فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 10 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 10 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/17
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقاله پژوهشی
  • نادر نخودچی*، حیدر صادقی، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، علی عباسی صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    پارگی رباط متقاطع قدامی یکی از آسیب های شایع در میان کشتی گیران است که یکی از روش های درمان آن، جراحی بازسازی به روش آتوگرافت تاندون همسترینگ (HST) می باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر بریس پروفیلاکیتک زانو بر آزمون های ایزوکنتیکی و عملکردی کشتی گیران مرد نخبه متعاقب جراحی بازسازی رباط به وسیله آتوگرافت همسترینگ بود.
    روش تحقیق: 10 کشتی گیر نخبه با میانگین و انحراف استاندارد سنی 2/37± 26/1 سال، وزن 11/32±78/25 کیلوگرم و قد 3/62±174 سانتی متر که در فاصله زمانی شش تا هجده ماه قبل از پژوهش حاضر مورد جراحی بازسازی رباط متقاطع قدامی به وسیله آتوگرافت همسترینگ قرار گرفته بودند، به طور در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این تحقیق نتایج آزمون های ایزوکنتیکی (نسبت گشتاور عضلات خم کننده به بازکننده زانو، حداکثر گشتاور، حداکثر توان و کل کار عضلات خم کننده و بازکننده زانو) بوسیله دستگاه دینامومتر ایزوکنتیک Gymnex مدل ISO-1 در سرعت 120 درجه بر ثانیه و آزمون های عملکردی پرش عمودی تک پا و پرش های متوالی مورب افقی در دو حالت بدون بریس و با بریس پروفیلاکتیک ساده مورد اندازه گیری قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از بریس سبب افزایش معنی داری در حداکثر گشتاور (0/005=p)، حداکثر توان (0/04=p)، کل کار عضلات خم کننده زانو (0/003=p) و نسبت گشتاور عضلات خم کننده به باز کننده زانو گردید (0/01=p)، با این حال استفاده از بریس سبب ایجاد تغییرات معنی داری در متغیرهای کینتیکی عضلات بازکننده زانو و آزمون های عملکردی نگردید (0/05
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت که استفاده از بریس پروفیلاکتیک سبب بهبود متغیرهای کینتیکی عضلات خم کننده زانو در کشتی گیران نخبه متعاقب جراحی بازسازی می شود. بنابراین کشتی گیران پس از جراحی بازسازی به روش HST و انجام توانبخشی، می توانند از مزایای این نوع بریس به منظور بهبود متغیرهای کینتیکی زانو در حین فعالیت ورزشی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: بریس پروفیلاکتیک، آزمون های ایزوکنتیکی، آزمونهای عملکردی، بازسازی رباط متقاطع قدامی، آتوگرافت تاندون همسترینگ
  • غلامعلی قاسمی*، نرگس شیبانی، مهدی قادریان صفحات 19-33
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر استفاده از تمرینات تراباند به دلیل هزینه پایین، نیاز به فضای کم و ایمن بودن، در توانبخشی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر 12 هفته تمرین تراباند بر وضعیت زانو، زاویه Q و تعادل ایستا و پویای دانش آموزان مبتلا به پای پرانتزی بود.
    روش تحقیق: 30 دانش آموز دختر دوره متوسطه اول مبتلا به زاتوی پرانتزی به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 15 نفری تجربی (سن 1/6±14/01 سال، قد 0/12±1/57 متر و وزن 9/7±50/3 کیلوگرم) و کنترل (سن 1/6±14/06 سال، قد 0/18±1/56 متر و وزن 11/3±50/03 کیلوگرم) وارد مطالعه شدند. فاصله بین زانو ها، زاویه Q، تعادل ایستا و تعادل پویای آزمودنی ها به ترتیب توسط کولیس، گونیامتر، آزمون لک لک و آزمون Y اندازه گیری شد. آزمودنی های گروه تجربی به مدت 12 هفته، هفته ای 3 جلسه و در هر جلسه 60 دقیقه به تمرین پرداختند. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تحلیل واریانس ترکیبی در بسته آماری SPSS نسخه 22 استفاده شد (0/05>P).
    یافته ها
    پس از دوره تمرینی، کاهش معنی داری در فاصله بین زانو ها (0/001=p) و افزایش معنی داری در زاویه Q (p=0/04)، تعادل ایستا (0/001=p) و تعادل پویا در جهت قدامی (0/001=p)، خلفی داخلی (0/002=p) و خلفی خارجی (0/003=p) دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل می توان اذعان نمود که تمرینات تراباند مربوط به پروتکل تمرینی ارائه شده در تحقیق حاضر بر بهبود زانوی پرانتزی، زاویه Q و تعادل دانش آموزان مبتلا به زانوی پرانتزی موثر بوده است.
    کلیدواژگان: تراباند، زانوی پرانتزی، زاویه Q، تعادل ایستا و پویا
  • عاطفه کمالی*، بهنام شکری، نورالله جاودانه، بهنام قاسمی صفحات 35-44
    زمینه و هدف
    پیامدهای ناشی از وضعیت بدنی غیر صحیح به حدی گسترده است که در ابعاد جسمی، روحی، اقتصادی، اجتماعی قابل تعمق و بررسی می باشد و درمان آن در سنین جوانی از هزینه های هنگفت جهت جراحی و درمان این ناهنجاری در آینده جلوگیری می کند، بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین با توپ تعادلی بر میزان لوردوز دانش آموزان پسر 15 تا 18 سال بود.
    روش تحقیق: در پژوهش نیمه تجربی حاضر تعداد 40 دانش آموز با دامنه سنی 15 تا 18 سال از بین دانش آموزان داوطلب شهر دهدشت بصورت در دسترس و هدفمند انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی هشت هفته تمرینات فیزیوبال را سه جلسه در هفته به مدت 60 دقیقه انجام دادند، ولی گروه کنترل در هیچ گونه فعالیتی به غیر از فعالیت های معمول روزانه شرکت نداشتند. زاویه لوردوز کمری با استفاده از خط کش منعطف در دو مرحله قبل و بعد از اجرای تمرینات فیزیوبال اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به وسیله آزمون t مستقل و t زوجی در سطح معنی داری (0/05≥p) مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از هشت هفته تمرین بهبود معنی داری در نمرات لوردوز کمری گروه تجربی نسبت به پیش از دوره تمرینات فیزیوبال یافت شد (0/001=p)، در حالی که در گروه کنترل تغییر معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، چنین به نظر می رسد که تمرین با توپ تعادلی روش مناسبی جهت بهبود عارضه لوردوز دانش آموزان می باشد. بنابراین به متخصصین حرکات اصلاحی توصیه می شود که از روش تمرین با توپ تعادلی برای بهبود عارضه لوردوز در کنار سایر روش های اصلاحی بیشتر استفاده نمایند.
  • آمنه پوررحیم قورقچی*، مهدی پهلوانی صفحات 45-55
    زمینه و هدف
    استعدادیابی، شناسایی عوامل موفقیت را برای رسیدن به قله های افتخار در تمامی رشته های ورزشی و به خصوص رشته شنا هموار می سازد و زمان رسیدن به اجراهای ورزشی بهتر توسط ورزشکاران زبده را کاهش می دهد. هدف از تحقیق حاضر بررسی ویژگی های آنتروپومتریکی، بیومکانیکی و آمادگی جسمانی و عملکردی پسران نوجوان نخبه در استعدادیابی و پیش بینی عملکرد در شنای 50 متر کرال سینه بود.
    روش تحقیق: 39 شناگر نوجوان نخبه پسر 12-11 ساله، شرکت کننده در ماده 50 متر کرال سینه در مسابقات قهرمانی کشور، که رتبه های برتر را در مسابقات قهرمانی استان های خود به دست آورده و به مسابقات کشوری راه یافته بودند، رضایت نامه را تکمیل کردند. پارامترهای آنتروپومتریکی، بیومکانیکی وآمادگی جسمانی و عملکردی آزمودنی ها بر اساس فرم ریدکو، اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از میانگین±انحراف معیار و آزمون فریدمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین میانگین رتبه طول اندام ها، زوایای مفاصل و ویژگی های جسمانی-عملکردی تفاوت معنی داری مشاهده شد (0/05>p). طول کف دست (17/82 سانتی متر)، طول ساعد (25/89 سانتی متر) و طول پا (26/39 سانتی متر) مهم ترین شاخص های آنتروپومتریکی؛ باز شدن بیش از حد آرنج (3/72 درجه)، دور شدن پنجه پا از ساق (6/69 درجه) و بازشدن گردن (40/79 درجه) مهم ترین شاخص های بیومکانیکی و سرعت عمل و عکس العمل (21/26 سانتی متر)، انعطاف پذیری (27/02 سانتی متر) و پرش ارتفاع (توان) (31/07 سانتی متر)، مهم ترین شاخص های آمادگی جسمانی و عملکردی در استعدادیابی شناگران نخبه پسر در رده سنی 12-11 سال کشور در ماده 50 متر کرال سینه بودند. بین میانگین رتبه مقدار چربی در سه ناحیه فوق خاری، تحت کتفی و سه سر بازویی اختلاف معنی داری وجود نداشت و بین میانگین رتبه قدرت دست چپ و قدرت دست راست تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/05
    نتیجه گیری
    با توجه به رتبه های بدست آمده، اهمیت همه شاخص های آنتروپومتریک، بیومکانیک، و جسمانی – عملکردی برای موفقیت در شنای کرال سینه سرعت یکسان نیست و اولویت ها باید مورد توجه مربیان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ویژگی های آمادگی جسمانی و عملکردی، آنتروپومتریکی، بیومکانیکی، شناگران نخبه
  • سعید ایل بیگی*، حسین یعقوبی، مهدی مهجور، علی ثقه الاسلامی صفحات 57-66
    زمینه و هدف
    کمر درد مزمن از بیماری های شایعی است که موجب اختلال در فعالیت های روزمره می شود. علی رغم وجود روش های درمانی گوناگون، هنوز توافق کلی در ارتباط با یک درمان جامع وجود ندارد. از این رو هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر دو روش درمانی کنزیوتیپ و رفلکسولوژی کف پا بر روی شدت درد و ناتوانی بیماران مبتلا به کمر درد مزمن غیراختصاصی بود.
    روش تحقیق: 30 بیمار مرد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بین دامنه سنی 20 تا 40 سال به صورت تصادفی به سه گروه کنزیوتیپ (10 نفر)، رفلکسولوژی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. زمان اعمال مداخله 6 هفته و هر هفته 3 جلسه بود. محل چسباندن کنزیوتیپ ها پایین تر از استخوان لگن شروع و در ادامه عضلات پارااسپاینال ادامه می یافت و در مورد نحوه انجام رفلکسولوژی نقاط مربوط به ستون فقرات در کف پا توسط ماساژور با تکنیک های مخصوص ماساژ داده می شد. جهت ارزیابی درد و ناتوانی عملکردی افراد به ترتیب از پرسشنامه بصری درد و اوسستری قبل و بلافاصله بعد از درمان استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون های تی زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری (0/05≥p) استفاده گردید.
    یافته ها
    مقایسه درون و بین گروهی نشان دهنده اثر بخش بودن هر دو روش کنزیوتیپ و رفلکسولوژی کف پا بر میزان کاهش درد و ناتوانی بود (0/001=p). در مقایسه نتایج آزمون توکی گروه کنزیوتیپ کاهش درد بیشتری نسبت به گروه رفلکسولوژی بعد از مداخلات از خود نشان دادند (0/001=p)، ولی در مورد میزان ناتوانی عملکردی افراد میان دو گروه کنزیوتیپ و رفلکسولوژی تقاوتی دیده نشد (0/93=p).
    نتیجه گیری
    کنزیوتیپ و رفلکسولوژی کف پا می توانند در کاهش درد و ناتوانی بیماران با کمر درد مزمن غیراختصاصی موثر باشند ولی برای کاهش درد بیشتر بیماری روش کنزیوتیپ به بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کنزیوتیپ، رفلکسولوژی کف پا، ناتوانی، کمر درد مزمن
  • رضا رجبی، سپیده لطیفی، هومن مینونژاد*، فرهاد رجبی صفحات 67-76
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر بافت های نرم در اندازه گیری زاویه کایفوز سینه ای بوسیله کایفومتر ایرانی از طریق قرارگیری آن بر روی بدن و بر روی عکس رادیو گرافی و همچنین مقایسه نتایج با روش کوب بود.
    روش تحقیق : تحقیق حاضر از نوع توصیفی-همبستگی و نمونه گیری بصورت هدفمند و در دسترس بود. نمونه ها را 18 نفر تشکیل دادند. اندازه گیری های کایفوز سینه ای بوسیله کایفومتر یک بار از روی بدن نمونه ها و بار دیگر از روی عکس رادیوگرافی صورت گرفت. همچنین زاویه کوب بصورت جداگانه از عکس رادیوگرافی محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در بررسی اندازه گیری کایفوز سینه ای از طریق کایفومتر روی بدن و نیز روی عکس رادیوگرافی با اندازه گیری زاویه کوب از طریق عکس رادیوگرافی، همبستگی و روایی بالایی وجود دارد (0/05≥p) و همچنین همبستگی بالایی بین اندازه گیری با کایفومتر روی بدن و روی عکس رادیوگرافی وجود دارد (0/05≥p). در مقایسه این سه روش از نظر میانگین نتایج اندازه گیری کایفوز سینه ای با استفاده از کایفومتر روی بدن و روی عکس رادیوگرافی و نیز میانگین اندازه گیری کایفوز سینه ای با استفاده از کایفومتر روی عکس رادیوگرافی با میانگین اندازه گیری کایفوز سینه ای از طریق زاویه کوب نیز اختلاف معنی داری وجود ندارند (0/34=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به همبستگی بالا بین 3 روش اندازه گیری (کایفومتر روی بدن، کایفومتر روی عکس، روش کوب) و همچنین نبود اختلاف معنی دار بین نتایج این 3 روش، می توان گفت کایفومتر ایرانی به عنوان وسیله ای معتبر در اندازه گیری های مربوط به ستون فقرات به ویژه کایفوز سینه ای می باشد و وجود بافت های نرم روی ستون فقرات اثری بر اندازه گیری با کایفومتر ندارند.
    کلیدواژگان: کایفوز، کایفومتر، عکس رادیوگرافی، روش کوب، بافت نرم
  • شهاب الدین باقری *، فرزانه ساکی، نفیسه آقامحمدی، منصوره طاهری نیا صفحات 77-86
    زمینه و هدف
    تمرینات ورزشی به عنوان شکل خاصی از فعالیت های بدنی جهت دار، ممکن است بر فرآیند شکل گیری وضعیت بدنی، اثرات مهمی داشته باشد. هدف تحقیق حاضر، ارزیابی و مقایسه وضعیت بدنی دختران کاراته کا با افراد غیرورزشکار بود.
    روش تحقیق: 50 نفر دختر کاراته کا و 50 نفر غیرورزشکار در این مطالعه شرکت کردند. برای ارزیابی وضعیت بدنی آزمودنی ها، ناهنجاری های سر به جلو (با استفاده از روش فتوگرامتری)، شانه گرد (با استفاده از گونیا)، کایفوز و لوردوز (با استفاده از خط کش منعطف) و تیلت قدامی لگن (با استفاده از روش ساندرز) اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها آزمون t مستقل و در سطح معنی داری 0/05>p مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین زاویه سر به جلو (0/004=p)، شانه گرد در سمت چپ و راست (0/0001=p) و کایفوز پشتی (0/0001=p) در دختران کارته کا بیشتر از غیر ورزشکاران بود و تفاوت آن ها از نظر آماری معنی دار بود. علاوه بر این اختلاف معنی داری در میزان لوردوز کمری (0/47=p) و تیلت قدامی لگن (0/75=p) کارته کاها و افراد غیر ورزشکار یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد علی رغم کم بودن اختلاف شاخص های مورد بررسی در این مطالعه، این اختلاف از نظر بالینی حائز اهمیت است و مربیان و ورزشکاران بهتر است، تدابیر پیشگیرانه و اصلاحی لازم را در برنامه های تمرینی لحاظ کنند.
    کلیدواژگان: ستون فقرات، شانه گرد، تیلت لگن، کاراته
  • سیده سعادت قمری هویدا، فریده باباخانی، بهروز حاجیلو *، مهرداد عنبریان صفحات 87-97
    زمینه و هدف
    کوله پشتی یکی از ابزارهای شایع و محبوب در میان اقشار مختلف جامعه به ویژه کودکان محسوب می شود. بدین سبب هدف از این مطالعه، تعیین اثر حمل کوله پشتی با بارهای مختلف، بر پارامترهای کینماتیکی راه رفتن دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی بود.
    روش تحقیق: 15 دانش آموز با میانگین سنی 0/61± 9/6 سال به صورت در دسترس انتخاب شدند. هریک از آزمودنی ها کوله پشتی هایی با بارهای 0، 10، 15 و 20 درصد وزن بدن در حال راه رفتن بر روی نوارگردان با سرعت 1/1 متر بر ثانیه به مدت 20 دقیقه حمل کردند. راه رفتن آزمودنی ها توسط دوربین دیجیتالی ثبت شد. تجزیه و تحلیل سینماتوگرافی فیلم های گرفته شده با نرم افزار دارت فیش انجام گرفت. داده ها با ANOVA با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند (0/05>p).
    یافته ها
    نتایج نشان داد افزایش بار کوله پشتی موجب افزایش معنی داری در زاویه خم شدن زانو برای شرایط 15 درصد (0/02=p) و 20 درصد (0/03=p)، افزایش معنی داری در باز شدن مچ پا برای شرایط 15 درصد (0/03=p) و 20 درصد (0/04=p) و افزایش معنی داری در فاصله یک طول قدم برای شرایط 20 درصد (0/02=p) می شود. همچنین افزایش بار باعث کاهش معنی داری در زاویه خم شدن مچ پا برای شرایط 10 درصد (0/01=p)، 15 درصد (0/02=p) و 20 درصد (0/03=p) و کاهش معنی دار تواتر قدم در شرایط 20 درصد (0/03=p) می شود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، به نظر می رسد که حمل کوله پشتی معادل 10 تا 15 درصد وزن بدن برای دانش آموزان مقطع ابتدایی مناسب باشد.
    کلیدواژگان: کوله پشتی، پارامترهای کینماتیکی، دانش آموز
  • جعفر کتابچی*، نادر رهنما، خلیل خیام باشی صفحات 99-109
    زمینه و هدف
    تمرینات تعادلی به همراه تمرینات قدرتی به عنوان اثربخش ترین تمرینات بر روی بیماران با سندرم درد کشککی_رانی معرفی شده اند. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی تمرینات قدرتی عضلات دورکننده و چرخاننده خارجی هیپ و تمرینات تعادلی بر بیماران سندرم درد کشککی- رانی بود.
    روش تحقیق: تعداد 20 بیمار مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تمرینات قدرتی عضلات دورکننده و چرخاننده خارجی هیپ (سن 2/8±42/9 سال) و گروه تعادلی (سن 3/07±44/1 سال) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه تمرینات مربوط به گروه خود را انجام دادند. برای اندازه گیری درد و عملکرد جسمانی بیماران قبل و پس از مداخله به ترتیب از پرسشنامه های مقیاس بصری درد و پرسشنامه عملکرد جسمانی استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل در سطح 0/05 استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در خصوص درد و عملکرد جسمانی بیماران بین دو گروه یافت شد، به طوری که درد در گروه قدرت نسبت به گروه تعادل کاهش بیش تری داشت (0/05>p). همچنین عملکرد جسمانی در گروه قدرت در مقایسه با گروه تعادل بهبودی بیش تری نشان داد (0/05>p).
    نتیجه گیری
    از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که تمرینات قدرتی نسبت به تمرینات تعادلی نتایج بهتری بر روی درد و عملکرد در بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی داشته است.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی- رانی، مقیاس بصری درد، پرسشنامه عملکرد جسمانی
  • عباس فرجاد پزشک*، حیدر صادقی، محمد شریعت زاده، زهرا صفایی پور صفحات 111-122
    زمینه و هدف
    سفتی سطح ورزشی به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر نیروهای رد و بدل شده بین ورزشکار و سطح می تواند بر فرکانس و شدت آسیب های ورزشی تاثیر گذار باشد. هدف این تحقیق تاثیر سفتی سطوح ورزشی بر رفتار بیومکانیکی اندام تحتانی طی هاپینگ بود.
    روش تحقیق: سفتی اندام تحتانی، سفتی مفاصل زانو، مچ پا و نیروی عکس العمل زمین 15 مرد جوان در دامنه سنی30-18 سال و دامنه وزنی 60 تا 88 کیلوگرم در تکالیف هاپینگ روی پنج سطح با سفتی 200 تا 500 کیلونیوتن بر متر با استفاده از صفحه نیرو و سیستم آنالیز حرکت مورد اندازه گیری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد در پارامتر سفتی اندام بین سطح 200 و صفحه نیرو (04/0p=)؛ بین سطح 300 و صفحه نیرو (03/0p=)؛ بین 400 و صفحه نیرو (007/0p=)، در حداکثر نیروی عکس العمل بین سطح 200 و صفحه نیرو (01/0p=)؛ بین سطح 200 و 500 (003/0p=) و در سفتی مفصل مچ پا بین سطح 300 و 400 (04/0p=) تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد بر خلاف تصور رایج که عنوان می کند افزایش سفتی سطح موجب کاهش سفتی اندام می شود و برعکس، تعامل بین سفتی سطح و سفتی اندام تنها به دامنه سفتی کم و نزدیک به سفتی اندام محدود می شود و در دامنه سفتی بیشتر این فرض منطقی به نظر نمی رسد.
    کلیدواژگان: سفتی اندام، سفتی مفصل، نیروی عکس العمل عمودی زمین، سفتی سطح، هاپینگ
  • مهدی خالقی تازجی*، حیدر صادقی، رغد معمار، سیدعلی اصغر حسینی صفحات 123-135
    زمینه و هدف
    پرش عمودی در بسیاری از فعالیت های ورزشی دیده می شود و به عنوان یک مدل تحقیقی در بسیاری از مطالعات بیومکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر چهار هفته تمرین بر تغییرپذیری نیروهای عکس العمل در اجرای پرش عمودی در مردان جوان فعال بود.
    روش تحقیق: در این تحقیق نیمه تجربی 20 مرد جوان در دو گروه تمرین و کنترل شرکت کردند. داده های نیروی عکس العمل زمین قبل و بعد از برنامه تمرینی با استفاده از دستگاه صفحه نیرو سنج در اجرای پرش عمودی ثبت شد. با استفاده از روش نمودار اثر کلی، ضریب تغییرات 10 نمودار نیروی عکس العمل زمین قبل و بعد از تمرین برای هر آزمودنی محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تفاوت معنی داری را بین میزان ضریب تغییرات نیروی عکس العمل زمین در راستای عمودی و داخلی- خارجی پیش آزمون و پس آزمون نشان نداد، در حالی که در راستای قدامی- خلفی میانگین ضریب تغییرات در پس آزمون بیشتر از پیش آزمون بود (0/03=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تغییرپذیری نمودار نیروی عکس العمل زمین از تمرین تاثیر می پذیرد. مطالعه تغییرپذیری در نمودار نیروی های عکس العمل زمین می تواند به عنوان شاخص عملکرد در پرش عمودی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: تغییرپذیری، نیروی عکس العمل زمین، پرش عمودی
  • علی عباسی *، حیدر صادقی، مهدی زمانیان صفحات 137-147
    زمینه و هدف
    مطالعات گذشته در زمینه تاثیر کشش های ایستا و پویا بر عملکرد نتایج متناقضی ارائه داده اند. در مطالعه حاضر با استفاده از روش های نوین تحلیل غیرخطی تاثیر این دو کشش بر فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی بررسی شد. هدف از این مطالعه بررسی غیرخطی پایداری دینامیک موضعی فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی پس از کشش ایستا و پویا در مردان فعال حین رکاب زدن بود.
    روش تحقیق: 15 دانشجوی پسر (وزن 10/52±69/02 کیلوگرم، قد 6/74±174/00 سانتی متر و سن 1/47±21/20 سال) علوم ورزشی به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها در طی دو روز با اختلاف 48 ساعت در هر مراجعه به آزمایشگاه مراجعه کردند و در حالت های بدون کشش و پس از گذشت 2، 5 و 10 دقیقه از کشش ایستا و پویا، اطلاعات فعالیت الکتریکی شش عضله اندام تحتانی آن ها در 30 چرخه رکاب زدن روی چرخ کارسنج ثبت شد. اطلاعات فیلتر شده فعالیت الکتریکی عضلات، جهت ساختن سری زمانی و محاسبه نمای لیاپانوف استخراج شدند.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری نشان داد نمای لیاپانوف فعالیت الکتریکی عضلات منتخب در وهله های 2، 5 و 10 دقیقه پس از کشش پویا در مقایسه با حالت کشش ایستا و بدون کشش به طور معنی داری کاهش یافت (0/05≥p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از کشش پویا به جای کشش ایستا در برنامه گرم کردن قبل از رکاب زدن یا انجام بازتوانی روی دوچرخه ثابت بهتر باشد.
    کلیدواژگان: کشش ایستا، کشش پویا، رکاب زدن، نمای لیاپانوف
  • نادر فرهپور *، صغری عباسی صفحات 149-160
    زمینه و هدف
    هدف این پژوهش مقایسه شدت فعالیت عضلات کمربند شان های هنگام بالا بردن اندام فوقانی در سطوح حرکتی فرونتال و اسکپشن با سرعت و بار های مختلف بود.
    روش تحقیق: تعداد 16 زن 28-20 ساله مورد مطالعه قرار گرفتند. با استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی سطحی فعالیت عضلات دلتوئید (قدامی، میانی و خلفی)، فوق خاری، همچنین ذوزنقه (فوقانی، میانی و تحتانی) هنگام الویشن 90 درجه اندام فوقانی در دو سطح فرونتال و اسکپشن ثبت شد. وظایف حرکتی در شرایط سرعت آهسته و تند که با و بدون یک بار (معادل 5% جرم بدن) تکرار شدند. از آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری در سطح معنی داری 0/05>p برای تحلیل آماری استفاده شد.
    یافته ها
    در شرایط تعامل عوامل عضله، سرعت، بار و صفحه حرکتی اثر معنی دار بود (0/06=p). سطوح فعالیت عضلات دلتوئید (قدامی، میانی و خلفی)، فوق خاری و ذوزنقه (فوقانی، میانی و تحتانی) در صفحه فرونتال به ترتیب %53، %68، 73%، %55، 58%، %33 و %51 بود. این ارزش ها برای الویشن شانه در صفحه اسکپشن %43، %73، %96، %67، %69، %43 و %62 بود. در مجموع فعالیت عضلات در سطح فرونتال حدود 16/0 برابر بیشتر از سطح اسکپشن بود (0/0001=p). میانگین کل شدت فعالیت عضلات با افزایش سرعت 11/0 برابر بیش تر از حرکت آهسته بود (0/0001=p) و همچنین در حرکت با بار فعالیت عضلات حدود 52/1 برابر بیشتر از شرایط بدون بار بود (0/0001=p).
    نتیجه گیری
    الگوی فعالیت عضلات الویشن شانه در سطح فرونتال به وسیله فعالیت بیش تر در سطح فرونتال، متفاوت از سطح اسکپشن است. در بالا بردن، اندام فوقانی عضله دلتوئید خلفی فعالیت بیش تری از دیگر بخش های دلتوئید نشان داد. عضلات ذوزنقه میانی و دلتوئید قدامی کمترین فعالیت را در بالا بردن اندام فوقانی داشتند. افزایش سرعت و بار، اثر بیشتری بر عضله دلتوئید خلفی نسبت به دیگر عضلات داشتند.
    کلیدواژگان: فرونتال، اسکپشن، الکترومایوگرافی، مفصل شانه
  • سمیه مومنی*، امیر حسین براتی، امیر لطافت کار، علی اشرف جمشیدی، فریبرز هوانلوو صفحات 161-171
    زمینه و هدف
    تمرینات پلایومتریک احتملا منجر به افزایش عملکرد و کاهش خطر آسیب در زنان ورزشکار می شود، اما اثرات آن بر روی بی ثباتی عملکردی مچ پا نامشخص است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر شش هفته تمرین پلایومتریک بر عملکرد و زمانبندی فعالیت عضلات منتخب ساق پای زنان فعال مبتلا به بی ثباتی عمکردی مچ پا در فرود تک پا بود.
    روش تحقیق: الکترومیوگرافی سطحی از عضلات نازک نئی بلند، درشت نئی قدامی و دوقلوی داخلی در 30 زن فعال مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا ثبت شد. جهت ارزیابی کنترل وضعیتی پویا نیز از آزمون تعدیل شده ستاره استفاده شد. در این تحقیق از برنامه ی تمرینات پلایومتریک پی هانگ (2014) به مدت شش هفته و 18 جلسه استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون های تی مستقل و وابسته در سطح معنی داری 95 درصد در نرم افزار SPSS نسخه 20، استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بیانگر افزایش معنی دار در زمان شروع فعالیت عضله نازک نئی بلند (036/0=p)، بهبود کنترل وضعیتی پویا (قدامی (001/0=p)، خلفی داخلی (001/0=p) و خلفی خارجی(021/0=p)) و عدم تغییر در فعالیت عضلات درشت نئی قدامی (831/0=p) و دوقلوی داخلی(618/0=p) پس از شش هفته تمرین پلایومتریک بود.
    نتیجه گیری
    تمرینات پلایومتریک با تسریع زمان واکنش در مرحله پیش از فرود منجر به تغییر در زمانبندی فعالیت عضله نازک نئی بلند و کنترل وضعیتی پویا می شود که احتمالا می تواند عملکرد اندام تحتانی افراد مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: بی ثباتی عملکردی مچ پا، الکترومایوگرافی، کنترل وضعیتی پویا
|
  • Nader Nokhodchi *, Heydar Sadeghi, Ismail Ebrahimi Takamjani, Ali Abassi Pages 9-18
    Background And Aim
    Anterior Cruciate Ligament (ACL) injury is one of the prevalent injuries among wrestlers. ACL reconstruction surgery with hamstring tendon (HST) is one of the common treatments of this injury. Physicians continue to prescribe prophylactic knee brace after ACL reconstruction and rehabilitation, but the effectiveness of brace on performance is debated. The aim of this study is to examine the effect of prophylactic knee brace on knee isokinetic and functional tests in elite wrestler after ACL reconstruction with HST autograft.
    Materials and Methods
    Ten elite wrestlers (age 26.1± 2.37 y) having undergone arthroscopically assisted ACL reconstruction with HST autograft between six to eighteen months before the study volunteered to participate in this study. Isokinetic variables (Average peak torque, max power, total work, and knee flexion to extension peak torque ratios) were measured by Gymnex ISO-1 isokinetic dynamometer at an angular velocity of 120°/s and functional tests consist of single leg vertical jump and cross over hop.
    Results
    Average peak torque (p=0.005), max power (p=0.04), total work (p=0.003), in knee flexor and knee flexion to extension peak torque ratios increased significantly by using the knee brace, but no significant change was observed in knee extensor variables and functional tests (P≥0.05).
    Conclusion
    The results can be stated that the use of prophylactic knee brace improved isokinetic variables, especially in the knee flexor muscle in elite wrestlers after ACL reconstruction with HST autograft. The results suggest that wrestlers after ACL reconstruction surgery and rehabilitation can use prophylactic knee brace during sport activities to improve the knee kinetic variables and reduce the risk of re-injury.
    Keywords: Prophylactic knee brace, Isokinetic test, Functional test, ACL reconstruction, Hamstring tendon autograph
  • Gholamali Ghasemi *, Narges Sheibani, Mehdi Ghaderiyan Pages 19-33
    Background andAim: In recent years the use of elastic exercises in the rehabilitation due to low cost, low spacerequirements and secure, is considered. The aim of this study was to the effect of 12 weeks of theraband training on the knee deformity, Q angle and postural control in students with genu valgum.
    Materials And Methods
    The 30 female first high school students with genu varum purposefully selected and randomly divided into two experimental (age 14.01±1.6 years, height 1.57±0.12 m and weight 50.3±9.7 kg) and control (age 14.06±1.6 years, height 1.56±0.18 m and weight 50.03±11.3 kg) groups (n=15). The distance between the knees, the Q angle, static balance and dynamic balance of subjects respectively with caliper, goniometer, stork balance test and Y balance test was measured. The Experimental group completed 12 weeks, 3 sessions/ week, 60-minute/session of theraband training program. Data were statistically analyzed by the use of RMANOVA, using SPSS 22 software (p
    Result
    After the training period a significant decrease in distances between the knee (p= 0.001) and a significant increase in the Q angle (p=0.04), static balance (p=0.001) and dynamic balance in the anterior (p=0.001), posterior medial (p=0.002) and posterior lateral (p=0.003) was seen.
    Conclusion
    According to these results can be acknowledged that elastic exercises with the theraband training protocol presented in this study on the improvement of knee genu varum, Q angle and balance of students with genu varumis effective.
    Keywords: Theraband, Genu varum, Q angle, Postural control
  • Atefeh Kamali *, Bahnam Shokri, Noorallah Javdaneh, Behnam Ghasemi Pages 35-44
    Background And Aim
    Consequences of incorrect posture too extensively in physical, mental, economic, socialneeded to contemplate and investigationand treatment at a young age the enormous costs for of surgery and treatment of this abnormality the future Prevents. Therefore, this study aims to investigate the effects of seven weeks exercise with the Balance ball on the amount of lordosis of male students15-18 years old.
    Materials And Methods
    In the present quasi-experimental study 40 Student were selected from thevolunteer elderly women in Dahshahr through target sampling and availability and divided randomly intotwo groups; one experimental group and one control group. The experimentalgroup received the treatment (Physioball exercises for 60 minutes, three times a week) for 8 weeks, but thecontrol group received no treatment and was engaged in daily routine activities. Lumbar lordosis using checker board and flexible ruler in two stages, before and after training were measured Physioball. The data were analyzed through Analysis of T Independent at thesignificance level of P≤0.05.
    Results
    The results showed that there was a significant improvement on the scores obtained from the tests measuring Lordosis of the experimental group after 8 weeks of receiving therapeutic exercises (P=0.001 and t: 12.8), whereas no such significant improvement was observed in the control group.
    Conclusion
    Considering the results of the current study, it seems that the Balance ball exercises are a good way to improve Lordosis students. Therefore, the specialists recommended that corrective exercises with Balance ball training methods to improve Lordosis wing along with other corrective methods use more.
  • Ameneh Pourrahim Ghouroghchi *, Mehdi Pahlevani Pages 45-55
    Background And Aim
    Talent identification paves the way for identifying of success factors for reaching the summit of pride in all of sports, especially swimming and reduces stint to achieve better sports performances by elite athletes. The purpose of this study was the evaluation of the anthropometric, biomechanical and physical fitness and functional characteristics for talent identification and predicting the performance of the elite boys in 50m crawl swimming.
    Materials And Methods
    39 elite young swimmers, age 11-12 years, which ranks top in the championship and earned his province had been entered in national competitions, completed the letter of satisfaction questionnaires. The anthropometrical, biomechanical and physical fitness parameters were measured by Rydkov questionnaires. Data were analyzed using mean±SD and fried man test.
    Results
    There is significant difference between the mean rank of length of limbs, angle of joints and functional-physical characteristics (p
    Conclusion
    The most important anthropometrical parameters were hand length, forearm length and foot length; the most important biomechanical parameters were elbow hyperextension, ankle plantar flexion and neck extension; and the most important physical fitness and functional parameters were action and reaction velocity, flexibility and jump height for talent identification and recognize of adolescent boys in 50m crawl swimming.
    Keywords: Functional, Physical Fitness, Anthropometrical, Biomechanical characteristics, Elite swimming
  • Saeed Ilbeigi *, Hossein Yaghobi, Mahdi Mahjur, Ali Seghatoleslamy Pages 57-66
    Background And Aim
    Low back pain (LBP) is one of the common disorders that causes impairment of daily activities of the Person. Ever various methods have been used in the treatment, but in the case of a comprehensive treatment, researchers generally have not achieved consensus. Hence aim of this study was to compare the effect of two treatment methods Kinesio Taping and sole reflexology on the pain severity and disability of patients with chronic nonspecific low back pain.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental experiment 30 male patients with chronic nonspecific low back pain aged 20-40 years were randomly divided into three groups of Kinesio Taping (n=10), sole reflexology (n=10) and control group (n=10). The treatment period lasted 6 weeks and each week consisted of 3 sessions. Place paste Kinesio taping start below the hip bone And then continued the paraspinal muscles And on how to reflexology the spine point on the foot massage was given by massage techniques. In order to assess the pain severity and disability, the VAS and Oswestry Questionnaires were used respectively before and after the treatment. For data analysis, paired t-test and ANOVA was applied at the significance level of P≤0.05.
    Results
    Comparison within and between groups showed an effectiveness of both methods Kinesio taping and foot reflexology on pain and disability (p=0.001). Comparing results of Tukey test Group Kinesio taping significantly better pain relief than the reflexology group showed after intervention (p=0.001) But the amount of disability in people Kinesio taping and reflexology thousand, a difference was observed between the two groups (p= 0.93).
    Conclusion
    Kinesio Taping and sole reflexology can be effective in reducing pain and disability in patients with nonspecific chronic low back pain, but Kinesio Taping greater pain reduction in patients towards sole reflexology.
  • Reza Rajabi, Sepideh Latifi, Hooman Minoonejad *, Farhad Rajabi Pages 67-76
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the effect of soft tissues in measuring thoracic kyphosis by Iranian kyphometer through placement on the body and on the X-Ray and also comparing the results with with Cobb method.
    Materials And Methods
    The method of this study is Descriptive – correlation and it's sampling was targeted and vailable. The number of subject formed 18 persons. The measurements of each subject were Cobb angle with X-ray and kyphosis angle with putting kyphometer on the body and on the X-ray.
    Results
    The result of this study showed, the high Validity and high correlation between measurement with kyphometer on body and on X-ray and Cobb method (p≤0.05), and also reported high correlation between measurement with kyphometer on body and measurement with kyphometer on X-Ray (p≤0.05). The comparison of the three methods in terms of mean; there was no considerable difference between the result of kyphometer on body and kyphometer on X-Ray and also between measurement with the kyphometer on X-Ray and Cobb method (P=0.34).
    Conclusion
    Based on the high correlation between the three measurement methods (kyphometer on the body, kyphometer on the X-Ray, cobb method) and also lack of significant difference between these three methods, we can say Iranian kyphometer is a valid device in measurement of thoracic kyphosis and soft tissues of the spine have no effect on the measurement by kyphometer.
    Keywords: Kyphosis, Kyphometer, X-ray, Cobb method, Soft tissue
  • Shahabeddin Bagheri *, Farzaneh Saki, Nifiseh Aghamohammadi, Mansureh Taherinia Pages 77-86
    Background And Aim
    Exercise as a specific form of physical activity arrow could have a significant impacts on development’s process of body posture. The aim of the study was to assess and compare the body posture of girls Karate athletes with non-athletes.
    Materials And Methods
    50 girl’s karate athletes and 50 matched non-athletes participated in this study. Forward Head using photogrammetry, rounded shoulders with a goniometer, kyphosis and lordosis using a flexicurve and anterior pelvic tilt by Saunders’s method was measured. Statistical analysis of data using independent t- test and the significance level was 0.05.
    Results
    The Mean forward head angle (p=0.004), the left and right rounded shoulders (p=0.0001), kyphosis (p=0.001) in karate athletes was greater than non-athletes and there were statistical significant. In addition, no significant difference was found between Karate athletes and non-athletes in mean lordosis (p=0.47) and anterior pelvic tilt (p=0.75).
    Conclusion
    The results showed that despite the differences in parameters examined in this study is low, it is clinically important and coaches and athletes should accommodate necessary preventive and corrective Strategies in training programs.
    Keywords: Spine, Rounded shoulder, Pelvic tilt, Karate
  • Seyedeh Saadat Ghamari Hoveyda, Farideh Babakhani, Behrouz Hajilou *, Mehrdad Anbarian Pages 87-97
    Background And Aim
    The purpose of this study was to determine the effects of carrying backpack with different loads on the kinematic parameters during walking in elementary school students.
    Materials And Methods
    Fifteen elementary school students with average age of 9.6±0.61 years were selected through convenient sampling method. Each Subject walked on the treadmill at a speed of 1.1 meters per second for 20 minutes while carrying backpacks under different conditions including 0, 10, 15 and %20 of their body weight. The gait was captured using a digital camera. Kinematic analysis was performed with Dartfish software. Data were analyzed by ANOVA with repeated measures (P
    Results
    Results showed that there was a significant increase in the knee flection in conditions 15% (P=0.02) and 20% (P=0.03), significant increase in ankle dorsiflexion for conditions 15% (P=0.03) and 20 % (P=0.04), and significant increase in step length for condition 20% (P=0.02) with increasing backpack load. Ankle plantar flexion angle for conditions 10% (P=0.01), 15% (P=0.02) and 20% (P=0.03) and step frequency decreased significantly in condition 20% (P=0.03) with increasing backpack load.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it seems that carrying backpack with weighted 10 to 15 percent of body weight is appropriate for elementary school students.
    Keywords: Backpack, Kinematic parameters, Student
  • Jafar Ketabchi *, Nader Rahnama, Khalil Khayambashi Pages 99-109
    Background And Aim
    Balance Exercises and Strength Exercises have been suggested as the exercises having the best effects on the patients afflicted with Patellofemoral Pain Syndrome. The current study strives to compare the effectiveness of strength exercises of the Hip Abductor Muscles and the external Rotator Group and that of balance exercises on patients afflicted with Patellofemoral Pain Syndrome.
    Materials And Methods
    20 patients afflicted with Patellofemoral Pain Syndrome have been chosen purposefully and were randomly separated into two groups of strength Exercises of the Hip Abductor Muscles and the external Rotator Group age 42.9±2.8) and Balance Exercises (age 44.1±3.07). The patients performed the exercised associated with their respective group for the duration of eight weeks. In order to measure pain and performance before and after the exercises, Visual Analog Scale (VAS) and Western Ontario and McMaster Universities (WOMAC) questionnaires were used respectively. For data analysis, independent t-test level 0.05 has been utilized.
    Results
    A meaningful difference has been found between the two groups in relation to pain and performance (p
    Conclusion
    It can be concluded from the findings of this research that, in comparison to balance exercises, strength exercises have better effects on pain and performance of patients afflicted with Patellofemoral Pain Syndrome.
    Keywords: Patellofemoral Pain Syndrome, Visual Analog Scale, Western Ontario, McMaster Universities Arthritis Index
  • Abbas Farjadpezeshk *, Heydar Sadeghi, Mohammad Shariatzadeh, Zahra Safaie Pour Pages 111-122
    Background And Aim
    The stiffness of sports surface, as one of the effective factors on traveling forces between human and surface, could affect the frequency and severity of sports injuries. However, there is little information regarding the effect of area elastic surface stiffness on the movement mechanics and applied forces. So, the purpose of this study was to identify the effect of surface stiffness on biomechanical behavior of lower limb.
    Materials And Methods
    In order to calculate leg stiffness, knee and ankle joint stiffness and vertical ground reaction force of 15 young male with the age range of 18-33 and weight range of 60-88 kg during hopping on the five different surfaces ranging from 200 to 500 kN/m, we used motion analysis and force platform systems.
    Results
    results of ANOVA and Bonferroni Post-hoc test showed significant differences in the leg stiffness between 200 kN/m surface and force plate (P=0.04), between 300 kN/m and force plate (P=0.03) and between 400 kN/m and force plate (P=0.007); in the maximum ground reaction force between 200 kN/m surface and force plate (P=0.01) and between 200 and 500 kN/m surface (P=0.003) and finally in the ankle stiffness between 300 and 400 kN/m surface (P=0.04).
    Conclusion
    The results of this study showed that unlike common opinion that increase in surface stiffness causes the decrease in leg stiffness and vice versa, the interaction between surface stiffness and leg stiffness is only limited to surfaces with lower range of stiffness that resemble the leg stiffness value. Furthermore, if the limb stiffness increases, the suggested hypothesis fails to be accepted.
    Keywords: Surface stiffness, Limb stiffness, Ground reaction force, Joint stiffness, Hopping
  • Mehdi Khaleghi Tazeji *, Heydar Sadeghi, Raghad Mimar, Seyyed Ali Asghar Hosseini Pages 123-135
    Background And Aim
    Vertical jump is seen in many sports activities and it use in many biomechanical researches. The purpose of this study was to investigate the effect of four weeks training on variability of Ground Reaction Forces (GRF) during vertical jump in active young men.
    Materials And Methods
    Twenty young men (Exercise group: agd: 21.20 ± 1.47 yrs., Height: 170±6 cm, Weight: 65.21±10.92 kg and Control group: age: 19.85±0.69 yrs, Height: 177±71 cm, Weight: 67.77±11.59 kg) participated in this study. GRF data were recorded before and after training protocol using force plate during the vertical jump maneuver. Coefficient of variation (CV) was calculated in 10 GRF curves pre and post training protocol for each subject using mean ensemble curve method.
    Results
    The results of repeated measure showed no significant differences in CV in Mediollateral and vertical GRFs but Significant differences was observed in Anteroposterior GRF (p≤0.05).
    Conclusion
    It seems GRF variability is influenced by exercise. The variability in the GRF can be considered as an indicator of performance in the vertical jump.
    Keywords: Variability, GRF, Vertical jump
  • Ali Abbasi *, Heydar Sadeghi, Mehdi Zamanian Pages 137-147
    Background And Aim
    Previous studies about the effect of static and dynamic stretching on forthcoming performance have been reported different results. In present study, it has been evaluated the effects of these two stretching on lower extremity muscular electrical activity using innovative nonlinear analysis methods. The purpose of present study was to examine nonlinear evaluation of local dynamic stability in lower extremity EMG after statics and dynamics stretching in active males during pedaling.
    Materials And Methods
    Fifteen physical education and sport sciences male students voluntarily participated in this study. Subjects referred to the laboratory during two days, with 48 hours intervals between each sessions, and EMG data from six lower extremity muscles were collected from 30 pedaling cycle on the stationary cycle in situation of without stretching, and after 2, 5 and 10 minutes post stretching. Filtered EMG data were extracted for constructing time series and Lyapunov Exponent (LyE) calculation.
    Results
    Results of repeated measure ANOVA showed significant reduction in selected muscles EMG LyE during 2, 5 and 10 min post dynamic stretching compare to static stretching and no stretching conditions (p≤0.05).
    Conclusion
    Regarding results, probably it is better to use dynamic stretching versus static stretching in warm up programs before pedaling or rehabilitation on stationary cycle.
    Keywords: Static stretching, Dynamic stretching, Pedaling, Lyapunov exponent
  • Nader Farahpour *, Soghra Abbasi Pages 149-160
    Background And Aim
    The objective of this study was to compare the shoulder muscle activation during upper arm elevation in scaption and frontal planes under different speed and loading conditions.
    Materials And Methods
    Sixteen females (20-28 years old) were studied. A surface EMG system (MA300-16) was used to record the activity of shoulder muscles including anterior, medial, and posterior deltoid, supraspinatus as well as the upper, middle, and lower trapezius muscles during upper arm elevation in scaption and frontal planes. Tasks were repeated in slow and fast speed with and without load (5% of body mass). Under SPSS-22 environment, repeated measure ANOVA was used for statistics analysis with the significance level of p
    Results
    In condition intraction between muscle, speed, load, plane motion factors was not effect significant (P=0.06). The activation levels of anterior, medial, and posterior deltoid, supraspinatus, upper, middle, and lower trapezius muscles in frontal plane were %53, %68, %73 ,%55, %58, %33, and %51 respectively. These values for shoulder elevation in scaption plane were %43, %73, %96, %67, %69, %43 and %62 respectively. In total, the muscle activity in frontal plane was 0.16 times more than that in scaption plane (P=0.0001). The total mean of muscle activitiesin fast motionswas about 0.11% higher than that in slower speed motions (P=0.0001). Also, with load, the muscle activity was 1.52 times more than that in without load condition (P=0.0001).
    Conclusion
    The muscle activity pattern of the arm elevation in frontal plane is different from that in scaption plane by means of higher activation in the frontal plane. In upper limb elevation, posterior deltoid muscle displayed higher activity than the other deltoid portions. Middle trapezious and anterior deltoid muscles had the least activity in upper arm elevation. Increasing the speed and load affected the activity of the posterior deltoid more than the other muscles.
    Keywords: Frontal, Scaption, Electromyography, Shoulder joint
  • Somayeh Momeni *, Amir Hossein Barati, Amir Letafatkar, Ali Ashraf Jamshidi, Fariborz Howanloo Pages 161-171
    Backgrounds and Aim: Plyometric exercises may increase performance and decrease injury risk in female athletes, but its effects on functional ankle instability is unclear. The aim of this study was to evaluate the effect of six weeks of plyometric training on dynamic postural control and timing of selective calf muscles activation in active females with functional ankle instability in single leg drop landing.
    Materials And Methods
    surface electromyography was recorded from peroneus longus, tibialis anterior and medial gastrocnemius muscles of 30 active females with functional ankle instability. Modified Star excursion test were used for evaluation of the dynamic postural control. In current study, we used the Pi-Huang (2014) plyometric training protocol for six weeks and 18 sessions. Paired and sample t tests in significant level of 95% were used for statistical analysis in SPSS software version 20.
    Results
    The results indicating a significant increasing in the peroneus longus muscle activity (p=0.036), improving dynamic postural control (Anterior (p=0.001), posterior-medial (p=0.001) and posterior- lateral (p=0.021)) and also no significant changes in onset of tibialis anterior (P=0.831) and medial gastrocnemius (P=0.618) muscles activity after the six-week plyometric training.
    Conclusion
    Plyometric training with accelerating the reaction time in prelanding phase, could modified the timing of peroneus longus muscle and dynamic postural control that may improve the lower extremity performance in patients with functional ankle instability.
    Keywords: functional ankle instability, electromyography, dynamic postural control