فهرست مطالب

جامعه، فرهنگ، رسانه - پیاپی 22 (بهار 1396)

فصلنامه جامعه، فرهنگ، رسانه
پیاپی 22 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علمی - ترویجی
  • آذر اسدی کرم *، محیا برکت صفحات 11-28
    مسئله این مقاله بررسی نقش شبکه های اجتماعی در ارتقا و گسترش سواد رسانه ای است. در این مقاله چگونگی گسترش سواد رسانه ای در سطح کنش های میان فردی در شبکه اجتماعی فیس بوک و توییتر بررسی شده است. در بخش نظری مقاله، نظریه ارتباطات مشارکتی مورد توجه قرارگرفته است. همچنین مدل الگوی پنج بعدی سواد رسانه ای انتقادی بر اساس نظریات لن مسترمن و جف شر استخراج و مفهوم کنش های بین فردی به عنوان یکی از سطوح سواد رسانه ای بررسی شده است تا بتوان نقش کنش های بین فردی در شبکه های اجتماعی به منظور گسترش سواد رسانه ای را تحلیل کرد.
    روش تحقیق به کار گرفته شده در این تحقیق، روش تحلیل محتوای کیفی است. با توجه به موضوع مقاله، از میان روش های گوناگون در تحلیل محتوای کیفی، «تحلیل محتوای کیفی عرفی» انتخاب شده است. بر این اساس بیست پست از کاربران شبکه اجتماعی فیس بوک و توییتر که در آن به مفهوم سواد رسانه ای پرداخته اند، تحلیل و بررسی شده است.
    نتایج تحقیق نشان می دهد که کنش های میان فردی کاربران این دو شبکه اجتماعی در قالب پست های نوشته شده می تواند در پنج بعد شفافیت، زبان، رمزگشایی، بازنمایی و انگیزه منجر به آگاهی بخشی به مخاطبان و درنهایت گسترش سواد رسانه ای شود.
    کلیدواژگان: ارتباطات مشارکتی، تفکر انتقادی، رسانه های تعاملی، سواد رسانه ای، شبکه های اجتماعی، کنش های فردی
  • حسین کرمانی*، علی آتش زر صفحات 29-58
    هدف این مقاله مطالعه رابطه روزنامه نگاری و توییتر در ایران است. در حال حاضر رسانه های اجتماعی نقش مهمی در زندگی روزمره شهروندان یافته اند. دراین بین، توییتر به دلیل ویژگی هایی که دارد، بیش از بقیه رسانه های اجتماعی در حوزه روزنامه نگاری نقش ایفا می کند؛ بنابراین در این مقاله تلاش کردیم تا مشخص سازیم کاربران توییتر تا چه میزان با روزنامه نگاران ایرانی عضو توییتر آشنا هستند و این روزنامه نگاران چقدر برای آن ها معتبر هستند. همچنین با مبنا قرار دادن نظریه میدان بوردیو و مفاهیم کردار و همچنین انواع سرمایه، وضعیت کردارها و سرمایه های روزنامه نگاران ایرانی و عوامل موثر بر آن ها در توییتر را مشخص کردیم.
    روش تحقیق ما «پیمایش آنلاین» بود. ما دو نمونه به حجم 217 نفر از کاربران و 230 نفر از روزنامه نگاران را انتخاب کردیم. نتایج تحقیق نشان داد که آشنایی کاربران با روزنامه نگاران اندک است، اما آن ها عمدتا اخبار خود را از توییتر و تلگرام دریافت می کنند. همچنین مشخص شد که سه کردار مشارکت عمومی، رابطه با منبع و یادداشت برداری عمومی بیشتر تحت تاثیر استفاده از توییتر قرار می گیرد. علاوه بر این، یافته ها نشان داد که سرمایه اقتصادی و نمادین روزنامه نگاران به میزان بسیار کمی تحت تاثیر استفاده آن ها از توییتر قرارگرفته است، درحالی که سرمایه های اجتماعی و فرهنگی تغییرات بیشتری داشته اند.
    کلیدواژگان: روزنامه نگاری، روزنامه نگاری شهروندی، توییتر، رسانه های اجتماعی، بوردیو، کردار، سرمایه، اعتبار
  • رقیه صادق زاده * صفحات 57-68
    اکنون، شبکه های اجتماعی مجازی در حال گسترش روز افزون در جوامع اند و شمار زیادی از کاربران در شبکه ها مشغول فعالیت هستند. زنان خانه دار هم یکی از مصرف کنندگان مهم این رسانه تاثیرگذارند. استفاده مفرط و آسیب زا از این رسانه می تواند موجب اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی شود. هدف از این پژوهش شناخت عوامل وابستگی به شبکه های اجتماعی مجازی در زنان خانه دار و پیامدهای احتمالی آن است.
    روش این پژوهش روش کیفی و از نوع مصاحبه ساخت یافته است. مصاحبه با ده زن خانه دار وابسته به شبکه های اجتماعی مجازی انجام شده است و سپس از طریق تحلیل مضمون، کدها و مفاهیم استخراج گردید. نتایج مطالعه نشان می دهد که از عوامل وابستگی به شبکه های اجتماعی مجازی می توان به احساس تنهایی، فقدان حمایت اجتماعی و افسردگی اشاره کرد. همچنین استفاده آسیب زا موجب افسردگی و احساس انزوا در کاربران خواهد شد.
    کلیدواژگان: وابستگی به شبکه های اجتماعی مجازی، زنان خانه دار، روش کیفی، مطالعه موردی
  • لیلا شاهرخ، شهناز هاشمی* صفحات 69-98
    چگونگی تصویرسازی زنان در سینما تابع پذیرش اجتماعی و مقبولیت عام است. با استفاده از رویکرد برساخت گرایی، خوانشی از مطالعات انجام شده در مجلات معتبر علمی-پژوهشی با شیوه سنتزپژوهی[1] انجام گرفت. به همین دلیل با دو متغیر «مدیریت بدن» و «بازنمایی زنان در سینما» در مجموع 63 مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت و درنهایت 40 مقاله برای خوانش مجدد کدگذاری و شاخص ها و مفاهیم آنان استخراج شد. بعد از کدگذاری مجدد، نتایج مطالعه تلفیقی در چهار دسته «اولویت بخشی به مفاهیم زن مدرن صرفا به مثابه ویترین توسعه و پیشرفت جامعه مدرن»، «بدن مدیریت شده نمادی از زن عصیانگر و غیرفرمان بر»، «شی انگاری زنان برای جلب رضایت از نظام مردسالار» و «مدیریت بدن به مثابه ابزار مطیع ساز زن در پذیرش اجتماعی» تقسیم بندی شد و با استناد به مصادیق نحوه برساخت زن در سینمای ایران هویدا شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که نگاه فرادستی فرودستی بر هویت زنانه در سینمای ایران (قبل و بعد از انقلاب) وجود داشته و زن به مثابه کالایی برای برجسته سازی بیشتر مرد به تصویر کشیده شده است. مدیریت بدن زنان و ظاهر مدرن نیز به واسطه حضور مردانی که زن مدرن را این گونه مطلوب ارزیابی می کنند، بیان شده که در صورت تصمیم مردان، قابلیت حذف و جایگزینی توسط زنان سنتی و مطیع را به سهولت داراست. بدن زن به مثابه ابزاری برای پذیرش اجتماعی و تایید جامعه مردان بازنمایی شده و به همین دلیل این نگاه زیباشناختی بر بدن زن نیز حاکی از سلطه مردان بر نقش و برساخت هویت زنان در جامعه ارزیابی می گردد.
    کلیدواژگان: زنان، برساخت اجتماعی، مدیریت بدن، قدرت سینما در برسازی، پذیرش اجتماعی
  • عاطفه آقایی * صفحات 99-116
    بیماری اچ آی وی/ ایدز دارای ابعاد اجتماعی مانند انواع تحریم و تبعیض ها و داغ ننگ است. بی تردید رسانه ها ازجمله سینما می توانند معنای اجتماعی بیماری اچ آی وی/ ایدز را تغییر دهند؛ بنابراین مطالعه معنایی که توسط سینما در رابطه با بیماری اچ آی وی/ ایدز برساخت می شود، اهمیت دارد. در این تحقیق فیلم «باشگاه مصرف کنندگان دالاس» محصول (2013) که آخرین تولید سینمای آمریکا در مورد بیماری اچ آی وی/ ایدز است، انتخاب شد؛ چرا که تجربه کشورهای دیگر در نمایش بیماری اچ ای وی/ ایدز می تواند در بازنمایی مناسب تر این بیماری در کشور ما مفید باشد. در این تحقیق سعی می کنم به این سوالات پاسخ دهم که: در این فیلم بیماری اچ آی وی/ ایدز چگونه معنا می شود؟ و معنای اجتماعی تولیدشده چگونه زندگی بیمار را به چالش می کشد؟ پاسخ به این سوالات می تواند به شناخت ما از قدرت رسانه ها در برساخت معناهای متفاوتی از این بیماری یاری رساند. مبانی نظری این تحقیق بر پایه نظریه کنش متقابل نمادین و مفهوم استیگما از گافمن است.
    این تحقیق با روش تحلیل محتوای کیفی انجام شده است و مفاهیم به دست آمده از این مطالعه را می توان در چهار مقوله کلی دسته بندی کرد. «مبارزه برای زندگی در تقابل با مرگ»، «تحول معنای عشق و زندگی در تقابل با نفرت و تعصب»، «به چاش کشیدن داغ ننگ بیماری در تقابل با برساخت معنایی مسلط» و «تغییر معنای بیماری برای بیمار». درنهایت نتیجه می گیریم که این فیلم با استفاده از قدرت ارتباطی سینما معنایی از بیماری اچ آی وی/ ایدز تولید می کند که داغ ننگ مسلط این بیماری در جامعه آمریکا را به چالش می کشد.
    کلیدواژگان: سینمای آمریکا، اچ آی وی- ایدز، داغ ننگ، تحلیل محتوا، ارتباطات سلامت، معنای اجتماعی، کنش متقابل نمادین
  • مجتبی عطارزاده* صفحات 117-138
    مطالعات جامعه شناسی سیاسی نشان از آن دارد که افراد نسبت به گذشته در برابر ساختارهای اقتدارگرا که با توسل به زور(قدرت سخت) از آن ها انجام کاری را بخواهند، منعطف نیستند و فرمان های این ساختارها را محترم نمی شمارند. در چنین شرایطی می توان گفت لایه های بالادست یک ساختار به جای توسل به رویه اقتدارگرایانه، با سیاست های نرم افزاری خود (قدرت نرم) می کوشند اذهان و قلوب لایه های پایین دست جامعه را به دست آورند و به این طریق، تحقق سیاست های خود را تضمین کنند.
    تجربیات ناشی از حوادث یازده سپتامبر2001 و ناکارآمدی «قدرت سخت» و به دنبال آن ناکارآمدی «قدرت نرم» برای حل مشکلات و رسیدن به اهداف، ضرورت تلفیق زیرکانه این دو قدرت را عیان ساخت. بدین سان، نظریه ای جدید به نام «قدرت هوشمند» مطرح شد که طی آن، قدرت نظامی به مثابه یک پیش نیاز قطعی- نه اساس آن- جهت اثرگذاری، زیر سوال رفت.
    از سوی دیگر، در اثر انقلاب اطلاعات فضای عصر حاضر تغییر کرده و سلسله مراتب های سازمانی قدیم جای خود را به شبکه های سیال داده است. انقلاب اطلاعات در دوران مدرنیته، ساختارهای سیاست و سازمانی را تغییر داده و چینش سلسله مراتب همانند گذشته از بالا به پایین نیست، بلکه پیروان یک ایده سیاسی، آنگاه که مطالبات خویش را در حال تحقق مشاهده کنند، خود را شریک در این راه می دانند. دینامیزم افکار عمومی و شکل دهی بدان و مشروعیت سازی یک هدف با استراتژی مشخص، دغدغه و کارکرد اصلی قدرت هوشمند است، که با توجه به تاثیر شگفت فضای رسانه، می تواند از این طریق اعمال گردد.
    این نوشتار با بهره گیری از روش توصیفی-تحلیلی و بررسی تاریخچه فعالیت گروه «داعش» در صحنه سیاسی خاورمیانه و نیز تحلیل محتوای رسانه های این گروه، بر آن است تا فرضیه توانمندی آنان در استفاده موثر از فضای رسانه ای جهت ابراز قدرت هوشمند خود با هدف موجه جلوه دادن اقدامات خشونت بار و همراه ساختن افکار عمومی دنیای عرب را مورد آزمون و واکاوی قرار دهد.
    کلیدواژگان: رسانه، داعش، قدرت هوشمند، گروه های تکفیری
  • فاطمه مدیری، علی رحیمی * صفحات 139-158
    برخی محققین معتقدند روابط میان زوجین در گذشته عاطفی تر و نزدیک تر بوده و در گذر تاریخ، گسست در روابط میان همسران ایجاد شده واین گسست سیر صعودی دارد. بر این اساس این مقاله به شیوه اسنادی به بررسی روابط میان همسران در ایران و جهان پرداخته است. یافته های پژوهش نشان می دهد، اگرچه به دلیل نبود اطلاعات کافی، نمی توان روابط میان زوجین را در دوره های مختلف تاریخی به طور کامل ارزیابی و بررسی کرد، اما به طور کلی می توان گفت، در گذشته روابط میان زوجین غالبا متاثر از شرایط اقتصادی اجتماعی جامعه خود است. وقوع ازدواج ها بر اساس مصالح اجتماعی، فضای سخت حاکم بر معیشت خانواده، ساعات کار طولانی و اجباری افراد، وجود نظام طبقاتی و روابط عمودی در خانواده، نبود فضای خصوصی و... برقراری ارتباط دوجانبه عاطفی میان زوجین را محدود می کرده است و ارتباط صمیمی میان زوجین، با تغییر نظام اقتصادی، هسته ای شدن خانواده، ایجاد فضای خصوصی، افزایش رفاه مادی و حمایت دولت ها امکان ظهور یافته است. در گذر تاریخ، روابط عاطفی و احساسی میان همسران روند کاهشی را نشان نمی دهد و خانواده علیرغم پستی ها و بلندی های فراوان، همواره قدرت حفظ بقای خود را داشته و خود را بازتولید کرده است؛ بنابراین بهره برداری مناسب از فضای ایجاد شده می تواند به پویایی، تداوم و پایداری خانواده کمک کند.
    کلیدواژگان: روابط زوجین، تاریخ خانواده، صمیمیت زوجین، روابط عمودی
  • سمیه توحیدلو * صفحات 159-166
    به عنوان یک تحصیل کرده در دانشگاه های ایران همیشه نوع نگاه، بینش، روش شناسی و مسئله مندی کارهای ایرانیانی که رساله شان را در دانشگاه های شناخته شده خارج از کشور نوشته اند، برایم جذاب است. مقایسه دستاوردهای علمی در فضاهای متفاوت و زمینه های نظری و علمی متفاوت دستاوردهای چشم گیری به همراه دارد. در این میان بسیارند تحصیلکردگانی که به جهت تجربه زیسته در ایران و سابقه، دغدغه مندی و علائقشان موضوع کار خود را ایران یا تاریخ ایران انتخاب کرده اند. این باور بی بنیانی نیست که ایرانی شاید بهتر بتواند با فرهنگ و ریشه های اندیشه ای کشورش ارتباط بگیرد و با تاریخ و فهم آن سرذوق بیاید. واقع اینجاست که ذوق قلم یک نگارنده درباره ایران به دوری و نزدیکی اش از آن بسیار وابسته است. چه بسیار محققانی که در داخل ایران پژوهش می کنند، اما حتی اندکی نمی توانند دریچه ای به فهم مسئله ایرانی بگشایند و از سویی، دیگرانی که با تفکر و نگاه در اسناد، فرهنگ و مردمان این سرزمین، اما از دور تلاش برای نورافکندن به بخش های مختلفی از آن را کرده اند و بدایع موثری را دراین زمینه به طبع رسانده اند. عده ای نیز در میانه این دو می زیند. نگاهشان به سرزمین از راه دور نیست؛ اما تجارب نظری و دانشگاهی غرب را هم ضمیمه کارشان می کنند. مولف کتابی که درباره آن می نویسم به دلیل سابقه اش در تدریس و تحقیق سالیان در ایران در دسته سوم می گنجد.
    تیرماه امسال بود که شنیدم کتابی از آقای دکتر نعمت الله فاضلی به زبان فارسی ترجمه شده که ماحصل تلاش های ایشان در رساله دکتری وی در دانشگاه سواس (مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی) لندن بوده است. کتاب ابعاد سیاسی فرهنگ در ایران ترجمه کتابی با عنوان Politics of Culture in Iran در سال 2006 بوده که در لندن منتشرشده و توسط آقای وحید شوکتی آمقانی در انتشارات سبزان ترجمه و چاپ شده است.
    مطالعه این کتاب به چند دلیل جذاب می توانست باشد. اول اینکه رساله دکتری آقای فاضلی بوده و به همان دلایلی که بالاتر گفته شد، خواندن تجارب علمی با استانداردهایی متفاوت از آنچه همیشه تجربه می شود جذاب است. طبیعی است که به همین جهت انتظار روش مندی بیشتر و اتکا نظری بیشتر از انواع دیگر کتاب ها از یک رساله می رود. نویسنده این کتاب نیز در فصل اول کتاب تلاش کرده است که آنچه یک رساله در بحث متدولوژی و نظری نیاز دارد از نظر گذرانده و تا حدامکان به جهت انباشت علم، برخی کارهای قبل را مرور کند.
  • ترجمه: مسعود زمانی مقدم * صفحات 168-190
    این مقاله به بررسی جغرافیای انتخاب والدینی در یک منطقه روستایی می پردازد و نشان می دهد که چگونه گروهی از والدین از طریق فرآیند انتخاب مدرسه ابتدایی، راه و روش خودشان را انتقال می دهند. در این مقاله از داده های مردم نگارانه ای که از طریق مشاهده و مصاحبه با والدین و کارکنان سه مدرسه ابتدایی در انگلستان گردآوری شده، استفاده شده است. این پژوهش از مفاهیم سرمایه، عادت واره و میدان بوردیو بهره برده است تا نشان دهد که چگونه انتخاب مدرسه فرزندان تحت تاثیر منابع و ارزش های والدین آن هاست. افزون بر این، بر اساس یافته های پژوهش، والدینی که اقامت طولانی در محله روستایی داشته اند نه تنها تحت تاثیر سرمایه فرهنگی شان، بلکه تحت تاثیر پیوندهای خانوادگی و تعهدات احساسی نسبت به محله روستایی خود نیز بوده اند و بنابراین، این والدین تمایل بیشتری به حمایت از مدرسه روستایشان داشتند. در مقابل، والدین تازه وارد، از سرمایه فرهنگی و قدرت فضایی خود برای یافتن جایی که اعتقاد دارند برای مدرسه بهتر است، استفاده می کنند. این مقاله استدلال می کند که والدین تازه وارد، وفاداری کمتری به مکان، و نیز به موقعیت نمادینی که مدرسه در اجتماع روستایی آن ها دارد، نشان می دهند.
    کلیدواژگان: جغرافیای آموزش، انتخاب والدینی، مهاجرت روستایی، نظریه بوردیو، قدرت فضایی، بازتولید اجتماعی
|
  • Azar Asadi Karam *, Mahya Barekat Pages 11-28
    The principal objective of this paper is to study the role of social networks in promoting and developing media literacy. In this article, the development of media literacy in interpersonal communication actions level in social media, especially Facebook and Twitter, is examined.
    In the literature review of this article, the theory about participatory communication is considered. Also the five -dimension pattern is derived from media literacy based on Jeff Scher and Len Masterman theory and interpersonal communication as one of dimensions of media literacy is examined in order to analyze the role of interpersonal communication actions for developing media literacy.
    The research method used in this paper is qualitative content analysis due to the subject. In this paper 10 statuses of Facebook users are examined. These statuses are about media literacy.
    The findings revealed that Facebook user's interpersonal communication actions in their statuses can eventually improve their media literacy in five dimensions namely transparency, language, decoding, representation and motivation.
    Keywords: Critical Idea, Interactive Media, Social Network, Personal Actions
  • Hossein Kermani *, Ali Atash Zar Pages 29-58
    This paper tries to identify how journalism and Twitter affect each other in Iran. Nowadays, social media become a part of the users’ everyday life and, Twitter as one of the favorite ones is considered as the most convenient media in journalism, regarding its affordances and technical potentials. Therefore, using Bourdieu’s notions, we try to assess the relationship between Iranian users and journalists in Twitter. Moreover, we measure the journalists’ credibility for users. Furthermore, we identify how journalistic practices and journalists’ capitals are affected by Twitter’s usage. In order to do the survey, we chose 217 users and 230 journalists using in purposive and snowball samplings. Results show that users rarely know journalists in Twitter but, they mainly use Twitter and Telegram as their news sources. Additionally, findings confirm that public engagement, sourcing and public note-taking are practices affecting by Twitter’s usage more than other ones. Finally, the research suggest that Twitter’s usage has not significant impact on journalists’ economic and symbolic capitals, while their cultural and social capitals are mainly increased by using of Twitter.
    Keywords: Journalism, Citizen Journalism, Twitter, Social Media, Bourdieu
  • Roghieh Sadeghzadeh* Pages 57-68
    Nowadays different communities are increasingly using the virtual social networks and a large number of users are active in various networks. Housewives are also among the major users of this medium and excessive and inappropriate use of virtual social networks may lead to addiction. This study aimed to identify factors affecting housewives’ addiction to virtual social networks and its possible consequences. Structured interviews were used to conduct this qualitative research. Ten housewives addicted to virtual social networks were interviewed and the results were obtained through analyzing data, codes and concepts. The results showed that feeling lonely, lack of social support and depression were among the main causes of addiction to virtual social networks. Inappropriate use of these networks also resulted in the depression and isolation of users.
    Keywords: Online Social Networks Dependence, Housewives, Qualitative Case Study
  • Leila Shahrokh, Shahnaz Hashemi * Pages 69-98
    How to portray women in cinema is subject to social and public acceptance which uses the constructionist approach. A review of studies in authentic scientific research journals was done by the research synthesis method. So we study 63 articles with two variables: body management, representation of women in cinema and finally 40 articles were extracted for re-reading of coding and their indices and concepts. After re-coding, the results of mixed method study were divided into four categories: Prioritizing the concepts of modern women, merely as a showcase for the development and advancement of modern society - woman with desirable body, managed body as a symbol of a rebellious and uncontrollable woman, objectification of women for consenting to the patriarchal system, and body management as a female submissive tool in social acceptance; and based on the examples, the continuum of these categories and the way of women’s construction in Iranian cinema was revealed. The results of the research indicate that the submissive-domineering look of women's identity in the cinema of Iran has existed and the woman is depicted as a commodity for further male highlighting. Women's body management and modern appearance are also expressed by the presence of men who consider the modern woman as desirable so that if men decide, it is easy to remove and replace traditional and obedient women. The female body is represented as a tool for social acceptance and affirmation of the male society. So, this aesthetic look on the female body also points to the men dominance on the role and identity of women in the society.
    Keywords: Women, Constructionism, Cinema, Body Management
  • Atefeh Aghaie* Pages 99-116
    HIV/Aids has social dimensions such as different kinds of sanctions, ýdiscrimination and stigmatization.ýþ þUndoubtedly, media including cinema can ýchange the social meaning of HIV/Aids. Thus the semantic study which is ýconstructed by the cinema regarding HIV/AIDS is important. In this research, Dallas Buyers Club (2013), the latest US cinema film on HIV / AIDS, ýwas selected, because the experience of other countries in displaying HIV / ýAIDS can be useful for more suitable regarding representation of Aids in our country. The question is, ýhow HIV/AIDS is defined in this movie? And how the produced social ýmeaning would challenge the patient’s life? Answering these questions can ýincrease our understanding about media power to construct various meanings ýof the disease.ý
    Theoretical foundations of the research are based on the symbolic ýcounteraction theory and Goffman’s concept of stigma. ý
    This study has been done by using the qualitative content analysis method and we ýcan categorize the resulted concepts into 4 general categories:ý
    ý1.ý Struggling for life in opposition to death
    ý2.ý The evolution of the meaning of love and life in opposition to hate and ýprejudice
    ý3.ý To challenge the stigma of the disease in opposition to the dominant ýsemantic construction
    ý4.ý Changing the meaning of the disease for the patient.ý
    Finally, we conclude that this movie would produce a meaning for ýHIV/Aids using the communication power of the cinema which would ýchallenge the dominant stigma of the disease in American societyþ.þ
    Keywords: American Cinema, HIV-AIDS, Stigma, Content Analysis
  • Mojtaba Attarzadeh* Pages 117-138
    The studies in political sociology shows that people are not flexible towards yielding to the totalitarian structures like past times to surrender hard power. In these situations, upper layers of the structure will attempt to draw the attentions of the lower layers by using their more pliable policies (soft power) instead of appealing to the authoritarian approaches, thus to guarantee the accomplishment of their policies.
    The experiences of September 11 events and then the inefficiency of the “hard power” followed by the incapability of the “soft power” to resolve the problems and achieve the goals, revealed a subtle necessity for conjunction of the two aforementioned powers. Henceforth, a new theory called “intelligent power” was proposed in which the military force as a definitive prerequisite, not essence to impact, was questioned.
    On the other side, by virtue of the informational revolution, the present age has changed organizational and political structures. Revolution of information in the modern era has reshaped the political and organizational structures, rather than sticking to the traditional top-to-bottom hierarchies. Dynamism of the public opinions and its conformation, and the legitimating of an objective with a specific strategy define the primary concern and function of the “intelligent power” which can be executed via the media, considering its impressive influence.
    By using a descriptive-analytical approach and by studying of the “ISIS” activity history in the Middle East’s political arena and by analyzing the contents of this group’s media, this article attempts to examine and explore the hypothesis of their efficient use of the media towards demonstrating their intelligent power, with the aim of justifying their violent actions and ushering the Arab world’s public opinions.
    Keywords: Media, ISIS, Intelligent Power, Takfiri Groups
  • Fatemeh Modiri, Ali Rahimi * Pages 139-158
    This article is in response to the concerns of some researches who believe that relations between couples had been more humane, closer and more emotional in the past and through history established breakdown in human, emotional and moral spouses’ relationships are expanding. This study investigated history of relations between spouses in Iran and the world. The findings show that, although due to the lack of adequate information, relations between couples can’t be evaluated fully, in general we can say that in the past, relations within the family, including relationships between couples often influenced by the mode of production and consumption (economic conditions), social and political conditions. Marriages based on government and social interests, financial problems of family and living conditions, long labor time, the class system and vertical relationships in the family, lack of private space has limited mutual relationship between spouses. It seems that effective communication and intimacy between couples, along with the change of economic system, has not decreased. So utilization of this context can be help for dynamic, continuity and stability of family.
    Keywords: Family Transformation, Relations between Spouses, History of Family, Separate Couples, Joint Couples
  • Somayeh Tohidlou * Pages 159-166
  • Masoud Zamanimoghadam* Pages 168-190
    This paper discusses the geography of parental choice in a rural locale and shows how a group of parents negotiated their way through the process of primary school choice. Using ethnographic data collected through interviews and observations with parents and staff from three rural primary schools in England, the research utilises Bourdieu‟s concepts of capital, habitus and field to show how the resources and values the parents held affected the school choices they made. The paper demonstrates that the longer- term resident local parents were influenced not only by their cultural capital but also by familial ties and an emotional commitment to the rural locale and these parents were therefore more inclined to support their local school. In contrast, the more recent newcomer parents used their cultural capital and spatial power to shop around to find what they believed to be the „right‟ school. The paper argues that the newcomer parents had less allegiance to place and hence to the symbolic position that the school holds within the rural community within which they lived.
    Keywords: Geography of Education, Parental Choice, Rural Migration, Bourdieu‟s Theory, Spatial Power, Social Reproduction