سبک و ویژگی های متن تغییر قابل توجهی کرد. این تغییر زمانی رخ داد که معلم توانست از زبانشناسی ساختارمند- نقش گرا برای فهم عملکرد زبان در ادبیات کودکان استفاده کند. با این وجود، میزان توانایی این معلم برای استفاده از زبانشناسی ساختارمند- نقش گرا و آموزش سبک محور در تمرینات کلاس تا حدی تحت تاثیر چارچوب برنامه ریزی شده ی اجباری تدریس و آزمون های رایج در مکانی بود که وی پس از بازگشت به تایوان در آن مشغول به کار شد. این تحقیق بیشتر در ایجاد فهمی جدید از دستور زبان در آموزش زبان انگلیسی و تربیت معلمان بهتر در آسیا کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: زبان شناسی ساختارمند، نقش گرا، تئوری سبک، ادبیات کودکان، تربیت معلمان زبان
  • ربکا ادامز، محمدتقی شاه نظری درچه صفحات 19-34
    از آنجایی که تحقیقات قابل توجهی بیان کننده نقش مهم حافظه کاری در فراگیری زبان اول می باشد، تحقیقات بر روی چنین نقشی از حافظه کاری در زبان خارجی به عنوان یک حوضه تحقیقاتی جدی، در حال وقوع است. در تحقیق حاضر، نقش حافظه کاری در توانایی خواندن در زبان خارجی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، 55 نفر زبان آموز در سه سطح مهارت زبانی مبتدی، متوسط و پیشرفته از یک موسسه خصوصی زبان در این تحقیق شرکت کردند. از کلیه این افراد دو تست حافظه که شامل یک تست تعیین ظرفیت حافظه کاری از طریق خواندن و یک تست تعیین ظرفیت حافظه کوتاه مدت واجی گرفته شد. از شرکت کننده گان در تحقیق همچنین خواسته شد که در یک تست درک مطلب که شامل خواندن دو متن و پاسخگویی به سوالات آن بود شرکت کنند. سپس از عملیات آماری رگرسیون استفاده شد که مشخص شود آیا رابطه ی معنا داری بین توانایی حافظه و توانایی خواندن وجود دارد یا خیر. نتایج این تحقیق بیان کننده ی رابطه معنا داری بین توانایی حافظه کاری و توانایی خواندن فقط در سطح مبتدی بود که دلایل احتمالی آن در این تحقیق مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: ظرفیت حافظه ی کاری، یادگیری زبان خارجی، حافظه کوتاه مدت واجی، درک مطلب از طریق خواندن
  • هیبا قصی عبد الستار، مریم فرنیا صفحات 35-54
    تحقیقات متعدد نشان داده اند که اصطلاحات زبان شناسی و محدوده توصیف کننده های خارجی موجود در یک زبان از زبانی به زبان دیگر متفاوت است. پژوهش حاضر به بررسی شباهت ها و تفاوت های میان فرهنگی توصیف کننده های خارجی در کنش گفتار درخواست می پردازد. بدین منظور،پرسشنامه ای از 30 دانشجوی عراقی و 30 دانشجوی مالایی دانشگاه علوم مالزی جمع آوری شد. قالب نظریه مدیریت روابط اسپنسر اوتی (2008) برای آنالیز توصیف کننده های خارجی بکار گرفته شده است. داده های این تحقیق از پرسشنامه ای در قالب آزمون تکمیل گفتاری که از 8 موقعیت تشکیل شده جمع آوری شده است. داده ها سپس براساس طبقه بندی توصیف کننده های خارجی عاریه گرفته شده از بلام کالکا،هاوس و کسپرآنالیز شده است. هدف اولیه این تحقیق مقایسه تاثیرعوامل موقعیتی بر تحقق الگوی توصیف کننده های خارجی کنش گفتار درخواست بین دانشجویان عراقی و مالایی می باشد. نتایج این تحقیق می تواند در مطالعات میان فرهنگی و بین فرهنگی موثر باشد.
    کلیدواژگان: درخواست، توصیف کننده، عوامل موقعیتی، مدیریت روابط
  • علیرضا احمدی، تورج جلیلی صفحات 55-68
    مطالعه حاضر با استناد به فلسفه ی انکارپذیری پوپر سعی بر آن داشته تا به طور تجربی بررسی کند که آیا عواملی مانند جنسیت، آشنایی با موضوع متن، علاقه به موضوع یا محتوای متن، حدس زدن جواب سوالات، و عوامل مربوط به بافت اجتماعی می توانند بر پایه ی قوی از فلسفه ی انکارپذیری استوار باشند. در این مطالعه عملکرد آزمون درک مطلب 203 دانشجوی زبان ایرانی شامل 110 زن و 93 مرد به وسیله ی مدل آماری رگراسیون لوجستیک و نظریه پاسخ-سوال (IRT) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که برای عوامل آشنایی با متن و جنسیت تنها مدل رگراسیون توانست عملکرد افتراقی را نشان دهد که این نتایج تاثیر جنسیت را تایید می کرد ولی نتایج مربوط به آشنایی با متن کاملا متناقض بود. نتایج حاصل از دو مدل رگراسیون و IRT در خصوص درآمد و حدس زدن جواب سوالات در تضاد با یکدیگر قرار داشتند ولی نتایج مربوط به تحصیلات والدین و محل سکونت با هم همراستا بوده و تاثیری معنادار بر عملکرد افتراقی سوالات آزمون درک مطلب داشتند.
    کلیدواژگان: رگراسیون لوجستیک، نظریه پاسخ، سوال IRT، عملکرد افتراقی، درک مطلب
  • محمدرضا عنانی سراب، محمد امینی فارسانی صفحات 69-84
    در سالهای اخیر، پژوهش در زمینه یادگیری زبان عوامل موثر بر انتخاب راهکارهای یادگیری زبان بویژه راهکارهای مهارت نگارش به منظور ارتقا یادگیری را بیش از پیش مورد توجه قرار داده است. نوع شخصیت به عنوان یکی از عوامل موثر در کانون توجه پژوهش حاضر قرار دارد که هدفش مطالعه راهکارهای نگارش در رابطه با نوع شخصیت در چند دانشگاه ایران بود. به این منظور، پرسشنامه راهکارهای مهارت نگارش مورد استفاده قرار گرفت تا راهکارهای حافظه ای، شناختی، جبرانی، فراشناختی، اجتماعی و عاطفی مورد استفاده 210 نفر شرکت کننده در این پژوهش را مشخص نماید. پرسشنامه مایر بریگز برای مشخص کردن نوع شخصیت شرکت کنندگان مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل نظرات ابراز شده شرکت کنندگان رابطه معنی داری را بین راهکارهای ارتباطی و نوع شخصیت نشان می دهد. بر اساس نظرات ابراز شده همچنین مشخص شد که راهکارهای فراشناختی و شناختی پر بسامدترین راهکارها و راهکارهای حافظه ای با کمترین بسامد مورد استفاده قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: راهکارهای مهارت نگارش، انواع شخصیت، زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی به عموان زبان خارجی، پرسشنامه نشانگر شخصیت مایر بریگز
  • حامد زندی صفحات 85-100
    ارزیابی دانش دستوری یکی از موارد تقریبا مغفول در تحقیقات رشته ی آموزش زبان با سوالات بی پاسخ فراوانی می باشد (پورپورا، 2004). مروری بر سازه دستوردر ادییات تحقیق بیانگر آن است که مدل های دستور زبان به صورت مکفی به ابعاد این دانش نپرداخته اند. تحقیق حاضر با استفاده از پیشنهادات اخیر در مورد ماهیت توسعه دانش دستوری اقدام به تهیه ی چارچوبی شامل ابعاد پیچیدگی، گستره، و قوت برای یافتن بهترین پیش بین وضعیت دانش دستوری فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم کرده است. به این منظور، سند اولیه مشخصات آزمون دانش دستوری تهیه و توسط گروهی متشکل از هفت کارشناسی که در زمینه بررسی سند آزمون تربیت شده بودند مورد بازبینی قرار گرفت. سند مشخصات اصلاح و آزموی مبتنی بر آن به 158 فراگیر انگلیسی با سطوح مختلف توانش داده شد. سوالات با استفاده از نظریه کلاسیک آزمون و مدل راش تحلیل گردید. نتایج رگراسیون گام به گام حاکی از آن است که بهترین مدل پیش بین دانش دستوری فراگیران با توانایی پایین تر شامل گستره و قوت است در حالیکه برای فراگیران با توانایی بالاتر بهترین مدل پیش بین قوت و پیچیدگی است. این یافته دال بر آن است که سند مشخصات آزمون دانش دستوری می تواند شامل ترکیبی از صورتهای سوال مختلف برای اندازه گیری ابعاد مختلف این دانش باشد.
    کلیدواژگان: ابعاد دانش دستوری، پیچیدگی دستوری، وسعت دستوری، قوت دستوری
  • حسن سودمند افشار، رئوف حمزوی صفحات 101-116
    یادگیری یک زبان خارجی از طرفی با نوعی دانش راهبردی و از طرف دیگر با سطحی از اضطراب آزمون ارتباط دارد، اگرچه معمولا داشتن اندکی اضطراب آزمون طبیعی است. مطالعه اخیر به بررسی رابطه میان استفاده از راهبردهای شنیداری، اضطراب آزمون و عملکرد آزمون شنیداری فراگیران ایرانی سطوح متوسطه و پیشرفته ی زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی پرداخت. بدین منظور 80 فراگیرایرانی زبان انگلیسی (40 نفر در سطح متوسطه و 40 نفر در سطح پیشرفته) در این تحقیق شرکت نمودند و پرسشنامه ی استفاده از راهبردهای شنیداری لی (1997)، مقیاس اضطراب آزمون ساراسون(1975) و دو مونولوگ از عملکرد آزمون شنیداری که از بخش شنیداری تافل TOEFL ETS)) انتخاب شده بود را کامل نمودند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین اضطراب آزمون وعملکرد آزمون شنیداری رابطه منفی معنی دار و بین استفاده از راهبردهای شنیداری و عملکرد آزمون شنیداری رابطه مثبت معنی داری وجود دارد.همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که استفاده از راهبردهای شنیداری پیش بینی کننده ی بهتری برای عملکرد آزمون شنیداری است.به علاوه نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که بین فراگیران ایرانی سطوح متوسطه وپیشرفته ی زبان انگلیسی در میزان استفاده از راهبردهای شنیداری و میزان اضطراب آزمون تفاوت معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب آزمون، استفاده از راهبردهای شنیداری، عملکرد آزمون شنیداری، متوسطه، پیشرفته، فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی
|
  • Saeed Ketabi Page 0
  • Meg Gebhard, Wawan Gunawani., An Chen Pages 1-18
    This case study analyzes how a Taiwanese EFL teacher participating in a U. S. based MATESOL program made sense of systemic functional linguistics (SFL) and genre based pedagogy in designing and reflecting on literacy instruction for EFL learners in Taiwan. Using longitudinal ethnographic methods، the findings indicate that this teacher’s conceptualization of grammar shifted from a traditional sentence-level، form-focused perspective to a more functional understanding operating in interconnected ways across genre and register features of texts. This shift occurred as she developed an ability to use SFL to discover how language works in children’s literature. However، the degree to which this teacher was able to use SFL and genre based pedagogy in classroom practice was influenced by the mandated curriculum framework and assessment practices in the context of where she taught when she returned to Taiwan. The implications of this study relate to re-conceptualizing grammar in EFL instruction and teacher education in Asian contexts.
    Keywords: Systemic functional linguistics, Genre theory, Children's literature, EFL literacy, L2 teacher education
  • Rebecca Adams, Mohammadtaghi Shahnazari, Dorcheh Pages 19-34
    Since an important role for working memory has been found in the first language acquisition (e. g.، Daneman، 1991; Daneman & Green، 1986; Waters & Caplan، 1996)، research on the role of working memory is emerging as an area of concern for second language acquisition (e. g.، Atkins & Baddeley، 1998; Miyake & Freidman، 1998; Robinson، 1995، 2002، 2005). The present study focused on the role of working memory capacity in the development of second language reading ability. 55 L1 Persian EFL learners at three proficiency levels from a private language school participated in this study. They completed a battery of reading and working memory measures. Memory measures included phonological short-term memory، and reading span test (RST). Reading measures included two expository reading comprehension tests. Multiple regression analysis was applied to determine whether there are any significant relationships between working memory capacity and reading measures. Results of this study indicated a significant relationship between working memory capacity (as measured by RST) and reading ability at lower levels of proficiency.
    Keywords: Working memory capacity, second language learning, phonological short, term memory, L2 reading comprehension
  • Hqa Hiba Qusay Abdul Sattar, Mf Maryam Farnia Pages 35-54
    Several studies have indicated that the range and linguistics expressions of external modifiers available in one language differ from those available in another language. The present study aims to investigate the cross-cultural differences and similarities with regards to the realization of request external modifications. To this end، 30 Iraqi and 30 Malay university students are selected as the participants of this study. Spencer-Oatey''s (2008) rapport management theoretical framework is used to examine how face rapport is managed through the use of external modifications. The corpus consists of responses to a Discourse Completion Test (DCT) consisting of eight situations. The questionnaires، adopted from Rose (1994)، were distributed among Iraqi students and Malaysian Malay students studying at Universiti Sains Malaysia، Malaysia. The corpus were then analyzed based on Blum-Kulka، House and Kasper (1989) classification of external modifiers. The primary objective of this paper is to compare the effect of situational factors on the realization patterns of request modification between Iraqi and Malay university students. The findings are hoped to have implications for comparative cross-cultural and intercultural communication studies.
    Keywords: request, modifications, situational factors, rapport management
  • Alireza Ahmadi, Touraj Jalili Pages 55-68
    The present study aimed at investigating DIF sources on an EFL reading comprehension test. Accordingly، 2 DIF detection methods، logistic regression (LR) and item response theory (IRT)، were used to flag emergent DIF of 203 (110 females & 93 males) Iranian EFL examinees’ performance on a reading comprehension test. Seven hypothetical DIF sources were examined in this regard: text familiarity، gender، topic/text interest، guessing، and the social variables of location، income، and educational status. Only LR، for gender and text familiarity، could preempt DIF with gender supporting the gendered-text effect while text familiarity benefiting، inversely، the participants with low level of text familiarity. For interest in topic، LR found a single item favoring the group with higher levels of interest and the IRT model detected DIF in either extreme. Regarding guessing and income، the LR indicated DIF supporting the low guessers and high-income group whereas IRT، conversely، showed DIF favoring the high guessers and low-income group. For location and education both methods، correspondingly، demonstrated DIF for the expensive location and educated groups. Finally، the differential test functioning result made it clear that only three sources of DIF (gender، income، & interests) were transferred to the test level. The findings could support a proportional effect of DIF sources.
    Keywords: DIF, LR, IRT, reading comprehension
  • Mohammad Reza Anani Sarab, Mohammad Amini Faresani Pages 69-84
    In recent years، language learning research has been paying more attention to the factors that may affect the choice by language learners of language learning strategies in general and writing strategies in particular to enhance their own learning. Given the socio-cognitive nature of the act of writing، as de Larios et al (2002) note، both writer -internal and external factors have been reported to influence the deployment of writing strategies. Personality type، as one of the influential internal factors among others، is the focus of the present study، which intended to investigate English language learners’ writing strategies with reference to their personality types at different universities in Iran. To this end، a writing strategy questionnaire was employed to tap into the memory، cognitive، compensation، metacognitive، social، and affective strategies of 210 participants. The Myers-Briggs Type Indicator questionnaire was utilized to identify the self-reported personality types of Iranian EFL learners. The analysis of the participants’ perceptions demonstrated a significant relationship between writing strategies and personality types. Furthermore، it was found that metacognitive and cognitive strategies were the most frequently used strategies and memory strategies the least frequently used ones as reported by the participants.
    Keywords: Iranian EFL learners, Myers, Briggs Type Indicator Questionnaire, personality types, writing strategies
  • Hamed Zandi Pages 85-100
    Assessment of grammatical knowledge is a rather neglected area of research in the field with many open questions (Purpura، 2004). An overview of the construct of grammar over time indicates that the dimensions of grammatical knowledge have not been adequately addressed in most of the models of grammar. The present research incorporates recent proposals about the nature of grammatical development to create a framework consisting of dimensions of complexity، range، and strength، and investigates the dimension (s) which can best predict the state of grammatical knowledge of EFL students. To this end، the specifications of a test of grammatical knowledge were drafted and reviewed by (N = 7) of trained specifications reviewers. The specifications were revised and the test was administered to 158 English learners with mixed proficiency levels. The items were analyzed using classical test theory and Rasch model. The results of stepwise regression indicate that the model that best predicts grammatical knowledge of lower ability leaners includes range and strength، while for the higher level strength and complexity are the best predictors. This finding implies that specifications of a grammatical knowledge test may include use of a combination of item formats in order to measure different dimensions.
    Keywords: dimensions of grammatical knowledge, grammatical complexity, grammatical range, grammatical strength
  • Hassan Soodmand Afshar, Raoof Hamzavi Pages 101-116
    Learning a foreign language has been related with some kind of strategic knowledge on the one hand، and some level of (test-taking) apprehension or tension on the other hand، although a small amount of anxiety is normally expected as a natural warning symptom. The current study aimed at investigating the relationship between listening strategy use، test anxiety، and listening test performance of Iranian intermediate and advanced EFL learners. To this end، eighty (40 intermediate and 40 advanced) Iranian EFL learners took part in the study by completing Lee’s (1997) Listening Comprehension Strategy Questionnaire، Sarason’s (1975) Test Anxiety Scale (TAS)، and two monologues of Listening test performance selected from Listening part of TOEFL. The results of Pearson product moment correlation analyses revealed a significant negative correlation between test anxiety and listening test performance، but a significant positive association between listening strategy use and listening test performance. Furthermore، the results of multiple regression analyses indicated listening strategy use was a stronger predictor of listening test performance. Additionally، the results of independent samples t-test showed a significant difference between Iranian intermediate and advanced EFL learners regarding both their listening strategy use and level of test anxiety.
    Keywords: Test anxiety, listening strategy use, listening test performance, intermediate, advanced, EFL learners